Ernst Röhm, ο Πολιτικός Στρατιώτης της Σοσιαλιστικής πτέρυγας του NSDAP που έπεσε θύμα της κομματικής πλεκτάνης.


«Όλες οι Επαναστάσεις καταβροχθίζουν τα παιδιά τους»

«Δεν είμαστε λέσχη μπουρζουάδων. Δεν φιλοδοξώ να ηγούμαι ανθρώπων που εκτιμούν οι νοικοκυραίοι, αλλά επαναστατών, που θα σύρουν την Πατρίδα πίσω τους»

Ernst Röhm


γράφει ο Ian Black

Ο Ernst Röhm γεννήθηκε στο Μόναχο, στις 28 Νοεμβρίου 1887. Προερχόμενος από οικογένεια της εργατικής τάξης και μεγαλώνοντας με αρκετές ελευθερίες, μπορούσε να ασχοληθεί με τα ενδιαφέροντα του, χωρίς η οικογένειά του να τον καταπιέζει και να του στέκεται εμπόδιο. Σε ηλικία 19 χρονών κατατάσσεται στον Βαυαρικό στρατό. Με το ξέσπασμα του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, μεταφέρθηκε στην πρώτη γραμμή και τον Αύγουστο του ίδιου έτους τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο, αφήνοντας του ουλές, που θα κουβαλούσε περήφανα μέχρι το τέλος της ζωής του. Δύο χρόνια αργότερα, στη μάχη του Verdun θα τραυματιστεί ακόμα μια φορά στο στήθος, με αποτέλεσμα τον παραλίγο θάνατό του. Έτσι μεταφέρθηκε για το υπόλοιπο του πολέμου στα μετόπισθεν και στην Ρουμανία σαν αξιωματικός. Οι σύντροφοι του στις μάχες, τον περιγράφουν σαν έναν φανατικό μαχητή που αψηφούσε τον κίνδυνο και πάντα μαχόμενο με θάρρος και ανδρεία. Με το τέλος του πολέμου κόλλησε την Ισπανική γρίπη, την οποία νίκησε παρά τις προβλέψεις των γιατρών.

Μετά τον πόλεμο, έχοντας τον βαθμό του λοχαγού, συμμετείχε στα "freikorps", ενάντια στους κομμουνιστές, υπό τον συνταγματάρχη Epp, καταφέρνοντας την ολοκληρωτική νίκη ενάντια στην Σοβιετική Δημοκρατία της Βαυαρίας, που είχε σχηματιστεί μετά τη λήξη του Μεγάλου πολέμου. Τον ίδιο χρόνο εντάσσεται στις τάξεις του Γερμανικού Εργατικού Κόμματος και γνωρίζει τον Αδόλφο Χίτλερ, με τον οποίο αναπτύσσει φιλία και συνεργασία καταφέρνοντας να κερδίσει σημαντικές θέσεις μέσα στο κόμμα και να καταφέρει σπουδαία οργανωτικά και πολιτικά επιτεύγματα.

Είχε ιδρύσει αρκετές παραστρατιωτικές ομάδες, άλλες ενταγμένες στο Εθνικοσοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Γερμανίας, άλλες δορυφόροι σε αυτό και άλλες που συμμερίζονταν παρόμοια ιδεολογικά μοτίβα. Ακόμα, κατάφερε να εξασφαλίσει κονδύλια, που ενώ προορίζονταν για τον στρατό, κατέληξαν στο κόμμα αγοράζοντας τελικά την χρεοκοπημένη εφημερίδα Münchener Beobachter, μετονομάζοντάς την σε Völkischer Beobachter και μετατρέποντας την στο επίσημο προπαγανδιστικό όργανο του κόμματος μέχρι και τον Απρίλιο του '45. Ακόμα είχε καταφέρει να δημιουργήσει και να συντονίσει, έναν συνασπισμό ενιαίου μετώπου, ενάντια σε καπιταλιστές και κομμουνιστές, από διάφορες παραστρατιωτικές ομάδες και μικρότερα εθνικιστικά κόμματα, όλα έχοντας έμμεσο ή άμεσο αρχηγό τους τον Χίτλερ. Αποτέλεσμα αυτού του δύσκολου έργου ήταν η συγκέντρωση περίπου 100.000 μελών στην εκδήλωση της "Γερμανικής Ημέρας" τον Σεπτέμβριο του 1923, από το NSDAP.

Την ημέρα του "Πραξικοπήματος της Μπυραρίας" ο Ernst Röhm ήταν αυτός που, μέρες πριν, είχε οργανώσει την μεταφορά όπλων και στρατιωτών, υπό άκρα μυστικότητα και ήταν ένας από τους κύριους οργανωτές του σχεδίου. Είχε συγκεντρώσει και οπλίσει 2.000 άντρες και αφού τους ανακοίνωσε ότι ο Χίτλερ είχε καταλύσει την κυβέρνηση της Βαυαρίας και είχε κηρύξει εθνική επανάσταση, κινήθηκε προς το υπουργείο άμυνας, το οποίο κατέλαβε και οχύρωσε. Με την αποτυχία του πραξικοπήματος καταδικάστηκε σε 15 μηνών αναστολή.

Τον Απρίλιο του 1924, εξελέγει βουλευτής, χωρίς να καταφέρει να επανεκλεγεί ξανά στις επόμενες εκλογές του Δεκεμβρίου. Παράλληλα κατάφερε να δημιουργήσει και να οργανώσει από την αρχή καινούριες παραστρατιωτικές ομάδες, καθώς και τη δημιουργία νέων "S.A." μίας και αυτά είχαν τεθεί εκτός νόμου. Εκείνη την περίοδο ο Χίτλερ διαφωνούσε με τον Röhm, σε ότι αφορούσε τις παραστρατιωτικές ομάδες διότι θεωρούσε αδύνατο να γίνει δική τους η εξουσία με επαναστατικά μέσα όσο ο στρατός και η αστυνομία ήταν πιστές στην κυβέρνηση. Τον Απρίλιο του 1925, ήρθε η τελική ρήξη ανάμεσα τους όταν ο Χίτλερ δεν δέχτηκε την προσθήκη 30.000 μελών παραστρατιωτικών οργανώσεων του Röhm στα S.A. αναγκάζοντας τον τελευταίο να παραιτηθεί από τα πόστα του και να αποσυρθεί απογοητευμένος από τη δημόσια ζωή. Το 1928 θα δεχτεί πρόταση από τη Βολιβία να συμμετέχει στον στρατό της σαν σύμβουλος με τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη. Δυο χρόνια αργότερα θα επιστρέψει στην αγαπημένη του πατρίδα έπειτα από τηλεφωνική παράκληση του Αδόλφου Χίτλερ.

Αφορμή της επιστροφής του ήταν το αποτυχημένο εσωτερικό πραξικόπημα του Walter Stennes ενάντια στον Χίτλερ. Ο Χίτλερ, αναγκάστηκε να αναλάβει γενικός αρχηγός των S.A. και διόρισε τον Röhm αμέσως επόμενο στην ιεραρχία. Ο Röhm αναδιοργάνωσε τα S.A, διόρισε άτομα της εμπιστοσύνης του σε σημαντικές ιεραρχικές θέσεις και έφερε νέες ριζοσπαστικές και επαναστατικές ιδέες στις τάξεις τους. Αυτές οι αλλαγές κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 1.000.000 μέλη στα S.A. όπου τώρα σκοπός τους δεν ήταν η φύλαξη των συγκεντρώσεων και η προστασία των μελών του κόμματος, αλλά ο πεζοδρομιακός αγώνας ενάντια σε καπιταλιστές, κομμουνιστές και αντίπαλα κόμματα. Ακόμα τα S.A. γνωστά και ως «Τάγματα Μπιφτέκια» (κόκκινα από μέσα φαιά απέξω) διοργάνωναν απεργίες, προστάτευαν απεργίες που δεν διοργανώνονταν από τους ίδιους ή είχαν συμπαραστάτες μέλη του KPD, απειλούσαν δημόσια τους απεργοσπάστες και τα αφεντικά, επιτίθονταν στο χρηματιστήριο και σε λέσχες πλουσίων, διοργάνωναν συσσίτια για τους φτωχούς, παρείχαν καταφύγια για άστεγους και γενικότερα παρείχαν κοινωνικό έργο παράλληλα με το πολιτικό και το πολιτισμικό. 

