Από την υπόθεση Λαμπράκη μέχρι την συμπλοκή στην Αμφιάλη και από τους κορμοράνους του Ιράκ μέχρι τον Breivik η μονταζιέρα της φιλοσιωνιστικής δεξιάς καλά κρατεί: οι πραγματικοί μαχητές του εθελοντικού Συντάγματος Azov και υπερασπιστές της Ελληνικής Μαριούπολης


 

52 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/4/22 3:39 μ.μ.


    "Εξηγήσεις για την εμφάνιση μαχητή του Αζόφ κατά την διάρκεια της ομιλίας του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή επιχειρούν να δώσουν πηγές του προεδρείου της Βουλής.

    Σύμφωνα με αυτές, τα βίντεο με τους δυο μαχητές δεν στάλθηκαν από την Ουκρανική προεδρία στην Ελλάδα, όπως είχε γίνει γνωστό αρχικά, αλλά σε μια εταιρεία που είχε αναλάβει να κάνει την σύνδεση με την Ουκρανία και την μετάδοση της ομιλίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

    Η Βουλή ενημερώθηκε ότι θα συμπεριληφθούν αυτά τα δυο βίντεο στην ομιλία του κ. Ζελένσκι δέκα λεπτά πριν αυτή ξεκινήσει και όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, πρώτον δεν γνώριζαν τι θα έλεγαν οι δυο μαχητές αλλά και να γνώριζαν πως θα μπορούσαν να λογοκρίνουν την ομιλία ενός ξένου ηγέτη;

    Επίσης, η εταιρεία που είχε αναλάβει να μεταδώσει την ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή μετέφραζε τα όσα έλεγαν ο Πρόεδρος της Ουκρανίας και οι δυο μαχητές από τα ουκρανικά στα αγγλικά και στην συνέχεια γινόταν η μετάφραση στα ελληνικά."

    Ξεκάθαρη False flag προβολή όπως με τα άδεια φέρετρα στην Ιταλία λόγω κοβιντ με συνεργό τον Κούλη για ευνόητους λόγους. Αν έβγαζαν έναν Ουκρανό μαχητή του μετώπου και όχι τον Ταμτάκο του ζελενσκι αύριο χιλιάδες Έλληνες νέοι θα έψαχναν στο διαδίκτυο να δουν τι είναι το Αζοφ ... ότι έγινε και με τον σκαμπίλι του κας στην προλετάρια της Εκάλης που άρεσε από τα Εξάρχεια μέχρι την λεγόμενη ακροδεξιά ... αμέσως μετά εκτοξεύτηκαν τα ποσοστά της χα επικοινωνιακά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/4/22 5:36 μ.μ.

    Υπερασπιστες οι λιγδοποντικες του νατο;θα συντριβουν απαντες οπως και ο εβραιος ζελενσκι μαζι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/4/22 2:52 π.μ.

      Άλλος ένας μπολσεβίκος της δεξιας

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος7/4/22 6:31 μ.μ.

    Τι έγινε Μαύρε Κρίνε; Πολεμάνε τους Ρώσους ναζιστές οι Αζοφικοι; Αυτοί είναι οι τόσο βαρυσήμαντοι εθνικοσοσιαλιστές για τους οποίους γράφετε εδώ και μήνες; Ότι και να κάνετε δεν το μαζεύετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/4/22 7:40 μ.μ.

      10% είναι οι εσ στο Αζοφ το είπε και στην συνέντευξη του ο Άρης. Άκουσε την στο beyond the ruins μην διαβάζεις ότι γαλανόλευκη πρέζα σου πασάρει ο Κούλης η δεξιά και η άκρα δεξιά

      Διαγραφή
  4. Άρης Αρίων7/4/22 7:35 μ.μ.

    Ένα ακόμη αντιναζιστικό επικοινωνιακό εγχείρημα του Ζελένσκι. Η προπαγάνδα αυτή αποσκοπεί στο να απαντήσει στην αντίστοιχη ρωσική όπου και οι δύο πλευρές βλέπουν νεοναζί παντού και πάντα. Αν περιμένατε κάτι διαφορετικό μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο τότε είστε άσχετοι σε επίπεδο προπαγάνδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος7/4/22 8:26 μ.μ.

