Μνήμες που κόβουν σαν ξυράφι: σχόλιο - απάντηση του Συναγωνιστή Αθανασίου Γιαλαμά σχετικά με την αποκλειστική συνέντευξη του Ίωνος Φιλίππου που δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο του κ. Λευτέρη Πανούση

 

Εισαγωγικό σημείωμα του Σταύρου Λιμποβίση:

Ο Άρης Σπίνος, ο Θόδωρος Χατζηγώγος, ο Τάσος Συμιγδαλάς και ο Λευτέρης Πανούσης είναι το λαμπερό «κουαρτέτο» του light «πατριωτισμού» που αναδύθηκε ως ένα μανιτάρι πάνω στα κομματικά απομεινάρια της «Χρυσής Αυγής». 

Ο πρώτος δεν κρύβει τις σχέσεις του με τον Βελόπουλο … και άλλες ευγενικές «μορφές» της (ακρο) δεξιάς. 

Ο δεύτερος υπήρξε πιστός συνεργάτης του γνωστού «Στόχου» που εξυμνούσε καθημερινά επί Καψάλη τις υπηρεσίες δίωξης του καθεστώτος και έχει μια περίεργη εμμονή ενάντια στον πρωτοφασιστή Δραγούμη τον οποίο όμως διαφήμιζε με θετικό τρόπο στην στήλη του πριν αρκετά χρόνια. 

Ο τρίτος είναι το διάσημο «poylain» του γνωστού «Πατριάρχη» Κωνσταντίνου Πλεύρη και είχε ενοχληθεί σφόδρα από μια παλαιότερη δημοσίευση μας στην οποία απλά γράψαμε την αλήθεια. 

Ο τέταρτος είναι ο πιο γνωστός διαδικτυακός «σεφ» της ακροδεξιάς «κουζίνας» που «μοιράζει» τα γνωστά κομματικά πιάτα με τις πολιτικάντικες συνταγές και τις αρθρογραφικές καντρίλιες μέσω του διαδικτύου ενώ έχει πάντα έναν καλό λόγο για όλους τους κοινοβουλευτικούς «πατριώτες» που ονειρεύονται στο όνομα της πατρίδας φυσικά … διασυνδέσεις, θέσεις με επιδόματα και βουλευτικούς μισθούς. 

Και τα τέσσερα αυτά πρόσωπα είναι τα πιο γνωστά και σημαίνοντα «εξαπτέρυγα» της «εθνικοφροσύνης» που σύσσωμη επιτίθεται μέσα από εφημερίδες, εκπομπές και ιστολόγια επί σειρά ετών στους «αναρχοφασίστες» στους «νεοναζί» και τους «νεοφασίστες» όπως κατατάσσουν οι ίδιοι όσους δεν συμφωνούν με τα λεγόμενα τους. 

Δεν είναι όμως οι μόνοι που ακολουθούν αυτή την «αντιφασιστική» τακτική και ρητορική εδώ και χρόνια. Κάθε χρόνο υπάρχουν «αναπληρωματικοί» που «παίζουν» το ίδιο επικοινωνιακό παιχνίδι και είναι είτε πρώην πολιτευτές είτε «αρχηγίσκοι» κομμάτων ακόμη και γνωστοί κερδοσκόποι και ανατολίτες απατεώνες εκδότες που αλλάζουν απόψεις πιο γρήγορα και από τον μνημονιακό Καρατζαφέρη, αν και τελευταία να σημειωθεί ότι δέχονται γκολ ακόμη και από τους καλεσμένους τους σε εκπομπές που τους χρηματοδοτεί φυσικά η δεξιά με τις ευλογίες των στοών. Υπάρχουν όμως και κάποιοι «σκληροπυρηνικοί» που φοράνε τον μανδύα του «ιδεολόγου» για να εξυπηρετήσουν πρεσβείες ξένων χωρών και πρόσωπα με αντίτιμο την διαχρονική ασφάλεια τους καθώς και την ικανοποίηση του «εγώ» τους.

Στο σύνολο τους όμως οι «αγνοί ελληνόψυχοι» που παλεύουν ενάντια στον «μαύρο και κόκκινο φασισμό» θέλουν να πίνουν κάθε χρόνο κοκτέιλ στην Αμερικανική πρεσβεία (σωστά Θόδωρε;) αλλά λιγουρεύονται και έναν «πατριωτισμό» βαμμένο γαλανόλευκο απέξω αλλά σάπιο εσωτερικά. Θέλουν μια Ελλάδα «ανεξάρτητη» στα λόγια αλλά πλήρως υποταγμένη στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., θέλουν μια εκκλησία που κανείς δεν θα της κάνει κριτική για τις επιλογές της ηγεσίας της αφού τα έχουν καλά μαζί της, θέλουν μια χώρα που θα είναι στην ουσία χώρος και αποθήκη ψυχών για τον καπιταλισμό και τους μεγαλοκαρχαρίες τραπεζίτες, μια πατρίδα που θα ψάχνει ο λαός την σωτηρία προς την ανατολή και έναν νέο προστάτη. Άλλωστε το Κρεμλίνο αλλά και η Wall Street είναι για αυτούς ο νέος Παρθενώνας - όπως έλεγε το ίνδαλμα τους ο αστός Κανελλόπουλος - της καθημερινής εξορίας στην σύγχρονη δυστοπική Ελλάδα. 

Έχουν όλοι αυτοί δεχτεί ως μοναδική σανίδα σωτηρίας τον σάπιο κοινοβουλευτισμό, είχαν στο παρελθόν ή έχουν ακόμη και σήμερα σχέσεις με τον κομματισμό στα δεξιά της ΝΔ και βολεύονται φυσικά στο να αναπαράγουν το σενάριο «μια χούντα χρειάζεται ο τόπος και να πέφτουν μπάτσες από τους μπάτσους» χωρίς να μπορούν να προτείνουν τίποτα ρεαλιστικό στην νεολαία και τους συμπατριώτες μας που δεν αποδέχονται την σύγχρονη κατοχή και την υγειονομική δικτατορία.

Αυτό εδώ το ιστολόγιο και η συντακτική ομάδα καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία των Αυτόνομων/Ανένταχτων Συναγωνιστών ουδέποτε έδωσαν επίσημο «βήμα» και ευρεία προβολή στις απόψεις των kosher «πατριωτών» που είναι το ίδιο μοντέλο παραγωγής στην σκέψη με τους φιλοσιωνιστές ακροδεξιούς της Ευρώπης απλά με μια συνοδεία γραικυλικής decadence

Οι απόψεις τους ήταν και είναι ο μεταστατικός καρκίνος στο σώμα του εθνικισμού και εχθρός των ιδεών μας. Η κοινή συνισταμένη και των τεσσάρων αυτών κυρίων είναι η φιλική στάση απέναντι στο κράτος του Ισραήλ και την Σιωνιστική εξωτερική πολιτική. Με αφορμή την επιθετικότητα της Τουρκίας ονειρεύονται μια αγαστή συμμαχία με τους Σιωνιστές σε κάθε επίπεδο χωρίς να γνωρίζουν ή να υπολογίζουν το γεωπολιτικό κόστος. Προβάλλουν άρθρα υπέρ του καθεστώτος του Τελ Αβίβ, διαφημίζουν εκπομπές που είναι βούτυρο στο ψωμί των Ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων, αναπαράγουν θέσεις που συμπίπτουν με αυτές του Μητσοτάκη και φυσικά δεν βγάζουν μιλιά για την σταδιακή μετατροπή της χώρας σε προκεχωρημένη βάση της Ισραηλινής αεροπορίας ή την  επιρροή της ίδιας δύναμης στην ελεύθερη Κύπρο. 