Σκοπός ήταν να περάσουν ένα πραγματικά σοσιαλιστικό και επαναστατικό πρόσωπο στο κόμμα με σκοπό να προσελκύσουν περισσότερους υποστηρικτές. Η ραγδαία αύξηση στις δημοσκοπήσεις άρχισε τον πόλεμο λάσπης και επικριτικής από τα φιλελεύθερα δημοκρατικά μέσα, ένας κλασικός και διαχρονικός τρόπος τον φιλελεύθερων δημοκρατών όταν δεν μπορούσαν να σταθούν ενάντια στην πολιτική των αντιπάλων τους να τους κατηγορούν και να τους λασπολογούν, πολλές φορές ψευδώς, με σκοπό να στρέψουν τα βλέμματα σε ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες, μακριά από το γεγονός ότι οι ίδιοι είναι ανίκανοι πολιτικά να διαχειριστούν τις εκάστοτε καταστάσεις. Ένας τέτοιος πόλεμος λάσπης ήταν ενάντια σε μέλη των S.A. όπου υπήρχαν φήμες ότι κάποιοι εξ αυτών ήταν ομοφυλόφιλοι κατηγορώντας και τον ίδιο τον Röhm αλλά και αφήνοντας αιχμές για κορυφαία ηγετικά στελέχη του κόμματος. Ο Röhm ήταν ο μόνος που αποκαλούσε τον Χίτλερ με το μικρό του όνομα ή με το χαϊδευτικό του "Άντι". Ένας λόγος που ο Röhm ήταν ιδιαίτερο μέλος του κόμματος ήταν το γεγονός ότι ούτε τον φοβόταν αλλά ούτε και είχε "μαγευτεί" ποτέ από αυτόν, σε αντίθεση με σχεδόν όλα τα υπόλοιπα μέλη.

Παράλληλα τα SA θεωρούσαν τους εαυτούς τους ως την σοσιαλιστική εμπροσθοφυλακή της επερχόμενης εθνικοσοσιαλιστικής επανάστασης και πίστευαν ότι έπειτα της εκλογικής νίκης τους, θα γινόντουσαν πράξη τα όνειρα και οι αγώνες τόσων ετών, των πλέον εκατομμυρίων μελών όλων των ηλικιών. Όμως ο Χίτλερ δεν χρειαζόταν πια τα SA για να ολοκληρώσει τις δικές του προσωπικές επιθυμίες, καθώς και των πλούσιων βιομηχάνων, γαιοκτημόνων, αριστοκρατών, στρατιωτικών και πολιτικών που χρηματοδοτούσαν το κόμμα και ήταν σημαντικοί πολιτικοί του σύμμαχοι.

Όσο συνέβαιναν αυτά πίσω από τις βαριές και δρύινες κλειστές πόρτες, ο Röhm, μαζί με άλλα μέλη των SA διαφόρων βαθμίδων, οργάνωναν και προωθούσαν την λεγόμενη "Δεύτερη Επανάσταση". Μια επανάσταση αντικαπιταλιστική, αντιαριστοκρατική, αντιαστική και αντιδημοκρατική. Μια επανάσταση ενάντια στην εκμετάλλευση του καπιταλισμού, ενάντια στα μονοπώλια και υπέρ της κρατικοποίησης της γης και των επιχειρήσεων. Σχέδια που πήγαιναν κόντρα στους νέους φανερούς φίλους αλλά και κρυφούς εχθρούς του Χίτλερ, όπου έσπευσε να τους καθησυχάσει ότι κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε.

Τα περισσότερα μέλη των SA προέρχονταν από οικογένειες της εργατικής τάξης και μέσω αυτού, πολεμούσαν και ήλπιζαν για ένα τέτοιο όνειρο. Ακόμα ο Röhm, καθώς και η πλειοψηφία των SA ήθελαν να γίνουν αυτοί ο νέος επίσημος τακτικός στρατός της Γερμανίας και να απορροφηθεί σε αυτά η ήδη υπάρχων στρατός και να δημιουργηθεί ο "Λαϊκός Στρατός" υπό την ηγεσία του. Τα SA εκείνη την εποχή αριθμούσαν τα 3 εκατομμύρια ενώ η Reichswehr τα 100.000, οπότε η ένωση φάνταζε δυνατή και λογική. Κάτι τέτοιο τρομοκρατούσε την ηγεσία της αρτηριοσκληρωτικής Reichswehr όπου δεν ήθελε να χάσει τις παραδόσεις της και ούτε την εξουσία που είχαν τα υψηλόβαθμα μέλη του. Έτσι ο στρατός συμμάχησε με τον Χίτλερ ενάντια στα σχέδια του Röhm, φέρνοντας στον Χίτλερ ακόμα μεγαλύτερη υποστήριξη από το καθεστώς που υποτίθεται ότι αντιμαχόταν και θα άλλαζε.

Τον Απρίλιο του 1934 ο Χίτλερ συναντήθηκε με την στρατιωτική ηγεσία στο πλοίο "Deutschland" όπου τους πληροφόρησε για τον επερχόμενο θάνατο του Χίντεμπουργκ και τους πρότεινε να τον στηρίξουν στην διαδοχή του ως αντάλλαγμα για περιορισμό και την μείωση της αντικαπιταλιστικής δύναμης των SA και την αύξηση του στρατού. Μετά τα γεγονότα του Απριλίου ξεκίνησε μια εσωκομματική μάχη και δημιούργησε παρατάξεις είτε υπέρ του Χίτλερ είτε υπέρ του Röhm. Οι μεγαλύτεροι σύμμαχοι του Χίτλερ ήταν οι Γκέρινγκ, Γκαίμπελς, Χίμλερ και Ες.

Τον Ιούνιο του ίδιου έτους, έπειτα από παράπονα του στρατού και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον Χίντεμπουργκ, ο Μπλόμπεργκ παραδίδει τελεσίγραφο, του πρώτου, στον Χίτλερ όπου του ανακοίνωνε ότι αν δεν σταματούσε αυτή η εσωκομματική πολιτική αστάθεια, θα κήρυττε στρατιωτικό νόμο και θα παρέδιδε την εξουσία στο στρατό. Κάτι τέτοιο ανάγκαζε τον Χίτλερ να επισπεύσει την καταστροφή των SA αλλά και των εσωκομματικών και εξωκομματικών του εχθρών. Έτσι οι Χίμλερ και Γκέρινγκ, όπου έχοντας πολλά να κερδίσουν από την πτώση του Röhm , ενορχήστρωσαν την "Nύχτα των Mεγάλων Mαχαιριών".

Στην προετοιμασία της κάθαρσης βοήθησε και ο Ράινχαρτ Χάιντριχ όπου πλαστογράφησε τα έγγραφα όπου αποδείκνυαν ότι ο Röhm είχε πληρωθεί 12.000.000 μάρκα από τη Γαλλία για να ρίξει τον Χίτλερ και κάποια άλλα πλαστά έγγραφα στα οποία ο Röhm σκόπευε να κάνει πραξικόπημα ενάντια στον Χίτλερ και να καταλάβει την εξουσία με τα SA. Κατόπιν εντολής του Χίτλερ σχεδιάστηκαν λίστες εντός και εκτός των SA με ονόματα εχθρών του που έπρεπε να πεθάνουν. Στις 25 Ιουνίου η Reichswehr τέθηκε σε κόκκινο συναγερμό. Την επόμενη μέρα ο Χίτλερ μετέβηκε στο Essen με αφορμή έναν γάμο και διέταξε ορισμένους ηγέτες των SA, συμπεριλαμβανομένου και του Röhm, να τον συναντήσουν την επόμενη μέρα στις 11:00. Στις 30 Ιουνίου ο Χίτλερ και μεγάλος αριθμός των SS και της αστυνομίας μέσα στην νύχτα μετέβησαν στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η ηγεσία των SA και τους συνέλαβε. Ο δαιμόνιος Γκαίμπελς διάσημος αποστάτης της Στρασσερικής τάσης, εκμεταλλεύτηκε πολιτικά την φήμη, ότι στο ξενοδοχείο ο Edmund Heines βρισκόταν στο κρεβάτι με άλλο μέλος των SA, μιλώντας για ηθική παρακμή εντός των SA, γεγονός όμως που δεν αποδείχτηκε ποτέ.

Γυρίζοντας πίσω στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Μόναχο, ο Χίτλερ έκανε λόγο για "την μεγαλύτερη προδοσία στην παγκόσμια ιστορία" αναφερόμενος στην υποτιθέμενη προδοσία των SA, παρόλο που αυτή η προδοσία είχε γίνει από τον ίδιο τον Χίτλερ στα πιστά μέλη του κόμματος που είχαν δώσει κυριολεκτικά το αίμα τους στην ιδέα και στον αγώνα όπου ο ίδιος ο Χίτλερ τους πούλησε για την φιλία με τον εχθρό της εθνικοσοσιαλιστικής επανάστασης, τους αστούς, πλούσιους, καπιταλιστές, δημοκράτες.

