Η πτώση του Ernst Röhm και η «Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών» (Μαύρες Λεγεώνες)

Η πτώση του Ernst Röhm και η «Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών» (Μαύρες Λεγεώνες)

Τον Οκτώβριο του 2021 μια νέα αυτόνομη συντακτική ομάδα κάνει την εμφάνιση της στο διαδίκτυο. Το όνομα της ιστορικό για όσους θυμούνται τις παραδόσεις των ένοπλων κινήσεων. 

Προβάλλονται μέχρι σήμερα εξαιρετικά άρθρα από ελληνικές και ξένες πηγές, σχετικά με την αντικαπιταλιστική τάση του Εθνικοσοσιαλισμού και ενάντια στην ακροδεξιά λαίλαπα και την σύγχυση που επιβάλλει το καθεστώς μέσω γνωστών προσώπων. 

Το κείμενο που ακολουθεί περιέχει κάποια σημαντικά αποσπάσματα από το βιβλίο του Συντηρητικού Επαναστάτη, Ernst von Salomon, «Der Fragebogen» και συγκεκριμένα από τον διάλογο του με τον νομικό σύμβουλο των SA και επιφανή εθνικοσοσιαλιστή δικηγόρο Walter Luetgebrune.

« ... Συγκέντρωσα όλες τις αναφορές που μπόρεσα να βρω σχετικά με τις 30 Ιουνίου 1934. Ένα όνομα που μάταια κυνηγούσα παντού ήταν αυτό του παλιού μου υπερασπιστή Δρ. Luetgebrune. Δεν τον είχα δει από τότε που με έβγαλε από τη φυλακή με αφορμή την εμπλοκή μου στο «Αγροτικό Κίνημα». 

Αλλά είχα δει σε κάποιο έντυπο μία φωτογραφία του, με τον ίδιο να συμμετέχει σε μία παρέλαση των SA φορώντας τη στολή του SA Group Leader. Ένα χρόνο μετά τις 30 Ιουνίου 1934, νόμιζα πως επιτέλους τον είδα σε ένα ταξί που πέρασε τυχαία από μπροστά μου σε ένα δρόμο του Βερολίνου. 

Δεν μπορούσα όμως να είμαι σίγουρος ότι ήταν αυτός. Τηλεφώνησα στον Muthmann τον οποίο ο Luetgebrune είχε επίσης υπερασπιστεί κάποια στιγμή στη δίκη του Neumuster. Ο Muthmann μου υποσχέθηκε να ξεκινήσει έρευνες. Την επόμενη κιόλας μέρα με πήρε πίσω. Ο Δόκτορας βρισκόταν πραγματικά στο Βερολίνο μετά από μήνες φυλάκισης. Ο Muthmann μου έδωσε τη διεύθυνση του και πήγα να τον βρω αμέσως.

Καθώς μπήκα μέσα εκείνος σηκώθηκε και εγώ έπαθα σοκ. Μπροστά μου στεκόταν ένας γέρος που φαινόταν να έχει εξέλθει από απίστευτες δυσκολίες.

- «Δόκτορα - με αναγνωρίζετε;»

Με κοίταξε επίμονα και είπε

- «Ναι, ναι!»

Άναψα το φως και ο δόκτορας άνοιξε τη πόρτα ενός μεγάλου δωματίου. Το πάτωμα ήταν καλυμμένο με σκισμένα βιβλία. Στο κέντρο στεκόταν ένα τεράστιο στρογγυλό τραπέζι γεμάτο με χαρτιά. Στη γωνία βρισκόταν ένα ιερό με μία ανοιχτή βίβλο του Γουτεμβέργιου. Ο δόκτορας ήταν πιστός χριστιανός της Μεταρρυθμισμένης Εκκλησίας.

- «Δόκτορα υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για εσάς;»

- «Τελείωσα, είμαι εντελώς τελειωμένος. Με τελείωσαν!»

Είδα ένα σορό από χαρτιά στο τραπέζι, μεγάλα και μικρά φύλλα, όλα εντελώς λευκά. Το καθένα ήταν υπογεγραμμένο είτε με «Αδόλφος Χίτλερ» είτε με «Έρνστ Ρέμ».