    Άν είναι αυτός του Αζόφ και μάλιστα Έλληνας,άλλο τόσο εγώ είμαι εξωγήινος.Έν καιρώ πολέμου και μάλιστα επικυρηγμένοι βγαίνει ένας ερέκτους με ακάλυπτα χαρακρηριστικά χωρίς συγκεκριμένη ιδιότητα του συντάγματος που υποτίθεται ότι ανήκει για να το παίξει αντιναζί απο γενιά σε γενιά.Υπέροχο ξέπλυμα για τους ναζιστοφάγους όλων των πλευρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/4/22 8:30 μ.μ.

    η σύμπτωση της σύμπτωσης: Έλληνας. Ομογενής. Αζοφίτης. Αντιναζιστής της Αζοφ (γέλιο) κατά των ναζιστών του Πούτιν (ποιών;) Καμία σχέση ο φαινότυπος με Έλληνα της περιοχής. Και δήλωση μέσα στο κοινοβούλιο άνευ κάλυψης του προσώπου. Την στιγμή που το τάγμα είναι επικηρυγμένο σύμφωνα με την αξιοπιστία του pronews. Ανέκδοτα λοιπόν και άντε να τα πιστεύει ο Κουτσούμπας ο Βαρεμενος και ο Μυλωνάκης. Αλλά οι δήθεν εθνικιστές τόσο ηλίθιοι στην σκηνοθεσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος7/4/22 8:47 μ.μ.

    Φτάνει ρε παιδιά, φτάνει! Τα πάντα είναι στημένα, προβοκάτσια και συνωμοσία. Όλοι έχουν συνασπιστεί για να χτυπήσουν τους ακέραιους ιδεολόγους εθνικοσοσιαλιστές του Αζοφ. Τόση μεγάλη ζημιά θέλουν να τους κάνουν που τους δίνουν βήμα στην ελληνική Βουλή! Μα καλά τόσο πορωμενοι είστε; Τόσο ιδεοληπτικοί; Ο υπαρχηγός του Αζοφ δήλωσε πριν δύο εβδομάδες ότι πολεμάει τους Ρώσους ναζί, σήμερα Έλληνας "Άριος" εθελοντής δήλωσε επίσης ότι πολεμάει τους Ρώσους ναζί. Δεν υπάρχει ίχνος εθνικοσοσιαλισμού στην Ουκρανία. Stay behind της CIA και του ΝΑΤΟ είναι. Αν υπάρχουν εθνικοσοσιαλιστές στο Αζοφ αυτοί είναι λίγοι και το τάγμα έχει μαζέψει πλέον κάθε καρυδιάς καρύδι αλλά κατά τα άλλα φλεξαρει ρουνους. Απλά οι απελπισμένοι Έλληνες έχουν ανάγκη να πιαστούν από κάπου και συγκεκριμένα από το Κίεβο όπου οι αφελείς θεώρησαν ότι ανασταίνονται τα ΣΣ και η πεθαμένη Ευρώπη. Στα όνειρα σας μπορεί. Αποδεχτείτε την αλήθεια και σταματήστε τα σάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος7/4/22 10:47 μ.μ.

    όχι δεν φτάνει καθόλου. καλά σας κάνει και σας ξεφτιλίζει ο μισός χώρος με την αρρώστια σας για το ξανθό γένος. ποιος υπαρχηγός του αζοφ το είπε και που; και πρόσεχε τι θα πεις γιατί έχω δίπλα μου τον μαύρο ήλιο το επίσημο έντυπο τους και μιλάω και ουκρανικά. πριν λίγο γνωστό φιλορωσικό σάιτ έκανε μοντάζ φωτογραφίες για να μας πει ότι είναι της Αζοφ οι υπηρέτες του Ζελένσκι. θα σας φτάσουμε Πολωνία μέχρι να απολογηθεί η φάση σας γιατί γουστάρει Καντίροφ και νεκρούς Έλληνες της Μαριούπολης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος7/4/22 10:59 μ.μ.

    αφού οι ταλιμπανέζοι ερμαφρόδιτοι ακροδεξιοί αποδέχονται τόσο εύκολα τα κόλπα των μυστικών υπηρεσιών και την επικοινωνιακή στρατηγική της δεξιάς ας δούμε ένα νέο.

