Ο Dante Alighieri, o γνωστός μας Δάντης.

 

γράφει ο Κωνσταντίνος Μποβιάτσος

Σαν σήμερα ακριβώς πριν 700 χρόνια πέθανε ο Dante Alighieri, o γνωστός μας Δάντης.

Ήταν κάποτε  τα χρόνια κατά τα οποία ο Arturo Reghini (φιλόσοφος, μαθηματικός και εσωτεριστής), και ο Julius Evola συνδύασαν τα πολιτικά τους οράματα με τους στίχους του Δάντη. Ο Reghini ήταν στον απόηχο των «αποστόλων» της Αναγέννησης που είχαν προσπαθήσει να σηκώσουν το πέπλο της αλληγορίας του Δάντη: ο πρώτος ήταν ο Gabriele Rossetti, μετά ο Pascoli θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του. Αλλά ο Reghini υπερέβαλε αντικειμενικά, φαντασιωνόταν έναν παγανιστή Δάντη πίσω από τη λατρευτική μυθοπλασία.

Στην πραγματικότητα ο Δάντης ήταν παγανιστής και χριστιανός: ότι η ηθική δομή του κόσμου του ήταν αγκυροβολημένη στις τρεις θεολογικές αρετές της χριστιανικής πίστης είναι προφανές, αλλά αυτό που καθιστά τον Δάντη θεμελιώδη για την Ιταλική ταυτότητα είναι η αριστοτεχνική του ικανότητα να ανασυνθέτει τα δύο μέρη του πολιτισμού μας: η χριστιανο - μεσαιωνική και η κλασική - αρχαία πλευρά. Το πέρασμα της σκυτάλης από τον Βιργίλιο στην Βεατρίκη είναι σημαντικό ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Η ανασύνθεση θα πραγματοποιηθεί, σε διαφορετικές, πιο νατουραλιστικές μορφές, σε μια άλλη στιγμή κορυφώσεως της ιστορίας μας: την Αναγέννηση.

Με αυτή την έννοια ο Δάντης είναι ταυτόχρονα ένας άνθρωπος της παράδοσης (και για αυτό ο Guénon και ο De Giorgio έχουν δίκιο) και ένας άνθρωπος του μέλλοντος. Το έργο του είναι εποικοδομητικό, αυθαίρετο: συμφιλιώνει το παρελθόν της Ιταλίας, εφαρμόζει μια εξαιρετική «εθνική ειρήνη» και δημιουργεί έτσι τα θεμέλια της Ιταλικής παράδοσης. Θέτει τα θεμέλια μιας γλώσσας που προορίζεται να συγκρατήσει ένα έθνος που δεν είχε ενιαία σύνθεση. Και το γεγονός ότι στο δικαστήριο της Νάπολης όπως και στις αίθουσες διδασκαλίας της Βενετίας η επίσημη γλώσσα ήταν η Ιταλική θα πρέπει να κάνει όσους αρνούνται - όπως το φως του ήλιου θα αρνιόταν - να αντικατοπτρίζουν τη δύναμη της Ιταλικής ταυτότητας. 

Η Ιταλία αποτελεί μια μοναδική περίπτωση μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών εθνών με την ενιαία γλώσσα της να μην επιβάλλεται από την πίεση μιας φεουδαρχικής μοναρχίας ή από το βάρος  μιας σύγχρονης εθνικής μοναρχίας. Και αυτό οφείλεται στον Δάντη και στον προβληματισμό των συγγραφέων για το έργο του Δάντη.

Τι έχει να πει ο Δάντης σε εκείνους που στην εποχή μας δένουν ξανά τα νήματα της Ιταλικής ταυτότητας; Ο Δάντης είναι ένα ανεξάντλητο ορυχείο. Ο Rudolf Steiner σημείωσε ήδη ότι οι τρεις εικόνες κατά της κόλασης: ο λύγκας, το λιοντάρι, ο λύκος αντιπροσωπεύουν μια πραγματεία για την ανθρώπινη ψυχή και τις σκοτεινές πλευρές των τριών εσωτερικών ικανοτήτων: σκέψη, αίσθηση και θέληση/επιθυμία.