Δεν έχουν αναφερθεί στο πρόσφατο ξεπούλημα της ΕΛΒΟ ή σε άλλες πλευρές μιας πολύπλευρης συνεργασίας που εγκαινίασε ο πατέρας Μητσοτάκης και ευλόγησε αργότερα ο Σαμαράς. Ο ομφάλιος λώρος με την δεξιά είναι σημαντικός όσο ποτέ για τους πρώην συνεργάτες του Καραμανλισμού.

Η βασική διαδικτυακή όαση για να πιουν επικοινωνιακό νερό οι δημοσιογραφικές καμήλες του καραβανιού του «ταλμουδικού νασιοναλισμού» είναι εδώ και χρόνια το προσωπικό ιστολόγιο του κ. Λευτέρη Πανούση ο οποίος διαφημίζει καθημερινά σε σειρά άρθρων το σύνολο της αστικής ακροδεξιάς και έχει μπλοκάρει με δημοκρατικό τρόπο τον σχολιασμό για να μην δέχεται την «φασιστική και νεοναζιστική» κριτική. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που οι αναρτήσεις του έχουν προκαλέσει ενδιαφέρον αλλά και σφοδρές αντιδράσεις αφού του αρέσει να «εξωραΐζει» την πολιτική και ιστορική εικόνα σύμφωνα με τα δικά του μέτρα και γούστα τα οποία όμως απέχουν από την αισθητική πολλών. 

Και όμως προς έκπληξη κάποιων αυτό το διαδικτυακό σημείο αναφοράς διάλεξε ο γνωστός παλαίμαχος Εθνικοσοσιαλιστής και στενός φίλος του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο Ίων Φιλίππου (Ιωάννης Περδικάρης) - ανάμεσα σε άλλα και οπαδός του Ηλία Κασιδιάρη και του Κωνσταντίνου Πλεύρη - για να δώσει μια αποκλειστική συνέντευξη - μπορείτε να την διαβάσατε εδώ - στην οποία καταγράφει πολλά και ενδιαφέροντα που σε άλλους είναι γνωστά και σε άλλους άγνωστα. 

Κύριο θέμα είναι και αυτή την φορά η «Χρυσή Αυγή» και οι υπαρχηγοί του Μιχαλολιάκου, η περίοδος του Εθνικοσοσιαλισμού στο κόμμα και οι προσωπικές κόντρες και διαφωνίες. 

Επειδή όμως η συνέντευξη αυτή προκάλεσε αίσθηση - κυρίως ανάμεσα στους παλιούς Εθνικοσοσιαλιστές -  και το αξιοπερίεργο είναι ότι ΟΥΔΕΙΣ σε εκπομπή μέσω web tv ή γνωστά εθνικιστικά/εθνικοσοσιαλιστικά ιστολόγια την αμφισβήτησε ή την σχολίασε έστω και στο ελάχιστο όπως θα περίμενε κάποιος, απευθυνθήκαμε στον Συναγωνιστή Αθανάσιο Γιαλαμά ο οποίος έζησε από μέσα τα γεγονότα την ίδια εποχή που τα εξιστορεί ο συνιδρυτής της «Χρυσής Αυγής» Ίων Φιλίππου, και του ζητήσαμε να κάνει κάποιο σχετικό σχόλιο. 

Μπορείτε να διαβάσετε μια αποκλειστική συνέντευξη του Ακρίτα εκδότη Γιαλαμά εδώ για να έχετε μια εικόνα ποιος απαντάει επίσημα και με ένα ιδιαίτερο προσωπικό ύφος τόσο στον Λευτέρη Πανούση όσο και στον Ίων Φιλίππου. 

Η δική μας ταπεινή θέση και άποψη είναι ότι τελικά δεν ήταν μόνο ο Νίκος Μιχαλολιάκος ο «κάπελας στο Κουτούκι του Νικόλα» όπως έγραφε ο ίδιος ο Ίων Φιλίππου σε παλαιότερη ανακοίνωση του, αλλά έχουν και άλλοι ιστορικές ευθύνες για την κατάντια του ελληνικού εθνικισμού  και το κρέμασμα ενός ολόκληρου «χώρου» ως σφαχτό στο τσιγκέλι της αστικής δημοκρατίας (τελικά είναι επίκαιρο όσο ποτέ το «ραντεβού στα γουναράδικα»). 

Όποιος έχει αντίθετη άποψη και νομίζει ότι θίγετε από την ανάρτηση αυτή ή διαφωνεί με τις απόψεις του συναγωνιστή Γιαλαμά η ηλεκτρονική μας διεύθυνση είναι blackmilitiagr@gmail.com ενώ αν δεν θέλει να στείλει κάποια απάντηση υπάρχει πάντα η δυνατότητα σχολιασμού με τους σχετικούς κανόνες καθώς … και εκπομπές στο διαδίκτυο όπου μπορούν να τον καλέσουν προσωπικά όσοι θέλουν και να τον φιλοξενήσουν για μια απευθείας αντιπαράθεση και ποιοτική συζήτηση σχετικά με το πολιτικό παρελθόν του «χώρου». Κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες. 

Ευχαριστίες στον Συναγωνιστή Γιαλαμά για τον χρόνο του και την απάντηση του.

Μνήμες που κόβουν σαν ξυράφι: σχόλιο - απάντηση του Συναγωνιστή Αθανασίου Γιαλαμά σχετικά με την αποκλειστική συνέντευξη του Ίωνος Φιλίππου που δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο του κ. Λευτέρη Πανούση

"Τι να πρωτοθυμηθώ. 26αρης εντάθηκα στην ΧΑ. Τότε αρχές του ‘86 που οι ιδέες μας οδηγούσαν. Μαζί με άλλους συναγωνιστές βάφαμε τα γραφεία μας στην οδό Κεφαλληνίας. Και ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος. Αφήσαμε διάφορες ομάδες και ομαδούλες για να δημιουργήσουμε κάτι μεγάλο και ωραίο. Έτσι νομίζαμε.  Ακούγαμε και βλέπαμε τα ονόματα των επικεφαλής και νιώθαμε μια σιγουριά ότι όλα θα πάνε καλά.  

Είχαμε απογοητευθεί από άλλους ηγετίσκους και παράγοντες του χώρου που μας ήθελαν για να κάνουμε τις δουλειές που αυτοί δεν τολμούσαν. Και το «φτάνει πια δεν θα είμαστε τα καλά παιδιά των ακροδεξιών πολιτικάντηδων», μας οδήγησε στην νέα οργάνωση που υποσχόταν ότι θα είναι έτσι όπως την θέλαμε. Εθνικοσοσιαλιστική. Τα λάθη του παρελθόντος τα αφήσαμε πίσω. Έγιναν και τα εγκαίνια με κάθε σοβαρότητα. Είχα ήδη περάσει από διάφορες οργανώσεις και ομαδούλες. Ήξερα πρόσωπα και πράγματα. Έτσι την ΧΑ την έβλεπα ως κάτι ξεχωριστό. Και ήταν. 

