Μια συγκλονιστική συνέντευξη: Gabriele Adinolfi - αναστοχασμός για την Ιταλική «Terza Posizione» - απαντήσεις στον Stefano Pantini

 

πηγή: www.noreporter.org/μέσο αντιπληροφόρησης δημιουργημένο από τον διανοητή και ακτιβιστή Gabriele Adinolfi 

Μετάφραση για τον «Μαύρο Κρίνο»: Nero Valois

1. Η Terza Posizione υπήρξε καινοτόμος στο Ιταλικό πολιτικό σκηνικό και όχι μόνο. Ποιος, σύμφωνα με την εμπειρία σας, ήταν ο  κύριος λόγος ;

Δεν υπήρχαν κύριοι λόγοι, όπως συμβαίνει όταν γεννιούνται εμπειρίες με νόημα, συνέβη ο σχεδόν μαγικός συνδυασμός διαφόρων παραγόντων. Η ιστορική στιγμή ήταν μοναδική: οι ακροδεξιοί ηττήθηκαν ανεπανόρθωτα στις προσπάθειές τους να καταλάβουν την εξουσία, η κρίση της προοπτικής των κόκκινων ανταρτών με την έναρξη του δεύτερου κύματος διαμαρτυρίας των νέων γενεών, ο εκβαρβαρισμός του κράτους στη συμμαχία της Χριστιανοδημοκρατίας και του Ιταλικού ΚΚ, τα πολιτικά σκουπίδια του MSI, η «στρατηγική της έντασης» που εφάρμοσαν οι τοπικές μας υπηρεσίες με την Βρετανική και Ισραηλινή διοίκηση και συμμετοχή, ένας  εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των ελίτ και μια κατάσταση που θα μπορούσε να ήταν προεπαναστατική ή προ-πραξικοπηματική και η οποία στη συνέχεια αποδείχθηκε προ - πραξικοπηματική γιατί είχε ως αποτέλεσμα το «συνεταιρικό» πραξικόπημα: όλοι αυτοί οι παράγοντες δημιούργησαν πολύ ιδιαίτερες συνθήκες.

Εκείνη τη στιγμή δεν ήταν πλέον δυνατό να σκεφτόμαστε με όρους κατάληψης της εξουσίας ή ακόμη και του δημοκρατικού ανταγωνισμού. Έτσι, αυτοί που πρότειναν μια εντελώς διαφορετική πολιτική λογική, αυτή της «αντιεξουσίας» που βασίζεται στο πνεύμα της «πολιτοφυλακής» χάραξαν έναν σημαντικό χώρο για τον εαυτό τους. Δεν ήταν απλώς συνθήματα ή διαισθήσεις, ήταν η σύνθεση μιας καλής δεκαετίας εργασίας που είχε διανυθεί από ολόκληρη την εθνικοεπαναστατική «ακροδεξιά», εργασία που διοχετεύθηκε στην Terza Posizione από την Avanguardia Nazionale (με τον Peppe Dimitri και τους πιστούς του) από την Lotta di Popolo (με τον Walter Spedicato και εμένα) και από την πολύ σύντομη παρένθεση στην Ordine Nuovo (με τους νεότερους Roberto Fiore και Vincenzo Piso).

Τέλος, λόγω του συνηθισμένου αποκεφαλισμού της «ακροδεξιάς» ηγεσίας από την καταστολή, βρεθήκαμε να διαχειριζόμαστε τα πάντα όντας πολύ νέοι, κάτι που μας επέτρεψε να μιλάμε τη γλώσσα της γενιάς μας και επομένως να έχουμε μια ιδιαίτερα ισχυρή δύναμη. Έτσι, με λόγια σύγχρονα και επικοινωνιακά, μπορέσαμε να εκφράσουμε έννοιες που προηγήθηκαν και στις οποίες αναφερόμασταν, παραμένοντας σε μια ακριβή και αναπόφευκτη γραμμή συνέχειας με τις ιστορικές, συμβολικές, ιδεολογικές και πολιτισμικές αναφορές μας.

2. Τα τέσσερα σημεία για τη ζωή και τον αγώνα ήταν θεμελιώδη για την ανάπτυξη της «Τρίτης Θέσης». Πώς σχετιζόμαστε με το κάθε ένα από αυτά σήμερα; Την Παράδοση - Εθνική ανεξαρτησία - Αντιιμπεριαλισμό και την Στράτευση;

Μην με απολιθώνεις σε εννοιολογικούς κρυστάλλους. Κάθε εποχή απαιτεί την ικανότητα να την ερμηνεύεις και να ανταποκρίνεσαι  επαρκώς σε αυτήν, ξεκινώντας προφανώς από τις Ιδέες, προσφέροντας τους όμως πόδια αυθεντικά και όχι προσθετικά. Ας πούμε ότι η Παράδοση πρέπει να νοηθεί ως αυτό που - κυρίως από τη σκοπιά των εννοιολογικών και αξιακών ιεραρχιών - προηγείται των επιλογών και τις υπαγορεύει. Ερμηνεύοντας την  ως ένα σύνολο αρχαίων εθίμων που πρέπει να αντιγραφούν ή κατεστραμμένων αρχαιοτήτων προς υπεράσπιση είναι εντελώς άλλο πράγμα. Που χρησιμεύει μόνο για να δώσει διέξοδο στις νευρώσεις των πυρίμαχων, των αγωνιωδών, των ξινών, των εσωτερικά ηττημένων και των ανίσχυρων. Η Terza Posizione δεν υπέπεσε σε αυτή την παρανόηση.

Όσον αφορά τον αντιιμπεριαλισμό, ζήσαμε την τελευταία περίοδο αυτού του ονείρου σε διεθνή κλίμακα που είχε προσωποποιηθεί τόσο καλά από τον Περόν, σήμερα η εικόνα του κόσμου έχει αλλάξει. Σκεφτείτε μόνο το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα αντάρτικα κινήματα οπλίζονται από τους ισχυρούς και πουλάνε ναρκωτικά: είμαστε σε έναν άλλο κόσμο από το χθες. Αλλά όσοι εξακολουθούν να αγωνίζονται με αυτό το πνεύμα αξίζουν την πλήρη αλληλεγγύη μας, όπως συμβαίνει με το κίνημα των Κάρεν της Βιρμανίας.

Η εθνική ανεξαρτησία πρέπει επίσης να οικοδομηθεί σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ακολουθώντας ή ανιχνεύοντας διαφορετικούς γεωπολιτικούς, πολιτιστικούς και ενεργειακούς  άξονες: η αυτάρκεια είναι αδιανόητη ακόμα κι αν η λιτή αυτονομία μπορούσε πάντα να παράγει πολλά. Αλλά η Ιταλία είναι αδιανόητη χωρίς την Ευρώπη, νοούμενη ως δύναμη και μύθος.

Όσο για την «πολιτοφυλακή» που είναι κάτι παραπάνω από «στράτευση» είναι απαραίτητη ως ορόσημο για τα πάντα στη ζωή. Ωστόσο, δεν πρέπει να συγχέεται με τον μιμητισμό, δεν πρέπει να ανάγεται  σε μια στάση, δεν καταλήγει σε φωνές πιο δυνατά, ούτε σε μίσος, προσβολή και χλευασμό σε ότι ανήκει στην αστική φυλή  ή σε όσα δεν εμπίπτουν στον ιδεολογικό κώδικα που - δυστυχώς - πολλοί χρησιμοποιούν σήμερα για να υποκαταστήσουν ιδέες.

Για να είμαστε ξεκάθαροι: αυτό που μετράει είναι η ουσία που δεν έχει καμία σχέση με ορισμένες ερμηνείες με σφιγμένο σαγόνι, παραισθησιογόνο βλέμμα χαμένο στο κενό που προσομοιώνει ένα όνειρο και ένα ολοκληρωτικό πνευματικό κλείσιμο, χειρονομίες που περνούν ως τεστ «σκληρότητας και αγνότητας», που διαρκεί λοιπόν, συχνά αφήνει κάτι να είναι επιθυμητό.