«Τι είναι αυτά;» ρώτησα.

Ο δόκτορας πήρε ένα φύλλο με τρεμάμενο χέρι και είπε

«Είναι υπογραφές εν λευκώ. Έπρεπε πάντα να δείχνω την πλήρη εξουσία μου για τις υποθέσεις που χειριζόμουν. Έτσι ο Χίτλερ και ο Ρεμ μου έδωσαν αυτά τα λευκά φύλλα για να τα συμπληρώσω όποτε χρειαζόταν. Ήμουν νομικός σύμβουλος στην Ανωτάτη Διοίκηση των SA». Επανέλαβε « ... νομικός σύμβουλος».

για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο εδώ ...

51 σχόλια:

  1. Όποιος δηλώνει χιτλερικος και και περήφανος, για τής δολοφονίες μελών των s.a., θέλει κρέμασμα απ'όλες της μορφές της ύπαρξης του. Χωρίς τη μέγιστη αγωνιστικότητα τους, απλώς δεν θα είχε γεννηθεί ΠΟΤΕ, ο εθνικοσοσιαλισμός. Τώρα εάν κάποιοι έχουν κόψει στη μέση τη γερμανική επανάσταση, είναι δικό τους πρόβλημα, και όχι δικό μας. Αυτά από έναν άναρχο χιτλερικό. Κάντε μου μυνηση, εάν σας πάγωσα με τέτοιο καύσωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/7/22 11:35 μ.μ.

      Πολύ σωστά τα λες και σίγουρα είναι άξιος αναφοράς ο όρος "άναρχος χιτλερικός" αλλά φίλε αν δεν τρολλαρεις πρόσεξε λίγο την ορθογραφία σου.

      Διαγραφή
    2. Ούτε troll είμαι ούτε καλικάντζαρος, Άναρχο χιτλερικος στρατιώτης του εαυτού μου είμαι.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος28/7/22 6:25 μ.μ.

      "άναρχος χιτλερικούς", κάτι σαν το "παρθένα πόρνη"

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος29/7/22 12:18 π.μ.

      6:25 θιχτηκες ακροδεξιούλη;

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/7/22 8:25 π.μ.

    Η νύχτα των μεγ. μαχαιριών ήτο το μεγαλύτερο πολιτικό λάθος της χιτλερικής πτέρυγας του ΕΣ και αυτό το δήλωσαν κορυφαία στελέχη του Ράιχ στα γραπτά τους μετέπειτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αυτό το μέγιστο λάθος, στοίχισε την αποτρόπαια ήτα σε ότι ποτέ αγαπήσαμε στην ίδια τη φύση μας. Είναι το χειρότερο μαρτύριο να ζούμε και να πεθαίνουμε, αποβλητοι και καταραμένοι στο έλεος της Kali Yuga την anticosmos magia Z.O.G. Να είστε όλοι καλά.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/7/22 5:22 π.μ.

      Και τι σημαίνει αναρχοχιτλερικος παρακαλώ κύριε;

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος28/7/22 2:09 μ.μ.

    Ιούλιος 2015 .... .... τα μισά άρθρα κατά των Ρεμ-Στράσερ και υπέρ της εκτέλεσής τους, και τα άλλα μισά υπέρ της ΝΔ και του ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα. Αυτό τα λέει όλα, ως προς το ποιες δυνάμεις διαχρονικά είναι με τους Ρεμ αυτού του κόσμου, και ποιες εναντίον τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας μην κάνουμε διαφήμιση σε κάποιους που διαφωνούμε από το 2011. Αρκετά με κάποιους χάθηκε χρόνος.

      Διαγραφή
    2. Συναγωνιστή 2.09 , μην ασχολείσαι με δεξιά τετραγωνισμένα μουστάκια, που χτενίζονται στους καθρέφτες ψευδοπρεσβειων για Star Hellas δοσίλογοι, Είμαστε ο θρίαμβος της θέλησης της Leni Riefenstahl , απόλαυσε την ύπαρξη σου στο beat της μπότας τών s.a. ss.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος29/7/22 11:09 π.μ.

