«Εἰς τήν χώραν τοῦ Καντάφι/ἀνεγίγνωσκα Καβάφη»

 

του Αλεξόπουλου Στέλιου

Ο συνεργάτης του Erwin Rommel, φιλοναζιστής και αντισιωνιστής ηγέτης της Αιγύπτου Gamal Abdel Nasser υπήρξε το ίνδαλμα του Εθνικιστή Συνταγματάρχη Muammar Qaddafi. Αυτός ενέπνευσε στους Λίβυους γείτονες του την σημασία της απεξάρτησης από τις καπιταλιστικές δυνάμεις αλλά και την ανάγκη για την άμεση αντιμετώπιση του Ουαχαμπισμού/Σαλαφισμού που παραμόνευε να πνίξει στο αίμα τις κοσμικές ισλαμικές χώρες προς όφελος των Σαούντ και του Ισραήλ. 

Σύντομα η χώρα της επανάστασης της 1ης Σεπτεμβρίου 1969 ή «Λιβυκή Αραβική Τζαμαχιρία - Δημοκρατία των Μαζών» έγινε καταφύγιο και πηγή χρηματοδότησης φιλονασερικών και αντισιωνιστικών ομάδων και οργανώσεων ακόμη και από διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες, ενώ στην Ελλάδα γνωστά πρόσωπα διατήρησαν επί σειρά ετών επαφές και συνεργασία. 

Δεν είναι μια απλή φήμη άλλωστε ότι μετά το ’74 ο Καντάφι έστελνε ανακοινώσεις στην εφημερίδα του κόμματος της 4ης Αυγούστου η οποία πρόβαλλε την Λιβύη ως πρότυπο επανάστασης. Έγραφε χαρακτηριστικά η σύνταξη στις στήλες της ως μια έμμεση κριτική στην μέχρι τότε πολιτική και τακτική της ηγετικής τριάδας της 21ης Απριλίου:

«Μια επανάστασις, για να είναι επανάστασις, πρέπει να διοικήται από ... επαναστάτες! Απλό το αξίωμα και τετράγωνη η λογική του ... Μόνο στη Λιβύη φαίνεται να έγινε αντιληπτό! Πράγματι, η Κυβέρνησις της Λιβύης ανεσχηματίσθη και αποτελείται από τους ιδίους τους επαναστάτας, τους συντρόφους του αρχηγού της Ελ Καντάφι. Και τα αποτελέσματα φαίνονται ήδη Εκεί»

 (τ. 67, Φεβρουάριος 1970). 

Οι επαναστατικές αρχές της είχαν ανταπόκριση τόσο σε περιορισμένους κύκλους Εθνικιστών αξιωματικών των Απριλιανών κατά την διάρκεια της επταετίας, όσο και σε κύκλους των «τριτοκοσμικών» σοσιαλοδημοκρατών οι οποίοι εξέδωσαν το βιβλίο του που ήταν το πολιτικό ευαγγέλιο σε μια επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής και σε γιορτές νεολαίας επικροτούσαν επίσημα και ανεπίσημα τις αντισιωνιστικές θέσεις του ηγέτη της χώρας.

Οι Λίβυοι φιλοξένησαν και εκπαίδευσαν  στα στρατόπεδα τους ανάμεσα σε άλλες πολιτικές και ανταρτικές ομάδες, γνωστά πολιτικά πρόσωπα της ελληνικής βουλής που την εποχή εκείνη αντιτίθονταν στην αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ ή είχαν επαφές με την PLO με κάποιους εξ αυτών να φεύγουν από την ζωή το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι προσπάθειες του επαναστατικού καθεστώτος να ανοιχτούν στην ελληνική κοινωνία μέσω της άμεσης επαφής βρήκαν εμπόδιο στην άρνηση των ελληνικών κυβερνήσεων λόγω των πιέσεων από την Αμερικανική πρεσβεία με αποτέλεσμα ο «πολιτικός έρωτας» σύντομα να λάβει τέλος στα μέσα της δεκαετίας του ’80. 

Ο Λίβυος ηγέτης σε ηλικία 27 ετών αρχίζει να αναπτύσσει την χώρα του και παρά το εμπάργκο καταφέρνει να επιτύχει το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο. Προώθησε την κοινωνική δικαιοσύνη και τον σεβασμό στην γυναίκα (η προσωπική του φρουρά ονομάστηκε «Αμαζόνες» ή «Οι Επαναστάτριες Αδερφές») και ιδρύει την «Παγκόσμια Λαϊκή Ισλαμική Διοίκηση» για να πολεμήσει τις αρχικές φάσεις ανάπτυξης των φανατικών μακελάρηδων οι οποίοι αργότερα αιματοκύλισαν τις χώρες της περιοχής. Ο ίδιος δηλώνει για την κίνηση αυτή «Είναι ένα πολύ σημαντικό κέντρο καταπολέμησης του μουσουλμανικού εξτρεμισμού. Ο ρόλος του συνίσταται στο απομονώσει και να συγκρατήσει τους εξτρεμιστές, τους ισλαμιστές και τους φονταμενταλιστές» (Le Figaro Magazine, Paris 24.06.2000 αριθμός 1026, σσ 38-44 συνέντευξη της Isabelle Dillmann). 