Η ερώτηση που τέθηκε έτσι θα μπορούσε να προκαλέσει πολλαπλές απαντήσεις, αλλά σε αυτά τα χρόνια της ζοφερής «πολιτικά ορθής» συμμόρφωσης, έρχεται πρώτα στο μυαλό ότι ο Δάντης, με τη θεϊκή του διάθεση, θα μπορούσε να διδάξει στους νέους, τους ελεύθερους ανθρώπους του αύριο, την κυρίαρχη ελευθερία να στείλουν στο διάολο όλα τα ζοφερά υποκείμενα που βιάζουν τις ψυχές μας καθημερινά και στελεχώνουν τις κυβερνήσεις, τα ΜΜΕ την αστυνομία και την δικαιοσύνη, της εποχής μας: από την «κουλτούρα ακύρωσης» στην εφεύρεση φανταστικών ειδών, από την διαμάχη για τις «πολιτιστικές ιδιοποιήσεις» έως τους «κομβικούς αγώνες».

Ο Δάντης αντιπροσωπεύει όλη την Ευρώπη, όπου η Ιταλία τοποθετείτε στην Ευρώπη, αυτήν την Ευρώπη που από την Αρχαία Ελλάδα και την Ρώμη, δημιούργησε την ανεκτίμητη ιστορία της και την κληρονομιά. Από ένα μεγάλο πλήθος μέτριων ανθρώπων σήμερα ο Δάντης είναι ιδανικά καταδικασμένος σε εξορία. Είναι παράνομος. Ένας από εμάς.

47 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/9/21 5:45 μ.μ.

    Έτσι ετοιμάζεται την επανάσταση με τον Δάντη και σας φταίει ο Λιαντίνης μετά. Καημένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/9/21 7:50 μ.μ.

      Ρε ανθρωπάκι έλεος, και εδώ βρήκες να τρολάρεις; Έχεις διαβάσει Δάντη; Έχεις άποψη για το πνεύμα που εκφράζει στα έργα του και για την επίδρασή τους;

      Και τι σχέση έχει ο Δάντης με τον Λιαντίνη; Τα απωθημένα σου να βγάλεις θες. Φαντάζομαι η επανάσταση ετοιμάζεται καλύτερα με τρολοσχόλια και φυτιλιές σε σχόλια μπλογκς

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/9/21 8:04 μ.μ.

      Τον λογαριασμό φέρε γκαρσόν και άσε τα πολλά λόγια

      Διαγραφή
    3. Καιβεγω σε αγαπω..αντε καλημερα

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος15/9/21 5:46 μ.μ.

    Μην ξεχνάτε συναγωνιστές ο ινδογερμανισμός, το αριανικο ιδεώδες και ο αντιχριστιανισμό διώχνουν μακριά φουκαραδες, καιροσκόπους και ακροδεξιούς λιμοκοντόρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/9/21 7:58 μ.μ.

    Εύγε στον συναγωνιστή Μποβιάτσο! Το έργο του Δάντη αξίζει πραγματικά να μελετηθεί, στους Έλληνες αναγνώστες προσωπικά προτείνω την μετάφραση του Καζαντζάκη. Για όσους ενδιαφέρονται επίσης έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το έργο του Guenon πάνω στην μεταφυσική του Δάντη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/9/21 8:40 π.μ.

      Γράψε σε παρακαλώ τον τίτλο του βιβλίου του Γκενόν για τον Δάντη,διότι με ενδιαφέρει.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/9/21 12:35 μ.μ.

      Βεβαίως, έχει αγγλικό τίτλο "the esoterism of Dante", υπάρχει και στο archive και στο z-lib για κατέβασμα

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος16/9/21 6:15 μ.μ.

      Ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
    4. Υπαρχει στα Ιταλικα και στα γσλλικα

      Διαγραφή
    5. Ειναι εξαιρετικη μεταφραση. Αλλα τινιζω οτι ο Δαντης ειναι παρα μα παρα πολυ δυσκολος στα νοηματα. Ακομη και οι Ιταλοι δυσκολευονται

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος15/9/21 8:02 μ.μ.

    Απ' ό,τι φαίνεται διώχνει και τους αρνητές στράτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/9/21 7:28 π.μ.

      Μαζί με τον Δραγούμη, τον Καζαντζάκη και τον Γιαννόπουλο. Βγάζουν σπυριά

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος15/9/21 8:05 μ.μ.

    Μας τα έχετε κάνει καρπούζια με τον ινδογερμανισμό. Λύστε τα με τον λιποτάκτη που παριστάνει τον Άριο Ευρωπαίο ευγονιστή αλλά αναπαράγει τις ανοησίες του Χαρμουζιάδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/9/21 12:24 μ.μ.

      Στον Στ.Γκ. αναφέρεσαι;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/9/21 1:39 π.μ.