Θα ξεκινούσα με ταπεινότητα και επιθυμία να μάθω. Όποιος έχει ανέβει στη Φρουρά της Τιμής στο Predappio για τέσσερα χρόνια, ξέρει για τι πράγμα μιλάω: είναι οι απλοί και σιωπηλοί άνθρωποι που δεν περιμένεις καν να συναντήσεις, αυτοί που σε μαθαίνουν να είσαι αυτό που προσποιείσαι. Δεν λέω ότι όσοι δεν έχουν ανέβει στη Φρουρά δεν μπορούν να ξέρουν, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο. Σήμερα όμως δεν είναι εποχή θυσιών αλλά αυτοεορτασμών. Ακόμα και στο να δίνεις. Ο καθένας κάνει κάτι. Όμως η απόλυτη αφοσίωση, αυτή των Popoli στη γη της Κάρεν και της Casa Pound Ιταλίας για δύο αδιάκοπους μήνες στο Πότζιο Πιτσέντσε (Λ' Άκουιλα), είναι προνόμιο ελάχιστων. «Στράτευση» θα πρέπει να σημαίνει να πηγαίνεις μαζί τους, να δρας σαν αυτούς ή τουλάχιστον να θέτεις τον εαυτό σου στη διάθεση τους.

Αντίθετα, πολλοί κάνουν απλώς μια χειρονομία προς την κατεύθυνση στην οποία οι άλλοι αφιερώνουν τη ζωή τους για να αισθάνονται αλαζονικά ίσοι μαζί τους, εν προκειμένου με τη συνείδηση τους (στην πραγματικότητα, αμφιβάλλω ότι όλοι γνωρίζουν ακριβώς τι σημαίνει η λέξη) και ίσως θεωρούν τον εαυτό τους υποδειγματικό. 

Και σαν τέτοιοι μπορούν να θεωρηθούν μόνο γιατί σκηνοθετούν, πρώτα απ' όλα με τον εαυτό τους, μια «στράτευση» χωρίς να την ζουν. Το απαιτούν, το σκηνοθετούν και απολαμβάνουν τη γεύση του: αυτό συμβαίνει γιατί ζουν στην εικονική πραγματικότητα και με τη νοοτροπία του δεσμού - καταναλωτή. Πόσο περισσότερη μαχητικότητα υπάρχει στον εθελοντισμό από ότι σε πολλές ομάδες που θα ήθελαν να είναι αγωνιστές!

3. Γιατί  ενόχλησε η μαχητικότητα, που έφερνε μια παρακαταθήκη στο παρόν, για παράδειγμα η πρωτοπορία;

Ας μην ενθουσιαζόμαστε πολύ, απλώς μας μισούσαν και μας μίσησαν γιατί έβλεπαν μέσα μας τους οπαδούς εκείνων που είχαν προηγηθεί. Μετά εκνευριστήκαμε όταν προσγειωθήκαμε κοινωνικά. Η  μαχητικότητα, ως παράδειγμα, η πρωτοπορία προκαλούσε οργή μόνο σε κλειστές ομάδες, στην κορυφή, στις φυλές, στους ηγέτες της αγέλης της περιοχής μας. Και το ίδιο συμβαίνει σήμερα σε αυτούς που αναλαμβάνουν αυτούς τους ρόλους που αντιδρούν άμεσα με αυτόν τον τρόπο απέναντι σε αυτούς που δίνουν παραδείγματα. Τακτικά αντιμετωπίζονται με καχυποψία και γίνονται προσπάθειες να εξουδετερωθούν ή να κρατηθούν μακριά από ζήλια και φόβο. Συνέβη ακόμη και με τη Φρουρά της Τιμής καθώς και με την Casa Pound και συνέβη ακριβώς από την πλευρά εκείνων που θα είχαν το ηθικό και πνευματικό καθήκον να τους στηρίξουν, ειδικά το πρώτο. 

Με τον καιρό αλλάζει ποιος παίζει τους ρόλους, αλλά όταν οι άνθρωποι αισθάνονται γεμάτοι από τον εαυτό τους, εγωκεντρικοί, σκέφτονται πολύ μικρά. Πρέπει να το θεωρήσουμε δεδομένο και να προχωρήσουμε παραπέρα. Φροντίζοντας, όσον αφορά τους εαυτούς μας, να μην αφήσουμε τους εαυτούς μας να ξεγελαστούν από τις σειρήνες της λιλιπούτειας «εξουσίας» που διαβρώνει και τις πιο δυνατές ψυχές.

4. Η επανάσταση είναι σαν τον άνεμο! Με ποια έννοια;

Με την έννοια ότι είναι απαραίτητο να ξέρει κανείς πώς να του εμπιστευτεί τον εαυτό του, ότι πρέπει να του δοθούν οι βλαστοί για να αφήσει να ανθίσουν εκεί που θα τους πάει και όχι να προσποιηθεί ότι τον καθοδηγεί και πόσο μάλλον να μας πάρει, εμάς ο άνεμος, ότι πρέπει να ξέρεις να τον ακούς.

Ακούγοντας: Ρώτησα για αυτό το σημείο. Για να επαναστατήσει κανείς πρέπει να ακούει και να ερμηνεύει και όχι να φωνάζει, ακριβώς κόντρα στον άνεμο, δογματικές αλήθειες και pretes-à-porter λύσεις. Πρέπει να ξέρει κανείς να διαβάζει τι συμβαίνει και να μπορεί να αναγνωρίζει ανθρώπους, πράγματα, έννοιες, λειτουργίες, πέρα ​​από τις μάσκες. Οι αρχαίοι έριχναν τα θεμέλια και ιεροποίησαν τους χώρους ξεκινώντας από αυτή τη λογική, αφού είχαν αναγνωρίσει χρόνους και τόπους. Από την άλλη, όσοι θέλουν να επιβάλουν προδιαγεγραμμένους νόμους στον άνεμο ξεχνούν ότι «ο άνεμος δεν ξέρει να διαβάζει» γιατί δεν το χρειάζεται αφού είναι εκδήλωση του Λόγου. Πρέπει να ξέρουμε πώς να διαβάζουμε εμείς που είμαστε καταδικασμένοι στη λογική, αλλά συνήθως δηλώνουμε φωναχτά από ένα σταυροδρόμι, που δεν είναι το ίδιο πράγμα. Είμαστε αναλφάβητοι που κουνάμε πίνακες νόμων.

5. Είσαι πάντα πεπεισμένος ότι κάθε είδους πολιτικό κίνημα πρέπει να βελτιωθεί και να ενισχυθεί εκ των έσω;

Δεν ξέρω, δεν νομίζω. Καλύτερα να τα αφήσετε να πεθάνουν εάν είναι εκτός κέντρου, άρρωστα, παραμορφωμένα ή εκτός δρόμου.

6. Ποιο ήταν το πνεύμα της «Τρίτης Θέσης»;

Αρχαίο και σύγχρονο. Ηθικό και επαναστατικό. Επαναστατικό και πειθαρχημένο. Ιερατικό και ανάλαφρο. Ιεραρχικό και κοινοτικό. Χαρούμενο και τραγικό.

7. Οι ιδεολογικές επιτυχίες και ήττες;

Άνευ συσχέτισης 

8. Οι Σχέσεις της Terza Posizione με το MSI και τις άλλες πολιτικές οντότητες εκείνης της εποχής;

Δεν μιλούσαμε την ίδια γλώσσα και δεν είχαμε τους ίδιους στόχους, ούτε το ίδιο βλέμμα. Προφανώς πολλοί Μισίνι και αντικοινοβουλευτικοί εθνικοεπαναστατες μας συμπαθούσαν και από εκεί εμπλουτίσαμε τις τάξεις μας. Μετά ανέλαβε ο ένοπλος αγώνας αλλά για να μιλήσουμε γι' αυτό θα χρειαζόμασταν ξεχωριστό χώρο.

9. Το σύνθημα «Ούτε κόκκινο μέτωπο ούτε αντίδραση» είναι πάντα επίκαιρο; Πώς να το εξηγήσουμε  σήμερα;

Σήμερα και τα δύο αναμειγνύονται στη γκρίζα ζώνη. Η οποία είναι ένα διεθνιστικό σύστημα, με έντονη βιβλική προκατάληψη, που βασίζεται στην κομμουνιστική νοοτροπία, την προοδευτική ψυχή και τη φιλελεύθερη μηχανική. Σήμερα, λοιπόν, το σύνθημα είναι ακατάλληλο και ξεπερασμένο. Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί αλλιώς. Όπως είπα και προηγουμένως, κάθε εποχή απαιτεί την ικανότητα να την ερμηνεύεις και να ανταποκρίνεσαι επαρκώς σε αυτήν, ξεκινώντας προφανώς από τις Ιδέες, προσφέροντας τους όμως αυθεντικά και μη προσθετικά πόδια.

