Τα άγνωστα θραύσματα της ιστορίας: απόσπασμα από την ανακοίνωση αποχώρησης του Otto Strasser και των υποστηρικτών του από το NSDAP και η ίδρυση του «Μαύρου Μετώπου» (04.07.1930)

 

Μετάφραση από τα γερμανικά και εισαγωγικό σημείωμα: Κωνσταντίνος Γερακάρης

Ο Όττο Στράσσερ γεννήθηκε στο Μπαντ Βίντσχαϊμ της Βαυαρίας το 1897. Σπούδασε νομικά και οικονομικά. Για τη λαμπρή του διαγωγή στο Μέτωπο στο οποίο τραυματίστηκε δύο φορές θα παρασημοφορηθεί με το Ritterkreuz πρώτης τάξεως και θα προταθεί για το Militär-Max-Joseph-Orden. Πριν από την αποστρατεία του τον Απρίλιο /Μάιο 1919, συμμετέχει με τον αδελφό του Gregor, μέσα από τις γραμμές του ελεύθερου σώματος von Epp στην επίθεση εναντίον της Σοβιετικής Δημοκρατίας της Βαυαρίας και αργότερα ενάντια στο ακροδεξιό μοναρχικό πραξικόπημα του Kapp. 

Εντάχθηκε στο NSDAP το 1925 με τον αριθμό ταυτότητας 23.918. Με τον αδελφό του Γκρέγκορ, υπήρξε ένας από τους κύριους εκπροσώπους της σοσιαλιστικής πτέρυγας του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος. Μαζί υπήρξαν οι οργανωτές και διανοητές του κόμματος στην δυτική και βόρεια Γερμανία όπου και αντιμετώπισαν την μαρξιστική προπαγάνδα με ιδιαίτερη επιτυχία. 

Ο εκδοτικός τους οίκος «Kampf-Verlag» διακινούσε περιοδικά και εφημερίδες που είχαν υψηλή κυκλοφορία με αποτέλεσμα να γίνουν αντικείμενο ύπουλης πολεμικής από την «ορθόδοξη» τάση του κόμματος που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της κομματικής αυλής του Αδόλφου Χίτλερ.

Το 1930, διαφώνησε με την τακτική του Χίτλερ σε μια σειρά κομβικών θεμάτων: την θεσμική νομιμότητα και την εθνικοποίηση των μέσων παραγωγής και των τραπεζών, την προσέγγιση του κεφαλαίου και την τακτική απέναντι στις χριστιανικές εκκλησίες, την προσπάθεια κάποιων στελεχών να μειωθεί η σημασία του αντικαπιταλιστικού αγώνα ανάμεσα στα ανυπότακτα μέλη των SA, τις κινήσεις της ηγεσίας απέναντι στην μοναρχική δεξιά, την στάση του κόμματος απέναντι στις κοινές απεργιακές κινητοποιήσεις με τα μέλη του KPD, την απαλλοτρίωση της περιουσίας του Κάιζερ καθώς και τον σχεδιασμό σχετικά με τους μεγαλοκτηματίες και την μελλοντική εξωτερική πολιτική απέναντι στην ΕΣΣΔ.

Παρά το γεγονός ότι ο Χίτλερ του πρότεινε να αναλάβει διευθυντής του εθνικού τύπου σε μια προσπάθεια να τον προσεταιριστεί, έφυγε από το Κόμμα μαζί με επίλεκτα στελέχη από διάφορες περιφέρειες σχηματίζοντας αρχικά το KGRNS (Kampfgemeinschaft Revolutionärer Nationalsozialisten) και μετά το «Μαύρο Μέτωπο», μια Εθνικοσοσιαλιστική κίνηση με γραμμή αντίθετη στον επίσημο κομματικό προσανατολισμό. 

Τον ακολούθησαν 6.000 μέλη ανάμεσα τους ακτιβιστές των «Ταγμάτων Εφόδου» και της Χιτλερικής Νεολαίας. Αυτοεξορίστηκε στην Τσεχοσλοβακία κι από κει στην Ελβετία και στον Καναδά. Μετά τον Πόλεμο επέστρεψε στη Δυτική Γερμανία, όπου συνέχισε να δραστηριοποιείται πολιτικά ως Εθνικοσοσιαλιστής και φυσικά να αποτελεί στόχο των υπηρεσιών ασφαλείας του δημοκρατικού καθεστώτος.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1950 η Ανατολική Γερμανία - η αντισιωνιστική φράξια μερίδας αξιωματικών εντός του «Λαϊκού Στρατού» είχε επαφές και συνεργασία με εθνικοσοσιαλιστικές ομάδες - προσκαλεί επισήμως τον Όττο Στράσσερ για να αναλάβει πολιτικό ρόλο στην διακυβέρνηση αλλά η πρόταση δεν έγινε δεκτή αφού αρνείτο να υποταχθεί τόσο στην Wall Street όσο και στο Κρεμλίνο. 