Άρχισε η οργάνωση. Εντάχθηκα στον «Πρωτεσίλαο». Ιδέα από ότι ήξερα του Ιωάννη Γιαννόπουλου. Με 2 πυρήνες. Επικεφαλής ο Περίανδρος στον ένα και ένας συναγωνιστής από το Αγρίνιο στον άλλο. Εκτός από μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού που τελειώσαμε το στρατιωτικό μας οι άλλοι συναγωνιστές καθώς και οι Φαλαγγάρχες δεν είχαν πάει στον στρατό. Οι ασκήσεις του άοπλου στρατιώτη κάθε 2 ημέρες εμένα δεν είχαν να μου προσφέρουν τίποτε. 

Και διαμαρτυρήθηκα ... ένας απόστρατος δεν υπάρχει για να αναλάβει την διοίκηση; Και όχι οι 2 έμπιστοι του υπεύθυνου σύμφωνα με τον νόμο; Δυστυχώς δεν είχα την εμπιστοσύνη της ηγεσίας γιατί προερχόμουν από την ΦΕΠ.  Άλλωστε ήμουν και «πολύ Έλληνας» όπως μου δήλωσε ο επικεφαλής ...

Αποφεύγαμε τις συζητήσεις μέσα στα γραφεία για θρησκεία και καταγωγή. Γιατί καταλήγαμε πάντα σε μαλώματα. Έτσι απαγορεύτηκαν. Πολλοί φετιχιστές με τις στολές και εμβλήματα του μεσοπολέμου ... άλλοι ποιο σοβαροί. Όλοι όμως με πάθος για μια πατρίδα μεγάλη και ισχυρή. Εθνικοσοσιαλιστική. Η ενδυμασία αυστηρή. Χακί πουκάμισο και τζιν παντελόνι χωρίς ρεβέρ. Το κούρεμα κοντό αλλά όχι ξυρισμένα κεφάλια για να μην μας ταυτίζουν με τους skinheads

Οι δράσεις μας λίγες. Ανάμεσα τους και το πέσιμο στους skinheads στο Παγκράτι. Καμία 40αρια άτομα με αυτοκίνητα και μηχανάκια κάναμε επιδρομή στην καφετέρια στο Παγκράτι. Στέκι των «ξυρισμένων». Μόνο 7 ήταν μέσα και ... πήγαν νοσοκομείο. Ανάμεσα τους και μια κοπέλα. Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά. Και η «Ελευθεροτυπία» την άλλη μέρα έγραφε ... «σκυλοκαβγάς φασιστών». Μια ενέργεια που καταδίκασα από την πρώτη στιγμή ... όμως υπάκουσα στις διαταγές των ανωτέρων. 

Απορίας άξιο είναι ότι με την πάροδο των ημερών διαπίστωνα ότι ευνοούμενοι της ηγεσίας ήταν όσοι γλύφουν. Έτσι πιο πάνω από μένα που ήμουν απλός φαλαγγίτης ήταν ένα σκοτεινό πρόσωπο με άσχημο παρελθόν που κάποιοι προσπάθησαν να διαγράψουν μόλις αποκαλύφτηκε. Προσπάθησα αρκετές φορές να δώσω ιδεολογικά κείμενα για το επίσημο περιοδικό. Πάντα όμως δεν υπήρχε χώρος … Έτσι συνεργάστηκα με τον «Λασπολόγο» ένα έντυπο λαθραίο που στηλίτευε τα κακά του χώρου, τις ομάδες και τα πρόσωπα ... και το «Αντίδοτο» που συνδημιουργήσαμε με άλλους 2 συναγωνιστές.

Μετά από 20 χρόνια έμαθα ότι η εμπλοκή μου στον «Λασπολόγο» έστειλε γνωστό «ταγό» να μου επιτεθεί το ‘87 έξω από το κατάστημα που εργαζόμουν στην Ιπποκράτους. Και μεσημεριάτικα ανταλλάσσαμε γροθιές μπροστά στον κόσμο. Με ραγισμένη μύτη εγώ και μαύρο μάτι ο συναγωνιστής.

Πέρασα και πειθαρχικό. Για τις αντιρρήσεις μου σε στραβά όπως θεωρούσα της οργάνωσης. Ακόμα περιμένω να μου εξηγήσει τι και πως ή να ζητήσει μια συγγνώμη. Το να τείνεις το χέρι και να λες γεια σου συναγωνιστή και να απαντά στα ξαφνικά … με γροθιά στα μούτρα δεν είναι και τόσο συναγωνιστικό. Έτσι άδοξα τέλειωσε η σταδιοδρομία μου στην ΧΑ. Αφού μερικούς μήνες μετά έφυγα για την ιδιαίτερη πατρίδα μου.

Τελικά έφυγαν πολλοί από τους πρώτους χρυσαυγίτες. Όταν τους συναντούσα και τους ρωτούσα για την οργάνωση δεν ήθελαν να μιλήσουν. Την είχαν διαγράψει. Εγώ όμως ανήσυχος νέος προσπαθούσα να μαθαίνω τι γινόταν τι πήγαινε στραβά, ποιοι έφευγαν και πάντα την στήριζα όσο μπορούσα. Έχω όλα τα περιοδικά της, τα έντυπα, τις εφημερίδες. 

Όταν ανδρώθηκε ως όνομα και διεκδικούσε την είσοδο στην βουλή ένας παλιός συναγωνιστής από την Κ4Α μου είπε πως ... δεν μας έκατσε με τον Γαρουφαλλιά, δεν μας έκατσε με την Εθνική Παράταξη , ούτε με το ΕΝΕΚ, την ΕΠΕΝ, τον Μαρκεζίνη. Μας έκατσε με τον Νίκο και οφείλουμε να τον βοηθήσουμε. Αυτό έκανα. Όμως άλλα έλεγα στους νεοχρυσαυγίτες για να μην κάνουν τα λάθη του παρελθόντος και αυτοί άλλα έλεγαν προς τα κάτω. Και είχα ενοχλήσεις και απειλές. Κάποιοι ρουφιανεύαν τι συζητούσαμε και τα μετέφεραν όπως ήθελαν στα κεντρικά. Για να γίνουν κολλητοί και αρεστοί. Και αποστασιοποιήθηκαν με την πρώτη ευκαιρία ...

Δυστυχώς η ΧΑ έχασε πριν καν ξεκινήσει. Για αυτό και οι διάφορες φράξιες και ομάδες που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια του βίου της. Επισημαίνω ότι αρκετά μέλη περίμεναν την αποφυλάκιση του Αριστοτέλη για να αναλάβει την οργάνωση. Έτσι είχε διαδοθεί από μέσα. Όμως απογοήτευσε και αυτός πολλούς. Επειδή πέρασαν και 35 χρόνια δεν θυμάμαι αρκετές λεπτομέρειες ίσως κάποιος παλιός συναγωνιστής βοηθήσει για να καταγραφεί η αληθινή και ωμή ιστορία του χώρου από μας και όχι από τους αντιπάλους. 