10. Επανάσταση πώς και με ποιο μοντέλο ιδεολογίας;

Αποφεύγω να δίνω σχηματοποιημένους και μάλιστα, ιδεολογικούς ορισμούς. Επανάσταση, με συγκεκριμένους όρους, σημαίνει μια ριζική μεταμόρφωση ενός μοντέλου ζωής - τόσο ατομικού όσο και συλλογικού - που δεν μπορεί να συμβεί εάν δεν αλλάξουν όλες οι σχέσεις αιτίου και αποτελέσματος στις οποίες βασίζεται η κοινωνία. Επομένως οι αξιακές ιεραρχίες και τα κριτήρια στα οποία στηρίζονται τα πάντα και άρα ο τρόπος ζωής και οι καθημερινές προτεραιότητες στις οποίες βασίζεται η ύπαρξη.

Όσοι αισθάνονται μια επαναστατική ορμή - δηλαδή όσοι δεν πιστεύουν ότι αρκεί να βελτιώσουν κάτι εδώ και εκεί για να βελτιώσουν τα πάντα - μπορεί να μπουν στον πειρασμό να κάνουν την επανάσταση ή να στοχεύουν στην Ουτοπία (το νησί που δεν υπάρχει), έτσι θεμελιώνοντας τα πάντα για ένα είδος μεσσιανικού και εσχατολογικού γίγνεσθαι στη γη, ή για τον Μύθο (που είναι η «έκφραση του Λόγου»).

Ο Μύθος είναι κάτι που ήταν και που επαναλαμβάνεται, πράγματι έτσι είναι. Ο Μύθος, λοιπόν, δεν είναι μόνο πρότυπο αλλά και ολοκληρωμένο πρότυπο. Πάνω απ' όλα, ο Μύθος έχει από μόνος του κάτι που δεν κατέχει η Ουτοπία: υπαγορεύει σε όλους την ανάγκη να διαμορφώσουν τον εαυτό τους πάνω σε αυτόν και στα αρχέτυπα που τον εκφράζουν (τα οποία είναι πανομοιότυπα, από τον Κατιλίνα μέχρι τον Παβολίνι). Και το επίπεδο προσκόλλησης στο αρχέτυπο είναι επαληθεύσιμο, επομένως η ανάπτυξη είναι δυνατή, αρκεί να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας.

Για όσους, όπως εγώ, δεν θεωρούν μια επανάσταση βασισμένη στην Ουτοπία αλλά μόνο στον Μύθο ως έγκυρη και ίσως και όχι πιθανή, προκύπτει ότι η απόλυτη προτεραιότητα είναι η επανάσταση από μόνη της, κάθε μέρα. (Από το οποίο καταλαβαίνουμε το «Ο πρώτος εχθρός μου είμαι εγώ»). Είναι ζήτημα, όπως είπα και παραπάνω, να κάνεις θεμέλια και να ιεροποιήσεις χώρους.

Η επανάσταση λοιπόν είναι πρώτα απ' όλα εποικοδομητική, διαμορφωτική και δημιουργική δράση, είναι θετική δράση. Δεν είναι στείρος και διεγερμένος «ανταγωνισμός», δεν είναι μια αποσυντιθέμενη αντίδραση και μπροστά σε πολιτικά κουτσομπολιά, δεν είναι μια αυταπάτη προσομοίωσης αβάσιμων πολιτικών εναλλακτικών που θα ήθελαν να συγκεντρωθούν γύρω από ανώριμους ανθεκτικά και διανοητικά έφηβους, κάτι που δεν σημαίνει ούτε νιότη ούτε παιδικότητα αλλά κάτι εύθραυστο ημιτελές.

Η επανάσταση είναι καθημερινή αλλαγή, στον σεβασμό των κριτηρίων, στην ενσάρκωση αρχών, στη δημιουργία αξιών, στην υλοποίηση της δικαιοσύνης σε όλους τους τομείς. Το γεγονός ότι στη «δεξιά» γίνεται τόσος λόγος για υπεράσπιση αξιών και δεν γίνεται λόγος για αρχές, μπερδεύοντας έτσι το ενδεχόμενο με το ουσιώδες, δείχνει το επίπεδο αποπροσανατολισμού και ξεριζωμού που έχει φτάσει αυτός ο χώρος κατακρημνισμένος. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το να προσποιείται κανείς ότι αγωνίζεται για «αξίες» (που είναι πάντα και σε κάθε περίπτωση κώδικες που πρέπει να ακολουθούνται) σημαίνει εγκατάλειψη της ενδοσκόπησης και της αυστηρότητας προς τον εαυτό του που είναι υποχρεωτική όταν θέλει να «γίνει» παράδειγμα και όχι να «κηρύττει». 

Και κάπως έτσι φτάσαμε στον παραλογισμό, που μοιραζόμαστε γενικά στο τερματικό δικαίωμα, να νιώθουμε μια αδιαλλαξία προς όλους τους άλλους και μια τέρψη για τον εαυτό μας. Που πηγαίνει από τη σχέση μεταξύ περιοχής και έξω, σε αυτή μεταξύ ομάδων και φυλών μέσα στον περίβολο, μέχρι τη σχέση του καθενός με τους άλλους του δικού του κοπαδιού: είναι ένα όργιο ατομικιστικών τεκμηρίων. Η επανάσταση θα απαιτούσε ακριβώς το αντίθετο. Αλλά τι να περιμένουμε από εκείνους που, προσκολλημένοι σε ηθικισμούς και φονταμενταλισμούς κάθε είδους, έπαψαν να αποτελούν παράδειγμα (ή να συμμετέχουν στον «ηρωικό κύκλο» που δημιούργησε Φασισμούς) αλλά υποδεικνύουν δείχνοντας ένα σύνολο απαγορεύσεων και υποχρεώσεων καταντώντας έτσι ένας μακροχρόνιος παραμορφωμένος δείκτης.

Η επανάσταση ξεκινά από μόνη της: επομένως ξεκινά με μια πολιτιστική επανάσταση που μας απελευθερώνει από τις ιδεολογικές μολύνσεις που έχουν συσσωρευτεί με τα χρόνια και κυρίως μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε μια «πόλωση» που μας επιτρέπει να «ανακαλύψουμε ξανά τον βορρά». Επανάσταση σημαίνει, ταυτόχρονα, δημιουργία ελεύθερων χώρων και απόκτηση δύναμης και θέλησης. Αντίθετα, δεν έχει καμία σχέση με τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει στην πρόγευση της πολιτικής ή με τη συγκρότηση υποθετικών μονάδων ακροδεξιών στην καρικατούρα και την ομίχλη.

Αυτό είναι το ουσιαστικό, το κεντρικό. Έπειτα μπαίνουμε στο ερωτηματικό, στο πώς να απαντήσουμε στον χρόνο ερμηνεύοντας τον και στο πώς να προσφέρουμε πόδια και όχι προθέσεις στις Ιδέες (οι ιδεολογίες, υλιστικές ή θρησκευτικές, είναι αντίθετα το εργοστάσιο των προθέσεων). Στο πώς, δηλαδή, να είμαστε Ρωμαίοι, Γιβελλίνοι, Φασίστες σήμερα. Εδώ η συζήτηση είναι ανοιχτή.

Για χρόνια εξηγώ πώς πιστεύω ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα διαφορετικά επίπεδα εξουσίας, με την κοινωνία και τον πολιτισμό, και έχω σκιαγραφήσει ένα μοντέλο και μια μέθοδο. Παρατηρώ ότι από τότε που επέστρεψα στην Ιταλία πριν από εννέα χρόνια, ο αριθμός των ανθρώπων που κινούνται με επιτυχία στις γραμμές που έχω θεωρήσει έχει αυξηθεί δραματικά. Αλλά, προσέξτε, δεν είναι από ψεύτικη σεμνότητα που βεβαιώνω ότι η αξία μου είναι σχετική: έχω καταλάβει μόνο την ψυχή των πραγμάτων, δεν έχω διδάξει και δεν έχω παράγει όσα μπόρεσα να ακούσω και επίσης να ερμηνεύσω λίγο. Ωστόσο, δεν μπορώ να αναλύσω τις μεθόδους και τους τρόπους που προτείνω γιατί θα χρειαζόμασταν μερικές σελίδες.