    Πέθανε ο ζιρινοφσκι. "Ο Β. Ζιρινόφσκι ήταν θερμός φίλος της Χρυσής Αυγής και του Ιδρυτή της, Ν. Γ. Μιχαλολιάκου. Η πρώτη επαφή είχε γίνει το 1996, όταν ο ιδρυτής της Χρυσής Αυγής είχε μεταβεί στην Μόσχα και συμμετείχε στο συνέδριο του κόμματος LDPR, προσκεκλημένος του Ρώσσου εθνικιστή ηγέτη"

    Αυτά έγραψε η οικογένεια Μιχαλολιάκου αφού ο αρχηγός τους είναι σε κρίσιμη κατάσταση. ξέχασε όμως να γράψει ο υπεύθυνος ότι ο Ρώσος είχε εβραϊκή καταγωγή και οικογενειακές σχέσεις με σιωνιστές και το κράτος του Ισραήλ. Ίδιες σχέσεις έχει ο αρχηγός της Wagner. Ίδιες σχεδόν όλοι οι ολιγάρχες που έσπρωξαν τον Βλαδίμηρο να εισβάλλει. Το ωραίο όμως είναι άλλο. Τα παρασκήνια του ταξιδιού στην Μόσχα.

    Οι φίλοι της εσα ας κάνουν τον κόπο να ρωτήσουν όσους ήταν μαζί με τον Νίκο. Ξέρουν ποιοι πήγαν εκεί μαζί. Αν δεν μπορούν ας ρωτήσει καποιος τον Γιαννόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/4/22 1:58 π.μ.

      εκεί κατάντησε με την εμνοή του στο ουκρανικό ο κάποτε κραταιός μαύρος κρίνος

      να τρέχει απομονωμένος από όλους πίσω από την ΕΣΑ

      κρίμα

      κρίμα

      Διαγραφή
    2. Την διαφορετική άποψη την βαφτίσατε εμμονή. Την δυνατότητα σχολιασμού αδυναμία επιχειρημάτων. Και την ταύτιση απόψεων με την ΕΣΑ σε ένα και μόνο θέμα τρέξιμο και απομόνωση. Τα γεγονότα αγαπητέ σας διαψεύδουν, οι δεκάδες αναρτήσεις για την Ουκρανία ακόμη περισσότερο και τα καλύτερα θα έρθουν αφού επιμένετε να αναπαράγετε ψεύδη και παραμύθια, όχι της Χαλιμάς αλλά του Κρεμλίνου. Και αφήστε τα κρίμα κάλπικος ο συναισθηματισμός σας κάλπικος και ο ελληνισμός πολλών, που βλέπουν να καταστρέφεται η μεγαλύτερη ελληνική παροικία και χαίρονται για το γεγονός αυτό.

      Ο "εθνικισμός" που μισεί το Έθνος ένας γαλανόλευκος αντιφασισμός επιδοτούμενος παλιά από την Ουάσιγκτον και σήμερα από το Τελ Αβίβ και το Κρεμλίνο.

      Νίκη στα όπλα της Azov παρά τις μηχανορραφίες του δεξιού σκηνοθέτη τα ουρλιαχτά των τσακαλιών της αριστεράς και της συστημικής εφεδρείας που σνιφάρει λιβάνι από μοναστήρι της FSB.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος9/4/22 12:34 π.μ.

      10:59 μ.μ., πάντως μια φορά ο Γιαννόπουλος σε παλιά του συνέντευξη εδώ στον ΜΚ είχε αποκαλύψει πως τότε, μετά το φιάσκο της Μόσχας, είχε προτείνει να δοθεί η ηγεσία της ΧΑ στον Γκέκα...
      Συμπτωματικά μετά από λίγο ο Γιαννόπουλος βρέθηκε εκτός ΧΑ.
      Τελείως τυχαία!

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος9/4/22 11:04 π.μ.

      12:34, έχεις σύνδεσμο για την συνέντευξη εκείνη;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος9/4/22 2:00 μ.μ.

      Οι Wagner είναι σιωνιστές αλλά τα τσιράκια του kolomoisky αγνοί εθνικοεπαναστάτες.. Χαχαχα θλιβεροι μπολσεβίκοι της δεξιάς..

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος7/4/22 11:20 μ.μ.

    "...Από την πλευρά τους, πηγές του προεδρείου της Βουλής , όπως αναφέρει το thetoc, εξηγούν ότι το τάγμα Αζόφ θεωρείται από τους Ουκρανούς μέλος του τακτικού τους στρατού, παρά τις ενστάσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα. Όπως εξηγούσαν, για τα σχετικά βίντεο "Ελλήνων ομογενών στρατιωτών" που προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της ζωντανής ομιλίας Ζελένσκι ενημερώθηκαν δέκα λεπτά πριν ξεκινήσει η ομιλία. Τα βίντεο στα ουκρανικά έφτασαν πέντε λεπτά πριν την έναρξη στην ιδιωτική εταιρεία στην Καλλιθέα που είχε αναλάβει το τεχνικό κομμάτι της δύσκολης σύνδεσης. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν με αμηχανία ότι μπορεί να υπάρχει και κάποια ζήτημα με τη διερμηνεία και θα επανεξεταστεί το βίντεο, καθώς υπήρχε διερμηνεία από τα ουκρανικά στα αγγλικά και κατόπιν από τα αγγλικά στα ελληνικά..."