Σε ζωντανή μετάδοση στην εθνική τηλεόραση στέλνει στην αγχόνη τους εξτρεμιστές κανίβαλους που προωθούν ναρκωτικά και ανατρεπτικές ιδέες, τσακίζει τα ξένα κέντρα εντός της χώρας του που στρατολογούν στα τζαμιά αντικαθεστωτικούς και καλεί την Ευρώπη σε συστράτευση, ενώ κατά την διάρκεια της παρουσίας του στις Βρυξέλλες μιλάει για τον κίνδυνο η ήπειρος μας να γίνει σταδιακά μέσω της λαθρομετανάστευσης μια «Μαύρη Ευρώπη» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος. Προειδοποιεί ότι αν πέσει το καθεστώς του η Γηραιά Ήπειρος θα γεμίσει πυρήνες ένοπλων ναρκομανών μισθοφόρων και ανθρώπων των μοναρχών των δικτατοριών του κόλπου. 

Απέναντι του βρίσκει την παγερή αδιαφορία της καπιταλιστικής Ε.Ε. και τις συνομωσίες των κέντρων της διεθνούς τρομοκρατίας που χρηματοδοτούνται από τον Διεθνή Σιωνισμό. Κήρυκες υπονόμευσης και συκοφαντιών εναντίον του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό μέχρι και σήμερα, οι φιλοισραηλινοί της δεξιάς και της άκρας δεξιάς και οι αντιφασίστες δημοκράτες από την antifa μέχρι τους κοινοβουλευτικούς εθνομηδενιστές. Σε συνάντηση που είχε με αξιωματικούς ξένων χωρών τονίζει την ανάγκη να απομονωθεί ο Αμερικανικός παράγοντας στην Μεσόγειο και να υπάρξει ένα ενιαίο μέτωπο αντίστασης απέναντι στον πολυεπίπεδο ιμπεριαλισμό της Ουάσιγκτον.

Ο άνθρωπος που τα γραπτά του και οι πολιτικές του σκέψεις βρήκαν απήχηση και στους Έλληνες συναγωνιστές μέσω του περιοδικού «Αντίδοτο» και άλλων εντύπων, λάτρευε την Αρχαία Ελλάδα και μελετούσε συγγραφείς ιδιαίτερα τον Αριστοτέλη και τον Θουκυδίδη ενώ την βιβλιοθήκη του κοσμούσαν διάσημες αντιδημοκρατικές εκδόσεις. 

Ο γιος της ερήμου που στην μοναξιά της αφρικανικής φύσης εμπνεύστηκε την «Τρίτη Οικονομική Θεωρία» και η ζωή του πριν την επανάσταση θυμίζει τα λόγια του Αδόλφου Χίτλερ για τους πιστούς μουσουλμάνους («Οι αρχές που επιτάσσουν στους ανθρώπους να πλένονται, να αποφεύγουν συγκεκριμένα ποτά, να σπεύδουν στα προγραμματισμένα ραντεβού, να γυμνάζονται και να σηκώνονται στην αυγή του ήλιου, να σκαρφαλώνουν στην κορυφή ενός μιναρέ, είναι υποχρεώσεις που φτιάχτηκαν από έξυπνους ανθρώπους. Ο κώδικας ηθικής που οδηγεί στο να πολεμά κάποιος με θάρρος είναι αυτοεπιβεβαίωση»).

Ιδεολογικά επηρεάστηκε και από τον Michel Aflaq και προσπάθησε να κάνει πράξη την ενότητα των αραβικών εθνών ενώ πολέμησε σε όλα τα μέτωπα τον Σιωνισμό αντιμετώπισε το ΝΑΤΟ και την πλουτοκρατική Ε.Ε. και τις ορδές τους μέχρι την τελευταία στιγμή μαζί με 500 Ευρωπαίους μισθοφόρους στην πλειοψηφία τους πρώην μέλη εθνικοσοσιαλιστικών/εθνικιστικών οργανώσεων. Οι μαχητές αυτοί αμείβονταν με υψηλούς μισθούς και μέχρι το τέλος πολέμησαν λυσσαλέα και πάντα στο πλευρό των επαναστατικών δυνάμεων του Καντάφι που διακρίθηκαν για την αξιόμαχη κατάσταση και το θάρρος τους σε επίπεδο συνδυασμένων τακτικών και επιθέσεων του πεζικού και των τεθωρακισμένων στο πεδίο της μάχης απέναντι στο σφυροκόπημα του ΝΑΤΟ. 

Ως πρόεδρος του «Επαναστατικού Συμβουλίου» δεν συνδιαλέχθηκε με τα καθάρματα της παγκόσμιας τραπεζοκρατίας, απομάκρυνε τις ξένες βάσεις, εθνικοποίησε τα μέσα παραγωγής, καθιέρωσε τον Απρίλιο ως μήνα εκτέλεσης των προδοτών του έθνους τους οποίους ονόμασε «λυσσασμένα σκυλιά», ίδρυσε τα δικά του «Τάγματα Εφόδου», κατήγγειλε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ως έδρα της ανομίας, μεταρρύθμισε το εκπαιδευτικό, υγειονομικό σύστημα και την αγροτική παραγωγή και ενίσχυσε όλες τις αντιστασιακές Παλαιστινιακές οργανώσεις. 

