Σκέψεις για την σύρραξη στην Ουκρανία & άρθρο του Παναγιώτη Ακροβολιστή για τις τακτικές μάχης



 Εισαγωγικό σημείωμα του Wolverine

Παρά τον οχετό και την λάσπη των εν Ελλάδι αντιφασιστών η αλήθεια φωτίζει σαν πυρσός μέσα στο σκότος της δημοκρατίας. Η προπαγάνδα των γραβατοφορεμένων σπιούνων συνεργατών της ασφάλειας που βρίσκουν στασίδι στα δεξιά, και των αργόσχολων λαμογιών προσώπων της αυτοδιοίκησης που ανεβάζουν τα δελτία τύπου της πρεσβείας, αυτοί που τολμούν να συκοφαντήσουν τους Ουκρανούς επειδή πήραν τα όπλα προς υπεράσπιση της πατρίδας τους θα πέσει στο κενό. 

Όσο περιμένουν στον προθάλαμο για ακρόαση από τα νέα τους αφεντικά, τόσο αρνούνται την ύπαρξη της  πολυκέφαλης λερναίας ύδρας της παγκοσμιοποίησης και σιωπούν εκκωφαντικά μπροστά στα εγκλήματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ο γελοίος ισχυρισμός τους ότι ο ηγέτης του Κρεμλίνου εξόρισε τους ολιγάρχες, τους κάνει να ξεχνούν ότι τα σκυλάκια του φιλελευθέρου αχυρανθρώπου Γιέλτσιν αντικαταστάθηκαν με άλλα γνωστά και άγνωστα πρόσωπα που κινούν σήμερα την θεοσεβούμενη μαριονέτα. 

Alexander Abramov, Petr Aven, Vadic Moshkovic, Andrei Rappoport, Roman Abramovic, Victor Vekselberg, German Khan, Moshe Kantor, Yuri Milner, Mikhail Prokorov, God Nisanov, Boris Mints, Alexander Klyachin, Mikhail Fridman, Oleg Deripaska, Leonid Mikhelson, Arkady Rotenberg, Igor Rotenberg, Boris Rotenberg είναι μόνο μερικοί από τους ολιγάρχες που στέλνουν Λευκούς Ρώσους να σκοτωθούν στην Ουκρανία για τα κέρδη τους και πολυφυλετικά στρατεύματα της ανατολής για να σκοτώσουν αμάχους και να βιάσουν.

Λίγες ημέρες πριν αναφέρθηκαν ακόμη και συλλήψεις Ρώσων με εθνικοσοσιαλιστικά τατουάζ οι οποίοι έπεσαν θύματα ερευνών σε διάφορες πόλεις και προωθήθηκαν και αυτοί στην πρώτη γραμμή με τους Τσετσένους να τους επιτηρούν στα μετόπισθεν. Οι τακτικές της NKVD δεν άλλαξαν παρά την εικονική πτώση του καθεστώτος των «κόκκινων δολλαρίων» που έφταναν από το εξωτερικό για να παραληφθούν είτε από τους θαμώνες του Περισσού είτε από τους τους αρχιτέκτονες πασίγνωστου καλλιτεχνικού μεγάρου των Αθηνών. 

Νέοι υπηρέτες των φιλελεύθερων της Ανατολής που στο εξωτερικό βρίσκουν ανταπόκριση από τους αιώνιους τοκογλύφους όπως και οι ανάλογοι χρηματοδότες του ηθοποιού του Κιέβου που ήθελε να παραδώσει την χώρα αλλά άλλαξε γνώμη, είναι οι «εθνικόφρονες» αντιφασίστες που βρίσκουν τρόπο να σπείρουν ένα «ταλμουδικό» μίσος για τον Ουκρανικό λαό. Έναν λαό που παρά τις εσωτερικές διαφοροποιήσεις και τις διαφωνίες για το θρήσκευμα, αντιστάθηκε παλλαϊκά στην εισβολή των μισθοφόρων και των χρήσιμων ηλιθίων του Κρεμλίνου. 

Απέναντι στις ραδιουργίες των συμβούλων του Κρεμλίνου που κατά 75% είναι πρώην κατάσκοποι της KGB, οι Ουκρανοί αρνήθηκαν να υποταχθούν σε αυτούς που βομβάρδισαν ολόκληρη την χώρα για να «απελευθερώσουν» τάχα τις ανατολικές επαρχίες όπου κουμάντο κάνει σήμερα η παλαιά κομματική νομεκλατούρα. Θα κρατήσουμε για πάντα στο μυαλό μας τα γραπτά και τις ομιλίες των κρετίνων της ελληνικής ακροδεξιάς και της ακροαριστεράς που κάνουν λόγο για τα «ναζιστάκια της Azov» όταν δεν ευλογούν τους φιλοισραηλινούς δεξιούς ή δεν διαφημίζουν σε εκπομπές γνωστούς συγγραφείς και κολλητούς υπουργών του Μητσοτάκη. 

Οι δηλώσεις του Κασιδιάρη κατά των Ουκρανών εθνικιστών ήταν κάτι το αναμενόμενο από τα απομεινάρια της γνωστής «κομματικής μαφίας» που τόσα χρόνια διέλυσε τον ελληνικό εθνικισμό και προκάλεσε εκτεταμένη σήψη στον ελληνικό εθνικοσοσιαλισμό. Όμως αποτελεί έκπληξη ότι άνθρωποι που μέχρι χτες διερρήγνυαν τα ιμάτια τους για την Ευρώπη και έλεγαν No More Brother Wars, σήμερα χαίρονται με την επαναφορά των Σοβιετικών συμβόλων στις επιλαρχίες των αρμάτων μάχης των εισβολέων ή αναπαράγουν την καθεστωτική προπαγάνδα για «νεοναζί» Ουκρανούς, την στιγμή που μόνο το 20% δηλώνουν Εθνικοσοσιαλιστές ή Φασίστες από όσους δρουν στις ειδικές μονάδες κρούσης. 

Εδώ και ενάμιση μήνα στα έγκατα της γης και στα καταφύγια του εργοστασίου μεταλλουργίας Azovstal της Μαριούπολης (Mеталургійний Kомбінат Азовсталь) υψώνεται και πάλι το πολεμικό πνεύμα των Κοζάκων. Μερικές εκατοντάδες Ουκρανών εθελοντών διαφόρων ειδικών μονάδων πολεμούν λυσσαλέα τους 15.000 εισβολείς στην ευρύτερη περιοχή χωρίς να παραδίνονται. Θυμίζουν σε όλους τις ηρωικές εξόδους άλλων εποχών και τις πολεμικές ιαχές των Γάλλων εθελοντών του Βερολίνου που έπεσαν τελευταίοι στην τελευταία μεγάλη μάχη δίπλα στους Βουδιστές μοναχούς. Οι Ρώσοι σκέφτονται να πλημμυρίσουν τα υπόγεια με θαλασσινό νερό αφού οι βομβαρδισμοί όχι μόνο αδυνατούν να τους εξουδετερώσουν αλλά υφίστανται και απώλειες από τις καταδρομικές επιχειρήσεις. Ρίχνουν και χημικά για να δώσουν ένα τέλος στην ηρωική αντίσταση πολεμιστών που είναι από ατσάλι ίδιο με αυτό των όπλων του Perun

Ότι και να γίνει στο τέλος ότι και να πουν οι σάπιοι κονδυλοφόροι της αστικής δημοκρατίας, η θυσία της Μαριούπολης των υπερασπιστών της μαύρης γης που οι ηλιόσποροι της σήμερα φυτρώνουν δίπλα στα κουφάρια αυτών που σκότωσαν χιλιάδες παιδιά, θα μείνει ως σύμβολο θυσίας και αξιοπρέπειας. Αυτοί οι παλιάτσοι που η μόνη σχέση που είχαν με την Ουκρανία ήταν η τακτική τους να ενισχύουν το κύκλωμα δουλεμπόρων εις βάρος λευκών γυναικών, ας αναλογιστούν τι θα αποκριθούν όταν η Νέμεση τους συναντήσει και τους ρωτήσει γιατί τόσο καιρό σπίλωναν την ψυχή ενός έθνους που αρνείται να υποταχθεί στις ορδές των «ομόδοξων» βαρβάρων.



Άρθρο του Παναγιώτη Ακροβολιστή για τις τακτικές μάχης

Η Μαριούπολη το προπύργιο του αγώνα: μια πόλη φάντασμα που οι Ρώσοι εισβολείς την ισοπέδωσαν! Αλλά η αντίσταση  τους άλλαξε όλα τα σχέδια! Μπορεί το Σύνταγμα του Azov να είναι ολιγάριθμο μπροστά στις ορδές των Ρωσικών δυνάμεων και μέσων αλλά σαν σύγχρονοι Σπαρτιάτες μάχονται ενάντια σε φάλαγγες. Αυτό δείχνει την άρτια στρατιωτική εκπαίδευση που έχουν και το εθνικό φρόνημα που τους διακατέχει για την απελευθέρωση της πατρίδας. 

Έχει άρτια εκπαιδευμένους ελεύθερους σκοπευτές με ιδιαίτερη δράση σε αστικό περιβάλλον και κρατούν τα κομβικά σημεία άμυνας ως πολλαπλασιαστής ισχύος της ομάδας τους . Οι ελεύθεροι σκοπευτές έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των επίλεκτων μονάδων και των αερομεταφερόμενων δυνάμεων, μισθοφόρων της Wagner Group, Τσετσένους κ.α. του Ρωσικού στρατού. 

Όπως κάποιες άλλες σπουδαίες ειδικότητες είναι οι πολυβολητές και τα αντιαρματικά όπλα που έχουν λάβει θέσεις μάχης σε οδικές αρτηρίες, οδικούς κόμβους, και στροφές δρόμων τα οποία μαζί με τα οδοφράγματα και τα αντιαρματικά εμπόδια δημιουργούν μια φονική χοάνη που οποίος μπαίνει μέσα της δεν έχει επιστροφή! 

Διαθέτουν οι Ουκρανικές δυνάμεις στο σύνολο τους τα ακόλουθα βαρέα όπλα:

Άρματα μάχης (T-64 BV, T-64 B1V, T-64 BM "Bulat", T-72 AB, T-72 B1, T-72 AMT, T-80 BV, T-84U "Oplot", BM "Oplot "»)

BTR, BRDM (BTR-4E, BTR-3E1, BTR-3E1D, BTR-3DA, BTR-60PB, BTR-70, BTR-70DI, BTR-80, BTR-D, BRM-1K, BRDM-2, MT- LB, Saxon AT-105, Dozor-B, Otaman)

BMP, BMD (BMP-1, BMP-1P, BMP-1U "Squall", BMP-1AK, BMP-2, BMP-3, BMD-1, BMD-2);

Τεθωρακισμένα οχήματα (BBM "Kozak-2", SBA "Innovator", SBA "Warta").

Επίσης, στο οπλοστάσιο του Συντάγματος βρίσκεται πυροβολικό, ειδικότερα, πυροβόλα, όλμοι, αυτοπροωθούμενα πυροβόλα, εκτοξευτές βομβίδων, τακτικά πυραυλικά συστήματα. Όπλα ελεύθερων σκοπευτών Barrett M107A1. Snipex Alligator. IST-14.5. SVD.

Στις ίδιες αποστάσεις, το τυφέκιο μπορεί να τρυπήσει με κατάλληλα πυρομαχικά, και τα πλευρά του τεθωρακισμένου μεταφορέα προσωπικού  (όχι όμως τον πύργο ή το μπροστινό μέρος, καθώς δεν τίθεται θέμα διάτρησης της θωράκισης των αρμάτων μάχης σε αυτή την απόσταση).

Επίσης, μεταξύ των στόχων εναντίον των οποίων μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι "Alligators": συμβατικός εξοπλισμός και άρματα μάχης, κεραίες και συστήματα αεράμυνας, σταθμοί ραντάρ, ηλεκτρονικός πόλεμος (EW), εκτοξευτές κατευθυνόμενων πυραύλων, αποθήκες και σημεία τρωτά του εχθρού. 

Πολυβόλα KT-7.62. KPVT. DSΗK. Snipex Laska K2.

Αν δεν υπήρχαν οι ανηλεείς βομβαρδισμοί και τα Ρωσικά στρατεύματα ήταν πεζοπόρα τμήματα θα είχανε απώλειες οι οποίες δεν έχουν ξανά σημειωθεί στην στρατιωτική ιστορία. Δεν κουράζονται οι εθελοντές να ανατινάζουν εχθρικά άρματα, να καταστρέφουν το εχθρικό πεζικό,  και τις επίλεκτες μονάδες. 

«Ο εχθρός προσπαθεί συνεχώς να φέρει νέες εφεδρείες στη μάχη, αλλά συνεχώς χτυπιέται στα δόντια από τις μονάδες μας, παραδίδεται μαζικά, δεν θέλει να προχωρήσει. Κρυώνουν, πεινούν, και δεν έχουν καμία απολύτως επιθυμία να πολεμήσουν», είπε ένας κορυφαίος διοικητής. «Προσπαθούμε να ελέγξουμε πλήρως την κατάσταση και να κρατήσουμε τα πάντα υπό έλεγχο. Και κάθε μέρα στέλνουμε στην κόλαση όλο και περισσότερους εισβολείς που προσπαθούν να αρπάξουν το σπίτι μας, τον δρόμο, τις γυναίκες μας. Τους κλωτσάμε πίσω. Και η Μαριούπολη θα είναι Ουκρανική».

O Παναγιώτης Ακροβολιστής είναι πρώην στρατιωτικός, ιστορικός αναλυτής και ερευνητής με πολύχρονη συμμετοχή και συμβολή στην εφεδρεία. Υπήρξε προσωπικός φίλος του Στρατηγού Νικολάου Ντερτιλή. Συμμετέχει εδώ και χρόνια στις τάξεις της «Εθνικής Αυτονομίας» και υπερασπίζεται τις θέσεις της «Τρίτης Θέσης».

138 σχόλια:

  1. Ἡ σύγκρουσις αὐτὴ ἔχει ἀναδείξει ἥρωες καὶ ἀντι-ἥρωες.
    Εἶναι πολὺ λυπηρὰ ἡ διαπίστωσις ὅτι πιὰ δὲν βλέπουμε ὁ στρατὸς εἰσβολῆς δὲν διαφέρει σὲ τίποτε ἀπὸ τὸν Ἐρυθρὸ Στρατό ὑπὸ τὴν ταλμουδικὴ "ἀντι-ναζιστικὴ" καθοδήγησι τοῦ Ilya Ehrenburg· ὁ πόλεμος αὐτὸς ξεκαθαρίζει πολλὰ πράγματα ἢ μᾶλλον "πυροδοτεῖ" ἕνα ξεκαθάρισμα, ποὺ θὰ συνεχίσῃ...
    Ὅσο γιὰ τὰ καμώματα καὶ τὶς μεταμορφώσεις Κασιδιάρη, συνεχίζει ἁπλῶς τὸν ἀλλοπρόσαλλο τυχοδιωκτικὸ χαμαιλεοντισμὸ τοῦ ἀλήστου μνήμης μέντορός του, ὁ ὁποῖος μάλιστα ἐπίσης κατ᾿ ἐπανάληψιν κατηγοροῦσε τοὺς ἐπισήμους ἐκπροσώπους τοῦ καθεστῶτος ὡς "πραγματικοὺς φασίστες"!!!
    Ἐξαίρων ἄρα ἑαυτὸν ὡς κατ᾿ ἐξοχὴν ἀντιφασίστα, ἀφοῦ συμφώνως καὶ πρὸς τὸν τίτλον βιβλίου του φιγουράρει ὡς ... "ἐχθρὸς τοῦ Καθεστῶτος"!!!

    Βεβαίως μετὰ τὸν ἐκλογικό του καταποντισμὸ τοῦ θέρους τοῦ 2019 ξαναθυμήθηκε τὴν ναζιστοειδῆ του ἀλλ᾿ ἀνιδέαστη πάρλα, ἀφοῦ πιὰ κατάλαβε πὼς μόνον ἀπὸ τὸ λοβοτομημένο τμῆμα τοῦ ἀρχικοῦ πυρῆνος θὰ μποροῦσε ἴσως νὰ διεκδικήσῃ κάποιο κομμάτι - καθὼς οἱ ἀνεπίδεκτοι μαθήσεως πλεονάζουν στὸν "χῶρο", πρὸς διαιώνισιν τῶν ποικίλων ἐπιτηδείων τσαρλατάνων του...

    Εὔστοχο τὸ ἄρθρο - διορθώσατε μίαν παραδρομήν, ὅπου στὴν ε΄ ἀπὸ τὸ τέλος παράγραφο θὰ ἔπρεπε νὰ γραφῇ,
    "Στις ίδιες αποστάσεις το τυφέκιο μπορεί με κατάλληλα πυρομαχικά να τρυπήσει και τα πλευρά του τεθωρακισμένου μεταφορέα προσωπικού...", διότι ὅπως γράφεται δὲν ἔχει νόημα.

    Στέφανος Γκέκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/4/22 5:15 μ.μ.

      Ο αρχικός πυρήνας των εθνικοσοσιαλιστών απεμπολησε οριστικά την δημοκρατική αντιφασιστική Χρυσή Αυγή.

      Διαγραφή
    2. Διόρθωσις λάθους ἐκ παραδρομῆς:

      >> Εἶναι πολὺ λυπηρὰ ἡ διαπίστωσις ὅτι πιὰ δὲν βλέπουμε ὁ στρατὸς εἰσβολῆς νὰ διαφέρῃ σὲ τίποτε ἀπὸ τὸν Ἐρυθρὸ Στρατό ὑπὸ ...

      Διαγραφή
    3. Παναγιώτης ακροβολιστης12/4/22 7:44 μ.μ.

      Ευχαριστώ πολύ σας άρεσε το άρθρο μου κύριε Γκέκα!

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος13/4/22 11:24 μ.μ.

      κανέναν εθνικοσοσιαλισμό δεν απεμπόλησε η Χρυσή Αυγή κ ούτε δημοκρατική ή αντιφασιστική είναι, αυτά αλλού.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος14/4/22 12:17 μ.μ.

      Έλα ρε 11:24μ.μ. τι μας λες; Το ξέρει ότι θεωρείς τη Χρυσή Αυγή εθνικοσοσιαλιστική η Ουρανία; Πρόσεχε μη σε ακούσει να το λες γιατί μαθαίνω ότι βγάζει γούστα όταν τιμωρεί τα άτακτα μέλη του διαλυμένου κόμματος.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος14/4/22 3:57 μ.μ.

      Τότε γιατί ο πακιστανολιακος κατηγορει τα άλλα κόμματα ότι "αυτοί είναι οι κανονικοί ναζί;) Γιατί στα δικαστήρια αρνήθηκε τα πάντα; Γιατί αρνήθηκε μέχρι και τα περιοδικά λέγοντας ότι είναι πλαστές οι ίδιες οι υπογραφές του; Αυτά πάνε πούλα τα σε καμία τοπική σας με γεροντια μπας και σας ξαναψηφίσουν (και μετά σας γράψουν στα @@ τους επειδή μόνο ψήφους κοιτάτε αντί να διαμορφώσετε και να μαζέψετε εθνικοσοσιαλιστές πιστούς)

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος12/4/22 2:16 μ.μ.

    η Χρυσή Αυγή άθελά της επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του ΜΚ για μονταζιέρα του Κούλη σχετικά με τους "αζοφίτες"

    https://xrisiavgi.com/%ce%bf-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b6%ce%b5%ce%bb%ce%ad%ce%bd%cf%83%ce%ba%ce%b9-%ce%b3/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/4/22 5:12 μ.μ.

      τι περιμενες απο την αντιφασιστικη ακροδεξια;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/4/22 11:25 μ.μ.

      αντιφασιστική ακροδεξιά το μόνο πραγματικό εθνικιστικό κίνημα/ κόμμα;

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος12/4/22 6:04 μ.μ.

    Εκπληκτικό άρθρο,άντε για να μπαίνουν κάποια πράγματα στην θέση τους.Το Ουκρανικό ζήτημα ήταν Θείο δώρο για να βάλουμε οριστική ταφόπλακα στις σχέσεις μας με κάτι τυπάκους που βολοδέρνουν στην περιφέρεια μας,δεν αποκαλύφθηκε μόνο η ηλιθιότητα τους αλλά και το πόσο βρώμικη είναι η ψυχή τους,με αυτούς δεν πας ποτέ μπροστά,τώρα φανερώνονται οι ποιότητες που έλκονται από τον ηρωισμό,τώρα φανερώνονται οι σάπιοι με το μεσανατολικό αίμα που προσπαθούν να βιοποριστούν(πολιτικά και οικονομικά) ρίχνοντας αναθέματα σε ένα έθνος που για άλλη μια φορά πολεμά για την επιβίωση του απέναντι στα ξεβράσματα της Ασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/4/22 6:49 μ.μ.

    Απο ΑντιΝατοικος:
    Αλλο ενα κειμενο ξεπλυμα για τους νατοικους μηχανισμους που ανεβαινει στον ΜΚ.... δλδ ο συντακτης του βλεπει μονο τις "ραδιουργιες" των Ρωσων και οχι αυτες του Νατο.... Αυτες του Νατο τις αποσιωπα! Μπραβο! Ωραια αναλυτικη σκεψη!
    Παμε παλι απο την αρχη:
    1) Ποιοι δημιουργησαν, μεσω πορτοκαλι "επαναστασης", τις προυποθεσεις για μια αλλαγη καθεστωτος στην Ουκρανια, απο φιλορωσικη σε φιλονατοικη και γιατι;;;
    2) Ποιοι οργανωσαν, εξοπλισαν και χρηματοδοτησαν τα γνωστα "Ε/Σ" ταγματα, και γιατι;;;;
    3) Ποιοι ειναι υπευθυνοι για την αιματοχυσια αναμεσα στους δυο αδελφους λαους της Ρωσιας και Ουκρανιας;;;
    4) Ποιος εχει συμφερον απο αυτη τη συγκρουση;;;;
    Ακομα περιμενω μια σοβαρη απαντηση απο τους διαφορους συντακτες του ΜΚ, παρολα αυτα, μονο χυδαια κειμενα για το ουκρανικο διαβαζουμε αυτον τον καιρο!
    Υ.Γ: Δεν ειμαι φιλορωσος, ουτε ασπαζομαι τις θεωριες του Ντουγκιν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/4/22 9:04 π.μ.

