Ο ασυμβίβαστος Φασιστής Roberto Farinacci.

 

    Εισαγωγικό σημείωμα:

Για τον αστοδημοκράτη και τον antifa είναι πιο λογικό να πιει νερό από το ίδιο ποτήρι με έναν που έχει λέπρα παρά να κάνει διάλογο με έναν «Φασιστή». 

Για τον αστοδημοκράτη και τον antifa η φρίκη είναι μεγαλύτερη μπροστά σε ένα «απαγορευμένο σύμβολο» που «μολύνει» την δημοκρατία, παρά η εικόνα ενός νέου που καρφώνει την σύριγγα στις φλέβες του μπροστά στην Νομική. 

Για τον αστοδημοκράτη και τον antifa είναι στόχος να χτιστεί το «τείχος της δημοκρατίας» ακόμη και αν αυτό πέσει στο μέλλον πάνω στον ίδιο, παρά να δει κατάματα το ποιος φταίει για την σημερινή δυστοπική κοινωνία. 

Αν σήμερα όπου κυριαρχεί ο άκρατος φιλελευθερισμός έχουν κάποιο νόημα οι πολιτικές οριοθετήσεις και έννοιες, ο όρος Φασίστας ή Φασιστής καταλαμβάνει σαφέστατα την κορυφή στον «απαγορευμένο κατάλογο». 

Φασίστας για τους κάποιους ήταν ο Χριστόδουλος και ο Ζέρβας, φασίστας ο Πλεύρης και ο Κασιδιάρης, φασίστας ο Μεταξάς και ο Παπαδόπουλος, φασίστας ο Βασιλιάς αλλά και ο Μητσοτάκης! 

Με τόσους «φασίστες» γύρω μας αν αυτοί οι κύριοι έχουν δίκιο … τότε πρέπει να νίκησαν οι «Φασίστες» στον τελευταίο Μεγάλο Πόλεμο! 

Τελικά ο Φασίστας είναι ο κάθε ένας που απορρίπτει την κληρονομιά της Γαλλικής επανάστασης ή αμφισβητεί το καθεστωτικό μυθιστόρημα και την συστημική προπαγάνδα. 

Σίγουρα ο ιμιτασιόν Φα ευλογεί τον Μητσοτάκη ως ηγέτη, ο ιμιτασιόν Φα δεν αναγνωρίζει την υπογραφή του στα άρθρα του ή μέσα στην βουλή προσφωνεί τους δημοκράτες ως «φασίστες» για να ξεπλύνει τάχα την ντροπή ή μήπως και τον σεβαστεί ο Σαμαράς, ο ιμιτασιόν Φα έχει πάρει με την σειρά τις ξένες πρεσβείες και τους ιδιοκτήτες εφημερίδων ! 

Ο «ψευτοφασιστής» και δεν γνωρίζει τι σημαίνει να σε λένε Φασιστή και νεοφασίστα και δεν ξέρει να φερθεί ως τέτοιος. Διπλό το πρόβλημα αγαπητέ νεοΦασίστα που χάνεις χρόνο για να διαβάσεις. 

Από την παιδεραστική κυβερνητική γκρούπα μέχρι την τελευταία queer που αρθρογραφεί στο indymedia για όλα φταίνε οι «κακοί φασίστες» και το κυνήγι μαγισσών καλά κρατεί. 


Indymedia 08/2022

Από την άλλη αυτοί που εκπροσωπούν (στην φαντασία τους) τον ελληνικό «Φασισμό» χαιρετάνε με άνεση μέσα στο εφετείο αφού έχουν … υιό καταδρομέα στην Κορώνη, μιλάνε με τον Ψινάκη και την Μπακογιάννη μπροστά και πίσω από τις κάμερες, λαϊκίζουν και σταυροκοπιούνται δίπλα στο ξεπουλημένο ιερατείο και η λίστα δεν έχει τελειωμό. 

Ποια η στάση μας, ποιο το καθήκον, τι πρέπει να γίνει θα σκεφτείς και είναι λογικό. Δεν ξέρουμε να σου πούμε στα σίγουρα ψάξε μόνος σου τις απαντήσεις «Φασιστάκο», άνοιξε μόνος σου το μονοπάτι στην γνώση και την αμφισβήτηση. 

Μην περιμένεις τίποτα και από κανέναν! Μόνο να θυμάσαι ότι οι «Φασίστες και οι Ναζί»  μάλλον είχαν δίκιο όταν μάτωναν και πέθαιναν για ένα Πουκάμισο Μελανό. 

Και επειδή μας αρέσουν οι επετειακές αρθρογραφίες (πορεία της Ρώμης 28η Οκτωβρίου 1922) ας δούμε ένα άρθρο ως ένδειξη μνήμης και σεβασμού σε έναν κορυφαίο ριζοσπάστη Φασιστή που κόσμησε το Πουκάμισο με το ίδιο του το αίμα χωρίς πολλές υπεκφυγές και σκέψεις. 

Απλά και Φασιστικά, γιατί όχι και Ελληνορωμαϊκά αν σκεφτεί κανείς ότι αγκάλιασε τον Θάνατο χωρίς Φόβο και σίγουρα με Πάθος όπως αξίζει να ζούμε όλοι όσοι νιώθουμε στην Μελανή Καρδιά  μας τις αιχμηρές Δέσμες της Μάχης.

Αγαπητοί «φασίστες» και νεοφασίστες, ριζοσπάστες εθνικιστές και εθνικοσοσιαλιστές ο Roberto Farinacci: άλλωστε στην αστικοδημοκρατική μεταπολιτευτική εορταστική επέτειο τους δηλώνουμε Παρόντες - όμως με την σωστή πλευρά της ιστορίας -  αν όμως αυτό μας κατατάσσει στους Προδότες η απάντηση είναι μια: Me ne frego!