      Ποια θέληση της Λένι Ρίφενσταλ ρε; Μας τρολλαρεις;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος29/7/22 11:25 π.μ.

      Συναγωνιστή vargsonne μήπως ξέρεις τη συναγωνίστρια Laura και το συναγωνιστή Πολύκαρπο?

      Διαγραφή
    5. Κάποιοι λυσαξαν, στην αναφορά μου στη Leni Riefenstahl ,ούτε για κομπάρσοι σε b movie του Ταμτακου δεν είστε άξιοι, καλά κάποιοι είναι λογικό να βλέπουν γυναίκα και να τρομάζουν, αλλά να παθαίνουν το ίδιο και στη λέξη γυναίκα; Εάν δε καταλάβατε τι εννοούσα καλά να πάθετε. Και άλλους τους κάνει δούλους,και άλλους ελεύθερους, και άλλους ακροδεξιούς.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος30/7/22 2:53 μ.μ.

      Από όλους τους εθνικοσοσιαλιστές εσύ σκεφτηκες την Λένι Ρίφενσταλ η οποία δεν είχε ποτέ οργανική σχέση με τον ΕΣ;

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος30/7/22 3:55 μ.μ.

      Κιτς ο γύφτος Ταμτάκος. Το ιππικό θέατρο είναι όλα τα λεφτά.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος28/7/22 4:20 μ.μ.

    Εκείνη την νύχτα έγινε μισή δουλειά
    Θα επανέλθουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/7/22 10:41 μ.μ.

      .... .... πάρτε καμία βίζιτα τηλέφωνο φάτε κάνα ψαράκι προς Γλυφάδα μεριά, πιείτε μοχίτο και μετά το όνειρο θα είναι θερινό

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/7/22 10:59 μ.μ.

      4:20 ποιοι είστε εσείς που θα επανέλθετε ρε; αυτά λέγατε και πριν λίγα χρόνια και τις φάγατε στον σταθμό Λαρίσης. και μετά γράφετε μύθους για τα ελληνικά Ες Εςενω οι μισοί είστε ΑΜΕΑ και οι άλλοι μισοί αστράτευτοι γιωτάδες

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος29/7/22 12:18 π.μ.

      Φάε φασολάδα πρώτα.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος29/7/22 3:27 π.μ.

      Θα επιστρέψουμε και η γη θα τρέμει 10:59
      Δεν ξέρω ποιον ανάπηρο χτύπησες και το γράφεις δημόσια.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος29/7/22 10:18 π.μ.

      ... ... στρίψτε κάνα τσιγαριλίκι και αφήστε τις επιστροφές εκτός αν εννοείς της εφορίας ότι τα Ες Ες του χώρου αποδείχτηκαν βοηθητικοί είναι γεγονός

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος29/7/22 11:19 π.μ.

      Να επιστρέψεις στο Δαφνί προτείνω όπως και κάθε άλλος σαλεμενος που υπόσχεται νέες Νύχτες των Μεγ. Μαχαιριών

      Διαγραφή
    7. Αυτόνομες Ταξιανθίες1/8/22 9:21 π.μ.

      Εσύ,ναι εσύ που γράφεις περί της νύχτας των μεγάλων μαχαιριών,να είσαι σίγουρος ότι ένα μεγάλο μαχαίρι είναι έτοιμο για το πάτο σου...

      Διαγραφή
    8. Οι παραλίες αυτή την εποχή, είναι γεμάτες από ηλιοκαμενες μοναχικές δεσποινίδες, πού ιδρώνουν μεταφυσικά στη θέα ενός αρσενικού υπεράνω των ερειπίων της Γιαχβέ antirex occulta, λοιπόν παλικάρια, ζωγραφίστε τα μεγάλα σας μαχαίρια στο plastic baby doll ημερολόγιο της ανανδρειας σας, και βγάλτε έξω τα γαριδάκια σας, για επαναστατικη προγονική ανθρωπολογία.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος3/8/22 2:06 μ.μ.