    Ποια είναι η εταιρεία στην Καλλιθέα και σε ποιον ανήκει. Περιμένεις Έλληνα εθνικιστή να σου βγάλουν εμφανίσιμο μαχητή μέσα στην βουλή; Την επόμενη ημέρα επικοινωνιακά θα είχαν χάσει οι κυβερνώντες. Καμία ένδειξη βαθμού ή στολής καμία απόδειξη για συμμετοχή στο τάγμα αζοφ το οποίο στην αρχή είχε 2500 μέλη και το pronews έγραφε ότι πολεμούν 7000 μόνο στην Μαριούπολη!!! αντικειμενική ενημέρωση πραγματικά. ο εν λόγω μίλησε ουκρανικά έγινε διερμηνεία στα αγγλικά και από κει στα ελληνικά. εκπρόσωπος του Εδεσσαϊκού σε σλαβική έκδοση. δεν είπε τίποτα που πολέμησε πόσο καιρό απέναντι σε ποιους. απλά παιδιά στείλτε βοήθεια κλπ.

    μικρό καλάθι παιδιά. είπαμε κάποιοι έχετε ονείρωξη με Τσετσένους και γουστάρετε σφαγή Ελλήνων επειδή έτσι είπε η προφητεία του Αγίου της ελεύθερης ώρας αλλά μην κάνετε λες και πήρατε την Πόλη.

    Ένας παγανοναζί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/4/22 6:44 π.μ.

      Το οτι το αζοφ καθαριζε Ελληνες δεν σε πειραξε τοσα χρονια;Μηπως οτι πολεμουν με βοηθεια του νατο;Για κοιτα ρε κατι εθνικοσοσιαλισταραδες,με μανδυα νεοφιλελευθερου νεοδημοκρατη.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/4/22 10:24 μ.μ.

      αρα πρεπει να παραδοθουν και οι νεομπολσεβικοι ρωσοι να ξανασηκωσουν τα σφυροδρεπανα στη μαριουπολη ;

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος7/4/22 11:45 μ.μ.

    Πλέον, οι μάχες στην Μαριούπολη επικεντρώνονται στις εγκαταστάσεις του τεράστιου εργοστασίου χαλυβουργίας, του Azovstal, και στο εργοστάσιο Λένιν που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι. Ότι και να λένε τα λαμόγια της εθνικοφροσύνης το Azov θα είναι πάντα για εμάς πύρινη ανάμνηση αντίστασης. Γούδης, Μακελείο, Προνιους, Σαμαράδες, Καραμανλήδες, απόστρατοι, κουρτογλοι, Αλέκος με γιλέκο, τσιπραίοι, γιάνηδες, όλοι με μια φωνή.... Άρα τους ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΑΖΟΦ ... αλήθεια είναι ότι κάποιοι εθνικοί διανοούμενοι συνυπέγραψαν με συριζαίους δηλώσεις κατά της ρωοοφοβίας;;;; Πόσα παίρνετε ρε πόρνες του Κρεμλίνου; Πρώτα κοιμηθήκατε με ΗΠΑ και Γερμανία τώρα με την Μόσχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παει το καψατε.Ζοφος το αζοφ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/4/22 10:46 μ.μ.

      όταν βγουν όλα τα στοιχεία στο φως για τις σφαγές και τους βιασμούς που έκαναν οι φίλοι σου οι Τσετσένοι στο όνομα του Βλαδίμηρου να βρείτε τρύπα να κρυφτείτε. Ίδια η Γιάλτα παραμένει στις σφαγές είτε με αστερόεσσα είτε με αστέρι. Και θα δείτε ποιος είναι τι. και μην νομίζετε η ενημέρωση περιορίζεται σε Δημητρούλια και Άρη. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε

      Νίκη της Αζοφ σημαίνει νίκη της Ευρώπης

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος8/4/22 2:50 π.μ.

    να ψοφησουν ολοι οι βρωμορωσοι και οι βρωμοουκρανοι!!!!!!!
    free greek konstantinupolis!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος8/4/22 3:30 π.μ.