Την ίδια ημέρα ο Γκαίμπελς γύρισε στο Βερολίνο και έδωσε το ελεύθερο στον Γκέρινγκ να απελευθερώσει τα πιστά εκτελεστικά αποσπάσματα ενάντια σε όποιον ήταν γραμμένος στις λίστες του θανάτου αν και πολλοί έπεσαν θύματα προσωπικών αντιδικιών. Στην φυλακή Stadelheim όπου βρισκόταν η ηγεσία των SA φυλακισμένη, άρχισαν οι εκτελέσεις με δίκες παρωδίες που κρατούσαν λιγότερο από ένα λεπτό. Ο Röhm από το κελί του έβλεπε έναν έναν τους συντρόφους του να εκτελούνται. Στην αρχή ο Χίτλερ δίσταζε να διατάξει τη δολοφονία του Röhm αφού γνώριζε την τεράστια προσφορά του στο κίνημα και την πολύχρονη φιλία τους, για αυτό και του πρότεινε την αυτοκτονία, ο ίδιος όμως αρνήθηκε λέγοντας "αν είναι να πεθάνω, ας με σκοτώσει ο ίδιος ο Αδόλφος", έβγαλε τα πάνω ρούχα του και έδωσε έναν τελευταίο χαιρετισμό με τεταμένη την δεξιά φωνάζοντας Heil Hitler!, προτού εκτελεστεί μέσα στο κελί του.

Ενώ οι περισσότεροι Γερμανοί σοκαρίστηκαν με τα γεγονότα, άλλοι τα είδαν θετικά ως το τέλος μιας μακροχρόνιας πολιτικής αστάθειας ενώ σίγουρα χάρηκαν οι ξένες κυβερνήσεις και πρεσβείες. Ο Γκαίμπελς τα επόμενα χρόνια χρησιμοποιούσε συχνά την υποτιθέμενη σκοτεινή πλευρά του Röhm - μια φήμη που ξεκίνησε από τους σοσιαλοδημοκράτες - ως μια ηθική παρακμή στα SA αν και στο τέλος του πολέμου ομολόγησε ότι ήταν λάθος η κτηνωδία απέναντι στην «αριστερή» τάση του Εθνικοσοσιαλισμού.

Οι δολοφονίες που έγιναν μεταξύ των 30 Ιουνίου και 2 Ιουλίου, νομιμοποιήθηκαν με μία πρόταση που όριζε ότι τα μέτρα πάρθηκαν ως κρατική αυτοάμυνα (...) παρόλο που τα στοιχεία του υποτιθέμενου πραξικοπήματος ποτέ δεν βγήκαν στην δημοσιότητα και ποτέ δεν έγινε κάποια δημόσια αναφορά σε αυτά εκτός του κόμματος. Όλα τα αντίγραφα της ταινίας «Η νίκη της πίστης» (Der Sieg des Glaubens) καταστράφηκαν επειδή σε κάποιες σκηνές εμφανιζόταν ο Röhm. Η μητέρα του Röhm αρνήθηκε την σύνταξη του Χιτλερικού καθεστώτος και το ίδιο έπραξε και η γυναίκα του Gregor Strasser ενώ οι δυο γιοι του τελευταίου πέθαναν στην πρώτη γραμμή του ανατολικού μετώπου μετά από μερικά χρόνια.

Έτσι το όραμα μιας Εθνικοσοσιαλιστικής επανάστασης πέθανε πριν καν αρχίσει, προδομένο από τον ίδιο άνθρωπο που το υποσχέθηκε και εν τέλει όχι μόνο το ισοπέδωσε αλλά κατάφερε να φροντίσει ότι δεν θα υπάρξει κάτι τέτοιο ούτε ως όνειρο έπειτα από τις συνεχόμενες αποτυχίες του. Φαίνεται ότι τελικά ο άνθρωπος που πολλοί ακόμα φέρουν ως είδωλο, ήταν καλός στις δολοφονίες συμμάχων κακός απέναντι στους πραγματικούς εχθρούς του Εθνικοσοσιαλισμού.

Από το ημερολόγιο του Γιόζεφ Γκαίμπελς :

Απρίλιος 1933

''Ο λαός ζητά Δεύτερη Επανάσταση.

Πρέπει να κλείσουμε τους λογαριασμούς μας, με την Αντίδραση.

Η Επανάσταση δεν θα σταματήσει πουθενά''

Μάρτιος 1945

''Αυτά που ήθελε ο Röhm ήταν σωστά …

Στις 30 Ιουνίου, θα έπρεπε να είχαν εκτελεστεί καμιά εκατοστή στρατηγοί και όχι καμιά εκατοστή αξιωματούχοι των SA.

Εκείνα τα γεγονότα ήταν τραγικά και σήμερα βλέπουμε τις συνέπειες''

74 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/9/21 11:23 μ.μ.

    Επίσης ξεχάσατε να προσθέσετε σε όλα αυτά ότι είχε απαιτήσει και η Αγγλία μέσω του Σαχτ την δολοφονία του Ρεμ. Επειδή κάποιοι μιλάνε για αγγλοδουλεία. Τολμάνε και χυδαιλογούν ακόμη και σήμερα ορισμένοι "πιστοί χιτλερικοί" τον Ερνστ Ρεμ, τον άνθρωπο που τραυματίστηκε στο πρόσωπο φέροντας ουλές ως το τέλος της ζωής του, που έφτασε ένα βήμα πριν τον θάνατο στο Βερνταν, τον άνθρωπο που με τους σκληροτραχηλούς stormtroopers τσάκισε το μαρξιστικό φίδι στους δρόμους και οδήγησε τους εθνικοσοσιαλιστές στην νίκη χάριν στην δύναμη της λόγχης του και των οργανωτικών του ικανοτήτων. Μπορεί ο Αδόλφος να ήταν άριστος δημαγωγός και να συνέρπαζε τις μάζες αλλά ο Ρεμ ήταν ο πραγματικός αρχιτέκτονας της επιτυχίας του NSDAP αυτός στον οποίον πρέπει να πιστωθεί η νίκη του 1933. Επίσης αν δείξουμε σε μερικούς τα αποσπάσματα από το ημερολόγιο του Γκέμπελς την δεκαετία του 1920, τι πίστευε για τον μπολσεβικισμό και πως χαρακτήριζε τον Χίτλερ αντιδραστικό θα δυσφορήσουν.

    ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΣΤ ΡΕΜ, ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΡΑΣΣΕΡ. ΨΗΛΑ ΟΙ ΦΑΙΟΚΟΚΚΙΝΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΣΤΕ ΞΑΝΑ ΤΑ ΚΑΦΕΤΙ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ

    Δεν πρόκειται να υπάρξει νέο 1934 αλλά και αν υπάρξει αυτη την φορά θα είναι από την αντίστροφη. Τους το χρωστάμε ιστορικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/9/21 4:41 μ.μ.

      στα όνειρά σου μπορεί αλλά κ εκεί δύσκολα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος25/9/21 6:52 μ.μ.

      Έτσι σε θέλω 4:41. Η γνωστή παροιμία λέει στην αρχή γελουν και μετά σε τρέμουν. Μόλις αρχίσεις να τρέμεις εκεί να δεις την γλυκά

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος26/9/21 2:20 π.μ.

      τους στρασσερικούς να τρέμουμε ή τους νεοεθνικιστές φίλους τους;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος26/9/21 10:35 π.μ.

      Τους στρασσερικούς. Με τους νεοεθνικιστες στο ίδιο κελί θα είστε

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος26/9/21 12:07 μ.μ.

      Απ'ότι θυμάμαι οι νεοεθνικιστές δεξιοί κύριοι Χατζηγώγος και Πανούσης είναι φιλαράκια με τα χιτλερικά παιδιά του εστιατορίου. Επίσης κάποια μέλη της Νέας Δεξιάς του κυρίου Κρανιδιώτη συνεργάζονταν με άλλα χιτλερικά γκαρσόνια της ίδιας "σχολής" σερβιτόρων. Για αυτούς τους νεοεθνικιστές μιλάς 2:20π.μ?

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος26/9/21 1:48 μ.μ.

      Φίλτατε 2:20 δεν χρειάζεται να τρέμεις. Αν δεν το έχεις καταλάβει ήδη θα στο πω εγώ. Η μεγάλη ζημιά έχει γίνει στα εστιατόρια και είναι ανεπανόρθωτη. Με τα άρθρα του ΜΚ και το σχολιασμό που ακολουθεί εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο. Αποκαλύφθηκε όλο το φάσμα της εξαγοράς σας από τις υπηρεσίες και τη Νέα Δημοκρατία. Τόσο που τώρα δεν μπορείτε πια να κυκλοφορήσετε στο χώρο. Όλοι σας πήρανε πρέφα. Εκτός από τα γνωστά σκάρτα είκοσι άτομα που απέμειναν σε όλες τις ομάδες σας πανελλαδικά. Τι άλλη ζημιά θες να σου κάνει ο ΜΚ και οι στρασερικοί? Αυτό δεν σου αρκεί? Σε τελείωσε από το χώρο.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος26/9/21 5:43 μ.μ.

