Ενάντια σε Δεξιά και Αριστερά, ενάντια στον κόσμο της φιλελεύθερης νεωτερικότητας


Έχουμε γράψει αρκετές φορές ότι ο Αριστερός είναι ένας διεθνιστής αντίπαλος που τον αντιμετωπίζουμε κατά πρόσωπο. Ενώ ο Δεξιός ένας διεθνιστής αντίπαλος που χτυπά πισώπλατα. Και τούτο γιατί μέσω των επικοινωνιακών μηχανισμών και των ιστορικών συγκυριών η Δεξιά έχει εγκλωβίσει στο πολιτικό της πεδίο κοινωνικά στρώματα συντηρητικών πολιτών, που κανονικά θα έπρεπε να υποστηρίζουν κάποιο παραδοσιοκρατικό ή εθνικιστικό πλαίσιο.  Έχει, δηλαδή, ο Δεξιός μηχανισμός προπαγάνδας κάνει πιστευτή στον δημόσιο λόγο την ψευδή θέση ότι η Δεξιά είναι πολιτική δύναμη εθνοκεντρικά πατριωτική. Ασφαλώς αυτό είναι ένα χυδαίο ψεύδος!

Ιδίως στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι Δεξιοί πολιτικοί κραυγάζουν για τα εθνικά δίκαια και την υπεράσπιση των παραδοσιακών ταυτοτήτων όσο βρίσκονται στην αντιπολίτευση. Και τα ξεχνούν όλα αυτά μόλις κυβερνούν. Πρόκειται για κάτι νομοτελειακά αναμενόμενο για όποιον έχει τις βασικές γνώσεις της ιστορίας των πολιτικών ιδεών. Γιατί εφόσον ο όρος Δεξιά συμπεριλαμβάνει ανάμεσα στις άλλες θέσεις και την πίστη στην ελευθερία της αγοράς, τον ατομικισμό και την ελευθερία που θεμελιώνεται πάνω στην πολιτική ανθρωπολογία του ατόμου (και όχι του έθνους ως συλλογικού οργανισμού), είναι αυτονόητη προέκταση η κατάληξη σε διεθνιστικές πολιτικές θέσεις.

Ένα χαρακτηριστικό ελληνικό παράδειγμα αυτής της κατάστασης δικαίωσε τα όσα γράφουμε πριν λίγες μέρες. Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ο τυπικός φανφαρόνος πολιτικός της Δεξιάς, που μπορεί την ίδια στιγμή να αναπαράγει τις κούφιες κλασικιστικές ρητορείες περί της αξίας των αρχαίων μας παραδόσεων και, ταυτοχρόνως, να υπηρετεί τα πιο σκληρά διεθνιστικά συμφέροντα της παγκόσμιας ελίτ των μεγαλοαστών καπιταλιστών. Πριν λίγες μέρες η συγκεκριμένη περσόνα του πολιτικού βίου δήλωσε ότι οι μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις δεν θα έχουν την δυνατότητα τραπεζικού δανεισμού αν δεν συγχωνευτούν. Στην ουσία εννοούσε αν δεν εξαγοραστούν από κάποιο ισχυρό επιχειρηματικό όμιλο.

«Επιχειρήσεις με δύο-τρεις εργαζομένους στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουν πρόσβαση στις τράπεζες. Τι να κάνουμε τώρα;», αυτή ήταν η επιχειρηματολογία του εν λόγω υπουργού.  Ας αποκωδικοποιήσουμε το πολιτικό περιεχόμενο αυτής της φράσης προκειμένου να εξάγουμε τα συμπεράσματά μας.

Πρώτα και κύρια ο Δεξιός πολιτικός (όπως κάνουν και οι ομοϊδεάτες του ανά τον κόσμο) αγνόησε επιδεικτικά την ιδιαιτερότητα του ελληνικού εθνικού μας οικονομικού περιβάλλοντος με το επιχείρημα ότι έτσι γίνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όχι μόνο παρέβλεψε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν πολλά και διαφορετικά οικονομικά περιβάλλοντα, αλλά προδιέγραψε ότι όλα αυτά τα διαφορετικά εθνικά περιβάλλοντα θα προσαρμοστούν σε μια γενική υπερθενική νόρμα, η οποία υπαγορεύεται από την α-εθνικά παγκόσμια ελίτ των αγορών. Αν μη τι άλλο εδώ έχουμε να κάνουμε με την πιο σκληρή εκδοχή του διεθνισμού.

