Πατρίδα ή Θάνατος: Οι Ουκρανοί Φασίστες στο πλευρό της Κουβανικής επανάστασης.

 

του Wolverine

Με δεδομένο ότι το άρθρο για τον Φασισμό τον Castro και την Κούβα (σύνδεσμος εδώ) προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον εκ μέρους των συναγωνιστών, φίλων αλλά και ... εχθρών αξίζει να προβληθεί μια ακόμη άγνωστη παράμετρος σε σχέση με το κίνημα της 26ης Ιουλίου 1953. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μας επιβεβαίωσε και ο παλαίμαχος Εθνικοσοσιαλιστής Άρης Αρίων ...

(ο οποίος υπήρξε πρώην στέλεχος της «Χρυσής Αυγής» και υπεύθυνος ιδεολογίας για μικρό χρονικό διάστημα, μέλος της συντακτικής ομάδας του αιρετικού περιοδικού της Εθνικιστικής Αριστεράς «Αντίδοτο», εκδότης δυο σπάνιων βιβλίων τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε σε .pdf, σύμβουλος της Ουκρανικής «Τριτοθεσίτικης» ένοπλης πολιτοφυλακής «Azov» - κάποιοι εκ των εθελοντών της επίλεκτης μονάδας έχουν σε παράλληλη εκτίμηση τόσο τον Stepan Bandera αλλά και τον Nestor Makhno ως τα δύο κορυφαία ένοπλα σύμβολα της Ουκρανικής ελευθερίας και της εθνικής αντίστασης ενώ κρυφό παραμένει στους κόλπους των αντιφασιστών το γεγονός ότι στο πρόσφατο πολεμικό μέτωπο ενάντια στους μισθοφόρους Τσετσένους και λοιπούς εισβολείς της Μόσχας συμμετείχαν και αναρχικές ομάδες μάχης - προσωπικός φίλος του εθνικού γραμματέα Andriy Biletsky καθώς εδώ και χρόνια υποστηρικτής και αρθρογράφος της συντακτικής ομάδας του «Μαύρου Κρίνου» τα άρθρα του οποίου μπορείτε να βρείτε στην σχετική ετικέτα) οι πρωτοπόροι της Κουβανικής Επανάστασης Fidel Castro (ο οποίος είχε ίνδαλμα και έμπνευση τον κορυφαίο στο αντάρτικο Στρατηγό Γεώργιο Γρίβα της θρυλικής ΕΟΚΑ και τον Φασιστή Jose Antonio Primo de Rivera της «Φάλαγγας» ενώ κουβαλούσε πάντα μαζί του τα «Άπαντα» του τελευταίου όταν ήταν στο αντάρτικο) και ο Che Guevara (είχε επικοινωνία και εκτιμούσε βαθύτατα τον Εθνικιστή Συνταγματάρχη Juan Peron, θεωρητικό της φασιστικής δικτατορίας του προλεταριάτου από τον οποίο είχε λάβει όπλα και χρήματα, ιδεολογικά είχε επηρεαστεί εκτός από τον μαρξισμό και από τον «Περονισμό» ενώ συνεργάτης του Peron υπήρξε ο Norberto Ceresole μετέπειτα κορυφαίος σύμβουλος του εθνικoαριστερού Συνταγματάρχη των ειδικών δυνάμεων Hugo Chavez της Βενεζουέλας

... είχαν επαφές και συνεργασία και με τους Ουκρανούς Εθνικιστές (Μπαντεριστές). 


Ουκρανοί Εθνικιστές με σύμβολα του κινήματος τους αλλά και με την σημαία του Μαχνό ο οποίος ήταν οργανωτής του διάσημου Μαύρου Στρατού και κατηγορούμενος από κάποιους για την ανηλεή πολεμική του απέναντι στους γνωστούς διεθνείς τοκογλύφους. Πολλοί Εθνικιστές και Φασίστες της Ουκρανίας τον θεωρούν ήρωα για την λυσσαλέα αντίσταση του απέναντι στους εισβολείς της Μόσχας ...


Ανάμεσα στο αυτοκόλλητο του Χάους και το κράνος ένα όπλο με σφαίρες, η διάσημη Ουκρανική Εθνικιστική Τρίαινα και το σύμβολο του Μαχνοβτσίνα (κίνημα του Μαχνό) ...

Η μεταπολεμική «φαιοκόκκινη» συνεργασία (βασικός πρωτεργάτης της οποίας ήταν και ο Otto Strasser) δεν ήταν όμως κάτι το πρωτόγνωρο για την Κουβανική ηγεσία. Είχε προηγηθεί η επαφή με τον Τριτοθεσίτη νεοφασίστα διανοητή αναθεωρητή και συγγραφέα Francis Parker Yockey που δολοφονήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες του παρακράτους των ΗΠΑ ενώ ακολούθησε η συνεννόηση και με τον παλαίμαχο πολεμιστή και ακτιβιστή Jean Thiriart. Ο ίδιος ο Castro για τους Ουκρανούς είχε πει χαρακτηριστικά: «Εάν δεν ήταν αυτοί εδώ (οι υποστηρικτές του Stepan Bandera) δεν θα είχαμε ποτέ προωθηθεί στα προάστια του Santiago»

Το σχέδιο της κατάληψης της πόλης της Santa Clara τέθηκε με λεπτομέρειες στο κεντρικό αρχηγείο της Ουκρανικής OUN-B ...