Αναφέρομαι στο «Αυτό το αύριο που μας ανήκε» που δημοσιεύτηκε από τον Barbarossa και στο πολιτικό μου έγγραφο «Neuronic Overtaking» που μπορείτε να το κατεβάσετε από το www.noreporter.org, το τρίτο εικονίδιο από την κορυφή στην αριστερή στήλη Noreporter. Το φροντίζω καθημερινά και εν τω μεταξύ παρακολουθώ διαφορετικές πολιτικές πραγματικότητες (πρώτα από όλα της Casa Pound αλλά και ενδιαφέροντα πρότζεκτ διάσπαρτα παντού και παραταγμένα κάτω από διαφορετικές ετικέτες), είμαι παθιασμένος θαυμαστής του Popoli, συμμετέχω ενεργά στο πρωτοβουλίες της Κοινωνικής Αρωγής, συντονίζω το Κέντρο Μελετών Polaris (συγγραφέας επίκαιρων μελετών για τρέχοντα θέματα όπως η γεωπολιτική των ναρκωτικών ή η μετανάστευση ή οι γεωπολιτικοί και οικονομικοί κλονισμοί). 

Οι «θεωρητικοποιήσεις» παίρνουν μόνο ένα μη ουσιώδες μέρος του χρόνου μου, πολύ περισσότερο αφιερώνεται σε δράσεις που στοχεύουν σε διάφορες κατευθύνσεις. Μια απόδειξη του γεγονότος ότι αντιλαμβάνομαι την επανάσταση ως κάτι που όχι μόνο πρέπει να επιτυγχάνεται καθημερινά αλλά πρέπει να γίνεται σχολαστικά, οργανικά, με πολύπλοκο τρόπο και χωρίς την αγωνία των άμεσων ανατροπών και, κυρίως, της δημόσιας αναγνώρισης. Ένα πράγμα που ειλικρινά με εξέπληξε είναι να ανακαλύψω πόσοι από αυτούς που θα πρέπει να μοιράζονται την Ιδέα του κόσμου που πρέπει να σχηματίσουμε είναι αντ' αυτού ευαίσθητοι στην κολακεία, την ματαιοδοξία, τα προσωπικά αποτελέσματα και τα αποτελέσματα που πρέπει να επιτευχθούν με κοντά πόδια να αποκλείονται εντελώς, όπως και οποιαδήποτε δέσμευση που δεν υπόσχεται άμεσα αποτελέσματα και δεν τους βλέπει στο επίκεντρο των τιμών. 

Επανάσταση είναι, πρώτα απ' όλα, να αφήνεις αυτούς τους ανθρώπους πίσω. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάθε ψευδαίσθηση συμφωνίας μεταξύ αυτών που ζουν σε τμήματα ενός κατεστραμμένου «χώρου» είναι άνευ σημασίας. Όχι μόνο επειδή αυτή η υποτιθέμενη περιοχή, εκτός από τις παθολογίες, δεν έχει κανένα λόγο να νιώθει διαφορετική από τον κόσμο και δεν έχει αδιάβατα όρια εκτός από αυτούς που χαίρονται να ξαπλώνουν στο γκέτο, αλλά επειδή οι εκπρόσωποι της ζουν με τόσα και τόσα από αυτά τα ατομικιστικά ελαττώματα , δημοκράτες, επαναστάτες και αστοί που τους αγνοούν και προχωρούν ευθεία αντί να απογοητεύονται με τη μονόπλευρη κατασκευή του πολλοστού πύργου της Βαβέλ.

11. Κατά τη γνώμη σας, είναι ο άνθρωπος που κάνει μια ιδεολογία επιζήμια; Ή η ιδεολογία που κάνει τον άνθρωπο κακό;

Η ιδεολογία χρησιμεύει για να παραπλανήσει τον άνθρωπο από την κοινή λογική και το κριτήριο, να τον κάνει να αρνηθεί, συχνά από φιλοδοξία ή τεκμήριο, τον ρόλο που του ανήκει. Αυτό που κάνει τον άνθρωπο «κακό» είναι το γεγονός ότι καλύπτει ρόλους που δεν είναι δικοί του ή ανεπαρκείς λειτουργίες, άρα και του να μην είναι «τακτοποιημένος», στην ιεραρχία. Το «κακό» για τους Έλληνες ήταν η «απουσία καλού» εννοείται ακριβέστερα ως «σφάλμα σχέσεων», ιεραρχική φυσικά. Ας πούμε ότι οι ιδεολογίες ζαλίζουν τους ανθρώπους, αλλά ότι οι άνθρωποι που δεν είναι τελείως ανόητοι, ή ίσως δυνατοί και συγκεντρωμένοι, βγαίνουν απρόσβλητοι από την επαφή με τις ιδεολογίες. Πολιτικά ή θρησκευτικά όπως είναι. Και είναι αντίθετα η αναγνώριση και η ανάληψη των σωστών ιεραρχικών σχέσεων μεταξύ ανθρώπων και ανθρώπων, μεταξύ καθηκόντων και αξιών που τους κάνει γόνιμους, δραστήριους και ευτυχισμένους.

12. Το αύριο μας ανήκει! Είναι ακόμα αυτό το σύνθημα πραγματικότητα για τους νέους μας;

Το αύριο ανήκει σε αυτούς που είναι ικανοί να το χτίσουν. Δεν ξέρω τι εννοείτε με τον όρο «οι νέοι μας»: νέοι Ιταλοί; Δεν ξέρω, αλλά δεν συμμερίζομαι τις αποκαλυπτικές αντιλήψεις για το παρόν και το μέλλον που είναι τόσο συχνές στην άκρα δεξιά. Υπάρχουν στοιχεία για απαισιοδοξία, άλλα και για αισιοδοξία. Τα τελευταία είναι πολύ μεγαλύτερα σήμερα από ότι πριν από είκοσι χρόνια, ωστόσο, σε αντίθεση με την αλαζονική ηττοπάθεια που κυριεύει όσους αισθάνονται ανώτεροι και απομονωμένοι.

13. Στα δικονομικά έγγραφα κατά της «Τρίτης Θέσης», ο Εισαγγελέας υποστήριξε ότι: «Ο αγωνιστής της Τρίτης Θέσης διαπράττει έγκλημα κατά της ύπαρξης του Κράτους ακόμη και μόνο με το παρόν…». Γιατί;

Γιατί δεν είχαν συγκεκριμένα στοιχεία εναντίον μας και γιατί μας θεωρούσαν κληρονόμους αυτού που πάντα μισούσαν και που εμείς το είχαμε επιλέξει ως μύθο. Και αυτό τρόμαξε πραγματικά κάποιους ανθρώπους. Επομένως μας θεωρούσαν δυνατούς, μας εξύψωσαν.

14. Από τους πολλούς αγωνιστές της «Τρίτης Θέσης», ποιους θυμάστε με περισσότερη αγάπη;

Εκείνοι που δεν είναι πια εδώ όπως ο Francesco Mangiameli, ο Nanni De Angelis, ο Fulvio Cellini, ο Walter Spedicato και ο Peppe Dimitri (που ήταν ο πραγματικός μας Ρεξ) και όσοι είναι ακόμα στη φυλακή όπως ο Luigi Civardini και ο Pasquale Belsito.

15. Ποια ήταν η αιτία που προσδιορίστηκε για τη διάλυση της «Τρίτης Θέσης»;

Η αναδιάρθρωση της εξουσίας υπαγόρευσε την υποχρέωση εξάλειψης όλων των αναταράξεων που υπάρχουν στην Ιταλία, που θεωρούνται και αντιμετωπίζονται ως ανάπτυξη. Στην πραγματικότητα ήταν κυρίως η υπεραριστερά. Το να προσποιούμαστε ότι φοβόμαστε την εξουσία θα μπορούσε επίσης να μας ευχαριστήσει και να γαργαλήσει μέσα μας τον ναρκισσισμό και τη μεγαλομανία, αλλά θα ήταν ψέματα στους άλλους και στους εαυτούς μας. Αποκλειστήκαμε περισσότερο για ίσους όρους παρά για οτιδήποτε άλλο. Ωστόσο, με κάποιο τρόπο θα μας είχαν σταματήσει αργά ή γρήγορα χωρίς φόβο, απλώς και μόνο επειδή μας μισούσαν. Ήταν σχεδόν όλοι παρτιζάνοι και το μίσος τους μόνο περηφάνια μπορεί να μας γεμίσει.