Ας υποθέσουμε ότι το όραμα των Δεξιών πατριδοκάπηλων γίνει πραγματικότητα. Οι μικρές οικογενειακές εταιρίες θα απορροφηθούν από τους ισχυρούς ομίλους της καπιταλιστικής ελίτ. Τότε δεν θα έχουμε ψιλικατζίδικα και περίπτερα στην γειτονιά μας, αλλά μόνο υποκαταστήματα μεγάλων (ενδεχομένως και υπερεθνικών brands). Δεν θα έχουμε ελληνικά βιβλιοπωλεία αλλά τοπικές εκδοχές πολυκαταστημάτων. Δεν θα έχουμε συνεργεία και καταστήματα ρούχων αλλά μόνο αντιπροσωπείες μεγάλων εταιριών. Όλο αυτό δεν συνιστά απλά μια συγκέντρωση κεφαλαίου. Προϋποθέτει, ταυτόχρονα, και έναν πολιτισμικό μετασχηματισμό που θα χτυπά κατευθείαν την καρδιά της εθνικής μας ιδιαιτερότητας. Το πολυεθνικό brand, μέσω της αισθητικής (ταμπέλες, διαφημίσεις,) και του τρόπου παραγωγής (εργασιακοί αυτοματισμοί, ντύσιμο εργαζομένων κλπ) θα επιβάλει τα «οικουμενιστικά» μοντέλα συμπεριφοράς και αισθητικής αντίληψης για τον κόσμο ακόμη και στην κάθε γωνιά μιας ελληνικής γειτονιάς. Αυτό, ασφαλώς, δεν ενοχλεί τους Δεξιούς κομπορρήμονες, που κατά τα άλλα παπαγαλίζουν τις φιλολογικές τους ανοησίες περί της αξίας «των αρχαίων ημών προγόνων».

Ο πατριωτισμός των Δεξιών είναι ένας πατριωτισμός τουριστικός. Ένα κάλπικο φολκλόρ για να στολίζουν τον ραγιαδισμό τους προς το μοντέλο οργάνωσης του δυτικού κεφαλαίου. Προφανώς και όταν μιλάμε για Δεξιούς δεν αναφερόμαστε μόνο στους πολιτικούς του κόμματος που κυβερνά την χώρα. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει οργανωθεί μια γενικευμένη αλλοίωση των ιδεολογικών νοημάτων του ελληνικού εθνικιστικού χώρου. Οι περισσότεροι σχηματισμοί (από κόμματα μέχρι αυτόνομες ομάδες και εκδοτικούς οίκους) που βρίσκονται δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποιούν τον όρο «εθνικισμός» απλά ως σουβενίρ στην βιτρίνα. Στην πραγματικότητα είναι ακρο-Δεξιά συμπληρώματα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν έχουν τίποτε το εθνικιστικό. Απλώς υιοθετούν μια δήθεν ακραία ζητωπατριωτική ρητορική αλλά στην πράξη υπηρετούν τα συμφέροντα των υπερεθνικών ελίτ του δυτικού κεφαλαίου και αναπαράγουν τον τουριστικό πατριωτισμό του φιλολογικού κλασικισμού. Αυτό είναι προφανές για τα νεοδεξιά και «νεοεθνικιστικά» σχήματα. Ισχύει όμως και για κάποια που εμφανίζονται με το προσωπείο του σκληρού «ναζί». Ψάξτε λίγο προσεκτικά τις θέσεις τους πάνω στην τρέχουσα επικαιρότητα και θα αντιληφθείτε τι εννοούμε.

Αλλά και ο κοινωνισμός των Αριστερών είναι εξίσου επιδερμικός. Δεν έχει τίποτε το σοσιαλιστικό και αναλώνεται σε επιδείξεις υπέρμετρης προοδευτικότητας. Η Αριστερά αποτελεί σήμερα το «προοδευτικό» σκέλος του εξουσιαστικού φιλελευθερισμού. Αριστεροί και Δεξιοί σκύβουν το κεφάλι μπρος στην παγκόσμια κυριαρχία της καπιταλιστικής αντι-εθνικής ελίτ.