(μέλη των Ουκρανών Φασιστών και Εθνικιστών είχαν δολοφονηθεί από την Γκεστάπο ή φυλακιστεί και απομονωθεί ενώ κορυφαίοι ηγέτες τους είχαν σταλεί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης εξαιτίας μιας μερίδας του Χιτλερικού καθεστώτος που αντιδρούσε στα δίκαια σχέδια τους για μια ανεξάρτητη Ουκρανία. Όμως λίγο πριν το τέλος του πολέμου σημαντικός αριθμός κρατουμένων από όλες τις κινηματικές φράξιες απελευθερώθηκαν και με την αρωγή της πτέρυγας των σλαβόφιλων αξιωματικών των κομματικών Waffen - SS εξοπλίστηκαν και αναχώρησαν εσπευσμένα για το ανατολικό μέτωπο παρά τις ριζικές διαφωνίες και τραγωδίες που είχαν προηγηθεί. Στήριξαν τον Άξονα απέναντι στην ταχύτατη προώθηση των Σοβιετικών ενώ μετά την ήττα επάνδρωσαν το άγνωστο αλλά κορυφαίο αντάρτικο της Ευρώπης αυτό των «Παιδιών του Δάσους» το οποίο χτυπούσε κατοχικούς στόχους των Σοβιετικών και των ντόπιων συνεργατών τους μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ‘70) 

... και εκτελέστηκε λαμπρά από τον Γκεβάρα. 

Τα περαιτέρω σχέδια των Κουβανών ηγετών ήταν να μεταφέρουν το αρχηγείο της Ουκρανικής αντιστασιακής οργάνωσης στην Αβάνα, σχέδιο που ναυάγησε από την διαρροή πληροφοριών του Raul Castro προς την Μόσχα αφού ο ίδιος επιδίωκε την πλήρη υποταγή στον Σοβιετικό παράγοντα. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Χρουστσόφ διέταξε την δολοφονία του Ουκρανού αντιστασιακού εμιγκρέ που ζούσε μυστικά στο Μόναχο ενώ όπως είχε πει στον επικεφαλή της KGB Aleksandr Shelepin: «Αν δεν τον ξεφορτωθούμε αύριο η Αβάνα θα είναι Μπλε και Κίτρινη». Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ένας από τους λόγους της γνωστής διαφωνίας του Γκεβάρα με τον Κάστρο ήταν και ο ρόλος του αδερφού του Comandante στην δολοφονία του Ουκρανού Bandera

Ο Castro πάντα είχε σε εκτίμηση τους Ουκρανούς τους οποίους ξεχώριζε από τους πανούργους Ρώσους και μια απόδειξη για αυτό ήταν το γεγονός ότι μετά την τραγωδία του Chernobyl (για την οποία το ΚΚΕ κράτησε την γνωστή στάση) χιλιάδες παιδιά Ουκρανικής καταγωγής έλαβαν ιατρική περίθαλψη στην Κούβα της οποίας το υγειονομικό σύστημα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο για τα δεδομένα της χώρας της Καραϊβικής παρά το πολυετές εμπάργκο των Αμερικανοσιωνιστών από το 1961.

43 σχόλια:

 1. Ακόμη και αν διαφωνεί κάποιος (προσωπικά έχω κάποιες αντιρρήσεις, οι οποίες διαβάζοντας τις αναφορές σας ενδεχομένως να προέρχονται απ' την ελλειπή και μονομερή ενημέρωση γύρω απ' την υπόθεση Κουβανική Επανασταση) οι συγκεκριμένες δημοσιεύσεις σας είναι άξιες συγχαρητηρίων. Φωτίζετε πλευρές άγνωστες των διεθνών επαναστατικών κινημάτων, σε σημείο να ταράζεται ο μικροαστικος καθωσπρεπισμός πολλών εξ' ημών. Εύγε για μια ακόμη φορά στην Σ.Ο. του "Κρίνου" για την ποιότητα των αναρτήσεων.
  Προσωπική απορία: Υφίσταται ανάλογο υλικό για τους Βάσκους ή για τους Κορσικανούς αυτονομιστές;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος29/7/21 3:59 μ.μ.

  Οι Ουκρανοί εθνικοσοσιαλιστές του Azov και ο Μπαντέρα υπέρ του Κάστρο, του Τσε Γκεβάρα και της Κουβανικής Επανάστασης! Ε ρε κάτι εγκεφαλικά που θα πάθουν τα εστιατόρια που το έπαιζαν ουκρανόφιλοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος29/7/21 4:35 μ.μ.

   Κανένα εγκεφαλικό, εξάλλου η ΕΕ η δύση κ το ΝΑΤΟ που χρηματοδοτούν και λατρεύουν το επίσημα συστημικό κρατικό αζοβ είναι οι αγαπημένοι οργανισμοί των δήθεν αντισιωνιστικων "εστιατορίων"

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος29/7/21 6:34 μ.μ.