γράφει ο Έχεμος

Αν ο DAnnunzio είναι ο Ιωάννης ο Πρόδρομος και ο Mussolini o Χριστός του Φασισμού τότε ο Farinacci είναι ο Απόστολος Ανδρέας. Εξέφρασε την ριζοσπαστική και αδιάλλακτη πτέρυγα του Φασιστικού Κόμματος που δεν ανεχόταν τις συνδιαλλαγές με τους τρόφιμους του Βατικανού και τις μαριονέτες της Ιταλικής Μοναρχίας. Γεννήθηκε σε συνθήκες φτώχειας και η ταξική του καταγωγή γρήγορα τον έφερε σε επαφή με το προλεταριάτο. Παρά τις φτωχές του επιδόσεις στο σχολείο σύντομα κερδίζει χρήματα από τα μεροκάματα και αργότερα είναι αναντικατάστατος για τους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο. 

Η σύντομη επαφή με τον ρεφορμιστικό Σοσιαλισμό τον οδηγεί στον ημιτελή και πρωτόλειο Φασισμό και αναδεικνύεται σε ηγετικό πρόσωπο της πόλης της Cremona. Η πένα του στην δημοσιογραφία θεωρείται εξαιρετική και άκρως επεμβατική για τα επόμενα ταραχώδη χρόνια με ναυαρχίδα την προσωπική του εφημερίδα Cremone Nuova. Στα τέλη του 1915 κατατάσσεται στον στρατό και παίρνει τον βαθμό του δεκανέα καθώς και τιμητική διάκριση. Καθοδηγεί τις πιο δυναμικές φασιστικές ομάδες κρούσης που εξυμνούν τον έρωτα της βίας. 

«Κρεμόνα, 6 Σεπτεμβρίου 1920. Οι σοσιαλοκομμουνιστές, ήταν εξοργισμένοι. Περπατούσαν κατά ομάδες για να δημιουργήσουν κλίμα απειλής προς τους Φασίστες οι οποίοι είχαν απομονωθεί. Ανέμεναν το βράδυ ώστε με σκοπό να προχωρήσουν στο μεγάλο χτύπημα. Ήταν ενήμεροι ότι το βράδυ, μετά το δείπνο -  εννοείται θα βρίσκομαι - στο ενυδρείο. Μερικοί Φασίστες ήρθαν στο σπίτι μου την προγραμματισμένη ώρα του δείπνου και με ικέτευαν να μην βγω, διότι είχαν συνωμοτήσει σημαντικές πράξεις εναντίον μου. Φυσιολογικά εγώ δεν θα μπορούσα - σε τέτοια κατάσταση εννοείται -  να δείξω ότι δεν έχω  δύναμη στην περίπτωση μου, αλλά το βράδυ, πήγα στο ‘’Ενυδρείο’’ το μπαρ όπου συχνάζω». 

Εκπροσωπεί μαζί με άλλους την εθνικοσυνδικαλιστική τάση και όσο αυξάνει η δύναμη του αλλά και η επιρροή του, τόσο αμφισβητεί τον Μπενίτο Μουσολίνι για τις όποιες επιλογές του. Ο Duce δεν μπορεί να τον πολεμήσει αφού έχει υπό την επιρροή του πολλές τοπικές οργανώσεις και εφημερίδες. Στην πορεία της Ρώμης πρωτοστατεί ενώ δίνει διαταγή στους άντρες του στην Cremona να συγκρουστούν με τους καραμπινιέρους και τους βασιλόφρονες.  Η ένοπλη συμπλοκή έχει ως αποτέλεσμα μια ντουζίνα μελανοχίτωνες να βρουν τον θάνατο από τα πυρά της άκρας δεξιάς. 

Γίνεται γενικός γραμματέας του κόμματος ίσως μια καιροσκοπική επιλογή του Mussolini ώστε να βρει χρόνο να τον ηρεμήσει. Αδίστακτος στην εφόρμηση για την κατάληψη της εξουσίας μέσα από το Φασιστικό «Αντικράτος» σύντομα όμως βρίσκεται αποκλεισμένος από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Οι απειλές ότι θα συλληφθεί για ανταρσία και θα διαγραφεί από το κόμμα δεν τον φοβίζουν. Οι ακτιβιστές είναι στο πλευρό του ενώ η πορεία του θυμίζει τον Ισπανό Hedilla τον Γερμανό Rohm και τον Ουκρανό Bandera

Δεν μένει όμως στα λόγια και στους τέσσερις τοίχους των κομματικών κτιρίων, λαμβάνει μέρος στον πόλεμο της Αιθιοπίας ενώ χάνει και το δεξί χέρι του αν όχι στην μάχη τότε σε ατύχημα με δυναμίτη. Το 1935 επανέρχεται πλήρως στο κομματικό προσκήνιο και αναλαμβάνει πλήρη δράση ενώ δίνει τον οργανωτικό βηματισμό στην κομματική πολιτοφυλακή. Το 1938 παρά το γεγονός ότι τον απομονώνει τα προηγούμενα χρόνια η ίδια η κομματική ηγεσία είναι ισχυρός όσο ποτέ. Είναι ένας από αυτούς που οδήγησε στην ενίσχυση της Εθνικιστικής Ισπανίας και ζητάει συνεχώς μια στενότερη προσέγγιση της Χιτλερικής Γερμανίας, αλλά και το τσάκισμα του Βατικανού την πλήρη εφαρμογή των φυλετικών νόμων και την εκδίωξη των γνωστών τραπεζιτών. 

Εκφράζει την γνήσια φασιστική δύναμη που δεν βλέπει την ιδέα μόνο ως πρόσωπο αλλά ως την συλλογική ταύτιση και νοοτροπία. Το αντισιωνιστικό του βιβλίο La Chiesa e gli Ebrei, δημοσιεύτηκε το 1938. Έγραψε επίσης το Storia della rivoluzione fascista (3 vols., 1940) ανάμεσα σε άλλα. Όταν ο πόλεμος για την Ιταλία δεν πάει καλά δεν διστάζει να δείξει τους ενόχους που δεν είναι άλλοι από τους Αγγλόφιλους του πολεμικού ναυτικού και τους Μασόνους ηγήτορες της μάχης στην ξηρά. Αν και είχε προειδοποιήσει δεν εισακούστηκε και την ώρα της αποπομπής και της σύλληψης του Mussolini δεν συμμαχεί με την ακροδεξιά μοναρχική κλίκα, αλλά στηρίζει την μαγευτική ουτοπία της Πολιτείας του RSI χωρίς να αναλάβει όμως κάποιο αξίωμα. 