Τον Οκτώβριο του 1958 οργάνωσε το συνέδριο της Χαϊδελβέργης μια σύνοδο της «Μαύρης Διεθνούς» ενάντια στον Αμερικανισμό και το ΝΑΤΟ με την συμμετοχή δεκάδων βετεράνων πολεμιστών και στρατηγών των Waffen - SS οι οποίοι ζούσαν και στις δυο Γερμανίες και προσδοκούσαν μια ενωμένη και ελεύθερη πατρίδα.

Οι προσπάθειες του επικεντρώθηκαν στον σχηματισμό πολιτικών κινήσεων (Sozialistische Reichspartei Deutschlands) που μέχρι σήμερα επηρεάζουν σε ιδεολογικό επίπεδο τις κινήσεις της Γερμανικής Αυτονομίας. Στο SRD ο «Τρότσκι» του Εθνικοσοσιαλισμού είχε την αμέριστη συνδρομή των κορυφαίων Εθνικοσοσιαλιστών και βετεράνων μαχητών Otto Ernst Remer, Jean Thiriart, Hans - Ulrich Rudel, Friedhelm Busse και Gerhard Krüger

Πέθανε στις 27 Αυγούστου του 1974 στο Μόναχο και θεωρήθηκε μέχρι το τέλος ένας «επικίνδυνος εξτρεμιστής» σύμφωνα με τα δημοσιεύματα από τα έντυπα των Σιωνιστών της Γερμανίας. Υπήρξε μια αιρετική πολιτική φυσιογνωμία με έντονο το στοιχείο της στράτευσης  για τον σκοπό που πίστευε, φανατικός εχθρός της συνεργασίας με την αστική δεξιά αλλά και ενάντια στο μονοπώλιο του μαρξισμού, ενώ επηρέασε βαθύτατα την σκέψη της «Τρίτης Θέσης» και τον «αριστερό εθνικοσοσιαλισμό» σε διάφορες χώρες. 

Άρθρα του έχουν μεταφραστεί και δημοσιευτεί σε ελληνικά αυτόνομα έντυπα και ιστολόγια τα οποία προσελκύουν το ενδιαφέρον της εθνικοεπαναστατικής νεολαίας ενώ ποιοτικά βιβλία σχετικά με το πρόσωπο του έχουν εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο Black Front Press και την ομάδα μελετών Vidar


''Η Ιδέα από μόνη της είναι Θεϊκής προελεύσεως , ενώ οι άνδρες που την υπηρετούν απλά οι μηχανές της, το σώμα και η σάρκα της. Ο ηγέτης είναι αυτός που πρέπει να υπηρετεί την ιδέα, και στην ιδέα και μόνο σε αυτή οφείλουμε απόλυτη πίστη. Εξάλλου και ο αρχηγός είναι άνθρωπος και ανθρώπινο το να λανθάνει''

Otto Strasser

Το παρακάτω άρθρο δεν έχει ως στόχο την δημιουργία διαμάχης ανάμεσα στους κύκλους των Ελλήνων Εθνικοσοσιαλιστών αλλά την προβολή της ιστορικής αλήθειας παρά το γεγονός ότι ο «Στρασσερισμός» είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης τόσο για τα συμφέροντα των κερδοσκόπων της φιλοσιωνιστικής άκρας δεξιάς όσο και κάποιων γνωστών προσώπων που εμφανίζονται να προωθούν εμμονικά την ιδεολογική μονολιθικότητα καθώς και την στείρα προσωπολατρεία.

   «Διαπιστώνουμε με θλίψη, εδώ και πολλούς μήνες, την εξέλιξη του NSDAP και βλέπουμε με αυξημένο φόβο ότι το κόμμα απομακρύνεται όλο και πιο συχνά, και σε σημεία όλο και πιο χαρακτηριστικά, της εθνικοσοσιαλιστικής ιδέας. Σε πολλά σημεία εξωτερικής, εσωτερικής και ιδίως οικονομικής πολιτικής, το κόμμα πήρε θέσεις όλο και πιο ασύμφωνες με τα 25 σημεία του προγράμματος της 24ης Φεβρουαρίου 1920, το οποίο είναι το μόνο νόμιμο για εμάς. Πλέον σοβαρών επιπτώσεων όμως, είναι το αίσθημα μιας αυξάνουσας αστικοποιήσεως του κόμματος. Τονίζονται τακτικά ζητήματα εις βάρος των αρχών και παρατηρείται με θλίψη ότι το κόμμα ανέπτυξε έναν ανθρώπινο μηχανισμό που συγχέει τα συμφέροντα του κινήματος με τα δικά του συμφέροντα και που δεν υπολογίζει πλέον την ανάγκη της ιδέας. 