   Ποια ΕΕ και ποιο ΝΑΤΟ χρηματοδοτεί το Azov; Που ζεις; Οι ΗΠΑ έχουν το βάλει το Azov στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων και έχουν απαγορεύσει κάθε χρηματοδότηση από το 2015. Αυτά μπορείς να τα βρεις στο Wikipedia. Αν μπεις στο site του National Corps που είναι το επίσημο πολιτικό όργανο του Azov θα δεις ότι έχουν ξεκάθαρη θέση κατά της ΕΕ.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος29/7/21 8:58 μ.μ.

   Το Αζόφ ως φρουρά ανήκει επίσημα εδω και 6 χρονια στον κρατικό στρατό της φιλοδυτικης πλέον σιωνιστοκατεχομενης Ουκρανίας..

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος29/7/21 4:07 μ.μ.

  Ο Στεπάν Μπαντέρα όπως και ο Αντρέι Βλασοφ βρίσκονταν έγκλειστοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μέχρι το 1943 μαζί με χιλιάδες άλλους Ουκρανούς και Ρώσους εθνικιστές που θέλανε να δούνε ανεξάρτητες τις πατρίδες τους και όχι από την σκλαβιά των Κολχόζ να καταλήξουν δουλοπάροικοι των Γερμανών καπιταλιστών. Αυτά όμως δεν τα λένε οι μάστερ σεφ οι οποίοι τους καπηλεύονται. Τους θυμήθηκαν ξαφνικά στο τέλος του πολέμου όταν όλα χάνονταν, τότε όμως ήταν πολύ αργά. Ο νοσηρός αντισλαβισμός του Τρίτου Ράιχ ήταν καθοριστικός παράγων για την ήττα του. Τιμή και δόξα στους Σλάβους εθελοντές εναντίον του σοβιετισμού και μετέπειτα εναντίον του αμερικανοσιωνισμού

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος29/7/21 4:31 μ.μ.

   Γνωστό φιλοσλαβικο και αντικαπιταλιστικό blog του χώρου αποκαλεί τον μπαντερα συμμορίτη και "δήθεν" εθνικοσοσιαλιστή πάντως.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος29/7/21 4:40 μ.μ.

   Όχι μόνο αυτό αλλά οι δύο αδελφοί του Μπαντέρα σκοτώθηκαν στο Άουσβιτς όπως πολλοί ακόμη Ουκρανοί της OUN-B πέθαναν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μαλιστα ο αρχηγος του Ουκρανικου Επαναστατικου Στρατου Ρόμαν Σουκεβιτς ειχε και αυτος φυλακιστει απο τους Γερμανους και μετα διοργανωσε ανταρτικο εναντιον τους. Να λεγονται αυτα....

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος29/7/21 6:31 μ.μ.

   Ανώνυμος29/7/21 4:31 μ.μ.

   Γνωστό αντισλαβικό εστιατόριο του χώρου γλείφει τον Μπαντέρα και τους Ουκρανούς ενώ ο μπαμπάς τους, ο Αδόλφος αβατάρας τους είχε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και σκότωσε και τα δύο του αδέλφια. Φαντάσου ιδεολογική αναπηρία.

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος29/7/21 8:57 μ.μ.

   Δεν διαφωνω 6:31 αλλά αυτό το εστιατόριο που εννοεις δεν είναι το ίδιο blog στο οποίο κάνω αναφορά

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος29/7/21 4:36 μ.μ.

  Έχετε μπερδέψει τα μπούτια σας.

  Μόνο Χίτλερ μέχρι να πάγωσει ο ήλιος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος29/7/21 4:45 μ.μ.

  https://www.youtube.com/watch?v=9YLoOwqWzjQ&ab_channel=VladislavOvod

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος29/7/21 6:25 μ.μ.

  Είμαι μέλος γνωστής αναρχικής συλλογικότητας. Έχω πάθει κρίση ταυτότητας μετά από όσα διάβασα. Τελικά το μαύρο μπορεί να συναντήσει το μαύρο κόκκινο; Φιλικά και συντροφικά (;) ένας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος29/7/21 6:38 μ.μ.

   Ναι μπορεί. Βέβαια ο ακροδεξιός μαλακοχωρος δεν είναι έτοιμος για τέτοια. Ψάξε λίγο παραπάνω και θα βρεις διάφορα

   Διαγραφή
  2. Εύγε! Ελπίζω με κάτι τέτοια άρθρα να πάψει κάποια στιγμή η δικαιωματική αριστερά να οικειοποιείται τις μεγάλες λαϊκές επαναστάσεις.

   Διαγραφή
 7. Ανώνυμος29/7/21 7:42 μ.μ.

