Ο παλαίμαχος Εθνικοσοσιαλιστής Λουκάς Σταύρου για την Λιβύη και την γεωπολιτική

 

Ο εφαρμοσμένος Σοσιαλισμός του Καντάφι αξίζει να μελετηθεί. Οι ιδέες του μεγαλεπήβολες εξακοντίζονται στο μέλλον. Η μεγάλη γεωστρατηγική ιδέα της Κανταφικής Λιβύης πρέπει να συνδεθεί με την μεγάλη ιδέα του ΚΟΙΝΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. Η απώθηση του Αμερικάνικου και Γαλλικού ιμπεριαλισμού από την Αφρική είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον του Αυτόνομου - Αυτοκρατορικού Ελληνισμού. 

Διότι το φυσικό στρατηγικό βάθος μιας μεγάλης Ελλάδος δεν είναι η Ευρώπη αλλά η Βόρεια Αφρική. Το «ανήκομεν στη δύση» είναι ένα σύνθημα Νατοϊκής εμπνεύσεως που επισφραγίζει την υποταγή μας. Η Ευρώπη ουδέποτε στήριξε τον Ελληνισμό. Πάντα ήθελαν μια μικρή Ελλάδα προτεκτοράτο τους. Ακόμα και πολιτισμικά υπεστήκαμε μεγάλη ήττα από την Δύση. 

Από την εποχή των Ρωμαίων που στην αρχή παραποίησαν την κοσμοαντίληψη μας με το Ρωμαϊκό πάνθεον που καταργούσε την θρησκευτική μας αυτονομία και την καθιστούσε υπόθεση του συγκεντρωτικού εξουσιασμού τους που μετέπειτα σύμφωνα με τα πολιτικά τους συμφέροντα αντικατέστησαν με τον Ιουδαϊκό μονοθεϊσμό μέχρι τον Ορθολογισμό και τον Διαφωτισμό περιλαμβανομένου και αυτού του Γερμανικού ιδεαλισμού του Εγέλου και του Κάντ παρατηρούμε μια κρυπτο-ιουδαιο-θεολογική  παραμόρφωση του Ελληνικού διακόσμου και των θεμελίων του, παραμόρφωση που παράγει την σύγχρονη δημοκρατία την οποία παρουσιάζουν ως συνέχεια της ελληνικής ένοπλης λαϊκής αυτονομίας. 

Η δύση παραποίησε τον ελληνικό λόγο και στο τέλος άρπαξε και τα έργα τέχνης των πατέρων μας για να κοσμεί τα μουσεία της και να θησαυρίζει. Αναφέρομαι σε μια Ελλάδα που σήμερα δεν υπάρχει, σε μια Ελλάδα του μέλλοντος που  το πολεμικό ναυτικό της θα κυριαρχεί σε ολόκληρη την μεσόγειο με την πλήρη συνεργασία των χωρών της Β. Αφρικής. Η Τουρκία έχει συλλάβει την υπεραξία αυτού του βάθους και προσπαθεί επιτυχώς να δημιουργήσει ένα τουρκικό τόξο στη περιοχή που θα την καταστήσει υπερδύναμη ενώ εμείς κολλήσαμε με το Ισραήλ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ … 

Αλλά για να γίνει οτιδήποτε μεγάλο πρέπει να εφαρμοστεί στην πατρίδα μας σύστημα λαϊκού αυτεξούσιου στην πολιτική και την οικονομία και να περάσουν από λεπίδα οι ολιγάρχες εκπρόσωποι της ξένης κατοχής των Αμερικανών και του γαλλογερμανικού άξονα.

17 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/9/21 5:54 μ.μ.

    Ο κύριος Λουκάς Σταύρου είναι Κύπριος και εξυμνεί τον Καντάφι που έστελνε όπλα στους Τούρκους φονιάδες του κυπριακού λαού? Τι να πω πραγματικά απελπίζομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/9/21 6:10 μ.μ.