Έχει ενδιαφέρον ότι μετά τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για της μικρομεσαίες επιχειρήσεις Αριστεροί κύκλοι έγραψαν ότι «κυβερνά σαν Λουδοβίκος». Τα ανδρείκελα της Αριστεράς φοβούνται ακόμη και να ψελλίσουν μια κριτική προς τον εξουσιαστικό φιλελευθερισμό και φορτώνουν τις καπιταλιστικές παθογένειες στο...Παλαιό Καθεστώς της προνεωτερικής εποχής!! Λοιπόν, κύριοι της Αριστεράς, θα σας κάνουμε άλλο ένα μάθημα πολιτικής ιστορίας. Οι «Λουδοβίκοι» του Παλαιού Καθεστώτος, όταν σκέπτονταν σωστά, ρύθμιζαν την οικονομία των χωρών τους στο σύστημα των συντεχνιών. Μια μορφή μεσαιωνικού οργανιστικού προ-κοινωνισμού, το οποίο παρείχε ασφάλεια στους εργαζόμενους και δημόσιο έλεγχο στις οικονομικές δραστηριότητες. Οι «Λουδοβίκοι» του Παλαιού Καθεστώτος, όταν σκέφτονταν λαθεμένα, επέτρεπαν φυσιοκρατικές ελευθερίες που έστρωναν τον δρόμο για την έλευση του κεφαλαιοκρατικού φιλελευθερισμού. Πάντως αποφάσεις όπως αυτές του Άδωνι δεν λάμβαναν (ασχέτως αν χρεώθηκαν επικοινωνιακά λάθη με αναφορές στο παντεσπάνι κλπ).

Ενάντια σε Δεξιά και Αριστερά, ενάντια στον κόσμο της φιλελεύθερης νεωτερικότητας, υπάρχουν ακόμη κάποιες σκιές που αναδεύονται στο λυκαυγές των καιρών μας. Φέροντας τις μνήμες της Βανδέας και των Λουδιτών. Βαστώντας τα φλάμπουρα της πατρίδας και του κοινωνιστικού οργανικισμού. Σιγοσφυρίζοντας σκοπούς παλιούς και νοσταλγώντας τους πολέμους του μέλλοντος.

πηγή

19 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/9/21 10:23 π.μ.

    Εξαιρετική και πάντοτε εύστοχη και σοβαρή ανάλυση. Να πούμε ότι ορισμένοι "ναζιστικοί" κύκλοι εντός χώρου εξυπηρετούν το σύστημα βρίζοντας και λασπολογόντας προσωπικότητες όπως ο Ιωνάς Δραγούμης ή ο Περικλής Γιαννόπουλος που αγωνίσθηκαν εναντίον του φιλελευθερισμού και της βιομηχανοποιημένης, μηχανιστικής ζωής της νεωτερικότητας. Ειδικά ο Δραγούμης πολέμησε σφοδρά τον βενιζελισμό ο οποίος αποτελεί την ιδεολογία του κυρίαρχου ελλαδικού κατεστημένου. Τον βενιζελισμο από την άλλη οι ίδιοι "ναζιστικοί" κύκλοι τον αγιοποιούν και τον απλοποιούν θεωρώντας τον ως εκφραστή της Μεγάλης Ιδέας και της Μεγάλης Ελλάδος και ανάγοντας σε τοτέμ αιώνιους μπράβους του, βαμμένους φιλελεύθερους όπως ο Γύπαρης. Επιπλέον αναμασούν και αναπαράγουν το λιμπεριλαστικό ψευτοκλασσικιστικό αφήγημα περί "Δύσεως", δυτικής κουλτούρας και δυτικού πολιτισμού από τον οποίον η Ελλάδα δεν γίνεται να παρεκκλίνει για να μην ταυτιστεί με τους "υπανθρώπους" της Ανατολής. Φυσικά στο βάθος όλων αυτών διαφαίνεται η υποταγή σε θεσμούς όπως το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και χώρες του κεφαλαιοκρατικού βορρά όπως η Γερμανία. Άνθρωποι οι οποίοι πληρώνονται από πρεσβείες, έχουν κολλητιλίκια με πρόσωπα της αστικής δεξιάς ή απλά έχουν περιοριστεί σε μια φετιχιστική μανία λυμαίνονται εδώ και χρόνια το ριζοσπαστικό τμήμα του εθνικιστικού χώρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/9/21 12:57 μ.μ.