  οι ορθοδοξοι (χιτλερικοι) ε/σ δεν μπορουν να χωνεψουν την ηττα στο σταλιγκραντ γιατι εκει τελειωσαν ολα. ναι αλλα οι ρωσοι φταινε γι αυτο? η επιχειρηση μπαρμπαροσα ηταν ξεκαθαρα ιμπεριαλιστικη και οι ρωσοι πολεμησαν ως πατριωτες οχι ως σοβιετικοι. μεχρι και ο σταλιν στο διαγγελμα του ειπε να πολεμησουμε για την πατριδα. ο χιτλερ φταιει που μαλλον δεν ειχε διαβασει τι ειχε παθει ο ναπολεων βοναπαρτης οταν εκανε μια αντιστοιχη εκστρατεια στη ρωσια. οσο για εμας τους ελληνες λαικους εθνικιστες η αγια τριαδα ειναι:
  ΣΤΡΑΣΣΕΡ - ΡΙΒΕΡΑ - ΚΟΝΤΡΕΑΝΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος29/7/21 9:43 μ.μ.

   Στράσσερ, Ριβέρα, Κοντρεανου, Ρεμ, Σαλατσι και κάθε προδομένος του μεσοπολέμου. Μην ξεχνάμε ότι ο Σαλατσι, αρχηγός του ουγγρικού Ε/Σ κόμματος ήταν φυλακισμένος μέχρι το 1944 από τον δεξιό Χόρτυ που ο Χιτλερ όχι απλά ανεχόταν αλλά είχε συμμάχο! Και προσέξτε δεν απαίτησε ούτε μια φορά από τον σύμμαχο του να απελευθερώσει τον Σάλατσι. Τον θυμήθηκε μόνο όταν ο πόλεμος χάνονταν και τον είχε ανάγκη. Για καμία Ευρώπη των Εθνών δεν αγωνίστηκε ο αυστριακός, για να εξυπηρετήσει τα ιμπεριαλιστικά του σχέδια ξεπουλησε κάθε έννοια της ιδεολογίας μας.

   Διαγραφή
 8. Ανώνυμος29/7/21 8:25 μ.μ.

  Η άγνωστη περίπτωση της κοινής συζήτησης μαύρων και μαυροκόκκινων στην πλατεία στις αρχές της δεκαετίας του 2000 το κοινό πέσιμο το 2011 στα κνατ στην πλατεία Συντάγματος οι συνεργασίες σε φανζινς αντεργκράουντ φάση και η κοινή παρουσία στην νέα Σμύρνη είναι μόνο μερικές πινελιές στον πίνακα της οργής που στάζει και αίμα αλλά και κοινό μίσος για τον αφέντη της ντιμοκρατισιον. Κοινή καταγωγή κοινές μάχες λυκοφιλία ή παράλληλη πορεία δύο διαφορετικών ειδών με μακρινό κοινό πρόγονο τον γαριβαλδινό που πεθαίνει μαζι με τον εθνικιστή Μαβίλη στον Δρύσκο; Η φωτιά της κοινής οργής σε Κερατέα Λευκίμμη Σύνταγμα είτε στην εποχή του βομβαρδισμού της Σερβίας είτε στα μνημόνια είτε και για τα εμβόλια κάνει στάχτη τις αυταπάτες των εξουσιαστών και φέρνει στο φως το μείγμα της λαϊκής αντίστασης ένας κέλτικος σταυρός με ένα αλφάδι στην μέση. Carthago delenda est αρκετά με τα μαντριά είτε του νοσοτρος είτε της χρυσής αυγής καιρός να επιτεθούμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος29/7/21 9:46 μ.μ.

   Φιλαράκι συγνώμη, εντελώς καλοπροαίρετα αλλά τα περισσότερα από αυτά που λες είναι απλά ευσεβείς πόθοι. Ειδικά σχετικά με τα εμβόλια μια αναρχική συλλογικότητα παραβρέθηκε και αυτή καλούσε σε δημιουργία ξεχωριστού αντιφασιστικού μπλοκ. Δεν έχει υπάρξει ακόμη καμία εκτεταμένη συνεργασία μεταξύ αναρχικών - φασιστών

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος29/7/21 11:42 μ.μ.

   Πάντως ο Μαβίλης δεν ήταν εθνικιστής. Τουναντίον υπήρξε φανατικός πασιφιστής και τα έργα του είναι ύψιστο δείγμα αντιπολεμικής λογοτεχνίας. Απλώς είχε διατυπώσει αντικομμουνιστικές απόψεις όπως και αντιφασιστικές. Γενικότερα φιλελεύθερο θα τον χαρακτήριζα.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος1/8/21 9:25 μ.μ.

   11:42 μπερδεψες τον Μαβίλη με τον Μυριβήλη

   Διαγραφή
 9. Ανώνυμος29/7/21 8:35 μ.μ.

  Αχαχαχαχαχααχαχα καλό. Είδες όταν δεν έχεις να κάνεις με Κ.... πως το είδωλο σου από άβαταρ γίνεται τιποτένιος ακροδεξιός μικροαστός;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος29/7/21 10:10 μ.μ.