      Απάντηση στο ερώτημα 2:
      Αν μέρος του οπλισμού του Αζοφ το πλήρωσε κάποιος Εβραίος ολιγάρχης δεν σημαίνει τίποτα.Και ο οπλισμός των ενδόξων ταγμάτων ασφαλείας ήταν γερμανικός.Εσείς οι αντιναζι θα αρνηθείτε τα τάγματα ασφαλείας και θα εξαίρεται τον ΕΛΑΣ και το ΕΑΜ.Καμία σχέση με τον εθνικισμό δεν έχετε.Είστε κουμουνια με την προβιά του πατριώτη.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/4/22 10:14 π.μ.

      Οχι μέρος..
      Όλος ο οπλισμός είναι πληρωμένος έμμεσα ή άμεσα απο το κράτος και το ΝΑΤΟ και άλλους περίεργους.

      Τώρα αν συγκρίνουμε την Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία με ΝΑΤΟ, Ζελενσκι και άλλους τέτοιους κάποιο πρόβλημα υπάρχει.
      Ψαχτείτε

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος13/4/22 10:49 π.μ.

      Ωμή παραδοχή του 9:04 οτι τα γκαρσόνια της ουκρανιας χρηματοδοτούνται από εβραίους καπιταλιστές! Οταν λέγανε τα ίδια στην Ελλάδα για ΦΞ και άλλα πωποτικά παιδιά δεν ακουγατε..

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος13/4/22 10:59 π.μ.

      10:14 έχουν απαντήσει οι της αζόφ και σε αυτή την συκοφαντία. απαλλοτρίωση έκαναν από αποθήκες και πήραν και από μαύρη αγορά. εσένα αν σου δώσουν νερό στην έρημο να ρωτήσεις αν είναι εμφιαλωμένο.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος13/4/22 11:20 π.μ.

      Είναι ένα σώμα ενσωματωμένο στον επίσημο στρατό της Ουκρανίας.
      Τα άλλα που λέτε είναι παιδικές αφέλειες.
      Αυτό με την έρημο που λες είναι ύποπτο 10:59 αν είναι έτσι και καταστεί ανάγκη πήγαινε να ζητήσεις όπλα από την ΝΔ για να πας εθελοντης στην Ουκρανία μπας και όταν γυρίσεις κάνεις εδώ αντάρτικο πόλεων.
      Γιατί με βάση την λογική σου έτσι γίνονται αυτά

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος12/4/22 8:10 μ.μ.

    Ποσο πολυ σας πονάει ο Ηλίας βρε καημενοι αντιρατσιστές της τρίτης θέσης; Αντε στον Μπέχλη σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/4/22 8:58 π.μ.

      Πόσο προδότες της ιδέας και της πατρίδας παίζει να είστε οι Έλληνες ΓΤΠ;Άντε γλύψτε τον κακομαθημένο τεμπέλη αρχηγό σας και κάντε ονειρώξεις για 3% και είσοδο στη Βουλή.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/4/22 10:47 π.μ.

      Εντωμεταξυ ο κασιδιαρης είναι υπέρ ΕΕ, ευρώ, ΝΑΤΟ κι ο Μπέχλης εναντιον σε όλα αυτά, αλλά οι βλαμμενοι "εθνικιστές" αντι να στηρίξουν μαζικά τον δεύτερο τρέχουν πίσω απο το απομεινάρι της χρυσής Αυγής...

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος12/4/22 11:05 μ.μ.

    Γκέκα ωρέ Γκέκα, για τον λογοτεχνικό κριτικό Georg Brandes και το κύμα των Σκανδιναβών λογοτεχνών του περασμένου αιώνα (Ίψεν-Στρίντμπεργκ-Χάμσουν-Νέξιου-Pontoppidan) τι γνώμη έχεις ωρέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος12/4/22 11:11 μ.μ.

    Μετά τις καταγγελίες για βιασμούς παιδιών ένα ασύλληπτο ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει η δημοσιογράφος Αναστασία Λαπάτινα, που εργάζεται στο ουκρανικό πρακτορείο Kyiv Independent.

    Η δημοσιογράφος άκουσε τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα σε ένα ρώσο στρατιώτη και τη σύντροφό του που είχε υποκλαπεί και τα όσα λέγονται προκαλούν αποτροπιασμό και μόνο.

    Στο ηχητικό απόσπασμα που έχει ανέβει στην κοινωνική πλατφόρμα Telegram και έχει μεταδοθεί και από το δίκτυο Ukrinform ακούγεται η σύντροφος του Ρώσου στρατιώτη να τον καλεί να βιάσει Ουκρανές αλλά να μην της το πει πως το έκανε και… να παίρνει προφυλάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/4/22 2:55 μ.μ.

      Καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι πάντως και να μην αναπαράγουμε οτιδήποτε διαβάζουμε στα δυτικά μέσα.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος13/4/22 2:25 π.μ.

    Απο ΑντιΝατοικος:
    Ζηταω συγγνωμη, η απαντηση μου ειναι προς το εισαγωγικο σημειωμα του "wolverine"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/4/22 11:01 π.μ.

      αφού είναι χυδαία τα κείμενα χυδαίοι και οι αρθρογράφοι. και περιμένεις απάντηση ;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/4/22 12:20 π.μ.

      Απο ΑντιΝατοικος
      Απαντησεις στα συγκεκριμενα ερωτηματα δεν περιμενω μονο εγω, αλλα και πολλοι που διαβαζουν αυτο το site. Κατανοω οτι οι διαφοροι αρθρογραφοι του ΜΚ μπορει να εχουν διαφορετικες αποψεις επι του θεματος, αλλα κανεις δεν απαντησε σοβαρα σε αυτα τα ερωτηματα που θετω.
      Τουλαχιστον 4 κειμενα περι του Ουκρανικου εχουν ανεβει στο ΜΚ, χωρις να απαντουν σε κανενα απο τα ερωτηματα! Μονο σε "στολες", "τσιτατα" και δευτερευοντα θεματα αναφερονται! Ουτε λογος για τα καιρια ερωτηματα! Αυτο εμενα μου δειχνει οτι υπαρχει μορφωτικη ανεπαρκεια!
      Υ.Γ Καποιοι τον τελευταιο καιρο κοντεψανε να μας πεισουν για τις "φυλετικα μπασταρδες ορδες" των Ρωσων, που πανε εναντια στο Αριο πεπρωμενο της Ευρωπης.... ευτυχως που το κωλοχανειο της βουλης καλεσε εναν "υπεραριο" μαχητη του Azov για να μιλησει... ο τυπος εμοιαζε με τον χαμενο κρικο στην αλυσιδα της εξελιξης της θεωριας του Δαρβινου...
      Οχι τιποτα αλλο, αλλα αναρωτιεμαι πως θα μπορουσαν να πολεμησουν διπλα - διπλα "ντουροι ε/σ - φυλετισται" με αυτο το "φυλετικο σιχαμα"...

      Διαγραφή
    3. αφού οι αρθρογράφοι είναι αμόρφωτοι και τα άρθρα χυδαία δεν υπάρχει λόγος απάντησης.

      Σχετικά άρθρα στην ετικέτα Ουκρανία από το σωτήριο έτος 2014.

      Και αφού είστε πολλοί για επικοινωνία και απαντήσεις στα κινητά τηλέφωνα της σο

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος14/4/22 6:55 μ.μ.

      Απο ΑντιΝατοικος:
      Προφανως ΜΚ αυτο ισχυει! Αν δεν ισχυε, τοτε θα βλεπαμε ενα καθαρο κειμενο απαντηση (απο τους διαφορους συντακτες) που να δικαιολογει τουλαχιστον γιατι θα πρεπει να συστρατευτειτε με τους μηχανισμους του Νατο... ή γιατι δεν πρεπει....

      Διαγραφή
  9. Ὠρὲ ἀνώνυμε 11:05, πολὺ ἀνομοίους συμπλέκεις αὐτοῦ ἀλλὰ θὰ γράψω 2-3 ἐν συντομίᾳ, χωρὶς νὰ εἶμαι καθόλου εἰδικὸς βέβαια...
    Ὁ Georg Brandes ἦτο ἐλεεινὸς Ἰουδαῖος ἀριστερός, πρωτοστάτης τοῦ μοντερνισμοῦ καὶ τῆς ἐσωτερικῆς ἀποδομήσεως τῆς Δανίας. Μάλιστα ὁ πάππος τοῦ φίλου μου καὶ σστοῦ Povl H. Riis-Knudsen, δ/ντὴς τοῦ Ἐθνικοῦ Θεάτρου Δανίας, ὑπῆρξε ἰσχυρὸς συντελεστὴς τῆς ἀντιδράσεως στὴν καθοδικὴ πορεία ὅπου πρωτοστατοῦσε ὁ πρόδρομος αὐτὸς τῆς Σχολῆς τῆς Φραγκφούρτης Georg Brandes.

    Ὁ Martin Andersen Nexø κατέληξεν ἐπίσης κομμουνιστής, προτοῦ ὅμως προσχωρήσῃ στὸ σοσιαλδημοκρατικὸ κόμμα τὸ 1910 καὶ "καλουπωθῇ" (βαθμηδὸν ὅλο καὶ περισσότερο, μάλιστα καὶ μὲ χριστιανικὲς συγγένειες καὶ ἀναφορὲς στὸν μεγάλο Δανὸ θεολόγο ἀναμορφωτὴ N.F.S. Grundtvig, ὅπως βεβαίως αὐτὸς ἤθελε νὰ τὸν ἑρμηνεύῃ) ἡ γραφίδα του ἦταν πολὺ πιὸ ἐλεύθερη καὶ ζῶσα· εἰδικώτερα τὸ πρώιμο ἔργο του "Pelle erobreren" (Πέλε ὁ κατακτητής) γυρίστηκε ἀριστουργηματικὰ σὲ ταινία ὑπὸ τοῦ Bille August μὲ τὸν ἐκπληκτικὸ Max von Sydow (Σουηδό) στὸν ῥόλο τοῦ πατρὸς τοῦ μικροῦ Pelle, καθὼς μετὰ τὸν θάνατο τῆς συζύγου του καταφεύγει μὲ τὸν γιό του στὴν Δανία, ἀναζητώντας δουλειὰ στὸ ἀγρόκτημα ἑνὸς σκληροῦ κι ἀποκτηνωμένου τσιφλικᾶ, μέχρις ὅτου ὁ μικρὸς ἀναζητήσῃ διέξοδο καὶ ἀλλαγὴν τῆς μοίρας του πρὸς τὶς ΗΠΑ, μὲ ἕνα δραματικὸ διὰ παντὸς ἀποχωρισμὸ ἀπὸ τὸν πατέρα του...
    Εἶδα τὴν ἀξέχαστη αὐτὴν ταινία ὡς φοιτητὴς στὴν Δανία πολὺ λίγο ἀφ᾿ ὅτου πρωτοβγῆκε τὸ 1987.

    Γιὰ τὸν Σουηδὸ August Strindberg δὲν γνωρίζω πολλά, ἀντιφατικῶν μᾶλλον τάσεων, μὲ θετικὸ πάντως στοιχεῖο ὅτι ἐξέθεσε στοιχεῖα ψευτιᾶς τοῦ συγχρόνου κόσμου καὶ ἀντεστάθη στὸν φεμινισμό - ὄχι ὅμως καὶ ὁ Νορβηγὸς θεατρικὸς συγγραφεὺς Henrik Ibsen, ἐπίσης συναφὴς πρὸς τὸν μοντερνισμὸ ἀλλὰ ἴσως μὲ πιὸ ἤπιο τρόπο, ἐν τούτοις τὸ θεατρικὸ ἔργο του "Et dukkehjem" (Κουκλόσπιτο) εἶναι ἐξαιρετικὰ πολυπαιγμένο, καθὼς βολεύει στὰ φεμινιστικὰ κηρύγματα. Ἔχω καὶ τὰ ἅπαντά του μάλιστα ἀλλὰ χρόνο δὲν διαθέτω γιὰ νὰ διαβάζω λογοτεχνία - ἔχω ὅμως ἀκούσει κάποιες νορβηγικὲς ῥαδιοθεατρικὲς παραστάσεις ἔργων του. Ἦταν ἐν τούτοις ὀξυδερκὴς ψυχογράφος καὶ ἀποδίδει ζωντανὰ τὰ μεγάλα διλήμματα τῆς ἐποχῆς του.

    Μέγας ψυχολόγος καὶ ἀριστουργηματικὸς χειριστὴς τῆς δανικῆς γλώσσης ὑπῆρξε καὶ ὁ Henrik Pontoppidan καὶ πάντα ἀβέβαιος ἀναζητητής. Νομίζω πὼς οἱ περισσότεροι νέοι στὴν σημερινὴ ἐποχὴ ἐκπιθηκισμοῦ οὔτε κἂν τοῦ Henrik Pontoppidan τὴν γλῶσσα δὲν μποροῦν νὰ καταλάβουν - ὅπως κι ἐδῶ, πόσοι καταλαβαίνουν Ῥοΐδη ἢ Παπαδιαμάντη...
    Ἄφησα τελευταῖο τὸν γίγαντα Knut Hamsun, ποὺ μετὰ τὶς ἀστικὲς περιπλανήσεις μέχρι καὶ στὶς ΗΠΑ καὶ μετὰ στὴν Κοπεγχάγη κατέληξε νὰ ἐπιστρέψῃ ὡς ἀγρότης στὰ μαγευτικὰ τοπία τῆς βορείου Νορβηγίας, ὅπου καὶ εἶχε μεγαλώσει.
    Ἡ ἐσωτερική του ἀκεραιότης καὶ ἐντιμότης τοῦ κόστισε πολλὰ ἐξωτερικά, ὅμως τοῦ χάρισε αὐτὴν τὴν συγκρότησιν τοῦ μαχητοῦ, ποὺ τὸν κατέστησε μισητὸ καὶ διωκόμενο σὲ καιροὺς εὐτελείας καὶ ψεύδους...
    Προπολεμικῶς ἦτο λαοφιλέστατος - μετὰ τὸν πόλεμο ὅμως, κατηραμένος καὶ διωκόμενος ἀπὸ ἕνα κόσμο ποὺ βιάζεται νὰ ἀποποιηθῇ τὴν ψυχὴ καὶ τὴν οὐσία του καὶ ν᾿ αὐτοκτονήσῃ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/4/22 2:48 μ.μ.

      Στέφανε Γκέκα, δεν είμαι ο ερωτών. Έχεις δίκηο σχετικά με τη γενικότερη πορεία του Brandes. Όμως η ανάλυσή του στον Nietzsche είναι περιεκτική και πολύ πιο εύστοχη από αυτές της μεταπολεμικής περιόδου που διακατέχονται από το σύνδρομο του Μάη του 68 και τα φληναφήματα της Σχολής της Φρανκφούρτης.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/4/22 8:03 μ.μ.

      Σ' ευχαριστώ, ωρέ Στέφανε, γι' αυτή την τόσο εμπεριστατωμένη απάντηση.

      Πράγματι ως λογοτεχνήματα, ο Πέλε ο Κατακτητής (Νέξιου) και η Πείνα (Χάμσουν) είναι αριστουργήματα του κοινωνικού ρεαλισμού, ισάξια των καλύτερων έργων του Μπαλζάκ, του Γκόρκι, του Μαρκ Τουαίην, του Τζακ Λόντον και του Στάινμπεκ.

      Ο Μπράντες πράγματι μοντερνιστής, Εβραίος και "αποδομητής του χριστιανισμού", παρ' όλα αυτά είναι παγκοσμίου σημασίας οι μελέτες του για τα ευρωπαϊκά λογοτεχνικά ρεύματα του 19ου αιώνα (κυρίως Ρομαντισμό) και υπήρξε μέντορας πολλών από τους προαναφερθέντες (δεν ξέρω αν ήταν καλή ή κακή η επιρροή του σε αυτούς). Στα θετικά του, το ότι σύστησε στους Σκανδιναβούς τον Ντοστογιέφσκι και τον Τολστόι.

      Τα μεγάλα ψυχολογικά δράματα των Ίψεν και Pontoppidan, πχ, δεν θα υπήρχαν χωρίς τον Ντοστογιέφσκι. Ο ίδιος ο Χάμσουν είχε παραδεχτεί ότι η "Πείνα" μπορούσε να γραφτεί μόνο μετά το διάβασμα του "Έγκλημα και Τιμωρία" του Ντοστογιέφσκι.

      Αλλά μήπως στον Χάιντεγκερ, ή στον Moeller van den Bruck, δεν είχε τεράστια επιρροή ο Ντοστογιέφσκι; Να τα βλέπουν αυτά οι εστιάτορες του "χώρου" που λένε ότι τάχα η Δύση "μπορεί χωρίς αυτόν".

      Σ' ευχαριστώ ξανά, ωρέ Στέφανε, που απάντησες τόσο λεπτομερώς (μην ανησυχείς, κι εγώ δεν είμαι πιο ειδικός από εσένα στα περί σκανδιναβικής λογοτεχνίας).

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος13/4/22 11:17 μ.μ.

      Σύμφωνα με τον εθνικοσοσιαλισμό ο Ντοστογέφσκι δεν είναι ρώσος σλαβομογγολος υπανθρωπος της στέππας;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος14/4/22 4:39 π.μ.

      A ναι, και αυτό ξέχασα να γράψω αλλά το έγραψε ο φίλος από πάνω.

      Georg Brandes, Georg Lukacs και Domenico Losurdo είναι οι 3 καλύτεροι αναλυτές του Νίτσε.

      Ούτε μεταμοντερνιές, ούτε να τον παρουσιάσουμε όπως βολεύει το δικό μας φιλοσόφημα, ούτε τίποτα τέτοιο. Καθαρή αντικειμενική αξιολόγηση του Νίτσε ως "αριστοκράτη εξεγερμένου" και προδρόμου του εθνικοσοσιαλισμού, και από τους 3.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος14/4/22 9:49 π.μ.

      Το όνομα "Ντοστογιέφσκι" αναφέρεται συνολικά 22 (εικοσιδύο) φορές στον "Μύθο του Εικοστού Αιώνα" του τσαρλατάνου Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ.

      Σε όλες τις αναφορές ο Ρόζενμπεργκ (που δεν μπορεί να χαρακτηρίσει τον Ντοστογιέφσκι ευθέως ατάλαντο, αναγνωρίζει ότι έχει ταλέντο) θεωρεί ότι η λογοτεχνία του Ντοστογιέφσκι εκφράζει την ψυχή (=πνεύμα) μιας μπασταρδεμένης φυλής (των Ρώσων). Τον ουμανισμό του Ντοστογιέφσκι τον θεωρεί προϊόν του "φυλετικού χάους" της Ρωσίας, όπως τον χριστιανικό ουμανισμό ως προϊόν του "φυλετικού χάους" της Ρώμης. Βέβαια για τον Ρόζενμπεργκ είσαι πνευματικά καθαρός αν λες "πάμε να σφάξουμε όλες τις γυναίκες και τα μωρά των μη άριων και να λιμοκτονήσουμε τη μισή Ανατολική Ευρώπη" αλλά είσαι πνευματικά μπασταρδεμένος αν είσαι έστω και ελάχιστα ουμανιστής (=αν δεν είσαι εντελώς καθικοκάθικο).

      Τώρα που το ξανασκέφτομαι, αν ζούσε σήμερα ο Άλφρεντ, με τους Αζοφίτες θα ήταν. Αυτοί συνειδητά έχουν απωλέσει κάθε ίχνος ανθρωπιάς, άρα έχουν "φυλετικά καθαρό πνεύμα". Οι Ρώσοι, πάλι, που φέρονται ανθρώπινα στους αιχμαλώτους, μάλλον το κάνουν επειδή είναι μπασταρδεμένοι φυλετικά.

      Κι ο εστιάτορας τελικά καλά κάνει και κράζει Ντοστογιέφσκι. Σε ευθυγράμμιση με Ρόζενμπεργκ το κάνει. Κι εγώ νόμιζα ότι ήταν σε ευθυγράμμιση μόνο με Τζέφρι Πάιατ.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος14/4/22 1:55 μ.μ.

      Πράγματι, ο Domenico Losurdo χρήζει ιδιαίτερης μνείας. Κι αυτό διότι ο ακομπλεξάριστος αυτός μαρξιστής ιστορικός - υπάρχουν και τέτοιοι - έδειξε κατόπιν εξαντλητικής αναλύσεως των πηγών (εργογραφία, επιστολές κ.α.) πως ο Nietzsche υπήρξε βαθιά αντιδημοκράτης, υπέρμαχος της δουλείας και της λευκής αποικιοκρατίας, αδιάλλακτος υπερασπιστής της πατριαρχίας, αντισημίτης και κοινωνός φυλετικών ιδεών (άριο "ξανθό κτήνος" κ.ο.κ.). Θεωρείται από τον Losurdo ο "εκ δεξιών" μείζων πολέμιος του καπιταλισμού του 19ου αιώνα.
      Ό,τι χρειάζεται δηλαδή για να εξαναγκάσουμε και τα τελευταία παραστρατημένα δημοκρατάκια (μετά-μαρξιστάκια, αναρχάκια, καταστασιακάκια, φεμινιστάκια και λοιπούς ροζουλί μασκαράδες) να πάψουν να φλερτάρουν, όπως βλακωδώς και από μικρομεγαλισμό πράττουν μέχρι τώρα για να το παίζουν τάχα "ψαγμένοι", με τον Τεύτονο Σοφό και να πιάσουν κάτι εγγύτερο στην ψυχοσύνθεσή τους. Δηλαδή το "ευαγγέλιο" των "ταπεινών και καταφρονεμένων". Για από εκεί αφορμάται η μίζερη κομμουνιστική "φιλοσοφία"των τσαρλατάνων αυτών "ακτιβιστών" της μεταμοντέρνας δημοκρατίας και όχι φυσικά από τον "Ζαρατούστρα".
      Ήρθε η ώρα να μονοπωλήσουμε Εμείς και πάλι τον Nietzsche ως Πολικό Αστέρα της Νέας Ευρώπης. Χρειαζόμαστε νέες αναλύσεις και μεταφράσεις του έργου του. Ακόμη πιο επιθετικές, πιο αντιδημοκρατικές, πιο ασυμβίβαστες.
      Σε αυτόν τον κόσμο ή με το Ήθος των Ευγενών και Κυρίων θα είσαι ή με την "ηθική" των δυσγενών και των δούλων. Ο θείος Εθνικοσοσιαλισμός μας καλεί να ακολουθήσουμε τον δρόμο των Ευγενών!