Είχαμε αντιληφθεί και συνεχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε τον εθνικοσοσιαλισμό ως ένα κίνημα σαφώς αντιιμπεριαλιστικό. Ο εθνικισμός του περιορίζεται στην διαφύλαξη και στην εξασφάλιση του βίου και της αναπτύξεως του γερμανικού έθνους, χωρίς καμιά θέληση κυριαρχίας επί άλλων λαών και άλλων χωρών. Για εμάς, η άρνηση ενός παρεμβατικού πολέμου κατά της Ρωσίας, που προωθείται από τον διεθνή καπιταλισμό είναι φυσική τοποθέτηση. Η άρνηση αυτή μας επιβάλλεται από την ιδέα και από τις απαιτήσεις που πηγάζουν από μια γερμανική εξωτερική πολιτική. 

Για τον λόγο αυτό, οι συχνές τοποθετήσεις του κόμματος υπέρ ενός τέτοιου παρεμβατικού πολέμου μας φαίνονται αντίθετες με την ιδέα και τις απαιτήσεις της εξωτερικής γερμανικής πολιτικής. Ο αγώνας του λαού των Ινδιών για την ελευθερία του κατά της αγγλικής καταπίεσης και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης επιβάλλεται, και πρώτα από όλα διότι οποιαδήποτε εξασθένιση δυνάμεως που υπέγραψε την συνθήκη των Βερσαλλιών εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας πολιτικής γερμανικής απελευθέρωσης.

             Κατά δεύτερο λόγο, υποστηρίζουμε τον αγώνα των καταδυναστευόμενων λαών κατά των σφετεριστών και των εκμεταλλευτών, διότι η ιδέα μας του εθνικισμού υπονοεί ότι το δικαίωμα στην ανάπτυξη της ταυτότητας των λαών που απαιτούμε για τον εαυτό μας, πρέπει να εφαρμοσθεί επίσης στους άλλους λαούς και στα άλλα έθνη. Πράγματι, αγνοούμε την φιλελεύθερη έννοια των «ευεργετικών αποτελεσμάτων του πολιτισμού». Για τον λόγο αυτό εκτιμούμε ότι είναι αντίθετη με τα πραγματικά συμφέροντα της Γερμανίας και τις βασικές αρχές του εθνικοσοσιαλισμού η υποστήριξη που δίνεται από το κόμμα στον βρετανικό ιμπεριαλισμό κατά του απελευθερωτικού κινήματος των Ινδιών. 
     
Θεωρούμε πως ο εθνικοσοσιαλισμός, εκ της φύσεως του, είναι ένα κίνημα μεγαλογερμανικό που ο στόχος του για το κράτος είναι η δημιουργία μιας μεγάλης Γερμανίας του γερμανικού λαού, με την καταδίκη των κρατιδίων που είδαν το φως χάριν δυναστικών, θρησκευτικών ή αυθαίρετων - με την επέμβαση του Ναπολέοντος - συμφερόντων και που απαγορεύουν οποιαδήποτε ένωση των εθνικών δυνάμεων, απαραιτήτων για την απελευθέρωση της Γερμανίας και την ισχυροποίηση της. 

Για τον λόγο αυτό, οι συχνές τοποθετήσεις του κόμματος υπέρ του συστήματος των αυτόνομων κρατιδίων, των οποίων η διατήρηση και η ισχυροποίηση θεωρούνται δήθεν υποχρέωση του εθνικοσοσιαλισμού, μας φαίνονται αντίθετες με τα συμφέροντα του κράτους και την ιδέα μιας ένωσης της Μεγάλης Γερμανίας. Για εμάς, ο εθνικοσοσιαλισμός υπήρξε και παραμένει ένα ρεπουμπλικανικό κίνημα στο οποίο δεν έχουν θέση η κληρονομική μοναρχία ούτε προνόμια που βασίζονται σε άλλες αξίες εκτός της προσήλωσης προς το έθνος. 

     Ο εθνικοσοσιαλισμός είναι επαναστατικός και πρέπει να βάλει τέλος στην αρχή μιας αθέμιτης εξουσίας και μιας τελείως τυπικής δημοκρατίας προς χάρη μιας οργανικής δημοκρατίας γερμανικού τύπου και σωματειακού. Ο εθνικοσοσιαλισμός είναι ιδίως για εμάς το αντίθετο του διεθνούς καπιταλισμού. Θέλει να οικοδομήσει τον σοσιαλισμό που προδόθηκε από τον μαρξισμό. Ο φιλελευθερισμός που είναι παρών και στις δυο περιπτώσεις του καπιταλισμού και του πολιτιστικού μαρξισμού είναι ο εχθρός μας. Αισθανόμαστε ότι τα καθαρά μαρξιστικά συνθήματα που χρησιμοποιούνται τελευταία από τους ηγέτες του κόμματος είναι η μισή αλήθεια που υπονοούν μια συμπάθεια για την αστική τάξη, η οποία χρησιμοποιεί τα ίδια συνθήματα για να υπερασπίσει τα καπιταλιστικά της συμφέροντα. 
       