      εντωμεταξύ δεν υπάρχει στρασσερικός που να μην είναι κολλητάρι με ακροδεξιούς αλλά δεν πειράζει συνεχίστε.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος27/9/21 10:01 π.μ.

      5:43 ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε; Ή λειτουργείς σαν γνήσιος συκοφάντης;

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος27/9/21 12:47 μ.μ.

      Βρε 5:43 αφού βλέπεις ότι δεν σε παίρνει. Γιατί θες να γελοιοποιηθείς εντελώς?

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος27/9/21 1:02 μ.μ.

      1:48 κόψτα όσο είναι νωρίς, δεν υπάρχει πουθενά κάτι τέτοιο που λες, κ διαβάζω ΜΚ πολλά χρόνια, μάλλον από αλλού είσαι εσύ.

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος27/9/21 1:22 μ.μ.

      1:48 επίσης, σήμερα είμαστε 20 όπως λες, αύριο θα είμαστε 40 όμως, εσύ που θα είσαι;

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος27/9/21 5:47 μ.μ.

      1:22 κοίτα να φτάσεις τα 20 άτομα γιατί εγώ μόνο 10 βλέπω και μετά συζητάμε για τα 40

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμος27/9/21 11:16 μ.μ.

      αλλάξατε τώρα το τροπάρι; αρχίσατε τις βωμιές σας λέγοντας ότι οι στρασερικοί έχουν κολεγιές με ακροδεξιούςς και το 33 τα ίδια λέγατε. μόνο που οι υποτιθέμενοι ακροδεξιοί ήταν η συντηρητική επανάσταση. ενώ ο Αδόλφος είχε γίνει γκαρσόνι των βιομηχάνων

      Διαγραφή
    14. Ανώνυμος27/9/21 11:22 μ.μ.

      Αφιερωμένο στα 10 γκαρσόνια του εστιάτορα και των υπαρχηγών του ΝΓΜ.

      https://www.youtube.com/watch?v=ciOsdZ_vqEA

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος24/9/21 11:26 μ.μ.

    Ο Χίτλερ σταμάτησε να προβάλει τον "Θρίαμβο της Θέλησης" επειδή είχε σκηνές με τα SA, ο Χίτλερ εξαφάνισε όλες τις ομιλίες και τα βιβλία του Ρεμ έτσι ώστε σήμερα έχει χαθεί το ιδεολογικό του έργο, ο Χίτλερ μηδένισε το Μαύρο Μέτωπο. Το γεγονός ότι σήμερα δεν απολαμβάνουμε τα έργα του Ρεμ οφείλεται στο Τρίτο Ράιχ που φρόντισε να τα εξαφανίσει. Πραγματικά πολύ κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/9/21 11:33 π.μ.

      Όχι μόνο αυτά. Στο Τρίτο Ράιχ τα απομνημονεύματα του Ρεμ κυκλοφορούσαν με τον τίτλο "Η ιστορία του μεγαλύτερου προδότη - Ερνστ Ρεμ"

      Μιλάμε για τρομερή χυδαιότητα

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος24/9/21 11:37 μ.μ.

    Ποιος είναι ηγέτης σου; Ποιος είναι ο άνθρωπος σου; Ποιος θα σου οπλίσει το χέρι; Ποιος είναι ο φίλος σου και ποιος ο εχθρός σου;
    Ποιος είναι ο Ιούδας σου; Δεν ξέρεις

    https://youtu.be/sbJAaU2tB4U

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/9/21 11:40 μ.μ.

    Φύρερ μου η μεγαλύτερη προδοσία στην παγκόσμια ιστορία ήταν αυτή που διαπραξατε εσείς σε βάρος του εθνικοσοσιαλισμού στις 30 Ιουνίου 1934

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/9/21 11:51 μ.μ.

    Μέγιστο λάθος του Χίτλερ η δολοφονία αυτού του άξιου ανδρός.Αλλά ο Ρεμ,χιτλερικός ήταν κι αυτός.Το γράφω αυτό επειδή υπάρχουν πολλοί "χιτλεροφάγοι" "στρασσερικοι" εδώ μέσα στα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/9/21 8:49 π.μ.

      Ήταν χιτλερικος επειδή δεν πίστευε ποτέ ότι θα έκανε τέτοια μεγάλη προδοσία. Σαν φίλος τον εμπιστευοταν απλά ήταν μονοπλευρο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι τα βρίσκανε ιδεολογικά ούτε ότι διαφωνούσε ιδεολογικά με τους στρασσερ. Να προσέχουμε τι λέμε

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος25/9/21 10:22 π.μ.

      "Ο Αδόλφος είναι χοίρος. Θα μας εγκαταλείψει όλους. Συνδέεται μόνο με αντιδραστικούς τώρα. Οι παλιοί του φίλοι δεν είναι αρκετά καλοί γι 'αυτόν. Συνασπίζεται με τους στρατηγούς της Ανατολικής Πρωσίας. Αυτοί είναι οι φίλοι του τώρα. Ο Αδόλφος μετατρέπεται σε κύριο. Τώρα έχει φορέσει τα καλά ρούχα. Ο Αδόλφος ξέρει ακριβώς τι θέλω. Του το έχω πει πολλές φορές. Δεν είμαστε δεύτερη έκδοση του παλιού αυτοκρατορικού στρατού. Είμαστε επαναστάτες ή δεν είμαστε; Allons, enfants de la patrie! Αν είμαστε, τότε κάτι νέο πρέπει να προκύψει από τις τάξεις μας, όπως οι μαζικοί στρατοί της Γαλλικής Επανάστασης. Αν δεν είμαστε, τότε θα πάμε στα σκυλιά. Πρέπει να παράγουμε κάτι νέο, δεν το βλέπετε; Μια νέα πειθαρχία. Μια νέα αρχή οργάνωση. Οι στρατηγοί είναι πολύ παλιοί και παρηκμασμένοι. Δεν είχαν ποτέ μια νέα ιδέα."

      Λόγια του Ερνστ Ρεμ που παρατεθεί ο Χέρμαν Ραουσνινγκ

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος25/9/21 12:33 μ.μ.

      ο Βεργιδης που πυκνά συχνά αναφερεις θεωρεί τον Ρεμ και τους αδελφούς Στρασσερ προδότες και συνεργάτες της αντίδρασης.
      Το έχεις να πεις σχετικά με αυτός;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος25/9/21 2:10 μ.μ.

      12:33 έχω να σου πω να ψάξεις με ποιους είχε σχέσεις ο Βεργίδης (το στρασσερικο ΑΝΤΙΔΟΤΟ) και να διαβάσεις τα τρία λειτουργικά υστερόγραφα του βιβλίου του και ύστερα να μου πεις αν ήταν χιτλερικός ή όχι

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος26/9/21 2:34 π.μ.

      Πρώτον αυτό τι σχέση έχει ρε φίλε; Θα μου πεις;
      Δίνεις κάποια απάντηση με αυτό που είπα;
      Και εσύ μπορείς να έχεις σχέση με άτομα που διαφωνούν μαζί σου αυτό σημαίνει ότι ταυτιζεσαι μαζί τους;
      Κάτι για το περιεχόμενο του βιβλίου του και για τους ισχυρισμούς του θα πεις;
      Δεύτερον μην αναφέρεις πολύ το αντίδοτο γιατι φορείς του όπως ο Χαρίτος και άλλοι μια χαρά τα βρήκαν και με "δεξιούς" αν με πιανεις.
      Αν έκανα το ίδιο που έκανες εσύ θα εκρινα μόνο με βάση το γεγονός αυτό και όχι με βάση τα γραπτά τους.
      Να δίνεις τεκμηριωμένες απαντήσεις λοιπόν

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος26/9/21 10:06 π.μ.

