Η Αυτονομία απέναντι στο ανθελληνικό εξουσιαστικό κατεστημένο



γράφει ο Βλαδίμηρος Τεπεσίδης

Ποια είναι η έννοια της σύγχρονης Αυτονομίας; 

Σημαίνει ότι εγώ είμαι αυτός που καθορίζει κανόνες σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο χωρίς να έχω ανάγκη τον κομματικό τσοπάνη ή τον «ηγέτη» ο οποίος είναι άνθρωπος άρα μπορεί να κάνει και λάθος. 

Δρω με γνώμονα την δική μου σκέψη και αισθητική σε συλλόγους, σωματεία, φορείς, συνδέσμους, ομάδες, συνελεύσεις χωρίς να με περιορίζουν άνωθεν εντολές στην άσκηση της δική μου πορείας η οποία μπορεί να είναι πολλές φορές μοναχική αλλά είναι σίγουρα ειλικρινής. 

Η από μέσα σου ορμή για αυτή την πορεία είναι πιο αναγκαία από ποτέ για αυτούς που θέλουν να «καούν» στην ακτιβιστική φωτιά ως άλλοι Μυθικοί Φοίνικες για να έχουν όμως την ευκαιρία ... να αναγεννηθούν και πάλι.

Σήμερα, όλα τα «πατριωτικά» κόμματα εξαπατούν το σύνολο και ειδικά το πιο επαναστατικό και ανυπότακτο υγιές κύτταρο της κοινωνίας, την νεολαία. 

Δρουν ως συμμορίες της μαφίας που νοιάζονται μόνο για το κέρδος και την δημοσιότητα, τα ηγετικά στελέχη τους ενδιαφέρονται μόνο να ανέβουν ένα σκαλάκι για να φαίνονται λίγο ψηλότερα, κάποιοι άλλοι βγάζουν λόγους στο κοινό τους όπου η μόνη του αντίδραση είναι το χειροκρότημα. Ρουφάνε την ενέργεια των μελών τους χωρίς να προτείνουν κάτι το ρεαλιστικό για το μέλλον. Τους αρέσουν τα ακριβά ξενοδοχεία, οι λίστες μελών και οι εκλογικές διαδικασίες πάντα με δημοκρατικές διεργασίες. Ίδιοι με τους κυβερνώντες σε όλα. Σάπιοι σε όλα.

Όταν υπάρχουν αντιδράσεις τα μέλη απλά διαγράφονται ή οι ρουφιάνοι που είναι πιόνια του κράτους και ηγούνται σε αυτά συνεργάζονται με τις αρχές για την εξόντωση τους. 

Τα κόμματα δεν είναι παρά ο καθρέφτης της κοινωνίας με όλα τα αρνητικά που υπάρχουν σε αυτή. Οι επιδιώξεις τους για αυτοπροβολή κρύβονται πίσω από τις ετικέτες «εθνικό κόμμα», «εθνική συμμαχία» ή ότι άλλο «εθνικό» που πάει με όλα … άλλωστε ξέρουν καλά τις νοηματικές μίξεις οι κρατιστές και οι άνθρωποι τους στις κομματικές ηγεσίες που τους έχουν και αυτούς σε ομηρεία ή επί πληρωμή υπηρεσία αφού γνωρίζουν τις αδυναμίες τους σε προσωπικό επίπεδο.

Σήμερα που η χώρα μας δεν είναι παρά μια αποικία με ύπατο αρμοστή το καθήκον του καθενός και της καθεμιάς είναι να στέκονται όρθιοι μπροστά στα ερείπια που πλακώνουν τις ζωές και τις συνειδήσεις ακόμη και τον ήλιο που αν μπορούσαν θα τον πουλούσαν οι δυνάστες για να αυξηθούν οι μετοχές της δημοκρατίας. 

Συναγωνιστή, μην εμπιστεύεσαι κανέναν που δείχνει να φουσκώνει από εθνική υπερηφάνεια και κάλπικη έπαρση, ένα παγώνι είναι που στον φόβο απλά βγάζει κραυγές, μην δίνεις τον οβολό σου σε παρακμιακούς τύπους που συναγελάζονται με τα δεκανίκια της εξουσίας είτε ελλαδικά είτε των Βρυξελλών. 

Μην γίνεσαι μέλος σε κομματικές στρούγκες ο φάκελος σου στα συρτάρια της εξουσίας είναι ήδη υπαρκτός από όταν γεννήθηκες, δεν χρειάζεται να μεγαλώσει. 

Μην φοράς γνωστά διακριτικά που σε κάνουν γνωστό στα ένστολα σκυλιά της ZOG, μην καρφώνεσαι στα ΜΚΔ με στοιχεία και φωτογραφίες, αυτοί που πουλάνε με στόχο το κέρδος και μόνο να σου πάρουν τα φράγκα θέλουν, και αυτοί που κυριαρχούν να είσαι εύκολα αναγνωρίσιμος στις καθημερινές διαδρομές σου. 

Μην δίνεις βάση στα παραμύθια που σου πουλάνε για «εθνική ενότητα» άνοιξε τα μάτια σου, έθνος μας είναι ΜΟΝΟ οι δικοί μας, οι συναγωνιστές μας, οι Συνέλληνες, μόνο αυτοί που το πρωί ξυπνάνε με πάθος για λευτεριά και το βράδυ έχουν εικόνισμα τον «Μισανθρωπισμό» του Νίτσε.

Σίγουρα δεν είναι δικοί μας, αυτοί που σου ζητάνε να υποταχθείς στις εκλογικές λίστες, αυτοί που συκοφαντούν τους συναγωνιστές σου, αυτοί που σου αναπαράγουν τα παραμυθάκια της πατριδοκαπηλίας ακόμη και οι ίδιοι πολλές φορές είναι καλά κρυπτόμενοι πίσω από εμβλήματα ιδεολογικά και θεωρίες πολιτικές αλλά και πάλι δεν σημαίνει ότι νοιάζονται για σένα και τους τελευταίους Έλληνες. 

Κοίτα τους πως δίνουν το χέρι στους δήμιους του λαού σου, κοίτα τους πως είναι ευγενικοί στις κάμερες απέναντι στους τυράννους, κοίτα τους πως συναγελάζονται με τα υπόλοιπα κομματικά σκουπίδια μπροστά στις παροχές του κράτους, κοίτα τους πως αναδημοσιεύουν τα δελτία τύπου των υπουργείων, κοίτα τους πως δίνουν βάση στα λεγόμενα των εχθρών μας. Οι μάσκες έχουν πέσει.

Η Αυτονομία δεν είναι διαταγή αλλά εσωτερικό καθήκον, η Αυτονομία δεν έχει κομματικό θεό διότι «ο Θεός είναι Νεκρός», η Αυτονομία δεν έχει στεγανά αφού είναι κάτι διαφορετικό από όσα σου προβάλλουν πίσω από μια Γαλανόλευκη. Να διαβάζεις τα πάντα, να κρίνεις τα πάντα αλλά και να δέχεσαι να κρίνεσαι ταυτόχρονα. Να πράττεις ακόμη αν κάνεις λάθη. 

Η Αυτονομία δεν είναι ένα ιστολόγιο ή ένα βιβλίο ή μια μάζωξη για μπύρες με κάποιους «φασίστες». Η Αυτονομία είναι τρόπος ζωής, ελιγμός στο πεδίο της καθημερινής μάχης, είναι η ΑΡΝΗΣΗ να δηλώσεις υποταγή στην ΕΞΟΥΣΙΑ των δημοκρατών και των αστών, είναι ΑΝΥΠΑΚΟΗ απέναντι στα κομματικά τσακάλια που τρώνε ότι απέμεινε από το σώμα της Πατρίδας.

Μιας πατρίδας που είναι πέρα από τα σύνορα και τους χάρτες, μιας δικής μας πατρίδας που ξεκινάει στο μυαλό μας από τον Κρότωνα και φτάνει στις ακτές της Λαττάκειας. Μιας πατρίδας που δεν είναι χωματοφαγία και επεκτατισμός αλλά αισθητική, όραμα, αλληλεγγύη, σκέψη, πολιτισμός, συναίσθημα για αυτούς δεν μας χωρίζει ο τεχνητός διαχωρισμός αλλά μας ενώνει η ιστορία το αύριο και ο κοινός κίνδυνος του εισβολέα.

Ότι είσαι Αυτόνομος δεν σημαίνει ότι οφείλεις να είσαι σε κάποια ομάδα ή να ακολουθείς τους άλλους. Όποτε μπορείς να ρίξει άμμο στην μηχανή του κατοχικού καθεστώτος ή της antifa οφείλεις να το κάνεις χωρίς άλλοι να σε πείσουν για αυτό ή να σε οδηγήσουν στο δικό τους μονοπάτι. 