Μετά την συνάντηση του με τον Χίτλερ προτείνει να αναλάβει την ηγεσία του Φασισμού προκαλώντας ίλιγγο στις τάξεις των Γερμανών. Σε ενέδρα των αντιφασιστών παρτιζάνων της ταξιαρχίας «Άντα» συλλαμβάνεται ζωντανός και βασανίζεται. Την 28η Απριλίου 1945 τουφεκίζεται από ένα παράνομο «λαϊκό» δικαστήριο που ακόμη και οι κύριοι κατήγοροι του το αμφισβητούν για την εγκυρότητα του. Θέλουν να τον πυροβολήσουν στην πλάτη αλλά αυτός τελευταία στιγμή καταφέρνει γυρνάει και πέφτει με την ιαχή «Ζήτω η Ιταλία!». Ένας ακόμη νεκρός σκεπάζει με το αίμα του την γη της Ιταλίας.


46 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/10/22 11:30 μ.μ.

    “Θα έρθουμε μια Νύχτα, Όπου κι αυτά τα αστέρια Θα έχουν σβήσει, Και δεν θα ξέρετε Αν Ζωντανοί ή Πεθαμένοι είστε. Μα Εμείς θα έρθουμε, Φέρνοντας μαζί μας Χιλιάδες άστρα, ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ, Και έναν Ήλιο Ματωμένο, ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ!" που έλεγε και μια ψυχή.

    Και η σημαία μας θα είναι μαύρη. Μαύρη για τους Ήρωες και τους Μάρτυρες. Μαύρη στα χρώματα του Φασισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Captain Nemo Seewolf28/10/22 10:12 π.μ.

    Eξαιρετικο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/10/22 12:37 μ.μ.

    Μορφή παραδειγματική. Ηρώς, μάρτυς και οδηγός. A noi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/10/22 7:47 μ.μ.

    αφού αναφέρθηκε ο Πλεύρης νομίζω αξίζει να αναφερθεί ότι ετοιμάζει νέο κόμμα

    Τέταρτο κατά σειρά πρώτη γραμμή λαός εμείς ελασυν

    καλή επιτυχία Κώστα νέος είσαι θα έρθει η ώρα να γευτείς τα καλά του κοινοβουλευτισμού και εσύ στο όνομα του αντικοινοβουλευτισμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/10/22 4:07 μ.μ.

      Μην είσαι τόσο σίγουρος. Φτιάχνει κόμμα για να κόψει ότι μπορεί από Κασιδιάρη. Ένα μήνα πριν τις εκλογές θα το διαλύσει. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Αν θέλει να γίνει βουλευτής θα χωθεί στο Μητσοτάκη. Έρχονται εκλογές με απλή αναλογική. Χρειάζονται κόμματα δορυφόροι.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/10/22 6:02 π.μ.

      ενταξει με τον πλευρη ο κασιδιαρης αντι για 1,9 % θα παρει 1,4 % ουαου

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος28/10/22 8:05 μ.μ.

    Κάποιος είπε ότι ο αληθινός Επαναστάτης καταλήγει ως οπορτουνιστής ή αιρετικός. Ο Φαρινάτσι κατέληξε ως ένας αιρετικός του Φασισμού, αυτής της Εθνικιστικής εκδήλωσης του Λατινικού Πολιτισμού που είδαμε αργότερα στο μανιφέστο του Φρέντα στηρίζεται στην μεταφυσική του Κράτους που βασίζεται στην πλατωνική σκέψη. Επιζητεί μια συνεχόμενη λαϊκή Επανάσταση όπως γράφει ο Knudsen, για να διαιωνιστεί η νεότητα του ιταλικού κόσμου και καταλήγει όπως αρμόζει σε αληθινό μαχητή. Άραγε είναι ιεροσυλία να αναφερόμαστε σήμερα 28/10 σε έναν Ιταλό Φασίστα; Όταν αυτός είναι άξιος και τιμά τον λόγο του όχι, γιατί παίρνει μεγαλύτερη αξία ο ηρωικός Έλληνας τσοπαναραίος που πήρε στο κυνήγι στα κακοτράχαλα βουνά της Ηπείρου τα επίλεκτα ιταλικά σώματα! Γιατί ο Μεταξάς είπε το όχι, αλλά το έκανε πραγματικότητα και δοξάστηκε ο Ηρωικός Έλληνας ορεσίβιος τσοπάνης! Γιώργος Δημητρούλιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/10/22 4:29 π.μ.

      το οχι το ειπε επειδη ηταν αγγλοδουλος . τα ιδια που ζητουσε η ιταλια τα ειχε δωσει στην Αγγλια .

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος28/10/22 9:59 μ.μ.

    Δεν ήθελαν φασισμό και εθνικοσοσιαλισμό γιατί αν νικούσε ο Άξονας θα "μιλούσαν γερμανικά" οι απόγονοί τους στην Ευρώπη.
    Πάρτε τώρα οι απανταχού δημοκράτες και "πατριώτες" τον Ινδό και Πακιστανό σας και αρχίστε να εκπαιδεύεστε στα.. ορντού.
    Θεία Δίκη. Η Αγγλία του Τσώρτσιλ δεν ήθελε σύμπραξη με τη Γερμανία. Ας απολαύσει τώρα τον Ινδό της στην πρωθυπουργία και πολύ της είναι. Έρχονται και οι Κονγκολέζοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος28/10/22 11:29 μ.μ.

    Γνωστός ως ηγέτης της γερμανόφιλης φράξιας εντός του PNF και για τις προσπάθειές του εισαγωγής του -ξένου προς τον ιταλικό φασισμό- φυλετικού αντισημιτισμού στην Ιταλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος29/10/22 9:38 π.μ.

    Πέθανε μετά από χρόνια μάχη με τον καρκίνο ο Λευτέρης Πανούσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/10/22 3:44 μ.μ.

      Να και ένα καλό νέο

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος29/10/22 5:05 μ.μ.

      Επόμενος ας είναι ο χοντρός .

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος30/10/22 2:33 π.μ.

      Ας ελπίσουμε σύντομα να ακολουθήσει και ο "πατριάρχης". Μπας και ανθίσει επιτέλους ο εν Ελλάδι Ε/Σ

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος30/10/22 3:12 π.μ.