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος14/4/22 4:02 μ.μ.

      11:17 ακόμη και να είναι τι θα σε πείραζε; Τι σημαντικό προσέφερε σε σχέση με άλλους;

      Διαγραφή
    8. 9;49 υπερβολικός μπορεί να υπήρξε ήταν όμως μια σημαντική προσωπικότητα. Καλό θα είναι να μην βρίζεις πρόσωπα που εκτελέστηκαν για τις ιδέες τους. Ο Ρόζενμπεργκ στο βιβλίο τα ημερολόγια του διαβόλου αναδεικνύεται ως βασικός στόχος των σιωνιστών. Και αυτό δεν είναι τυχαίο αφού παραποιήθηκαν χιλιάδες έγγραφα τους κρύφτηκαν άλλα τόσα.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος14/4/22 9:16 μ.μ.

      μιας και αναφέρθηκε ο ΛΟΥΚΑΤΣ (παρεξηγημένος φουλ, τον ταυτίζουν με τη σχολή της Φρανκφούρτης επειδή στα νιάτα του είχε επηρεάσει κάποιους απ' αυτούς, στην ολότητά του όμως το έργο του είναι υπέρ ενός υγιούς ανθρωπιστικού μαρξισμού που ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙ, και δεν αποδομεί, δεν αρνείται, τις μεγάλες Ευρωπαϊκές πολιτιστικές παραδόσεις όπως του Γκαίτε, του Χέγκελ, του ρεαλισμού κλπ., ενώ αντιμάχεται σθεναρά κάθε μορφή καλλιτεχνικού μοντερνισμού και φιλοσοφικού υποκειμενισμού -μεταξύ αυτών και τους φρανκφουρτιανούς, που τους αποκήρυξε- ως εκφυλισμό), μιας και αναφέρθηκε λοιπόν αυτός, παρουσιάζει ενδιαφέρον τόσο η μελέτη του για Νίτσε, όσο και για Ρόζενμπεργκ.

      ΛΟΥΚΑΤΣ ΓΙΑ ΝΙΤΣΕ:
      https://praxisreview.gr/gyorgy-lukacs%CE%BF-f-nietzsche-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%86%CF%8E%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BE%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D9/

      ΛΟΥΚΑΤΣ ΓΙΑ ΡΟΖΕΝΜΠΕΡΓΚ:
      https://www.marxists.org/archive/lukacs/works/1934/alfred-rosenberg.htm

      Η σκέψη του Ρόζενμπεργκ, λέει ο Λούκατς, είναι επιγονική όχι μόνο των Νίτσε-Σπένγκλερ κλπ., αλλά και των εβραίων παρακμιακών μοντερνιστών Robert Musil, Alfred Kerr, Georg Kaiser, Alfred Polgar.

      πολύ περισσότερα κοινά, λοιπόν, υπάρχουν μεταξύ Ρόζενμπεργκ και θεωρητικών της "εκφυλισμένης τέχνης", από όσα νομίζαμε.

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος14/4/22 9:41 μ.μ.

      Ο Γκέκας έχει μεταφράσει το 2003 απόσπασμα του έργου του Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ. Ενός έργου που αποσπάσματα δημοσιεύτηκαν στην Χρυσή Αυγή. Την σκυτάλη πήρε το 2014 ο Χρήστος Νίκας με την μετάφραση ενός ακόμη αποσπάσματος. Η απάντηση του Βίκινγκ του Άρματος - για το πρόσωπο του υπεύθυνου των ανατολικών περιοχών του Ράιχ του ανθρώπου που κρεμάστηκε για ένα βιβλίο και φυσικά απαγορευμένο στην λίστα του Βατικανού ενός εκ των κορυφαίων φιλοσόφων της αντιδημοκρατικής σκέψης - θα είναι πέλεκυς εκ Δανίας!

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος14/4/22 9:50 μ.μ.

      καλά ο ρόζενμπεργκ έβγαλε και το Σωκράτη φυλετικά εκφυλισμένο πνεύμα. γενικά μην τον παίρνετε πολύ στα σοβαρά. τιμή του φυσικά που εκτελέστηκε και δεν αυτοκτόνησε. αλλά τιμή και στα κάπου 7 εκατομμύρια σοβιετικούς αμάχους που εκτελέστηκαν ή πέθαναν της πείνας τον καιρό που αυτός ήταν Reichskommissar της κατεχόμενης ανατολής.

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος14/4/22 10:51 μ.μ.

      Ε ναι βρε γκαρσόν, τι να κλάσεις ένας Ντοστογέφσκι μπροστά στην Σιτσα Καραϊσκάκη και τον Παναγιώτη Μαρινη.. Ρε γιαουρτωμα που θέλετε βενιζελικα νατοϊκά δουλάκια..

      Διαγραφή
    13. Ο Ρόζενμπεργκ ακριβώς το αντίθετο έπραξε. Συγκρούστηκε επί σειρά ετών με Γκαίρινγκ Χίμλερ και Μπόρμαν για την ανθρώπινη μεταχείριση των αιχμαλώτων. Δεν υπάρχει ούτε ένα έγγραφο του που να ζητά μαζική δολοφονία αμάχων ή αιχμαλώτων στα ανατολικά. Είχε το θάρρος να πει ότι μπορεί και να σφάλλει σε κάποια συμπεράσματα ενώ μπροστά στην αγχόνη κράτησε αξιοπρεπέστατη στάση και είχε απαράμιλλο θάρρος.

      Διαγραφή
    14. Ανώνυμος15/4/22 8:51 π.μ.

      Κακώς βρίζετε τον Ρόζενμπεργκ. Ήταν ο μόνος που απαιτούσε ανθρώπινη μεταχείριση των ανατολικών πληθυσμών και ήρθε πολλές φορές σε σύγκρουση με τον Κοχ για αυτόν τον λόγο. Ξαναδιαβάστε την ιστορία και μην αναμασατε αντιναζιστική προπαγάνδα.

      Διαγραφή
    15. Ανώνυμος15/4/22 9:32 π.μ.

      άντε να το δεχτώ για τους αιχμαλώτους (δεν έχω στοιχεία περί αυτού, αλλά εσύ θα έχεις σίγουρα τα δικά σου).

      για τη λιμοκτονία, πάλι, και για την εκδίωξη πέρα από τα Ουράλια όλων των Ρώσων, προκύπτει ότι συμφωνούσε απόλυτα στην αναγκαιότητά της, και τη δικαιολογούσε κιόλας δύο μέρες πριν ξεκινήσει ο πόλεμος λέγοντας ότι οι Ρώσοι δεν ανήκουν στη Δύση (και μάλιστα, πάλι κάνει αναφορά στο Ντοστογιέφσκι και τον Τουργκένιεφ ως απόδειξη της "μη ευρωπαϊκότητας" των Ρώσων):

      19410620 Document: *1058-PS; Description: Excerpt from a speech, 6/20/1941, by Rosenberg before people most intimately concerned with Eastern Problem, found in his "Russia File". (USA 147)

      "Document 1058-PS [translation]", in Nazi Conspiracy and Aggression. Volume III: US Government Printing Office, District of Columbia: GPO, 1947. pp. 716-717.
      Extract from a speech of Reichsleiter Rosenberg before the closest participants in the problem of the East, on 6/20/1941.

      The job of feeding the German people stands, this year, without a doubt, at the top of the list of Germany's claims on the East; and here the southern territories and the northern Caucasus will have to serve as a balance for the feeding of the German people. We see absolutely no reason for any obligation on our part to feed also the Russian people with the products of that surplus-territory. We know that this is a harsh necessity, bare of any feelings. very extensive evacuation will be necessary, without any doubt, and it is sure that the future will hold very hard years in store for the Russians. A later decision will have to determine to which extent industries can still be maintained there (wagon factories etc.)- The consideration and execution of this policy in the Russian area proper is for the German Reich and its future a tremendous and by no means negative task, as might appear, if one takes only the harsh necessity of the evacuation in consideration. The conversion of Russian dynamics towards the East is a task which requires the strongest characters. Perhaps, this decision will also be approved by a coming Russian later, not in 30 but -maybe in a 100 years. For the Russian soul has been torn in the struggle of the last 200 years. The original Russians are excellent artistic craftsmen, dancers and musicians. They have certain hereditary talents, but these talents are different from those of the Western people. The fight between Turgnjew and Dostejewsky was symbolic for the nation. The Russian soul found no outlet either way. If we now close the West to the Russians, they might become conscious of their own inborn, proper forces and of the area to which they belong. A historian will maybe see this decision in a different light, in hundreds of years than it might appear to a Russian today.

      https://forum.axishistory.com/viewtopic.php?p=552157#p552157

      Ομολογουμένως διαφέρει ο λόγος του Ρόζενμπεργκ από εκείνον του Χίμλερ (που έλεγε ορθά κοφτά σε στελέχη των SS στο Χάρκοβο στις 10-4-1943 ότι πρέπει να πεθάνουν και οι 200 εκατομμύρια Ρώσοι), ο Ρόζενμπεργκ προσπαθεί να εμφανίσει τον πόλεμο (και την εκδίωξη των Ρώσων από την Ευρώπη) ως "σωτηρία" των Ρώσων, που "θα την αναγνωρίσουν στο μακρινό μέλλον οι ζώντες απόγονοί τους". Ενώ δηλαδή ο Χίμλερ ήταν ο κακός μπάτσος, που δε νοιαζόταν για το ρώσικο αίμα καθόλου, ο Ρόζενμπεργκ ήταν ο καλός μπάτσος, που θα "λύτρωνε" τους Ρώσους στέλνοντάς τους "στο φυσικό τους χώρο" την Ασία.

      Διαγραφή
    16. Ανώνυμος16/4/22 1:25 μ.μ.

      Ο Ρόζενμπεργκ αγαπητέ ήταν αυτός που επέβαλλε το τέλος των Κολχόζ και επιθυμούσε διακαώς συνεργασία με τους ντόπιους πληθυσμούς σε ένα ευρύ αντικομμουνιστικό μέτωπο. Επίσης ήταν εκείνος που υποστήριξε τον "Ελεύθερο Καύκασο". Δεν ανήκε στην παθολογικά αντισλαβικη πτέρυγα του NSDAP. Στις κρατικές του παρατηρήσεις σχετικά με τους Ρώσους και την ρωσική φυλετική ψυχή έχει δίκιο. Λαός με διχασμένη προσωπικότητα που κατά 50% κοιτάει προς την Δύση και το άλλο 50% προς την Ανατολή.

      Διαγραφή
    17. Ανώνυμος16/4/22 5:04 μ.μ.

      *κριτικές παρατηρήσεις

      Διαγραφή
    18. Ανώνυμος16/4/22 7:51 μ.μ.

      και τι ήταν αυτό που αντικατέστησε τα Κολχόζ, που κατήργησε ο Ρόζενμπεργκ;

      "...Here is what the collective farmer Praskovya Dudareva tells about the orders that the Germans introduced in the “October” collective farm near Yelnya, Smolensk region. Having seized the village, the Germans pleased the elder Ivan Morozov, before the revolution this traitor was a petty trader, a rag-picker, exchanging bones, rags, flakes for crosses and ribbons. Then he pretended to be a poor man and got into the collective farm. And when the Germans came, he then revealed himself that on his serpentine soul. Praskovya Dudareva recounts:

      “After it was announced to us that there were no more Soviet power or collective farms, the old dog Ivan Morozov, the headman, ran through the yards and began to drive us out into the field. Many women that, yes, behold, dissuaded, did not want to work for the Germans, and I foolishly went. I had six pounds of flour, German thieves showed up, and despite my pleas and tears, they took all the flour clean. And here I have five small children. They ask to eat! I’ll go, I think, at least I’ll press some new bread for the guys. And only about ten of us came out. We reap, and some fat-bellied fascist, must be a German master, watched us and yelled:

      “Reap, reap faster!”

      We worked from morning till night, but he looked at his watch and would not let us go home. He gave only one hour for lunch and demanded that we bring him fried chicken, butter and eggs from home. Five days have passed. On Sunday we wanted to bring the sheaves and thresh them. In the morning we look: there are no sheaves on the field.

      Then they agreed among themselves to do this: to harvest during the day, and to thresh at night and hide the grain.

      They thrashed, and the Germans came and took all the grain.

      “What about us?” we said.

      “We do not intend to feed you,” they answer, “you will work, and we will manage.”

      “We cannot work when we are hungry”

      “You,” the Germans say, “are pigs, so you can eat with the pigs.”

      Here some have tears, some sparks in their eyes sparkled.

      I spat and didn’t work anymore. Better, I said, I’ll die of hunger and kill the children, but I won’t work in your corvee.”

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος13/4/22 9:55 π.μ.

    https://elasyn.com/2022/03/05/%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B1-%CE%BF%CF%81%CE%B8%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%B1-%CE%B1%CE%B4/

    τι καλό έχει δει ο Λαγός από το Κρεμλίνο και αναπαράγει τα τσιτάτα του ιερού λόχου και του Ιανού;

    άλλοι κάνουν απεργία πείνας γιατί δεν έχουν δουλειά και άλλοι κάνουν για να πάνε Στρασβούργο στην φωλιά των σιωνιστών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος13/4/22 10:38 π.μ.

    Απάντηση σε ερωτήσεις και σχόλια για τις γαλλικές εκλογές

    άρθρο της ΦΛΕΦΑΛΟ και πλήρη αποδόμηση του σκεπτικού του Ιανού στον πέμπτο χωματόδρομο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/4/22 1:41 π.μ.

      Δεν αφορά τον Ιανό. Τον Πανούση αφορά η απάντηση. Πάντως έγραψαν στο ιστολόγιο τους ότι αφού χτυπά και τον Ιανό ακόμα καλύτερα.

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος14/4/22 9:09 μ.μ.

    πλήρης επιβεβαίωση του Άρη Αρίωνος για στημένη φάση στην Ουκρανία. Η CIA γνώριζε μήνες για την εισβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος14/4/22 9:17 μ.μ.

    "Το Κέντρο Ιστορικών Μελετών Zhistorica ανάρτησε στον ιστότοπό του έναν σοβιετικό χάρτη της Ουκρανίας, του 1921, ο οποίος είναι αποκαλυπτικός όσον αφορά τον πλούτο του υπεδάφους του Ντονμπάς και της παράκτιας ζώνης (Θάλασσα Αζόφ και Εύξεινος Πόντος). «Το κοιτάς και καταλαβαίνεις τον λόγο για τον οποίο ο Πούτιν θέλει τόσο πολύ αυτήν την περιοχή» έγραψε η Corriere della Sera (Τζουλιάνα Φεράινο).

    Ηδη από τον 19ο αιώνα, στο υπέδαφός του είχαν εντοπιστεί ορυκτά χρήσιμα στη ρωσική βιομηχανία, πρώτα στην τσαρική και κατόπιν στη σοβιετική. Στο διάβα του χρόνου και μέχρι την εποχή μας, το Ντονμπάς αναδείχθηκε σε ακόμη σπουδαιότερη πλουτοπαραγωγική περιοχή, αφού τα χώματά του δεν είναι πλούσια μόνο σε άνθρακα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο, ή σε σίδηρο, μαγγάνιο, τιτάνιο και ουράνιο, αλλά και σε σπάνιες γαίες, οι οποίες είναι τόσο απαραίτητες στην παραγωγή προϊόντων σύγχρονης τεχνολογίας – μάλιστα εκεί βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματά τους επί ευρωπαϊκού εδάφους. Πραγματικός θησαυρός κρυμμένος στο χώμα, οι σπάνιες γαίες του Ντονμπάς επιμερίζονται σε λίθιο, ταντάλιο, νιόβιο, βηρύλλιο, κ.ά. Είναι μέταλλα απαραίτητα στην παραγωγή καταλυτών αλλά και εξαρτημάτων για συσκευές υψηλής τεχνολογίας (μαγνήτες, επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, smartphone, ψηφιακές κάμερες, φώτα LED, καθαρή ενέργεια, μαχητικά αεροπλάνα, κ.ά.) Στον τομέα των σπανίων γαιών η Κίνα κατέχει πάνω από το 62% της παγκόσμιας παραγωγής, όπως και το 36,6% των αποθεμάτων παγκοσμίως, ενώ δεύτερες έρχονται οι ΗΠΑ (12,3%) και τις ακολουθούν η Μιανμάρ (10,5%) και η Αυστραλία (10%) βάσει των τελευταίων υπαρχόντων στοιχείων (ΗΠΑ, 2020). Το μισό ΑΕΠ της Ουκρανίας"

    Δεν φτάνει που τους σκοτώνουν όπως το '45 θέλουν να τους κλέψουν ότι δεν έκλεψαν οι δυτικοί.

    Τιμή στην Αζοφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Gr.Socialist.Nationalist15/4/22 12:01 μ.μ.


      https://zweilawyer.com/2022/03/14/ucraina-e-russia-le-risorse-del-donbass/

      Διαγραφή
  14. Δὲν συνηθίζω νὰ γράφω σὲ ἱστολόγια, σπανίως τὸ κάνω - καὶ ἤδη αὐτὲς τὶς ἡμέρες ἔγραψα στὸν ΜΚ πολὺ περισσότερον τοῦ συνήθους καὶ δὲν εἶχα καμμίαν πλέον πρόθεσιν νὰ ἐπανέλθω συντόμως.

    Καὶ δὲν θὰ τὸ ἔκανα ἐὰν θὰ ἐπρόκειτο οὕτω ν᾿ ἀπαντήσω στὰ γνωστὰ ψυχωσικὰ ἀνθρωποειδῆ, τῶν ὁποίων μοναδικὸν νόημα βίου φαίνεται νὰ εἶναι ἡ ἐμμονικὴ καὶ ἀκατασίγαστος κατασυκοφάντησις καὶ σπίλωσις τοῦ ὀνόματός μου - καὶ δὴ βδελυρότατα, κατὰ τρόπους νοσηρῶς εὐφαντάστους καὶ ἀντιστοίχους τοῦ βοθρώδους των ψυχικοῦ περιεχομένου:
    Δὲν ἀσχολοῦμαι ὅμως μὲ τὸν ὑπόκοσμον ὑπονόμων καὶ ὑπογείων ἀναθέσεων...

    Ὅμως ἀναγκάζομαι ν᾿ ἀσχοληθῶ συντόμως γιὰ νὰ γράψω σύντομη ἀπάντησι στὰ δοκησίσοφα ἀλλὰ πανάσχετα σχόλια περὶ Ἀλφρέδου Ρόζενμπεργκ, τὰ ὁποῖα δὲν ἔχουν τὴν παραμικρὰν σχέσιν μὲ τὴν πραγματικότητα. Ἀποτελεῖ ἄλλως τε γνωστὸν ἰδίωμα τοῦ χαρακτῆρός μου νὰ μὴ κρύβωμαι ὅταν πράγματι μὲ καλῇ τὸ καθῆκον.

    Ἐλπίζω κατ᾿ ἀρχὴν νὰ ἐπανέλθω ἐκτενέστερον μόλις εὐκαιρήσω· ἐν συντομίᾳ ὅμως, ὁ Α. Rosenberg ἔχει βαθύτατον σεβασμὸ πρὸς τὴν καλλιτεχνικὴν ἀξίαν τοῦ Ντοστογιέφσκι - ὁ ὁποῖος ζωντανεύει μὲ τὴν πέννα του ὡς γνήσιος καλλιτέχνης χαρακτῆρας προτύπους, ποὺ ἐκπροσωποῦν τὴν συνθετότητα τῆς ψυχοσυνθέσεως τοῦ Ρωσικοῦ λαοῦ, ὡς μιᾶς ἀενάου πάλης μεταξὺ τῆς βορεινῆς ψυχῆς τῆς ἐπὶ τοῦ αἵματος Βίκινγκ, Πρωτοσλαύων καὶ Γερμανῶν ἐρειδομένης ἀφ᾿ ἑνός, ἀφ᾿ ἑτέρου ὅμως τῆς μογγολοειδοῦς της διαπιδυσάσης ἐπιμολύνσεως ποὺ τὴν θολώνει, τὴν βαραίνει καὶ τὴν σκοτεινιάζει.

    ΠΟΥΘΕΝΑ ὅμως εἰς τὰ ἓξ (6) σημεῖα τοῦ “Μύθου”, ὅπου ἀναφέρεται εἰς τὸν Ντοστογιέφσκι, δὲν χρησιμοποιεῖ τέτοιον χαρακτηρισμὸ γιὰ τὸν ἴδιο τὸν Ντοστογιέφσκι ὡς ἄτομον καὶ συγγραφέα – τὰ δ᾿ ὡς ἄνω ἀντιθέτως γραφόμενα δὲν εἶναι ἁπλῶς τσαρλατανοειδῆ ἄσφαιρα πυρὰ ἀλλὰ κακεντρεχῆ ἐπιδεικτικὰ πυροτεχνήματα κακαοήθους "παντογνώστρας" κουτσομπόλας τῆς γειτονιᾶς!!!
    ΕΞΩ ΣΠΙΟΥΝΟΙ διαστροφεῖς καὶ συκοφάνται ἰδεῶν καὶ προσώπων!!!

    Στέφανος Γκέκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/4/22 10:10 π.μ.

      "Τραύλισμα δηλητηριασμένου αίματος" κατά Ρόζενμπεργκ η λογοτεχνία του Ντοστογιέφσκι.