      Ναι ο Χρήστος Χαρίτος άλλαξε πλευρά εδώ και χρόνια. όμως δεν άλλαξε ο Άρης Αρίων, ο Αθανάσιος Γιαλαμάς, ο Βασίλης Ροντόγιαννης, δεν είχε αλλάξει και ο μακαρίτης Νίκος Τσάμης και άλλοι. Άρα πριν μιλήσετε για Αντίδοτο κάντε μια πλύση με σόδα από την Βαυαρία. Ψαξε λίγο να δεις πότε βγήκε στην επιφάνεια Γκιόλβας, Φουράκης, Λιακόπουλος και μέσω ποιων. Ψάξε να δεις την ίδια εποχή ποιοι χρηματοδότησαν τον Στόχο του Καψάλη και γιατί. Δεν είναι όλοι ηλίθιοι στο σύστημα εξουσίας ξέρουν ποιοι είναι πιόνια και ποιοι όχι. Η πηγή σου είναι άτομα που έγραφαν στην ελεύθερη ώρα και αλλού ενάντια στον Αδόλφο Χίτλερ ότι ήταν συγκεκριμένης καταγωγής, ότι ήταν σατανιστής, ότι ήταν εξωγήινος κλπ Αυτά δεν τα έγραφαν τα αδέρφια Στράσσερ - ο Όττο έκανε και λάθη δεν ήταν άγιος - που θα είχαν λόγο να τα γράψουν άλλωστε αλλά όλο αυτό το κομμάτι της έψιλον που έβλεπε διαστημόπλοια να έρχονται προς όφελος του Ελληνισμού. Αυτή είναι η πηγή σου

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος26/9/21 11:07 π.μ.

      Η προσέγγιση του Βεργιδη στο ζήτημα του Χίτλερ είναι επιδερμική και επιφανειακή. Την περίοδο που γράφτηκε το βιβλίο του δεν είχαμε πρόσβαση σε τόσες πηγές όσες έχουμε σήμερα λόγω ίντερνετ. Τα οποιαδήποτε σοσιαλιστικά μέτρα στην οικονομία πάρθηκαν, πάρθηκαν κατά την διάρκεια του πολέμου για να ικανοποιηθούν αποκλειστικώς αυτοί οι σκοποί και έτσι ήταν αμιγώς προσωρινά. Μετά τον πόλεμο ο χιτλερικός παγγερμανισμός (όσο και να σας ενοχλεί η λέξη επειδή έχει γίνει καραμέλα από άλλους) θα υποδούλωνε τους σλαβικούς λαούς και θα δημιουργούσε μια οικονομικά γερμανοποιήμενη Ευρώπη. Οι χιλιάδες Σλάβοι θα ήταν κάτι σαν δουλοπάροικοι όπως λέει και ο Βεννέρ για λογαριασμό της γερμανικής καπιταλιστικής βιομηχανίας. Το υπεράριθμο ανθρώπινο δυναμικό των γερμανικών εργοστασίων θα απέδιδε στις γερμανικές βιομηχανίες πάντοτε πλεόνασμα παραγωγής και έτσι θα κυριαρχούσαν έναντι άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Αυτό είναι δεδομένο σε περίπτωση νίκης του άξονα. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε με τους συμμάχους αλλά καλό είναι κάποιοι να ξυπνήσετε και να πάψετε να ζείτε με μύθους. Η αληθινή Ευρώπη των Εθνών πέθανε το 1934

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος27/9/21 9:41 π.μ.

      Πολύ μεγάλη συνεισφορά όλοι αυτοί που περιέγραψες... Ο Άρης Αρίων καταρχάς δηλώνει χιτλερικος και ακραίος χριστιανος, καμία σχέση με Τρίτη Θέση. Ο Γιαλαμάς εξέφραζε και εκφράζει ΕΝΕΚιτικες θέσεις (αν τις θεωρείς τρίτη θέση αυτές τότε δικό σου πρόβλημα, μιλά με Δακογλου και παρτου συνεντευξη κιόλας). Ο Βασίλειος Ροντογιαννης έγραφε κάποια πολύ ιδιαίτερα κειμενα και συστήνω στους αναγνώστες να διαβάσουν ......................................................... Το έχω και σε κανονική μορφή αν θέλεις φιλαρα. ............... Αν μου μιλαγες για τον Σοροτο θα έλεγα οκ αλλά δεν μπορείς να μιλήσεις για αυτόν το ξέρω. Τρίτη Θέση πάντως όπως το εννοεις δεν υπήρξε στην Ελλάδα, ούτε εσύ καλά καλά δεν εισαι και είσαι μπερδεμένος αλλιώς δεν θα στηρίζες έμμεσα ή άμεσα χιτλερικους. Τέλος για τον Βεργιδη αν οι πηγές σας είναι μόνο διαδικτυακές όπως λες τότε άστα να πάνε. Ο Βεργιδης και κάθε σοβαρός μελετητής χρησιμοποίησε αρχεία, κάντε το και εσείς. Αν σε αυτήν την ηλικία χρησιμοποιείτε πηγές από το διαδίκτυο και μόνο δείχνει αυτό ποσό λίγοι εισαστε.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος27/9/21 10:50 π.μ.

      Ποτέ εξέφρασε ο Γιαλαμάς ενεκίτικες θέσεις;

      Διαγραφή
    10. Δεν ημουν στο ΕΝΕΚ .Στην Φεπ ημουνα. Αν τωρα ορισμενες θεσεις συμπιπτουν με αυτες του ΕΝΕΚ..δεν ειναι αμαρτια. Να με κατηγορουσαν για νεοδημοκρατη συριζαιο η πασοκ ...καπιταλιστη η διεθνιστη, τοτε να μαλωναμε..Ομως αγαπητε αγνωστε 9.41 οι πραξεις ειναι προτιμητεες των λογων. Μπορεις να με διαβεβαιωσεις για τα εργα σου που να συμβαδιζουν με τις ιδεες σου;

      Διαγραφή
    11. Οσο και διασπαστικα να φερεται ο 9.41, δεν τσιμπαμε. Οι συναγωνιστες Σοροτος , Αριων, Ροντογιαννης με την ζωη τους εδιξαν τι ειναι, ας διξουν και οι κρινοντες. Α.Γ.

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος27/9/21 10:38 μ.μ.

      9:41 Σου απάντησε ανοιχτά και δημόσια ο συναγωνιστής. ο Άρης Αρίων εκφράζει ξεκάθαρο τριτοθεσίτικο λόγο ακόμη και αν εκτιμάει τον Χίτλερ όπως κάνει σε ιστορικό επίπεδο και ο Αντινόλφι ο οποίος ούτε τον παρουσιάζει ως θεό αλλά ούτε και αναλώνει την κριτική του μόνο στα λάθη του. ο Άρης ακόμη και αν διαφωνείς οφείλεις να τον σέβεσαι να σου στείλω και λινκ για το άγνωστο βιβλίο του που μάλλον δεν θα το έχεις. Τρίτη Θέση έχουν και οι Πολωνοί πάντως αν το ξέχασες άρα και ακραίος δεν είναι και ριζοσπαστικό λόγο έχει. Για τον Σορώτο είναι γνωστό ότι δεν ασχολείται άδικος ο κόπος. Για τον Βασίλη δεν ξέρω τι γράφεις αλλά έχω τα βιβλία του και δεν χρειάζεται να τα στείλεις φιλαράκι. Οργάνωσε αυτόνομους πυρήνες όταν άλλοι προσκυνούσαν γραφικούς. Ο Γιαλαμάς δεν μπορείς να τον κρίνεις διότι όχι απλά είναι αυθεντικός αλλά και κανείς δεν μπορεί να του προσάψει κάτι. Όσο για τον Βεργίδη αινιγματικός αλλά στον στενό κύκλο της τρίτης θέσης όταν είχε στην Μπενάκη το βιβλιοπωλείο. Δυνατή πένα οξυδερκής και ποιοτικός παρά τις υπερβολές.

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμος27/9/21 11:19 μ.μ.

      Ελάτε συναγωνιστές μην δίνετε σημασία. Η βρώμα των γκαρσονιών του εστιατορίου είναι τέτοια που λασπώνει και τον ίδιο το Θεό. Δεν πλησιάζονται οι άνθρωποι από τη σαπίλα τους. Σιγά μη δείξουν σεβασμό σε παλιούς συναγωνιστές. Θέλανε και να ηγηθούν του χώρου οι απαίσιοι.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος25/9/21 12:22 π.μ.

    Σωστό το άρθρο με την ένσταση ότι δεν ήταν όλοι οι Γερμανοί αριστοκράτες υπέρ του Χίτλερ. Υπήρξαν και πολλοί που στήριξαν το μέτωπο του Σλάιχερ και εκτιμούσαν τον Στράσερ. Τα γράφει και το παλιό άρθρο http://mavroskrinos.blogspot.com/2021/05/gregor-strasser.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/9/21 8:46 π.μ.

      Δεν γράφει ότι ήταν όλοι, σίγουρα όμως ήταν η τρομερή πλειοψηφία.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος25/9/21 12:05 μ.μ.

      Ούτε και η τρομερή όπως γράφεις πλειοψηφία ήταν. Ήταν όσοι αριστοκράτες εμπλέκονταν με τα βιομηχανικά συμφέροντα υπέρ του Χίτλερ. Υπήρχαν πολλοί που ήταν με τον Σλαιχερ, τον Σπενγκλερ κλπ. Αλλά μικρή σημασία έχει.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος25/9/21 6:58 μ.μ.