      Και να πεθάνει ο χοντρός εσείς του Ηλία οι "αυτόνομοι" πάλι πουθενάδες θα μείνετε

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος30/10/22 3:05 μ.μ.

      Έπιασαν τόπο οι κατάρες ... Ο Μιχαλολιάκος όμως πως και την γλιτώνει; Με τόσες κατάρες και αυτός έχει βύσμα τον θεό;

      Διαγραφή
    6. Σταύρος Λιμποβίσης30/10/22 7:03 μ.μ.

      3:12 σε αυτόνομη φόρμα σχολίων τα γράφεις όμως. Και εσείς της ΧΑ δεν έχετε πουθενά δυνατότητα σχολιασμού σε δικό σας μέσο. Ούτε forum έχετε (το κλείσατε μια νύχτα χωρίς φεγγάρι λόγω του Ανδρουτσόπουλου) ούτε περιοδικά νεολαίας, έχετε ούτε εφημερίδες έχετε, ούτε αποφάσεις της ηγεσίας σας καταφέρατε να αμφισβητήσετε ποτέ σε συνέδρια και προσυνεδριακές συναντήσεις. Και ο Κασιδιάρης φωτοτυπία του αρχηγού σας είναι. Ψυχοπαίδι του Μιχαλολιάκου. Και μάλιστα χειρότερος σε όλα. Άρα λίγα για τους Αυτόνομους όταν βλέπεις σχόλια ενάντια στον αρχηγό σου που είχε την λογική να χαιρετίσει τον Ψινάκη και να χειροφιλήσει τον Κουκούτση μέσα στην βουλή, να κάτσει σαν καλή καλόγρια απέναντι στον Ποταμίσιο Θεοδωράκη σε συνέντευξη ή να ανεχτεί τα μύρια όσα. Μην περιμένεις φιλοφρονήσεις για το πρόσωπο του. Μπήκατε φυλακή οι αυτόνομοι έγραψαν κάποια άρθρα ότι ΚΑΚΩΣ σας φυλάκισαν κάποιοι βοήθησαν και πρώην και νυν δικούς σας όταν εσείς σε πολλούς εσείς δεν δείξατε καμιά αλληλεγγύη κλπ. Μέχρι εκεί όμως. Ήσασταν είσαστε (όσοι έχετε απομείνει) και θα είστε το διαλυμένο ΚΚ του "χώρου". Ότι σχέσεις έχουν οι αντιεξουσιαστές με το ΚΚΕ έχουν οι Αυτόνομοι με εσάς. Και αυτό δεν αλλάζει.

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος30/10/22 12:45 π.μ.

    MK θέλω να πιστεύω ότι ο μόνος λόγος που πέρασες τα σχόλια 3:44 και 5:05 είναι για να δείξεις τι σκατοψυχιά έχει πιάσει στασίδι στον βοθροχώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φόρμα σχολίων παραμένει ανοιχτή σε όλους.

      Τα μόνα σχόλια που δεν δημοσιεύονται είναι τα υβριστικά και τα προβοκατόρικα ή αυτά που βοηθούν το κράτος και το παρακράτος με πληροφορίες.

      Ο μακαρίτης υπήρξε φιλοσιωνιστής - κατά δήλωση του - (ακρο)δεξιός και είχε μια μοναδική ικανότητα να κάνει ελιγμούς στο πολιτικό πεδίο και να τα έχει καλά με όλους.

      Επειδή ταλαιπωρήθηκε από καρκίνο στα πνευμόνια - ούτε στους εχθρούς τέτοιο τέλος - καλό θα είναι να μην γράφουμε δημοσίως ευχές για παρόμοιο τέλος για κάποιον του "χώρου".

      Δεν υιοθετείται ο όρος "βοθροχώρος" είναι αυτογκόλ στο παιχνίδι της πολιτικής έκφρασης.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος30/10/22 10:37 π.μ.

    Το σχόλιο στο indymedia που παρουσιάζετε ως τεκμήριο "queer αντιφασισμού" είναι δικό μου...

    Καταρχάς, προέρχεται από (καφενιακό η αλήθεια είναι, δεν είμαι πολιτειολόγος ή κάτι τέτοιο) διάλογο με ορθόδοξους παλαιομαρξιστές σχετικά με τη φύση των καθεστώτων του μεσοπολέμου, με αφορμή την ερώτηση του OP για το το κατά πόσο το (σημερινό) μεταπολεμικό νεοφασιστικό ρεύμα αποτελεί δυνητική απειλή για το σύστημα. Εδώ το link με όλο το πινγκ πονγκ: https://athens.indymedia.org/post/1620296/

    Τώρα στο συγκεκριμένο screenshot, που αναπαράγετε παραπάνω, νομίζω απαντώ στην γνωστή βαρετή δημητρωφική/τριτοδιεθνιστή βουλγάτα, σύμφωνα με την οποία ο φασισμός (και ο ρομαντισμός btw) αποτελεί "ωμό καπιταλισμό" και έκφραση των "πλέον επιθετικών τμημάτων της άρχουσας τάξης". Αυτό που λέω είναι ότι όχι μόνο η ανάλυση αυτή είναι στην καλύτερη εξαιρετικά παρωχημένη, και στη χειρότερη ύποπτη όταν αναπαράγεται σε συνθήκες 21ου αιώνα και απόλυτης λίμπεραλ κυριαρχίας, αλλά ότι μπορούμε να ανιχνεύσουμε περισσότερες καταγωγικές ομοιότητες σε ιδεολογικό/κοσμοθεωρητικό/πολιτισμικό επίπεδο μεταξύ αγγλοσαξονικού φιλελεδισμού και κλασικού μαρξισμού/μπολσεβικισμού (δλδ Ρούσβελτ και Στάλιν για να το κάνετε εικόνα), παρά μεταξύ Χίτλερ/Μουσολίνι και δυτικών καπιταλιστών, οι οποίοι δήθεν εξόπλιζαν τους πρώτους με απώτερο στόχο να την πέσουν στην ΕΣΣΔ.