Αρνήθηκε κάθε δικαίωμα στον λαό του Ισραήλ - στον οποίο κήρυξε τον «ιερό πόλεμο» - να έχει κρατική υπόσταση και κατηγόρησε τους Άραβες που είχαν επαφές με τους Σιωνιστές ως προδότες. Προσπάθησε να ιδρύσει Αφρικανικές τράπεζες αφού αρνήθηκε να υποταχθεί στο ΔΝΤ ενώ λίγο πριν την έναρξη της εισβολής σχεδίαζε να καθιερώσει νέο νομισματικό σύστημα με αποτέλεσμα να αντιδράσουν σφόδρα οι δυνάμεις του διεθνούς καπιταλισμού. Στον Γιουγκοσλαβικό πόλεμο στήριξε τον Σερβοβόσνιο Εθνικιστή Radovan Karadzic παρά το γεγονός της διαμάχης με τους Βόσνιους μουσουλμάνους και παράλληλα είχε επαφές και οικονομική συνεργασία με τον Αυστριακό Εθνικιστή Jörg Haider ο οποίος το 2003 επισκέφτηκε την Βαγδάτη των Ιρακινών Μπααθικών. 

Το όνειρο του όπως δήλωσε ήταν να φέρει τους μαύρους των ΗΠΑ πίσω στην Αφρική ενώ διαφώνησε με την θεωρία ότι η φυλετική μίξη με τις λευκές γυναίκες μπορεί να φέρει την ευτυχία και την ελευθερία. Έξι μήνες πριν την δολοφονία του προειδοποίησε για τον αφανισμό της Λευκής Φυλής και προφήτεψε ότι εκατομμύρια λαθρομετανάστες μέσω Γαλλίας και Ιταλίας θα καταστρέψουν την Ευρώπη γεγονός που έφερε δυσφορία στους Αφρικανούς που προωθούσαν μέσω των ΜΚΟ τους πληθυσμούς των χωρών τους.

Σε επαφή μαζί του κατά την δεκαετία του ’70 ήρθε και η αντισιωνιστική πλευρά της Ανατολικής Γερμανίας η οποία ζήτησε την χρηματοδότηση του για την αποστολή όπλων στην Παλαιστίνη, ενώ σε αντάλλαγμα πρόσφερε μια ισλαμική βιβλιοθήκη στην Δρέσδη και ένα τζαμί στην Λειψία υπό τον έλεγχο της Λιβύης με αποτέλεσμα η απομονωμένη εβραϊκή κοινότητα να κάνει λόγο για «Άραβες οπαδούς του ναζισμού». 

Η ρητορική του ενάντια στους Ισραηλινούς ονομάστηκε από τους εχθρούς του «Χιτλερική» και ο ίδιος ο «Αφρικανός Χίτλερ» ενώ η δήλωση του ότι «είναι καθήκον του κάθε μουσουλμάνου να πολεμήσει τον νεομαρξισμό» και «έθνη που ο εθνικισμός τους καταστρέφεται οδεύουν προς την καταστροφή» δεν άφησε περιθώρια για παρερμηνείες στις τάξεις της αριστεράς. Η λυσσαλέα στάση του επηρέασε την Ευρωπαϊκή και Ελληνική «Τρίτη Θέση» (η φράξια «Πολιτικός Στρατιώτης» και το περιοδικό Bulldog είχαν εκφράσει την τάση υπέρ του Καντάφι και του Ιράν) ενώ συγκριτικές ιστορικές μελέτες έφεραν στο φως εκπληκτικά κοινά δομικά στοιχεία με την διακυβέρνηση της Γερμανίας κατά την περίοδο 1933 - 1945. 

Η γυναίκα του όταν κατέρρευσε η άμυνα της επανάστασης δήλωσε ότι «Είμαι υπερήφανη για το θάρρος που επέδειξε ο σύζυγος μου και οι γιοί μου που αντιμετώπισαν την επιθετικότητα 40 χωρών και των αντιπροσώπων τους επί έξι μήνες και πέθαναν ως μάρτυρες». Το βιβλίο του σήμερα είναι απαγορευμένο αν και θεωρείται πιθανή η επανεμφάνιση της οικογένειας του μέσω του γιου στις εκλογές του Δεκέμβρη. 

Η τελευταία του εμφάνιση μπροστά στους υποστηρικτές του ντυμένος στα μαύρα λέγοντας «Ο Μουαμάρ Καντάφι βρίσκεται ανάμεσα σας. Στέκομαι ανάμεσα στον λαό και θα πολεμήσουμε και θα τους σκοτώσουμε εάν θέλουν. Δείτε τη δύναμη του λαού. Αυτή είναι η δύναμη του λαού και δεν μπορείτε να την νικήσετε» έμεινε στην ιστορία ενώ κλείνοντας είπε «Δεν θα παραδοθούμε ποτέ!» μια ακόμη ιστορική ιαχή της παγκόσμιας αντίστασης στην «Αυτοκρατορία του Κακού».

32 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/9/21 12:35 π.μ.

    Μια απάντηση στους συστημικούς αντιφασίστες "χιτλερικούς" που ξαφνικά θυμήθηκαν τον Καντάφι και την Τουρκία. Για την προτομή του Κεμάλ που έφτιαξε ο Αρνο Μπρεκερ και φωτογραφίζονταν δίπλα ο Χίτλερ τσιμουδια όμως. Ο Καντάφι όντως παρείχε όπλα στους Τούρκους κατά την εισβολή του 1974 (εννοείται κατακριτέο και εχθρικό) αλλά μετά την παλινόρθωση των σχέσεων με τον Ανδρέα Παπανδρέου ψήφιζε συνεχώς υπέρ μας στον ΟΗΕ στο ζήτημα του Κυπριακού. Από το 1980 μέχρι και τον θάνατο του οι σχέσεις με την Ελλάδα ήταν άριστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/9/21 1:56 μ.μ.