      Κανένας βιομήχανος δεν ήταν με τον Στράσσερ. Τουναντίον ο Εμβιλ Κιρντοφ απαιτούσε από τον Χίτλερ να διώξει τον Γκρέγκορ από το κόμμα. Όσο για τον Σλάιχερ προτείνω το "ΒΑΙΜΑΡΗ-Η ΑΝΑΠΗΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" όπου παραθέτονται οι σχέσεις του σπουδαίου αυτού πολιτικού με τα εργατικά συνδικάτα και οι σοσιαλιστικές του τάσεις. Ο Σλάιχερ ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που επέτρεψε την επαναλειτουργία των S.A και ήταν φίλος του Γκρέγκορ και του Ρεμ έχει κατασυκοφαντηθεί σήμερα από τους γνωστούς κύκλους που τον παρουσιάζουν σαν καθεστωτικό δεξιό πολιτικό

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος25/9/21 8:52 π.μ.

    Οι υποστηρικτές του μεγάλου αβαταρ πως και δεν έχουν εμφανιστεί για να μας διασκεδάσουν ακόμα; να δούμε τι παπαριες έχουν να μας πουν για αυτή την προδοσία. Είναι λογικό το μόνο που θα έχουν να εκφράσουν είναι η σοσιαλδημοκρατικη προπαγάνδα περί ομοφυλοφιλίας, μιας και οι ίδιοι όπως ξέρουμε εξάλλου είναι μεγάλοι εραστές του αντίθετου φύλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/9/21 11:15 π.μ.

      Αν θέλουν να ηθικολογήσουν οι πιστοί του άβαταρ μπορούμε πολύ ευχαρίστως να το κάνουμε. Μιλάνε για τον Ρεμ και τα S.A αλλά ξεχνούν την Λίντα Μπααροβα, το Σαλόν Κιττυ, τις δύο γυναίκες του Μπορμαν, τα σκάνδαλα της Χιτλερικής Νεολαίας. Ας αφήσουν τις ηθικολογίες οι διάφοροι παπάρες γιατί αυτές είναι ασύμβατες με τον εθνικοσοσιαλισμό

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος25/9/21 1:41 μ.μ.

      Για την δολοφονημενη ανηψιά του Αδόλφου μας πουν; Είναι γνωστό ότι την δολοφόνησε σε έναν από τους άγριους καυγάδες του μαζί της γιατί η κοπέλα ήθελε να βγαίνει και ενίοτε συνοδευόμενη από κάποιον άνδρα... Αυτά είναι τα γεγονότα. Τώρα αν τη γουσταρε ο Αδόλφος ή ήταν τόσο βαθιά κομπλεξικός με την ανηψια του δεν το ξέρουμε ιστορικά. Ο Otto Strasser υπονοεί σαφώς το δευτερο...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος25/9/21 2:12 μ.μ.

      Καλά,γνωστός συκοφάντης ήταν ο Otto.Θα μας πείτε όμως αν ο Röhm ήταν ομοφυλόφιλος;Και αν αυτό είναι ωραίο για έναν εθνικοσοσιαλιστή;Με αυτά που γράφεις για τον Χίτλερ, μοιάζεις με αριστερό αντιχιτλερικό που υποστηρίζει ότι ήταν ναρκομανής...

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος25/9/21 2:23 μ.μ.

      1:41 νομίζω ήταν θετή ανιψιά του. Ναι την γούσταρε και ίσως ήταν και η μόνη κοπέλα που ο Χίτλερ ερωτεύτηκε πραγματικά. Επίσης το ότι τσακώνονταν συχνά ήταν γεγονός καθώς η μικρή ήθελε τον οδηγό του και ο Αδόλφος δεν ενέκρινε. Το ότι την σκότωσε ο Χίτλερ πρώτη φορά το ακούω. Εγώ ήξερα ότι αυτοκτόνησε

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος25/9/21 5:42 μ.μ.

      Ο Όττο μόνο συκοφάντης δεν ήταν, απλά σας χαλάει την εικόνα του μεγάλου αβατάρα. Το γεγονός ότι ο Αδόλφος ήταν εθισμένος στην κόκα από τον γιατρό του, Morell, το επιβεβαιώνει ο Χιτλερικος David Irving. Φυσικά και ο Ρεμ δεν ήταν ομοφυλόφιλος με βάση τα ιστορικά στοιχεία. Η μόνη πηγή για την ομοφυλοφιλία του Ρεμ είναι η καμαριλα του Αδόλφου... Ανοίξτε κανένα βιβλίο κι αφήστε το έτοιμο φαγητό της ταβέρνας.

      Διαγραφή
  8. Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των σχολιαστών. Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος25/9/21 2:36 μ.μ.

    Αυτό που γουστάρω πολύ στα παιδιά του μκ είναι ότι απαντάνε πάντα με πηγές στοιχεία και συνδέσμους πάντα αιχμηροί όταν πρέπει ποτέ προσβλητικοί ακόμη και με αυτούς που διαφωνούν τελικά όλα είναι θέμα χαρακτήρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος25/9/21 2:39 μ.μ.

    2:12 η ομοφυλοφιλία στον εσ ποτέ δεν ήταν αποδεκτή αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ιδέα είναι η Στάζι της κλειδαρότρυπας ακόμη και αν ήταν ο Ρεμ ουδείς στο κόμμα νοιαζόταν αφού στον δρόμο ήταν καλύτερος από όλους σε μάχες και συγκρούσεις με κομμουνιστές και δεξιούς κρίμα που κάποιοι προσπαθούν να μειώσουν το έργο του χωρίς όμως να αναφέρουν τα μείον άλλων κορυφαίων προσώπων του κόμματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/9/21 3:26 μ.μ.

      Μα εκεί υπάρχει η υποκρισία ορισμένων σχολιαστών,οι οποίοι μέμφονται τον Χίτλερ επειδή "γουσταρε" τη θετή ανιψιά του (αν),αλλά για τον Röhm που ήταν ομοφυλόφιλος δεν γίνεται κουβέντα.Κατάλαβες;Όταν ασκούμε κριτική , αντικειμενική κριτική,την ασκούμε παντού και σε όλους.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος25/9/21 7:15 μ.μ.

      3:26 Ακόμη και αν ο Ρεμ ήταν ομοφυλόφιλος τι σημασία έχει; Από τα προσωπικά πάθη εσύ κρίνεις προσωπικότητες; Αυτά στην ακροδεξιά και στους Κλεομένηδες όχι εδώ. Η αναφορά στην ερωτική έλξη που ένιωθε ο Χίτλερ για την ανιψιά του (τρανταχτή περίπτωση αιμομιξίας που η υποτιθέμενη ομοφυλοφιλία του Ρεμ ωχριά μπροστά της) γίνεται επειδή οι χιτλερικοί είναι αυτοί που εδώ και χρόνια συκοφαντούν πρόσωπα με επικλήσεις στην προσωπική τους ζωή. Ποτέ ο Ρεμ με την ομοφυλοφιλία, ποτέ ο Δραγούμης με την Κοτοπούλη που έπαιρνε πρέζα, πότε ο Γιαννόπουλος που αυτοκτόνησε για την Λασκαρίδου, ποτέ ο Μεταξάς που δήθεν την έπαιζε (όσο και αν διαφωνείς με πολιτικές του Μεταξά δεν γίνεται να λες τέτοιες χυδαιότητες). Εγώ ξέρω ότι ο Ερνστ Ρεμ ήταν ο πιο σκληροτράχηλος του NSDAP, από τους πιο γενναίους Γερμανούς μαχητές του Α ΠΠ, ο άνθρωπος που τσάκιζε τους εχθρούς στον δρόμο και που οδήγησε τον εθνικοσοσιαλισμό στην εξουσία. Ακόμη και ομοφυλόφιλος να ήταν όλους εσάς τους πουθενάδες εξακολουθεί και σας πατάει.

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος25/9/21 2:52 μ.μ.

    Ο μκ τον οποίο και παρακολουθώ εδώ και χρόνια ανοίγει ένα άλλο παράθυρο στην ιδέα προβάλλοντας έντυπα μουσικές άρθρα τα οποία δεν κατάλαβα ποτέ γιατί κανείς άλλος δεν το κάνεις τόσα χρόνια και εντάξει από την χα είναι λογικό μια ζωή κατσαπλιάδες μετά το 2009 που πήραν τα μυαλά τους αέρα και τώρα ασχολούμαστε με τα ψυχοπαίδια του Νίκου αλλά όλοι οι άλλοι γιατί δεν αφιέρωσαν ένα λεπτό να μοιραστούν την γνώση με όσους γουστάρουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος25/9/21 3:31 μ.μ.