      Τι πίνει αυτός ο Vargsonne

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος4/8/22 3:31 μ.μ.

      Αυτόνομη Ταξιανθία ελπίζω να βρεθούμε από κοντά γιατί σε γουστάρω και θα περάσουμε καλά

      Διαγραφή
    11. Αυτόνομες Ταξιανθίες5/8/22 10:27 π.μ.

      Είμαι ποίο κοντά από όσο νομίζεις.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος28/7/22 10:40 μ.μ.

    Χάθηκε χρόνος και βρήκαν την ευκαιρία ορισμένοι κλόουν του .... να φτιάξουν μια γελοία ορολογία για "γκαρσόνια, εστιατόρια, μενού, σερβιτόρους" λες και είμαστε λέσχη μαγειρικής. Το τελευταία τους άρθρο για τον ..... εμετικό όπως και τα σχόλια τους για τον Μουσολίνι και τον Φασισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/7/22 11:51 μ.μ.

      Έχεις να παραθέσεις αντεπιχειρήματα για το πού έχουν λάθος οι εν λόγω στην ανάλυσή τους περί παραμόρφωσης των ιδεών του Σορέλ από τον Μουσολίνι, ή απλά πετάς λάσπη στον ανεμιστήρα; Τώρα για τα "μαγειρικά", εσύ αν όντως δεν έχεις σχέση με αυτούς που χαρακτηρίζονται ως γκαρσόνια και εστιάτορες, γιατί μυγιάζεσαι;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος29/7/22 12:20 π.μ.

      Το ίδιο τραγελαφικοι με τους "χιτλερικούς" από τον Σαρωνικό.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος28/7/22 10:55 μ.μ.

    Εκείνη η Χρυσή Αυγή δεν έχει ούτε ένα μέλος να γράφει θεωρητικά άρθρα? Κατάντια για το τρίτο κόμμα της Ελλάδας. Άντε να δούμε το θα κάνει και το γενοσιμο κόμμα των Ελλήνων γτπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/7/22 11:57 μ.μ.

      Α μην ανησυχείς. Στο γενόσημο θα αναλάβει τη θεωρητική διαφώτιση ο Πανουργούσης. Χαχαχαχαχαχα ε ρε τι έχουμε να δούμε...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος29/7/22 8:01 π.μ.

      Τρίτο και μακρύτερο

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος29/7/22 10:35 π.μ.

      10:55 περιμένεις κάτι καλό από την σπορά των ηττημένων της μάχης της Βέργας; εδώ οι Αρβανίτες του χώρου είναι comedy δεν θα είναι ο ξάδερφος του Τζιμπούρ;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος1/8/22 6:17 μ.μ.

      11:57 θεωρητικη διαφωτιση ο πανουργουσης οπως λες και υπουργος προπαγανδας ο εκδοτακος ... τα ξερει καλα με τις κοπτοραπτικες και τις πονηριες .

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος29/7/22 10:33 π.μ.


    Είχε πριν 40 χρόνια το ...... ....... (αδερφό του ....) να γράφει σεντόνια για Βάγκνερ και Νίτσε (το ήξερε όμως το αντικείμενο, δεν αερολογούσε) αλλά μετά πήγε στη ΝΔ και έγινε δημοτικός σύμβουλος του Αβραμόπουλου. Είχε και τον ....., αλλά κι αυτός έφυγε και γράφει τώρα στου ..... Α, είχε και τον ...., που κι αυτός έφυγε, και που μέχρι φέτος τον Απρίλιο τον είχα σε μια κάποια υπόληψη ως θεωρητικό, μέχρι που χρειάστηκε να κάνει συζήτηση εδώ στα σχόλια του ΜΚ περί Ρόζενμπεργκ, Ντοστογιέφσκι κλπ. και έδειξε πνευματική ένδεια που πραγματικά απογοήτευσε. Αλλά όλοι αυτοί φύγανε από ΧΑ εδώ και κάτι αιώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/7/22 10:58 π.μ.