      Κατέλη, ησυχία δεν έχεις με τον Στ.Γκ.
      Τι γυμνοσάλιαγκας είσαι ρε...

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος15/9/21 9:14 μ.μ.

    ΜΚ αρχικά, για να μην παρεξηγηθώ, να πω ότι θεωρώ σημαντική την προσφορά σου στην ιδεολογική επιμόρφωση του χώρου και σε τιμά το ότι πάντοτε έδινες βήμα σε όλους δίχως προσωπικές εμπάθειες.

    Είναι όμως καιρός να γίνει μια συζήτηση για το κατά πόσον είναι θεμιτό να συνεχίσει η πολιτική των ανοικτών σχολίων. Και δεν εννοώ να κλείσουν εντελώς αλλά να υπάρχει αυστηρός έλεγχος. Κινδυνεύει να καταντήσει ο μκ το ιντυμιντια της δεξιάς, που θα μπαίνουν οι αναρχικοί για να γελάνε με τα χάλια μας και οι νέοι συναγωνιστές θα μαθαίνουν σε μια κουλτούρα διαδικτυακού ξεκατινιάσματος. Οι τελευταίες αναρτήσεις είναι εξαιρετικές αλλά σχόλια και σοβαρή συζήτηση επί του θέματος είναι ένα 10-20%. Το υπόλοιπο 80% είναι χαμηλού επιπέδου ύβρεις προς φανταστικούς εχθρούς, σεχταριστικές κραυγές, ξεκατίνιασμα, τρολάρισμα και "πονηρά" σχόλια με σκοπό να δημιουργήσουν έριδες και κόντρες.

    Απίστευτη κατάντια. Πολεμάμε όλοι μου φαίνεται την δημοκρατία στα λόγια αλλά στις πράξεις φαίνεται ότι η δημοκρατία έχει ριζώσει στις ψυχές μας. Η εικόνα του χώρου όπως αποτυπώνεται στα σχόλια είναι πραγματικά καταθλιπτική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/9/21 7:31 π.μ.

      Όχι τα σχόλια πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά, είναι προς τιμήν του Μαύρου Κρίνου το ότι δημοσιεύει τα πάντα χωρίς λογοκρισία (προβοκάτσιες και ύβρεις εννοείται ότι δεν πρέπει να δημοσιεύονται). Οι διαφωνίες πρέπει να είναι θεμιτές όταν γίνονται σε λογικά πλαίσια

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/9/21 11:27 π.μ.

      Φίλε 9:14 είσαι σωστός με μια ένσταση. Έχει και το θετικό της η ελευθερία των σχολίων. Αποκαλύπτει ποιοι στ αλήθεια είναι οι ξανθός-εστιάτορας-ιππέας από τη μεριά των "ναζί" και φουκαρας-Χατζη go go-Λευτεράκης-Αμυγδαλάς- Μαροκινός και σία, από την μεριά των μπατριωτών. Φαίνεται πιο είναι το επίπεδο των ανθρώπων που κάποιοι λανσάρουν σαν φυσικούς αρχηγούς του χώρου. Ως εκεί φτάνουν. Να βάζουν τα τσιράκια τους να τρολάρουν και να ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία στη ζούλα. Αν τους κατεβάσει η σο τα σχόλια θα χάσουμε την ευκαιρία να βλέπουμε την αποκρουστική τους εικόνα.
      Χρειάζεται να γίνει έλεγχος στο σχολιασμό. Όταν δημοσιεύουν κάποια από τις γνωστές βλακείες όλοι αυτοί να απαντήσει η σο άμεσα από κάτω για να τους βάζει στη θέση τους και να μη τους αφήσει να ανοίξουν τις συζητήσεις αποπροσανατολισμού που επιθυμούν.
      Αντίθετα να επιτρέπονται τα σχόλια που γελοιοποιούν όλους αυτούς τους κύκλους των ακροδεξιών με τις διάφορες μάσκες. Η σελίδα έχει ιδεολογική γραμμή. Δεν θα κόβονται όλα τα σχόλια που σατιρίζουν καταστάσεις. Θα κόβονται μόνο των παραπάνω.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος16/9/21 3:37 μ.μ.

      Όχι ρε παιδιά. Μη μου το κάνετε αυτό. Έχετε διαβάσει τους χθεσινούς διαλόγους Γκέκα-ιππέα στα κάτω κάτω σχόλια της ανάρτησης "Ο Δρόμος του «Kosher Εθνικισμού» προς την Σιωνιστική κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις ή «facilis descensus averno»"? Αν δεν τα βλέπουμε αυτά με τι θα έχουμε να ασχολούμαστε?