16. «Τρίτη Θέση»: Ήταν, είναι και θα είναι;

Το πνεύμα είναι αιώνιο. Η επανασύνδεση του εαυτού με το πνεύμα καταφέρνοντας να το εκφράσει με την ψυχή του είναι αυτό που έκανε και διατηρεί την «Τρίτη Θέση» σημαντική. Γιατί πολλοί εμπνέονται από το πνεύμα ή μιμήθηκαν προηγούμενες ενσαρκώσεις, αλλά είναι σπάνιο να εκφράζεται σχεδόν μαγικά, με πλήρη φυσικότητα. Δεν πρέπει ποτέ να συγχέουμε: το πνεύμα είναι και θα είναι πάντα, όπως είναι. Της «Τρίτης Θέσης» θα πρέπει να μας ενδιαφέρει η ψυχή, αυτός είναι ο τρόπος να εκφράσουμε έννοιες, να νιώσουμε τον κόσμο και να σχετιστούμε μαζί του. Δεν πρέπει να προσπαθεί κανείς να μιμηθεί την ψυχή του, ωστόσο, μπορεί να αναζητήσει μόνο κάποια αρμονία και αναλογία μαζί της, η οποία είναι πολύ διαφορετική. 

Τέλος, σε επίπεδο σώματος ή σε ότι αφορά την επανέκδοση του πολιτικού μοντέλου, πρέπει να αλλάξουμε οπτική, τόσο γιατί το απαιτούν οι καιροί όσο και γιατί η προσπάθεια να αναβιώσει αυτό που ήταν είναι περισσότερο μια μορφή βουντού παρά οτιδήποτε άλλο. Δεν περνάει μέρα χωρίς να με ρωτήσει κάποιος αν δεν πρέπει να αναδημιουργήσω την Terza Posizione και η απάντηση μου είναι πάντα η ίδια. Χρειαζόμαστε Πόδια, όχι πατερίτσες!

Gabriele Adinolfi

Ευχαριστώ, Stefano Pantini

61 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/7/22 3:00 μ.μ.


    με αφορμή την καταπληκτική αυτή συνέντευξη του μαθητή του Έβολα θέτω ερωτήματα προς την Σ.Ο.

    πώς κρίνετε την εμμονή γνωστής "αυτόνομης" ομάδας της ... για να μην κρύβομαι να ασχολείται επί σειρά εκπομπών με την προσπάθεια (ερασιτεχνικό επίπεδο) της αποδόμησης του φασισμού στο όνομα ενός "εθνικοσοσιαλισμού", παλιάς κοπής που είναι όμως ακριβές αντίγραφο της πρώτης περιόδου της χα, και έχει και σημεία ευνοϊκά προς τον Βενιζέλο ή θυμίζει ανακοίνωση πιωμένου εκφωνητή της ραδιοφωνίας Αθηνών του 1942 αλλά παράλληλα κατηγορεί πχ την Καραϊσκάκη

    θεωρείτε τυχαίο το γεγονός αυτό ή εν έτει 2022 ο φασισμός τελικά σε κάποια σημεία του παραμένει επίκαιρος ή μυστηριώδης και κάποιοι θεωρούν αναγκαίο θεμιτό και σκόπιμο να αντιγράψουν ακόμη και θέσεις της antifa ή της εφσυν;

    όλα αυτά τα χρόνια η Χρυσή Αυγή απέφευγε να προβάλλει τις ποιοτικές πολιτικές πτυχές ενός φασισμού που ξεκινάει από τις ιταλικές δέσμες μάχης και περνάει στον γαλλικό φασισμό, γιατί όχι στο Salo μετά στο msi του Rauti ή τις διασπάσεις που επέφερε ή λογική του γέροντα Almirante και μετά τις ένοπλες ομάδες

    δεν απορρίπτω την GUD και άλλες σύγχρονες εκφράσεις με αποκορύφωμα τις καταλήψεις τύπου Κάζα και όχι μόνο που κρατάνε ακόμη. για να μην σας κουράσω ποιος ο λόγος να το παίζει κάποιος αντιφα με σβάστικα ή και με την γαλανόλευκη σημαία στο όνομα της καθαρότητας, την στιγμή που αν δεν υπήρχε ο Μουσολίνι δεν θα είχε επηρεάσει φυσικά τον μύστη Χίτλερ και το nsdap την στιγμή μάλιστα που ο Γερμανός δεν τον εγκατέλειψε στους μοναρχικούς και τους συμμάχους.

    Παρά την παράνοια να επεμβαίνουν παντού και να βάζουν δεξιά ανδρείκελα σε κυβερνήσεις επέτρεψαν έστω και για λίγο να ανθίσει ο πρωτογενής φασισμός στο RSI, που αν κάποιος σκληρός καθαρολογος διαβάσει τι τόλμησαν οι φασίστες σε λίγους μήνες πιθανόν να νοσηλευτεί από κρίση για την αλήθεια και να ξαναβγάλει μαλλιά

    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/7/22 9:21 μ.μ.

      Ο "φασισμός" ως γενικότερη τάση είναι επικίνδυνος για την φετιχιστική και προσωπολατρική εκδοχή του "ε/σ" που προωθείται. Κάποιοι θέλουν να περιοριστεί η αντίδραση στην νεωτερικότητα στο 33-45, στο πρόσωπο του Χίτλερ (τον οποίον λατρεύουν σαν θεό) και στο Μαιν Καμπφ. Πρόσθεσε εδώ έναν τυφλό φανατισμό και την λατρεία ενός τελματωμένου χώρου για συγκρούσεις και έριδες δίχως ουσία (γιατί στο επίπεδο που γίνεται αυτή η κριτική δεν υπάρχει ουσία) και έχεις την απάντησή σου

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/7/22 9:35 π.μ.

      Έχετε μεγάλη πλάκα μερικοί εδώ μέσα. Όταν γίνεται κριτική προς το Γ Ράιχ δεν τρέχει τίποτα, γιατί "πρέπει να μελετάμε την ιστορία χωρίς εμμονές του παρελθόντος", αλλά όταν γίνεται κριτική στον φασισμό, τότε ξαφνικά ανακαλύπτουμε εμπαθείς τύπους που προσπαθούν να σπιλώσουν το αγαπημένο σας καθεστώς, της φασιστικής Ιταλίας. Ένα καθεστώς που όλη του η εξουσιαστική δομή αποτελουταν από έμμισθους πράκτορες της των αγγλικών μυστικών υπηρεσιών όπου το κεφάλαιο έκανε πάρτι μαζί με την Εκκλησία. Απορώ αν είστε όντως εθνικιστές όσοι τα γράφετε αυτά..

      Διαγραφή
    3. Η πιο μεγάλη πλάκα είναι ότι αν δεχτούμε την θέση σας, ο βασικός σύμμαχος του άξονα ήταν μόνο μια σφηκοφωλιά πρακτόρων του κεφαλαίου. Άρα η εξωτερική πολιτική του ηγέτη της Γερμανίας ήταν λάθος, η συμμαχία ήταν λάθος, οι υπηρεσίες ασφαλείας των Γερμανών πιάστηκαν στον ύπνο. Και φυσικά η αλήθεια ίσως να είναι λίγο διαφορετική αν σκεφτούμε ότι τελικά οι προδοσίες στον φασισμό προήλθαν κυρίως από τους τέκτονες και τους μοναρχικούς στο ναυτικό. Κανείς δεν αμφιβάλλει για τον ρόλο της εκκλησίας. Το ίδιο συνέβη και στην Γερμανία όπου η ηγεσία της καθολικής και της προτεσταντικής εκκλησιάς είτε αγνόησε επιδεικτικά το καθεστώς της χιτλερικής εξουσίας είτε συνεργάστηκε με τα δίκτυα πρακτόρων και τις απόπειρες δολοφονίας. Το ερώτημα είναι ένα: το να λασπολογείς τον Έβολα ή την Καραϊσκάκη ή να τονίζεις τις δομικές αντιθέσεις των δύο επαναστάσεων σημαίνει παράλληλα και ενίσχυση του εν Ελλάδι εθνικοσοσιαλισμού;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος6/7/22 1:57 μ.μ.