Η Αυτονομία, η δική μας Αυτονομία είναι το «Φωτεινό Μονοπάτι» που φωτίζει ο «Μαύρος Ήλιος» της ύπαρξης μας ορατός σε αυτούς που έχουν μάτια να δουν και αυτιά να ακούσουν. Μην προσπαθείς να τον δείξεις σε άλλους που δεν θέλουν να τον δουν. Δεν μπορούν όσο και αν το θέλεις. 

Η Αυτονομία δεν έχει χώρο για συμβόλαια συμπεριφοράς ή τάση για ρηχή ηθικολογία, δεν έχει υπεύθυνους αφού όλοι αποδείχτηκαν ανεύθυνοι, οι πρωτοβουλίες είναι δικές σου, οι δεσμεύσεις δικές σου, οι αποφάσεις δικές σου και οι ερμηνείες και πάλι δικές σου. 

Μπορεί κάποιοι να σε πουν Αναρχικό όχι δεν είσαι αφού είσαι κάτι άλλο που δεν κατάλαβαν ποτέ οι δούλοι των κομμάτων και της σάπιας «εθνικοφροσύνης». 

Είσαι Άναρχος όπως έλεγε και ο Junger, είσαι Αυτόνομος αφού δεν υιοθετείς την λογική της κομματικής μάζας, είσαι Αντιδημοκράτης αφού ο εχθρός είναι ο κοινοβουλετισμός, είσαι Αμετανόητος αφού μετά το ΄45 το μόνο που δεν θες να δεις είναι το μελάνι της ντροπής να βρωμίζει τα δικά σου χέρια, είσαι Ανυπάκουος αφού αρνείσαι να δεχτείς τις ντιρεκτίβες της σιωνιστικής εξουσίας.

Το δικό σου Άλφα δεν είναι αυτό που προωθεί το κατεστημένο και η αντιφασιστική παρακμή των δικαιωματιστών των Εξαρχείων. 

Εσύ δίνεις νόημα και χρώμα σε αυτό το γράμμα, εσύ ορίζεις την μορφή και όχι οι άλλοι για σένα. Μην τους χαρίζεις τίποτα, ούτε λέξεις ούτε έννοιες, ούτε νοήματα ούτε σύμβολα, Για σένα το Α του Άναρχου και το Φ του Fascio είναι το Α και το Ω που θα ορίζει την ζωή σου μέχρι η ύπαρξη σου να σβήσει σε αυτόν τον άθλιο και 100% αντιφασιστικό κόσμο. 

Δεν οφείλεις καμία απολογία επειδή μισείς την αστική δημοκρατία, δεν οφείλεις τις όποιες απαντήσεις σε αυτούς που ρωτάνε πολλά, δεν οφείλεις να αποδεχτείς τον κόσμο τους αφού μπορείς να ζεις στον δικό σου. 

Η ουτοπία για σένα είναι η ολική Άρνηση της εξουσίας που βαδίζει εναντίον σου μαζί με το Κράτος και την Βία. Είσαι ο πιο αυθεντικός αντιεξουσιαστής αφού μετά το ’45 δεν έχεις Πατρίδα, δεν έχεις μέλλον, δεν έχεις σημαία εθνική. 

Είσαι ο Προμηθέας Δεσμώτης καταραμένος από όλους για αυτό όμως μοναδικός και αληθινός. 

Είσαι ο πραγματικός Εωσφόρος που μοιράζεις την πιο επικίνδυνη αλήθεια στους μελανοπόρφυρους ακρίτες της Ιδέας. Είσαι ο γιος και η κόρη των Επιστράτων, των «Ταγμάτων Εφόδου», της ΕΟΚΑ, των «Παιδιών του Δάσους», των «Μαύρων Φενταγίν» ο σπόρος που μεγαλώνει και πάλι στα αποκαΐδια της Ευρώπης σε φρίκη αυτών που μόλυναν την γη μας.

Η δική σου ζωή δεν είναι να είσαι άβουλος χειροκροτητής οργάνων της δημοκρατίας τους, η δική σου αξιοπρέπεια δεν είναι χαλί να την πατάνε οι ρυπαροί «πατριώτες» της ρεμούλας και της μίζας που στο ένα χέρι έχουν την σημαία και στο άλλο το τηλέφωνο της ξένης πρεσβείας, η δική σου πορεία είναι εντελώς διαφορετική από την κομματική παράταξη που θυμίζει πορεία προβάτων στο σφαγείο. 

Όταν πεις όχι στην «πρέζα» των εθνοκάπηλων που σου πουλάνε όλοι μαζί κράτος, εκκλησία, στρατός, εξουσία, μμε και κόμματα θα νιώσεις σαν εκείνο το «Άνθος της Κερασιάς» που ετοιμαζόταν να βυθιστεί χαρούμενο στα σπλάχνα του μεταλλικού θηρίου.


Για εμάς η ζωή δεν είναι απλά μια πορεία αλλά ένας στροβιλισμός φωτιάς και άρνησης, άρνηση στην «ζωή» του δημοκρατικού θανατικού και κατάφαση στον όμορφο θάνατο της μοίρας που ορίζουν οι Θεοί, ένα χαμόγελο απέναντι στον λιπόσαρκο βαρκάρη που τον παλεύεις καθημερινά στα μαρμαρένια αλώνια του σχολείου, της σχολής, της θητείας, της μισθοδοσίας, της καθημερινότητας χωρίς να νοιάζεσαι που θα τραβήξει αυτό το ταξίδι. 

Η ιαχή «Ζήτω ο Θάνατος» είναι για σένα το έναυσμα της μάχης μέσα από την συνειδητοποίηση της Θυσίας μιας θυσίας εσωτερικής όχι για τους πολλούς αλλά για τους αγέννητους και τους νεκρούς.

54 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/8/21 1:33 μ.μ.

    ΖΗΤΩ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ♠♦

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/8/21 3:03 μ.μ.

    Αυτονομία σημαίνει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Ελευθερία δράσεως, ελευθερία επιλογής, ελευθερία σκέψης. Δεν έχει σχέση με την δημοκρατία αφού δεν ανέχεται το ισοπέδωμα αλλά έχει σχέση με κάτι πολύ βασικό που υπολείπεται ο χώρος μας, την ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ. Ο χώρος μας είναι αντιδιαλεκτικός και ανελεύθερος έχοντας κληρονομήσει (θα δυσαρεστήσω πολλούς) την ανοησία του χιτλερισμού. Ο χιτλερικός δεσποτισμός του απόλυτου Führer - Αρχηγού που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης αλλά μόνο τυφλή υποταγή ζει και βασιλεύει και χαρακτηρίζει τον χώρο. Τον χιτλερισμό τον κληρονόμησε κατά βάση η Χρυσή Αυγή και αυτή φρόντισε να τον διαιωνίσει και να τον επιβάλει ως τρόπο σκέψης σε όσους πέρασαν από τις τάξεις της. Για αυτό βλέπετε σήμερα πρώην υπαρχηγούς της και πρώην χρυσαυγιτες που παριστάνουν τους αυτόνομους να συνεχίζουν αυτή την παράνοια. Άρθρα για την σημασία του Ηγέτη, άρθρα για τον όρκο πίστης των εθνικοσοσιαλιστών στον Φύρερ και δεν συμμαζεύεται. Εν κατακλείδι σε περίπτωση που δημιουργηθεί στις μέρες μας κάποιο σύγχρονο εθνοκοινωνικό και ριζοσπαστικό κίνημα πρέπει να ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΗΓΟ. Οι σύγχρονες δομές πρέπει να βασίζονται πάνω στον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό όσο και αν χαλάει κάποιους η λέξη. Συνελεύσεις, συμβούλια, συνέδρια και όχι θεοσταλτους αρχηγούς που έχουν κάποια δήθεν υπερφυσική ικανότητα να μας οδηγήσουν στην νίκη, ούτε ζητωαρχηγισμοί και άλλα αντιαισθητικά καραγκιοζιλίκια.


    Αναρχία, Αυτονομία, Διανόηση, Επανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/8/21 2:23 μ.μ.

      3:03 είσαι σωστός στην κριτική προς τις παλιές γενιές. Αλλά στο θέμα του τι προτείνεις η πρόταση σου δεν καλύπτει όλες τις εκδοχές της αυτονομίας. Η πρόταση σου είναι ο αυτόνομος αναρχοεθνικισμός. Όμως υπάρχουν και διαφορετικές εκδοχές. Η πολύ σωστή κριτική σου στην παράνοια των ακροδεξιών αρχηγομανών δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε ότι υπάρχει και η κανονική, αυτονόητη και αποδεκτή μορφή ηγεσίας. Έχοντας περάσει από τον αναρχικό χώρο έχω να σου πω ότι και οι σοβαροί αναρχικοί την αποδέχονται. Είναι ζήτημα φυσικής τάξης και αναγκαιότητας (δεν μπορούν να γίνονται συνεχώς συνελεύσεις, κάποιες αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται πιο γρήγορα).

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος11/8/21 4:19 μ.μ.