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος16/9/21 6:45 μ.μ.

      Ταυτίζομαι με 3:37

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος16/9/21 9:02 μ.μ.

      Τρολάκι που γράφεις τα σχόλια 3:37μ.μ και 6:45 μ.μ είσαι ο μόνος που πιστεύει ότι είναι ο Γκέκας αυτός που απαντά στον Τέλη. Μόνος του γράφει και απαντά στον εαυτό του ο μαθητής του Πλάτωνος.

      Διαγραφή
  7. Σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν πουθενά καταγεγραμμένες οι Ιδέες τέτοιων προσωπικοτήτων. Ήδη οι κλασσικές ανθρωπιστικές σπουδές διώκονται απ' τους υποστηρικτές της Πολιτικής Ορθότητας.
    Αγοράστε βιβλία, απ' το Διαδίκτυο θα κατέβουν όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. https://www.infowars.com/posts/book-burning-woke-canadian-schools-destroy-nearly-5000-books-deemed-offensive-to-indigenous-peoples/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος16/9/21 2:49 π.μ.

    Από δω και πέρα, το πρώτο πράγμα που θα ρωτάμε τους αυτοχθονιστές είναι αν έχουν πάει στρατό ή αν σκέπτονται να λιποτακτήσουν εν καιρώ πολέμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος16/9/21 7:33 π.μ.

    Ο ορθόδοξος διαβολάκος μετά τον Αύγουστο που του την επέσαν όλοι στα σχολια έχει εξαφανιστεί ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/9/21 12:46 μ.μ.

      Που τον θυμήθηκες αυτόν τον πατριωτάκο

      Διαγραφή
  11. Δυστηχως ακονη μια φορα επιβεβαιωνεται η θλιβερη καταντια του ανυπαρκτου χωρου και ειδικα του ριζοσπαστικου.
    Ασχετα σχολια, κομπλεξ, αμαθεια και πανω απο ολα χωρις παιδεια.
    Ανεβαζουμε καποιοι καποια αρθρα να ξεφυγουμε απο την μιζερια και φυσικα αν οποιοσδηποτε δεν εχει διαβασει η δεν γνωριζει για το θεμα του αρθρου, βγαζει την μιζερη διανοητικη του κατασταση..
    Εμεις θα συνεχισουμε φυσικα και σε οποιον αρεσει, κανεναν δεν εμποδιζουμε αντιθετως μας διασκεδαζουν..καλη συνεχεια σε ολους στην δυσκολη περιοδο επιβιωσης..η κολαση μας περιμενει ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος16/9/21 11:30 π.μ.

    Καλά θα κάνει η διεύθυνση του blog να βάλει ένα φρένο στις αθλιότητες του αλβανικού τρολ με τις προπολεμικές ανθρωπολογικές θεωρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/9/21 12:47 μ.μ.

      Ποιο είναι αυτό το αλβανικό τρολ που λέτε όλοι; Τον ξέρουμε;

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος16/9/21 1:18 μ.μ.

    ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ ΑΥΤΌΝΟΜΩΝ ΤΏΡΑ!

    ΆΘΛΗΣΗ ΥΓΙΕΙΝΉ ΔΙΑΤΡΟΦΉ ΠΟΛΕΜΙΚΈΣ ΤΈΧΝΕΣ

    ΣΚΛΗΡΑΓΩΓΗΜΈΝΟΙ ΣΤΟ ΣΏΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΥ!

    ΜΗΝ ΣΠΑΤΑΛΆΤΕ ΤΟ ΧΡΌΝΟ ΣΑΣ, ΔΙΌΤΙ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΊ! ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΆΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΦΈΡΟΥΝ ΑΝΤΙΜΈΤΩΠΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ! ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΈΣΗ ΝΑ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΎΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΆΛΛΟΝ!

    ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ! ΕΝΕΡΓΟΠΟΊΗΣΗ ΤΏΡΑ Ή ΜΑΎΡΟ ΣΚΌΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/9/21 6:47 μ.μ.