      "The Myth of the Twentieth Century", σελ. 174 (αγγλική μετάφραση):

      "The artistic power of Dostoyevski is not under debate here, but the characters as such, which he created, and the accompanying environment. From now on, everything which was sick, broken and decayed was held to be human. The humbled and persecuted became heroes, epileptics were represented as being problems of deep concern to mankind, as unassailable like the decaying holy beggars of the middle ages or Simon Stylites. By this the conception of Germanic man was transformed into its opposite. What the west regards as human is a hero like Achilles or the creative struggling Faust; human is a power like the untiring Leonardo; human is a struggle such as Richard Wagner and Frederick the Great embodied. A clearing out must be performed once and for all of this Russian disease of representing criminals as unfortunates, and rotten decayed men as symbols of humanity.

      Dostoyevskian lamentation about the power of darkness is the helpless stammering of a poisoned blood. This decayed blood created its highest value in the longing for suffering, in humility, universal human love, and became hostile to nature, as triumphant Rome once did, until Europe
      managed to a certain extent to shake off this ascetic Egyptian African masochism."

      https://www.nommeraadio.ee/meedia/pdf/RRS/Alfred%20Rosenberg%20-%20The%20Myth%20of%20the%2020th%20Century.pdf

      Άραγε κάθε ρεαλιστική λογοτεχνία που περιγράφει τη ζωή των ταπεινών και καταφρονεμένων, ή που δείχνει τις πιο κρυφές πτυχές της ψυχής ακόμα και των παραβατικών, είναι δείγμα φυλετικού εκφυλισμού; Τότε θα ήταν φυλετικώς έκφυλοι και οι Γερμανοί, επειδή ο Σίλλερ έγραψε τους Ληστές, και οι Γάλλοι, επειδή ο Ουγκώ έγραψε τους Άθλιους και ο Μπαλζάκ έκανε ήρωα τον Βωτρέν (για να μη μιλήσουμε καν για Μπωντλαίρ). Η επιλογή ηρώων από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα και τον υπόκοσμο ήταν ευρύτατα διαδεδομένη στους Ευρωπαίους συγγραφείς του 19ου αιώνα.

      Για να διακρίνει, λοιπόν, ο Ρόζενμπεργκ επιλεκτικά "δηλητηριασμένο αίμα" μόνο στη λογοτεχνία του Ντοστογιέφσκι, σαφέστατα γράφει υπό το κράτος μιας ακραίας αντι-ρωσικής προκατάληψης.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/4/22 5:30 μ.μ.

      Ποιος παίρνει στα σοβαρά μια μεθοδολογία για την ερμηνεία της ιστορίας που βασίζεται μονομερώς στα φυλετικά δεδομένα; Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που εν έτει 2022 δεν καταλαβαίνουν ότι η μετάβαση από την ανάλυση των φυλετικών δεδομένων στην ερμηνεία της ιστορίας και στη μεταφυσική δεν μπορεί να γίνει με ένα σάλτο όπως νόμιζαν κάποια στελέχη του κομματικού μηχανισμού πριν έναν αιώνα; Αυτό που κάνουν πολλοί σήμερα είναι σαν μιλούσε κάποιος στα στελέχη του NSDAP με όρους της βιολογίας που ίσχυαν πριν γράψει ο Δαρβίνος.
      Έχουν περάσει ογδόντα χρόνια από την εποχή του Χίτλερ. Υπάρχουν επιστημονικές εξελίξεις. Θα τις αγνοήσουμε; Τα ίδια τα μέλη του κόμματος αγνόησαν ποτέ συνειδητά τις επιστημονικές εξελίξεις για μας μείνουν προσηλωμένα στο γράμμα κάποιας προγενέστερης κατάστασης;

      Διαγραφή
  15. Ανώνυμος16/4/22 12:45 π.μ.

    Σαν σήμερα πριν ένα αιώνα (16-4-1922) υπογράφεται η συνθήκη του Ραπάλο, οικονομικής και αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Γερμανίας και ΕΣΣΔ, ενάντια στο σύστημα των Βερσαλλιών.

    Τη χαιρέτισαν οι Γερμανοί εθνικομπολσεβίκοι όπως ο Karl Otto Paetel και ο Ernst Niekisch, ορισμένοι παλιοί εθνικο-συντηρητικοί (βισμαρκικοί) διπλωμάτες όπως ο κόμης Brockdorff-Rantzau, οι Γερμανοί Κομμουνιστές, και η ηγεσία του στρατού υπό τον Seeckt.

    Την τορπίλισε η δυτικόδουλη πτέρυγα του γερμανικού καπιταλισμού πρώτα υπογείως (τον καιρό της Βαϊμάρης, όπως φαίνεται από αποχαρακτηρισμένη έκθεση του Σοβιετικού στρατιωτικού ακολούθου στο Βερολίνο Józef Unszlicht προς τον Στάλιν στις 31-12-1926) και μετά επισήμως στον καιρό του ζωγράφου.

    Σήμερα ξαναγίνεται πιο επίκαιρη από ποτέ.

    Για ένα χιλιόχρονο Γερμανο-Ρωσικό Imperium!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/4/22 1:09 μ.μ.

      Έχετε κάνει τον Εθνικομπολσεβικισμο παράρτημα των μεταφυσικών υπέρ αιωνόβιων ρωσόφιλων φαντασιώσεων που δεν βασίζονται ούτε στην συνολική εκτίμηση και παρουσίαση του ρεύματος αυτού στα πλαίσια της Συντηρητικής Επανάστασης αλλά ούτε σε μια σφαιρική εξέταση των πολλών επιπέδων που οδήγησαν στα πλαίσια μιας τιτανομαχίας για την μοίρα του κόσμου στην λεγόμενη επίθεση Μπαρμπαρόσα απο το μέρος της Εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας .
      Το σύμφωνο Ριμπεντροπ δεν διαλύθηκε με ευθύνη του Χίτλερ αλλά εξαιτίας της αποκάλυψης του σχεδίου επίθεσης του Στάλιν και καταλήψεως όλης της κεντρικής Ευρώπης και της Γερμανίας. Σειρά μελετητών αλλά και Σοβιετικών αξιωματούχων στα υψηλά επίπεδα που διέφυγαν στην Δύση την περίοδο Χρουτσοφ έφεραν στο φως πολλά ντοκουμέντα περί αυτού. Διαβάστε μόνο την ιστοριογραφία του Βίκτωρ Σουβοροφ που αναλύει το Στρατηγικό σχέδιο Στάλιν για κατάληψη της Ευρώπης από την επαύριο της ανόδου στην εξουσία του Χίτλερ στην Γερμανία. Σχέδιο που είχε μάθει και η Βρετανική κατασκοπεία αλλά εντέχνως το κρατούσαν σαν χαρτί περιμένοντας προφανώς οι Σοβιετικοί να διαλύσουν την Γερμανία και να προσκαλούνταν οι Γιάνκηδες στην Ηπείρο μας ούτως η άλλως από τον τέκτονα Τσώρτσιλ . Ο ίδιος ο Τσώρτσιλ στις παραμονές του πολέμου είχε πει ( διαβάστε το στα απομνημονεύματα του σχετικά με τον Β´ Παγκόσμιο πόλεμο) πως με τους Σοβιετικούς υπάρχει έστω μια ελάχιστη κοινή βάση συνεννόησης ενώ η Γερμανία είναι εκτός κάθε προσδοκίας συνεννόησης με τον Δυτικό Δημοκρατικό κόσμο. Ας σταματήσουμε να προσπαθούμε να λεηλατούμε την σημασία της ιστορίας ενός πολέμου που συγκρούστηκαν Παγκόσμια πεπρωμένα. Πέρα από τα τραγικά λάθη του Χίτλερ την δεκαετία του 30 στα θέματα της εσωτερικής πολιτικής του κινήματος που του στέρησαν προσωπικότητες μεγέθους των Ρομ κ Στράσσερ , ο πόλεμος εκείνος αποτελεί μια ηρωικη επαναστατική ευρωπαϊκή ηπειρωτική μάχη ενάντια σε όλες τις υλιστικες ιδεολογίες του κόσμου που γέννησε η Γαλλική Επανάσταση. Δεν οραματίστηκε ποτέ κανένας Στάλιν η Χίτλερ Γερμανό-Ρωσικό Ιμπεριουμ. Ο Στάλιν οραματίστηκε μια παγκόσμια κομμουνιστική δικτατορία που για χάρη της θα συνεργαζόταν με Λονδίνο Ουάσινγκτον ούτως η άλλως. Ο Χίτλερ οραματίστηκε ένα Γερμανικό Ραιχ αρχικά αλλά η εξέλιξη του πολέμου και η τεράστια Ευρωπαϊκή εθελοντική συστράτευση γύρω από την ιδέα που δυστυχώς στο τέλος καλλιέργησαν τα SS επανέφερε το όραμα της ενιαίας Νέας Ευρώπης , του Imperium των Ευρωπαίων.
      Το ότι στην Ελλάδα μαθαίνουν όλοι τελευταία Γεωπολιτική από τις διαστρεβλώσεις των Τούρκο-ορθοδόξων Ντουγκινο εθνικιστών της οκάς αυτό δεν λέει τίποτα για την ουσία της ιστορίας της Ευρώπης και ενός πολέμου που ουσιαστικά η έκβαση του έστειλε την ανθρωπότητα στο σημερινό επίπεδο ζωής.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/4/22 4:15 μ.μ.

      Και τότε γιατί προέκυψε το Μολότωφ - Ρίμπεντροπ ρε έξυπνε 1:09? Αν ο Στάλιν ήταν αυτός που το διέλυσε, όπως βλακωδως γράφεις, τότε πάει να πει ότι ο Χίτλερ είχε βασιστεί ειλικρινά σε αυτό και δεν πίστευε όσα αναφέρεις για τους Ρώσους. Αν πάλι ο Χίτλερ πίστευε όσα γράφεις για τους Ρώσους, πρέπει να ήταν ήταν αυτός που σχεδίασε τη διάλυση του συμφώνου.

      Είναι τόσο γελοίες οι αντιφάσεις σας που κάνουν τον χώρο να αναρωτιέται αν είστε τόσο βλάκες όσο φαίνεστε στο εστιατόριο ή αν έχουν γίνει τόσο φτηνά τα αφηγήματα της αμερικανικής πρεσβείας.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος16/4/22 5:03 μ.μ.

      Ρούβλοφορε πήγαινε πρώτα να διαβάσεις Τσώρτσιλ Ντε Γκωλ απομνημονεύματα Αμερικανών στρατηγών του πολέμου , τις επίκαιρες εκδοσεις ιστορικών που μελετούν ότι έχει επιτρέψει η Μόσχα να βγει απο τα αρχεία του Σοβιετικου κράτους κ μετά έλα να κανείς σχόλια μαριονέτα.
      Το γιατί τελικά έγινε το Σύμφωνο αφορά τακτικές προετοιμασίας , διερεύνησης του ρόλου των υπολοίπων δυνάμεων στην επερχόμενη σύρραξη και πολλά αλλά θέματα στρατηγικής που γενικά χαρακτηρίζει κάθε μεγάλο πόλεμο που βρίσκεται στα πρόθυρα να ξεσπάσει.
      Ο Χίτλερ για την σχέση Στάλιν ΗΠΑ Βρετανίας είχε λάβει γνώση των σχέσεων τους όχι σε θεωρητικο επίπεδο αλλά στην θλιβερή πραγματικότητα του Ισπανικού Εμφυλίου (κατά τους αριστερούς ) Πολέμου όπου και η οικονομική και στρατιωτική βοήθεια που δόθηκε σε αναρχικούς κομμουνιστές και σοσιαλδημοκράτες από την Δύση και την ΕΣΣΔ ήταν γιγαντιαία και συντονισμένη. Αλλά αν δεν τα ξέρεις ούτε αυτά πήγαινε να μελετήσεις ασχετε και αυτό το γεγονός που σύμφωνα όχι με μένα αλλά με όλους τους ιστορικούς παγκόσμιου επιπέδου αποτέλεσε πρόβα Τζένεραλε για τον Παγκόσμιο πόλεμο και την μορφή των τελικών μπλοκ σύγκρουσης που ηθελαν Λονδίνο και Μόσχα. Αν θες εσυ να ιδεολογικοποιησεις ( την ξέρεις την λέξη να φανταστώ;) το Σύμφωνο Μολοτωφ- Ριμπεντροπ δικαίωμα σου αλλά πούλησε πνεύμα σε κνιτες που το παίζουν εθνικιστές όχι εδώ

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος16/4/22 5:17 μ.μ.

      Είναι γεγονός ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται τον εθνικομπολσεβικισμο προκειμένου να βρουν πάτημα για να αραδιασουν ρωσοδουλη προπαγάνδα. Καμία σχέση δεν έχει ο Νίκιτς και ο Παετελ με τις ευρασιατικές ονειρώξεις του Ντουγκιν και τις ελληνοτουρκικές φιλίες του αποθανόντος Κιτσίκη. Στην ουσία του ο εθνικομπολσεβικισμος αντιπροσώπευε μια ριζοσπαστική οικονομική πολιτική η οποία απαιτούσε την εθνικοποίηση των βιομηχανιών και την κολλεκτιβοποίηση της Γης και στην εξωτερική πολιτική την συμμαχία με την ΕΣΣΔ για κοινό μέτωπο εναντίον του δυτικού αστικοδημοκρατικού καπιταλιστικού στρατοπέδου. Οι αντιρατσιστικές παλαβομάρες και τα ευρασιατικά Imperium επικολληθηκαν χρόνια αργότερα από τον Λιμονοφ και τους διάφορους περίεργους που διεστραψαν το ιδεολογικό αυτό ρεύμα.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος16/4/22 9:53 μ.μ.

      Εννοείται ότι ο γερμανικός εθνικομπολσεβικισμός της δεκαετίας του 1930 είχε διαφορές από τον ρωσικό εθνικομπολσεβικισμό του 2000. Που είναι το παράδοξο; Είναι δυνατόν να μείνουν όλοι κολλημένοι υπό μορφή δογματικού manual σε όσα έκαναν συναγωνιστές άλλης χώρας πριν εκατό χρόνια; Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά με τα εστιατόρια που πληρώνει ο Μπάιντεν. Στις υπόλοιπες χώρες υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν πρώτα απ'όλα τις πατρίδες τους και καταλαβαίνουν ότι η ιστορία προχωρά.

      Εστιάτορα 5:03 η πολλή ανάγνωση νατοϊκής βιβλιογραφίας σου έχει κάψει τον ήδη μικρό σου εγκέφαλο. Δεν θα καθίσω να ασχοληθώ με τις βλακείες σου για τα ρούβλια και τους κνίτες. Η βρωμιά του άθλιου μυαλού σου σε κάνει να βλέπεις φαντάσματα. Κατάλαβα σε ποιους απευθύνεσαι. Δεν είμαι ένας από αυτούς. Αναγνώστης τους ναι, είμαι. Σε άτομα που έχουν το ακαταλόγιστο καταλαβαίνω πάντως ότι φαίνονται όλοι ένα. Αρθρογράφοι και αναγνώστες. Πάντως το μεγάλο ξεφτιλίκι σου φαίνεται εκεί που λες ότι μια πολιτική πράξη τέτοιου μεγέθους σαν το Μολότωφ-Ρίμπεντροπ δεν είχε ιδεολογικό περιεχόμενο. Είσαι και εκδότης και λες τέτοιες βλακείες. Αναρωτιέμαι αν γράφεις τις νατοϊκές σου ονειρώξεις από το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος16/4/22 11:21 μ.μ.

      5:17 και ο Πάετελ είχε απορρίψει την εκδοχή του χιτλερισμού. Στα 1933 είχε προτείνει συνεργασία των εθνικιστών της συντηρητικής επανάστασης και μικρών εθνικιστικών οργανώσεων με το κομμουνιστικό κόμμα Γερμανίας. Τελικά οι συντηρητικοί επαναστάτες προτίμησαν τη συμμαχία με τους συνδικαλιστές σοσιαλδημοκράτες. Όλοι αυτοί, σοσιαλιστές, κομμουνιστές και πολλοί από τους εθνικιστές της συντηρητικής επανάστασης, προτιμούσαν μια γεωπολιτική συμμαχία ανάμεσα σε Γερμανία και σοβιετική ένωση. Δεν υπήρχε κανένα ευρωασιατικο πρόγραμμα εκείνη την περίοδο. Η προοπτική της συμμαχίας μέρους της αριστεράς με εθνικιστές και η κοινή απόρριψη του δυτικού καπιταλιστικού κόσμου όμως υπήρχε. Λες να πληρώθηκαν με ρούβλια ο Σλάιχερ με τους συντηρητικούς επαναστάτες; Τι τους πέρασες; Εστιάτορες;

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος17/4/22 3:21 π.μ.

      Τελευταία απάντηση για λόγους συμπαράστασης στην προφανή αντιληπτική σου ασθένεια. Πρώτον το να λες Νατοϊκή βιβλιογραφία πρώην Σοβιετικούς αξιωματούχους σαν τον Σουβοροφ που παρέθεσα πιο πάνω , τον Ντε Γκωλ και τους ιστορικούς του Ισπανικού εμφυλίου σημαίνει ότι η είσαι κάτω των 18 κ κατανοώ ότι ακόμα δεν έχεις βρει χρόνο να μάθεις βασικά της Ευρωπαϊκής ιστορίας ή είσαι εκ Περισσού νέος στο τρολαρισμα ή είσαι βλάκας. Τα εστιατόρια και τα κομματικά συνέδρια κομπάρσε που φαίνεται να τα γνωρίζεις καλά δεν αποτελούν επιχείρημα αλλά κραυγή για να δώσεις στον εαυτο σου δήθεν το παράσημο ότι εσυ είσαι ριζοσπάστικος. Όμως η κορύφωση της αντιληπτικής σου ασθένειας φτάνει με το σχόλιο που έκανες ότι δεν είδα τάχα ιδεολογικό περιεχόμενο στο Σύμφωνο Ριμπεντροπ ενώ εγώ έγραψα ότι εσυ προσπαθείς να το ιδρολογικοποιησεις δηλαδή να του δώσεις μέσω αναγωγής ένα χρωματισμό ιδεών που δεν είχε στην εποχή του. Τι σημαίνει αυτό αντιληπτικά προβληματικέ φίλε ; Σημαίνει ότι προφανώς κάθε ενέργεια στην πολιτική έχει ιδεολογικό περιεχόμενο αυτοματικά εφόσον μιλάμε και για δυνάμεις που εκπροσωπούσαν δυο σαφείς ιδεολογίες που τελικά συγκρούστηκαν με αίμα. Άρα το σχόλιο μου αμφισβητεί το τι ιδεολογικό περιεχόμενο δίνεις εσυ ρε σαΐνι του πληκτρολογιου γιατί το ακριβές ιδεολογικό περιεχόμενο μιας Συμφωνίας κορυφαίας διπλωματικής στρατηγικής καθορίστηκε απο την τελική βούληση των δυνάμεων που συμμετείχαν σε αυτή προσωρινά. Είναι σεβαστή μια άποψη κάποιων φωνών εκ του Εθνικομπολσεβικισμού πως το Σύμφωνο αυτό έδειχνε τάσεις ιδεολογικής προσέγγισης ανάμεσα σε κύκλους των δυο κρατών αλλά αυτό δεν αρκεί για να καταλήξουμε στο τι σηματοδοτούσε σφαιρικά όταν δεν εξετάζουμε την πλήρη πολιτική διπλωματική και στρατιωτική εξέλιξη των γεγονότων από τις παραμονές του πολέμου ως το τέλος του. Τι λέω τώρα όμως σε ένα άτομο που θέλει να περνάει το χρόνο του σε σχόλια λέγοντας συνέχεια τρεις λέξεις εστιάτορας συνέδρια ΝΑΤΟ κτλ. Πάμε τώρα και στο περιβόητο φοβερό συμπέρασμα πως εξελίσσεται η ζωή ( έλα δεν το ξέραμε) κ δεν είναι με εγχειρίδιο τα φαινόμενα άλλο ο Γερμανικός άλλο ο Ρωσικός εθνικομπολσεβικισμος . Συγχαρητήρια αλλά αυτό είναι πάλι σαν να λέμε ο ήλιος υπάρχει στον ουρανό. Η ουσία είναι να μιλήσει κάποιος περί του τι ήταν ο Γερμανικός εθνικομπολσεβικισμος που ανέφερα αλλά μάλλον δεν το ξέρεις ούτε αυτό πως ανήκει στην Συντηρητική Επανάσταση , είναι φαινόμενο επίσης του κινηματικού εθνικοσοσιαλισμου των διανοουμένων που ηθελαν να επιτεθούν στην Δύση που τους ταπείνωσε στον Ά παγκόσμιο πόλεμο κοιτάζοντας πιθανές συνεργασίες προς ανατολας. Όμως ήταν ένα γνήσιο ρεύμα με επαναστατικές εθνικές σοσιαλιστικές θέσεις και με προβληματισμό για το μέλλον της Ευρώπης . Ο αγαπημένος σας Ρωσικός εθνικομπολσεβικισμος δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια εκκεντρική διαστρέβλωση των Γερμανών ναζμπολ του 30 με μόνιμη βλεψη την Ρωσική ιμπεριαλιστική κατοχή της Ευρώπης φυσικά με ένα ακόμα πιο ολοκληρωτικό σοβιετικό καθεστώς.
      Τέλος προς τον ΜΚ. Είναι κρίμα τόση αξιέπαινη προσπάθεια στο περιεχόμενο που ανεβάζετε να γίνεται θύμα σχολιασμού απαίδευτων , στημένων ή άσχετων χούλιγκαν του πληκτρολογίου οι οποίοι δεν μπορούν ούτε να διαβάσουν κανονικά το τι γράφει αυτός που σχολιάζουν. Κατανοητή η ανάγκη να ανεβαίνουν όλα τα σχόλια αλλά θα ήταν χρήσιμο για τους χιλιάδες αναγνώστες να ανεβαίνουν αυτά που προωθούν τον διάλογο και την διαφωνία με βάση επιχειρήματα και γνώσεις. Μακάρι να υπάρχουν χιλιάδες επιχειρηματολογημένες διαφωνίες. Εδώ λέμε στον άλλο μην ιδεολογικοποιεις όπως θες εσυ το Σύμφωνο κ αυτός απαντάει ότι αρνούμαι πως είχε ιδεολογικό περιεχόμενο το Σύμφωνο. Μιλάμε για καταστροφή των κανόνων της ανάγνωσης και του νοήματος της ελληνικής γλώσσας. Καλή συνέχεια στον ΜΚ στην ποιοτική συμβολή του στο πεδίο των ιδεών.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος17/4/22 10:14 π.μ.