    Διμέτωπος αγώνας. Μάλλον πολυμέτωπος αγώνας. Αφού η δεξιά έχει τόσα παραμάγαζα. Το θέμα είναι τι προοπτικές μας δίνει αυτή η ιδεολογική ακεραιότητα. Είναι μονόδρομος της λογικής της να μείνουμε για πάντα λίγοι, έξω απ'το πολιτικό παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/9/21 5:44 μ.μ.

      Όχι,όχι,όχι,οχι,όχι,όχι

      Κάθε ηττοπάθεια μακριά από εμάς. Συνεχόμενες δράσεις, ιδεολογική κατάρτιση και λήψη πρωτοβουλιών για μελλοντικό Εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα (όχι κόμμα). Το εναντίον όλων της χρυσής αυγής ισχύει στην περίπτωση μας περισσότερο από ποτέ

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος27/9/21 1:17 μ.μ.

    Μεγάλο κλάμα για τους νεοεθνικιστές Δεξιούς. Μετά τα τελευταία στραπάτσα της Λεπέν στις γαλλικές δημοσκοπήσεις ήρθε και το χθεσινό ξεφούσκωμα της νεοεθνικιστικής δεξιούλας ΑFD στην Γερμανία. Κρίμα και για τους Έλληνες ομοϊδεάτες τους που ράβουν βουλευτικά κοστούμια. Με τις μεζούρες στο χέρι θα μείνουν. Δεν πειράζει παιδιά. Κερδίσατε μερικούς κεντρώους και gays ψηφοφόρους αλλά χάσατε τον πυρήνα των ανθρώπων του εθνικιστικού χώρου. Προλάβετε όσο είναι καιρός να ακολουθήσετε τους δρόμους του Φίνι και του Βορίδη. Γιατί οι συμβουλές του Μπάνον θα σας αφήσουν στο τέλος άνεργους. Και έχει κάτι ουρές ο ΟΑΕΔ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/9/21 2:50 μ.μ.

    Μεγάλη αντίφαση για τις δυνάμεις της ενωμένης δεξιάς. Αν συγχωνευτούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ποιο θα είναι το μέλλον των εστιατορίων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/9/21 2:53 μ.μ.

    Τον έχεις πάει αίμα το γιό του Πατριάρχη τον τελευταίο καιρό. Δείξε λίγο έλεος. Που χάθηκε η εθνικοπατριωτική αλληλεγγύη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Πατριάρχης28/9/21 1:19 π.μ.

      Κατά την διάρκειαν της περασμένης νυκτός, βίωσα μια υπερφυσική εμπειρίαν! Ενόσω φορούσα τας πυτζάμας και καθώς ήμουν εις θέσιν να ξεκινήσω την εσπερινή προσευχή εις τον ενσαρκωθέντα ημίθεο Αδόλφο Άβαταρ, ένα νέφος κάλυψε την όρασίν μου. Πυκναί μάζαι κύκλωσαν τον οίκο μου και ήτο αδύνατον να αντιληφθώ την προέλευσίν των. Ο χρόνος έδειξε να σταματά και το σύμπαν εκοιμήθη.

      Αρχικώς υπέθεσα ότι δεχόμουν επίθεση υπό κομμουνιστικής συμμορίας! Ήτο σχεδόν βεβαία η πιθανότης να είχε εκτοξευθεί εκ του θεάτρου της οικίας μου κάποια βόμβα πυρελαίου, (βαρβαριστί Μολότωφ). Όμως, μα την δόξα του Άβαταρ, ορκίζομαι εις την υπουργική θητεία του συναγωνιστού Αθανασίου, εις την λαμπρότης της σκέψεως των σοφιστών Παρθενοπίπη και Πανουργούση, δεν ήτο τίποτε γήινο εκείνο που προκαλούσε το νέφος. Μια πύλη της κολάσεως είχε ανοίξει διάπλατα και με καθήλωνε εις μιαν φρικώδη εμπειρίαν!