      Εσύ έχεις πλάκα 9:35 γιατί φαίνεται οτί δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Το καθεστώς του φασισμού στην Ιταλία, όπως και αυτό του εθνικοσοσιαλισμού στην Γερμανία, δεν ήταν τέλεια. Μέσα τους υπήρχαν πολλές φορές αντικρουόμενες τάσεις, συμβιβασμοί λόγω της πολιτικής και ιστορικής πραγματικότητας, διαφορετικές και αποκλίνουσες οπτικές στα περισσότερα θέματα. Το να προσπαθείς να αναλύσεις τις τάσεις αυτές, τις ιστορικές και ιδεολογικές τους ρίζες, ώστε να βρεις το πραγματικά ουσιώδες, τον πυρήνα, και να μην μένεις σε μια στείρα φετιχιστική λατρεία είναι όχι απλά θεμιτό αλλά απαραίτητο.

      Το να απορρίπτεις και να λασπολογείς όμως ιδεολογίες και προσωπικότητες με αστεία προπαγανδιστικά επιχειρήματα (χωρίς καμία βάση σε πολιτική επιστήμη, ιστορία των ιδεών ή μεταφυσική) απλά και μόνο γιατί ερεθίζεσαι με ό,τι δεν βρίσκεις στην Βίβλο σου (βλ. Mein Kampf) είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος7/7/22 2:39 π.μ.

      Που με είδες να λασπολογω ιδεολογίες και προσωπικότητες ή να επιθυμώ φετιχιστική λατρεία του ΕΣ; Εγώ είμαι υπέρ της αντικειμενικής κριτικής στους πάντες, σε αντίθεση με εσάς που μάλλον είστε επιλεκτικά, αναλόγως του αν θίγεται το ίνδαλμα σας ή ο Χίτλερ. Διάβασε λίγο τι σχολιάζει κάποιος πριν αρχίσεις άσχετες κασέτες

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος7/7/22 12:58 μ.μ.

      Ποιες κασέτες, δεν αναφέρομαι σε εσένα, που να ξέρω τι υποστηρίζεις με βάση ένα σχόλιο. Στην έκδοση του hellenic existence αναφέρομαι, τα αντιφασιστικά επιχειρήματα των οποίων ήδη γνωρίζουμε από πολλά άρθρα, σχόλια και εκπομπές.

      "Αντίθεση" δεν υπάρχει, αυτό σου εξήγησα αλλά μάλλον αδυνατείς να το καταλάβεις.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος4/7/22 10:12 μ.μ.

    Γιατί είναι ακροδεξιά .... με εμμονική προσκόλληση σε απολιθώματα τους παρελθόντος. Για αυτό χτυπάνε τον φασισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/7/22 10:38 μ.μ.

    Πλάκα κάνουμε τώρα.;Τι χιτλερικοί και πράσσειν άλογα μας τσαμπουνάτε για την Αντικαθεστωτική. Αυτοί είναι αυτοχθονιστές, άρα ακροδεξιοί με βούλα και πατέντα.
    Δεν υπάρχουν εθνικοσοσιαλιστές, κύριοι, οι οποίοι να είναι συνάμα και αυτοχθονιστές παρά μόνο ίσως στα άσυλα ανιάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/7/22 12:57 μ.μ.

      Πράσινα άλογα είναι, όπως white elephants στα Αγγλικά. Δεν υπάρχει φράση "πράσσειν άλογα" πουθενά στην αρχαία γραμματεία.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/7/22 7:38 μ.μ.

      Εντάξει, από πότε έγινε ο αυτοχθονισμός κριτήριο "ακροδεξιάς"; Κριτήριο νοημοσύνης και βασικών γνώσεων ναι, συμφωνώ.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος7/7/22 2:20 π.μ.

      Κριτήριο νοημοσύνης η αποδοχή της Ινδοευρωπαϊκής θεωρίας που έχει καταρριφθεί από τόσα σύγχρονα επιστημονικά ευρήματα; Ασχοληθείτε λίγο με την σύγχρονη έρευνα και μην πιθηκιζετε άκριτα ότι γραφόταν πριν τόσα χρόνια γιατί καταντατε επιεικως γραφικοί.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος7/7/22 12:55 μ.μ.

      Ρε φίλε 2:20 ίσα ίσα που η σύγχρονη έρευνα και η γενετική είναι που αποδεικνύουν πέραν κάθε αμφιβολίας την πραγματικότητα της συγκεκριμένης θεωρίας. Όλο σε επιστημονικά ευρήματα αναφέρεστε, έχετε να παραθέσετε κανένα;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος7/7/22 9:56 μ.μ.

      Τον Τιραμόλα...

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος5/7/22 12:34 μ.μ.

    10:38 είσαι ινδοευρωπέος σαν τον Κούλη που μισεί τους αυτόχθονες.Τσακισου φύγε από την γη των προγόνων μου και τράβα στην ανατολή απ' όπου κατάγεσαι.
    Μογγολος θα είσαι ή Τάταρος ή μπασταρδεμα της ανατολής.
    Σίγουρα πάντως ζεις με κατάθλιψη και ς θα ήθελες να είσαι νορδικος αλλά είσαι αρμενοειδης σαν των παλιό σου αρχηγό στην ΧΑ και το τωρινό σου είδωλο τον Έλαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/7/22 2:51 μ.μ.

      ο σουβλατζής δεν είναι αρμενοειδής ότι απέμεινε από την μάχη της Βέργας είναι. δούλοι πρώην μαμελουκοι που έμειναν για πάντα εκεί.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/7/22 5:08 μ.μ.

      Χαχαχαχα τι βλακείες γράφετε ρε

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος5/7/22 8:18 μ.μ.

      Ρε 12:34 όταν λες "προγόνων μου" εννοείς τίποτα "ελληνες" με φαινοτυπο μεταξύ καραγκιόζη και χατζατζαρη; Γιατί συνήθως οι αυτοχθονιστες κατι τετοιοι οριενταλ τυποι είστε. Επειδή εσείς είστε μαυριδεροι νομίζετε οτι και οι Έλληνες ετσι είναι.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος6/7/22 9:45 π.μ.

      Εγώ πάντως τις προάλλες είχα επισημάνει ότι στο ιστολόγιο της ομάδας που έχετε μαζευτεί πάλι και βρίζετε ανώνυμα, υπάρχουν άρθρα που αναφέρονται στην ινδοευρωπαϊκή μας κληρονομιά. Ζήτησα και λινκ της σχετικής εκπομπής στο you tube, αλλά απάντηση δεν πήρα. Δεν ξέρω αν εσύ που τα γράφεις είσαι εμμονικο τρολ ή μέλος της γνωστής αποτυχημένης γκρουπας του χώρου που τα (ελάχιστα πλέον) μέλη της κοιμούνται νορδικιστες και ξυπνάνε δραγουμικοι

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος5/7/22 2:06 μ.μ.

    "Εθνικοσοσιαλιστές" με απώτατο πρόγονο τον Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων... Δηλαδή ένα ανθρωποειδές 100.000 χιλιάδων χρόνων και βάλε!
    Μαϊμού-"εθνικοσοσιαλισμός".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/7/22 8:52 μ.μ.

      Εσύ λογικά ως ινδοευρωπαιος πρέπει να νιώθεις περήφανος που πιστεύεις ενα σιωνιστικό κατασκεύασμα των αποικιοκρατών του 18ου αιωνα ετσι;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/7/22 11:50 μ.μ.

      Ετσουξε αυτό...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος6/7/22 1:25 π.μ.

      Ποιο σιωνιστικό κατασκεύασμα των αποικιοκρατών ρε ψεκασμενε;

      Διαγραφή
  6. Τρίτη Θέση λίγοι και καλοί. Μποβιάτσος Γιαλαμάς Δημητρούλιας Άρης Αρίων Ροντογιάννης. Δυνατή πεντάδα που ξέρει και το εξωτερικό και το εσωτερικό. Παλαίμαχοι με σπουδές και προσφορά.

    Στρασσερικοί και αριστερός εθνικισμός, αυτονομία και φαιοκόκκινος τρόπο σκέψης η τρίτη θέση πιο δυνατή από ποτέ.

    Οικοφασισμός και αυτόνομες κοινότητες, καταλήψεις και κινήσεις για την αλληλεγγύη βήματα που προτείνει ο καθένας που δεν υποκύπτει στην μαγεία της Βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος5/7/22 8:54 μ.μ.