Ας τα θυμάται αυτά κάποιος παλιός … που μετά την κατάθεση της πρότασης του για εκλογή νέου αρχηγού κατά το συνέδριο κλήθηκαν οι σκοποί και διατάχθηκαν να τον οδηγήσουν έξω από την αίθουσα. Μαζί του έφυγαν και αρκετά στελέχη. Μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κάνεις αν ρίξει μια ματιά στα τεύχη των περιοδικών της ΧΑ"

76 σχόλια:

  1. !!!!!!!!!!!!ΧΜΜΜ...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΧΑΡΙΣΤΟΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ,ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ,ΠΟΝΕΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ,ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ .ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 10ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Θ.ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΔΕΧΤΗΚΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΚΑΥΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ Α.Θ., ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ 50 ΧΡΟΝΩΝ... ΤΑ ΕΝ ΟΙΚΩ ΕΝ ΔΗΜΩ . ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ ,Ο Σ.Λ. ΚΑΙ, ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΠΡΙΣΗ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΚΡΙΝΟΣ ΤΟΥ . Β.Χ.ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ***

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/7/21 11:56 μ.μ.

    Ρε παιδιά ποιός σοβαρός άνθρωπος θα ασχοληθεί με το "Φιλίππου"-Περδικάρη. Είναι βασικός υπεύθυνος για το γεγονός ότι στην Ελλάδα έγινε αντιληπτό ένα ιστορικό μαζικό επαναστατικό κίνημα σα να ήταν παρεάκι
    ημίτρελων κάποιας μασονικής στοάς. Πρόδρομος παρανοϊκών τύπου εστιάτορα είναι. Αυτός με τα μπουρδολογήματα που έγραφε εγκαινίασε τις θεωρίες περί Άβαταρ, Χίτλερ=θεός κλπ. Όταν έχεις τέτοια άτομα για ιδεολογικούς καθοδηγητές δεν είναι να απορούμε για το πώς εξελίχθηκε το όλο θέμα. Πλεύρης, Περδικάρης καθοδηγητές, Μιχαλολιάκος, Δάκογλου και Βορίδης αρχηγοί, Βλαδίμηρος βιβλιοπώλης, τι άλλο να πούμε. Το ότι υπάρχει έστω και ένας συναγωνιστής σήμερα είναι θαύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/7/21 11:29 π.μ.

      "Πλεύρης, Περδικάρης καθοδηγητές, Μιχαλολιάκος, Δάκογλου και Βορίδης αρχηγοί, Βλαδίμηρος βιβλιοπώλης, τι άλλο να πούμε. Το ότι υπάρχει έστω και ένας συναγωνιστής σήμερα είναι θαύμα".

      Τα είπες όλα φίλε. Αυτό δεν ήταν χώρος. Πρακτορείο ήταν. Και δεν εννοώ του ΟΠΑΠ.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος6/7/21 4:32 π.μ.

    αυτά δυστυχώς έγιναν κ πέρασαν, τώρα τι κάνουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/7/21 7:34 π.μ.

    Έρε και γινότανε αρχηγός ο Α.Η.Κ. Θα γελούσαν και τα τσιμέντα. Μπορεί να έκανε υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής τον ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/7/21 11:20 π.μ.

      Γιατί έκψοες το όνομα του υπαρχηγού που θα διάλεγε ο Α.Η.Κ.? Αλλοιώνεις το νόημα του σχολίου.

      Διαγραφή
    2. Είναι πολιτικό σχόλιο αυτό; Θα κάνουμε τα ίδια που κάνουν άλλοι;

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος6/7/21 7:35 π.μ.

    Συναγωνιστή έπρεπε να τα πεις πιο ξεκάθαρα. Οι παλιοί θα θυμηθούν. Οι νεότεροι δεν ξέρουν και τρώνε το σανό που σερβίρουν τα εστιατόρια για τον .....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος6/7/21 10:12 π.μ.

    οποιος θελει να μαθει...ψαχνει και ρωτα. Α.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος6/7/21 11:10 π.μ.

    Όλοι εμείς οι νέοι περιμέναμε να ακούσουμε λεπτομέρειες για τον Περίανδρο,τον εστιάτορα, τον Καλέντζη και για άλλα τα ιστορικά πρόσωπα τα οποία σήμερα μερικοί τείνουν να εξιδανικεύσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/7/21 4:47 μ.μ.

      Ο εστιάτορας είναι χτεσινός. Το 2010 εμφανίστηκε στον αυτόνομο χώρο. Δύο χρόνια πριν ήταν στη Χρυσή Αυγή. Πιο πριν στη Νέα Δημοκρατία (και μάλλον μέχρι σήμερα under covered). Αυτή είναι η "μεγάλη ιστορία" του.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος6/7/21 2:39 μ.μ.

    Έλεος με τις τελείες και τα αποσιωπητικά ρε φίλε. Δεν βοηθάς τους νεότερους να καταλάβουν σε ποιον σαλτιμπάγκο αναφέρεται ο Θανάσης. Θα συνεχίσουν να λατρεύουν σαν ημίθεο τον ....................................... του Μιχαλολιάκου. Εσύ υποτίθεται είσαι υπέρ του ελεύθερου σχολιασμού. Στην τελική δεν έγραψα το όνομά του. Το παρατσούκλι του έγραψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν κανόνες. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ιδρυματικό το ιστολόγιο στα σχόλια ή indymedia. Δεν μας διαβάζουν μόνο εθνικιστές κ.α.

      Διαγραφή
  9. ΠΡΟΣ Σ.Ο. "Μαύρου Κρίνου":
    Έχετε πληροφορηθεί τις τελευταιες δηλώσεις του κ. Παπά σε γνωστό "πατριωτικό" μέσο; Πώς τις σχολιάζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι. Ανεβάστε σχετικό σύνδεσμο αν νομίζετε ότι αξίζει κάποιον σχολιασμό.

      Διαγραφή
  10. http://panusis.blogspot.com/2021/07/blog-post_6.html

    Ευχαριστίες εκ μέρους της σ.ο. προς τον κ. Πανούση για την απάντηση του. Μια υποσημείωση ας ξαναδιαβάσει το σημείο για τα γουναράδικα. Επίσης ας ρωτήσει τον "κορυφαίο" δημοσιογράφο Χατζηγώγο ... που γκαστρώνει γαιδούρα στον ανήφορο όπως λέει ο ίδιος ... αν το είχε πει πρώτα ο Άρης. Αδιάβαστος ο κ. Πανούσης για πολλοστή φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος6/7/21 2:47 μ.μ.

    Και ο Ξανθός, αντί να χτίσει ένα κίνημα, μου φτιάχνει γκρουπακια τύπου ΕΣΑ και άλλα από άτομα .................... αλλά δεν λύνονται όλα με αυτό ... Αν είναι να κάνεις κάτι κάνε κάτι μεγάλο, τώρα με ακροδεξιές φανφάρες και άβαταρ και λοιπά δεν γίνεται τίποτα και παλιό σάν,τα βαρέθηκαν όλοι,οι εποχές αλλάζουν,η γνώση ρέει κι εμείς κολλημένοι στο παρελθόν, χωρίς να οικοδομούμε το μέλλον... Θα συμφωνήσω με τον παραπάνω αδερφό, εφόσον υπάρχει έστω κι ένας Συναγωνιστής είναι θαύμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσοχή στα σχόλια. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των σχολιαστών. Η κριτική σας να είναι πολιτική για ευνόητους λόγους.

      Διαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος6/7/21 3:03 μ.μ.