  Φήμες κάνουν λόγο για χαμηλή έντασης σεισμό στην περιοχή Περισσός. Θύματα αναφέρονται ανάμεσα σε μέλη της ΚΝΕ των ΕΑΑΚ και της ΟΑΚΚΕ. Η πληροφορία για πτώση της προτομής του Τσε και του Κάστρο στο κεφάλι του γενικού γραμματέα του κόμματος δεν έχει επιβεβαιωθεί. Αναμένονται συνεργεία των σωματείων υγειονομικών του κόμματος να συνδράμουν στην περίθαλψη των τραυματιών ενώ αναμένονται και ενισχύσεις από κομμουνιστικές ομάδες της επαρχίας. Η επικοινωνία και η τροφοδότηση ηρεμιστικών με τα Εξάρχεια το κβοξ και την κεντρική διοίκηση των αντιεξουσιαστών καθώς και τις μονάδες εφόδου των μητροπολιτάνων αναμένεται να αποκατασταθεί μέσω απευθείας πτήσης από το Κίεβο. (ΜΚ εύγε για τις αναρτήσεις σου και την ποιότητα σκέψης μόλις στρατολόγησες έναν ακόμη εθνοσύντροφο στην τρίτη θέση)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος29/7/21 11:04 μ.μ.

  Οι σύγχρονοι αναρχικοί της χώρας μας μάλλον για να μην παρεξηγηθώ είναι απλά δικαιωματιστές που ξέρουν τους Κούρδους και τρέχουν να τους βοηθήσουν ως μειονότητα αλλά εύχονται σκατά στον τάφο του μειονοτικού Κατσίφα που σκότωσαν οι Αλβανοί μπάτσοι. Είναι αυτοί που ούρλιαζαν σαν θηρία οι ναζί στην φυλακή με τις ευλογίες του κράτους αλλά θες ζαναξ για να διαβάσεις τις αναλύσεις τους ενάντια στο κράτος στο ιντυ και αλλού. Είναι αυτοί που μισούν την πατριαρχία και νοιάζονται για τα δικαιώματα των λοατκι αλλά δεν μπορούν να χωνέψουν την Φολέγανδρο και άλλα με θύτες τους δικούς τους. Είναι αυτοί που δεν έχουν κάνει ποτέ εκδήλωση για τους αγνοούμενους της Κύπρου από τον Τούρκο αλλά ξέρουν να δέχονται τους Μεξικανούς που και αυτοί έχουν χάσει κόσμο λόγω επιθέσεων στην κοινότητα του Μάρκος. Είναι αυτοί που αρνούνται να δουν ότι οι Έλληνες της Μαριούπολης στήριξαν την αζοφ επειδή οι απέναντι ήταν σταλινες του κερατά που ήθελαν μέχρι και το Κίεβο. Είναι αυτοί που θα σου πουν πόσα τραβάνε οι μετανάστες αλλά δεν θα βγάλουν μιλιά για το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο στην Λιβύη μετά την πτώση του Καντάφι. Είναι οι οι ίδιοι δικαιωματιστές που λένε ότι παλεύουν για ζωή αλλά υπερασπίζονταν πάντα τις αμβλώσεις τις οποίες επιδιώκει το κράτος από την εποχή του ΠΑΣΟΚ. Είναι τα ίδια παιδιά που μιλάνε για ελευθερία αλλά οι δικοί τους στην πορεία για τον κουφό ήταν τεζα στην κόκα και δεν έτρεχε κάστανο. Είναι οι ίδιοι που πάντα βρίζουν όλα τα καθεστώτα του Μπάαθ αλλά ζητάνε αναρωτιούνται μετά γιατί οι πρόσφυγες κοιμούνται στην πλατεία Βικτωρίας. Είναι υποκριτές και άρθρα σαν αυτά του μκ τους κάνουν να βλέπουν ότι υπάρχουν και αναρχικοί που δεν λένε να πεθάνει η χώρα τους αλλά πολεμάνε ακόμη και δίπλα σε πολιτικούς αντιπάλους. Αποφασίστε αλφάδια θέλετε μια χώρα Καμπούλ και μια νέα Συρία; Εμείς έχουμε διαλέξει πλευρά από το 45 και μετά. Εσείς φτύνετε στους τάφους του Μπακούνιν του Κροπότκιν του Ντουρούτι κα που μπορεί να λέτε ότι τους μοιάζετε αλλά αν ζούσαν θα ντρέπονταν που καταντήσατε και στα εμβόλια το καλύτερο άλλοθι του συστήματος και αναρωτιέται η πλειοψηφία σας τι φταίει άραγε. Δεν αρκεί να βγάλετε την μάσκα της μάχης πριν πάτε για ύπνο. Να γδάρεις και το σκαλπ αναρχικέ γιατί τόση υποκρισία που κρύβει ο αντιφασισμός σου θυμίζει τον άνθρωπο με το σιδερένιο προσωπείο που νομίζει ότι τον προστατεύει αλλά τελικά είναι το καθημερινό του μαρτύριο.

  Το κοράκι της οργής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος29/7/21 11:14 μ.μ.

  ΣΤΡΑΣΣΕΡ - ΡΙΒΕΡΑ - ΚΟΝΤΡΕΑΝΟΥ
  ♠♦

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Εγκεφαλικα σε νεομαρξιστες και νεοφιλελεδες μοιραζει το αρθρο.
  Συγχαρητηρια στην ομαδα του ΜΚ για την ερευνα και τα στοιχεια που παρατιθενται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος30/7/21 2:26 μ.μ.