    Στην υπόλοιπη συζήτηση έχω την εντύπωση (έχουν περάσει και κάτι μήνες) ότι χαρακτηρίζω τα μεσοπολεμικά εθνικιστικά καθεστώτα ως ενστικτώδη αντίδραση του κεντροευρωπαικού κόσμου (Γερμανόφωνοι) και ρωμαιοκαθολικού/μη προτεσταντικού πολιτισμικού σύμπαντος (Ιταλία και εν μέρει Ισπανία) εναντίον της αγγλοσαξονικής ηγεμονίας της πρώτης παγκοσμιοποίησης της Μπελ Επόκ και της επακόλουθης ανάδυσης των επιθετικά φιλελέ ΗΠΑ στο προσκήνιο μετά τον Α' ΠΠ.

    Τέλος πάντων, να πω την αμαρτία μου αυτές οι συζητήσεις πλέον στερούνται νοήματος, ειδικά όταν συνοδεύονται από φθαρμένα σύμβολα και tags...

    C

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/10/22 7:05 μ.μ.

      Πάντα ήθελα να σε ρωτήσω πώς κατέληξες Αντιδιαφωτιστής Εθνικιστής. Γιατί αντιλαμβάνομαι ότι δεν υπήρξες πάντα τέτοιος. Η πορεία της πολιτικής σου διαμόρφωσης ποια είναι, αν επιτρέπεται;

      Στο indymedia, btw, σε βλέπω να προσπαθείς να φτιάξεις κάποιου είδους Αντινατοϊκό Μέτωπο που θα επεκτείνεται σε Αντιφιλελεύθερο και δεν θα είναι Αντιφασιστικό. Χαρά στο κουράγιο σου, αλλά, μια συμβουλή, αν θες να αυξήσεις τις πιθανότητες επιτυχίας, πρέπει κυρίως να κοιτάξεις να μην ακροβατείς. Δεν γίνεται, πχ, να στο ένα μπλογκ (που είναι του "χώρου") να λες ότι η Εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία ορισμένων Ουκρανών είναι τόσο ασήμαντη όσο η κόντρα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (δεν το καταλαβαίνεις, αλλά είναι σαν να ακούω τον Χατζηνικολάου, κι αυτός το ίδιο λέει αλλά για να υπερασπιστεί τους Ουκρανούς), και στο άλλο μέσο, που δεν είναι του χώρου, να λες ότι δεν θα δεχτείς ποτέ φασισμό γιατί βδελύσσεσαι την εγκληματική του φύση και καλύτερα να στηρίξουμε Σοσιαλδημοκράτες (εκεί είναι ακόμα πιο πολύ σαν να ακούω τον Χατζηνικολάου). Αυτά είναι πολιτικαντισμός. Ξεπέρασέ τα και ο λόγος σου θα γίνει πιο αποδεκτός και στον ένα χώρο και στον άλλο. Μη φοβάσαι να γίνεις ντόμπρος.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/10/22 7:12 μ.μ.

      Ε λοιπόν εσένα σε πάω, που θα 'λεγε κι ο Μακαριστός.

      Σκεπτικιστής απέναντι σε όλους και σε όλα. Ωραίος!

      Θα σου αφιερώσω την περιγραφή του Λουνατσάρσκι για τον Έρενμπουργκ, τη διάβαζα προχτές και μου θύμισε εσένα:

      "Ήταν στους Λευκούς, μετά πέρασε στους Κόκκινους, αλλά τους αντιμετωπίζει εσωτερικά και τους δύο ειρωνικά. Για αυτόν όλα αυτά είναι μόνο υλικό για γραφή, όλα του φαίνονται στόχος για τα λαμπρά βέλη του. Άνθρωπος υψηλού βαθμού ταλέντου, αν και απέχει πολύ από το να έχει διαστάσεις Χάινε, είναι ένας σκεπτικιστής που θα ήθελε να τα κάνει όλα στάχτη με την αμφιβολία του, χωρίς να αφήνει τίποτα στη θέση του."

      Φαίνεται να είσαι ο Έρενμπουργκ του κινήματος. Χρειαζόταν έναν τέτοιο το κίνημα.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος31/10/22 12:49 π.μ.

      Εσύ, ρε ανώνυμε 7:05 μ.μ, ποιος είσαι για νά χουμε καλό ρώτημα; Έχεις κάποια σταθερή διαδικτυακή περσόνα; Ξέρεις τι γράφω, που γράφω, τι πιστεύω, και με κατηγορείς για έλλειψη ντοπροσύνης κάτω από το πέπλο απόλυτης ανωνυμίας. Ντάξει κάπου έλεος δλδ...

      Έχουμε και λέμε... Ναι, η σύγκρουση των σημερινών κλόουν με τις στολές των ες/ες και των επιδοτούμενων αριστερολίμπεραλ είναι όντως ΟΣΦΠ-ΠΑΟ. Όποιος ψάχνει ιδεολογικές καταβολές και συμπαγής αφηγήσεις πίσω από τέτοιες συμπεριφορές είναι για τα πανηγύρια. Το αυτό και για το αλά Χόλυγουντ "ε/ς" αφιόνι που πλασάρουν οι πρεσβείες στους χρήσιμους της Ουκρανίας. Μείνε εσύ με τις αναλύσεις του ΣΕΚ και ψάχνε για γκεσταμπίτες κάτω απ' το κρεβάτι σου...

      Το άλλο με τη σ/δκρατία το έχω πει νομίζω εκτός ινδυμεδια. Αν ζούσα στις αρχές του 20ου, με τις ίδιες ιδέες που έχω τώρα (και με την προυπόθεση ότι δε θα ήξερα τι θα επακολουθούσε) θα ήμουν πιο κοντά στην παραδοσιακή σ/δκρατία ή στον δημ. σοσιαλισμό και όχι ξέρω γω στην συντηρητική επανάσταση. Αλλά στην εποχή του Αντιχρίστου (με ή χωρίς εισαγωγικά) και της μεγάλης νύχτας του Θεού τέτοιες φάσεις δεν παίζουν ούτε με μπουνιές...

      Εν πάση περιπτώσει, η συνέχιση αυτιστικών συζητήσεων πραγματικά δεν έχει νόημα. Ούτε ο Σόρος δεν ποντάρει πλέον σε μια δρομίσια αναβίωση της κόντρας φα vs αντίφα. Ας αφήσει ο καθείς τα σκουριασμένα σύμβολα της εφηβείας σε μια κούτα στο πατάρι και πάμε γι' άλλα...