Εμείς ποτέ δεν είχαμε την παραμικρή σχέση με αυτά τα συμφέροντα. Η γνώμη μας είναι ότι ο εθνικοσοσιαλισμός, ως επαναστατική ιδεολογία πρέπει βασικά να απορρίψει οποιαδήποτε πολιτική συμβιβασμού και συμμαχίας, διότι αυτή βοηθάει στην διαιώνιση του συστήματος εθνικής υποταγής και καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Οι ηγέτες των SA και ένα όλο και μεγαλύτερο ποσοστό στελεχών του κινήματος έχουν δεχτεί μια στάση και έναν τρόπο ζωής αντίθετο με τις υποχρεώσεις ενός επαναστατικού κινήματος και μιας απλής αξιοπρέπειας.

Εάν δεν είχαμε εκφραστεί μέχρι στιγμής, αυτό είναι επειδή η ηγεσία του κόμματος πολύ συχνά δεν αποκήρυττε ανοιχτά τα 25 σημεία και επειδή είχαμε την ελπίδα ότι το επαναστατικό πνεύμα που επιβιώνει στην μάζα των SA και ιδίως στην νεολαία του κόμματος θα επιβαλλόταν κατά της αστικοποιήσεως των μανδαρίνων του κόμματος»

Otto Strasser 

National Sozialist

φύλλο 110

4η Ιουλίου 1930

44 σχόλια:

  1. Αυτός είναι ο αληθινός εθνικοσοσιαλισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/8/21 9:21 μ.μ.

    Ενδιαφέρουσα ιστορική αναφορά Μαύρε Κρίνε! Ας διαβάζουμε επιτέλους ιστορία, άνευ ιδεολογικών προκαταλήψεων. Οι διάφορες τάσεις του χώρου είναι πηγή δύναμης όχι αφορμή διχασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/8/21 2:51 μ.μ.

    "Είχαμε αντιληφθεί και συνεχίζουμε να αντιλαμβανόμεθα τον εθνικοσοσιαλισμό ως ένα κίνημα σαφώς αντιιμπεριαλιστικό. Ο εθνικισμός του περιορίζεται στην διαφύλαξη και στην εξασφάλιση του βίου και της αναπτύξεως του γερμανικού έθνους, χωρίς καμιά θέληση κυριαρχίας επί άλλων λαών και άλλων χωρών" Καταλάβατε οπαδοί του "ζωτικού χώρου" και άλλων τέτοιων θεωριών; Καταλάβατε οπαδοί του ........ ; Επίσης να μας δώσουν εκείνοι που θεωρούν τον δεκανέα ...... μια πειστική εξήγηση γιατί το NSDAP στήριζε τους Άγγλους εναντίον των Ινδών στον αντι-αποικιοκρατικό αγώνα των τελευταίων. Ειλικρινά πως γίνεται αυτό ενώ οι Άγγλοι την περίοδο εκείνη απομυζουσαν την Γερμανία μέσω των αποζημιώσεων οι εθνικοσοσιαλιστές να τους στηρίζουν; Εγώ πρώτη φορά το διάβασα αυτό και έμεινα παγωτό. Το ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ζει και όσο περνάει ο καιρός πληθαίνουμε γιατί τώρα τελευταία κάτι γελοία υποκείμενα γράφουν δεξιά και αριστερά ότι οι στρασσερικοί δεν θα έπρεπε να θεωρούνται κομμάτι του χώρου .........................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/8/21 5:09 μ.μ.

      Αν οι στρασσερικοί δεν πρέπει να θεωρούνται κομμάτι του χώρου με δύο περιοδικά στο παρελθόν και πλούσια ιστορία και παράδοση στον χώρο τότε ο εστιάτορας και οι φίλοι του τι πρέπει να θεωρούνται;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος26/8/21 11:16 π.μ.

      Πρέπει να θεωρούνται βαλτοί από τη δεξιά για να προκαλούν ιδεολογική αλλοίωση.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος26/8/21 10:12 μ.μ.

      κ από την αριστερά θεωρώ ότι είναι βαλτοί, κ οι λόγοι είναι προφανέστατοι.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος30/8/21 5:22 μ.μ.

      Πολύ πιθανό

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος25/8/21 4:33 μ.μ.

    Οι στρασσερικοι έχουμε δικό μας κίνημα, όσοι επαναστάτες ΕΣ προσέλθετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/8/21 11:18 π.μ.

      Να προσέλθουμε. Αλλά που να προσέλθουμε; Κάποτε δεν πρέπει να υπαρξουμε και πέρα από τα φόρουμ;

      Διαγραφή
    2. Άλλο κίνημα άλλο τάση άλλο οργάνωση και άλλο φράξια.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος25/8/21 9:44 μ.μ.