  ΜΚ απορώ πως δεν σχολίασες ακόμη την ανάρτηση του Πολεμοκράτη στην ΕΣΑ που αναπαράγει τις κατηγορίες του Χατζηγώγου του "Στόχου" για τον Ιωαννίδη (ακόμη και ο Μάνος έχει πει ότι είναι ψεύδος η ρωμανιώτικη καταγωγή του)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος30/7/21 3:13 μ.μ.

  Τι να περιμένεις από τον φίλο των Αμερικανών και θαυμαστή των Ιουδαίων Θόδωρο Χατζηγώγο που κάποτε μας έκανε μάθημα από το κανάλι της ΕΣΑ και ανακάλυψε ξαφνικά ότι ο Μανιάτης της Πεύκης έδωσε άδεια και σε αντιφα ελληνογαλλίδα να καταγράφει τα πάντα με κάμερα στο κόμμα και μετά όλα αυτά τα έβαλαν στην δικογραφία εναντίον τους! Καλά Θόδωρε ξέχασες ότι είχε προηγηθεί το ίδιο στορυ με την κόρη του Μανιάτη αρχηγού που είχε φιλοξενηθεί από αντιφα του εξωτερικού και το είχε και καμάρι για τις προσωπικές τους σχέσεις; Άλλη φορά να ρωτάς τον αντιφασίστα Λευτέρη Πανούση πριν το παίξεις και καλά ερευνητής στο ιστολόγιο του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Πριν από περίπου 3 δεκαετίες, με μια παρέα, είχαμε παρευρεθεί σε μια εκδήλωση αλληλέγγυων στο ζαπατιστικο κίνημα αναρχικών στην αίθουσα Γκίνη στο Πολυτεχνείο. Αφού διαβάστηκαν μηνύματα αλληλεγγύης και στήριξης στον δίκαιο αγώνα των ιθαγενών Ινδιάνων του Μεξικό, αναγνώστηκε και μια επιστολή του subcommandate Marcos, επικεφαλής του EZLN. Τόσο η ορολογία που χρησιμοποιούσε όσο και τα εθνικά σύμβολα που προβάλλονταν απ' τον προτζεκτορα με φωτογραφίες απ την επαρχία Τσιάπας του Μεξικό, είχαν προκαλέσει αμηχανία στο κοινό... Μεξικάνικες σημαίες, αναφορές στον λαό και στο μεξικάνικο έθνος. Πουθενά δεν έκανε λόγο για απόσχιση απ' τον εθνικό κορμό, καμμία αναφορά μίσους για τους κακούς λευκούς καταπιεστές Μεξικανούς. Και πως θα μπορούσε άλλωστε αφού και ο Μαrcos είναι λευκός και μάλιστα αστικής καταγωγής. Ήταν εκείνη η περίοδος που καθιερώθηκε ως μόδα το κάψιμο της σημαίας, Πολυτεχνείο '95 κ.ά. Φυσικά τα όσα "πατριωτικά" ειπώθηκαν, έμειναν ασχολίαστα απ' τους ευαίσθητους ανθρωπιστές. Όταν τέθηκε απ' τη παρέα το ζήτημα της καταστροφής των εθνικών συμβόλων και ότι ουσιαστικά πρόκειται για ένα λαϊκό σύμβολο αφού η άρχουσα τάξη και το μεγάλο κεφάλαιο κανένα σεβασμό δεν δείχνει προς αυτό επί της ουσίας, μας πήραν τα μικρόφωνα και μας είπαν να πάμε στον Καραμπελια... Έκτοτε δεν ξαναπατησαμε σε εκδήλωσεις πλουσιόπαιδων με επαναστατικές ονειρώξεις.
  Εξ όσων γνωρίζω οι αναφορές των Ζαπατιστας στα εθνικά σύμβολα έχει προκαλέσει ατέρμονες συζητήσεις και στον διαδικτυακό τους κόμβο. Αφού δεν μπόρεσαν να το "κωλομπαρεψουν" όπως θα ήθελαν άρχιζαν να λένε για σχέσεις των ιθαγενών με τη Μαφία, κακοποιήσεις γυναικών και άλλα τέτοια τσιτάτα για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι το Κίνημα παρέκκλινε της πορείας του. Με λίγα λόγια έλα παππού να σου πω που είναι τα αμπελοχωραφά σου...
  Καλά κάνετε και τα γράφετε αυτά. Ακόμα και αν δεν εκφράζουν ιδεολογικά κάποιους και δικαίωμά τους, αποτελούν όμως την ιστορική αλήθεια. Πρέπει να λέγονται και να γράφονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος30/7/21 5:21 μ.μ.

   Κατα την εμπειρία σου που οφείλεται το γεγονος οτι η αντιφα συνεχίζει να καπηλευεται τους ζαπατιστας παρά τα οσα εύστοχα γράφεις εδώ και παρα τον σίγουρα πατριωτικό και εθνικό χαρακτήρα του κινηματος αυτού; κανουν τη στρουθοκαμηλο επειδή δεν έχουν σύγχρονα διεθνιστικά μηδενιστικα πρότυπα, ή εν γνώσει τους κλείνουν το μάτι πονηρά στον εθνικισμό μη ευρωπαϊκών λαών;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος30/7/21 5:35 μ.μ.