      Ανώνυμε 2:23 συμφωνώ μαζί σου αλλά θέλω να μου υποδείξεις πως θα βρεθεί αυτή η φυσική ηγεσία; Ο παρανοϊκός ακροδεξιός μαλακοχώρος είναι ο χώρος του δεσποτισμού. Τι εννοώ με αυτό; Ότι έλκουμε ΜΟΝΟ αυταρχικές προσωπικότητες οι οποίες έχουν μεγαλεπήβολα σχέδια να αναδειχθούν σε νέους Φύρερ. Το βλέπεις παντού γύρω σου. Όποιον και να ρωτήσεις στον χώρο αν θέλει να αναλάβει αυτός και αν θέλει να γίνει αρχηγός θα σου πει ΝΑΙ. Αποκλείεται όλοι αυτοί να είναι τόσο ικανοί. Η δε προσωπολατρεία προς ορισμένους παραμένει έκδηλη, τρανταχτό παράδειγμα ο Περίανδρος και πως κάποιοι τον εξιδανικεύουν επιδιώκοντας να τον κάνουν χαλίφη στην θέση του χαλίφη. Πάντως εγώ δεν μίλησα για απουσία ηγεσίας, για απουσία διαχωρισμένης ηγεσίας μίλησα. Προσωπικά είμαι υπέρ του να υιοθετήσουμε το μοντέλο των κομμουνιστικών κομμάτων με Κεντρική Επιτροπή και Πολιτικό Συμβούλιο όπου θα ανανεώνονται και θα εκλαίγονται (αν δεν κάνω λάθος είχε εφαρμοστεί από το MSI αυτή η μορφή οργάνωσης) έτσι ώστε ο "αρχηγός" (που στην ουσία θα είναι απλά επικεφαλής και εκπρόσωπος του κινήματος) να ελέγχεται από κάποιο όργανο και να μην είναι εντελώς ασύδοτος


      Κλείνοντας να πω ότι κατά την γνώμη μου, πέραν από λίγες φωτεινές εξαιρέσεις, δεν υπάρχει αυτονομία στην Ελλάδα. Μόνο αντιμιχαλολιακισμός υπάρχει, ούτε καν αντιχρυσαυγιτισμός

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος11/8/21 4:38 μ.μ.

      Αν είχες περάσει οντως απο τον αναρχικο χωρο (απο τον αντιφασιστικο για να ειμαστε ακριβεις)θα ηξερες ότι απορρίπτονται ΠΑΝΤΑ οι καθετες δομικές διαδικασίες.
      Αυτονομία σημαίνει οριζόντια δράση

      Διαγραφή
  3. Ζήτω ο Θεός. Ο Θεός ποτέ δεν πεθαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/8/21 12:06 π.μ.

    ΖΉΤΩ ΤΟ ΈΘΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/8/21 3:04 π.μ.

    Πάρα πολύ καλό. Εύγε ΜΚρίνε.....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12/8/21 1:25 π.μ.

    4:38 μ.μ μίλησα για αναρχικό χώρο, όχι για αντιφασιστικό. Κάποτε υπήρχε και τέτοιος. Αν σου δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσεις παλιούς αναρχικούς θα διαπιστώσεις ότι ο χώρος δεν ήταν πάντα όπως τον διαμόρφωσαν οι antifa. Υποθέτω πως θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν στα Εξάρχεια πυρήνες με διαφορετικές αντιλήψεις από εκείνες του antifa συρμού. Ή μήπως αγνοείς το συμβαίνει; 4:19 η φυσική ηγεσία βρίσκεται με φυσικό τρόπο μέσα από την κάθε ομάδα συλλογικότητα, παρέα ή οργάνωση. Δεν υπάρχει manual. Είναι κάτι που αν υπάρχει ειλικρίνεια φαίνεται αυθόρμητα. Εφόσον μιλάμε για αυτονομία δε θα πρέπει σε πρώτο στάδιο να μας απασχολεί μια κεντρική ηγετική δομή. Το θέμα είναι να υπάρξουν πραγματικά αυτόνομες ομάδες. Όταν συμβεί αυτό θα είναι το επόμενο στάδιο η οικοδόμηση ενός νέου πλαισίου που αυτές θα έχουν δημιουργήσει και τότε θα τεθεί το θέμα που θέτεις. Σε ένα ας το πούμε "συνομοσπονδιακό" επίπεδο. Προς το παρόν πρέπει να δημιουργηθούν οι αυτόνομες συλλογικότητες ή και παρέες στην πράξη, πέρα από το επίπεδο των συζητήσεων. Ή οι προσωπικά αυτόνομοι να είναι τουλάχιστον σε επικοινωνία ή σε επαφή με κάποιες από αυτές (αν δεν μπορούν να φτιάξουν κάποια δική τους) για να μην μένουν ανενεργοί. ..............................................................................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/8/21 9:40 μ.μ.

      Εύγε, τα είπες όλα και έθεσες το ζήτημα στην σωστή του βάση

      Διαγραφή
  7. Γ. Σαιντ12/8/21 3:29 π.μ.

    Ίσως βοηθήσει αυτή τη συζήτηση η εξής σκέψη: οποιαδήποτε σοβαρή, συγκροτημένη ιδεολογία έχει περάσει σε αυτή τη χώρα (μαρξισμός, φασισμός, αναρχισμός, κ.ά.) έχει διαστραφεί στην ουσία της, εξαιτίας της επαφής της με μια βαθιά εγγενή νοσηρότητα που χαρακτηρίζει οτιδήποτε το (νεο)ελληνικό.

    Αυτή η εθνική παθολογία που ευτελίζει και την πιο ευγενή ιδέα που θα βρεθεί μπροστά της είναι ένα κράμα κακοήθους ατομικισμού, πλήρους αδιαφορίας για τον άλλο και για το κοινωνικό σύνολο, συνεχούς πρόθεσης συνδιαλλαγής με τον οποιονδήποτε "από πάνω" (σουλτάνο, κυβερνήτη, κομματάρχη, δήμαρχο, αστυφύλακα, αρχηγό), συνοδευόμενων, από φθόνο και μνησικακία, θρασύδειλο λεονταρισμό, αναίτια έπαρση, πολύ χαμηλό επίπεδο μόρφωσης και άλλα τέτοια ωραία. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, το "Εγώ" ή/και η "τσέπη" αποτελούν για τον μέσο νεοέλληνα (δεξιό, αριστερό, αναρχικό, φασίστα, κ.ο.κ.) υπέρτατο κριτήριο κάθε απόφασης, πολιτικής ή άλλης.

    Υποψιάζεται κανείς ότι οποιαδήποτε σοβαρή κριτική οποιουδήποτε πολιτικού χώρου στην Ελλάδα, αργά ή γρήγορα θα αγγίξει αυτή την παθολογία. Το τι μπορεί να γίνει στη συνέχεια είναι μια άλλη ιστορία, που στο τέλος έχει πολύ... γέλιο.

    Κατά τα άλλα, πράγματι ο αναρχικός χώρος πριν από 30-40 χρόνια ήταν πολύ διαφορετικός σε σχέση με σήμερα -- ίσως λίγο λιγότερο νοσηρός. Αντίστοιχα διαφορετικός ήταν και ο φασιστικός, αλλά μάλλον με αντίθετη έννοια -- συναντά κανείς πλέον όλο και περισσότερους μορφωμένους και ευφυείς φασίστες (παρ' όλες τις προσπάθειες για το αντίθετο που κατέβαλλε για πολλά χρόνια η Χρυσή Αυγή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος12/8/21 3:32 π.μ.

    Γράφεις: {Προσωπικά είμαι υπέρ του να υιοθετήσουμε το μοντέλο των κομμουνιστικών κομμάτων με Κεντρική Επιτροπή και Πολιτικό Συμβούλιο όπου θα ανανεώνονται και θα εκλαίγονται (αν δεν κάνω λάθος είχε εφαρμοστεί από το MSI αυτή η μορφή οργάνωσης) έτσι ώστε ο "αρχηγός" (που στην ουσία θα είναι απλά επικεφαλής και εκπρόσωπος του κινήματος) να ελέγχεται από κάποιο όργανο και να μην είναι εντελώς ασύδοτος}

    Στην παρούσα ιστορική φάση δεν νομίζω ότι θα πρέπει να κοιτάζει κανείς ποιος είναι αρχηγός και τι πολίτευμα υπάρχει, αλλά αν και τα δυο αυτά υπηρετούν το έθνος και τη δική του θρησκεία ή αντιθέτως την παγκοσμιοποίηση. Η σημερινή Κίνα για παράδειγμα έχει την κομμουνιστική δομή που αναφέρεις και καμιά δημοκρατία, αλλά αποτελεί την κορωνίδα και το πρότυπο της παγκοσμιοποίησης που προωθείται παντού πλανητικά στις μέρες μας. Παρομοίως και για να αντιταχθώ στην πρότασή σου, μπορεί να υπάρξει βασιλιάς στη θέση του αρχηγού και σωματοφυλακή ως το όργανο που λες γύρω του για να τον ελέγχει σταματώντας κάθε ασυδοσία. Παράδειγμα: Στην ταινία ''ο άνθρωπος με τη σιδερένια μάσκα'' με τον Ντι Κάπριο, οι τρεις σωματοφύλακές του στη Γαλλία τον αντικατέστησαν με τον δίδυμο φυλακισμένο αδερφό του στη θέση του βασιλιά που αποδείχθηκε ο καλύτερος Λουδοβίκος που υπήρξε!