    Απ τα ωραιοτερα αρθρα ΜΚ. Βεβαια διαβαζοντας το μενει η πικρια γιατι να υπαρξει αυτη η καταραμενη 30η ιουνιου του 34. Και σιγουρα προκυπτουν και τα ιστορικα what if. Ποια θα ηταν η ιστορικη εξελιξη των πραγματων εαν δεν εκκαθαριζονταν τα SA η εαν στρασσερ και ρεμ αποκαθηλωναν τον αδολφο απο την ηγεσια του NSDAP και την καγκελαρια. Ομως η ιστορια γραφει και δεν ξεγραφει. Αιωνια η μνημη του στρατιωτη της ιδεας ερνστ ρεμ. Αυτη η δευτερη επανασταση,η σοσιαλιστικη, παντα θα παραμενει ζωντανη στις καρδιες οσων πιστευουμε στην λαικη κυριαρχια και στην κοινωνικη δικαιοσυνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος25/9/21 6:37 μ.μ.

    2:12 οι ........ είναι ωραίες για έναν εθνικοσοσιαλιστή; Ρωτάω επειδή είναι γνωστό το ....... Μάγδα - Γιοσεφ - Χίτλερ. Επίσης γνωστά είναι και τα ...... του Γκέμπελς με την Λίντα Μπααροβα και την Λένι Ρίφενσταλ. Με την πορνεία τι γίνεται γιατί γνωστό είναι και το Κιττυ Σαλόν ένα πολύ έξυπνο κόλπο κατά τα άλλα για την παγίδευση των εχθρών του Ράιχ. Επίσης πες και για τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες της BDM. Αν θέλετε να μειώσετε κάποιον να το κάνετε με ιδεολογικά-πολιτικά κριτήρια. Όχι με χυδαίες αναφορές στην προσωπική του ζωή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος25/9/21 7:13 μ.μ.

    Μερικές παρατηρήσεις.

    ο Χίμλερ και ο Γκαίμπελς υπήρξαν προσωπικοί γραμματείς των Στράσσερ. Στα ημερολόγια του ο υπουργός προπαγάνδας έκανε καυστική κριτική στον Φύρερ πριν τον ενισχύσει

    ο Χίτλερ είχε βαφτίσει τα δυο παιδιά του Γκρέγκορ Στράσσερ ο οποίος πριν το '33 ήταν ο νο2 στο κόμμα και ο αναμενόμενος διάδοχος

    Ο Καρλ Ερνστ συνελήφθη την ημέρα που θα έφευγε για γαμήλιο ταξίδι. Στον γάμο του μάρτυρας ήταν ο Γκαίρινγκ που ζήτησε την εξόντωση του. Ο ίδιος με εντολή του Γκαίρινγκ είχε κάψει μαζί με την βοήθεια δυο καφεπουκαμισάδων το ράιχσταγκ. Όλοι εκτελέστηκαν.

    Ο Ερνστ νόμιζε ότι έγινε πραξικόπημα των μοναρχικών δεξιών και λίγο πριν πεθάνει φώναξε ΧΑΙΛ ΧΙΤΛΕΡ ενώ καλούσε τους δεσμώτες του να μιλήσουν με τον κουμπάρο του Γκαίρινγκ

    ο Γκαίμπελς μέχρι και την προτελευταία στιγμή στήριζε τον Ρεμ άλλαξε πλευρό και ανταμείφθηκε πλουσιοπάροχα. Η συνάντηση με τον Ρεμ σε μια μπυραρία έγινε γνωστή στην Γκεστάπο και μετά από μέρες ο μετρ και ο σερβιτόρος καθώς και ο ιδιοκτήτης εξαφανίστηκαν.

    Σποραδικές μάχες έγιναν μεταξύ των κομματικών φρουρών αλλά επενέβη ο στρατός και παρέδωσε στα ες ες τους ες α. Κάποιοι αξιωματικοί που χάρηκαν πρόσκαιρα για την εξέλιξη μετά την απόπειρα της 20ης Ιουλίου κρεμάστηκαν από τσιγκέλια με χορδές πιάνου από τον Χίτλερ

    Τα ες α ήταν σκληροί απόστρατοι με εμπειρία σε εργοστάσια και ναυπηγεία αλλά και στον υπόκοσμο άνθρωποι της δράσης και της περιπέτειας οι μισοί σε αριθμό πρώην κομμουνιστές

    οι ηθικοί υπεύθυνοι ήταν οι Γκαίρινγκ και Χίμλερ που έπεισαν τον Αδόλφο ότι θα γίνει πραξικόπημα την 1η Ιουλίου. Μαζί του ο Ρεμ δεν είχε πάρει ούτε την σωματοφυλακή του στο θέρετρο που κοιμόταν την 30η ιουνίου

    Η ομοφυλοφιλία ήταν ο καρκίνος μαζί με την πορνεία και το αλκοόλ που γέννησε η Βαϊμάρη και ήταν συχνό φαινόμενο στον πολιτικό στίβο να υπάρχουν διενέξεις για αυτή η πλειοψηφία τως ες α δεν ήταν γκέουλες αλλά είχαν αδυναμία στο ποτό και τα όπλα μιλάμε για τύπους που είχαν πολεμήσει για χρόνια μέσα στην λάσπη και ανάμεσα σε πτώματα και χαίρονταν να παίζουν ξύλο με καρέκλες και ποτήρια μπύρας με τους κομμουνιστές

    ο Στράσσερ και ο Ρεμ εκτελέστηκαν χωρίς δίκη παράνομα και χωρίς να υπάρξει απόδειξη των κατηγοριών για προδοσία σε κομματικό δικαστήριο

    η Αγγλία ανησυχούσε για τα ες α και πίεζε για κάθαρση. Η μπλόφα του στρατού στήθηκε αριστοτεχνικά την στιγμή που οι ες α ήταν 25 προς 1 ο Αδόλφος φοβούμενος μη χάσει την υποστήριξη των γιουνγκερς και των βιομηχάνων μετά την εκλογική αποτυχία του '32 προτίμησε να κόψει τα κομματικά του πόδια που τόσο έλειψαν στον πόλεμο μετά το '39

    οι εκτελέσεις θυμίζουν την πορεία των δυο ηγετών των μπολσεβίκων που εκτέλεσε ο Στάλιν ΜΕΤΑ από μια δίκη παρωδία και την αξίνα στο κεφάλι του Λέοντα Τρότσκι

    Αυτοί που έσυραν τον Χίτλερ στην σφαγή τον πούλησαν πριν το τέλος του πολέμου

    ο ακροδεξιός πρωσικός εθνικισμός νίκησε μέσω του Χίτλερ τον ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ και τους ναζιστές της αριστεράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/9/21 7:41 μ.μ.

      Τρομερά όσα γράφεις αλλά θέλουμε πηγές. Όχι επειδή τα αμφισβητούμε αλλά επειδή είναι τρομερά. Εμένα με ενδιαφέρουν αυτά που λες για μάχες μεταξύ καφεπουκαμισαδων - SS και για την στήριξη του Γκέμπελς στον Ρεμ μέχρι την προτελευταία στιγμή μαζί με την απαγωγή του μετρ και σερβιτόρου στο μαγαζί που διεξήχθη η συνάντηση

      Διαγραφή
  15. Ανώνυμος25/9/21 7:40 μ.μ.

    Μεταπολεμικά βέβαια όλη η σιωνιστική προπαγάνδα και οι ταινίες της εναντίον του ''προδότη'' Χίτλερ στρέφονται και όχι κατά των ''γνήσιων'' εθνικοσοσιαλιστών που εκθειάζετε. για να ξέρουμε ποιοι πραγματικά ήταν οι προδότες! Ο Χίτλερ έπραξε τελικά σωστά που τους καθάρισε; Για να δούμε:

    ''οι σιωνιστές γερμανοεβραίοι Ζαμπόντινσκυ και Μεναχέμ Μπεγκίν, είναι εκείνοι, που κατόπιν εντολών και οδηγιών του Σιωνιστικού Κινήματος και του Ιουδαϊκού Πρακτορείου οργάνωσαν από το 1930 τους Φαιοχιτώνες και τα γνωστά τάγματα εφόδου του Ρεμ'' από το βιβλίο Σιωνιστικές Συνωμοσίες του Γιάννη Π. Φουράκη

    Γιατί να πιστέψουμε τότε τα ''δικά'' σας αντιχιτλερικά βιβλία; Ας δούμε καλύτερα καμιά αντιχιτλερική ταινία στην τηλεόραση. Το ίδιο κάνει!