      Ποιον Σουβόροφ μανούλα μου; Τον έμμισθο της Mi6 μετά την αυτομόληση; Α καλά εσύ είσαι πίσω απ' τον ήλιο εντελώς, κι εγώ νόμιζα ότι είχα να κάνω με σοβαρό ΝΑΤΟικό, εσύ όντως είσαι στο επίπεδο εστιάτορα.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος17/4/22 12:33 μ.μ.

      H δική μου τελευταία απάντηση στο θαμώνα του εστιατορίου που με τις γνωστές ΔΑΠίτικες γαλυφιές προσπαθεί να θολώσει τη συζήτηση και να αποπροσανατολίσει. Με κατηγορεί ότι διαστρέβλωσα τις ιστορικές του παραπομπές και στο τελευταίο σχόλιο αναφέρει ονόματα όπως του Ντεγκωλ και θεωρητικών του ισπανικού εμφυλίου. Έλα όμως που στο σχόλιο 5:03 για το οποίο απάντησα είχε αναφέρει ως ιστορικές πηγές τα ονόματα του Τσώρτσιλ και των Αμερικανών στρατηγών. Εκεί πήγαινε αυτό που του απάντησα.

      Ο νουνεχής αυτός σχολιαστής με εγκαλεί για ανωριμότητα και για σχολιασμό που δείχνει ότι είμαι νεαρός. Λες και είναι κακό αυτό. Ξεχάσαμε να βάλουμε επετηρίδα στο σχολιασμό. Μέσα στην ολύμπια ψυχραιμία και την εστέτ του καλλιέργεια δεν παρέλειψε να ξεκινήσει το σχόλιο 5:03 αποκαλώντας με ρουβλοφόρο (πληρωμένο από τον Πούτιν). Αυτός ο ώριμος σχολιαστής που ξέρει να κάνει διάλογο σεβόμενος τον συνομιλητή του.

      Συνεχίζει τις αυθαίρετες κατηγορίες εναντίον μου λέγοντας ότι θαυμάζω το ρωσικό εθνικομπολσεβικισμό και όχι τον γερμανικό. Ας βρει ένα σχόλιο που έγραψα κάτι τέτοιο. Ή πρέπει να σας έχει γίνει ψύχωση η Ρωσία ή πληρώνεστε από τη γνωστή πρεσβεία για να βγάζετε νέα πιάτα στο εστιατόριο κάθε φορά.

      Αυτό για την σκοπιμότητα που μου καταλογίζει στην ερμηνεία της ιδεολογικοποίησης των πολιτικών αποφάσεων δεν το συζητώ. Άστο. Ας συγκρίνουμε τι έγραψε στο αρχικό σχόλιο και τι στο τελευταίο σχόλιο. Η κωλοτούμπα είναι μεγαλύτερη και από εκείνες του Ιωάννη Μελισσανίδη. Συν τοις άλλοις αγνοεί ότι η ιστορική καταγραφή είναι αντικειμενική. Η ερμηνεία μπορεί να πάρει διαφορετικές εκδοχές.

      Κλείνω αναφέροντας ότι τα εστιατόρια έχετε πετάξει τα προσωπεία. Μην ανησυχείς για τη ρωσική διείσδυση στη χώρα. Ούτε τι χρώμα έχουν τα ρούβλια δεν ξέρω. Εσύ πρέπει να ξέρεις πως είναι τα δολλάρια. Δεν θα σας περάσει όμως. Ήδη τα εξτρέμ της δεξιάς με τη μάσκα του εθνικοσοσιαλισμού είστε εκτός χώρου. Απλά δεν το έχετε καταλάβει.

      Διαγραφή
  16. Ανώνυμος16/4/22 1:35 μ.μ.

    "...Η εφαρμογή αυτών των μελετών στην Ευρώπη (στην οποία δεν ανήκει η Ρωσία, δεν ανήκε ποτέ, και ποτέ δεν θα ανήκει), υποδηλώνει ότι οι λαοί της Ευρώπης γεννήθηκαν από τα ίδια φυλετικά συστατικά..." ~ Otto Strasser, Germany Tomorrow

    Καταλάβετε τώρα υβριστές του Ρόζενμπεργκ; Σύμφωνα με τον Στράσσερ η Ρωσία ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/4/22 4:19 μ.μ.

      Εντωμεταξύ ούτε ο Ρόζενμπεργκ ούτε ο Στρασερ ήταν ιστορικός ή πολιτικός φιλόσοφος. Δύο πολιτικοί με καλό μορφωτικό επίπεδο ήταν. Άντε να δεχτούμε τον Ρόζενμπεργκ ως κομματικό καθοδηγητή.
      Το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που προσπαθούν να στήσουν ιδεολογικές γραμμές βασιζόμενοι όχι στους θεωρητικούς της ιδέας αλλά στα στελέχη ενός κόμματος που έδρασε σε μια χώρα πριν εκατό χρόνια, δείχνει την κατάντια του τρόπου σκέψης των ανθρώπων του "χώρου".

      Διαγραφή
  17. Παρ᾿ ὅτι εὐκαιρίαν δὲν ἔχω, ἀναγκάζομαι νὰ ἐπανέλθω, κατ᾿ ἀρχὰς πρὸς τὸν ἀνώνυμον 9:16, ποὺ χρησιμοποιεῖ τὴν ... αὐθεντίαν τοῦ φρικαλέου ἰουδαϊκοῦ ἀπολιθώματος Λούκατς διὰ νὰ ὑποβάλῃ τὴν "σοφίαν" ἐκείνου, ὑποδεικνύουσαν πὼς ὁ Ἀλφρέδος Ρόζενμπεργκ συνεχίζει τὴν αἰσθητικὴν ἢ λογοτεχνικὴν ἢ δὲν ξέρω τὶ ἄλλο γραμμὴν ... Ἰουδαίων μοντερνιστῶν!!!
    Βεβαίως γνωρίζω πολὺ καλὰ τὴν οὐσιώδη ἄνοιαν τῆς ἀκαδημαϊκῆς ἐστὲτ παρηκμασμένης τάξεως, στερουμένης πάντα σχεδὸν τῆς ἀμεσότητος τῆς αὐθεντικῆς νοήσεως, τὴν ὁποίαν ὅμως ὑποκαθιστᾷ μὲ ἐπιπόλαια σοφιστικὰ τεχνάσματα καὶ δολίους συρραφάς, πάντοτε ἰδιοτελῶς εἰς τὸν ἀέναον ἀγῶνά των πρὸς ἀμοιβαῖον διαγκωνισμὸν καὶ ἄνοδον εἰς τὴν ἐπιφάνειαν τοῦ συγχρόνου ἀκαδημαϊκοῦ ἕλους...

    Πάντως ὑπ᾿ ἐκείνου τοῦ σχολίου παραπεμφθεὶς πράγματι ἐπεσκέφθην τὴν μαρξιστικὴν σελίδα μετὰ τοῦ ἀναφερομένου ἄρθρου τοῦ Ἰουδαίου μαρξιστοῦ Λούκατς - καὶ θὰ μποροῦσα νὰ γράψω τόσα γι᾿ αὐτὴν τὴν τσιμενταρισμένην δογματικὴν στρεβλωτικὴν ἀναπηρίαν τῆς νοήσεως, ποὺ κάποιοι (οὐχ ἧσσον καὶ ἐκ τοῦ ταλαιπώρου "χώρου"!) προβάλλουν ὡς "ὑψηλὴν διανόησιν"... Πῶς ἐμένα τώρα μοῦ φαίνεται ὡς ψυχονοητικὴ νόσος καὶ ἀναπηρία...
    Ἡ ὅλη "λογικὴ" καὶ τὸ διὰ τὸ παραμικρὸν ἴχνος ἐλευθέρας νοητικῆς λειτουργίας ἀσφυκτικὸν πλαίσιον τοῦ "μεγάλου" τους Λούκατς δὲν ὑπολείπεται εἰς τίποτε τῶν ξυλίνων στερεοτυπικῶς πανηλιθίων ἀναλύσεων ποὺ διαχέονται ἐκ τοῦ Περισσοῦ ἢ καὶ ὑπὸ τῶν "σεσωσμένων" μαρτύρων τοῦ Ἰεχωβᾶ...

    Ἐξ αὐτῆς τῆς ἀφορμῆς ἀνεῦρον καί τινα χρήσιμα καὶ διαφωτιστικὰ περὶ Λούκατς ἐξ ἰουδαϊκοῦ ἱστοτόπου, https://yivoencyclopedia.org/article.aspx/lukacs_gyorgy :

    "... In the years before World War I, Lukács entered the intellectual orbit of the neo-Kantian philosophers Georg Simmel, Wilhelm Dilthey, and Max Weber and planned to pursue a university career in Germany. The outbreak of the war radicalized him, however, and he eventually abandoned his academic plans and joined the Communist Party of Hungary in December 1918. After the failure of Béla Kun’s short-lived Bolshevik experiment, Lukács (who was then 35) went into exile, first in Vienna and Germany; and then in 1930 in the Soviet Union. There he worked in the Marx-Engels Institute in Moscow.
    >>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. >>>
    In 1945, Lukács returned to Hungary to become professor of philosophy at the University of Budapest and mentor to a generation of Hungarian radical philosophers.


    In reminiscences written shortly before his death, Lukács claimed that the “ideology of Judaism” had absolutely no influence on his intellectual development. The recovery, however, of his early letters and literary fragments in a Heidelberg bank vault in 1973 provided new insights into the exceptionally complex relationship between his mature work and his Jewish background in fin-de-siècle Budapest. As this new material makes apparent, Lukács’s repudiation of his Jewish heritage was inseparable from his loathing for the world of the upper bourgeoisie of the Leopoldstadt (a wealthy district of Budapest) to which he belonged. As he tellingly expressed himself in his Heidelberg notebooks, “The Jews are the caricature of the bourgeois.”


    Lukács’s dissatisfaction with the secular culture of assimilated Jewry eventually led him to discover Jewish mysticism and Hasidism. In 1911, he published an article on Zsidó miszticiszmus (Jewish mysticism) in the philosophic journal Szellem and began a correspondence with Martin Buber that lasted until 1921. Lukács’s growing interest in Hasidism was part of a more general search for a “new metaphysics” that he shared with a group of like-minded Jewish intellectuals in Budapest known as the Sunday Circle. Their messianic state of mind found collective expression during the war years in wide-ranging aesthetic and ethical discussions as well as in a passionate admiration for Dostoevsky.


    Lukács’s final pre-Marxist project, an unfinished book on Dostoevsky, summarized these longings and drew heavily on works of Jewish mysticism, which he continued to read in 1914 and 1915. Although these works were never cited or directly acknowledged, the categories of Jewish mysticism can be found both in the published fragment of the Dostoevsky book Die Theorie des Romans (The Theory of the Novel) as well as in the justifications for Lukács’s entry into the Communist Party in 1918."

    Κι ἐδῶ πράγματι ἔχουμε ἐν μικρογραφίᾳ τὴν ἀντιπαράθεσιν Ἀριανικότητος καὶ ἀπνευματίστου ἰουδαϊκῆς "λογιότητος" - καὶ δὴ κατὰ τὴν πλέον ἄκαμπτον καὶ ἀπολιθωματικὴν ἐκδοχὴν τῆς τελευταίας.
    Ἔτσι, γιὰ νὰ ξέρουμε ποῦ ἀκριβῶς ἵσταται ὁ καθείς, πρὸς διάλυσιν τυχὸν συγχύσεων!

    Ὅσον διὰ τὸν 10:10 ποὺ μοῦ ἀπαντᾷ ἀνωτέρω, καὶ ποὺ πιθανώτατα εἶναι ὁ ἴδιος, τὰ ὅσα ἐκεῖ λέγει ὁ Ἀ. Ρόζενμπεργκ εἶναι βαθύτατα καὶ σοφά· παρεμπιπτόντως ἡ εἰς τὴν ἀγγλικὴν μετάφρασις εἶναι ἐλεεινή...

    Τὸ ζήτημα ὅμως δὲν εἶναι ἡ “ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ” τῆς ζωῆς ἢ τῆς ψυχολογίας τῶν πονηρῶν, ταπεινῶν καὶ ἐσωτερικῶς τρισαθλίων ἀντι-ἡρώων - ἀλλὰ τὸ ὅτι αὕτη ΕΜΜΟΝΙΚΩΣ (ὅπως χαρακτηριστικῶς στὸν Ντοστογιέφσκι, ἀδυνατοῦντα νὰ ἐκφύγῃ τοῦ συνθλιπτικοῦ του περιβάλλοντος καὶ τῆς χριστιανικῆς του ἀντιστρεπτικῆς τῶν ἀξιῶν καὶ τῶν ἀξίων θεάσεως καὶ ἀντιλήψεώς του!) καθίσταται τὸ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΝ τῆς προσοχῆς καὶ τῆς μερίμνης μας, καθὼς μάλιστα ἐπιζητοῦνται καὶ ἀποδίδονται ἐξωγενῆ αἴτια τῆς ἐσωτερικῆς φαυλότητος, ἀποκλειομένης οὕτω τῆς στιγματιζούσης παραδειγματικῆς καὶ ΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗΣ διά τε τὴν κοινωνίαν καὶ τὰ ἄτομα ἐξυγιαντικῆς ἀπορρίψεως φαύλων καὶ πονηρῶν χωρὶς περιστροφὰς καὶ ἀτερμόνους κύκλους δικαιολογιῶν!

    Ἔτσι ἀκριβῶς ἔχουμε φθάσει εἰς πλήρη ἀντιστροφὴν τῶν ἰδεωδῶν καὶ εἰς μίαν ἀξιοθρήνητον λατρείαν οὐ μόνον τοῦ νοσηροῦ ἀλλὰ καὶ τῆς νοσηρότητος καθ᾿ ἑαυτῆς. Οὕτω π.χ. ὁ νοητικῶς ἀνάπηρος ἀνακηρύσσεται εἰς "ἄτομον μὲ εἰδικὰς ἱκανότητας", ὁ διαβολικὸς δολοπλόκος "πανέξυπνος", ὁ πονηρὸς ἀπατεὼν "καπάτσος", ὁ κούφιος χειριστὴς ἐπικοινωνιακῶν παραπλανητικῶν μέσων “ἄξιος ἡγέτης” κ.ο.κ.
    >>> [ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εἰς τὴν ῥίζαν ὅλων τούτων ὁ διεισδυτικώτατος νοῦς τοῦ Ἀ.Ῥ. ἔχει εὐστοχώτατα ἐντοπίσει τὴν θεμελιώδη πολικὴν ἀξιακὴν ἀντίθεσιν "Ἀγάπη - Τιμή", τῆς ἀγάπης ἐδῶ νοητέας κατὰ τὴν χριστιανο-οἰκουμενιστικὴν διαστροφὴν τῆς ἀρχαιοελληνικῆς της ἐννοίας, ὅπως τονίζει. Τὸ δίπολον τοῦτο εἶναι καὶ ὁ τίτλος τοῦ β΄ Κεφαλαίου τοῦ α΄ βιβλίου τοῦ "Μύθου".

    Ἡ Τιμὴ εἶναι ἡ θεμελιώδης Ἀξία τοῦ Ἀρίου Ἀνθρώπου καὶ ἐπάγει τὴν ἐσωτερικὴν καὶ εὐγονικὴν ἀνέλιξιν εἰς ὅλα τὰ ἐπίπεδα, ἡ δὲ συγκεχυμένη καὶ διακεχυμένη καὶ ἀόριστος ἀγαπησιάρικη παραφιλολογία, ὁ μαρξιστοδημοκρατικὸς “οὑμανισμὸς” ἀποτελεῖ ἀπεναντίας καρπὸν ἀναθυμιάσεων ἑλώδους σηπτικῆς καταστάσεως συναφοῦς πρὸς τὴν κατακρήμνισιν τῆς φυσικῆς ἱεραρχίας καὶ πρὸς τὴν ἐπιμειξίαν, ὅπου καταπνίγεται ἡ Εὐγένεια καὶ κάθε αὐθεντικὴ Ἀξία.

    Θὰ ἤθελα νὰ παραθέσω κάποια σχετικὰ ἀποσπάσματα ἐκ τοῦ Μύθου, ὅμως δὲν διαθέτω χρόνον γιὰ νὰ γράψω ἄλλο.

    Ὁ Ἀ.Ρ. δὲν εἶναι λόγιος ἀκαδημαϊκὸς μπάμπουρας, εἶναι μία αὐθεντικὴ ἰδιοφυΐα. Συνεπῶς δύναται, ὅπως καὶ ὁ καλλιτέχνης, ἔκ τινος μικροῦ, σμικρωτάτου σημείου νὰ διίδῃ καὶ νὰ διεισδύσῃ εἰς βάθος δυσπρόσιτον ἢ καὶ ἀπρόσιτον διὰ τῆς συνήθους ἀκαδημαϊκῆς μεθοδολογίας. Οὕτω διαφωτίζει καὶ ταξινομεῖ ὀξυδερκέστατα, ἐκεῖ ὅπου ἐκ τῶν ἀκαδημαϊκῶν ἐργασιῶν μόνον χάος καὶ σύγχυσις παράγεται.
    Λάθη κάνει, βεβαίως – εἰς ἐπὶ μέρους ἐκτιμήσεις! Ἄλλως τε ὅταν τὰ σημεῖα στηρίξεως εἶναι ὀλίγα καὶ ἐπισφαλῆ καὶ κυρίως ἀναγκάζεται νὰ μετέλθῃ παραλληλισμοὺς καὶ ἀναλογίας, ποὺ ὅμως ἴσως ἐκεῖ νὰ μὴ ἰσχύουν, τότε τὸ ἅλμα τῆς ἰδιοφυΐας του δύναται νὰ ἀγάγῃ εἰς ἐσφαλμένας ἐκτιμήσεις – ὅπως π.χ. ἔκαμε περὶ Πυθαγόρου (τὸ σημειώνω καὶ στὴν μετάφρασίν μου) ἀλλὰ καὶ περὶ τοῦ Ὀδυσσέως.
    Τὸ γνωρίζει καὶ ὁ ἴδιος – καὶ ἔχει πάντα τὸ θάρρος νὰ τὰ ἀναγνωρίσῃ, παραδεχθῇ καὶ διορθώσῃ.

    Ἔρρωσθε.

    Στέφανος Γκέκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/4/22 10:04 μ.μ.

      Τι μας λες φίλε Στέφανε; Τη βιογραφία του Λούκατς; Μπορούμε να ανοίξουμε μια εγκυκλοπαίδεια και να τη διαβάσουμε μόνοι μας. Όσο για την ερμηνεία σου είναι όχι στο πόδι. Κάτι χειρότερο. Θα μπορούσαμε να ανοίξουμε συζήτηση για τη δογματικά αφελή παπαγαλία της νιτσεικής θέσης περί της υποτιθέμενης αντιστροφής των ευρωπαϊκών αξιών που προϋποθέτει ο χριστιανισμός. Το ξανασκέφτηκα όμως και είπα, "δε βαριέσαι, με τέτοια σκεπτικά τι επιχειρήματα έχεις να ανταλλάξεις". Καλή νύχτα κύριε Γκέκα.

      Διαγραφή
  20. Υ/Γ: Νὰ προσθέσω ὅτι ὁ "προλετάριος" Λούκατς ἦτο, ὅπως καὶ ἄλλοι ἐπώνυμοι συναγωνισταί του, γόνος ἰουδαϊκῆς οἰκογενείας τραπεζιτῶν μεγιστάνων, ἡ ὁποία (μετὰ τοῦ ἰδίου ὁμοῦ) ἡσπάσθη τὸν Προτεσταντισμὸν τῷ 2007, ὅτε ὁ ἐν λόγῳ ἦτο 22 ἐτῶν.
    Τὰ γνωστὰ ἰουδαϊκὰ τεχνάσματα διεισδύσεως εἰς τὸν κόσμον τῶν ἠλιθίων "γκόιμ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/4/22 9:08 μ.μ.

      Μα τι σύμπτωση, να συμφωνεί ο ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ με τον εβραίο Λούκατς περί της γελοιότητας και αχρηστίας του παραληρηματικού πονήματος του Ρόζενμπεργκ, που κανονικά θα έπρεπε να λέγεται "η απάτη του 20ού αιώνα".

      Adolf Hitler, Table Talk:

      "I must insist that Rosenberg's "The Myth of the Twentieth Century" is not to be regarded as an expression of the official doctrine of the Party. The moment the book appeared, I deliberately refrained from recognising it as any such thing. In the first place, its title gives a completely false impression. There is, indeed, no question of confronting the conceptions of the nineteenth century with the so-called myth of the twentieth. A National Socialist should affirm that to the myth of the nineteenth century he opposes the faith and science of our times... ...It gives me considerable pleasure to realise that the book has been closely studied only by our opponents. Like most of the Gauleiters, I have myself merely glanced cursorily at it. It is in any case written in much too abstruse a style, in my opinion."

      και Albert Speer: Inside the Third Reich:

      "Rosenberg sold his seven-hundred page Myth of the Twentieth Century in editions of hundreds of thousands. The public regarded the book as the standard text for party ideology, but Hitler in those teatime conversations bluntly called it "stuff nobody can understand," written by "a narrow-minded Baltic German who tllinks in horribly complicated terms." He expressed wonderment that such a book could ever have attained such sales: "A relapse into medieval notions!" I wondered if such private remarks were carried back to Rosenberg."