      C

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος31/10/22 9:40 π.μ.

      * "Γκεσταπίτες"... όχι "Καγκεμπίτες"

      C

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος31/10/22 11:51 π.μ.

      Εγώ σε ρώτησα πώς ήρθες στον Εθνικισμό και μέσα από ποια ιδεολογική διαμόρφωση έκανες αυτό το βήμα, και εσύ άρχισες τα μανιοκαταδιωκτικά και στο τέλος πέταξες κι ένα... ΣΕΚ (για να πείσεις μάλλον τον εαυτό σου ότι όποιοι δεν συμμερίζονται τη δική σου αχταρμαδοειδή κατηγοριοποίηση είναι συναγωνιστές του μανιωδώς Ουκρανολάγνου Πετράκη Κωνσταντίνου).

      Οπότε ναι, με την υπεκφυγή σου αυτή μετέτρεψες σε βεβαιότητα την προηγούμενη εικασία ότι είσαι μαλωμένος με την ντομπροσύνη.

      Ή ίσως να ήταν λάθος η ερώτηση, δεν έπρεπε να ρωτήσω πώς έγινες Εθνικιστής όταν κάνει μπαμ ότι δεν είσαι τέτοιος.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος31/10/22 11:53 π.μ.

      Τι εννοείς "πού ξέρω τι γράφεις"; Εσύ έδωσες το λινκ του ίντυ. Εγώ μόνο ως C σε ήξερα. Μανία καταδίωξης έχεις; Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, "συναγωνιστή".

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος31/10/22 12:50 μ.μ.

      Και κάτι τελευταίο...

      ----"σε βλέπω να προσπαθείς να φτιάξεις κάποιου είδους Αντινατοϊκό Μέτωπο που θα επεκτείνεται σε Αντιφιλελεύθερο και δεν θα είναι Αντιφασιστικό"----

      Εντάξει, καταλαβαίνω πως το λες και είμαι σίγουρος ότι είσαι καλοπροαίρετος και μη ειρωνικός, όμως δεν είναι ο Δημοσθένης Βεργής των 90s να φτιάχνω κόμματα και ομαδοποιήσεις, πόσο μάλλον να μαγειρεύω τέτοιου τύπου ιδεολογικές συνθέσεις χωρίς την παραμικρή τεχνογνωσία.

      Καμία σχέση, αδελφέ. Political junkie είμαι κι εγώ που σχολιάζω όταν μου τη βαρέσει, όπως και σχεδόν όλοι όσοι πολιτικολογούν στο ίντερνετ. Άμα δουλεύεις γραφείο σε εταιρία ή στην πασιέντζα θα το ρίξεις ή στην πάρλα στα σόσιαλ και τα ιστολόγια...

      C

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος31/10/22 1:39 μ.μ.

      Δύο πράγματα μόνο να μην είσαι:

      1) ρουφιάνος, 2) νεοδημοκράτης.

      Αν δεν είσαι αυτά τα δύο, υπάρχει κοινός τόπος συζήτησης, και άσε τους άλλους να λένε για "χώρους" και για αποχωρητήρια, λες κι είναι κλειστό κλαμπ με φέης κοντρόλ ξέρω γώ,

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος31/10/22 3:24 μ.μ.

      Άσε ρε, που θα υπονοήσεις κάτι για ρουφιανιά και νεοπαιδέρες...

      Πραγματικά ελπίζω να μη διάβασα σωστά και να παρεξήγησα. Τέλος πάντων, εγώ το σταματώ εδώ οριστικά, μη χαλάμε τις καρδιές μας όποιος και νά σαι πίσω απ' την επιδεικτική ανωνυμία σου... Καλό απόγευμα...

      C

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος1/11/22 5:10 π.μ.

      Πολύ το δουλεύει το ad hominem ο 7:05 και στο άλλο. Λάρωσε λίγο μαν και σταμάτα να βάζεις σπιουνιές παντού. Αν είσαι καλοπροαίρετος όπως λένε

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος30/10/22 7:20 μ.μ.

    Για να το κάνουμε λιανά: ο εθνικοσοσιαλισμός και ο φασισμός, μέσα από τη γεωπολιτική δέσμη του Άξονα, υπήρξαν οι μοναδικοί πολέμιοι του φιλελευθερισμού και της κεφαλαιοκρατίας (καπιταλισμός).
    Οι υπόλοιποι: βλ. δημοκράτες, αναρχικοί, "προοδευτικοί", καταστασιακοί, μαρξίζοντες, ελευθεριακοί και το λοιπό συναπάντημα υπήρξαν και παραμένουν είτε τακτικοί σύμμαχοι του καπιταλισμού και του Συστήματός του, είτε κυρίως, λακέδες του.
    Όποτε πετυχαίνουμε λογής-λογής δημοκράτες πρέπει να τους το φτύνουμε στη μούρη. Οφείλουμε να τους γονατίσουμε. Οφείλουμε να τους κάνουμε να απολογούνται. Πρέπει να ακούν εθνικοσοσιαλισμό, Waffen SS, GESTAPO κ.ο.κ. και να ζαρώνουν από υποτέλεια και συμπλέγματα ενοχής κατά της Λευκής Ανθρωπότητας.
    Ακόμη και οι πιο μικρές ηθικές και ιδεολογικές νίκες συνιστούν αναπόσπαστο κρίκο στη μεγάλη αλυσίδα που οδηγεί στην Πολιτική Νίκη του Εθνικοσοσιαλισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/10/22 7:42 μ.μ.

      Εμένα με νοιάζει να ηττηθεί ο Ευρωατλαντικός Άξονας στην Ουκρανία και στην Ταϊβάν και παντού. Τώρα αν ζαρώνουν οι δημοκράτες με τη σβάστικα, με το σφυροδρέπανο ή με το Μ των ΜακΝτόναλντς, αδιάφορο μου είναι.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/10/22 10:06 μ.μ.