    Ζελενσκι-αζοφ αδέρφια συνοδοιπόροι, μαζί εμφανίζονται για τα ίδια πολεμάνε, όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα και για τους χρήσιμους ηλίθιους κάθε πλευράς και απόχρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/4/22 1:39 μ.μ.

      Ζελενσκι,ισραηλ,νατο,αζοφ.Ειναι αδερφια ολοι τους.Τι δεν καταλαβαινετε;

      Διαγραφή
    2. Αν βρείτε στο διαδίκτυο φωτογραφίες και βίντεο χρόνια πριν με διαδηλώσεις και κινήσεις ενάντια στον ηθοποιό πρόεδρο προσέξτε δεν είναι κατασκευασμένο γεγονός αλλά η πικρή για εσάς αλήθεια.

      Διαγραφή
  14. Η μονταζιερα της φιλοσιωνιστικής δεξιάς δεν δούλεψε κατά την ομιλία του Ζελέ στη Κύπρο; Οι υπερασπιστές του ελληνικού πληθυσμού της Μαριούπολης δεν είχαν να πουν μια κουβέντα για τον μαρτυρικό ελληνισμό της Κύπρου; Εκεί δεν έγινε εισβολή και κατοχή;
    Δεν μας τα λέτε καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος8/4/22 9:11 π.μ.

    Το ΚΙΝΗΜΑ γιατί είναι τόσο φανατικά υπέρ του Πούτιν και κατά AZOV; Η στάση που κράτησαν οι υπόλοιπες ομάδες και κόμματα του χώρου ηταν πάνω κάτω η αναμενόμενη. Αυτή του ΚΙΝΗΜΑ ήταν έκπληξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/4/22 10:48 π.μ.

      Γιατί σε αντίθεση με τα γκαρσόνια και τους υποτακτικούς της πρεσβείας το ΚΙΝΗΜΑ έχει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/4/22 2:10 μ.μ.

      Εσύ γιατί είσαι τόσο φανατικά υπέρ Ουκρανών που δηλώνουν ότι πολεμούν τους Ρώσους ναζί;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος8/4/22 9:48 μ.μ.

      Γιατί το Κίνημα δεν θα φτάσει ποτέ το Άρμα..

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος9/4/22 12:37 π.μ.

      Γιατί άραγε με τρόπο τους χαρακτήρισε καραγκιοζάκους στην ομιλία του ο Γκέκας;
      Μπορεί, υποθέτω, κάτι παραπάνω να ξέρει!

      Διαγραφή
  16. Ανώνυμος8/4/22 9:39 π.μ.

    "Ο Μητσοτάκης και το παραδικαστικό του κύκλωμα με κρατούν παράνομα στη φυλακή, όχι λόγω κάποιας πράξης μου, αλλά μεταχειριζόμενοι την άθλια συκοφαντία περί δήθεν "ναζιστικής ιδεολογίας". Την ίδια στιγμή, όχι μόνο δίνουν κοινοβουλευτικό βήμα στους πραγματικούς ναζί του τάγματος Αζόφ (που αποτελούν επισήμως μονάδα του ουκρανικού στρατού), αλλά τους εξοπλίζουν με όπλα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτές τις βρώμικες μεθοδεύσεις, που πλήττουν το εθνικό συμφέρον και το Πολίτευμα της χώρας, θα τις πληρώσει πολύ ακριβά στις εκλογές η ανθελληνικη παράγκα της ΝΔ"

    Ηλίας Κασιδιάρης πρόεδρος κόμματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/4/22 10:49 π.μ.

      Αδωνις Πλεύρης Βορίδης Κασιδιάρης.. Και οι δηλώσεις μετάνοιας καλά κρατούν..

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος11/4/22 11:43 π.μ.

      Το πιο χοντρό που υπονοεί εδώ ο παλιός μπακαλομαγκάκος του χοντρού είναι άλλο, 9:39!
      Δεν καταγγέλλει το ότι ποινικοποιούν κάποια ιδεολογία, όχι: Απλά διαρρηγνύει τα ιμάτιά του πως αυτός ο ίδιος δεν έχει σχέση με αυτήν και πως είναι φυλακή επειδή τον έχουν συκοφαντήσει πως τάχα έχει!!!
      Δηλαδή εντάξει με την Ιερά Εξέταση της δημοκρατίας, κανένα πρόβλημα με την καταδίωξη και φυλάκιση κάποιων με "λάθος ιδέες" και αν ακόμα το κατηγορητήριο ήταν μόνο οι "ιδέες" τους, όλα καλά ως εκεί!