    - γκαρσόνι εστιατορίου με αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/9/21 7:52 μ.μ.

      γκαρσόν μια πορτοκαλάδα από πορτοκάλι: ξέχασες να διαβάσεις την πραγματική ιστορία ότι το βασικό επιχείρημα των στρατιωτικών της άκρας δεξιάς ήταν να ηρεμήσουν τα SA επειδή ΕΡΙΧΝΑΝ ΞΥΛΟ ΣΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ που τους θεωρούσαν υπεύθυνους για την ήττα και τις δολοφονίες των Εθνικοσοσιαλιστών! Και με τον Φουράκη τώρα; Γελάνε τα διαστημόπλοια της ομάδας έψιλον!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος25/9/21 8:03 μ.μ.

      "Οι πιο εξέχοντες συγγραφείς της Ομάδας Έψιλον στη δεκαετία του 1980 και του 1990 ήταν ο Ιωάννης Φουράκης, ο Ανέστης Κεραμύδας, ο Δημοσθένης Λιακόπουλος και ο Γεώργιος Γκιόλβας"

      Από σοβαρό θινκ τανκ οι πηγές σου φίλε.

      Δεν είναι κακό να είσαι σερβιτόρος ή εστιάτορας κακό είναι να είσαι αχθοφόρος της ακροδεξιάς που βάφτηκε στα χρώματα της σβάστικας για να αλώσει την ιδέα προς όφελος μπάτσων και κομμάτων

      https://www.youtube.com/watch?v=UUz1BcKXEzE

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος25/9/21 8:30 μ.μ.

      Γκαρσονι του εστιατορίου άρχισες και τον Φουρακη; Τόσο χαμηλά; Στην επόμενη ανάρτηση περιμένουμε να φέρεις τις πηγές του Λιακόπουλου που αποκαλύπτει πως ο Χίτλερ ήταν πράκτορας του Ρότσιλντ. Φέρε και τον λογαριασμό μαζί σερβιτόρε μόνο πρόσεχε γιατί σου δίνει ληγμένα ο εστιάτορας και ξεκίνησες να διαβάζεις Κεραμυδά και ομάδες Έψιλον.

      ~Περήφανος προδότης του Φύρερ με αγάπη!

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος25/9/21 9:44 μ.μ.

      Χαχαχα...ρε του έχετε φτάσει σε τέτοια παράνοια εκεί στα ακροδεξιά εστιατόρια ή μας τρολάρεις;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος26/9/21 12:51 π.μ.

      Τα μοιράζουν αυτά τα ληγμένα και στο hot spot που είναι διοικητής ο κολλητός του ταβερνιαρη; Μιλάμε για σκληρές δόσεις ε/σ...

      Διαγραφή
  16. Ανώνυμος25/9/21 9:04 μ.μ.

    Ο Ερνστ Ρεμ όταν δινόταν ο αγώνας του Κόμματος την είχε κοπανήσει και έκανε ζωάρα στην Βολιβία. Αυτή ήταν η τιτανοτεραστια προσφορά του!

    -εκτελεστής της γκεσταπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/9/21 1:15 π.μ.

      εκτελεστή τα γκαρσόνια και ο εστιάτορας είστε με την αυτονομία ή με τα κόμματα; για να καταλάβουμε τι γίνεται;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος26/9/21 1:45 π.μ.

      Αν το πάμε έτσι τότε και όταν η ΧΑ έδινε τον αγώνα της ο εστιάτορας του αρχηγού την είχε κοπανήσει και το έαπαιζε εκδότης.

      Διαγραφή
  17. Ανώνυμος25/9/21 10:11 μ.μ.

    Ο "εθνικοσοσιαλισμός" σας μέχρι εκεί φτάνει τις φιλίες με μπάτσους της Γκεστάπο μπάτσους της ειδικής και σύγχρονους της ΓΑΔΑ καμία σχέση δηλαδή με τον δικό μας Εθνικό Σοσιαλισμό της λαϊκής δικαιοσύνης και της εθνικής ανεξαρτησίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/9/21 1:44 π.μ.

      Ξέχασες και τους αυστριακούς μπάστσους της Ε.Ε.

      Διαγραφή
  18. Ανώνυμος26/9/21 12:04 π.μ.

    Α ρε φουκαράδες. Σας έχει χτυπήσει ο αυτοχθονισμός και ο ακροδεξιός μπολσεβικισμός στο κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος26/9/21 9:55 π.μ.

    Ρε .... νομίζετε ότι όλα τα S.A ήταν με τον Ρεμ και τον Στράσσερ? Νομίζετε ότι στην διαμάχη όλοι υποστήριζαν την "αριστερή" φράξια? Τα S.A συνέχισαν να υπάρχουν κανονικά μετά την Νύχτα των Μεγάλων μαχαιριών απλώς αποδυναμωμένα. Εφόσον ήταν όλοι ρεμικοί γιατί δεν εκδηλώθηκε κάποια εξέγερση εναντίον του Αδόλφου Χίτλερ μέχρι το 45? Απλούστατα διότι οι περισσότεροι ήταν πιστοί στον Φύρερ. Συνεχίστε να ζείτε με αυταπάτες ...................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/9/21 10:48 π.μ.

      Δεν εκδηλώθηκε επειδή ήξεραν ότι θα τους σφάξουν όπως έσφαξαν τους αρχηγούς του. Συν ότι οι περισσότεροι πείστηκαν με τις κατασκευασμένες κατηγορίες και τις πομπώδεις διακηρύξεις του Χίτλερ ότι προδότης ήταν ο Ρεμ

      Διαγραφή
  20. Ανώνυμος26/9/21 9:57 π.μ.

    Ρε εκτελεστή της Γκεστάπο .... κανα ..... Αν ήταν τίμια η διαμάχη τα σκληροτράχηλα και πάντα ετοιμοπόλεμα Τάγματα Εφόδου θα είχαν θάψει δύο μέτρα κάτω από το χώμα τους ντετέκτιβ της ΓΚΕΣΤΑΠΟ, τους ακροδεξιούς μπάτσους και την καμαρίλα του Χίτλερ. Αλλά παίξατε τόσο .... που κάποιοι φώναζαν ΧΑΙΛ ΧΙΤΛΕΡ όταν πέθαιναν γιατί δεν ήξεραν τι γινόταν. Γνωρίζατε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα θριάμβευε το σπαθοσφυρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος26/9/21 9:58 π.μ.

    Ρε ....... σερβιτόρε γνωρίζεις ποιος τον κάλεσε να γυρίσει πίσω στην Γερμανία; Ο άβαταρ σου όταν είχαν γίνει μπαχαλο τα S.A από την εξέγερση του Stennes. Έσωσε κανονικότατα το τομάρι του Αδόλφου ο Ρεμ και αυτό ήταν το ευχαριστώ. Είστε τρομερά ..... εκεί στο εστιατόριο. Είτε δεν ξέρετε ιστορία, είτε ξέρετε αλλά την αλλοιώνετε. Οι εποχές που αλωνιζατε όμως τελείωσαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος26/9/21 12:25 μ.μ.

    Εστιάτορα ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος26/9/21 1:31 μ.μ.

    Αφιερωμένο στον εστιάτορα και στα γκαρσόνια του
    https://youtu.be/9QgvjCCxOK4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος26/9/21 11:41 μ.μ.

    https://www.deviantart.com/jacket98764/art/Ernst-Rohm-On-Hitler-771219276

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο αντιπαραθέσεων επί γεγονότων που είναι αδύνατον να επιβεβαιωθούν ή διαψευσθούν. Γεγονότα που συνέβησαν πριν ογδόντα και πλέον έτη, πίσω από κλειστές πόρτες, σε μια άλλη χώρα και διαστρεβλώθηκαν ή χρησιμοποιήθηκαν προς κατασυκοφάντηση των με ή των δε από τις νικήτριες δυνάμεις. Μήπως ψάχνουμε τους "άμεμπτους"; Υπάρχει κάτι τέτοιο σε μια φύση που κύριο γνώρισμά της είναι το χάος που περικλείεται στο κάθε τι; Ας μείνουμε στις ιδέες και όχι στα πρόσωπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/9/21 5:50 μ.μ.

      Η μοιρολατρία είναι συστημικό αφήγημα που προωθεί η ελίτ (συνήθως η εκκλησία στο παρελθόν) προκειμένου να αποδεχτούμε σκάρτες καταστάσεις ή επαναπαυτουμε. Αυτό που είπες μοιάζει με το "η φτώχια είναι του Θεού" ή "πέθανε γιατί ήταν γραφτό του". Έχει μεγάλη σημασία να ξαγραφτει η ιστορία που έχει αλλοιωθεί από γνωστά κέντρα

      Διαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.