      Κάποια στιγμή, απροσδιόριστον πότε, εκ των γκρίζων μαζών εξήλθε το φάντασμα του νεκρού Λεμούριου Τρολίστα. Με φλεγόμενη κεφαλή και στόμα που ξερνούσε λάβα, ο Λεμούριος με απείλησε ότι αν δεν ανακοινώσω εις τον ιστότοπον των στρασεροδραγούμηδων όσα θα μου υπαγόρευε, εις την επόμενη επίσκεψίν του θα με αιχμαλώτιζε εις τόπον αγνώστου υδρόβιου πλανήτου. Εκεί όπου οκταποδόμορφες υπάρξεις επιδίδονται εις ακατανόμαστας πράξεις με ερωτύλες γοργόνες.

      Ανήμπορος να προβάλω αντίστασιν εδέχθην να ικανοποίησω το αίτημάν του. Αμέσως έκτοτε τα πάντα ηρέμησαν και έλαβαν την προηγουμένην μορφή των. Ήμουν ξανά εις το υπνοδωμάτιον της οικίας μου και τα νέφη είχαν διαλυθεί οριστικώς.

      Το μήνυμα του Λεμούριου ήτο το εξής:
      «δεν καταφεραν οι κομμουνιστες να μας παρουν τα σπιτια στον συμμοριτοπολεμο, αλλα θα ερθει τωρα ο Μαμουτος με τους μπολσεβικους και ασβερκους ρωσοποντιους με χερια σαν τις κολωνες της ΔΕΗ για να μας τα παρουν! Τη συνεχεια τη γνωριζουμε από τη Σοβιετικη Ενωση και απο την παρομοια παγκοσμιοποιηση που προσπαθει να επιβληθει με το κινεζικο μοντελο. θα κατασχει το κρατος τους την αυθαιρετη βιλα μου στο δασος (σιγα μην πληρωνω ΕΝΦΙΑ και τοσους φορους για να κανει κομμουνιστικη αναπτυξη ο Αδωνις) και θα με βαλουν να ζω σε τρωγλη 20τ.μ. για να μην ειμαι και καλα αστεγος και να χρησιμοποιω κοινοχρηστη κουζινα με καθε πειναλα ρωσοποντιο που θα μου τρωει το φαγητο και θα αφηνει νοθευμενες βοτκες στη θεση του. τωρα θα τρεξω να βαλω ναρκες γυρω απο την επαυλη μου σαν τον Ραμπο στην πεμπτη ταινια του και ας ερθει μετα ο Μαμουτος με τα μισητα σφυροδρεπανα για ολους τους πρωην κομμουνιστικους λαους που γευτηκαν εκεινον τον ''παραδεισο'', να ερθει να μου την παρει. να δεις μετα πως θα πηδαει απο δεντρο σε δεντρο για να γλυτωσει απο τις εκρηξεις!!! α ρε Τσαρος που σας χρειαζεται.»

      Υποσημείωσις: «που να διαβασουν και για τον Κθουλου που μεταμορφωνεται σε χταποδι και καταβροχθιζει οτι βρει μπροστα του! για αυτο ο εστιατορας αποφευγει να σερβιρει χταποδι και πινεις τσιπουρο ξεροσφυρι. γιατι προτιμαει σαν ινδογερμανος πακιστανογυφτιος να χαιρεταει ηλιους. οχι που θα τον αφησω να λεει οτι ο Λεμουριος πεθανε. Πατριαρχη πιασε ενα χταποδι».

      Έσπευσα άμεσα εις το ψυγείο της κουζίνας, που εχτίστη υπό τας συνδρομάς των ανοήτ…εεε, των συναγωνιστών που προσέφεραν τον οβολόν των δια την ανέγερσιν ανδριάντος αρχαίου στρατηλάτου, προκειμένου να αναζητήσω το οκταπόδιον. Τότε μόνον συνήλθα πλήρως και αντιλήφθην ότι ουδείς βρισκόταν εις τον οίκο μου. Το πνεύμα το Λεμούριου ήτο εξαφανισθέν.

      «Άτιμε κανάγια, με ξεγέλασες υπό τον τύμβο σου», εσκέφθην ενδομύχως και προσήλθα εις την κλίνην μου προκειμένου να αναπαυθώ. Ήτο μια δύσκολη εβδομάς.

      Διαγραφή
    2. Gr. Nationalist-Socialist28/9/21 12:52 μ.μ.