    Και όμως όλες αυτές οι πληροφορίες παραμένουν στην αφάνεια, καταπλακωμένες από τόνους σκουπιδιών που προσφέρονται αφειδώς στον κοιμώμενο τον ύπνο του δικαίου, ελληνικό(;) λαό. Πολλά μπράβο στον συντάκτη, Καλό Αγώνα, μέχρι τέλους, εώς Ενός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ συναγωνιστή John επειδή αγχώνεσαι και άλλα γράφεις αλλού και άλλα γραφείς εδώ συν το γεγονός ότι δεν σέβεσαι τους κανόνες αν θέλεις να γίνει συζήτηση ξανασκέψου μετά το βίντεο. Έως τότε μπορείς να λες και να γράφεις ότι θες

    https://www.youtube.com/watch?v=vP67QCJMNUM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Πατριάρχης10/9/21 3:12 μ.μ.

    Αστείοι κρυπτοπασόκοι, υποπίπτετε εις την νοσταλγίαν τριτοκοσμικών ηγετίσκων που χρωστούν χρήματα εις γνήσιους πατριώτες δικηγόρους της αστικής ημών τάξεως. Αφελείς νεανίες λησμονείτε ότι η αστική ελληνική τάξις πραγματοποίησε την Επανάστασιν του Γένους. Ενώ αι λιβυκαί κυβερνήσεις του Καντάφι διαλέγοντο με τας αρχάς του σιδηρούν παραπετάσματος, οργανώνοντας τρομοκρατικές επιδρομές και προκαλώντας αποσταθεροποίησις εις τον δυτικό ήμών ελεύθερο κόσμον.

    Εις ποιον ιδεολογικόν απόπατον θα υποπέσετε ακόμη; Θλίβομαι διότι την στιγμήν που αι πατριωτικαί δυνάμεις της ελληνικής νιότης ακολουθούν την ατραπόν της προκοπής και στηρίζουν τα αιτήματα του ηφαρμοσμένου χιτλερισμού ψηφίζοντας Δεξιά κυβερνητικά κόμματα, αι στρασεροδραγούμηδες αναπαράγουν την αριστεροπασοκική αλητοκρατίαν.

    Προσφάτως μόλις η αρσακειάς Ιωάννα Τούνη, ούτη η καλλιπλόκαμη ημίθεα με τας σφριγηλάς καμπύλας, τους τουρλοτούς γλουτούς και την αρχαιοελληνικά νορδική κεφαλίν, αποκάλυψε την αριστερή συνωμοσίαν εις τους κόλπους της ελληνικής νεότητος. Ουδείς κοπρίτης νεοέλλην θέλει να εργαστεί και έπειτα όλοι διαμαρτύρονται ωσάν να αποτελούν πραγματικά προβλήματα η ανασφάλιστος εργασίαν, αι αδήλωται εισφοραί, αι απλήρωται υπερωρίαι και αι μισθοί των 400 ευρώ. Εαν δεν θυσιαστούν τα νιάτα της χώρας, όπως η συναγωνίστρια Τούνη προτρέπει, πως θα λειτουργήσουν αι αγοραί και θα προκόψει το εθνικό ημών κεφάλαιον;

    Αλλά ταύτης φύσεως προβληματισμοί δεν συγκινούν αναρχικά στοιχεία ωσάν εκείνα που υποκινούν αλητοκράται αιώνιοι φοιτητάς και
    οι κρυπτομαρξισταί συνοδοιπόροι των. Ούτοι προτιμούν να ζουν εις τας κόσμους των, οραματιζόμενοι "δικαία κατανομή πλούτου", "προστασία της εργατικής τάξεως", "εθνική παιδεία" και "δωρεάν δημόσια υγεία". Ας γελάσωμεν κύροι. Μα είναι αιτήματα ούτα;

    Ο σοσιαλισμός ήτο ασθένεια του προηγούμενου αιώνος αφελείς νεανίσκοι. Ο Δυτικός Πολιτισμός και ημείς αι υπερασπισταί του ΕΝΙΚΗΣΑΜΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος10/9/21 5:26 μ.μ.

    Παίδες, τα έχετε επιεικως μπερδεμένα. Η φράση του Χίτλερ που έχετε βάλει για το Ισλάμ ΔΕΝ ΕΙΠΏΘΗΚΕ ΠΟΤΕ σε κανένα έργο ή ομιλία του Χίτλερ! Που είναι οι πηγές σας για αυτά που επικαλειστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/9/21 7:23 μ.μ.

      Είναι γνωστό ότι ο Μαύρος Κρίνος αναρτεί ότι quotes βρίσκει στο ίντερνετ χωρίς να εξετάζει τις πηγές

      Διαγραφή
    2. Τότε καλό θα είναι να μην διαβάζεις τις αναρτήσεις της συντακτικής ομάδας. Μακάρι το πρόβλημα σας να ήταν μόνο η αναφορά πηγών.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος10/9/21 6:52 μ.μ.