      Συνεχίζοντας το παραπάνω σχόλιό μου, θα ήθελα να τονίσω πως ποτέ δεν θα πρέπει να κουραστούμε να αναφερόμαστε στην κεφαλαιώδη ιστορικοπολιτική σημασία του Μεγάλου Πολέμου: η "σωστή πλευρά της ιστορίας" ήταν αυτή που έπεσε μαχόμενη στο Βερολίνο το 1945. Τελεία και παύλα! Εδώ δεν χωρούν μισόλογα!
      Όποιοι δεν τολμούν να έρθουν αντιμέτωποι με αυτή την Αλήθεια είτε είναι συνειδητοί δούλοι του διεθνούς ιουδαϊσμού και των πολιτικών παραρτημάτων του είτε ψοφοδεείς μασκαράδες που παρακαλούν γονυκλινείς για ένα κοινοβουλευτικό ξεροκόμματο.
      Ας μείνουμε πιστοί στη διαταγή του Φύρερ της Λευκής Ανθρωπότητας: "πολεμήστε τον εχθρό μέχρι να κουραστεί και να πέσει!". Η δημοκρατία σαπίζει, στο τέλος θα ψοφήσει. Μετά ερχόμαστε Εμείς.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος31/10/22 12:07 μ.μ.

      10:06 ξέχασες να πεις: ΝΓΜ θα λέμε και θα κλαίμε.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος31/10/22 5:38 μ.μ.

      Η διαφορά μας ανώνυμε 7:42 είναι πως εσύ είσαι "αντί", δήθεν του ευρωατλαντισμού, δίχως να είσαι κάτι. Θεμελιώνεσαι δηλαδή σε μια εφηβική και στείρα άρνηση, δίχως πυξίδα και προσανατολισμό. Χθες κομμουνιστής, σήμερα "ψαχνόμενος" αναρχικός, αύριο αδέσποτος των γενικά "αγανακτισμένων"...
      Εμείς, αντιθέτως, είμαστε εθνικοσοσιαλιστές. Δεν είμαστε άρνηση, αλλά πρόταση. Ή καλύτερα, είμαστε η φυλετική Αλήθεια. Και ως εθνικοσοσιαλιστές, είμαστε προφανώς εχθροί τόσο του ατλαντισμού όσο και πολλών άλλων τινών. Δεν ετεροκαθοριζόμαστε, αλλά φιλοδοξούμε να ορίσουμε και πάλι τον κόσμο υπερασπιζόμενοι τη Λευκή Ανθρωπότητα και τον Πολιτισμό.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος31/10/22 7:53 μ.μ.

      Εντάξει κύριε Σάιντ 5:38. Μας πείσατε.

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος31/10/22 6:16 π.μ.

    καλα κανεις και το διευκρινιζεις οτι ειναι δικο σου το σχολιο, γιατι μπορει να δει το screenshot κανενας και να πιστεψει οτι το ιντυμιντια εγινε ξαφνικα φιλοφασιστικο ή οτι ξυπνανε οι ανάρχες... μην περιμενετε μαγκες να ξυπνησουν αυτοι, - - -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/10/22 3:53 μ.μ.

      Όχι, αυτοί είναι τελειωμένοι μέχρι το το μεδούλι . Ο μαρξισμός και τα διάφορα υποείδη του (όπως κι ο αναρχισμός) είναι ηθική και πνευματική ψώρα. Οι άνθρωποι αυτοί ήταν και θα είναι πάντα ψωριάρηδες και θα πρέπει να φροντίσουμε να κρατήσουμε τις τάξεις μας καθαρές από αυτούς.
      Ακόμη κι αν εμφανιστεί κάποια εξαίρεση, απλώς θα επιβεβαιώνει την κανόνα.
      Γενικά είναι σκουπίδια, και δεν πρέπει να υπάρχει καμία συνδιαλλαγή μαζί τους, παρά μόνο για να τους βραχυκυκλώνουμε και να να διασπούμε την έστω επιφανειακή πολιτική τους ενότητα. Από τη σκοπιά αυτή μας χρήσιμοι διάφοροι "συντηρητικοί" αναρχικοί, αναρχικοί με αμφιβολίες και ενστάσεις, διαλλακτικοί, ψευτο-παραδοσιοκράτες κ.ο.κ. ή και από την άλλη διάφορες φεμινιστικές / ΛΟΑΤΚΙ φράξιες με πλήρη απώθηση για το λαϊκό στοιχείο για να αποσυσπειρώνονται. Ευτυχώς τούτο έχει ήδη συμβεί σε μεγάλο βαθμό, και τα επόμενα σύντομα χρόνια θα ολοκληρωθεί η πλήρης αποπολιτικοποίηση του αναρχισμού. Θα πρόκειται για ένα μάτσο από αδερφές του ελέους, χοντρομαινάδες και μπούληδες με αλφάδια, οι οποίοι θα φιγουράρουν στα διάφορα γκλαμουράτα περιοδικά και την ίδια στιγμή δεν θα τολμούν να ξεμυτίσουν από το σπίτι τους παρά μόνο υπό την προστασία της αστυνομίας και της φιλικής κάλυψης των προοδευτικών δημοσιογράφων.
      Εμείς είναι το ζήτημα να μην αποπολιτικοποιηθούμε, δηλ. να μην κάνουμε βήμα πέρα από τις κοσμοθεωρητικές αρχές και τους στόχους του Εθνικοσοσιαλισμού. Αυτοί ας σαπίσουν μια ώρα αρχύτερα. Και αυτό το πετυχαίνουμε σπέρνοντας την αμφιβολία στους χώρους τους και τονίζοντας τις υπαρκτές αντιθέσεις τους. Να το καλλιεργούμε ακόμη πιο συστηματικά.
      Ό,τι αποσυνθέτει τους εχθρούς μας, μας κάνει πιο δυνατούς.

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος1/11/22 6:32 π.μ.

    Τι θα γίνει αν καταστραφούν οι αναρχικοί; Νομίζεις ότι θα έρθουν σε μας; Ας ασχοληθεί ο καθένας με τα του χώρου του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος1/11/22 5:10 μ.μ.