    - ο ορθόδοξος διαβολάκος απ' το έθνος των εθνικιστών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/8/21 9:06 μ.μ.

      Δεν μιλάω για την περίπτωση διακυβέρνησης της χώρας. Μιλάω για κινηματικό αγώνα. Σαφώς και αν φτάσουμε στο ευλογημένο σημείο να κυβερνούμε τον τόπο θα υπάρχει μια αμείλικτη, σκληρή ηγεσία

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/8/21 9:39 μ.μ.

      Η Κίνα η "κορωνίδα και το πρότυπο της παγκοσμιοποίησης που προωθείται παντού πλανητικά σήμερα"; Τι πίνεις και δεν μας δίνεις;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος12/8/21 9:43 μ.μ.

      https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%82




      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος13/8/21 2:15 μ.μ.

      Ευτυχώς που χρησιμοποιείς ψευδώνυμο ορθόδοξε για να ξέρουμε ότι δεν είσαι εθνικιστής.

      Διαγραφή
  9. Inaidos Echi DNA12/8/21 8:37 μ.μ.

    Αυτονομία για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος12/8/21 11:24 μ.μ.

    Το παγκοσμιοποιητικό μοντέλο που προωθείται στις μέρες μας για όποιον έχει ψάξει το θέμα και δεν αναμασά το οτιδήποτε έχει κάποιος μέσα στο κεφάλι του από αυτά που άκουσε εδώ και εκεί, δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με φιλελευθερισμό όπως τον γνωρίζαμε κατά τη Βιομηχανική εποχή και καμιά με οτιδήποτε εκφράζει ανεξάρτητη ύπαρξη. Είναι αντιγραφή του κομμουνιστικού μοντέλου σαν της Κίνας, σιχαίνεται εκλογές και ψηφοφορίες που καθυστερούν τα όποια σχέδια και έχει ως στόχο την κατάργηση κάθε ιδιοκτησίας εθνικής και προσωπικής. Αυτό σημαίνει μια παγκόσμια ελίτ που θα κατέχει τα πάντα έως και τα μέσα παραγωγής του πλανήτη και ένας παγκόσμιος λαός από κάτω πλήρως εξαρτόμενος από εκείνη, χωρίς να του ανήκει ούτε το βρακί που θα φοράει! Η παγκοσμιοποίηση είναι φασισμός σε πλανητική βάση και όχι σε εθνική όπως τον γνωρίσαμε απ' τον Μουσολίνι. Η δομή όμως είναι απολύτως ίδια. Τα πρόσωπα αλλάζουν απλά και το εύρος δραστηριοποίησής τους που ξεπερνά μια χώρα.

    Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για το 2030, έχει βγάλει διαφημιστική αφίσα με έναν χαμογελαστό νεαρό που από κάτω γράφει ''δεν θα έχεις τίποτα και θα είσαι ευτυχισμένος'' και όποιος κατάλαβε κατάλαβε! Υπενθυμίζω επίσης τη συνεργασία Κίνας και Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην περίπτωση του Κορωνοϊού, πως την κάλυψε και ακόμα να ελεχθεί για το πως ξέφυγε εκείνος ο ιός στον υπόλοιπο κόσμο, με τον Π.Ο.Υ. να δέχεται χρηματοδοτήσεις από εκεί. Από Αμερική πλευρά, τα ίδια παγκοσμιοποιητικά κέντρα ζητούσαν από τον Τραμπ να κάνει πραξικόπημα παρακάμπτοντας τις εκλογές για το λόγο που ανέφερα. Καίγονται για άμεσες υλοποιήσεις σχεδίων και οι εκλογές με τις ψηφοφορίες είναι χρονοβόρες και μπορεί να φέρουν στην εξουσία έτσι κάποιον ανεπιθύμητο.

    Όσον αφορά την κινηματική δραστηριοποίηση που ανέφερε ο άλλος ανώνυμος, συμφωνώ 100% με την αυτονομία στην παρούσα ιστορική φάση, γιατί οποιαδήποτε ιεραρχική δομή θα έχει μοναδικό ρόλο να φακελώσει τους αντιδρώντες, μαθαίνοντας ποιοι είναι και που δρουν για να τους σταματήσει όταν γίνουν περισσότερο απειλητικοί.

    - ο ορθόδοξος διαβολάκος απ' το έθνος των εθνικιστών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/8/21 2:09 π.μ.

      " Η παγκοσμιοποίηση είναι φασισμός σε πλανητική βάση"
      Εντάξει, το κάψαμε τελείως

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/8/21 8:34 π.μ.

      Ο ενας λεει την παγκοσμιοποίηση φασισμό ο αλλος πιο πάνω λεει ως "συγκροτημενη ιδεολογια" τον αναρχισμό και τον μαρξισμό. Και ένας άλλος μιλάει για οριζόντιες δομές.
      Τελικα εμεις οι Φασίστες/ΕΣ έχουμε καμία θέση εδω μεσα η ο ΜΚ έχει γινει παράρτημα του indymedia;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος13/8/21 10:31 π.μ.

      Μην προσπαθείς να δημιουργήσεις αντικομμουνιστική υστερία. Η παγκοσμιοποίηση θα έχει την μορφή που λες αλλά όχι διότι υπάρχει καμία παγκόσμια κομμουνιστική συνωμοσία αλλά μια παγκόσμια καπιταλιστική συνωμοσία της διεθνής ελίτ με σκοπό να φτάσει ο καπιταλισμός στο ανώτατο στάδιο που είναι τα μονοπώλια. Τα μέσα παραγωγής πράγματι θα βρεθούν σε λίγους ((εκλεκτούς)) και όλοι οι υπόλοιποι θα σχηματίσουν μια καταναλώτρια τάξη η οποία μόνο θα εργάζεται και θα καταναλώνει προς όφελος των λίγων. Για αυτό το κεφάλαιο προωθεί την μετανάστευση προκειμένου τα λευκά ευρωπαϊκά έθνη να μετατραπούν σε έναν άχρωμο ανθρωπο-πολτό χωρίς ρίζες και εθνική συνείδηση, χωρίς καταγωγή που θα αποτελεί πιστό δουλικό των πολυεθνικών μονοπωλιακών καπιταλιστικών εταιρειών. Η Κίνα είναι πρωτοπόρος στην παγκοσμιοποιητική εκστρατεία καθότι το σύστημα της είναι εκείνο που θα χαρακτηρίζει τον μελλοντικό κόσμο. Ο προλεταριοποιημένος κινεζικός λαός εργάζεται για ψίχουλα στις καπιταλιστικές πολυεθνικές που εισρέουν μαζικά στην Κίνα και πολλές εξ αυτών είναι ιδιοκτησία της κομμουνιστικής καθεστωτικής νομενκλατούρας. Το γλυκό δένει με την στυγνή επιβολή και τον τεχνοκρατικό ολοκληρωτισμό που επιβάλλεται στον κινεζικό λαό. Στην Κίνα τα πάντα παρακολουθούνται και τα πάντα είναι ελεγχόμενα! Οι παγκόσμιοι νονοί υπερ-καπιταλιστές (εκ των οποίων οι περισσότεροι έχουν μεταφέρει τις επιχειρήσεις τους στην Κίνα) ονειρεύονται την επιβολή ενός τέτοιου καθεστώτος και στον υπόλοιπο κόσμο. Μια αριστερή διακυβέρνηση πολιτιστικού μαρξισμού σε αγαστη συνεργασία με την καπιταλιστική ελίτ. Και αυτό θα επιτευχθεί αν εμείς οι εθνικοσοσιαλιστές, Φασίστες και ριζοσπαστικοί εθνικιστές δεν αγωνιστούμε για την ανατροπή του φιλελεύθερου καπιταλιστικού συστήματος και τον εξοβελισμό του πολιτιστικού μαρξισμού

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος13/8/21 11:20 π.μ.