    Μια ακόμη απάντηση την κατάλληλη στιγμή που άλλοι κοπιάρουν την προπαγάνδα του ΝΑΤΟ μέσα από το πρίσμα της ιδεολογικής καθαρότητας που θυμίζει καθαριστικό τζαμιών και όχι τεκμηριωμένη άποψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος10/9/21 7:17 μ.μ.

    Για να μην ξεχνιόμαστε. Ο Ινδογερμανισμός βλάπτει σοβαρά την ψυχική υγεία των φουκαράδων. Ειδικά αυτούς που κοιμήθηκαν ελλάνιοι "μπατριώτες" και ξύπνησαν πούροι "εθνικοσοιαλιστές". Αυτοί είναι και οι πιο γελοίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/9/21 7:34 μ.μ.

      Για ινδογερμανισμους στα εστιατορια...Οχι εδω

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος10/9/21 9:23 μ.μ.

      Γιατί λέει πουθενά ο διαχειριστής ότι αναζητά φουκαράδες; Από άρθρα για τη γνήσια καταγωγή των Ελλήνων μέχρι και βιβλιοπαρουσιάσεις για τα ινδογερμανικά "Ίχνη των Αρίων" έχει κάνει.Και μπράβο του!
      Είσαι τόσο φουκαράς που δεν ξέρεις ούτε καν και σε πιο μπλογκ μπαίνεις. Σπίρτο είσαι...γνήσιος απόγονος του αρχανθρώπου των Πετραλώνων.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος10/9/21 7:31 μ.μ.

    Ο Καντάφι ήταν ορκισμένος εχθρός των λευκών. Για όποιον δεν το ξέρει απέλασε όλους τους Ιταλούς της Λιβύης απαλλοτριώνοντας την περιουσία τους και στήριζε τους τρομοκράτες των ΗΠΑ "Μαύρους Πάνθηρες" που διακρίνονταν για το μίσος τους στους λευκούς. Αν ζούσε σήμερα θα ήταν Black Lives Matter.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να βρεις και αρνητικά στην διακυβέρνηση του Καντάφι εκτός και αν υπάρχει κάποια εξουσία που να είναι ευλογημένη και άνευ αρνητικών επιλογών. Αν διαβάσεις το άρθρο θα δεις ότι υπάρχει αναφορά για ενίσχυση κινημάτων με διαφορετική ιδεολογία. Πληροφοριακά απέλασε κυρίως Άγγλους Εβραίους και Ιταλούς τους πρώτους για την κυριαρχία τους στα κοιτάσματα πετρελαίου τους δεύτερους λόγω της ενίσχυσης του Σιωνισμού και τους τρίτους για την αποικιοκρατική περίοδο. Και επειδή κάποιοι προσπαθούν να προσάψουν πολλά ο Καντάφι παρά την φημολογία δεν ήταν Εβραίος. Συνεχίστε με τα επιχειρήματα σας υπάρχει διάθεση για ιστορικό διάλογο αλλά καθόλου χρόνος για να απαντάμε σε ειρωνικά και υβριστικά σχόλια και κυρίως όταν προέρχονται από ανώνυμα πρόσωπα. Για αυτούς που επιμένουν ας ξαναδιαβάσουν το άρθρο το οποίο είναι το προτελευταίο σε μια σειρά άρθρων με αφορμή την συμπλήρωση δέκα χρόνων από την καταστροφή της χώρας της ελληνικής Κυρήνης. Θα ακολουθήσει ένα ακόμη μια εξαιρετική μετάφραση ενός Συναγωνιστή σχετικά με μια κριτική ματιά στον Κανταφισμό αυτή την φορά από μια αριστερή οπτική άκρως ενδιαφέρουσα προσέγγιση και μια απάντηση στους υποστηρικτές της αντίφα η οποία είχε το ίδιο μένος για την Λιβύη όπως σήμερα έχουν οι κύριοι της ακροδεξιάς

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος10/9/21 7:52 μ.μ.

    Η αλήθεια είναι ΜΚ ότι όντως ποτέ δεν έχεις πηγές και παραπομπές όπως αλλά ιστολόγια και αυτό είναι φάουλ. Όχι διότι θα μπορούν να στην πουν οι αντίπαλοι σου (και αυτό βασικά) αλλά επειδή υπάρχουμε και εμείς που συμφωνούμε μαζί σου και τα άρθρα σου μας κάνουν πιο έντονη την πεποίθηση ότι έχεις δίκιο αλλά θέλουμε να βρούμε το υλικό που ανεβάζεις σε πρωτογενή μορφή για να είμαστε σίγουροι και να μπορούμε να το τρίβουμε στα μούτρα των αντιπάλων μας. Όσο να πεις το να τους δίνουμε λινκ του Μαύρο Κρίνου δεν λειτουργεί και τόσο σε διάλογο επιχειρημάτων αφού σε θεωρούν "δικό μας"

    Ένας καλόπιστος σχολιαστής και θαυμαστής του Καντάφι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις μεταφράσεις συναγωνιστών και μελών της σο πάντα υπάρχει πηγή, στα υπόλοιπα άρθρα συνήθως δεν υπάρχει σχετική βιβλιογραφία. Δεν προσπαθούμε να πείσουμε κάποιον για τα επιχειρήματα μας και για τις απόψεις μας μας αρκεί ότι οι θέσεις της ελληνικής τρίτης θέσης έχουν μια σχετική και ίσως σημαντική απήχηση εντός του χώρου. Ούτε έχουμε φιλοδοξίες για κομματικό κοινό ούτε προσπαθούμε να είμαστε πρωταγωνιστές στο διαδίκτυο και κυρίως δεν διαθέτουμε τάσεις για απολογία ή για τις όποιες εξηγήσεις. Οι διαφωνίες είναι επιθυμητές δεκτές και αναμενόμενες. Δεν μπορούμε να συμφωνούμε όλοι σε όλα. Ευχαριστίες για τα μηνύματα που δεν είναι ανάγκη να αναρτηθούν αλλά μας παρέχουν πληροφορίες σχετικά με πρόσωπα και πράγματα.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος10/9/21 9:43 μ.μ.

