Βιβλιοπαρουσίαση: ο θρίαμβος της νύχτας - του Νικόλα Β. Μυλωνόπουλου (εκδόσεις «Ρήσος»)


Θα το βρείτε στην Πολιτεία και από τις εκδόσεις «Ρήσος»

Ιούνιος 2022

Σελίδες 52

Ο Θρίαμβος της Νύχτας: Το νέο βιβλίο του φίλου και στοχαστή Νικόλα Β. Μυλωνόπουλου. Ένα ψυχολογικό θρίλερ σε στίχους, που καθηλώνει τον αναγνώστη από τα πρώτα λεπτά της ανάγνωσης του.

Κωνσταντίνος Θ. Παπαδογιάννης

11 σχόλια:

  1. Ιωάννα Αθήνα6/7/22 2:16 μ.μ.

    πρόσφατα αποχώρησα από το κόμμα της χα. δεν ξέρω αν ο αρχηγός έχει παραισθήσεις αλλά σίγουρα έχει η ... που την ακούνε κάποιοι σαν χάνοι. σκέφτηκα να μην ασχοληθώ ξανά. αλλά το βιβλίο του Κώστα Παπαδογιάννη με έκανε να δω έναν άλλο κόσμο στον εθνικισμό. πέρα από τα γνωστά συνθήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/7/22 2:16 μ.μ.

    ασχετο με το θεμα αλλα στο εφετειο ο πλευρης ειπε " εγω ειμαι και ναζι και φασιστας" ... να τα βλεπουν αυτα οι μιχαλολιακοι που εκαναν δηλωσεις μετανοιας . ενας γερος 80 και ετων εχει μεγαλυτερα @@ απο εναν "αρχηγο" πολιτικου κομματος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/7/22 2:43 μ.μ.

      Η πονήρω ο Πλεύρης, για λογαριασμό Κούλη που του κάνει εκδούλευση αφού βόλεψε το γιόκα του, ακολουθεί μια υπερασπιστική γραμμή που χαντακώνει ακόμα περισσότερο τους ΧΑίτες. Τη μια λέει "δεν είναι τώρα πράγματα αυτά, να δέρνουν τους Πακιστανούς 10 με 1, δεν τα κάνουν οι σωστοί ναζί αυτά", την άλλη "εγώ είμαι μάγκας και λέω ότι είμαι ναζί και φασίστας" εννοώντας "αυτοί, οι πελάτες μου, είναι κότες και το κρύβουν"... γενικά, με τέτοια "υπεράσπιση" το ξέρει και ο ίδιος, γιατί είναι καλός δικηγόρος, ότι θα τους χώσει πιο βαθιά μέσα. Ξεκάθαρα κάνει το κομμάτι του ο γέρος, και τον Κούλη εξυπηρετεί, και εκδίκηση παίρνει από το Μιχαλολιάκο.

      Διαγραφή
    2. Η πολιτική αλεπού που ακούει στο όνομα Κωνσταντίνος Πλεύρης, ξέρει καλά να αλλάζει ύφος όταν πηγαίνει στο πολιτικό δάσος για να βρει την Κοκκινοσκουφίτσα. Βέβαια ο λύκος ως χαρακτήρας λείπει αλλά ας το αγνοήσουμε. Βιβλία έχει γράψει, χρήματα έχει, υστεροφημία έχει, κοινό έχει, ότι θέλει λέει στις κάμερες και ουδείς έχει καταφέρει να τον αντιμετωπίσει σε εκπομπή. Όχι επειδή είναι σπουδαίος αν και ευφυής, αλλά επειδή πάντα στις εκπομπές "παίζει" μπάλα μόνος του απέναντι σε ένα σχεδόν άδειο γήπεδο. Προσφάτως "κατέβηκε" η εκπομπή που δήλωνε περήφανος για την θητεία του στην ΕΡΕ και πόσο στενοχωρήθηκε για την φυγή του Καραμανλή. Επιρρεπής στην κολακεία του "χώρου", δεινός σκακιστής με τους φίλους εξ ανατολών, του αρέσει η πολυτέλεια ενώ διαθέτει και μια προλεταριακή πισίνα δίπλα στην προτομή του Ιωάννη Μεταξά. Αξιομνημόνευτη η απάντηση του στον μαρξιστή Ραφαηλίδη, όνειδος η αναφορά του σε λίπος όταν απάντησε στον Πάγκαλο, εναρμονιζόμενος πλήρως με τους κατηγόρους του νομικού εκτρώματος της Νυρεμβέργης του '46. Κατάφερε να κάνει ακόμη και τον Καντάφι εχθρό παρόλο που υπήρξε θαυμαστής του ενώ φιλοξενούσε τα γράμματα του στην εφημερίδα του κ4α. Οι περισσότεροι τον αποδέχονται ως Πατριάρχη ... πλην ενός για να είμαστε ειλικρινείς. Αυτός είναι ο αρχηγός της ΧΑ. Προσφάτως εκφράστηκε δημοσίως υπέρ του Κούλη ως αντίδωρο στην προώθηση του υπουργού υιού και πρώην καταδρομέα Αθανασίου Πλεύρη του μεγαλομάρτυρος.

      Καιρός να δημοσιευθεί η θέση του "αλεπουδιάρη" Πλεύρη από το γνωστό βιβλίο "Αντιδημοκράτης" όπου εκθειάζει τον ... Μεταξισμό ως άλλο εθνικοσοσιαλισμό ... και γράφει για την δική του οπτική σχετικά με την ... Τρίτη Θέση!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος6/7/22 4:01 μ.μ.