    Ο Χίτλερ ήταν η καταστροφή του εθνικοσοσιαλισμού και της Ευρώπης. Όχι μόνο πρόδιδε την ιδέα μας. Έχασε και τον πόλεμο ανοίγοντας το δρόμο στις δυνάμεις του Εβραϊσμού. Τα αδέρφια Στράσσερ είναι η τιμή μας. Η γνήσια έκφραση του εθνικοσοσιαλισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/8/21 10:56 π.μ.

      Το πρόβλημα δεν είναι ότι τον έχασε αλλά ο τρόπος που τον έχασε. Η επιπολαιότητα του, η προχειρότητα του και η εμμονή του να τα βάλει με την Σοβιετική Ένωση ήταν οι λόγοι που τον οδήγησαν στην ήττα. Ένα ακόμη όμως "έγκλημα" του Χίτλερ εναντίον του εθνικοσοσιαλισμού είναι ορισμένες πρακτικές που χρησιμοποίησε. Ας πούμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν κάτι πραγματικά αχρειαστο. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι στο Τρίτο Ράιχ όλοι οι φτωχοί και ασήμαντοι (δηλαδή οι πιο ακίνδυνοι) Εβραίοι πήγαιναν σε αυτά αλλά ποτέ κάποιος μεγαλοβιομηχανος ή καπιταλιστής Εβραίος; Ο Ρότσιλντ έμεινε για όποιον δεν το ξέρει λίγες μέρες σε αυστριακή φυλακή και μετά απελευθερώθηκε όταν προσφέρθηκαν λύτρα από την οικογένεια του. Αλα καρτ αντιεβραϊσμός. Άλλο μεγάλο "έγκλημα" τα αντίποινα που δεν έγιναν μόνο στην Ελλάδα (ειδικά στην Ανατολική Ευρώπη ήταν πολύ πιο σκληρά). Όταν υποτίθεται μαχεσαι για το μέλλον των λευκών δεν ξεκληρίζεις ολόκληρους λευκούς πληθυσμούς. Αυτά από έναν ρεβιζιονιστή του Εθνικοσοσιαλισμού

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος26/8/21 2:03 μ.μ.

      Ο άνθρωπος ξεκλήρισε όλην την Εθνικοσοσιαλιστική πτέρυγα, κυνός εκτέλεσε εν ψυχρώ το ΕΣ κίνημα κι συνέχισε μία πορεία στείρας ακροδεξιάς πολιτικής κι ένα πόλεμο που σε πολλά του σημεία μόνο η Βρετανία ευνοήθηκε, πολλά από τα μέτωπα που άνοιξε δεν είχαν κανένα νόημα...

      Στο τέλος μετάνιωσε για την εισβολή του στην Ελλάδα (μέγα λάθος),τον παρατήσανε κατάλαβε ότι η προδοσία απέναντι στα στελέχη που εκτέλεσε,ήταν γραφτό να του γυρίσει πίσω εφόσον οι περισσότεροι που θα του απέμεναν ήταν προδότες...

      Έκανε θύμα όλων των εβραϊκώ κόσμο κι όπως ακριβώς γράφεις κατέστρεψε τον ΕΣ...

      Πριν τον Χίτλερ πολύ πριν από αυτόν, ακόμα και στην αρχαιότητα οι Εβραίοι σφάζονταν, διώκονταν κοινός δεν βρήκαν πέτρα να καθήσουν υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία στο διαδίκτυο που μπορεί να αντλήσει κάποιος επί του θέματος κι έχουμε και την μετά Χίτλερ εποχή που δεν τολμάει να πει κανείς κουβέντα για τους Εβραίους...


      Δεν είναι τυχαίο και ούτε παράξενο πως μασονικές τεκτονικές οργανώσεις όπως οι skulls and bones και η Propaganda duo P2 ήταν θαυμαστές του Χίτλερ και της "ΕΣ" πολιτικής του...

      Διαγραφή
    3. Αυτή η πληροφορία για στοές και εθνικοσοσιαλισμό έχει κάποια πηγή; Για να μην αναπαράγονται απόψεις χωρίς επιχειρήματα. Και τέκτονες θαυμάζουν για παράδειγμα την Βέρμαχτ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εθνικοσοσιαλιστές.

      Διαγραφή
    4. 2:03 μ.μ. για να είμαστε ιστορικά δίκαιοι την ηθική ευθύνη είχαν ο Γκαίρινγκ με τον Χίμλερ. Αυτοί πρόσθεσαν στην αρχική λίστα εκτέλεσης των επτά άλλους δέκα και αργότερα άλλους ογδόντα. Ιστορική λεπτομέρεια.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος26/8/21 5:09 μ.μ.