    Δηλητηριώδης ο ΜΚ για πολλοστή φορά για τους ακροδεξιούς κλόουν. Εξαιρετική η γραφή του κ. Σ.Λ. όπως και των μελών της σ.ο. Ξεκάθαρες απόψεις και τρομερή η σιωπή των υπολοίπων κλακαδόρων που κάνουν ότι δεν είδαν την συνέντευξη του πολυτεχνίτη Φιλίππου. Κρίμα που έχουν και δημόσιο λόγο και κάνουν ότι δεν βλέπουν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/7/21 3:28 μ.μ.

      Προσοχη λιγο με το Σ.Λ ρε παιδια γιατι υπαρχουν δυο στο ατομα στον χωρο και δυο διαφορετικα ιστολογια του χωρου (με διαφορετικες προσεγγισεις βεβαια) που χρησιμοποιουν αυτα τα αρχικα

      Διαγραφή
    2. Σωστή η παρατήρηση και ευχαριστούμε επειδή προσφάτως υπήρξε παρανόηση για τα γραπτά διαφορετικών προσώπων.

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος6/7/21 4:07 μ.μ.

    Μια χαρα ηταν η Χρυση Αυγη με τα στραβά της και τα καλα της τόσα χρόνια εφτιαξε πολλους εθνικιστές.Το ζήτημα είναι τι γίνεται στο παρόν γιατι οι ανενταχτοι μόνο λόγια είναι και θεωρίες και κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενώ η Χρυσή Αυγή μετά το 2009 είχε ποιοτικές εντάξεις και παρεμβάσεις και πράξεις. Για αυτό είχε την τύχη αυτή. Αν είναι μόνο θεωρία και κριτική τι να πούμε για τα σόου στα τικ τοκ και τις επαφές της θυγατέρας με την νορβηγική αντιφα.

      Διαγραφή
    2. Οποιος πραττει κανει και λαθη.Τωρα που ειναι στη φυλακη η Χρυση Αυγη ιδου πεδιο δοξης λαμπρο!Αλλα δεν το βλεπω...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος7/7/21 4:39 μ.μ.

      Είχε παρεμβάσεις εκαναν λάθη αλλα εθνικιστές εκανε.Τωρα το θέμα ειναιαπο εδω και πέρα τι γίνεται.Αν και δεν μπορείς να κανεις και πολλα διότι στραγάλι πετας μολοτοφ το κανουν οι καθεστωτικοι δημοκρατες

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος7/7/21 10:55 μ.μ.

      Γιατί θεωρείς τον χρόνο 2009 ως την χρονιά που η ΧΑ άλλαξε ιδεολογία;είχε συμβεί κάτι συγκεκριμένο; Γιατί άλλοι αυτή την ημερομηνια την οριζουν είτε το 2012-13, είτε το 2015, είτε ακόμα και παλιότερα (παράδειγμα 2002,2005, τα έχω διαβάσει σε άρθρα και απόψεις από άλλους παλιότερους συναγωνιστές)

      Τι το τόσο αντι-εθνικιστικό έγινε το 2009 που έκανε την ΧΑ από εθνικοσοσιαλιστική, ακροδεξια;
      (δεν είμαι ο 4.07)

      Διαγραφή
    5. παρερνδυικές προτιμήσεις σε όλα τα επίπεδα είχε έντονα η ηγεσία της από το '96 και μετά παρά τις μέχρι τότε αποχωρήσεις. όποτε ήθελε η κομματική αυλή να τα βρει με την ακροδεξιά έβαζε ένα στεφάνι στον μεταξά ή μίλαγε με καρατζαφέρη. όποτε ήθελε να το παίξει και καλά ραντικαλ έβαζε εξώφυλλο χίτλερ κλπ. το 2009 πήρε το πράσινο φως για την μετέπειτα εξέλιξη. το '91 ήταν μια σημαντική αποχώρηση, το '96 φεύγει ο Γιαννόπουλος κ.α. το 2003 οι σκινς και γεγονότα με Χάρη κ.α. όπως με Γκέκα κλπ. Πολλές οι ημερομηνίες και τα γεγονότα όπως το κλείσιμο των γραφείων πριν την πατριωτική συμμαχία. υπάρχει σχετικό αρχείο.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος8/7/21 10:44 π.μ.

      Οπότε γράφεται κάτι σχετικά με την Χρυσή Αυγή υπάρχει συντονισμένο πέσιμο και εδώ και στα σοσιαλ μίντια πράγμα που μαρτυρά κάποια επικοινωνία

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος8/7/21 1:45 μ.μ.

      Οταν λες σχετικό αρχείο εννοεις τη ταμπελα "εναντια στην ακροδεξιά" ή προσωπικό αρχείο που θα ανέβει μελλοντικά; Το ενδιαφέρον όσων δεν ζησανε τα γεγονότα ανόδου και παρακμής της χ.α. είναι μεγαλο να ξέρεις.

      Διαγραφή
    8. τα πάντα υπάρχουν. από χρόνια εμπειρία και συμμετοχή σε όλα. τα έχουν αυτοί που πρέπει εκεί που πρέπει. και όταν πρέπει και αν πρέπει θα αναρτηθούν απαντήσεις σε καίρια χρονικά σημεία. αν γραφτεί ποτέ βιβλίο το γνωστό του Χάρη θα είναι απλά εισαγωγή.

      Διαγραφή
    9. 10:44 π.μ. αν εννοείς αν υπάρχει ενδιαφέρον σε επίπεδο επισκέψεων ναι είναι αλήθεια έχει αυξηθεί και φυσικά μετά την οριστική πτώση της ΧΑ ακόμη περισσότερο. αν εννοείς ότι αναπαράγονται σε τέλεγκραμ κλπ σε κλειστές ομάδες και για αυτό έχουμε ενημερωθεί και δεν μας ενδιαφέρουν οι αρνητικές κριτικές. επίσης πράγματι και σελίδες έχουν δεχτεί επιθέσεις και απειλές υπήρχαν και υπάρχουν αλλά όλα αυτά οφείλεις να τα γνωρίζεις από πριν. αν το συμπέρασμα σου έχει να κάνει σε σχέση με κάτι άλλο μπορείς να το γράψεις.

      Διαγραφή
  15. Ανώνυμος7/7/21 7:48 π.μ.

    11:20, έλα δεν καταλαβαίνεις! Κανέναν Ψ..... θα εννοεί φυσικά. Οι αυταπάτες στο χώρο διαρκούν δεκαετίες, δυστυχώς... Και όταν ακόμα πέφτουν, η σαβούρα τους και τα όσα ξέρασαν δεν σβήνουν. Γιατί πάντα οι σαβούρα διαιωνίζει τη σαβούρα! Και από σαβούρα ο χώρος άλλο τίποτα! ΓΕΜΑΤΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος7/7/21 7:49 π.μ.

    Σίγουρα ο ........ ,δεν είναι Νικ! Από εκεί και πέρα φέρει κι αυτός ευθύνη μεγάλη, τώρα για το κρυφτό που έπαιζε, ε δεν είμαστε και χαζοί, στοιχεία κατέστρεφε και μετά άραξε και τον τσακωσαν.. Πάντως πήρε κιλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος7/7/21 7:52 π.μ.