    Ας μην υιοθετούμε και το λεξιλόγιο τους... Κούϊρ ΛΟΑΤΚΙ κλπ...
    Πουστηδες λέγονται και λεσβίες του καρακερατα, ανώμαλοι κοινώς, άτομα με ψυχοπαθολογικη προσωπικότητα και άκρως αντικοινωνική συμπεριφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παναγιώτης6/11/22 6:43 μ.μ.

    Αγαπητέ Μ.Κ. Ο Farrinacci μήπως είχε κάποια σχέση με τη δολοφονία του Ματτεοτι; Μιλάτε στο ιστολόγιο αυτό για φασισμό , εθνικοσοσιαλισμό και λέτε ότι ήταν η σωστή πλευρά της ιστορίας. Πόσο ελκυστική άραγε είναι μια ιδεολογία που απαγάγει και δολοφονεί αντιπάλους της(Ματτεοτι ) και που σκοτώνει με μια σφαίρα στον κρόταφο(Μπάμπι Γιατί) γυναίκες και παιδιά επειδή γεννήθηκαν Ιουδαίοι στο θρήσκευμα!! Τέτοιος θα ήταν ο κόσμος αν νικούσε ο Άξονας; Μην αποδέκτες αν ο κόσμος ακούει φασισμό και φεύγει μακρυά. Τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παναγιώτης6/11/22 6:50 μ.μ.

    Αν μπορούσατε να μιλήσετε αγαπητέ Μ.Κ. με την Ηρώ Κωνσταντοπούλου,τη Λέλα Καραγιάννη, τους σακατεμενους από τη Γκεστάπο της οδού Μέρλιν, τι θα τους λέγατε; Ότι τζάμπα θυσιαστηκατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συντακτική ομάδα δεν οφείλει να απαντήσει σε ερωτήματα φίλων συναγωνιστών και αντιπάλων. Θα κρίνουν τις αντιδημοκρατικές ιδέες άραγε ποιοι; Οι οπαδοί του Τσόρτσιλ ή οι θαυμαστές των περιβόητων γκουλάνγκ; Για τον Ιταλό πολιτικό πράγματι είχε κατηγορηθεί την εποχή εκείνη ο Φαρινάτσι για την δολοφονία, αλλά δεν αποδείχτηκε ποτέ ούτε και μεταπολεμικά ότι ήταν υπεύθυνος. Με την φράση "Μπάμπι Γιατί" ... μάλλον εννοείτε το Μπάμπι Γιαρ.Τις εκτελέσεις των μπολσεβίκων εβραίων κομισάριων αλλά πιθανότατα και κάποιων αμάχων που είχαν σχέσεις με το κόμμα του Λένιν διέπραξαν οι Ουκρανικές πολιτοφυλακές και όχι τα γερμανικά στρατεύματα. Αν και είχαν επίβλεψη κάτι που θυμίζει την Σάμπρα και την Σατίλα, σε εκδίκηση φυσικά για τον λιμό του 32-33 και τις θηριωδίες στα κρατητήρια της NKVD προ και μετά της εισβολής των Γερμανών. Θηριωδίες έπρατταν πάντα όλες οι πλευρές σε έναν πόλεμο. Τέλος εντελώς φιλικά δεν έχουμε κάποια διάθεση να απολογηθούμε αλλά ούτε και να δικαιολογήσουμε τα κακώς κείμενα. Οι ιδέες δεν περιορίζονται σε σελίδες βιβλίων και σίγουρα όχι σε τοίχους ενός κέντρου ανακρίσεων. Η απάντηση πολλών εκ των γυναικών που γράφετε εδώ, σήμερα θεωρούνται από τους σύγχρονους εθνομηδενιστές ως ακραίες και επικίνδυνα εθνικιστικές. Άρα σε λάθος άτομα επικεντρώνεται το ερώτημα σας.

      Διαγραφή
    2. Παναγιώτη και η Λέλα και η Ηρώ και η Ηλέκτρα θα ήταν πολύ πιο ελκυστικές με την στολή των Φασιστών παρά να πεθάνουν για ένα εγγλέζικο πουκάμισο αδειανό ...

      Τίποτε στην Τροία – ένα είδωλο.

      Έτσι το θέλαν οι θεοί.

      Κι ο Πάρης, μ’ έναν ίσκιο πλάγιαζε σα να ήταν

      πλάσμα ατόφιο∙

      κι εμείς σφαζόμασταν για την Ελένη δέκα χρόνια.

      Μεγάλος πόνος είχε πέσει στην Ελλάδα.

      Τόσα κορμιά ριγμένα

      στα σαγόνια της θάλασσας στα σαγόνια της γης∙

      τόσες ψυχές

      δοσμένες στις μυλόπετρες, σαν το σιτάρι.

      Κι οι ποταμοί φούσκωναν μες στη λάσπη το αίμα

      για ένα λινό κυμάτισμα για μια νεφέλη

      μιας πεταλούδας τίναγμα το πούπουλο ενός κύκνου

      για ένα πουκάμισο αδειανό για μιαν Ελένη.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος8/11/22 7:58 μ.μ.

      συμφωνω μαυρε κρινε.. τελικα για ενα πουκαμισο αδειανο πηγανε και δ αυτες, αυτη ειναι η πικρη αληθεια, για τα συμφεροντα της βρετανικης αποικιακης αυτοκρατοριας θυσιασανε τις ζωες τους, για το τιποτα (η ηλεκτρα παντως γουσταρε σφυροδρεπανο, just saying..). οπως και κατι αλλοι που τραβηξανε προς πινδο μερια ξημερωματα της 28ης. χρησιμοι ηλιθιοι των βρετανων, ενος πουστη αγγλοδουλου φυτευτου βασιλια και ενος επισης αγγλοδουλου δικτατορισκου. ας προσεχαν..

      Διαγραφή
    4. Παναγιώτης10/11/22 9:09 μ.μ.

      Εσύ ανώνυμε που τα βάζεις με Γεώργιο Β και Μεταξά , δεν μας λες τι θα έκανες στη θέση τους. Θα έλεγες ΝΑΙ στο τελεσίγραφο της Ρώμης; Ποια πλευρά της ιστορίας (είναι και του συρμού ο όρος) θα διάλεγες;Της υποταγής η της αξιοπρέπειας; Απάντησε μου σε παρακαλώ.

      Διαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.