    Καλά όλα αυτά αλλά είναι δεδομένο ότι κανένα από τα ακροδεξιά κόμματα δεν ασπάζονται την ινδοευρωπαϊκή μας κληρονομιά. Και αυτό είναι και μια βασική αιτία που ο κόσμος γελάει με τον χώρο. Καλά λένε οι ...... πως ο χώρος είναι βόθρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος5/7/22 8:54 μ.μ.

    https://resisttoexistcom.wordpress.com/2020/04/21/o-mythos-ths-indoeyropaikhs-theorias/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/7/22 11:51 μ.μ.

      Συγγνώμη, παραθέτεις στα σοβαρά αυτό το "άρθρο" χωρίς να σε πιάνουν τα γέλια;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/7/22 1:26 π.μ.

      Το άρθρο αυτό είναι γελοίο. Διαβάστε σοβαρές επιστημονικές μελέτες και αφήστε τις βλακείες

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος6/7/22 5:20 μ.μ.

      Το εξωφρενικό με την ιστορία του αυτοχθονισμού δεν είναι πως οι καταβολές του βρίσκονται στη σοβιετική "ανθρωπολογία". Το εξωφρενικό είναι πως υπάρχουν πραγματικοί καρνάβαλοι που επικαλούνται τον αυτοχθονισμό και συγχρόνως δηλώνουν εθνικοσοσιαλιστές. Δηλαδή μια κοσμοθεωρία ή οποία προβάλλει ως θεμέλιο της ερμηνείας του Κόσμου και της Ιστορίας τη φυλετική διαπάλη και θέτει στην κορυφή της φυλετικής ιεραρχίας τον Άριο. Ως Αρίους οι φυλετιστές του ύστερου 19ου αιώνα και οι εθνικοσοσιαλιστές του 20ου προσδιόριζαν τα λεγόμενα ινδοευρωπαϊκά/ινδογερμανικά φύλα (Indogermanen). Αυτός είναι και ο λόγος που ο Τσάμπερλαιν, ο Ρόζεμπεργκ, ο Χίτλερ, ο Χίμμλερ, οι επίσημες εκδόσεις του καθεστώτος, των SS κ.ο.κ. υμνούν την Ινδία των άριων κατακτήσεων, το αρχαίο Ιράν, την Ελλάδα, τη Ρώμη ως φυλετικά συγγενείς πολιτισμούς μέχρι αυτοί να νοθευτούν εξαιτίας της φυλετικής μείξης με αλλογενή στοιχεία. Η πίστη τους ήταν πως τα τευτονικά φύλα θα συνεχίσουν τη σκυτάλη του Αριανισμού που παρέλαβαν από τους αρχαίους αυτούς πολιτισμούς και θα κτίσουν έναν νέο κόσμο.
      Αυτός είναι ο Εθνικοσοσιαλισμός. Αν δεν σας αρέσει - που έχετε πολλούς λόγους να μην σας αρέσει - και συγχρόνως μου καμώνεστε τους ultra NS τότε πρόβλημά σας. Βρείτε τα με τον ψυχίατρό σας.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος7/7/22 1:06 π.μ.

      Για να σου φύγει η τραγελαφική ψυχασθένεια που κουβαλάς, σε ενημερώνω φιλικά ότι η αμφισβήτηση της Ινδοευρωπαϊκής θεωρίας δε σημαίνει ούτε αυτοχθονισμο (απορώ πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε..) ούτε την άρνηση της φυλετικής συγγένειας των συγκεκριμένων πολιτισμών ούτε αναιρεί το αφήγημα που αναφέρεις. Μάθε επίσης ότι τα πρόσωπα που αναφέρεις είχαν εντελώς διαφορετικές απόψεις ως προς την φυλετική ταυτότητα των φύλων που μετακινούνταν.
      Θα είχε επίσης πλάκα να δούμε και πόσο δωρικός είναι ο φαινότυπος σου. Γιατί κουτοπόνηροι σαν εσένα μοιάζουν συνήθως με οριεντάλ κατσιβελους που φαντασιωνονται τους Nordic

      Διαγραφή
    5. Προς 8:54

      Δες αυτό το άρθρο.
      Πέρα από την ανάλυση περί της ΙΕ θεωρίας και την ανάλογη τεκμηρίωση, δίδεται απαντήσει και στους ισχυρισμούς του εν λόγω ιστολογίου

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος7/7/22 11:16 π.μ.

      5.20, Έτσι δηλαδή θα κάνουμε πολιτικό αγώνα στο 2022; Λέγοντας στον κόσμο ότι "τα τευτονικά φύλα θα συνεχίσουν τη σκυτάλη του Αριανισμού που παρέλαβαν από τους αρχαίους αυτούς πολιτισμούς και θα κτίσουν έναν νέο κόσμο"; Μήπως εσύ χρειάζεσαι ψυχίατρο;

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος7/7/22 12:54 μ.μ.

      Συγγνώμη αλλά αν αναφέρεσαι στα σοβαρά στο άρθρο αυτό τότε υπάρχει πρόβλημα και εξηγούνται πολλά

      Διαγραφή
    8. Για κάποιο λόγο υποθέτω πως δεν εμφανίστηκε στο παραπάνω σχόλιο μου ο σύνδεσμος που είχα παραθέσει. Το ανεβάζω ξανά, και ελπίζω να φαίνεται. Εδώ καταρρίπτεται τόσο ο μύθος του αυτοχθονισμού και επίσης καταρρίπτονται και όσα γράφονται στο άρθρο του Resist to Exist.

      https://laikosparatiritis.blogspot.com/2022/03/blog-post.html?m=0

      Διαγραφή
    9. Υπάρχει τεχνικό θέμα με τα σχόλια. Κάποια εμφανίζονται κάποια όχι.

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος9/7/22 10:15 μ.μ.

      1:56 στα δεξιά στο ιστολόγιο σας πέρα από το γνωστό μπλογκ που σήμερα υμνεί δεξιούς και ηπα έχετε και το εξιστενς. αυτό το άρθρο υπέρ της αυτοχθονίας γράφτηκε στο resist to exist από δικό τους άτομο ή είναι τρολάρισμα? είναι άλλο ο λαικός παρατηρητής και άλλο το εξιστενς?

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος5/7/22 8:59 μ.μ.

    Ο αυτοχθονιστής Πλεύρης που δηλώνει Εθνικοσοσιαλιστής γιατί καλείται στις εκπομπές των ουλτρα Χιτλερικών που μειώνουν συνέχεια όλο τον αυτόνομο χώρο και χαριεντίζονται με τους ρωσοδουλους της ελασυν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/7/22 8:38 π.μ.

      Και ο Αρης Αρίων αυτοχθονιστής είναι και μάλιστα χιτλερικος.

      Διαγραφή
    2. Τον γνωρίζετε προσωπικά; Εμείς δεκαπέντε χρόνια σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο. Και μάλλον έχετε εσφαλμένη εντύπωση.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος6/7/22 12:13 μ.μ.

      Καλοπροαίρετα κρινε αλλα τι απο τα δυο δεν ισχύει; Ο ίδιος έχει παραδεχτεί ότι είναι υπέρ του αυτοχθονισμου αλλα και υπερ του Χίτλερ.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος6/7/22 12:16 π.μ.

    Παίδες, έλεος, το να μιλάει κάποιος σήμερα για αυτοχθονισμό είναι από αστείο στην καλύτερη ως και θλιβερό. Πέραν των (εξαιρετικά ισχυρών για όποιον έχει στοιχειώδη νοητική ικανότητα και αντικειμενικότητα) γλωσσικών, πολιτιστικών και θρησκευτικών στοιχείων πλέον έχουμε και συντριπτικά στοιχεία μέσω της γενετικής.

    Από εκεί και πέρα η πραγματικότητα της κοινής ινδοευρωπαϊκής καταγωγής των ευρωπαϊκών εθνών ΔΕΝ συνεπάγεται κάποιον "νορδικισμο", ΔΕΝ αφαιρεί την σημασία των επιτευγμάτων των επιμέρους εθνων, ΔΕΝ σημαίνει ότι τα έθνη είναι λιγότερα αληθινά. Όλα αυτά είναι φαντασιώσεις εμμονικών και φετιχιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/7/22 2:28 π.μ.