    Τα κονέ του κυρίου Σπίνου με τη δεξιά φαίνεται να μη σταματούν στο Βελόπουλο. Αυτό δε θα ήταν κατακριτέο. Ιδεολογικά είναι κοντά. Ένα ερωτηματικό είναι ότι στα άρθρα του υποστήριξε ανοιχτά το παραδικαστικό κύκλωμα ........ Σαμαρά - Βορίδη - Αγγελή - Στουρνάρα - Μιωνί. Ακροδεξιοί, περιούσιοι, τραπεζίτες, γερμανική πρεσβεία, όλοι οι καλοί ήταν σε αυτό το κύκλωμα. Παράξενη αβάντα από τον Άρη σε τέτοια κουμάσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος7/7/21 7:57 π.μ.

    Πολυ σωστα. Βεβαια απαγοητευση δεν ειναι μονο ο .... αλλα η πλειοψηφια του Ε/Σ χωρου με μοναδικη εξαιρεση τον Γκεκα που στις αρχες κατι εκανε. Τωρα βρισκεται σε απολυτη ..... και αυτος. Μακαρι ο Μαυρος Κρινος να μην δραστηριοποιουταν μονο στον τομεα του διαδικτυου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το διαδίκτυο είναι ένα μέρος. Σχετική ανάρτηση στα δεξιά με την υπενθύμιση προς τους αναγνώστες. Καμιά διάθεση για αυτοπροβολή.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος7/7/21 3:20 μ.μ.

      7:57,
      γράφεις "απαγοητευση δεν ειναι μονο ο .... αλλα η πλειοψηφια του Ε/Σ χωρου με μοναδικη εξαιρεση τον Γκεκα που στις αρχες κατι εκανε. Τωρα βρισκεται σε απολυτη ..... και αυτος."
      Μήπως έχεις ακουστά για το ΑΡΜΑ; Που στέκει πολλά επίπεδα πάνω από οτιδήποτε υπάρχει και έχει υπάρξει; Με πολύ ισχυρή επιρροή και στον Βορρά;
      Μήπως έχεις ακούσει για τις διαδικτυακές εκπομπές "Βορεινά Σαλπίσματα" στο youtube που κάνει ο Γκέκας; Παρά τους διωγμούς του από παντού; Και όπως ο ίδιος λέει με την ίδια την επιβίωση του πολύ σύσκολη και αβέβαιη;
      Και αν μου πεις γιατί παραμένει στην Δανία, σκέψου λιγάκι αν πραγματικά θα υπήρχε λόγος να επιστρέψει με την δεδομένη θλιβερή ανθρωπογεωγραφία του "χώρου"!
      Άσε λοιπόν την κριτική καφετέριας και σοβαρέψου λίγο...

      Διαγραφή
    3. Καλό είναι να υπάρχει σοβαρότητα από όλες τις πλευρές συναγωνιστή.

      Διαγραφή
  19. Ανώνυμος7/7/21 8:01 π.μ.

    άκρα του τάφου σιωπή από ΕΣΑ, Καλέντζη, Hellenic Front, Resist to exist, Hellenic Existence για όλα αυτά που λέει ο Περδικάρης στον Πανούση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/7/21 12:41 μ.μ.

      τι ακριβώς θέλεις να ακούσεις δηλαδή; κάπου έλεος.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/7/21 9:45 π.μ.

      να δείξουμε έλεος αλλά κατά τα άλλα είναι λαλίστατοι τώρα που ο ίων γράφει για τον μέντορα τους δεν είπαν τίποτα. και όχι μόνο αυτό το ερώτημα είναι γιατί τόσο καιρό καλούσαν σε εκπομπές όλα αυτά τα άτομα που αναφέρει ο μκ?

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος8/7/21 12:57 μ.μ.

      εγώ κ άλλους είδα ότι έχουν καλέσει πάντως, όχι μόνο αυτούς.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος9/7/21 1:53 π.μ.

      τον Λαγό εννοείς;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος9/7/21 1:57 π.μ.

      8:01 π.μ. με πρόλαβες συναγωνιστή. και μένα και πολλών άλλων είναι αυτή η απορία. ενώ έχουν άποψη για όλα τα συνεχή δημοσιεύματα του Πανούση δεν τους άγγιξαν καθόλου φαίνεται. δεν θέλουν να αγγίξουν τον Φιλίππου ή παίζει κάτι άλλο; Μπράβο στον ΜΚ άψογος και πάλι!

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος9/7/21 2:15 π.μ.

      ναι το προπατρια δεν το κάλεσαν. το κίνημα ούτε αυτό. τους αυτόνομους ποτέ. τον ιερό λόχο που άντε να πεις είναι και χριστιανοί επίσης όχι. μόνο τον άρη του βελό τον θόδωρο χατζηgogo τον πανούση τον λευτεράκη και τον μίστερ αμύγδαλο. τυχαίο;

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος9/7/21 1:50 μ.μ.

      κάνε εσύ εκπομπή κ κάλεσε όλο τον κόσμο κ μακάρι να έρθουν, δεν είναι όλα έτσι απλά όπως τα λες ανώνυμε.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος10/7/21 12:43 π.μ.

      Ο Πανούσης έχεις καθόλου ιδέα τι γράφει πλέον για αυτούς; κ γράφεις τυχαίο; είσαι ανίδεος.

      Διαγραφή
  20. Ανώνυμος7/7/21 11:03 π.μ.

    Αν δεν υπήρχε η ΧΑ δεν θα υπήρχε Εθνικοσοσιαλιστης σήμερα από 40 χρόνων και κάτω..το σύστημα και τότε και τώρα μας κυνήγησε με λύσσα, σήμερα τούτη την ώρα συναγωνιστές είναι άδικα φυλακή... Σεβασμός σε όλους αυτούς για τον αγώνα και την προσφορά τους
    Σεβασμός και ας έκαναν λάθη, μαλακιες και εγκλήματα, αυτοί μπήκαν μπροστά, υπήρχαν άλλοι και δεν το ξέρω; και αν υπήρχαν ας έκαναν κάτι άλλο καλύτερο, σωστότερο, ιδανικότερο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην πούμε καλύτερα πως η ηγεσία σας εγκατέλειψε νεολαίους που δεν είχαν ούτε λεφτά για τηλεκάρτα στην φυλακή. Έχουμε γράψει τρία άρθρα για την υπόθεση αυτή και την δίκη της χα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος9/7/21 1:58 π.μ.

      πες ποιοι στηρίζουν τους νεολαίους συναγωνιστές στην φυλακή. δεν χρειάζεται να μένετε σιωπηλοί όταν είστε αλληλέγγυοι τόσα χρόνια.

      Διαγραφή
    3. Τα πες ολα!Χωρις τη Χρυση Αυγη δεν θα υπηρχε εθνικισμος στην Ελλαδα.Οσοι υπηρξαν συγχρονοι με την Χρυση Αυγη ή εξαφανιστηκαν ή εγιναν δεκανικι της Νεας Δημοκρατιας. Αυτο ΔΕΝ εκανε η Χρυση Αυγη και το πληρωσε με φυλακη.Οσο για το εαν τελειωσε η Χρυση Αυγη αυτο θα το δειξει ο χρονος.Ας κρυψουν τη χαρα τους καποιοι κι ας εχουν υπομονη.Προς το παρον,απο τη πολλη...διαλυση, μονο οι Χρυσαυγιτες δρουν σε Αθηνα και Θεσσαλονικη.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος10/7/21 10:26 π.μ.