      Ορθόδοξε διαβολάκο αν νομίζεις ότι θα σου επιτραπεί να περάσεις συγκεκαλυμμένη δεξιά προπαγάνδα είσαι γελασμενος. Λες ότι ο καπιταλισμός σήμερα δεν έχει σχέση με την παραδοσιακή φιλελεύθερη ιδεολογία και ότι η Κίνα είναι το πρόβλημα. Εγώ θα σου πω ότι και η Κίνα δεν έχει καμία σχέση τον μαοισμο και είναι ορισμός του νεοφιλελευθερισμού. Αλλά και έτσι ακόμα το πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι η Κίνα. Το πρόβλημα είναι η κατοχή της από τους κατακτητές του ΝΑΤΟ και από την ολιγαρχία της Μέρκελ. Εκτός και αν μας πεις ότι η ΗΠΑ και η καγκελαρία χειραγωγούνται από κρυφούς τροτσκιστές.. Άντε μια βόλτα από Πανούση, Χατζηgo-go και ελεύθερη ώρα και άδειασε μας τη γωνία

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος13/8/21 11:29 π.μ.

      Ορθόδοξε παίζει τώρα να μας πεις και ότι ο Τραμπ ήταν μεγάλος ηγέτης...

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος13/8/21 2:14 μ.μ.

      Δηλαδή ρε ορθόδοξε μας λες ότι ο κλασικός φιλελευθερισμός της βιομηχανικής εποχής είναι καλός. Αυτό μας λες; Τότε οι ιδεολογικοί μας πρόδρομοι (Βανδέα, λουδιτες, αντιδιαφωτιστες) που τον απέρριψαν ήταν βλάκες, έτσι; Έξυπνος είσαι εσύ που ήρθες να μας πουλήσεις δεξιά φουμαρα με εθνικιστικό προσωπείο; Κούνια που σας κουναγε. Αυτό μόνο σου λέω.

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος13/8/21 4:21 μ.μ.

    Εντάξει τότε όρισε εσύ τι θεωρείς ως φασισμό να μάθω και εγώ που έκανα λάθος, γιατί ακόμα το ψάχνετε και σε άλλα εθνικοσοσιαλιστικά ιστολόγια ο καθένας γράφει τη δική του θεωρία! Άλλος γράφει ότι ο Μουσολίνι δεν πιστεύει στις ράτσες και άλλος ότι ήταν φυλετιστής, για παράδειγμα. Εγώ ανέφερα ότι η παγκοσμιοποίηση αντιγράφει το κομμουνιστικό μοντέλο αφού θέλει να καταργήσει κάθε ατομική ιδιοκτησία (φόροι σαν τον ΕΝΦΙΑ, πέρασμά της στο κράτος μέχρι να ξεχρεώσει κάποιος το δάνειο και αν, κρατικό ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και κουπόνια φαγητού, ένταξη επιχειρήσεων σε πολυεθνική αλυσίδα καταστημάτων μέχρι και σε καφετέριες, απεθνικοποίηση μέσων παραγωγής κ.λ.π.), ενώ ο Φασισμός και ο Εθνικοσοσιαλισμός δεν την καταργεί όπως ξέρουμε αλλά την οριοθετεί για να μην υπάρχει ανταγωνιστική ζούγκλα οικονομικά που διαλύει το έθνος.

    Η παγκοσμιοποιητική επιβολή όμως παραμένει φασιστική: Δεν σε ρώτησαν ποτέ αν θέλεις αλλόφυλους στη γειτονιά σου, το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα στο έκανε ΝΑΙ ο Τσίπρας, καταπάτησαν όλα τα δημοκρατικά συντάγματα επιβάλλοντας υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον Κορωνοϊό σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων προς το παρόν, ο Αναστασιάδης στην Κύπρο είπε πως σκέφτεται να βάλει βραχιολάκι στους ανεμβολίαστους (αστεράκι έβαζαν οι Ναζί στους εβραίους) και γιατί όχι να τους έκλεινε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ο Κούλης αν δεν υπήρχε δημοκρατικό Σύνταγμα που θα τον έσερνε στα δικαστήρια μετά! Και όσοι ανεμβολίαστοι κάνανε μηνύσεις μέχρι τώρα προς κάθε υπεύθυνο, σε δημοκρατικούς νόμους πάτησαν για να μπορέσουν να τις κάνουν!

    Φιλελευθερισμό και Δημοκρατία πάντως δεν βλέπω να υπάρχει σε όλα αυτά, παρά μόνο φασιστική επιβολή! Όρισε τώρα εσύ τι σημαίνει Φασισμός, πέρα από την οικονομική διαφορά που επισήμανα σε σχέση με τον κομμουνισμό, για να μάθω και εγώ και απάντησε γιατί ο καθένας γράφει τα δικά του διαφωνώντας και με εθνικοσοσιαλιστές. Ίσως τότε συνεννοηθούμε καλύτερα.

    - ο ορθόδοξος διαβολάκος απ' το έθνος των εθνικιστών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/8/21 6:08 μ.μ.

      Ρε φίλε πας καλά; Συχνάζεις σε εθνικοσοσιαλιστικά ιστολόγια και γράφεις ότι ζούμε σε μια παγκόσμια φασιστική δικτατορία και ότι ο Κούλης είναι ναζί; Από πότε οι πρακτικές του ολοκληρωτισμού είναι συνυφασμένες με τον ναζισμό ή τον φασισμό; Ο κομμουνισμός δεν είναι ολοκληρωτική ιδεολογία; Γιατί δεν γράφεις πχ ότι η παγκοσμιοποιητική επιβολή θα είναι ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ και γράφεις φασιστική; Για να ενοχοποιήσεις τις παραδοσιοκρατικες ιδέες προφανώς. Ο Αναστασιάδης θα βάλει βραχιολάκι στους ανεμβολίαστους (άλλη συνωμοσιολογική παπάτζα αυτή) όπως έβαζε ο Αδόλφος αστρακι στους Εβραίους άρα ο Αναστασιάδης είναι ναζί! Ο μπάτσος είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο άρα ο μπάτσος είναι μπουζούκι! Λοιπόν ο φασισμός αποτελεί ιδεολογία όπως ο φιλελευθερισμός, ο μαρξισμός, ο αναρχισμός και ΟΧΙ πρακτική. Το να ψάξουμε να βρούμε τι ακριβώς είναι αυτή η ιδεολογία είναι άλλο θέμα και ξεχειλωμενο από τους προβοκάτορες πάντως δεν είναι κάποια ψυχοπαθολογικη αυταρχική συμπεριφορά όπως σε έχουν κάνει να νομίζεις οι αριστεροί και φιλελεύθεροι φίλοι σου. Αν δεν το έχεις καταλάβει ζεις την επιτομή του φιλελευθερισμού και της κοινοβουλευτικής αστικής δημοκρατίας. Ζεις σε ένα καπιταλιστικό νεοφιλελεύθερο σύστημα ιδιωτικής οικονομίας (δεν νομίζω εδώ να έχεις αμφιβολία) και μπορείς κάθε τέσσερα χρόνια να ψηφίζεις ποιος θα σε "εκπροσωπεί". Που τον είδες λοιπόν τον φασισμό;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/8/21 7:18 μ.μ.

      Κανείς εθνικοσοσιαλιστής και εθνικιστής δεν διαφωνεί. Αυτοί που το παίζουν ότι διαφωνούν είναι δέκα πιτσιρίκια που πέρασαν από τη "σχολή" του εστιατορίου και το παίζουν ορθόδοξοι ε/ς για να δημιουργούν θόρυβο στα blogs. Ο τελικός τους στόχος είναι ίδιος με εκείνον του διαβολάκου. Η αλλοίωση των όρων και η αποσιώπηση του εθνικισμού προς χάριν μιας και καλά πατριωτικής δεξιάς. ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ, δεξιοί ζητωπατριωτες και αβαταρολαγνοι.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος13/8/21 7:27 μ.μ.

      Πώς τη συνδέετε την πίστη στην ορθοδοξία με την πίστη στον κλασικό φιλελευθερισμό μόνο εσείς που συχνάζετε στα μαγειρεία των δεξιών προβοκατόρων ξέρετε.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος13/8/21 7:28 μ.μ.

      Μην τολμήσεις να χρησιμοποιήσεις ξανά τον όρο εθνικισμός τρολακι της Δεξιάς

      Διαγραφή
  12. 8:34 όπως νομίζετε. Αν δεν μπορείτε να να αντέξετε την πολυφωνία και την πολύπλευρη έκφραση της τρίτης θέσης που προβάλλει η σ.ο. μην μας διαβάζετε. Υπάρχουν αποστειρωμένα ιστολόγια του "χώρου" που είναι με "γραμμή" διαβάστε αυτά καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος13/8/21 5:59 μ.μ.

    Φαντάζομαι και τον 18ο και 19ο αιώνα που οι μεγάλες λαϊκές μάζες δούλευαν 14ώρα από παιδική ηλικία στα ανθρακωρυχεία για ψίχουλα κυριολεκτικά σαν σκλάβοι δεν είχαμε καπιταλισμό αλλά φασιστικό κομμουνισμό που θα έλεγε και ο διαβολάκος. Έχεις υιοθετήσει πλήρως την ορολογία του συστήματος, τι συζήτηση να γίνει;
    Αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι η δημοκρατία και ο φιλελευθερισμός, το ιδεολογικό, κοινωνικό και πολιτικό εργαλείο της κυρίαρχης παγκόσμιας κλίκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/8/21 6:14 μ.μ.