   Ανώνυμος30/7/21 5:21 μ.μ.

   Δεν είμαι αυτός που έγραψε το σχόλιο αλλά παρεμβαίνω για να σου πω ότι ισχύει το τελευταίο και αυτό είναι μια γενικότερη τακτική της αριστεράς που έχει ρίζες στον Λενινισμό. Η υποστήριξη εθνικών αντιαποικιοκρατικών απελευθερωτικών κινημάτων εντάσσεται στα πλαίσια του διεθνισμού και της στήριξης των καταπιεσμένων λαών και των μειονοτήτων ενάντια στους "καπιταλιστές εκμεταλλευτές". Μάλιστα ο ορθόδοξος μαρξισμός όπως και ο Τρότσκι υποστήριζαν τον "αυτοπροσδιορισμό των εθνών"ενάντια στον ιμπεριαλισμό

   Διαγραφή
 17. Ανώνυμος30/7/21 5:39 μ.μ.

  Αυτός ο Πολεμοκράτης ποιος είναι; Ο ........ Γιατί αυτός έλεγε σε πρόσφατη εκπομπή κάτι ανοησίες για τον Μπόλαρη τις οποίες αναπαράγει το άρθρο. Τις ...... για σχέσεις Αλαζράκη - Μοσάντ τις έλεγε και ο Πλεύρης και είχε αρπάξει μήνυση από την σύζυγό Αλαζράκη - αδελφή Ιωαννίδη. Εντελώς ανενημέρωτοι στην ΕΣΑ. Και η πλάκα είναι ότι και ο Καλέντζης είχε αρνηθεί τα περί Εβραίου Ιωαννίδη στα σχόλια εκπομπής της Alternative History H. Το ακόμη πιο αστείο είναι όμως η ιστορία για τον Μοσέ Νταγιάν και τους Εβραίους πεζοναύτες. .......................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος31/7/21 7:01 μ.μ.

   όλοι ξέρουν την καταγωγή του Ιωαννίδη εντωμεταξύ.

   Διαγραφή
 18. Προς Ανώνυμος30/7/21 5:21 μ.μ.

  Δεν υπήρχε "αντιφα ή αντιναζί" αυτόνομος πολιτικός χώρος μέσα στο ελλαδικό αναρχικό κίνημα για τη χρονική περίοδο τέλη 80 μέχρι τέλη 90. Εξυπακούεται ότι όλοι οι παραδοσιακοί αναρχικοί-ελευθεριακοι και οι παραφυάδες του χώρου είναι αντιφασίστες.
  Η οργάνωση "Αντιφα" είναι κάτι άλλο και ήρθε πολύ πιο μετά να διαβρώσει κι αυτούς. Αμέσως μετά τα μπαχαλα σε Σιάτλ και Γένοβα χρονικά. Δεν είναι καν αναρχικοί πολιτικά ιδεολογικά. Είναι "αντί". Πιο πολλοί τους ενδιαφέρει ο βεγκανισμος, ΛΟΑΤΚΙσμος, προώθηση οικολογίας, πάρτυ σε λόφο του Στρέφη και Πεδίον, ελεύθεροι μπαφοι κ.α. τέτοια τάχα μου αναρχικα...

  Στη χώρα μας όχημά του ήταν το Κοινωνικό Φόρουμ, (κάτι σα το ΠΑΜΕ των Ζαιων αλλά στο πιο ελευθεριακό υποτιθεται) και κάτι περίεργες γκρουπες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς τύπου καρπαζοεισπρακτορες ΟΣΕτζηδες.

  Φυσικά σαν επιστέγασμα όλων αυτών έχουν το μίσος για τη πατρίδα, μίσος οτιδήποτε το εθνικό και λαϊκό. Μίσος για ότι ιερό μπορεί να έχει ένας άνθρωπος ως ύπαρξη απλά. Φυσικά αυτό ΔΕΝ είναι Αναρχισμος. Εγώ τουλάχιστον δεν γνώρισα τέτοιους αναρχικούς. Όπως όλοι οι ιδεολόγοι έχουν κι αυτοί τις αρχές τους και τα πιστεύω τους. Οι Αντιφα δεν πιστεύουν κάπου. Είναι απλά αντι-. Πρόκειται για περιπτώσεις που εμπίπτουν στην επιστήμη της ψυχοπαθολογίας. Όταν δηλώνεις αρνησιπατρις ουσιαστικά αρνησαι την οικογένειά σου τους φίλους σου την ίδια σου την ύπαρξη αν θες.

  Οι Αντιφα δεν είναι τίποτα απ' τα δύο που με ρωτάς. Όσοι από αυτούς δεν είναι χρηματοδοτούμενοι, κι αυτά δεν είναι συνομωσίες, ειτε θα γίνουν οι αυριανοι γιαπηδες και εξουσιαστες καθότι πλουσιόπαιδα ή θα καταλήξουν σε κλινικές απεξάρτησης. Υπαρξιακά ναυάγια είναι...