      εσυ δηλαδή που δηλώνεις πλευρικός της εθνικής θρησκείας αναγνώστης του χίτλερ και παράλληλα ελληνοαλβανός έχεις κάποια σχέση με την νέα χρυσή αυγή? αποφασίστε είστε υπέρ ή κατά της αφομοίωσης των μικτής καταγωγής παιδιών? είστε υπέρ της παλαιάς θρησκείας? και γιατί σβήνετε τα συνθήματα του κινήματος? σας έδωσε εντολή ο αρτέμης και η ουρανία? σας το είπε η λίζα ? δηλαδή όλοι όσοι δεν είναι με την χα αλλά την έζησαν είναι προδότες και αδερφές? αυτά σας λέει ο αρχηγός από τον δομοκό που έβαλε υπεύθυνο σε εργατική γειτονιά τον κνίτη ρουπακιά? το κίνημα μαζί με ενεθ κα είναι δύναμη ότι και να λέτε εδώ

      Διαγραφή
  21. Ανώνυμος7/7/21 12:28 μ.μ.

    Και μόνο που πρόδωσαν την ιδεολογία τους, αδειάζοντας έτσι πόλους Συναγωνιστές που θυσιάστηκαν για την οικοδόμηση της Χ.Α, μόνο για αυτό αξίζει να βρίσκονται εκεί που είναι...

    Όταν μέλη της δικάζονταν για λογαριασμό τους, εκείνη λέγανε δεν ανοίκουν στο κόμμα,δεν τους γνωρίζουμε!

    Από Εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα, γίναν Εθνικιστές, μετά πατριώτες και τέλος λαϊκός σύνδεσμος χωρίς καμία δύναμη, αρκεί όμως που βολεύτηκε όλοι οι οικογένεια στη Βουλή!

    Και όταν ακούς τον Πάπα να λέει ότι στη Βουλή υπάρχουν πάμπολλες βουλευτών που πάνε με παιδάκια κι ενώ το γνωρίζουν αυτό, κάθονται στα ίδια έδρανα μαζί τους ανταλλάζω τας πολιτικές άποψης, δίνοντας φιλιά σε νεκροθάφτες του Έθνους κι του Λαού μας!

    Αυτοί είναι, ευτυχώς μπήκαν στη στενή κι έτσι δεν χάσαμε και τους τελευταίους που απέμειναν...

    Η Χ.Α μπορεί να έριξε ταφόπλακα στον ΕΣ κι Εθνικισμό,μα του μαρμάρου αρκεί μια γροθιά για να ραγίσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/7/21 7:04 μ.μ.

      Όσοι "χάρηκαν" που συναγωνιστές είναι φυλακή να τους θυμίσω απλά ότι τους έβαλε εκεί το σύστημα ως εχθρούς του καθεστώτος, ως ΝΑΖΙ....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/7/21 3:39 μ.μ.

      Μα έχουν αποτινάξει από πάνω τους τον ΕΣ (Ναζισμό έγραφαν οι Εβραίοι).

      Δες την πραγματικότητα Συναγωνιστή, μία οικογένεια είναι η Χ.Α που έθαψε τον ΕΣ κι Εθνικισμό, ενώ είχε στείλει η ίδια στη στενή,ως ναζί όπως λες, πολλούς συναγωνιστές πριν το σύστημα!


      ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΈΡΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΊΖΟΥΜΕ...

      υπέρ μας δούλεψε το σύστημα, χωρίς να το καταλάβει! Θα καταλάβεις τι εννοώ στα επόμενα χρόνια...




      Και χαλάρωσε λίγο,στο N.D. Hotel!

      Διαγραφή
  22. Ανώνυμος8/7/21 3:05 μ.μ.

    Το ΑΡΜΑ αυτή την περίοδο που δραστηριοποιείται; Πόσες δράσεις, συγκεντρώσεις, ομιλίες και εκδηλώσεις έχει κάνει;Τα "Βορινά Σαλπίσματα" εσένα σου αρέσουν; Τα βρίσκεις ενδιαφέροντα και να έχουν να προσφέρουν κάτι; Εγώ τα βλέπω σαν εκπομπές που δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Ακόμη και οι εκπομπές του ........ πιο αξιόλογες παίζει να είναι από τις εκπομπές του Γκέκα που κάθεται και μας διαβάζει Πλάτωνα και τα Απομνημονεύματα του Κολοκοτρώνη. Μόνο το ΚΙΝΗΜΑ στον Βορρά, όπως σωστά λες, έχει αναπτύξει μια αγωνιστική δραστηριότητα και όλοι γνωρίζουμε ότι μέντορας τους είναι ο Γκέκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/7/21 2:12 π.μ.

      πλέον το ΚΙΝΗΜΑ είναι δέκα φορές δυνατότερο από το ΑΡΜΑ. πάλι αφρούς θα βγάλουν τα κουτάβια του αρτέμη στην θεσσαλονίκη.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος9/7/21 12:02 μ.μ.

      Όχι μόνο δεν έχει σχέση με το ΚΙΝΗΜΑ ο Γκέκας αλλά απ'όσο ξέρω τούς πολεμάει σπιλωνοντας τό παρελθόν του ως εθνικοσοσιαλιστής πού λέει ότι είναι.Ουτε η χρυσή αυγή στά καλύτερα της δεν έχει κάνει τή δουλειά πού έκανε τό ΚΙΝΗΜΑ σέ δύο χρόνια που υπάρχει. Είμαι από επαρχία καί χαίρομαι πολύ που τά παιδιά ήρθαν και γνωριστήκαμε από κοντά.Αψογοι Εθνικιστές καί όχι ξερολες.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος10/7/21 12:47 μ.μ.

      Έτσι έ, ήρθαν στο χωριό σου...
      Θαρρείς φαίνεται πως εμείς οι άλλοι που διαβάζουμε εδώ είμαστε από εκεί που τρώνε κουτόχορτο, έτσι εξυπνάκια μου;
      Αφού είναι τόσο άψογα "τα παιδιά", γιατί δεν σας έχουμε δει πουθενά;
      Οι γραμμένοι τοίχοι και τα ντουβάρια δεν αποδεικνύουν τίποτε.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος10/7/21 4:01 μ.μ.

      Εσύ τι είσαι ρε; 12:47

      Διαγραφή
  23. Ανώνυμος8/7/21 7:47 μ.μ.

    3:05
    Το ΑΡΜΑ έχει για κάποιους λόγους επιλέξει κυρίως εσωστρεφείς δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια με εξαίρεση την ιστοσελίδα και τις εκπομπές στο YouTube, αφού τους έριξαν το κανάλι τους πριν 2 χρόνια.

    Τώρα, αν πραγματικά το σχόλιο σου (.. πιο αξιόλογες παίζει να είναι από τις εκπομπές του Γκέκα που κάθεται και μας διαβάζει Πλάτωνα και τα Απομνημονεύματα του Κολοκοτρώνη) εκπροσωπεί την μάζα του χώρου, τότε πολύ καλά κάνει ο Γκέκας και παραμένει στον Βορρά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος9/7/21 1:50 π.μ.

    Αναμένουμε μια επίσημη τοποθέτηση του Στέφανου Γκέκα στον Μαύρο Κρίνο σχετικά με την συνέντευξη του Ιωάννη Περδικάρη. Βλέπουμε πως υπάρχουν αντιδράσεις και σχόλια από σειρά βετεράνων και παραγόντων του χώρου όπως Αθ. Γιαλαμάς, Λ. Σταύρου κ.λ.π. Ο Στέφανος Γκέκας γιατί σιωπεί και απέχει; Στο ίδιο χώρο ανήκουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/7/21 2:11 π.μ.