      Αν δεν ενωθούν όλες οι αυτόνομες ομάδες σε ένα κίνημα παραμερίζοντας χαζές διάφορες για τον Δραγούμη, τον Γιαννόπουλο και τον Στρασσερισμό το οποίο δεν θα έχει ηγεσία αλλά θα είναι αποΦΑΣΙΣΜενο (για να θυμόμαστε τι έγραφε παλιά ένας νεοεθνικιστης εκδότης) να τα δώσει όλα δεν μας βλέπω καλά

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/9/21 9:25 μ.μ.

      6:47 τι εννοείς ρε αποΦΑΣΙΣΜενε να εγκαταλείψουμε τον στρασσερισμό; Και αφού αφήσουμε τον Στράσσερ τι θα πιάσουμε τον Μητσοτάκη;

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος16/9/21 9:31 μ.μ.

    Ανέβασε εκπομπή η Αντικαθεστωτική Επικαιρότητα και μέσα σε λίγες ώρες την είχαν ρίξει. Δεν πρόλαβα να την δω. Καλά χαρταετό πετάνε δεν μπορούν να την αναρτήσουν κάπου αλλού Bitchute πχ? Τα γράφω εδώ μήπως και τα δουν επειδή ξέρω ότι κρυφοκοιτάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/9/21 10:18 μ.μ.

      Ούτε εγώ πρόλαβα. Κοιμούνται όρθιοι στην ΕΣΑ

      Διαγραφή
  15. ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ
    ΝΑ ΜΑΣ ΝΙΚΗΣΟΥΝ
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΕΣ
    ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ
    ΤΙΜΗ ΜΑΣ Η ΠΙΣΤΙΣ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ
    ΕΧΩ ΠΙΚΡΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ
    ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
    ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ;;; ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος18/9/21 4:08 μ.μ.

    Να μην ξεχνάμε. Μοναδική προϋπόθεση για να ενταχθεί κάποιος στην ένωση των Αυτόνομων είναι η ΠΙΣΤΗ στην ινδογερμανική αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος19/9/21 12:54 μ.μ.

    https://resist-to-exist.gr/2021/06/21/ergasiako-nomosxedio-eisagwgh-sthn-kapitalistikh-outopia/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/9/21 12:59 μ.μ.

      Αυτός φάσκει και αντιφάσκει. Από την μια μόνος σοσιαλισμός είναι η συνεργασία των τάξεων (φιλελεύθερο αφήγημα) και από την άλλη οι καπιταλιστές μας πίνουν το αιμα. Πώς τότε θα συνεργαστούμε με αυτούς που μας πίνουν το αίμα ρε απίθανε;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/9/21 3:11 μ.μ.

      Η εν λόγω ιστοσελίδα δεν ξέρω τι ακριβώς πρεσβεύει

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος20/9/21 4:27 μ.μ.

      12:59 ο τζουλιαν γενικα φασκει και αντιφασκει. Ειναι μπερδεμενο το παιδι. Εδω και για κοκκινους φασισμους μιλουσε καποτε

      Διαγραφή
  18. Ανώνυμος19/9/21 8:12 μ.μ.

    Προς 4:08.Δεν αρκεί η πίστη στην αυτονόητη ινδογερμανική/ινδοευρωπαϊκή καταγωγή και ομοεθνία. Απαιτείται ο πλήρης εξευτελισμός της μπούρδας που λέγεται ελληνική "αυτοχθονία".
    Ο αυτοχθονισμός είναι η ιδεολογία των φουκαράδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/9/21 1:00 μ.μ.

      Και ο ινδογερμανισμος αντιστρόφως ανάλογος με τα ποσοστά μελανίνης στο δέρμα

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/9/21 9:40 μ.μ.

      Ο αυτοχθονισμός δεν είναι η ιδεολογία αλλά η παθολογία των φουκαράδων.
      Μην προσδίδουμε επιχρίσματα ιδεολογίας σε μια μίζερη φαντασίωση.
      Το να διεκδικείς απευθείας καταγωγή από ένα ανθρωποειδές - ούτε κατά διάνοια άνθρωπο - που βρέθηκε στο σπήλαιο των Πετραλώνων δηλοί αξιοθρήνητη ψυχική κατάντια.

      Διαγραφή
  19. Ανώνυμος20/9/21 5:49 μ.μ.

    Ε τότε υπάρχει πρόβλημα φίλε 1:00 μ.μ. Ο ..., ο ..., ο ..., ο ... και τόσοι άλλοι είναι εκτός της φυλετικής συγγένειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος20/9/21 9:28 μ.μ.

    12:24 σε έναν ......... που έκανε πρόσφατα κοινή δράση με τον Μποβιάτσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.