      Ναι θα ρωτήσει ο παλιός συναγωνιστής την άποψη άλλων επειδή ο Καντάφι στην προσπάθεια να ηγηθεί των Σουνιτών έδωσε βόμβες στους Τούρκους (άκρως άστοχη ενέργεια αν και κάποιοι θεωρούν ότι στερείται αποδείξεων η ιστορία αυτή) άρα αν το πάμε με αυτή την σκέψη ο γερμανικός στρατός που έδωσε την μισή Μακεδονία στους Βούλγαρους ο ιταλικός που εξόπλισε τους Τσάμηδες είναι επίσης λόγος για απόρριψη και κριτική. Και οι Γερμανοί στήριξαν τον Φράνκο που ήταν ακροδεξιός καθολικός αλλά κανείς δεν το θυμάται πια αυτό αλλά όλοι θυμούνται οτι οι κόκκινοι δεν πέρασαν στην Ισπανία απελπισία πιάνει αυτούς που δεν ανέχονται άλλο την ιδεοληψία σας την μονομέρεια σας και την εμμονή σας να σχολιάζετε άσχετα πράγματα

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος11/9/21 6:11 μ.μ.

      Εσείς τελικά δεν σωζεστε.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος11/9/21 6:15 μ.μ.

      Οποιαδήποτε προσωπικότητα ασχέτως αν είναι εχθρική ή όχι προς την Ελλάδα μπορεί να αποτιμηθεί θετικά η αρνητικά ανάλογα με το ιδεολογικό της περίβλημα. Μπορεί να θαυμάζεις κάποιον εχθρό σου όπως ακριβώς έκαναν οι Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές παρά το ότι βρέθηκαν σε αντίπαλα στρατόπεδα με την Γερμανία. Βέβαια εσείς πάντοτε έχετε δύο μέτρα και δύο σταθμά.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος11/9/21 6:31 μ.μ.

      Και εμείς απελπιζόμαστε διαβάζοντας τα σχόλιά σας. Κάποιον το διανοητικό επίπεδο και οι ικανότητες κατανοήσης κειμένου φτάνουν μέχρι τρίτη δημοτικού.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος11/9/21 7:14 μ.μ.

      6:10 μην προσπαθείς να τους εξηγήσεις τα βασικά. Τους ενοχλεί ο Καντάφι επειδή έδωσε όπλα στους Τούρκους δεν τους ενοχλεί ο Χίτλερ που έδωσε Μακεδονία στους Βούλγαρους, σκότωσε πόσους Έλληνες και έκαψε Δίστομο και Καλυβρυτα. Ακόμη και αν τους ενοχλεί θα βρουν χιλιάδες δικαιολογίες ενώ στον Καντάφι θα εξαντλήσουν την αυστηρότητα τους. Έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά οι τύποι.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος11/9/21 8:32 μ.μ.

      5:54 δεν είναι κύριος συναγωνιστής είναι αλλά που να καταλάβετε την διαφορά

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος13/9/21 11:44 μ.μ.

      Τον έχουν πειράξει τα μανιτάρια του εστιατορίου τον άνθρωπο. Τώρα τα έβαλε και με το Λουκά. Συνομιλητής του Μαρδοχαίου, ψηφοφόρος της ΝΔ και φίλος του Αλβανού τρολ Λαμπίκου. Κατά τα άλλα Έλληνας εθνικοσοσιαλιστής.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος11/9/21 9:20 μ.μ.

    Το ερώτημα είναι σε ποιο βαθμό και έκταση ήταν η βοήθεια αυτή και πόσο σημαντική ήταν για την επιτυχία της κατάληψης της μισής Κύπρου. Το πιο πιθανόν είναι ότι οι Τούρκοι υπερβάλλουν, όπως ενδεχομένως και ο ίδιος Καντάφι σε κάποιες αναφορές του στο θέμα, επίσης να έδινε μεγαλύτερες διαστάσεις θέλοντας να δείξει την αλληλεγγύη του σε ένα μουσουλμανικό κράτος.