      προβοκατόρικο το σχόλιο σου. όσοι έχουν σε γνώση την ανθρωπογεωγραφία του χώρου γνωρίζουν καλά γιατί κάποιοι "αληθινοί εσ" έχουν μείνει σιωπηλοί απέναντι στην πρόκληση του Φιλίππου. Είτε μάγειρες είτε ιπποκόμοι είτε άλλοι που θυμήθηκαν ξαφνικά την αυτονομία δεν έχουν σχολιάσει τίποτα εντελώς τυχαία επιλεκτική αμνησία οι ρεπόρτερ της βέρμαχτ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος9/7/21 6:54 μ.μ.

      Δεν θεωρώ τον εαυτό μου παράγοντα του χώρου. Σε όλη την ζωή μου δρουσα με αυθορμητισμό. Αυτό συστήνω και στους νέους συναγωνιστές. Έτσι γράφεται η ιστορία.Α.Γ.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος10/7/21 10:33 π.μ.

      Ο Γκέκας είναι ανώτερο ον, δεν έχει χρόνο έχει να δώσει συνέντευξη στο αντιναζιστικό ΜΑΚΕΛΕΙΟ.

      Διαγραφή
  25. Ανώνυμος9/7/21 4:08 π.μ.

    2:12
    Είναι η μοναδική επιλογή που έχουν οι τενεκέδες!
    Να βροντάνε δέκα φορές δυνατότερα για να τους ακούνε αυτοί που είναι ανίκανοι να δουν
    Σαν και του λόγου σου δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/7/21 9:49 π.μ.

      ρε παππού βάλε το ονοματάκι σου από κάτω και άσε τα περίεργα σχόλια. τόσα χρόνια είσαι στο τσάμικο τώρα σε πιάσαν οι ντροπές;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος9/7/21 11:28 π.μ.

      Γιατί φοράς τόσο μεγάλα αυτιά; Ρώτησε ο γάιδαρος. 9.49, πανέξυπνος είσαι!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος9/7/21 7:07 μ.μ.

      Κάποιοι ελάχιστοι χορεύουν ακόμη τσάμικο, ενώ άλλοι επιμένουν στο τσα τσα.

      Διαγραφή
  26. Ανώνυμος9/7/21 1:42 μ.μ.

    Συναγκωνιστή 9:49 πολύ απελπισμένος μου φαίνεσαι και αυθαδιάζεις ανεπίτρεπτα...
    Θα το έχεις σίγουρα ακούσει ότι οι αλεπές κοπάδι δεν γίνονται και μη σου φαίνεται περίεργο κι απελπίζεσαι μάταια που σε εγκαταλείπουν η μία μετά την άλλη!
    Ψάξε λοιπόν τις πηγές σου, βρες ξανά τον Σάντζο Πάντζο, τον γίγαντα και πρώτο μέντορά σου Σουγιουλτζή και τους συγγενείς του.
    Είναι η τελευταία εφεδρεία για να πραγματοποιήσεις τις φιλοδοξίες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος10/7/21 1:37 π.μ.

    Πολύ διαφωτιστική και ξανά επίκαιρη η συνέντευξη του παλαίμαχου μαχητή Γιάννη Γιαννόπουλου στον ΜΚ
    http://mavroskrinos.blogspot.com/2014/07/blog-post_2.html το 2014.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος10/7/21 10:32 π.μ.

    δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά ο Περδικάρης δίνει και βιομετρικά στοιχεία του Ξανθού μέσω του Πανούση. αναφέρει κιλά και άλλα που δεν θέλω να αναφέρω εδώ. και για όλα αυτά όλοι αυτοί που πίνουν νερό στο όνομα του ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΤΙΠΟΤΑ τόσες μέρες. εικόνισμα τον έχετε ρε παιδιά σας κόπηκε η γλώσσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/7/21 2:18 μ.μ.

      εσύ τόση κάψα έχεις να δεις κάτι;

      Διαγραφή
  29. Ανώνυμος11/7/21 9:03 π.μ.

    Εξαιρετική η δουλειά της Σ.Ο του Μαύρου Κρίνου.
    Επιτέλους μπορούν όλοι να μάθουν και να διαβάσουν οι νεότεροι τι επικρατεί αυτή την στιγμή στον λεγόμενο "χώρο".
    Όλοι και όλα ξεμπροστιάζονται μέσα σε 15 σειρές του άρθρου.
    Τώρα για ότι αφορά την Χ.Α. δεν θα αναφερθώ γιατί αυτή η κασέτα είναι χιλιοπαιγμένη,θα ασχοληθώ λίγο με τα του κυριου Σ. Γ. και το Άρμα.
    Θα μπορούσατε κύριε Σ. Γ. να μας πείτε σε τι ακριβώς δραστηριοποιείστε πέρα από τα βιντεακια στο YouTube και από το κριτικάρετε την δουλειά που κάνουν τα άτομα του ΚΙΝΗΜΑτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος16/7/21 11:37 μ.μ.

    Καλό είναι μερικοί να εξετάζουν πλήρως τί γράφουν και μερικοί άλλοι τί δημοσιεύουν... Εδώ είναι ένα δημόσιο βήμα, το οποίο όρατό σε πολλούς και διάφορους, πόσο μάλλον όταν είναι γνωστό. Οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει παρεξηγημένες εντυπώσεις, μπορεί να αξιοποιηθεί απο το σύστημα για διώξεις. Η καταδίκη των κατηγορουμένων τη ΧΑ βασίστηκε ακριβώς στη διαστρεύλωση της πραγματικότητας για την οποία αξιποίησαν αρκετές παρεξηγημένες εντυπώσεις. 50κάτι αθώοι άνρθωποι συνελλήφθησαν, δικάστηκαν, καταδικάστηκαν και βρίσκονται στις φυλακές και πόσοι άλλοι υπέφεραν απο διώξεις του κράτους. Κι έχουν μπροστά τους και μια εφέσιμη δίκη. Οτιδήποτε παρεξηγήσιμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον τους. Άλλοι μπορεί να το αγνοείτε αυτό, άλλους πάλι μπορεί να μην σας νοιάζει (άλλωστε ορισμένοι απο αυτούς σας είναι τελείως αντιπαθείς). Έχετε υπόψι όμως ότι η δικαστική απόφαση για τη δίκη της ΧΑ δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί. Δεν είναι ακόμη γνωστό εαν η καταδίκη για "εγκληματική οργάνωση με παραστρατιωτική δομή" αφορά: 1) μόνο αυτούς που καταδικάστηκαν, 2) τη ΧΑ συνολικά, 3) μια αόριστη "εγκληματική οργάνωση" εντός της ΧΑ με άγνωστο αριθμό μελλών. Οι περιπτώσεις του 2) και του 3) θα είναι η χαρά του αριστερού ρουφιάνου (και του ρουφιάνου γενικότερα). Όσοι έχουν περάσει απο ΧΑ απο το 2001 και μετά θα 'ναι δυνάμει θύματα διώξεως (αν το όριο της πραγραφής πάει στα 25 έτη τότε απο το 1996). Φροτήστε μερικοί να μη δίνετε στο σύστημα όπλα που μπορεί να τα χρησιμοποιήσει εναντίον σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.