      Όχι ρε φίλε σοβιετικό σύστημα έχουμε, πας καλά? Τα νοσοκομεία και τα σχολεία ανήκουν ακόμη στο κράτος, είμαστε η τελευταία κομμουνιστική χώρα στον πλανήτη Γη. Μπουχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος13/8/21 6:12 μ.μ.

    Ανώνυμε 13/8/21 8:34 π.μ. μην βάζεις τον εαυτό σου στους Ε/Σ και στους φασίστες. Βάλε τον στους ακροδεξιούς ευγονιστές νεοδημοκρατες που ψάχνουν εναγωνίως νέο Φύρερ μιας και δεν σου αρέσουν οι ορίζοντες δομές. Πάντως να ξέρεις εκεί τον φασισμό δεν τον έχουν σε μεγάλη υπόληψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΙΣΤΟΣ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΣ13/8/21 6:41 μ.μ.

    Για τους τριτοθεσιτες ακροδεξιούς φταίει ο χιτλερισμός και η κληρονομιά του. Μάλιστα. Τι Τρίτη Θέση τι Τρίτος Δρόμος ίδιο και τω αυτώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφεις στην φλεφαλο γράφεις εδώ γράφεις και στης εσα το μπλογκ. Νομίζεις ότι έχουμε χρόνο να σπαταλήσουμε για να πείσουμε εσένα ή άλλους; Δεν μας ενδιαφέρουν οι απόψεις σας δεν μας ενδιαφέρει ο σχολιασμός σας δεν μας ενδιαφέρει ότι και να γράψετε ότι και να πείτε. Και προσοχή λίγο στα ψευδώνυμα σας γιατί είναι εύκολο να δει κάποιος ότι είστε τα ίδια πρόσωπα είτε σε ιστολόγια του χώρου είτε αλλού που γράφετε και καλά ως αντίφα ... Αφού είσαι πιστός σε πρόσωπο είσαι και δογματικός. Αυτό και μόνο φτάνει για να καταλάβουν κάποιοι τις όποιες διαφορές.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/8/21 12:55 μ.μ.

      είναι πολυγραφότατος ο πιστός στις κακές συνήθειες

      Διαγραφή
  16. Ανώνυμος13/8/21 9:13 μ.μ.

    Ανεφέρεστε σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, ενώ εγώ στο σήμερα και μόνο. Σαφώς και δεν θεωρώ τον καπιταλισμό της Βιομηχανικής εποχής καλόμ για αυτό προτιμώ το Εθνικοσοσιαλιστικό οικονομικό μοντέλο που ανέφερα (γιατί δεν καταργεί την ατομική ιδιοκτησία) σε άλλο σχόλιο. Η απόρριψη όμως του κομμουνισμού δεν με κάνει δεξιό και η απόρριψη της δεξιάς ως φιλελευθερισμό δεν με κάνει κομμουνιστή, σαν να λέμε άσπρο ή μαύρο. Το να λέμε όμως ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε κυριαρχεί η ελεύθερη αγορά του καπιταλισμού και η δημοκρατία των λαών είναι αποπροσανατολισμός! Αυτό τόνισα και όχι ότι προτιμάω καπιταλισμό και δημοκρατία. Ούτε το παλαιό εκείνο σύστημα προτιμώ (ήδη ανέφερα ότι προκαλεί ανταγωνιστική ζούγκλα διχάζοντας το έθνος για οικονομικούς λόγους σαν την πάλη των τάξεων), ούτε το τωρινό επειδή καταργεί κομμουνιστικά την ατομική ιδιοκτησία για να εξαρτόμαι απόλυτα από την προαναφερόμενη παγκόσμια ελίτ.

    - ο ορθόδοξος διαβολάκος από το έθνος των εθνικιστών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/8/21 10:38 π.μ.

      Λοιπόν επειδή τα έχεις μπερδέψει λίγο τα τσιτάτα "δεν καταργεί την ατομική ιδιοκτησία" είναι για τους εστιάτορες ακροδεξιούς αβαταρολάγνους. Για εμάς τους εθνικοσοσιαλιστές η ιδιοκτησία δεν είναι ιερή, ούτε φυσικό δικαίωμα όπως στο φιλελεύθερο καπιταλιστικό σύστημα. Στον στρασσερισμό η ιδιοκτησία λαμβάνει μια άλλη "μορφή". Ο ιδιοκτήτης είναι κάτι σαν επιστάτης. Επί παραδείγματι σε περίπτωση που έχεις ένα κομμάτι γης αυτό ΔΕΝ σου ανήκει, η Γη ανήκει στο έθνος, απλώς σου παραχωρεί το κράτος το δικαίωμα να το καλλιεργείς και να το διαχειρίζεσαι. Χαριστικά είσαι εκεί εκτελώντας το χρέος σου στο σύνολο και όχι επειδή έχεις κάποιο φυσικό και απαράβατο δικαίωμα να κατέχεις Γη. Ομοίως και με έναν μικρομεσαίο καταστηματάρχη όπου η περιουσία του ουσιαστικά ανήκει στο κράτος αλλά του παραχωρείται προκειμένου να ζήσει ο ίδιος και να στηρίξει έτσι το σύνολο. Αυτό είναι μια τρομερή σύλληψη διότι αποκηρύττει τόσο τον κρατικό καπιταλισμό του κομμουνισμού όσο και την ιερή αρχή της ιδιοκτησίας του φιλελευθερισμού. Τα περιγράφει όλα αυτά γλαφυρά ο Otto Strasser στο Germany Tomorrow

      Διαγραφή
    2. Τώρα που αναφέρεις και τον Στράσσερ ξεκινάει η γνωστή ανούσια αντιπαράθεση σε 3 ... 2 ... 1 ...

      Υστερόγραφο: σχόλια που θα είναι υβριστικά ή συκοφαντικά με στόχο την διαμάχη μεταξύ ομάδων και συλλογικοτήτων ΔΕΝ θα ανέβουν

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος14/8/21 11:13 π.μ.

      "Το να λέμε όμως ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε κυριαρχεί η ελεύθερη αγορά του καπιταλισμού και η δημοκρατία των λαών είναι αποπροσανατολισμός"

      Αποπροσανατολισμός είναι αυτό που κάνεις εσύ, που στο ζενίθ της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης αναζητάς φανταστικούς φασισμούς. Αυτό ακριβώς που βιώνεις είναι η "ελεύθερη αγορά", αυτό ακριβώς είναι ο "καπιταλισμός" αυτό ακριβώς είναι το φιλελεύθερο παγκόσμιο σύστημα και η δημοκρατία. Δεν σου φταίει κανένας αν έχεις υιοθετήσει την προπαγάνδα του συστήματος για το τι είναι δημοκρατία και τι ελεύθερη αγορά.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος14/8/21 11:15 π.μ.

      Δεν καταλαβαίνω γιατί ενίστασαι Μαύρε Κρίνε. Δεν γίνεται να αγαπιόμαστε με όλους, με κάποιους αναγκαστικά θα συγκρουστούμε. Εδώ περισσότερα για τις απόψεις του Στράσσερ για την ιδιοκτησία
      https://nazionaleanticapitalista.wordpress.com/2017/03/07/%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%b7%cf%81%cf%85%ce%be%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%bb%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%85/

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος14/8/21 4:50 μ.μ.

      ''Επί παραδείγματι σε περίπτωση που έχεις ένα κομμάτι γης αυτό ΔΕΝ σου ανήκει, η Γη ανήκει στο έθνος, απλώς σου παραχωρεί το κράτος το δικαίωμα να το καλλιεργείς και να το διαχειρίζεσαι. Χαριστικά είσαι εκεί εκτελώντας το χρέος σου στο σύνολο και όχι επειδή έχεις κάποιο φυσικό και απαράβατο δικαίωμα να κατέχεις Γη''

      Εμ, αυτή είναι η ουσία του σημερινού προβλήματος φίλε που ανέφερα όταν είπα ότι η παγκοσμιοποίηση αντιγράφει ένα τέτοιο μέτρο! Όπως και το βραχιολάκι που ανέφερα για τους ανεμβολίαστους αντί για αστεράκι σαν των εβραίων. Όχι γιατί είναι εθνικοσοσιαλισμός, αλλά ότι αντιγράφει τέτοιες πρακτικές. Για αυτό ψηφίστηκε ο πτωχευτικός νόμος περί ιδιοκτησίας που λέμε για να γίνει αυτό που περιγράφεις. Δηλαδή δεν μπορεί να ξεχρεώσει κάποιος το σπίτι του (την ατομική ιδιοκτησία)και αυτή περνάει στην ιδιοκτησία του κράτους (και το έθνος που λες σε κράτος βασίζεται)αφήνοντάς του να μένει μέσα και να πληρώνει κάτι σαν ενοίκιο ας πούμε μέχρι να ξεχρεώσει! Η ατομική ιδιοκτησία σαφέστατα και αποτελεί φυσικό δικαίωμα, αφού Πατρίδα σημαίνει γη (δα) των πατέρων κάποιου, άρα μέρος του εδάφους ανήκει και στον ίδιο για να το αξιοποιήσει ιδιοκτησιακά όπως νομίζει εκείνος. Είναι σαν να μου λες ότι η γη των αρχαίων ελλήνων δεν ανήκει στους ίδιους ως φυσικά πρόσωπα. Για κομμουνιστή σε κόβω!