  Ελπίζω να σε κάλυψα φίλε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος31/7/21 3:40 μ.μ.

   Άσε μας ρε Αστέρα που δεν υπήρχε τη δεκαετία του 90 antifa κίνημα στην Ελλάδα. Από τις αρχές της δεκαετίας του 90 εμφανίστηκε και στα τέλη της δεκαετίας είχε στήσει τις δομές του. Φυσικά βοήθησε και το μαζικό ξεδοντιασμα του αναρχικού χώρου με τις 500 συλλήψεις στο Πολυτεχνείο, το 95. Από τότε και μετά έγινε ένα πλήρως ελεγχόμενο restart από τις μυστικές υπηρεσίες στον αναρχικό χώρο.

   Ένωση αναρχικών και ακραίων μαρξιστών με σκοπό την περιφρούρηση και τα πεσιματα ήταν στην αρχή η ελληνική γκρούπα της antifa. Όταν η αναρχική γενιά της δεκαετίας του 80 ισοπεδώθηκε το 95 ήταν εύκολο να ανέβουν τάσεις τύπου antifa και να στηθούν όπως τις σχεδίασε η πρεσβεία των ΗΠΑ.

   Οι απαρχές του φαινομένου ήταν παλιότερες. Στην αμερικανοκρατουμενη δυτική Γερμανία με το πρώτο black block αρχές δεκαετίας του 80.

   Διαγραφή
  2. Δεν διαφωνώ... Ωστόσο αφίσες, στέκια και ξεχωριστές εκδηλώσεις απ' τους υπόλοιπους Αναρχικούς, για εκείνη τη περίοδο που μιλάμε, δεν είχαν. Σου θυμίζω ένα πέσιμο που είχε γίνει στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη με αφορμή το μνημόσυνο για τους πεσόντες στου Μακρυγιάννη. Κατόπιν πως σωστά λες, αυτονομηθηκαν.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος1/8/21 3:51 μ.μ.

   Αστέρα ήσουν σε εκείνο το πέσιμο; Αν ναι, με εμάς ή με εκείνους;

   Και σήμερα δεν υπάρχει η antifa σαν κάτι το εντελώς αυτονομημένο και ξεχωριστό. Ένα φιλελεύθερο καπέλωμα είναι στους αναρχικούς και τους radical Marxists.

   Διαγραφή
  4. Οφείλουμε να διατυπώνουμε σχόλια MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Θα πρέπει να συμμορφωνόμαστε με τις υποδείξεις της Σ.Ο. και να σεβόμαστε τους κανόνες φιλοξενίας. Οι προσωπικές περιπέτειες του καθενός δεν προσφέρουν τίποτα στη προσπάθεια όταν εκφράζονται δημοσίως. Υποκρύπτουν διάθεση εγωιστική και προβολής, πολιτικό καφενείο κοινώς.

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος2/8/21 7:18 μ.μ.

   Διαφωνώ Αστέρα μου. Οι προσωπικές περιπέτειες είναι χρήσιμες σαν κομμάτια του παζλ της ιστορίας ενός πολιτικού χώρου που είναι δαιμονοποιημενος και αχαρτογράφητος. Άσε που τον πλευρίζουν διάφοροι περίεργοι κατά καιρούς.

   Διαγραφή
 19. Ανώνυμος18/8/21 9:52 μ.μ.

  Βίντεο με αδιάψευστα ιστορικά στοιχεία που μάλιστα ανέβηκε σε άρθρο στρασερικού ιστότοπου (συγκεκριμένα του εθνικιστικού αντικαπιταλιστικού μετώπου), σχετικό επί του θέματος. Και μάλιστα δεν έχει καταρριφθεί ακόμα από κάποιον υπερασπιστή των Ουκρανών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. δεν συνηθίζουμε να διαφημίζουμε την προπαγάνδα της Μόσχας. Η τρίτη θέση δεν στηρίζει ούτε το ΝΑΤΟ ούτε την Μόσχα. Διαβάστε τις δηλώσεις του Αντινόλφι στην ετικέτα ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος18/8/21 11:52 μ.μ.

   Αν είναι προπαγάνδα της Μόσχας γιατί οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων στα βιντεο δεν διέψευσαν τις κατηγορίες;

   Διαγραφή
  3. έχουν απαντήσει και έλληνες και ξένοι συναγωνιστές σε όλα εδώ και χρόνια

   Διαγραφή

Προσοχή: Προς τους συναγωνιστές, φίλους και εχθρούς: η διαχείριση δεν πρόκειται να απαντήσει σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της. Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί πρώτα πριν υπάρξει επικοινωνία. Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται. Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα. Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των σχολιαστών. Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας. Εάν επιθυμείτε μπορείτε να σχολιάσετε ή να επικοινωνήσετε και στην σελίδα μας στο Facebook. Για φωτογραφικό υλικό μεταβείτε στο Instagram μας. Για να επικοινωνήσετε με την συντακτική ομάδα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο blackmilitiagr@gmail.com