      σιγά μη χρειάζεται να διαβάσει... Λούκατς κανείς για να αντιληφθεί ότι ο Ρόζενμπεργκ έγραφε ουρανομήκεις παραληρηματικές ασυναρτησίες.

      Διαγραφή
    2. 9:08, ἕκαστος βλέπει μέχρις ἐκεῖ ποὺ τοῦ ἐπιτρέπει ἡ ὅρασίς του.
      Ὁ "Μῦθος" ἀσφαλῶς καὶ δὲν προσφέρεται ὡς ἐπιτομὴ τῆς πολιτικῆς ἰδεολογίας ἑνὸς κόμματος - καθ᾿ ὅσον κατὰ τὴν φύσιν του ἕνα κόμμα ἀπευθύνεται εἰς τὴν εὐρεῖαν μᾶζαν.
      Πράγματι εἶναι ἀπορίας ἄξιον ὅτι ἕνα τόσον βαθὺ σύγγραμμα ἐπώλησεν ἑκατομμύρια ἀντιτύπων.
      Εἶναι προφανὲς ὅτι μαρξίζεις βαρέως καὶ δὲν εὑρίσκω ἔδαφος συνεχίσεως διαλόγου μαζί σου - ἀλλὰ προσπάθησε νὰ εἶσαι στοιχειωδῶς κόσμιος τοὐλάχιστον.
      Ἂν ἐρχόσουν στὴν βιβλιοθήκην μου θὰ εὕρισκες π.χ. τὰ μαθηματικά μου βιβλία "ἀσυναρτησίας": Τὸ ἐλάττωμα ὅμως δὲν ἐντοπίζεται εἰς ἐκεῖνα ἀλλ᾿ εἰς τὸν ἐγκέφαλόν σου.
      Ἡ γλῶσσα τοῦ Ἀ.Ρ. εἶναι ἀριστουργηματικὴ καὶ ἡ ἔκθεσις τῶν νοημάτων του παρουσιάζει ἐκπληκτικὴν συνοχὴν καὶ συμπάγειαν ἀπ᾿ ἀρχῆς μέχρι τέλους.
      Εἶναι αὐστηρῶς ἀπρόσιτον εἰς ῥηχὰ ἀκαδημαϊκὰ μικρὰ μαθητούδια· ὁ δὲ Ἀ.Χ. πουθενὰ δὲν ὁμιλεῖ ... "περί της γελοιότητας και αχρηστίας του παραληρηματικού πονήματος του Ρόζενμπεργκ, που κανονικά θα έπρεπε να λέγεται "η απάτη του 20ού αιώνα""!!!

      Ὅταν τολμᾷς νὰ ἐξαπατᾷς φανερά, δὲν θέλω νὰ σκεφθῶ τῖ θὰ ἀποτολμοῦσες κρυφίως!!!

      Ἕνα προτελευταῖο: Διαβάζοντας τὴν ἀγγλικὴν μετάφρασιν τοῦ Ἀ.Ρ. ἢ καὶ τῶν "Tischgespräche" ἀδυνατεῖς κατ᾿ ἀρχὴν νὰ δῇς τὰ πραγματικὰ κείμενα - ποὺ οὕτως ἢ ἄλλως ἀδυνατεῖς νὰ κατανοήσῃς...
      Ἡ ἀγγλικὴ μετάφρασις τοῦ "Μύθου", εἰδικώτερα, εἶναι χειρότερη ἀπὸ ἄχρηστη. Ἔχω βρεῖ σημεῖα ὅπου λέει τὰ ἀκριβῶς ἀντίθετα τοῦ πρωτοτύπου! Καὶ ἐν πάσῃ περιπτώσει ἡ μηχανιστικὴ ἀγγλικὴ γλῶσσα φύσει ἀδυνατεῖ νὰ ἀποδώσῃ τέτοια κείμενα...
      Ἴσως μόνον ἂν ζοῦσε ἕνας Shakespeare!

      Τὸ τελευταῖον: Νομίζω πὼς γράφεις σὲ λάθος ἱστολόγιο! Οἱ νεομαρξισταί, ὁ Σύριζα, οἱ παλαιομαρξισταὶ κ.λπ. προσφέρονται πολὺ περισσότερο γιὰ νὰ ἐκφράσουν τὰ ἐγκιβωτισμένα σου μαρξίζοντα παραληρήματα!

      Στέφανος Γκέκας

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος16/4/22 10:25 μ.μ.

      «Η ιδεολογία του Rosenberg είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του Εθνικοσοσιαλισμού», διακήρυξε (ο Χίτλερ) με σοβαρό ύφος. «Νόμιζα ότι είχες κάνει ειρήνη με την Ρώμη (τον Καθολικισμό)» (είπε ο Στράσσερ). Ο Hitler σταμάτησε και με κοίταξε στα μάτια. «Ο Χριστιανισμός, προς το παρόν, συνιστά ένα από τα βασικά σημεία του προγράμματος που έχω καταθέσει. Αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Ο Rosenberg είναι ένας πρόδρομος, ένας προφήτης. Οι θεωρίες του αποτελούν την έκφραση της Γερμανικής Ψυχής. Ένας πραγματικός γερμανός δεν μπορεί να τις καταδικάζει» (Hitler and I, σελ.96).

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος16/4/22 11:13 μ.μ.

      έλα όμως που το εν λόγω εδάφιο του Ρόζενμπεργκ για τον Ντοστογιέφσκι, ΟΥΔΟΛΩΣ πάσχει από κακή μετάφραση, αλλά αντίθετα, το πρωτότυπο γερμανικό κείμενο λέει ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια:

      "Die künstlerische Kraft Dostojewskis steht hier nicht zur Debatte (siehe hierzu zweites Buch), sondern die Gestalten als solche, die er schuf, und seine Umgebung, die hier verwirklicht wurde. Als "menschlich" galt von nun an alles, was krank, gebrochen, angefault war. Die Gedemütigten und Verfolgten wurden zu "Helden", Epileptiker zu Problemen eines tiefen Menschentums, gleichsam unantastbar wie die heiligen verfaulenden Bettler des Mittelalters, oder ein Simon Stylites. Damit war die Auffassung des germanischen Menschentums in ihr Gegenteil verkehrt. Menschlich ist für den Abendländer ein Held wie Achilles oder der schöpferisch ringende Faust; menschlich ist eine Kraft, wie der unermüdliche Leonardo; menschlich ist ein Kämpfertum, wie es Richard Wagner und Friedrich Nietzsche durchlebten Mit dieser russischen Krankheit. Verbrecher als Unglückliche und Morsche und Verfaulte als Symbole der "Menschlichkeit" hinzustellen, muß einmal für immer aufgeräumt werden ... Der Jammer über die "Macht der Finsternis" aber ist das hilflose Gestammel eines vergifteten Blutes. Dieses verdorbene Blut schuf sich seinen Höchstwert der Leidenssehnsucht, der Demut, "allmenschlicher Liebe" und wurde naturfeindlich wie einst das siegende Rom, bis Europa den asketischen ägyptisch-afrikanischen Masochismus halbwegs von sich zu schütteln vermochte."

      https://ia800303.us.archive.org/16/items/Rosenberg-Alfred-Der-Mythus-Text/RosenbergAlfred-DerMythusDes20.Jahrhunderts34.Auflage1934405S.Text.pdf

      Ο δε Χίτλερ, όσο και να τον διαστρέφεις, ξεκάθαρα πανηγυρίζει που μόνο οι αντίπαλοι του εθνικοσοσιαλισμού διαβάζουν Ρόζενμπεργκ.

      Μαθηματικός είσαι, ούτε φιλόσοφος ούτε φιλόλογος, μην μπαίνεις σε αχαρτογράφητα νερά για σένα.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος17/4/22 12:55 π.μ.

      Οι προφητείες του Ρόζενμπεργκ δεν συμπεριλαμβάνουν την ελληνική φυλή. Ο ίδιος ο Γκέκας έχει μεταφράσει το απόσπασμα στο οποίο ο Ρόζενμπεργκ πατάει στις φιλελεύθερες παπάτζες του Φαλμεράγιερ και συμφωνεί ότι οι νέοι Έλληνες δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων αλλά Σλαβομπάσταρδοι. Υπόψη ότι αυτά τα έγραφε ο Φαλμεράγιερ σαν μέλος του φιλελεύθερου κινήματος που από τότε ήταν σλαβοφοβικό και καλούσε την Ευρώπη να αποτρέψει την επιρροή των Σλάβων στην Ελλάδα των νέων κατοίκων της πουκαι καλά είχαν σλαβικό αίμα. Προφανώς δεν έχει αξία να αναλύσουμε τις παπαριές του Φαλμεράγιερ. Ο κακομοίρης δεν μπορούσε να ξεχωρίσει την έννοια της φυλής από την έννοια της γλωσσικής κοινότητας (Σλάβοι). Το ενδιαφέρον είναι ότι πολλοί αυτο-αποκαλούμενοι Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές αποδέχονται δογματικά τον Ρόζενμπεργκ. Η λογική συνέπεια είναι να αποδέχονται ότι δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και ότι αποτελούμε ένα μπαστάρδεμα Σλάβων. Τέτοιοι τύποι έχουν το θράσος να μιλάνε και να καλούν νέους αγωνιστές να αποχωρήσουν από το κίνημα. Για να μείνουν αυτοί να μας λένε ότι δεν είμαστε Έλληνες. Είναι για γέλια η κατάσταση.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος17/4/22 6:10 π.μ.

      O Στράσσερ το γράφει αυτό στο "Hitler and I" και αμέσως παρακάτω γράφει πόσο τον εξέπληξε η διπροσωπία του Χίτλερ. Στο ίδιο "Hitler and I" που γράφει ο Στράσσερ ότι του είπε ο Χίτλερ πως ήταν άθεος (αποδεδειγμένα δεν ισχύει), το ίδιο που χρησιμοποιούνταν από τη συμμαχική προπαγάνδα (ο ίδιος αρθρογραφούσε σε αγγλο-αμερικανο-καναδικές εφημερίδες μέσα στον πόλεμο), και το ίδιο που -θα σε τρελάνω τώρα- επικαλούνταν ακόμα και Σοβιετικοί Ακαδημαϊκοί, όπως για παράδειγμα ο Π. Φ. Γιούντιν:
      https://www.marxists.org/archive/yudin/1942/who-nazis.htm
      και ο Ε. Μ. Γιαροσλάβσκι:
      https://www.marxists.org/archive/yaroslavsky/1941/fascism.htm

      μεταξύ Tischgespräche και Στράσσερ, με θέμα το τι πίστευε ο Α.Χ. για τον Α.Ρ., θα θεωρήσω τα πρώτα ως πιο αξιόπιστα.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος17/4/22 6:31 π.μ.

      επίσης ο Στράσερ απέρριπτε ο ίδιος τις φυλετικές θεωρίες του Ρόζενμπεργκ.

      Διαγραφή
  21. Ανώνυμος16/4/22 9:59 μ.μ.

    Σαν σήμερα επίσης γεννήθηκε (16 Απριλίου 1886, δηλαδή 3 χρόνια και 4 μέρες πριν τον Χίτλερ) ο Ερνστ Τέλμαν, φίλος των Στράσσερ, θύμα του Χίτλερ και ιστορικός ηγέτης του ΚΚ Γερμανίας.

    στο παρακάτω λινκ, κλάμα του εβραίου Τρότσκι από το 1931 που "ο σταλινικός Τέλμαν" κάνει κοινό μέτωπο με τον εθνικοσοσιαλιστή Γκρέγκορ Στράσσερ:

    https://www.marxists.org/archive/trotsky/germany/1931/310414.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/4/22 10:39 μ.μ.

      Εσύ μας τρολλαρεις φίλε. "Θύμα του Χίτλερ" ο βαμμένος σταλινικός Τέλμαν και ηγέτης του Γερμανικού ΚΚ; Μας τον έβγαλες και φίλο του Στράσσερ επειδή χρησιμοποίησαν κάποτε ένα κοινό σύνθημα. Αν γουστάρεις σφυροδρέπανα τράβα Περισσό.

      Διαγραφή
  22. Ανώνυμος16/4/22 10:23 μ.μ.

    Ο ηλίθιος που μας έχει πρήξει με τον Ντοστογιέφσκι για ποιον λόγο αναφέρεται συνέχεια στον Λούκατς και εδώ και σε άλλο ιστολόγιο; Του έχει πει κανείς ότι αποτελεί τοτέμ για τους εθνικιστές ένας Εβραίος, μαρξιστής ακαδημαϊκός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/4/22 11:21 μ.μ.

      Είσαι σε ιστολόγιο που φιλοξενεί άρθρο με μια μεγάλη σημαία του Κομμουνιστικού Βιετνάμ για να δείξει ότι αυτό έχει "κοινή μοίρα" με τη ΝΑΤΟική Ουκρανία, είσαι σε comment section που φιλοξενεί Ανώνυμους που αναπαράγουν τις σχιζοφρένειες του Μπαϊντενικού εστιάτορα, αλλά εσένα σε πείραξε ο Λούκατς.

      Ο οποίος είναι και ο μόνος μαρξιστής που έβαλε τον κ@λο του κάτω κι έκατσε να διαβάσει σοβαρά όλη τη βιβλιογραφία του εθνικοσοσιαλισμού, της Συντηρητικής Επανάστασης, της Lebensphilosophie, του νιτσεϊσμού κλπ. και τις έθεσε σε ειλικρινή (όχι μπακαλίστικη) κριτική.

      Κάτι έχεις λοιπόν να μάθεις από αυτόν, αντίθετα από τα άρθρα της Καθημερινής και τα non-paper του Πάιατ που αναδημοσιεύει το εστιατόριο.

      Διαγραφή
  23. Ανώνυμος17/4/22 7:12 π.μ.

    Μας πρήξατε και οι μεν και οι δε με τον Ρόζενμπεργκ. Ο μόνος που έπαιρνε σοβαρά τη θεωρία ήταν. Οι άλλοι όλοι, Χίτλερ, Χίμλερ, Μπόρμαν, Γκέμπελς, θεωρούσαν τη θεωρία απλά ως εργαλείο και την άλλαζαν καταπώς τους βόλευε κάθε φορά. Ο Ρόζενμπεργκ πέρναγε τον εαυτό του για φιλόσοφο, γι' αυτό τον χλεύαζαν οι άλλοι οι ακαλλιέργητοι στο NSDAP (και γιατί ήταν από τη Βαλτική).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος17/4/22 10:09 π.μ.

    καλά για τον έρωτα ανιστόρητων ιδεολόγων του NSDAP και Φαλμεράυερ... εκεί να δείτε τέρατα... και δεν ήταν μόνο ο Ρόζενμπεργκ, έτυχε να πέσει στα χέρια μου μια σπάνια έκδοση του Volks-Brockhaus Enzyklopaedische Lexikon του 1939 (το κορυφαίο λεξικό της Ε/Σ Γερμανίας που περνούσε από τον εξονυχιστικό έλεγχο του ίδιου του Γκαίμπελς πριν εκδοθεί) και στο λήμμα "Έλληνες", μιλώντας για την καταγωγή των Ελλήνων αναπαράγει 100% την ανιστόρητη θεωρία του Φαλμεράυερ (ή μάλλον, ως Ε/Σ έντυπο, αναπαράγει τον Ρόζενμπεργκ που αναπαράγει τυφλά Φαλμεράυερ).

    γενικά, όποιος βλέπει το γερμανικό Ε/Σ μοντέλο του 1933-45 ως πανάκεια για όλα τα προβλήματα (θεωρητικά-πρακτικά) και το αντιγράφει τυφλά, πρέπει να πάσχει από πνευματική τετραπληγία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ἔχουμε ἐδῶ κάποιον ἀκάματον οἰηματία ποὺ ἴσως νὰ σπούδασε λογοτεχνία, σὰν νὰ λέμε περίπου τίποτε οὐσιῶδες στὰ σημερινὰ Παν/μια, καὶ ὁ ὁποῖος πασχίζει συρόμενος, προσποιούμενος καὶ ὑποδυόμενος στάσεις καὶ ῥόλους ἀλλ᾿ ἐξ ἀρχῆς ἔχων (πλέον διαφανῶς) βασικὸν στόχον νὰ ἐπιτεθῇ ἐναντίον μου, ἐπίσης ἐμμέσως, βάλλων ἐναντίον τοῦ Ἀ. Ρόζενμπεργκ, π.χ. λέγων,
    "Ο ίδιος ο Γκέκας έχει μεταφράσει το απόσπασμα στο οποίο ο Ρόζενμπεργκ πατάει στις φιλελεύθερες παπάτζες του Φαλμεράγιερ και συμφωνεί ότι οι νέοι Έλληνες δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων αλλά Σλαβομπάσταρδοι. Υπόψη ότι αυτά τα έγραφε ο Φαλμεράγιερ σαν μέλος του φιλελεύθερου κινήματος "
    Ὁ κύριος αὐτὸς εἶναι πλαστογράφος καὶ ψεύτης.
    Ὁ Ἀ.Ρ. ναί, δὲν θεωρεῖ πὼς οἱ νεοέλληνες εἶναι ἀκριβὲς ἀντίγραφον τῶν Ἀρχαίων Ἑλλήνων, ὅπως φαίνεται ὁ συκοφάντης μου θέλει νὰ θεωρηθῇ αὐτονόητον, ὅμως ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ἐπὶ τοῦ Φαλμεράυερ πρὸς ἐξαγωγὴν τοῦ πορίσματός του!!!

    Ἐν σχέσει πρὸς τὸ περὶ Ντοστογιέφσκυ ἀπόσπασμα, κατ᾿ ἀρχὴν τὸ περισσότερο διαστρεβλωτικὸν εἶναι ἡ κοπτορραπτικὴ τοῦ ἰδίου εἰς τὸ ἀγγλικὸν κείμενον, ὅπου παραλείπει ἕνα σημαντικὸν τμῆμα τῆς συλλογιστικῆς τοῦ συγγραφέως χωρὶς κἂν νὰ βάλῃ ἀποσιωπητικά (ὑπάρχουν στὸ παρατεθὲν γερμανικό) καὶ ἐν τῷ ὁποίῳ ἀντιπαραβάλλει πρὸς τὴν ῥωσικὴν ἐπιζήτησιν καὶ λατρείαν τοῦ πάθους, τῆς δυστυχίας, τῆς ἀστοχίας τὴν γενναίαν ἀπαισιοδοξίαν τῶν Ἀρχαίων Ίνδῶν, οἱ ὁποῖοι δὲν ἀναζητοῦν τὰ αἴτια τῆς δυστυχίας των γύρω τους, ὅπως π.χ. βλέπουμε στοὺς Ῥώσους τοῦ Ντοστογιέφσκι, ἀλλὰ στὸν ἴδιο τους τὸν ἑαυτὸ μέσῳ τῆς μετεμψυχώσεως ἐν πάσῃ περιπτώσει. Εἰς τοῦτο ἐν συνεχείᾳ ἀντιπαραθέτει τὴν ῥωσικὴν μύρλαν περὶ ἀκατανικήτου σκότους κ.ο.κ., ὅμως εἰς τὸ συρραφὲν ἀπόσπασμα λείπει ὁ πρῶτος ὅρος τῆς συγκρίσεως/ἀντιπαραβολῆς, χωρὶς κἂν ἔνδειξιν ἐκεῖ ὅτι διακόπτεται ἡ συνέχεια τοῦ ἀποσπάσματος.
    Ἐγὼ δὲν θὰ τὸ ἔκανα αὐτὸ ποτέ – ἀλλὰ μᾶλλον θὰ φταίῃ τὸ ὅτι ἔχω σπουδάσει Μαθηματικὰ καὶ ὄχι λογοτεχνίαν!
    Ἡ ἀγγλικὴ μετάφρασις καθ᾿ αὑτὴν δὲν πάσχει ἀκριβῶς ἐκεῖ βαρέως πλὴν τοῦ σημείου,
    By this the conception of Germanic man was transformed into its opposite.
    Ἀποδίδοντος κατὰ “νερουλιασμένο” τρόπο τὸ
    Damit war die Auffassung des germanischen Menschentums in ihr Gegenteil verkehrt.
    Καὶ ποὺ σημαίνει:
    “Οὕτω ἡ παρὰ Γερμανοῖς περὶ ἀνθρώπου ἰδέα ἀνεστράφη εἰς τὸ ἀντίθετόν της.”

    Ἐπίσης τὸ παρατεθὲν γερμανικὸν πρωτότυπον ἀπόσπασμα κάπου διαστρέφεται λόγῳ λανθασμένης στίξεως καὶ δὲν βγάζει νόημα – ἀπορῶ δὲ πῶς δὲν τὸ ἀντελήφθη αὐτὸ ὁ σοφολογιώτατος προβοκάτοράς μου, ὅταν (ἀντι)γράφῃ,
    “Mit dieser russischen Krankheit. Verbrecher als Unglückliche und Morsche und Verfaulte als Symbole der "Menschlichkeit" hinzustellen, muß einmal für immer aufgeräumt werden …” ἀντὶ τοῦ ὀρθοῦ,
    “Mit dieser russischen Krankheit, Verbrecher als Unglückliche und Morsche und Verfaulte als Symbole der "Menschlichkeit" hinzustellen, muß einmal für immer aufgeräumt werden.” - καὶ ποὺ σημαίνει:
    “Πρέπει μιὰ καὶ καλὴ ν᾿ ἀπαλλαγοῦμε ἀπὸ αὐτὴν τὴν ῥωσικὴν ἀρρώστεια, ποὺ παρουσιάζει ἐγκληματίες ὡς “δυστυχισμένες ὑπάρξεις” καὶ σαθροὺς καὶ σάπιους τύπους ὡς σύμβολα τοῦ “ἀνθρωπισμοῦ”.”