    Ξεκινάει απεργία πείνας ο Λαγός
    https://youtu.be/LDJBSi44bwo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/9/21 11:50 μ.μ.

      Όχι μήηη σώσε την ζωή σου...., η πατρίδα σε χρειάζεται μεγάλε τιμονιέρη......

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος10/9/21 11:04 μ.μ.

    Πρέπει να είσαι αρκετά βλάκας για να ασχολείσαι όλο το εικοσιτετράωρο με το τι γράφει μια άλλη ομάδα του χώρου και όλοι ξέρουμε ποιοι προσπαθούν να επιβάλλουν απόψεις για ιστορικά πρόσωπα και δρώμενα κρυμμένοι τα ίδια τρία πρόσωπα από δέκα ψευδώνυμα με την ίδια καραμέλα για τον Χίτλερ που ποτέ δεν είχε άδικο αλλά σε όλα δίκιο αλήθεια αυτοί έχουν ακούσει ποτέ το δίτομο του Ίρβινγκ για τον αυστριακό ή υπάρχει λογοκρισία στην σκέψη τους; Είπαμε να γελάμε με τον Ιανό και την κουστωδία του αλλά και αυτοί δεν πάνε πίσω σε γραφικό σεχταρισμό που θυμίζει ΚΚΕ στα καλύτερα του χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/9/21 12:04 π.μ.

      Θυμήθηκα την ομιλία του Περίανδρου στον Λάρισα που μίλησε για "ψυχοπνευματικά" μπολσεβίκους εθνικιστές βασισμένος σε όσα είχε γράψει κάποτε η Σίτσα Καραϊσκάκη. Τότε είχε αναφερθεί στους ακροδεξιούς έχοντας δίκιο. Σήμερα φαίνεται όμως πως και οι "πιστοί χιτλερικοί" δεν πάνε πίσω. Οι μαρξιστές είναι ιδεοληπτικα γελαδια που θεοποιούν την σκέψη του Μαρξ, τον θεωρούν προφήτη και κατά αυτούς όσα είπε και έπραξε είναι σωστά και δεν έκανε κανένα λάθος. Για τους "δικούς μας" ο Χίτλερ είναι Άβαταρ, αδιαμφισβήτητος ηγέτης που τα έκανε όλα σωστά και κανένα λάθος. Πλέον μιλάμε ξεκάθαρα για μαρξιστές του εθνικισμού. Η μπολσεβικοποίηση του εθνικιστικού και εθνικοσοσιαλιστικού χώρου είναι δεδομένη

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος11/9/21 10:57 π.μ.

      Ανώνυμος11/9/21 12:04 π.μ.

      Εσένα σου αρέσουν οι βλακείες που έγραφε η Σίτσα Καραϊσκάκη? Σαν τον Ιανό μιλάτε που στην τελευταία του συνέντευξη είπε ότι οι εθνικοσοσιαλιστές έχουν "μπολσεβικική ψυχοσύνθεση". Έτσι μπράβο καλά το πάτε. Ως στρασσερικοί υποτίθεται δεν σας αρέσει ο στείρος αντικομμουνισμός της ακροδεξιάς αλλά με το σχόλιο σου ακριβώς αυτό κάνεις. Όλα τα κακά του κόσμου τα βαφτίζεις μπολσεβικισμό λες και ο τελευταίος είναι καμία ασθένεια και όχι ιδεολογία. Και γιατί δεν τα βαφτίζεις λιμπεραλισμό ρε "αντικαπιταλιστή"? Με βάσει τις ακροδεξιές σαχλαμάρες που έγραφε η Σίτσα στο ψυχικό και πνευματικό δηλητήριο όλοι εσείς οι στρασσερικοί είστε μπολσεβίκοι. Και ακόμη χειρότερα αν εγώ συμφωνώ με μια θέση των μπολσεβίκων κινδυνεύω να χαρακτηριστώ "μπολσεβίκος" από όσους την βρίσκετε με Σίτσα. Για την Σίτσα Καραϊσκάκη βέβαια τι να πούμε? Το ότι ήταν το υποτακτικό όργανο προπαγάνδας της αγγλόδουλης 4ης Αυγούστου, το ότι υποστήριξε τον πόλεμο εναντίον του φασισμού και του Μουσολίνι για τον οποίον εσείς κόβετε φλέβα, το ότι ήταν τόσο "σοσιαλίστρια" που νυμφεύθηκε Γερμανό μεγαλοβιομήχανο και πόσα άλλα

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος11/9/21 11:48 π.μ.