      Όπως υπάρχουν στοιχεία υπέρ της ΙΕ θεωρίας, υπάρχουν και επιστημονικά ευρήματα που την αμφισβητούν. Σε κάθε περίπτωση, η άρνηση της δεν σημαίνει την άρνηση της κοινής καταγωγής των ευρωπαϊκών εθνών. Απορώ πως έχετε βγάλει αυτό το συμπέρασμα μερικοί..

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος7/7/22 12:52 μ.μ.

      Ποια είναι τα επιστημονικά ευρήματα που την απορρίπτουν; Υπάρχει επιστημονικό εύρημα που απορρίπτει την ύπαρξη των yamnaya στην στέπα της Ουκρανίας/Ρωσίας και την διασπορά του γενετικού τους υλικού στην υπόλοιπη Ευρώπη (όπως και Ανατολια, Ινδία κτλ) ;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος7/7/22 5:43 μ.μ.

      Υπάρχουν ευρήματα ελληνικών πληθυσμών που βρέθηκαν στον ελλαδικό χώρο χιλιετίες πριν την έλευση των φύλων που χαρακτηρίζονται ως "Πρωτοελληνες" και καταρρίπτουν την διάκριση με τους "προελληνες". Όσον αφορά το γενετικό υλικό των γιαμναγια δεν αμφισβητεί κανείς ότι είναι διεσπαρμένο στην υπόλοιπη Ευρώπη ούτε ότι έχουν σημειωθεί μετακινήσεις και αναμείξεις πληθυσμών.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος7/7/22 10:16 μ.μ.

      Κρινε, πέρνα την απάντηση μου στον 12.52. Δεν υβριζω κανέναν

      Διαγραφή
    5. Κάποια σχόλια λόγω του blogger δεν εμφανίζονται ποτέ προς έγκριση

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος8/7/22 12:47 π.μ.

      Ε ποια είναι τα ευρήματα αυτά και πως φαίνεται ο "ελληνικός" τους χαρακτήρας; Γιατί δεν νομίζω να αμφισβητεί κανείς ότι υπήρχαν πληθυσμοί στον ελλαδικό (όπως και γενικότερα στον ευρωπαϊκό) χώρο και πριν την έλευση των Ινδοευρωπαίων

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος6/7/22 1:27 π.μ.

    Δεν είναι κριτήριο ακροδεξιάς ιδεολογίας ο αυτοχθονισμός. Είναι κριτήριο νοημοσύνης, γνώσεων και βασικού επιπέδου αντίληψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν έχει κάποια θέση η αυτοχθονία στην συνέντευξη του Ιταλού. Μαζί με τους εξωγήινους τους δρακονιανούς καθώς και τις θρησκευτικές διαμάχες, οι τρεις συζητήσεις που επί χρόνια διχάζουν κρίνονται άνευ ουσίας όταν υπάρχουν διαπληκτισμοί. Τηρήστε τους κανόνες της φόρμας σχολίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βιβλιοπροτάσεις:¨

    Οι Ινδοευρωπαίοι - J.P. Mallory

    Φυλή και Φυλετική Ψυχή - Ο Μύθος του 20ου Αιώνος - Alfred Rosenberg

    Αγάπη και Τιμή - Ο Μύθος του 20ου Αιώνος - Alfred Rosenberg

    Στα ίχνη των Αρίων - Andre Lefevre

    Οι θρησκευτικές αντιλήψεις των Ινδοευρωπαίων - Hans. F. K. Günther

    Η καταγωγή των Άριοευρωπαιων - Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης

    Η ιστορία των Ελλήνων ο αρχαίος κόσμος - Μ. Καραγάτσης

    «Μη συμβατικές θεωρίες» - Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης

    Η έλευση των Ελλήνων - Robert Drews

    Ιστορία της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας - M.P. Nilsson

    Οι Ινδοευρωπαίοι - Jean Haudry

    Η αρχαία πόλη - Fustel De Coulanges

    Το δόγμα των Αρίων για τον αγώνα και την νίκη - Julius Evola

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος6/7/22 3:28 μ.μ.

    Τα έχετε μπερδέψει εντελώς κάποιοι και η πλάκα είναι ότι παριστάνετε τους ειδικούς. Από πότε ρε τσακάλια η αμφισβήτηση της Ινδοευρωπαϊκής θεωρίας (θεωρία που μπαζει από δέκα πλευρές) από κάποιον σημαίνει ότι είναι αυτοχθονιστης; Ανοίξτε κανένα βιβλίο πριν σχολιάσετε, γιατί πονάνε τα μάτια μας από τις ανοησίες των ultra νορδικιστων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/7/22 5:23 μ.μ.

      Ο νορδικισμος δεν έχει σχέση με τον ινδοευρωπαϊσμό εξυπνάκια

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/7/22 9:05 μ.μ.

      Γιατί βάζεις και τον νορδικισμό στη συζήτηση; Ο νορδικισμός είναι μια ανοησία και μισή, η οποία μπορεί να είχε χρήση στην Γερμανία του 30 αλλά στην Ελλάδα και την Ευρώπη σήμερα μόνο ως παθολογικός φετιχισμός και έκφραση συμπλεγμάτων κατωτερότητας μπορεί να ερμηνευθεί. Η ινδοευρωπαϊκή θεωρία δεν συνεπάγεται την αποδοχή κάποιου "νορδικισμού".

      Αν κάποιος αμφισβητεί την ινδοευρωπαϊκή θεωρία αλλά δεν είναι και αυτοχθονιστής, τότε τι πιστεύει για την καταγωγή των Ελλήνων και των λοιπών ευρωπαϊκών φύλων; Θα είχε ενδιαφέρον να μας πεις και τις δέκα πλευρές από τις οποίες μπαζει, ελπίζω μόνο να μην είναι σαν τα επιχειρήματα του άρθρου που παρέθεσε κάποιος πιο πάνω.

      Διαγραφή
  15. Ανώνυμος6/7/22 8:14 μ.μ.

    "Χιτλερικοί" αυτοχθονιστές... η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο. Μονό στην Ψωροκώσταινα θα μπορούσε αυτό να συμβεί αυτός ο εξωφρενικός συνδυασμός. Δείκτης ευφυίας Αρχανθρώπου των Πετραλώνων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/7/22 10:02 μ.μ.

      ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΊΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΗΡΡΙΟ ΧΡΟΝΙΑ!!!
      ΣΙΟΝΙΣΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΙΝΔΟΕΥΡΟΠΕΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΗ.
      Η ΕΛΛΑΣ ΖΗ!!!!!

      Διαγραφή
  16. Ανώνυμος7/7/22 6:07 μ.μ.

    Βλέπεις τα Συνέδρια της Νυρεμβέργης και αντικρίζεις άριους υπερανθρώπους. Βλέπεις και τις τρισάθλιες μαζώξεις των εν Ελλάδι "πατριωτών", "εθνικιστών" και "εθνικοσοσιαλιστών" και αντικρίζεις γνήσιους αρχανθρώπους των Πετραλώνων. Στο τέλος ψάχνεις και ένα ιδεολογικό αποκούμπι για την κατάντια σου.Όρα: αυτοχθονισμός. Δια πάσα νόσον και δια πάσα μαλακίαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/7/22 1:37 π.μ.

      Πές τα Χρυσόστομε!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/7/22 12:12 μ.μ.

      Είναι τρομερό το κόμπλεξ κατωτερότητας που έχετε κάποιοι. Προς πληροφόρησή σου, τους πιο "αστείους" (για Έλληνα και ευρωπαίο) φαινότυπους στον χώρο θα τους δεις στις διάφορες κλίκες "νορδικιστών" ή "ακραίων φυλετιστών"

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος8/7/22 8:01 μ.μ.

      Κόμπλεξ 12:12 δεν έχει αυτός που αναγνωρίζει μια προφανή αλήθεια αλλά εκείνος που αρνείται να την δει!

      Κι όταν λες αόριστα "διάφοροι κύκλοι φυλετιστών" η ευπρέπεια απαιτεί να γίνεσαι πιο συγκεκριμένος αντί να βάζεις την λάσπη στον ανεμιστήρα!

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος10/7/22 8:36 π.μ.

      Τέλη καλησπέρα, χάθηκες, πάλι προπόνηση;

      Διαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.