    Προσωπικῶς βάζω τὸν πῆχυν τῆς μεταφράσεως πολὺ ὑψηλά:
    Ὁ μεταφραστὴς πρέπει “νὰ μπῇ στὸ πετσὶ” τοῦ συγγραφέως, ὅπως ὁ συγγραφεὺς θὰ ἤθελε νὰ γράψῃ π.χ. ἑλληνικά: τὸ ζητούμενον ΔΕΝ εἶναι μία κατὰ λέξιν μετάφρασις – διότι ἡ γλῶσσα δὲν εἶναι ἁπλῆ μαθηματικὴ ἐξίσωσις.
    Γιὰ ἐμένα τοῦτο ἦτο πανεύκολο μεταφράζοντας τὸν Ἀ.Ῥ., διότι ἡ σκέψις καὶ ἡ ἀντίληψίς μου ἐκ τῶν προτέρων εἶναι ὁμοία καὶ κινεῖται εἰς τὸ αὐτὸ μῆκος κύματος.
    Διὰ τούτων κλείνω καὶ δὲν σκοπεύω νὰ ἐπανέλθω εἰς τὸ νῆμα – ὅσον πιὰ καὶ ἂν λυσσομανοῦν, αὐθαιρετοῦν, διαστρέφουν καὶ αὐθαδιάζουν οἱ ἀμφίβολοι “φίλοι” μου.
    Δὲν θὰ καταφέρουν τίποτε οἱ προβοκάτορες καὶ οἱ ὑβρισταί μου, θὰ ἔπρεπε πρὸ πολλοῦ νὰ τὸ εἶχον ἀντιληφθῆ...

    Ἔρρωσθε.

    Στέφανος Γκέκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/4/22 1:42 μ.μ.

      Ο Alfred Rosenberg θεμελιώνει την επιχειρηματολογία του σχετικά με το Ελληνικό Γένος (Hellentum) πρωτίστως στο μεγάλο Ελβετικό ιστορικό Jacob Burckhardt. Ειδικά όσον αφορά τη φυλετική αισθητική. Ο Rosenberg δεν θεωρεί του Νεο"έλληνες"-Ρωμιούς απογόνους των Σλάβων (όπως) υποστήριζε ο Φαλμεράγιερ, αλλά ένα οριενταλικής και ανάλκιδος κατεύθυνσης συνονθύλευμα που είχε απολέσει τον ελληνικό του χαρακτήρα πολύ νωρίτερα. Ήδη από την ελληνιστική περίοδο της παμμειξίας και του συγκρητισμού, προάγοντας τον τύπο του μασκαρά Γραικύλου, απευθείας απόγονος του οποίου είναι κι ο Καραγκιόζης. Επ' αυτού δεν έχει άδικο. Τον επιβεβαιώνει η πραγματικότητα και πάνω απ' όλα τα μάτια μας. Θα έλεγα πως είναι και μετριοπαθής.
      Έχοντας διαβάσει τον Μύθο του Εικοστού Αιώνα θα έλεγα πως πρόκειται για ένα αξιόλογο έργο που κατορθώνει να συνδυάσει φιλοσοφική προπαιδεία, λεπταίσθητες παρατηρήσεις σε ζητήματα ιστορίας της τέχνης και φυλετικής αισθητικής με τις ανάγκες εκλαΐκευσης που επιτάσσει ο πολιτικός αγώνας.
      Από όσους σχολιάζουν μόνο ο Στέφανος Γκέκας φαίνεται να το έχει κατανοήσει εις βάθος.
      Φυσικά η ανάγνωση του έργου πρέπει να γίνεται από το πρωτότυπο. Αν δεν γνωρίζετε γερμανικά, ε τότε, πρόβλημα σας. Να μάθετε.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/4/22 11:42 μ.μ.

      Έχεις παραπομπές 1:42 (ή Δημήτρη αν είσαι αυτός που άπαντες υποθέτουν ότι φώναξε ο Γκέκας να τον υποστηρίξει)? Ο Jacob Burckhardt έγραψε αρκετά μετά τον Φαλμεράγιερ. Η γνωστή φράση ότι το μοναδικό κοινό που έχουν οι αρχαίοι Έλληνες με εμάς είναι ο ίδιος ήλιος που καίει πάνω από τα κεφάλια μας είναι νομίζω του Φαλμεράγιερ. Πάντως του Burckhardt δεν είναι. Ο Ρόζενμπεργκ αυτή τη φράση χρησιμοποιεί για να πει τι γνώμη του για τους νέους Έλληνες. Έστω και αν δεχτούμε ότι ο Ρόζενμπεργκ δεν αναφέρει τον Φαλμεράγιερ αυτός ήταν ο πρώτος που προσπάθησε να καθιερώσει στην Ευρώπη τη θέση ότι οι νέοι Έλληνες δεν είναι απόγονοι των αρχαίων. Οι υπόλοιποι χρησιμοποίησαν παραλλαγές της δικής του θέσης.

      Πάντως το σημαντικό της υπόθεσης είναι άλλο. Μια ακόμα χιτλερική παρεούλα παραδέχεται δημόσια ότι δεν πιστευει στην ιστορική συνέχεια του ελληνικού έθνους. Αφού δεν πιστεύετε στη συνέχεια του έθνους θα με αναγκάσετε να αντιστρέψω την πρόταση που έκανε ο Γκέκας σε προηγούμενο σχόλιο. Πάρτε το Γκέκα και όποιον άλλο πιστεύει ότι δεν είμαστε Έλληνες και στα τσακίδια από τον χώρο μας.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος19/4/22 12:35 μ.μ.

      Ρε φουκαρά σιγά μην είσαι απόγονος των αρχαίων Ελλήνων. Δες τη φάτσα σου στον καθρέφτη πρώτα και μετά μιλάμε.
      Νούμερα... ε νούμερα.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος22/4/22 12:59 π.μ.

      12:35 ΜΕ ΑΔΙΚΕΙΣ. ΕΙΜΑΙ ΞΑΝΘΟΣ, ΜΕ ΓΑΛΑΝΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΘΕΛΗΜΑΤΙΚΟ ΣΑΓΟΝΙ. Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΖΥΓΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΡΙΑΝΙΚΟΤΗΤΟΣ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΗ ΦΑΤΣΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΜΑ ΕΧΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΔΕΚΑΤΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ TEST ΤΗΣ ΑΡΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΡΗΣΗ ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ 100% ΕΛΛΗΝΑΣ. ΕΣΥ ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ; ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ. ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΙΚΕ.

      Διαγραφή
  26. Ανώνυμος17/4/22 8:22 μ.μ.

    Σαν σήμερα 17-4-1888 γεννήθηκε ο συνθέτης του Erika και άλλων εμβατηρίων Herms Niel.

    Συλλογή
    https://www.youtube.com/watch?v=4r7e3ZNQiDg

    Εμφανής η επιρροή του μουσικού του στυλ και στην εμβατηριακή παράδοση του στρατού της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας
    https://www.youtube.com/watch?v=pxthwjBxBt8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/4/22 4:18 μ.μ.

      Διορθώνω, εκ παραδρομής, το Ελληνικό Γένος είναι Hellenentum (ή και Griechentum).

      Διαγραφή
  27. Ανώνυμος17/4/22 10:14 μ.μ.

    εννοείται πως ήταν θύμα του ξεπουλημένου στην Κρουπ και τη Ζίμενς ...... ζωγράφου, όπως και ο Ρεμ, ο Στράσσερ και τόσοι άλλοι ηγέτες της γερμανικής εργατιάς και αγροτιάς. Ποιο σύνθημα; Εδώ βγάζανε κοινές ομιλίες ο Ούλμπριχτ με τον Γκέμπελς (φωτό) πριν ξεπουληθεί ο ζωγράφος στους Κρουπ. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a1/Goebbels_und_Ulbricht.jpg .............................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος17/4/22 10:21 μ.μ.

    μιας και φαίνεται να έχει πάθει μια κάποια ψιλοπαράκρουση ο Σ. Γκ., να του πω ότι ο γράφων περί Φαλμεράυερ και ο γράφων περί Ντοστογιέφσκι δεν είναι το ίδιο άτομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/4/22 10:57 μ.μ.

      Πάντως κάποιοι άλλοι δείχνουν βαριά σημάδια χοντρο-παράκρουσης, σύντροφε!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/4/22 12:28 π.μ.

      Κατά σύμπτωση ενωμένοι και οι δύο επιτίθενται λυσσαλέα εναντίον Ρόζενμπεργκ και Στ. Γκέκα. Αφού έχουν τόσο πολλά να πουν και να μολογήσουν, ας βάλουν και τα ονοματάκια τους τα καλόπαιδα!
      Τότε θα ξεχωρίζετε ίσως, κατά τα άλλα φαίνεστε τελείως συντονισμένοι στο παραλήρημα, το κόλημα στον Γκέκα αλλά και στον επιδεικτικό τρόπο σας.
      Περαστικά σας!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος19/4/22 11:16 π.μ.

      Ευτυχώς που γράφεις εσύ και ο Γκέκας με το όνομα σας για να μη σας μπερδεύουμε. Αν το πάμε έτσι τότε μπορούν άλλοι να υποθέσουν ότι εσύ είσαι ο Γκέκας και ότι όλα τα ανώνυμα σχόλια είναι γραμμένα από τον ίδιο τον "Ηρακλή". Πώς θα σου φαινόταν αυτό? Μπορούμε να συζητήσουμε με τέτοιο σκεπτικό?

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος19/4/22 1:20 μ.μ.

      Πάλι θολώνεις τα νερά 11:16.
      Καταρχήν δεν απάντησες σε ΤΙΠΟΤΕ από όσα σου έγραψε ο Γκέκας.
      Και να σου πω, ο Γκέκας γράφει επώνυμα αλλά θα το κάνω και εγώ, αν κάνω συστηματική επίθεση σε κάποιον επώνυμο.
      Γιατί αντίθετα με σένα εγώ διαθέτω αδένες!

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος20/4/22 4:41 μ.μ.

      Ανώνυμε 1:20 πάσχεις από σύνδρομο καταδίωξης; Ένα και μοναδικό σχόλιο έγραψα. Ένα. Αυτό στις 11:16. Σε αυτόν που κατηγορεί τους υπόλοιπους ότι γράφουν ανώνυμα απευθύνθηκα. Αν είσαι εσύ απευθύνομαι σε εσένα. Που κολλάει ο Γκέκας στη συζήτηση και τι μου έγραψε που δεν απάντησα; Αν θες τη γνώμη μου είναι αυτή που έγραψα στο προηγούμενο σχόλιο. Ο Γκέκας και τα μέλη του άρματος απαντάτε με προσβλητικά σχόλια ή δεν απαντάτε καθόλου ενώ κάποιοι ανώνυμοι σχολιαστές παραθέτουν επιχειρήματα. Υπάρχουν και κάποιοι από τους ανώνυμους που γράφουν σαχλαμάρες. Από όσα ξέρω και από ότι μπορώ να καταλάβω αυτή είναι η γνώμη μου για το νήμα. Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ και πολύ γιατί δεν με ενδιαφέρει περισσότερο. Όχι όμως να λέτε γιατί υπάρχει ο ανώνυμος σχολιασμός. Καλά κάνει και υπάρχει γιατί αν γράψουμε επώνυμα μας περιμένει η ασφάλεια στη γωνία.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος20/4/22 7:53 μ.μ.

      4:41 μια και γράφεις ανώνυμα για ν΄ αποφύγεις την στοχοποίηση από την ασφάλεια, εσύ γιατί στοχοποιείς λέγοντας πως γράφουν μέλη του άρματος; Που το ξέρεις πως είναι μέλη της συγκεκριμένης ομάδας; Τόση σιγουριά; Περίεργα πράγματα.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος21/4/22 2:35 μ.μ.

      Εξαιτίας του τρόπου που υποστηρίζετε αυτή την οργάνωση θεώρησα ότι είστε και μέλη της. Αν δεν είστε 1000 συγγνώμη και το εννοώ. Το νόημα όμως δεν αλλάζει. Ο Γκέκας και όσοι τον υποστηρίζουν σε αυτό το νήμα συνέχεια κατηγορούν τους υπόλοιπους ότι τους την έχουν στημένη και ότι είναι συντονισμένοι. Μπορεί να είναι ένας ή δύο. Δεν ξέρω. Οι υπόλοιποι θέτουν επιχειρήματα και συζητούν κανονικά. Εγώ αυτό βλέπω. Γιατί αυτή η καχυποψία;

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος21/4/22 3:40 μ.μ.

      Κακώς λοιπόν αυθαίρετα θεωρείς μέλη κάποιας οργάνωσης, επειδή γράφουν κάποια αυτονόητα πράγματα. Επίσης συζήτηση με ειρμό δεν μπορεί να διεξαχθεί σε ένα νήμα σχολίων, διότι θα εισβάλλουν οι γνωστοί άγνωστοι και θα το μετατρέψουν σε μπάχαλο. Τα ερωτήματα σου για την κάθε ομάδα, απαντώνται όχι στα φόρα, αλλά στα κείμενα τους και στα άλλα μέσα (βίντεο, δράσεις). Εκεί βγάλε τα συμπεράσματα σου.

      Διαγραφή
    9. Να υποθέσω φίλτατε ανώνυμε σχολιαστά 3:40 ότι εσείς είστε μέλος της οργανώσεως Άρμα?

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος22/4/22 3:08 μ.μ.

      Όχι δεν ανήκω σε καμία ομάδα. Βοηθώ με τις όποιες δυνάμεις μου διάφορες προσπάθειες (και του άρματος).

      Διαγραφή
  29. Ανώνυμος17/4/22 11:17 μ.μ.

    Ναι κύριε Γκέκα. Είστε τόσο σπουδαία προσωπικότητα ώστε να χρησιμοποιηθεί ο Ρόζενμπεργκ για να χτυπηθείτε εσείς. Λυπάμαι για αυτό το σκεπτικό. Είπαμε ότι ο Ρόζενμπεργκ ήταν ένας δευτεροκλασάτος φιλόσοφος. Τουλάχιστον ήταν φιλόσοφος. Όσο και αν φαίνεται μικρότερος σε σύγκριση με τιτάνες του ευρωπαϊκού πνεύματος. Για αυτό και ασχολούμαστε μαζί του. Εσείς τι νομίζετε ότι είστε κύριε Γκέκα για να χρησιμοποιηθεί ο Ρόζενμπεργκ σαν πρόφαση εναντίον σας; Κάποιος τόσο σπουδαίος; Για όνομα του Θεού. Ξεκίνησε μια συζήτηση για τον Ρόζενμπεργκ και έγραψαν τη γνώμη τους κάποιοι αναγνώστες. Λογικό ήταν να αναφερθούν σε εσάς αφού μεταφράσετε το ένα μέρος του βιβλίου για το οποίο γίνεται η συζήτηση. Κουβέντα γίνεται θα υπάρξουν και κάποιες διαφωνίες. Τι εμμονή είναι ότι όσοι σχολίασαν σας διώκουν; Εγώ έγραψα το πρώτο σχόλιο για τον Φαλμεράγιερ. Στη συνέχεια έγραψε και ο σχολιαστής που το αναφέρει πιο πάνω. Είμαστε δυο οι σχολιαστές για τον Φαλμεράγιερ. Υπάρχει τουλάχιστον ένας ακόμα που γράφει για τον Λούκατς. Πιθανώς έγραψαν και άλλοι. Αντιληπτό ότι υποπτεύεστε συγκεκριμένο πρόσωπο. Όμως είναι πια εύκολο να καταλάβουμε ποια είναι τα δικά του γελοία σχόλια και ποια είναι τα σχόλια όσων θέλουμε να συζητήσουμε σοβαρά μαζί σας, μεταξύ μας και με άλλους σχολιαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/4/22 12:05 μ.μ.

      Τι κάθεστε και ασχολείστε; Οι άνθρωποι είναι σαν τα μικρά παιδιά.

      Του λέει ο σχολιαστής για το απόσπασμα του Ρόζενμπεργκ, βρίσκει πρόφαση ότι δεν είναι το γερμανικό κείμενο. Μετά του παραθέτει το γερμανικό κείμενο και αναγκάζεται ο Γκέκας να απαντήσει ασυνάρτητα.

      Ανακαλύπτει ο Γκέκας ότι όλοι όσοι σχολιάζουν είναι το ίδιο άτομο που τον έχει βάλει στο στόχαστρο. Μετά οι υποστηρικτές του αποκαλούν τους συνομιλητές παιδάκια. Άρα δεν είναι ένα πρόσωπο.

      Κατηγορούν τα μέλη του Άρματος τους υπόλοιπους σχολιαστές ότι γράφουν ανώνυμα. Εκτός από το ότι το παραβλέπουν την ασφάλεια απέναντι στους μπάτσους που προσφέρει η ανωνυμία την ίδια στιγμή οι ίδιοι γράφουν ανώνυμα.

      Τι στο διάολο να συζητήσουμε με δαύτους

      Διαγραφή
  30. Ανώνυμος18/4/22 5:15 π.μ.

    https://www.youtube.com/watch?v=xnr_ZJajsD8

    Μιλάνε για το ουκρανικό μέλη του άρματος έχοντας πλήρη άγνοια τόσο της ουκρανικής όσο και της ρώσικης ιστορίας αλλά και του παρόντος

    -ο ένας δεν ξέρει τη διαφορά των ρωσόφιλων Κοζάκων του Χμελνίτσκι και των δυτικόφιλων Κοζάκων του Μαζέπα
    -ο άλλος λέει ότι το Γολοντομόρ έγινε στη δυτική Ουκρανία (!) ενώ αυτή ανήκε τότε στην Πολωνία
    -ο δε Μόλτκε-Κλαούζεβιτς Γκέκας χαρακτηρίζει τον ρωσικό αντιπερισπασμό με το κονβόι 64 χλμ έξω από το Κίεβο (που απασχόλησε ουκρανικές δυνάμεις για να κυκλωθεί ο κύριος όγκος του ουκρανικού στρατού στο Ντονμπάς και να αποκοπεί ο ανεφοδιασμός της Μαριούπολης από το Κίεβο) ως... απόλυτη αστοχία (!!!)
    -μας είπε κιόλας ότι "η Μαριούπολη είναι μικρή πόλις" (με μισό εκατομμύριο πληθυσμό, παραπάνω από Θεσσαλονίκη και ίσο με Κοπεγχάγη!!!)

    νηπιακή άγνοια από άτομα που το παίζουν και επαΐοντες

    μόνο ένας από τους ομιλούντες είναι αρκετά έξυπνος ώστε να χαρακτηρίσει τους Αζόφ "χρήσιμους ηλίθιους" και να πει ότι δεν πρέπει να μας ενθουσιάζουν τα Wolfsangel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/4/22 11:35 μ.μ.

      Τι να πει κανείς σε εξυπνάκηδες, όρεξη νάχαμε...
      Οι διαφορές Κοζάκων προκύπτουν από την συζήτηση, δεν μπορεί όλοι νάχουν την δική σου σοφία και να τα γνωρίζουν όλα από πριν!
      Η Μαριούπολη φυσικά και είναι μικρή στην σύγκρισή της με Κίεβο που κάνει εκεί ο Γκέκας.
      Οι ουκρανικές δυνάμεις ήταν ήδη συγκεντρωμένες ανατολικά κυρίως, η φάλαγγα στα βόρεια του Κιέβου διέσπασε τις ρωσικές, όχι τις ουκρανικές δυνάμεις.

      Μάλιστα, ήθελαν από τα βόρεια να αποκόψουν τον ανεφοδιασμό της Μαριούπολης από το Κίεβο!!!
      Ξέρεις μεγάλε εγκέφαλε μήπως κατά που πέφτει η Μαριούπολη;
      Δεν νομίζω πως ο Γκέκας υποψιάστηκε το συγκεκριμένο τρολ που υπονοείς.
      Όσο για την σχέση Γκέκα και Ρόζενμπεργκ και τα αστεία σας σχολιάκια, το να χτυπήσετε τον Ρόζενμπεργκ στην Ελλάδα το 2022, πόσο λογικό φαίνεται σαν στόχος μιας προφανούς συντονισμένης και συστηματικής επίθεσης;
      Αυτό το στιλάκι της άνετης nonchalant υπεροψίας πίσω από την ανωνυμία προφανώς κρύβει πολλή φοβία και κόμπλεξ. Και η χολή σας επίσης.

      Αφού είστε τόοοσο άνετοι, βρείτε τον Γκέκα να του τα πείτε, "παλληκαράκια"!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/4/22 9:55 π.μ.

      11:35 ο ανεφοδιασμός γίνεται από το κέντρο διοίκησης και ελέγχου, δηλαδή από το Κίεβο. Τα όπλα που φτάνουν από Πολωνία σε Ουκρανία μέσω Λβιβ, πρώτα εκεί (στο Κίεβο) συγκεντρώνονται και μετά στέλνονται στα διάφορα μέτωπα (Μαριούπολης, Ντονμπάς κλπ). Η κύκλωση του Κιέβου πέτυχε ακριβώς το σκοπό να αποκοπεί η επικοινωνία μεταξύ των ουκρανικών μετώπων και να αποτραπεί η γρήγορη κυκλοφορία όπλων από τα δυτικά της Ουκρανίας στα ανατολικά.

      Ο Γκέκας δε χρειάζεται δικηγόρο. Κι αν χρειαστεί, είμαι σίγουρος ότι θα πάρει κάποιον σοβαρό, οπότε εσύ δεν έχεις ελπίδα.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος19/4/22 1:21 μ.μ.

      Μόνο που ποτέ δεν κατάφεραν να κυκλώσουν το Κίεβο!

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος20/4/22 8:34 μ.μ.

      μια χαρά κατάφεραν να κυκλώσουν ό,τι χρειαζόταν να κυκλωθεί για να περάσουν ΑΤΟΥΦΕΚΙΣΤΟΙ στο Ντονμπάς και να εγκλωβίσουν 80.000 Ουκρανούς.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος21/4/22 5:31 μ.μ.

      Ό,τι νάναι 8:34.
      Αν είχαν πάει όλοι ανατολικά από την αρχή θα είχαν πετύχει ανατολικά, όμως νόμιζαν πως βγήκαν περίπατο...
      Ατουφέκιστοι; Πάνω από 30% του εξοπλισμού τους αχρηστεύτηκε, απώλειες τεράστιες, ακόμη να ξαναμπούν στην μάχη!
      Όταν είσαι σε μια ευθεία 64 χλμ βόρεια του Κιέβου τι κυκλώνεις;
      Είστε μερικοί εδώ μέσα που απευθύνεστε σε βλάκες. Τους λέτε τι λέει ο καθένας, μιας κι οι ίδιοι δεν μπορούν μάλλον να καταλάβουν κλπ
      Τό άσπρο μαύρο κι ανάποδα.
      Χάρισμά σας οι ηλίθιοι, δεν θα μαλώσουμε!