      η Σίτσα δεν ήταν χιτλερική μέχρι το τέλος; Δεν καταδικάστηκε σε θάνατο από τους δημοκράτες; Δεν βγάζει βιβλία της εκδοτικός οίκος από τον οποίο ξεφυτρώσατε και πίνατε καφεδάκι όλοι εσείς οι οπαδοί του Χίτλερ; Η ίδια φιλόσοφος δεν είναι ίνδαλμα του Καλέντζη και μέλος στον κύκλο του Βουλπιώτη; όταν ρωτήθηκε ο πιλότος θαυμαστής της Μογγολίας την υπερασπίστηκε και δεν αντέδρασε ο Χάρης αν θυμάσαι η ίδια δεν ήταν στόχος της Ελευθεροτυπίας; Αυτή δεν έγινε μέσο εκμετάλλευσης και από τον Ιανό όταν Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή θυμάται τον εθνικοσοσιαλισμό; Και όταν λες έγραφε βλακείες μπορείς εσύ να κρίνεις τόσο επιφανειακά μια μορφωμένη γυναίκα με πανεπιστημιακό τίτλο που μέχρι και ο Γκαίμπελς την θαύμαζε; Πέθανε μόνη πάμπτωχη και μάντεψε ο Νίκος δεν την επισκέφτηκε ποτέ όπως και οι υπαρχηγοί του σε μια χρυσή εποχή της Χρυσής Αυγής. Και τότε υποκριτές και σήμερα υποκριτές

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος11/9/21 1:30 μ.μ.

      Κοίταξε είναι λίγο παράδοξο να είναι κάποιος στρασσερικός και ταυτόχρονα λάτρης της Σίτσας που μάλιστα θεωρεί και φιλόσοφο. Έχεις διαβάσει το Ψυχικό και Πνευματικό δηλητήριο? Αν όχι τότε διάβασε το και θα συμφωνήσεις, αν ναι τότε πως γίνεται να λατρεύεις μια προσωπικότητα που για τα κριτήρια της είσαι μπολσεβίκος? Η αυτιστική ταύτιση με ότι δεν συμφωνούμε ως μπολσεβικισμό είναι χαρακτηριστικό του Πλεύρη και όχι εθνικοσοσιαλιστών. Οι ακροδεξιοί οπαδοί του κοντοχοντρου δικτάτορα μπορούν άμα θέλουν να κοιμούνται και με ένα βιβλίο της Σίτσας κάτω από το μαξιλάρι όχι όμως οι εθνικιστές αντικαπιταλιστές. Γιατί δεν ταυτίζουμε δηλαδή οτιδήποτε υπάνθρωπο ως λιμπεραλιστικό? Για να ξεπλύνουμε την αστική δεξιά προφανώς. Και δεν με ενδιαφέρει αν οι εκδόσεις που λες την εκδίδουν και ο Ιανός την εκδίδει και μέχρι και το όνομα των εκδόσεων που είχε δημιουργήσει η ίδια καπηλεύεται. Ψυχοπνευματικά φίλε στρασσερικέ είσαι μπολσεβίκος για την Καραϊσκάκη η οποία υποστήριξε και την νύχτα των μεγάλων μαχαιριών αν δεν το ξέρεις. Βέβαια ήταν τόσο αντικομμουνίστρια που συνεργάστηκε με την ΣΤΑΖΙ για να γυρίσει στην Ελλάδα

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος11/9/21 1:58 μ.μ.

      Ρε μεγάλε επειδή μερικοί παρουσιάζονται ως Στρασσερικοι εδώ,δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας...

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος11/9/21 2:04 μ.μ.

      μάλλον είσαι επηρεασμένος από διάφορα που γράφουν αστείοι τύποι στον χώρο που το παίζουν οι νέοι πλεύρηδες ας πάρουμε από την αρχή δεν έχω καμία λατρεία για κανέναν δεν έχω θεό κανέναν διαβάζω τα πάντα τα αναλύω παίρνω τα θετικά από όπου μπορώ και αφήνω τα αρνητικά η Σίτσα μπορεί να είχε πει και κάνει υπερβολές αλλά κανείς ποτέ δεν αμφισβήτησε την αφοσίωση της στον Αδόλφο μιλάς για μια εποχή και για την στάζι ανακυκλώνοντας δημοσιεύματα της αντίφα αλλά πέρα από αυτό δεν έχει βγει κάποιο ντοκουμέντο που να λέει ότι ήταν πράκτορας ή συνεργάτης των κομμουνιστών της Ανατολικής Γερμανίας δεν είναι όλα άσπρο μαύρο σε μια πολιτική θεωρία του μεγέθους του εθνικοσοσιαλισμού και εγώ θα σε ρωτήσω κάτι άλλο ας υποθέσουμε ότι έχεις δίκιο για την Σίτσα που λατρεύει ο ιππέας για τον οποίο μπορεί κάποιος να πει πολλά άλλα όχι ότι δεν ήξερε ή δεν την είχε μελετήσει άντε και την αποκαθήλωσες τι αλλάζει για τον χώρο; Θα κερδίσεις κάτι ή θέλεις να το παίξεις και εσύ καθαρολόγος; Κάντο αλλά για τον νέο που ψάχνεται περιμένει και την πρόταση σου; Ποιον συγγραφέα προτείνεις εσύ συναγωνιστή; Κάποιοι νομίζετε ότι ο ελληνικός εσ τελειώνει σε Σίτσα έλα όμως που έχει και Καμπάνη και Ανδρόνικο και Φουλίδη και Συναδινό και εκτός πολέμου και Ράιχ και άλλοι έδωσαν στίγμα Μπαρλάς Βεντούρης Κουτούζης και στις μέρες διάφοροι για αυτούς κανείς δεν σου είπε τίποτα ποτέ σου ψιθυρίζουν κάποιοι Στάζι και Σίτσα και επιμένεις ότι έκανες ανακάλυψη. Όσο για τον κοντόχοντρο αμέσως μετά την γερμανική επίθεση η Σίτσα πήρε μέρος σε εκπομπές του βουλπιώτη στο ραδιόφωνο συνεργάστηκε με την ΕΣΠΟ έφυγε στο εξωτερικό και τσίμπησε και μια θανατική ποινή έτσι για δωράκι αλλά εσύ επιμένεις για ΕΝΑ βιβλίο της. Στην τελική πρότεινε καλύτερα βιβλία εσύ έναν μπούσουλα στα νέα παιδιά αφού κατέχεις την γνώση για μια φιλόσοφο που είχε συνεργαστεί με το υπουργείο προπαγάνδας και είχε καταπλήξει τους κορυφαίους προπαγανδιστές της Γερμανίας. Ρώτα και τον ιππέα που έχει τα βιβλία της να δεις τι βιβλιοθήκη είχε μια κυρία του εθνικοσοσιαλισμού που καμία σχέση δεν έχει με τις σημερινές απομιμήσεις και στο λέω και πάλι χωρίς να κουράζω πιστεύω πέθανε μόνη πάμπτωχη ξεχασμένη από τους τότε σκληρούς νεοναζί