      Μαύρε Κρίνε στην Γερμανία τίποτα δεν γινόταν χωρίς εντολή του Χίτλερ. Επιπλέον αν ήθελε ο αυστριακός δεν θα γίνονταν οι εκτελέσεις, άλλο που δεν ήθελε. Ή μήπως δεν ξέρεις την ιστορία με τον Ρεμ που μπουκαρε στο δωμάτιο του, τσακώθηκαν και μετά έδωσε αυτοπροσώπως εντολή να εκτελεστεί;

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος26/8/21 5:22 μ.μ.

      Δεν είπαμε ότι είναι ΕΣ,αλλά ότι είναι ύπουλη η συμπάθεια προς το πρόσωπο του...

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος26/8/21 10:42 μ.μ.

      Κι ο Χίτλερ την υπέγραψε...

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος28/8/21 12:54 π.μ.

      πρός Ανώνυμος 26/8/21 10:56 π.μ.

      Συνιστώ να διαβάσεις το βιβλίο "ΣΤΑΛΙΝ το μεγάλο Σχέδιο" συγγραφέας VICTOR SUVOROV, εκδόσεις EUROBOOKS

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος28/8/21 1:09 π.μ.

      12:54 γνωστά αυτά που γράφει το βιβλίο που προτείνεις αλλά ο Χίτλερ μιλούσε για πόλεμο με την ΕΣΣΔ από το 1920

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος26/8/21 10:17 π.μ.

    Τα δύο τελευταία σχόλια (4:33 και 9:44) είναι απο τα πιο εύστοχα που έχουν δημοσιευθεί εδω μεσα καθώς δείχνουν την πραγματική φυση των λεγόμενων "στρασσεριστων".
    Επισης οντως οι στρασσερικοι εχετε δικο σας κίνημα και επιτέλους κάποτε πρεπει να γίνει ο διαχωρισμος με τον αυθεντικό Εθνικοσοσιαλισμο. Που ειναι φύση ΙΕΡΑΡΧΙΚΌΣ και (πνευματικά) ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΣ.
    Εσεις συνεχιστε με τις "συλλογικότητες" και τις "οριζόντιες δομές" σας και που ξέρετε; Ισως καποτε να ενωθείτε με αναρχικούς και αριστερούς που τόσο ονειρεύεστε.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς τον αυθεντικό και πιστό: Άρα πιστεύεις ότι όλοι της Τρίτης Θέσης σε Ελλάδα και εξωτερικό πρώτα ρωτάνε "είστε με τον Στράσσερ ή όχι;" και μετά δίνουν το χέρι σε επίπεδο συντροφικό; Mε αυτό που γράφεις δείχνεις να αγνοείς και τις πραγματικές διαπροσωπικές σχέσεις πολλών στον λεγόμενο "χώρο" και την πρόσφατη ιστορία του ελληνικού εθνικοσοσιαλισμού. Αφού εσείς (ποιοι είστε ή ποιους εκφράζεις) είστε οι αριστοκράτες (...) γαλαζοαίματοι του "χώρου" αναμένουμε να δούμε πως θα προχωρήσετε ΚΑΙ ΠΟΤΕ στον διαχωρισμό. Αν υπονοείτε κάποιοι ένα νέο '34 να σας θυμίσουμε ότι έχουμε 2021 και οι συνθήκες είναι ακριβώς ότι δεν περιμένετε. Ναι στις συλλογικότητες και τις οριζόντιες δομές εδώ και χρόνια, ναι στην πραγματική ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ τον όρο τον οποίο καπηλεύονται κάποιοι και της λεγόμενης ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ (αποφασίστε τι είστε) αφήνουμε σε εσάς λοιπόν τον ιερό αρχηγικό θώκο, την υποταγή στην μια και μοναδική αρχή και εξουσία, την απόλυτη πίστη στο κόμμα ή την κάθετη δομή οργάνωσης όπου κάποιοι δίνουν απλά εντολές και οι άλλοι εκτελούν. Όσο για όνειρα περί ενώσεως και πάλι σφάλλεις αφού οι ονειρώξεις σας για "ξεκαθάρισμα" ανήκουν στους δικούς σας κύκλους. Και επειδή μιλάτε αρκετά για Στράσσερ Στρασσερικούς και ιστορικές περιόδους που δεν γνωρίζετε διαβάστε λίγο παραπάνω να δείτε για παράδειγμα τι θέση έχει ο Αντινολφι απέναντι στον Χιτλερισμό, ο Άρης Αρίων τι έχει εκδώσει και τι έχει γράψει, και πολλοί άλλοι που σε παλαιότερες εποχές όχι απλά δεν είχαν αμφισβητηθεί από τους "ιεχωβάδες" της φάσης αλλά απολάμβαναν σεβασμού. Για να μην αναφέρουμε και βραχυκυκλώσετε τον Βεντούρη ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΣΕΣΙ τον Β.Ρ. τον Αθανάσιο Γιαλαμά, και δεκάδες άλλους που όλοι ήταν ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΤΡΙΤΟΘΕΣΙΤΕΣ και ΟΥΔΕΙΣ τόλμησε ποτέ να τους κουνήσει το δάχτυλο σε επίπεδο θεωρητικό ή πολιτικό. Όλοι Εθνικοσοσιαλιστές και ΠΟΤΕ ιεροεξεταστές. Σε αντίθεση με άλλους ...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/8/21 6:23 μ.μ.