      Αν ένα τέτοιο μοντέλο ασκείται από εθνικοσοσιαλιστές τότε εξυπηρετεί το έθνος τους, διαφορετικά στο υπερκράτος της σημερινής παγκοσμιοποίησης που είναι ιδιοκτήτης κάθε κράτους που ελέγχει. Αν είσαι όμως κεφαλαιοκράτης και όχι καπιταλιστής, δηλαδή αυτάρκης σε όλα τα επίπεδα, τότε δεν εξαρτάσαι από κανένα παγκόσμιο κένρο εξουσίας ούτε για να μπορείς να βρεις φαγητό. Στη σημερινή ψηφιακή εποχή που αναφέρω και πάλι (όχι πια στη Βιομηχανική που φεύγει) δεν χρειάζεται ούτε καν ο άνθρωπος όπως στη Βιομηχανική, για αυτό άλλαξε το μοντέλο από φιλελεύθερο σε κομμουνιστικό που ευνοεί τον συγκεντρωτισμό της εξουσίας που προκαλείται από αυτή την αλλαγή εποχής (π.χ. μια εταιρεία ελέγχει όλα τα ρομπότ που μαζεύουν φράουλες από τα χωράφια κάνοντας δουλειά 15 ανθρώπων ταυτόχρονα, μερικές μόνο το Ιντερνετ και όχι εγώ ή εσύ κ.λ.π.)

      Και όχι, κανένας πολίτης δεν μπορεί να εκφραστεί δημοκρατικά κάθε 4 χρόνια όπως είπε ο άλλος σχολιαστής, γιατί οπως είπα ο Τσίπρας το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος το έκανε ΝΑΙ χωρίς να εκφράσει τη θέληση των ψηφοφόρων του που ψήφισαν ΟΧΙ! Τα ίδια τα δημοκρατικά συντάγματα που απαγορεύουν υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις σαν τον εμβολιασμό του Κορωνοϊού, καταπατήθηκαν από τους ίδιους τους ''δημοκράτες'' που τα ψήφισαν και είναι δυνατόν να συνεχίζουμε να μιλάμε για δημοκρατίες σήμερα; Μόνο σαν ανέκδοτο ακούγεται.

      - ο ορθόδοξος διαβολάκος από το έθνος των εθνικιστών

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος15/8/21 11:15 π.μ.

      Άλλο ο πτωχευτικός νόμος που το σπίτι πηγαίνει στο κράτος για να καταλήξει στα χέρια τραπεζών και να εξυπηρετηθούν τα τραπεζικά - τοκογλυφικά συμφέροντα και άλλο το ταξικό εθνικοσοσιαλιστικό κράτος. Μην λέμε ότι να ναι!

      Η ιδιοκτησία σαφέστατα και δεν αποτελεί φυσικό δικαίωμα. Φυσικά δικαιώματα είναι η ζωή, η εκπαίδευση, η ισονομία (όχι ισότητα) κτλ. Αν πιστεύεις ότι η ιδιοκτησία είναι φυσικό δικαίωμα τότε δεν έχεις σχέση με τις εθνικιστικές ιδέες αλλά είσαι ένας κλασσικός φιλελεύθερος καπιταλιστής που πιστεύει ότι ο αγώνας για πλουτισμό είναι το σπουδαιότερο πράγμα σε αυτή την ζωή. Το έδαφος είναι συλλογικό, ανήκει στον λαό και στο έθνος. Δεν είναι τσιφλίκι κανενός διότι τότε καταργείται η έννοια της Πατρίδας, της γης των πατέρων που δούλεψαν όλοι μαζί για να φτιάξουν και να καλλιεργήσουν και ΟΧΙ του πατέρα ΣΟΥ

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος15/8/21 4:14 μ.μ.

      Μα δεν διαφωνούμε φίλε σε αυτό που λες οτι η γη ανήκει στον εθνικό λαό (η πατρίδα του). Αυτό σημαίνει όμως ότι ανήκει ιδιοκτησιακά στα φυσικά του πρόσωπα (είναι γραμμένη στο όνομά τους για να στο πω απλά) και όχι σε κάποιο κράτος ή υπερκράτος (έχοντας την ονομαστική ιδιοκτησία του σπιτιού και του μαγαζιού του καθενός δική του) γιατί τότε μιλάμε για κομμουνισμό και αν ακολουθήσω το δικό σου σκεπτικό, τότε συμφέρει στην παγκοσμιοποίηση να ακούγονται τέτοιες απόψεις (ότι δεν θα πρέπει να έχουμε ονομαστικό δικαίωμα σε κανένα περιουσιακό στοιχείο)για να υφαρπάξει όση ατομική και εθνική περιουσία (π.χ. φυσικοί πόροι) απέμειναν στους λαούς για να ολοκληρωθεί πλανητικά!

      Άρα αντιστρέφοντας με τη σειρά μου τη λογική του πιο πάνω σχολιαστή περί αποπροσανατολισμού, θα μπορούσα να πω και εγω ότι επίτηδες μιλάνε κάποιοι αυτή τη στιγμή (συγκεκριμένα μετά το 2010 μέχρι σήμερα)για δημοκρατία και φιλελευθερισμό της παγκοσμιοποίησης (λες και ζούμε στον περασμένο αιώνα)για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τον κομμουνιστικό σχεδιασμό της που περιέγραψα = υφαρπαγή όσης ατομικής ιδιοκτησίας και εθνικών μέσων παραγωγής απέμειναν στους λαούς για να εξαρτώνται πλήρως από παγκοσμιοποιητικά κέντρα λήψης αποφάσεων. Συνεπώς αν εγώ θεωρούμε φιλελεύθερος και καπιταλιστής για αυτά που σχολίασα σε αυτό το άρθρο (πράγμα που ήδη εξήγησα γιατί δεν ισχύει), τότε άτομα σαν και εσένα που επιτίθενται στην λαϊκή ιδιοκτησία (δηλ. να μην ανήκει ονομαστικά σε κανένα φυσικό πρόσωπο)εξυπηρετούν την υφαρπαγή που είπα από τον Ρότσιλντ και την γαμψομύτικη παρέα του χρησιμοποιώντας ''εθνικικοσιαλιστές'' και ''φασίστες'' για να το πετύχουν αυτό προπαγανδιστικά! Σωστά;;; Θα μπορούσα να πω και εγώ αν το πάμε έτσι. Ο καθένας οπότε ας βγάλει τα συμπεράσματά του...

      - ο ορθόδοξος διαβολάκος από το έθνος των εθνικιστών

      Διαγραφή
  17. Γ. Σαιντ13/8/21 9:16 μ.μ.

    Βέβαια αναρωτιέται κανείς τι μπορεί να σημαίνει θεωρητικά και πρακτικά ένας συνδυασμός του αναρχισμού με τον εθνικισμό και τον φασισμό.

    Πρωτα απ' όλα, ο αναρχισμός είναι ένα φύσει διεθνιστικό κίνημα. Οι αναφορές που γίνονται κατά καιρούς σε "εθνικιστικά" τσιτάτα του Μπακούνιν δεν είναι κυριολεκτικά λανθασμένες, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι την εποχή που γράφονταν αυτά τα κείμενα η ιδέα του "έθνους" ήταν αρκετά πρόσφατη, είχε γενικότερα μεγάλη σημασία από ιδεολογικο-φιλοσοφική άποψη, και ήταν σχεδόν αναγκαίο να εμπεριέχεται σε μια πολιτική ανάλυση. Μέσα στην ιστορική του συνέχεια το αναρχικό κίνημα πήρε πολύ ξεκάθαρα αντι-εθνι(κιστι)κή θέση, ρίχνοντας στη λήθη εκείνες τις "περίεργες" αναφορές του Μπακούνιν.