      Τις οικείες μας θα τις κατάσχουν οι τραπεζίτες και οι τοκογλύφοι καπιταλιστές
      Ξεκόλλα από το όνειρο που ζεις

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος28/9/21 3:22 μ.μ.

      Gr. Nationalist-Socialist πλάκα κάνει ο Πατριάρχης. Σατυρίζει πρόσωπα και καταστάσεις του χώρου

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος28/9/21 9:38 π.μ.

    Τελικά το εστιατόριο ποιό είναι; ρωτάω γιατί είμαι καινούργιος στον χώρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/9/21 11:48 π.μ.

      Κάτι εξωγήινοι από το Σαρωνικό

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/9/21 12:59 μ.μ.

      Ένα πασίγνωστο χιτλερικό ιστολόγιο που το όνομα του παραπέμπει στην ιστορία ενός πασίγνωστου αλογατάρη του χώρου. Φιλτραρε λίγο αυτά που θα σου πω και θα πιάσεις την φάση

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος28/9/21 4:33 μ.μ.

      Ένα ίδρυμα, ψυχασθενών ακροδεξιών...

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος29/9/21 9:11 π.μ.

    Άκου μαύρε κρίνε τι έγραψε στο πανούσιο μπλόγκ το λευτεράκη για το ..... φυλακισμένο αγόρι, " πολιτικός σκακιστής και κάτι λοιπά κουλά ....." Ήμαρτον ρε που έλεγε κι ο Γεωργίου στην γνωστή εκπομπή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος29/9/21 9:13 π.μ.

    Καλά Χιτλερικό είναι στο όνομα. Στην ουσία είναι νεοδημοκράτης με χιτλερικό φερετζέ ο διαχειριστής του. Είναι ο τύπος που σε συνεργασία για ένα διάστημα με τον ένα πρώην υπαρχηγό της ΧΑ και τον αλογατάρη δηλητηρίασε μια ομάδα πιτσιρικάδων με τις απόψεις του Στόχου αλλά σε χιτλερικό περιτύλιγμα. Πχ. "ο Φαλμεράυερ είχε δίκιο, δεν είμαστε γνήσιοι Έλληνες για αυτό καλά κάνει η Μέρκελ και η Νέα Δημοκρατία να υπογράφουν μνημόνια, μήπως και γίνουμε τελικά Ευρωπαίοι", "για όλα φταίνε οι κομμουνιστές και οι συνδικαλιστές ενώ οι Αμερικανοί είναι συνεχώς θύματα των συνομωσιων της μυστικής ρωσικής αστυνομίας και η ελεύθερη επιχειρηματικότητα εμποδίζεται από τα κομμουνιστικά συνδικάτα για αυτό έχουμε ανεργία", "τα κομμουνιστικά κράτη σε συνεργασία με τις μασονικές στοές φέρνουν τους μετανάστες ενώ οι μπάτσοι φυλάνε τα σύνορα μας σαν άλλοι Λεωνίδες", ο "Δραγούμης, ο Στράσερ και ο Γιαννόπουλος ήταν όργανα των κομμουνιστών ενώ ο Ελευθέριος Βενιζέλος καλά έκανε και μας έδεσε στο άρμα του δυτικού καπιταλισμού" και άλλα τέτοια. Εκμεταλλεύονται το κάψιμο στα μυαλά πολλών ανθρώπων του χώρου και πλασάρουν αυτή την ακροδεξιά μπόχα σαν Χιτλερισμό. Ο εστιάτορας είναι ο ιδιοκτήτης του αρχικού τους blog. Μετά τσακώθηκαν και φτιάξανε διάφορα άλλα. Κανένα δεν πέτυχε το μενού του αρχικού. Τα υπόλοιπα έμειναν πατσατζιδικα. Ένα είναι το εστιατόριο μαγαζί γωνία. .........................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/9/21 1:33 μ.μ.

      εσύ είσαι ρωσολάγνος ακροδεξιούλη μου;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος29/9/21 4:35 μ.μ.

      1:33 όχι θα είναι αμερικανολάγνος καπιταλιστής και ευρωλιγουρης

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος29/9/21 5:02 μ.μ.

      Χέστηκα για τη Ρωσία. Λιμός στο εστιατόριο.

      Διαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.