      Ποιοι είναι οι 2 πρώτοι που αποσιωπήθηκαν;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος29/7/22 11:18 π.μ.

      Απόλυτο δίκιο είχε στα περί Ρόζενμπεργκ και Ντοστογιέφσκι αυτός που λες

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος29/7/22 11:30 π.μ.

      Γιατί όσοι έφυγαν από τη Χρυσή Αυγή, το Λάος, το ΕΝΕΚ και τα άλλα κόμματα του χώρου καταλήγουν πάντα στη Νέα Δημοκρατία ? Αυτό δεν έχει εξηγηθεί ποτέ.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος29/7/22 11:45 π.μ.

      γιατί είναι δεξιοί σε σώμα και ψυχή ... ερώτημα θέλει ακόμη και αυτοί που το παίζουν αμόλυντοι τα ακροδεξιά ρετάλια φιλοξενούν στις εκπομπές τους και μετά λένε τους άλλους δεξιούς

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος29/7/22 2:01 μ.μ.

      Γιατί και τα 3 κόμματα που λες 11:30 ήταν παραμάγαζα της νέας δημοκρατίας.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος1/8/22 1:07 μ.μ.

      Είχε και από παιδί αδελφικό φίλο τον φωτογράφο και πρόκοψε.

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος29/7/22 2:33 μ.μ.

    οπαδικό το κλίμα του χώρου. γκρίνια μιζέρια και κακία. παρατηρώ τον σχολιασμό σε δύο τρία μπλογκς που έχουν απομείνει με ανοιχτές φόρμες και τραβάω τα μαλλιά μου. άλλος ψιλογουσταρει κας αλλά δηλώνει αυτόνομος άλλος δηλώνει παραδοσιοκράτης και βγάζει σελφι πιωμένος στην μπάρα. ένας άλλος δηλώνει μοναδικός και γράφει λες και είναι σε σύλλογο χουλιγκάνων. ένας πιο πέρα μασαμπουκιαζει αστακό και ένας ακόμη θα ήθελε να είναι στο ΚΚΕ αλλά μπλέχτηκε μικρός με την χα και ξέμεινε στο τέλος ράφι. αραχτε λίγο ρε κάντε και καμία αυτοκριτική στην τελική. θα έρθει καιρός που θα βγεί ο χοντρός από την εντατική (λέμε τώρα) και θα πει ρε μαλάκες τι κάνατε; ένας καράφλας ένας Άραβας και ένας που θυμίζει σαλονάτο Ιόλα της δεξιάς δηλώνουν αληθινοί σωτήρες και μάγκες στην πολυεθνική γειτονιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν ξέρω, εάν πρέπει να σας κλείσουμε σε νέα στρατοπαιδα συγκέντρωσης, ή απλά να σας στείλουμε στα ήδη υπάρχοντα hot spot , στη πραγματικότητα το ίδιο είναι, αναφέρομαι σε εσάς, τούς μια χούφτα ανατολίτικους νεκροθάφτες
    της ιδέας, που, γυμνοί απο καθε είδους φωνής , θυμιατιζεται του ιπτάμενου Χριστοδούλου τα παιδεία παίζει , στο νεκροκρέβατο της αντιφασιστικής πυργοδεσποιν ας σάς, τα αχαμνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/7/22 3:40 μ.μ.

      Ω ελάτε τώρα πολυπρόσωπε Σάντσο Πάντσα της ιδέας. Μην εξάπτεστε.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος31/7/22 8:20 π.μ.

      Βαρκβλακα ΣΚΆΣΕ! Έτσι απλά

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος3/8/22 1:18 π.μ.

      Καλό είναι όταν κάποιος προσπαθεί να γράψει με αυτό το ύφος να ξέρει τουλάχιστον σε επίπεδο δημοτικού την ελληνική γλώσσα, αλλιώς τα αποτελέσματα είναι κωμικοτραγικά.

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος9/8/22 8:51 μ.μ.

    Ηλίθιοι! Όλοι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.