    Στη συνέχεια, δεν μπορεί παρά να σταθεί κάποιος στην αντιεξουσιαστική, αντικρατική ουσία του αναρχισμού, η οποία είναι εξ ορισμού αντίθετη σε οποιαδήποτε έννοια εξουσίας, σε οποιοδήποτε επίπεδο (από το κράτος μέχρι τη μικρότερη ομάδα). Ο φασισμός από την άλλη είναι από τη φύση του υπέρμαχος της άσκησης αυστηρής εξουσίας είτε από ένα πρόσωπο είτε από μια ομάδα-ελίτ. Η μόνη ορατή περίπτωση σύμπτωσης της φασιστικής θέσης με τον αναρχικό αντικρατισμό είναι η εναντίωση του φασισμού ειδικά στο αστικό κράτος. Αλλά εδώ πρόκειται για μια στάση καθαρά τακτικού χαρακτήρα, που αφορά την αντίδραση απέναντι σε ένα συγκεκριμένο κράτος και όχι εν γένει στο κράτος. (Ένας τέτοιος "αντικρατισμός" θα μπορούσε να εμφανιστεί στο πλαίσιο πολλών πολιτικών χωρών.) Το ίδιο ισχύει και για την ιδέα της "αυτονομίας": για έναν αναρχικό είναι προγραμματική θέση, ενώ για έναν φασίστα μπορεί να είναι μόνο κίνηση τακτικής.

    Παρεμπιπτόντως, σε αντίθεση με τους αναρχικούς, οι ρώσοι μηδενιστές ήταν πολύ πιο κοντά σε μια έννοια φασισμού, και ίσως αυτό ήταν ένα από τα ζητήματα που οδήγησαν τον Μπακούνιν να τους επιτεθεί. Παρόμοια εγγύτητα υπάρχει και μεταξύ φασισμού και μπολσεβικισμού, δεδομένης της ιδέας της δικτατορίας "του προλεταριάτου", αλλά και της μεταγενέστερης θέσης του Στάλιν για τον "σοσιαλισμό σε μια χώρα". Έτσι ο λεγόμενος εθνικομπολσεβικισμός μοιάζει αρκετά φυσικός. Αλλά "αναρχοφασισμός" και "αναρχοεθνικισμός"... δεν είναι άραγε contradictio in terminis;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα τώρα είσαι γνώστης μην το παίζεις ότι δεν ξέρεις την απάντηση. Έχουν δοθεί απαντήσεις σε όλα αυτά στις σχετικές ετικέτες. Μην κάνουμε ότι δεν γνωρίζουμε τις οποίες τάσεις. Διαβάστε λίγο στην ετικέτα τρίτη θέση και θα καταλάβετε.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/8/21 11:01 π.μ.

      Και εγώ πάντοτε αυτή την απορία είχα. Εκτός από αυτά που αναφέρεις βέβαια θεωρώ δόκιμο να αναφέρεται ο "αναρχισμός" σε μια προσωπική στάση ζωής απέναντι στα αστικά πρότυπα και στις αστικές κοινωνικές συμβάσεις. Αλλά όλα αυτά μπορούν να ειπωθούν ακόμα καλύτερα και με άλλους όρους που δεν επιτρέπουν παρερμηνείες

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος14/8/21 11:10 π.μ.

      Αναρχοφασισμός ή αναρχοεθνικισμός δεν σημαίνει να πάρεις αυτούσιες τις δύο ιδέες και να τις ενώσεις. Σημαίνει να κάνεις μια σύγκλιση των δύο απόψεων και ορισμένων θέσεων των απόψεων αυτών. Από τον φασισμό παίρνεις την πίστη στο έθνος, την παράδοση, την κουλτούρα του ηρωισμού και τον ιδεαλισμό και από τον αναρχισμό παίρνεις τον αντικρατισμό και την ελευθεριακότητα. Το έθνος μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς κράτος ακριβώς όπως ζούσε τόσα χρόνια επί τουρκοκρατίας και όχι μόνο επιβίωσε αλλά και αναπτύχθηκε. Ο πρώτος που πρόταξε τον εθνοκοινοτισμό ως πολιτική θέση ήταν ο Ιωνάς Δραγούμης. Ο αναρχοφασισμός είναι κάτι ξεκάθαρα ουτοπικό (ακριβώς όπως είναι και ο αναρχισμός) το οποίο βασίζεται σε φυλετικά ομοιογενής κοινότητες οι οποίες θα διοικούνται από κοινοτική δημοκρατία και θα διακρίνονται για την πίστη στην παράδοση. Κάπως έτσι φαντάσου το

      Διαγραφή
    4. Γ. Σαιντ14/8/21 1:55 μ.μ.

      Ευχαριστώ για το έμμεσο κομπλιμέντο σχετικά με τη γνωστική μου επάρκεια. Ωστόσο το ερώτημά μου δεν είναι παιγνιώδες. Τα πολλά και άκρως ενδιαφέροντα πράγματα που έχετε δημοσιεύσει για την Τρίτη Θέση δεν απαντούν σε μερικά βασικά ερωτήματα όπως αυτό που διατύπωσα.

      Γενικά, οι σχετικές αναφορές της Τρίτης Θέσης είναι κυρίως στην αριστερά, το κομμουνιστικό κίνημα και τον σοσιαλισμό. Μεταξύ αυτών και του φασισμού πράγματι μπορεί να υπάρξει όσμωση (αν και πάλι προκύπτουν θέματα προς διευκρίνιση, αν μη τι άλλο από ιστορική άποψη).

      Όπου όμως προκύπτει ο αναρχισμός, όπως στην περίπτωση του "αναρχοφασισμού" (για τον οποίο το σχετικό άρθρο σας είναι κατά τα άλλα εξαιρετικό), ο συνδυασμός των δύο ιδεολογιών μοιάζει περισσότερο με επιθυμία παρά με τεκμηριωμένη θέση. Το ζήτημα είναι πόσο ουσιαστικά αναρχικός (στο επίπεδο των βασικών αρχών και αξιών του) παραμένει ο αναρχισμός εάν συνδυαστεί με τον φασισμό. Γιατί ενδέχεται τελικά να παραμένει ο όρος, έχοντας χάσει το ουσιαστικό του περιεχόμενο. (Αν θέλετε να γίνω πιο συγκεκριμένος ως προς αυτό, με αναφορές σε κείμενα, ευχαρίστως.)

      Από την άλλη, ο συσχετισμός του αναρχικού με τον άναρχο του Γιούνγκερ δεν μπορεί να γίνει τόσο άμεσα και απλά όπως επιχειρείται συχνά. Ο ίδιος ο Γιούνγκερ το αποφεύγει προσεκτικά (και ο Μπενουά τονίζει την απόσταση που χωρίζει τις δύο έννοιες). Ο άναρχος βρίσκεται πολύ πιο κοντά στον νιτσεϊκό υπεράνθρωπο, με ό,τι αυτό σημαίνει από φιλοσοφική άποψη. Και ο Νίτσε από τη δική του πλευρά είχε κρατήσει τον αυτεξούσιο, αυτόνομο και αναρχικό υπάνθρωπο σε (πολεμική) απόσταση από το πολιτικό αναρχισμό.

      Κατα τα άλλα, είναι προφανές ότι στο πλαίσιο της Τρίτης Θέσης υπάρχει μεταξύ άλλων και μια τάση που επιδιώκει την όσμωση με τον αναρχισμό, και πιο ειδικά στο ιστολόγιό σας έχει εκφραστεί συχνά η επιθυμία για συμπόρευση με τον αναρχικό χώρο (ή έστω ένα μέρος του). Όμως επί του παρόντος δεν φαίνεται πώς αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι περισσότερο από τακτική συμμαχία. Ασχέτως βέβαια του ότι μια τακτική συμμαχία μπορεί να εκτείνεται σε βάθος χρόνου ακόμη και πολλών δεκαετιών ή και... περισσότερο.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος15/8/21 11:08 π.μ.

      Γιώργο Σαιντ δεν είναι ο Μαύρος Κρίνος το μοναδικό ιστολόγιο που επιδιώκει την όσμωση αναρχισμού εθνικισμού. Αλίμονο αν είχαμε τέτοια παγκόσμια πρωτοτυπία! Για περισσότερα ψάξε τον Άγγλο αναρχο-φασιστη Troy Southgate. Έχει γράψει πλήθος βιβλίων αλλά δεν εκδίδονται στα ελληνικά από τον μαλακοχωρο. Εδώ οι εκδότες ασχολούνται με τον Μεταξά, τον Καποδίστρια και τον Παπαδόπουλο

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος15/8/21 8:24 μ.μ.

      Γιατί κατακρίνεις τον Καποδίστρια;

      Έκανε κάτι κακό;

      Να επεξεργαζόμαστε λίγο αυτά που γράφουμε...

      Διαγραφή
  18. 11:15 π.μ. γιατί αυτή η αντιπαράθεση δεν έχει νόημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 11:08 π.μ. ο Άγγλος δεν δηλώνει αναρχοφασιστής. Ποιο το κακό του Καποδίστρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος20/8/21 7:12 μ.μ.

    προσωπικως παρατηρω οτι τελευταια ειναι πολυ της μοδος εμεις οι εθνικιστες να κατηγορουμε μεταξα και παπαδοπουλο. στον δρομο που χαραξαν ο κουτσουμπας η κανελλη και ο μπογιοπουλος. πραγματικα μαλακοχωρος εχουμε καταντησει οπως ειπε και ενας συναγωνιστης παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.