      Για τα ονόματα που αναφέρεις δεν γραφω γιατι έτσι και αλλιώς δεν θα τα δημοσιεύσεις με την δικαιολογία του δήθεν "βλεπουν και αλλοι εδω μεσα εκτός χώρου" και κατι τετοιες δικαιολογίες που λες οταν δεν συμφέρουν να ακουστούν διαφορα για πρόσωπα που τα εχετε ως ιερές αγελαδες. Θα αρκεστώ μονο να πω οτι ενα απο τα πρόσωπα που αναφερεις τωρα, τελευταία σε διένεξη σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε (και αυτο το ειδα και εγω) σε μια διαφωνία συναγωνιστών με το σχόλιο "ετσι, φαγώθητε οι φασίστες μεταξυ σας". Τυφλα να εχει το indymedia δηλαδη. Εγώ δεν μιλησα για γαλαζοαίματους. Μιλησα συλλογικότητες, αυτονομίες, οριζόντιες δομές. Αληθεια, Τριτοθεσιτικες κολεκτίβες ποτε θα κάνετε; Και μην περιμένεις απο "εμας" τιποτα. .........

      Διαγραφή
    3. Αν έχεις να γράψεις κάτι για αυτά τα πρόσωπα να το γράψεις. Τους γνωρίζουμε προσωπικά όλους. Ιερές αγελάδες δεν έχει η αυτονομία αλλιώς δεν θα ήταν αυτονομία. Απάντηση πήρες και σε άλλα θέματα αλλά δεν σχολίασες κάτι. Αλήθεια ποιοι είστε εσείς ... Καλή η προσπάθεια να στρέψεις αλλού την συζήτηση. Φυσικά και διαβάζουν και άλλοι η επισήμανση έχει γίνει ξανά. Δεν θα γίνει εδώ indymedia ή άλλο μέσο παραπληροφόρησης.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος27/8/21 6:35 μ.μ.

      6:23 ειρωνευεσαι εσύ ρε μπαγασάκο και λες ποτέ θα κάνουμε κολλεκτίβα όταν κάποτε λέγατε στους υπονόμους σας ότι περιμένετε να κατέβει ο Καλκι για να κάνετε κίνημα;

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος26/8/21 2:40 μ.μ.

    Γνήσιο κομμάτι του χώρου είναι ο κολλητός του ταβερνιαρη που διοικεί hot spot στην Πελοπόννησο... Δεν πιστεύω να εκπλήσσεστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/8/21 3:39 μ.μ.

      Ωω έχουμε και τέτοια; Για πες αναλυτικά τι εννοείς. Δεν εννοώ να αναφέρεις ονόματα. Σχηματική περιγραφή θέλουμε για να καταλάβουμε τι παίζει.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/8/21 6:15 μ.μ.

      Βλέπω κόψατε το λινκ ......... που αποδεικνύει τα λεγόμενα μου... Κακώς!

      Διαγραφή
    3. εδώ δεν είναι και δεν θα γίνει ιντυ ή ιδρυματικό ιστολόγιο. όσοι γνωρίζουν καλώς γνωρίζουν.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος26/8/21 5:28 μ.μ.

    Τι θέση έχει ο Αντινολφι απέναντι στον χιτλερισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον μια άκρως αντικειμενική ματιά. Η Τρίτη Θέση δεν έχει καθοδήγηση στην σκέψη. Μελέτη Σκέψη και Έρευνα.

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος26/8/21 6:23 μ.μ.

    Ρε παίδες, ωραία όλα αυτά αλλά που ακριβώς κολλάνε με το σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιστορική συζήτηση. Έχεις και ένα δίκιο όμως ότι δεν κολλάνε στο σήμερα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος29/8/21 1:56 π.μ.

      Χρήσιμες οι συζητήσεις για την ιστορία όταν την αλλοιώνουν τα παιδιά των εστιατορίων. Άχρηστες όταν πρέπει να παράξουμε πολιτική για το σήμερα και να καταθέσουμε προτάσεις.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος26/8/21 10:42 μ.μ.