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος22/4/22 1:17 μ.μ.

      Καλά είναι και ο άλλος εκτός τόπου και χρόνου που αναφέρει "ατουφέκιστα περάσματα" και κυκλώσεις 80,000 (σαν να έχει ήδη γίνει) αλλά είσαι και εσύ που γράφεις για 30% (!!!!) του εξοπλισμού αχρηστευμένο και μποτιλιαρισμένες φάλαγγες 64χλμ (που ακόμα και οι δυτικές πηγές αναγνωρίζουν ότι ήταν προπαγανδιστικές ανοησίες). Έλεος ρε παιδιά, κριτική σκέψη μηδέν σε αυτό τον χώρο, ότι μας ταιζουν το καταπίνουμε αρκεί να ικανοποιεί τις συμπάθειες/προκαταλήψεις μας

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος22/4/22 2:27 μ.μ.

      8:34 ή 1:17, από στρατιωτικά άσχετος είσαι, πρέπει να παραδεχτώ όμως πως ξέρεις από αναδίπλωση σε νέα γραμμή άμυνας, όταν τα βρεις σκούρα!
      Δεν ήταν καμιά προπαγανδιστική ανοησία.
      Η στάσιμη εκείνη φάλαγγα ήταν μια στρατηγική ανοησία.
      Και ναι, είχαν εκεί φοβερές απώλειες οι Ρώσοι!

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος22/4/22 4:53 μ.μ.

      Καλά το έχετε κάψει μάλλον. Το μισό μου σχόλιο λέει ότι ο 8:34 είναι εκτός τόπου και χρόνου και εσύ φαντάζεσαι ότι είμαστε το ίδιο πρόσωπο. Να φανταστώ και εγώ ότι είσαι ο Γκέκας μήπως; Ελπίζω να είσαι ανήλικος αλλιώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

      Οι ίδιες πηγές που μιλούσαν αρχές Μαρτίου για την περίφημη φάλαγγα των 60 χιλιομέτρων έλεγαν και ότι οι Ρώσοι είχαν μέσα σε 10 μέρες 20 χιλιάδες νεκρούς και λένε σήμερα ότι έχουν χάσει το 25% του ανθρώπινου και υλικού δυναμικού. Το 30% που λες εσύ δηλαδή είναι λαρτζ ακόμα και για επίπεδα σοβιετικής προπαγάνδας. Αν τα πιστεύεις αυτά τότε ισχύει αυτό που έγραψα παραπάνω, μηδέν κριτική ικανότητα και πίστη σε ο,τι ικανοποιεί τις προκαταλήψεις και τις συμπάθειές μας.

      Όπως είναι τρελό να πιστεύει κάποιος ότι η κίνηση προς το Κίεβο έγινε για "αντιπερισπασμό" αλλά τόσο τρελό είναι να πιστεύει ότι οι Ρώσοι έχασαν το 30% των δυνάμεών τους.

      (Ακόμα και αν ισχύει η σαχλαμάρα για την κολλημένη φάλαγγα των 60 χιλιομέτρων τότε τι λέει για την πολεμική ικανότητα των Ουκρανών ότι για 10 μέρες και με όλους τους δορυφόρους του ΝΑΤΟ να παρέχουν πληροφορίες για στοχοποίηση δεν κατάφεραν να την ισοπεδώσουν με πυροβολικό; Φυσικά τίποτα από αυτά δεν ισχύει, μια χαρά πολεμάνε οι Ουκρανοί και δείχνουν υψηλό επίπεδο ικανότητας)

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος22/4/22 4:54 μ.μ.

      Και προφανώς άλλο να αναγνωρίζεις ότι οι Ρώσοι κατά τις πρώτες βδομάδες είχαν σημαντικά λογιστικά και ανεφοδιαστικά προβλήματα (προφανώς γιατί περίμεναν περίπατο και κατάρρευση οργανωμένης άμυνας και βρέθηκαν προ εκπλήξεως) και άλλο να χάφτεις προπαγανδιστικές ανοησίες για φάλαγγα 64 χιλιομέτρων κολλημένη επί 10 και 20 μέρες.

      Διαγραφή
  31. Ανώνυμος19/4/22 12:59 π.μ.

    εντωμεταξύ ο προγλωσσικός ΔΑΠιτάκος χρησιμοποιεί το "σύντροφε" μειωτικά προς άλλον σχολιαστή (νομίζοντας ότι τάχα θα τον θίξει με αυτό όπως οι παρακμιακοί δαπίτες τους έτερους παρακμιακούς κνίτες στα χαμαιτυπεία που λέγονται ελληνικά πανεπιστήμια), αγνοώντας ότι "σύντροφε" (Genosse) προσφωνούσαν ο ένας τον άλλο οι Εθνικοσοσιαλιστές.

    ΔΑΠιτάκια του εστιάτορα, είστε πολύ δεξιοί (και αδέξιοι) για να κάνετε την οποιαδήποτε συζήτηση με εθνικοεπαναστάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/4/22 10:40 π.μ.

      Πολύ σωστη ιστορική παρατήρηση!

      Διαγραφή
  32. Θέλω ν᾿ ἁγιάσω, μὰ οἱ διαβόλοι δὲν μ᾿ ἀφήνουν...
    Συζήτησιν δύναται κάποιος νὰ κάνῃ μὲ ἄτομα μὲ νηφάλιον καὶ συγκροτημένην σκέψιν καὶ λόγον. Ὄχι μὲ λυσσασμένα σκυλιά.

    Ὁ λόγος ποὺ ἐπανακάμπτω εἶναι νὰ διευκρινίσω ὅτι τὸ ΑΡΜΑ δὲν εἶναι κι οὐδέποτε ὑπῆρξε δογματικὸν ἀρτηριοσκλήρωμα οἱουδήποτε τύπου.
    Ἔχουμε ἐξ ἀρχῆς ὁμιλήσει περὶ τοῦ Ἐθνοκοινοτισμοῦ - κι αὐτὸ ἀποτελεῖ πολὺ περισσότερον ἀπὸ ἁπλῆν νεολογιστικὴν ἐπαναπόδοσιν τοῦ ὅρου Ἐθνικοσοσιαλισμός - ἀλλὰ τοιαῦται ἐμβαθύνσεις εἶναι ἀπρόσιτοι εἰς ἀ-γενεῖς ψευδο-"λογίας" ὑλακὰς συνησπισμένων θρασιμιῶν.
    Διότι κάποιοι δὲν μποροῦν ὅσον κι ἂν μελετήσουν νὰ ἀρθοῦν ὑπεράνω τοῦ φυσικοῦ τους ἐπιπέδου - ἐκείνου τοῦ μουζίκου καὶ τοῦ ὑπαρξιακοῦ μπολσεβίκου.

    Ἐξέδωσα δὲ Πολιτικὴν Διακήρυξιν σχεδὸν ἅμα τῇ ἐπισήμῳ ἱδρύσει τοῦ Ἅρματος. Οἱ κακεντρεχεῖς ἄνοες ποὺ ἡδονικῶς λυσσομανοῦν γρυλλίζοντες περὶ δογματικῆς μου προσκολλήσεως εἰς τὴν δεκαετίαν τοῦ ᾿30 κ.ο.κ. εἶναι ἀξιοθρήνητα πλάσματα ἄνευ ἴχνους εἴτε ἐντιμότητος εἴτε νοημοσύνης.

    Καὶ ἐπίσης ἐπανακάμπτω διὰ νὰ διευκρινίσω νὰ μοῦ ἀδειάσουν μᾶλλον τὴν γωνιὰ τὰ σκύβαλα ποὺ θέλουν νὰ μοῦ κάμουν κηρύγματα περὶ ἑλληνικότητος!

    Τὴν ΣΥΝΕΧΕΙΑΝ τοῦ Ἑλληνικοῦ Ἔθνους οὐδέποτε ἠμφεσβήτησε κανεὶς ἐξ ἡμῶν· ὅπως ἐπίσης καὶ εἶναι ἀναμφισβήτητος ἡ παρουσία ἐκτεταμένων ἀλλοφύλων ἐπιμειξιῶν, ὅπερ καὶ ἐξωφθάλμως προφανές, δυστυχῶς. Καὶ συνέχεια ὑπάρχει ἀλλὰ καὶ θρηνώδης ἀλλοίωσις!

    Ἄλλως τε ἤδη κατὰ τὴν ἀπωτάτην ἀρχαιότητα ἀντεμάχοντο διάφοροι καὶ άντίρροποι φυλετικαὶ ψυχαὶ καὶ εἰς τὸν ἑλλαδικὸν χῶρον - ὅπως ἄλλως τε καὶ παντοῦ.
    Ὅμως ἔχουν ἔκτοτε αἱ ἰσορροπίαι μεταβληθῆ δραματικῶς ἐπὶ τὰ χείρω, δυστυχῶς...
    Οἱ ἐδῶ τὰ ἄνοστά των εὐφυολογήματα λυσσαλέως ἐκτυλίσσοντες ἀπρόσκλητοι "προασπισταὶ" τοῦ Ἑλληνισμοῦ παρέχουν δυνατότητα ἀμέσου αὐτοψίας περὶ τῆς νεοελληνικῆς κατάντιας!
    "Ἐθνικοεπαναστάτες;"
    Νὰ ποὺ ἔμαθα σήμερα πὼς ὑπάρχει Ἐθνικὴ Ἐπανάστασις ἐν ἐξελίξει - κι ἐγὼ μᾶλλον θὰ εἶμαι ἐκ τῶν πρώτων της ἐχθρῶν!
    Νὰ ὑποθέσω, ἐθνικὴ τίνων ἆρά γε;
    Φυσικὰ καὶ οἱ Θερσίται κάπου θὰ ἀνήκουν - καὶ κατανοητὴ ἡ ἀπέναντί μου στάσις των. Καὶ ἡ ἀνωνυμία των ἐπίσης.
    Τῶν ὁμίλων Μαμμελούκων τὰ ὀνόματα περιττεύουν...

    Στέφανος Γκέκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυσσασμένο Σκυλί19/4/22 1:37 μ.μ.

      Συνεχίζω να απαντώ στον κύριο Γκέκα γιατί ανάμεσα στις γνωστές υπερβολές χαρακτηρισμού με υποτιμητικά σχόλια όσων διαφωνούν μαζί του παραθέτει και κάποια επιχειρήματα άξια σχολιασμού. Αν πιστεύει στη συνέχεια της ελληνικής φυλής ο κύριος Γκέκας καλό είναι να το διευκρινίσει όταν αποθεώνει τον Ρόζενμπεργκ. Οι υπεκφυγές όπως αυτή ότι το αγγλικό κείμενο είναι διαφορετικό από το πρωτότυπο δεν δείχνουν τέτοια διάθεση. Τέλος πάντων. Όπως το βλέπει κανείς. Το θέμα είναι ότι και στο τελευταίο σχόλιο ανάμεσα στις υπεκφυγές ο Γκέκας μας λέει ότι οι ισορροπίες για τις φυλετικές ψυχές που θεωρεί γνησίως ελληνικές είναι δραματικές. Με άλλα λόγια το ίδιο συμπέρασμα.

      Ο όρος εθνικοεπαναστάτης δεν ξέρω από ποιον ανώνυμο χρησιμοποιήθηκε. Εγώ το πρώτο σχόλιο για τον Φαλμεράγιερ έγραψα. Ξέρω όμως κάτι άλλο. Το συγκεκριμένο όρο χρησιμοποιεί και ο Kai Murros. Ούτε στη Φινλανδία γίνεται αυτή τη στιγμή επανάσταση. Ο όρος χρησιμοποιήθηκε με πολιτικό και με ηθικό περιεχόμενο. Το ίδιο και σε άλλες περιπτώσεις.

      Ζητά ο κύριος Γκέκας να του αδειάσουμε τη γωνία. Θα μου απαντήσει ένας υποστηρικτής του ότι ο ανώνυμος πιο πριν του ζήτησε να τσακιστεί να φύγει από τον πολιτικό χώρο. Θα απαντήσω εγώ ότι πρώτος το είχε ζητήσει ο ίδιος ο Γκέκας. Το θέμα είναι ότι από ένα περιβάλλον που ο καθένας θεωρεί χώρο του μπορεί να ζητήσει την απομάκρυνση κάποιου άλλου. Ο κύριος Γκέκας όταν λέει να του αδειάσουμε τη γωνιά από που εννοεί να το κάνουμε; Από το σπίτι του; Από το ιστολόγιο που δημιούργησε ο ίδιος; Εκτός και αν η συντακτική ομάδα του ΜΚ παρέδωσε στο Άρμα τη δικαιοδοσία της έγκρισης του σχολιασμού.

      Διαγραφή
    2. ΕΥΓΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΗ ΛΥΣΣΑ20/4/22 2:07 μ.μ.

      Όσο κριτικάρετε ανωνύμως, έναν επώνυμο, τόσο εκείνος έχει το δικαίωμα να λέει να του αδειάσετε τη γωνιά. Τόσο απλό.

      Διαγραφή
    3. Με δάγκωσε κάποιος20/4/22 11:03 μ.μ.

      Όσο υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται όπως ο 2:07 μ.μ και η παρέα του κυρίου Γκέκα όχι ο χώρος η χώρα ολόκληρη δεν έχει καμία ελπίδα. Για να μην πω συνολικά το ανθρώπινο είδος.

      Ποιος επώνυμος ρε ευγενικέ περιθάλπτη; Μήπως θέλετε να ζητήσουμε αυτόγραφο στον επώνυμο αρχηγό σας; Όλα τα σχόλια με το ψευδώνυμο Ηρακλής τα έχει υπογράψει. Ένα έγραψε επώνυμα όταν τράβηξε τα "φώτα της δημοσιότητας".

      Στην τελική γιατί σε ενοχλεί η ανωνυμία στα σχόλια; Να σε ενοχλούσε η προσβολή και η ειρωνία να το καταλάβω. Αν είναι ευγενικό και κανονικό το ανώνυμο σχόλιο τι σε πείραξε; Ψάχνετε τρόπους να κρυφτείτε γιατί δεν απαντάτε σοβαρά στη συζήτηση. Τα ερωτήματα του "Λυσσασμένου Σκυλιού" είναι πολύ ξεκάθαρα. Εσύ προσπαθείς να πετάξεις τη μπάλα στην εξέδρα. Μου αρέσει που μετά κατηγορείς άλλους ότι θολώνουν τα νερά. Θολώνουν τα νερά για να μη φανεί το μεγαλείο της ανωριμότητας που κουβαλάνε ορισμένοι άνθρωποι.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος21/4/22 1:50 μ.μ.

      Καλά εσύ ειδικά 11:03, ξέρεις καλά από δάγκωμα αφού έχεις δαγκώσει κόσμο και κοσμάκη όλα αυτά τα χρόνια. Και οι πέτρες στον χώρο ξέρουν πως ο Γκέκας γράφει ως Ηρακλής, συνεπώς δεν κρύβεται όταν βάζει τέτοια υπογραφή. Εσύ κρύβεσαι στα 70φεύγα σου, στην ανωνυμία, την λάσπη και την μιζέρια. Πίσω στην τρύπα σου στην γαδα!

      Διαγραφή
  33. Ανώνυμος19/4/22 10:06 π.μ.

    Μήπως οι Ανώνυμοι να αρχίσουμε να υπογράφουμε σιγά-σιγά με ονόματα ή ψευδώνυμα; Γιατί έχουμε μπερδέψει τα μπούτια μας εδώ μέσα με το ποιος είναι ποιος.

    Ο Ανώνυμος που έχει το κόλλημα με τον Ντούγκιν και τον Περισσό και τους αναφέρει παντού (λες και όποιος δεν είναι με Ζελένσκι είναι ντουγκινιστής ή κουκουές) και ταυτίζει τον "φυλετισμό" (όπως τον φαντάζεται ο ίδιος) με το γεωπολιτικό αντιρωσισμό, δε θα με εξέπληττε αν είναι ο Αλέξης ο Παπαχελάς.

    Σ. Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/4/22 1:27 μ.μ.

      "Σ.Μ.", κάποιοι μπορούν εναλλακτικά να μας δώσουν τον αριθμό μητρώου της Υπηρεσίας τους.

      Διαγραφή
    2. Πρέπει να διευκρινήσετε ότι δεν γράφουν όλοι ανώνυμα. Είναι γεγονός ότι κάποιοι εξ ημών αποφεύγουμε την παρανόηση και σχολιάζουμε φέροντας διακριτό ψευδώνυμο.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος20/4/22 4:10 μ.μ.

      Υπερβολές 1:27. Κανείς δεν χρειάζεται να γράφει επώνυμα αν δεν το θέλει αλλά όντως, ένα ψευδώνυμο βοηθάει πολύ την συζήτηση στα σχόλια, αλλιώς δεν βγαίνει άκρη ποιος απαντάει σε ποιον

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος21/4/22 7:07 μ.μ.

      Σωστό 1:27!
      Εγώ θέλω να δω τον ΑΜ του Toreador, που μια στις τόσες βάζει και ψευδώνυμο.
      Λες και δεν θα τον καταλαβαίναμε αλλιώς!

      Διαγραφή
  34. Ανώνυμος19/4/22 7:13 μ.μ.

    η πλάκα στην όλη υπόθεση είναι ότι ο Γκέκας που μετέφρασε τον Ροζενμπεργκ ο οποίος δεν πίστευε στη φυλετική συνέχεια των ελλήνων, δεν πιστεύει ούτε καν στον ελληνικό αυτοχθονισμό και μας δηλώνει ινδοευρωπαίος! δηλαδή ότι ανήκει σε μια φυλή που γονιδιακά αγκαλιάζει σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη! λογικό και επόμενο μετά να πιστεύει σε τέτοιες ασυναρτησίες στα φυλετικά

    - όρθοντοξ πατριώτης και αυτόχθονας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/4/22 2:33 μ.μ.

      Σώπα ρε όρθοντοξ πάτριοτ, τι λε ρε, είναι τόσο ασυνάρτητος αυτός ο Γκέκας, ναι.
      Δος μας εσύ τα φώτα σου μεγάλε!

      Ο λαός απαιτεί
      Όρτοντοξ πάτριοτ στη βουλή!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/4/22 4:09 μ.μ.

      Πλάκωσαν και οι "αυτοχθονιστές", για γέλια και για κλάματα ο χώρος

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος20/4/22 11:01 μ.μ.

      Όρτοντοξ πάτριοτ του εμπορίου.
      Όρτοντοξ πάτριοτ ΓΤΠ!

      Διαγραφή
  35. Ανώνυμος20/4/22 3:23 π.μ.

    Μιας και η συζήτηση έχει πάει εδώ και 100 σχόλια στον Rosenberg, έχω μια καλοπροαίρετη ερώτηση για τον κ.Γκέκα. Το Άρμα σε θέματα που αφορούν φυλετισμό, την φύση και τον χαρακτήρα της αυθεντικά άριας ψυχής, την μεταφυσική και την ερμηνεία της ιστορίας και άλλα παρεμφερή ζητήματα είναι πιο κοντά στις θέσεις του Evola ή του Rosenberg;

    Ρωτάω γιατί και οι δύο προβάλλονται από το Άρμα αλλά οι διαφωνίες τους σε πολλά θέματα είναι σημαντικές. Και λέω "καλοπροαίρετη" γιατί κάποιος κάλλιστα μπορεί να θεωρεί μια προσωπικότητα και το έργο της σημαντικό ακόμα και αν διαφωνεί με αρκετά σημεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/4/22 5:54 μ.μ.

      Με την ίδια λογική 3:23, μία οργάνωση ή ένα ιστολόγιο δεν μπορεί να μνημονεύσει τον Πλάτωνα με τον Αριστοτέλη, γιατί είχαν σημαντικές διαφορές και ο κατάλογος συνεχίζεται.. Φίλε, τα πράγματα στην ζωή δεν είναι άσπρο - μαύρο.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/4/22 2:24 π.μ.

      Με παρεξήγησες. Μια χαρά μπορείς και καλά θα κάνεις. Και εγώ θεωρώ σπουδαία μορφή και τον Heidegger και τον Evola παρά τις τεράστιες διαφορές τους. Αλλά λογικό δεν είναι και κάποιος να ρωτήσει ποια είναι η θέση σου σε συγκεκριμένα θέματα που υπάρχει μεγάλη απόκλιση;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος21/4/22 12:01 μ.μ.

      Και μια σημείωση γιατί είμαι λίγο περίεργος με αυτό το θέμα (αν και καταλαβαίνω το νόημα που θες να εκφράσεις). Οι διαφορές Πλάτωνα και Αριστοτέλη είναι εν πολλοίς διάφορες προσέγγισης, οπτικής και επιπέδου. Δεν υπάρχουν ριζικές αντιθέσεις. Οι προσεγγίσεις τους είναι συμβατές στο κατάλληλο πλαίσιο. Και αυτό φαίνεται και από την ενσωμάτωση "αριστοτελικών" στοιχείων στην μετέπειτα νεοπλατωνική φιλοσοφία και σκέψη

      Διαγραφή
  36. Ανώνυμος20/4/22 8:38 μ.μ.

    Πάντως το ότι μόνο το αλβανόφιλο γκαρσόν ήρθε να υπερασπιστεί τον Γκέκα, δεν είναι καλό για τον Γκέκα. Κι αυτό γιατί το αλβανόφιλο γκαρσόν δεν είναι μέλος του ΑΡΜΑτος, αλλά προβοκάτορας που γυρνάει από μπλογκ σε μπλογκ και βάζει φιτιλιές στους εθνικιστές για λογαριασμό της πρεσβείας.

    Στέφανε, δεν νομίζω εσύ ο ίδιος να θέλεις να έχεις τέτοιους "υποστηρικτές".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.