    Όμως όποια και αν είναι η πραγματικότητα, για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι οι διεθνείς σχέσεις διαμορφώνονται στη βάση συμφερόντων κι ότι τίποτε το σταθερό και αμετάβλητο δεν υπάρχει. Είναι γι’ αυτό τον λόγο που πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις κινήσεις μας και να μην επαναπαυόμαστε σε εφήμερες και πρόσκαιρες φιλίες που αύριο μπορεί να μην υπάρχουν. Λέγοντας αυτά υποδεικνύουμε την περίπτωση των σχέσεών μας με το Ισραήλ και την πιθανότητα αύριο, ο Ερντογάν να προχωρήσει κι αυτός σε ανοίγματα προς την ίδια κατεύθυνση. Άλλωστε οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ, πέρασαν στο πρόσφατο παρελθόν από τέτοιες διακυμάνσεις και τίποτε δεν μας εγγυάται ότι «η φίλη χώρα και στρατηγικός εταίρος» όπως συχνά πυκνά αποκαλούμε το Ισραήλ, δεν θα αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την Άγκυρα.

    Ας μη ξεχνούμε ότι και η Κύπρος μετά το 1974 και ενώ ήταν γνωστό ότι η Λιβύη είχε βοηθήσει τους Τούρκους κατά την εισβολή, είχε συνάψει στενότατες σχέσεις με το καθεστώς του Καντάφι. Μάλιστα η Λιβύη ήταν ένας από τους οικονομικούς πυλώνες στους οποίους στηρίχτηκε η οικονομία μας μετά την καταστροφή του ’74 για να ανακάμψει. Η βιομηχανία μας, κυρίως ένδυση και υπόδηση, ανθούσε έχοντας εξασφαλίσει την αγορά της Λιβύης. Χώρια οι χιλιάδες Κύπριοι εργάτες που για χρόνια δούλευαν εκεί στέλλοντας στην Κύπρο πολύτιμο συνάλλαγμα. Επίσης μεγάλες κυπριακές εργοληπτικές εταιρείες είχαν αναλάβει την εκτέλεση τεράστιων έργων ανάπτυξης στη χώρα του Καντάφι. Επίσης Κύπριοι πολιτικοί και πολιτικά κόμματα είχαν συνάψει στενότατες σχέσεις με το καθεστώς Καντάφι, το οποίο για δεκάδες χρόνια θεωρείτο φίλα προσκείμενο προς τη χώρα, μέχρι και την ανατροπή του καθεστώτος. Κι όλα αυτά εν γνώσει και των δυο πλευρών τι είχε γίνει στην τουρκική εισβολή του 1974.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/9/21 10:00 μ.μ.

      Τρομερότατες οι παρατηρήσεις σας κύριε Σταύρου. Να προσθέσω βέβαια ότι με το Ισραήλ δεν είμαστε σύμμαχοί αλλά κάτι πολύ χειρότερο έχουμε καταστεί το προτεκτοράτο του. Ήδη τους ξεπουλήσαμε την πολεμική μας βιομηχανία και στο μέλλον ποιος ξέρει τι άλλο.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος11/9/21 11:49 μ.μ.

      Μας σφαζανε το 74 τα οπλα τους αλλά δεν πειράζει αφού τους πουλαγαμε μετέπειτα πασουμια!

      Τα πιστεύετε αυτά που λέτε??

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος12/9/21 7:18 μ.μ.

      11:49 και τα γερμανικά όπλα σε έσφαζαν στο Δίστομο και στα Καλάβρυτα αλλά δεν είδα να λες τα ίδια για τον Χίτλερ

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος12/9/21 7:30 μ.μ.

      Πολύ φοβάμαι πως ναι...

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος13/9/21 10:50 π.μ.

      Ο Χίτλερ απέτυχε!

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος13/9/21 11:46 μ.μ.

      Δεν τον έσφαζαν τα γερμανικά όπλα φίλε συναγωνιστή. Είναι Αλβανός που τρολάρει. Γνωστή φίρμα του ίντερνετ.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος14/9/21 8:45 μ.μ.

    Ποιος είναι ρε μάγκες ο Αλβανός που τρολλαρει γιατί αναφέρθηκαν και αλλού σε αυτόν. Είναι γνωστός προβοκάτορας τελικά. Τον ξέρουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.