    το μεγαλο λαθος του γκρεγκορ και του ερνστ ηταν οτι δεν ανετρεψαν τον δεκανεα απο την ηγεσια του NSDAP ενω εβλεπαν που την πηγαινε την δουλεια. το 1930 τα SA ηταν πανισχυρα αυτα λατρευε ο γερμανικος λαος και χωρις αυτα το NSDAP ουτε 10% δεν θα επαιρνε. ο τεραστιος λουντεντορφ ειχε πει τοτε οτι ο δεκανεας θα κατεστρεφε την γερμανια και τον εθνικοσοσιαλισμο. παλια καραβανα ο στρατηγος καποια πραγματα θα εβλεπε και θα το ειπε. εν τελει ο γκρεγκορ και ερνστ δεν εκαναν την κινηση και την εκανε ο αδολφος την 30η ιουνιου του 34. αυτη η ημερομηνια παντα θα στοιχειωνει το ε/σ κινημα. τοτε τελειωσαν ολα και οχι την 30η απριλιου του 45 οπως καποιοι θελουν να πιστευουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/8/21 6:28 μ.μ.

      Έχεις δίκιο σε όλα αλλά υπάρχει πηγή με τα λόγια του Λουντεντορφ ;

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος26/8/21 11:05 μ.μ.

    Μαύρε Κρίνε,
    έχεις διαβάσει το βιβλίο του Ν. Βεργίδη
    "Αδόλφος Χίτλερ και Εθνικοσοσιαλισμός Η όλη Αλήθεια"

    Taliban

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://kupdf.net/download/alpha-delta-972-lambda-phi-omicron-sigmaf-chi-943-tau-lambda-epsilon-rho-kappa-alpha-iota-epsilon-theta-nu-iota-kappa-omicron-sigma-omicron-sigma-iota-alpha-lambda-iota-sigma-mu-972-sigmaf-eta-908-lambda-eta-alpha-lambda-942-theta-epsilon-iota-alpha-nu-iota-kappa-omicron-sigmaf-beta-epsilon-rho-gamma-943-delta-eta-sigmaf_58c16e4be12e89be62add374_pdf

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/8/21 6:26 μ.μ.

      Ναι το έχουμε διαβάσει αλλά πρώτου αρχίσεις τις βλακείες σε παροτρύνω να διαβάσεις τα τρία λειτουργικά υστερόγραφα του συγκεκριμένου βιβλίου

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος28/8/21 12:46 π.μ.

      ποιές βλακείες ?

      Taliban

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος27/8/21 6:20 μ.μ.

    Αφού ο εθνικοσοσιαλισμός είναι ΦΥΣΕΙ (δεν ξέρεις και ορθογραφία) ιεραρχικός τότε γιατί δηλώνετε αυτόνομοι ρε αντιφασίστες; Γιατί στα blogs σας καλείται σε αυτόνομο αγώνα και βγάζετε γαμάτες προπαγανδιστικές εικονιτσες περί αυτονομίας μπας και πείσετε κανέναν πιτσιρικά και στα καπάκια ανεβάζετε άρθρα για την σημασία του Ηγέτη και τον όρκο πίστης στον Χίτλερ; Αφού ο μόνος λόγος που δεν γουστάρετε τον Χρυσή Αυγή είναι ο Μιχαλολιάκος παραδεχτείτε το. Αν αύριο δινόταν το δαχτυλίδι της αρχηγίας του ακροδεξιού κομματιδιου στον ξανθό ή στον ιππέα ή στον εστιάτορα θα γινοσασταν όλοι οι πιο φανατικοί Χρυσαυγιτες όπως στο παρελθόν. Η αυτονομία δεν είναι μια πρόσκαιρη προβιά που φοράς για να την πεις στους ακροδεξιούς ή για να δείξεις ότι διαφέρεις από το κύριο ρεύμα του χώρου αλλά στάση ζωής πρώτα από όλα. Και τι εννοείς με το ότι είστε πνευματικά αριστοκρατικοι; Ποια πνευματική αριστοκρατία τα 9/10 των άρθρων σας είναι για το Τρίτο Ράιχ και το ποσό ..... ήταν ο Αδόλφος και το 1/10 κράξιμο σε Δραγούμη, Γιαννόπουλο, Μεταξά, Παύλο Μελά, φασισμό. ....... είστε, κλειστομυαλοί που οι περισσότεροι ειρωνευεστε και λοιδορειτε την διανόηση. Αλλά ζείτε με ψευδαισθήσεις οι περισσότεροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 6:20μ.μ αν είχαν κουκούτσι έστω μυαλό, μετά από αυτό που τους έγραψες θα έπρεπε να είχαν βγάλει το σκασμό. Για πολύ καιρό μάλιστα.

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος27/8/21 8:08 μ.μ.

    Βάλε στο Google .... και το όνομα ...... Δες τα αποτελέσματα. Αλλιώς απευθύνσου στα σχόλια ιστολογίου που τον γνωρίζει καλά και δεν φοβάται μηνύσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.