      2:43 αυτο με τους πακιστανους δεν το ειπε στο δικαστηριο ... ειπε οτι δεν αρμοζει στο πνευμα του εθνικιστη να δερνει εναν ασχετο πακιστανο 10 εναντιων ενος ..τι σχεση εχει με τον κουλη ; λες επισης οτι θα τους χωσει πιο μεσα ... καταρχας δεν τους εκπροσωπει ολους νομιζω ..επισης θα ηταν καλυτερα να ειχαν δικηγορους του γυφτου απο τη μανη ;

      Διαγραφή
  3. Χωρίς καμία αιδώ ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, συνήγορος του Ιωάννη Λαγού και πατέρας του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, δήλωσε...«ναζί και φασίστας» στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

    Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης κατά την αγόρευση του αναφορικά με το αίτημα αναστολής της ποινής του Γιάννη Λαγού δήλωσε χαρακτηριστικά:
    «Εδιώχθησαν μόνο για τα φρονήματά τους. Εγώ είμαι και ναζί και φασίστας. Υπάρχει νόμος να το απαγορεύει;

    Εξυβρίστηκε ως φασίστας και για μένα δεν είναι ύβρις. Όσο περισσότερο βλέπω τους δημοκράτες τόσο γίνομαι περισσότερο φασίστας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενέκρινε το προηγούμενο δικαστήριο μία συγκέντρωση όχλου, κομμουνιστών, δημοκρατικών κλπ. Εγώ είμαι ναζιστής και φασιστής, δικάζομαι εγώ για τα φρονήματα μου; Οι ιδέες και τα φρονήματα δεν δικάζονται σύμφωνα με ΕΣΔΑ και Σύνταγμα ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, στρέφοντας τα βέλη του σε ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

    Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης είπε πως «ο κύριος Λαγός δήλωσε πολιτικός κρατούμενος. Αυτή είναι μια δήλωση όχι δική του αλλά το είχε πει ο προηγούμενος πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και η πρόεδρος της Δημοκρατίας που πολιτικοποίησε τη δίκη. Το δικαστήριο, το πρωτόδικο, δέχεται αυτά τα πράγματα. Όταν λέει ότι είναι πολιτικός κρατούμενος λέει αλήθεια. Δικάστηκαν πρωτοδίκως ιδέες γιατί εδώ μιλάμε για το φασισμό και το ναζισμό. Στο πρωτόδικο δικαστήριο δεν βγήκαν έξω οι μάρτυρες κατηγορίας. Παραβιάστηκαν τα δικαιώματα του κατηγορούμενου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ποιος την πρώτη μέρα του εφετείου γνωστός αντιφας δημοσιογράφος παλιός στην πιάτσα με μούσι τα έλεγε ένα τέταρτο σε άκρως φιλικό κλίμα με γνωστό wannabe ναζί δικηγόρο? τσακάλια στημένο το θεατρικό εδώ και χρονιά. είτε είστε φα είτε αντιφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/7/22 5:17 μ.μ.

      Να είναι ο Δέλτα Ψι, ο κολλητός του Δένδια, του κολλητού του Κούλη, του αφεντικού του Θάνου, του γιου του Κώστα;

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος6/7/22 5:02 μ.μ.

    Μακάρι να ξερε κι ο ίδιος τι είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος6/7/22 5:58 μ.μ.


    ξέρει, 4:01, ο γερο-Πλεύρης, ότι έχοντας απέναντι τον Ψαρρά και τον Καμπαγιάννη, δηλαδή δυο .... .... που καταγράφουν το οτιδήποτε, και έχοντας στην έδρα άτομα που επηρεάζονται από τον Κούλη, η αναφορά του σε Πακιστανούς, αν και εκτός δικαστηρίου, 1) θα χρησιμοποιηθεί από ψαρροκαμπαγιάννηδες ως "παραδοχή", και 2) ο εισαγγελέας θα ενδώσει σε αυτούς. Αυτά ο Πλεύρης, δικηγόρος του Λαγού, τα ξέρει. Ως καλός δικηγόρος, θα ήξερε ότι αν θέλει να ρίξει τους πελάτες του στα μαλακά, θα έπρεπε να επιλέξει στρατηγική άμυνας, τόσο εντός όσο και εκτός του δικαστηρίου. Με το να είναι, αντίθετα, αμετροεπής, και να λέει για ναζί, φασίστες, Πακιστανούς κλπ., απέναντι σε τόσο επιθετικούς αντίδικους και τόσο εχθρική έδρα, δύο τινά υπάρχουν: 1) είναι ηλίθιος και πάει να παίξει φουλ επίθεση κόντρα στην Μπαρτσελόνα του Μέσι νομίζοντας ότι θα κερδίσει, και 2) ξέρει ακριβώς ότι οι αμετροέπειές του θα χώσουν πιο μέσα τους ΧΑίτες, και γι' αυτό ακριβώς το κάνει. Ο Κούλης τους θέλει στη μπουζού γιατί του κόβουν ψήφους, ο Κούλης υπουργοποίησε το γιο του Πλεύρη, ο Πλεύρης μισεί το Μιχαλολιάκο για άπειρους λόγους ... οπότε ... το να εκδικείται τη ΧΑ εξυπηρετώντας παράλληλα τον ευεργέτη Κούλη, είναι πολύ πιο λογικό από το να χάζεψε στα γεράματα και να ξέχασε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να λέει ένας δικηγόρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.