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος11/9/21 2:05 μ.μ.

      1:30 τώρα σε πήρε ο πόνος για τον στρασσερισμό; Όταν ο ιππεας έλεγε στην εκπομπή σας ότι η Σίτσα τον μύησε στον Ε/Σ γιατί δεν είπατε κάτι; Όπως πολύ εύστοχα λέει ένας σχολιαστής ο ξανθός που έχετε ειδωλοποιήσει στην ομιλία του έκανε αναφορά σε αυτήν. Ο αγαπημένος σας εκδότης τα κονομαει χοντρά από το Ψυχικό και πνευματικό δηλητήριο που βρίζεις. Εκεί γιατί δεν λέτε κάτι;

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος11/9/21 9:06 μ.μ.

      ανέκδοτα θα λέμε; βγήκε ο Γιαννάκης που χορεύει σαν την πέρδικα και περπατεί λεβέντικα και έδωσε συγκεκριμένες ινφο για ξανθό που εγώ τον ξέρω από Κεφαλληνίας και δεν είπαν ΤΙΠΟΤΑ οι οπαδοί του ούτε λέξη για την κατάντια αυτή

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος10/9/21 11:48 μ.μ.

    Ο Καντάφι ήταν μια ξεχωριστή προσωπικότητα στην ιστορία, που κάποια στιγμή θα πάρει την δικαίωση του.
    Εύχομαι ο λαός της Λιβύης να έχει καταλάβει το λάθος πού έχει κάνει απέναντι στον Καντάφι.
    Πολύ καλό το άρθρο για την επέτειο από τα δέκα χρόνια που έπεσε ηρωικά το καθεστώς.
    https://youtu.be/uLLqHSqj4qM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος11/9/21 10:04 π.μ.

    Το πιο σπουδαίο με την ιδέα του Στρασσερισμού και την Τρίτη Θέση είναι ότι σου δίνεται άφθονα η δυνατότητα να διαμορφώσεις, να προσθέσεις, να αφαιρέσεις να θεωρήσεις, να αναθεωρήσεις εν ολίγοις να δεις τα πράγματα πέρα από τα όρια που έθεσε ο Φυρερισμός και η προσωπολατρεία στα κινήματα μας, αυτό από μόνο του κάνει σπουδαία την Στρασσερική ιδέα ... Σχεδόν όλοι οι Ευρωπαίοι συναγωνιστές μας ασπάστηκαν τον Εθνικοσοσιαλισμό με την Στρασσερική πτέρυγα, μόνο στα Βαλκάνια υπάρχει αυτός ο στείρος Φυρερισμός που κρατάει τον συναγωνιστή κλειδωμένο στην ιστορία κι όχι στο μέλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/9/21 11:09 π.μ.

      Πολύ σωστά όλα αυτά. Να αναφέρω επίσης ότι όλος ο μεταπολεμικός εθνικοσοσιαλισμός είναι δομημένος πάνω στον Στρασσερισμό. Πολλώ δε μάλλον στην ίδια την Γερμανία! Από τον Ρεμερ και Θιριαρτ μέχρι την FAP και τον Michael Kuhnen. Αυτό ίσως ενοχλεί ορισμένους αλλά δυστυχώς για αυτούς έτσι έχει η πραγματικότητα

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος11/9/21 1:10 μ.μ.

      11:9 π.μ. Συμφωνώ απόλυτα συναγωνιστή!

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος11/9/21 6:01 μ.μ.

    Ας ανοίξουν καμία εγκυκλοπαιδικά οι φετιχιστές του χώρου να δουν τι σημαίνει ελληνική Κυρήνη και Λεπτις Μάγκνα και μετά να πουλάνε υφάκι και να έχουν άποψη ΜΟΥΑΜΑΡ ΚΑΝΤΑΦΙ αθάνατος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.