      Το μόνο πρόβλημα για το μελαχροινό παιδί είναι πως αυτός δεν έχει καμία σχέση με λάθος ιδέες, αυτός είναι καθαρός και με "σωστές ιδέες" και άδικα τον έχουν έγκλειστο αφού κάποιοι κακόβουλοι τον συκοφάντησαν ως δήθεν Ε/Σ!!!

      Άρα ιεροεξεταστές πάτε να κυνηγήσετε τους πραγματικούς Ε/Σ, σαν να τους λέει, και όχι εμένα, τι δουλειά έχω εγώ με δαύτους!

      Τ'ακούσατε προβατάκια γτπ;

      Διαγραφή
  17. Ανώνυμος8/4/22 9:58 π.μ.

    η ανάρτηση του Γιώργου Φλωρίδη στο Facebook:

    «Προς το λαό της Ελλάδας

    Ο φασισμός του Μουσολίνι, χτύπησε την Ελλάδα πισώπλατα, δολοφονικά και ξετσίπωτα. Σήμερα όλοι οι Έλληνες παλαίουμε για τη λευτεριά, την τιμή, την εθνική μας ανεξαρτησία. Η πάλη θα είναι δύσκολη και πολύ σκληρή. Μα ένα έθνος που θέλει να ζήσει πρέπει να παλεύει, αψηφώντας τους κινδύνους και τις θυσίες. Ο λαός της Ελλάδας, διεξάγει σήμερα έναν πόλεμο ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ, ενάντια στο φασισμό του Μουσολίνι. Δίπλα στο κύριο μέτωπο και ο κάθε βράχος, κάθε ρεματιά, το κάθε χωριό, καλύβα με καλύβα, η κάθε πόλη σπίτι με σπίτι, πρέπει να γίνει φρούριο του ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ. Κάθε πράκτορας του φασισμού πρέπει να εξοντωθεί αλύπητα.

    Στον πόλεμο αυτό που διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά, όλοι μας πρέπει να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας δίχως επιφύλαξη».

    Είναι η επιστολή που απηύθυνε προς τον Ελληνικό λαό την 31η Οκτωβρίου 1940, από τις φυλακές της Κέρκυρας ο ηγέτης τότε του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης.

    Αν στη θέση των ονομάτων της επιστολής Ζαχαριάδη:

    Όπου «Ελλάδα» και «Έλληνες» βάλουμε τα ονόματα «Ουκρανία» και «Ουκρανοί»

    Όπου «Μουσολίνι» βάλουμε το όνομα «Πούτιν»

    Όπου «Μεταξά» βάλουμε το όνομα «Ζελένσκυ»

    Τότε ο κ. Κουτσούμπας, το ΚΚΕ και λοιποί τεθλιμμένοι συγγενείς της Αριστεράς, έχουν όλες τις απαντήσεις που θέλουν.

    Ο αγώνας που διεξάγει σήμερα ο Ουκρανικός λαός απέναντι στη φασιστική εισβολή του Πούτιν, είναι ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ.

    Στους Εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες, είναι απαραίτητη η Εθνική Πανστρατιά, όπως αυτή που επιτεύχθηκε στο Ελληνικό Έπος του 1940. Άρα συμμετέχουν και πολεμάνε όλοι, υπό την Εθνική ηγεσία, ανεξάρτητα αν αυτή είναι Μεταξάς, Τσώρτσιλ ή Στάλιν.

    Για τη Μονάδα Αζόφ, ο Κώστας Ονισένκο και ο γενναίος Έλληνας Πρόξενος στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης, μας έχουν ενημερώσει ότι έχει υπαχθεί πλήρως στον Ουκρανικό στρατό και τις διαταγές της κυβέρνησης. Και προφανώς δεν αγωνίζεται για την επιβολή του Ναζισμού στην Ουκρανία, όπως υπονοούν εκ του πονηρού κάποιοι, ενισχύοντας τα γελοία επιχειρήματα του Πούτιν ότι η φασιστική του εισβολή έγινε για την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/4/22 12:52 μ.μ.

      Γενναιος προξενος;λιγο προσοχη στα λεγομενα σας νεοδημοκρατες.Ξεβρακωθηκατε,και το Αζοφ και το νατο,και ο αρχηγος σας ο μητσοτακης.Οι μασκες επεσαν.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/4/22 2:13 μ.μ.

      Τώρα εμφανίστηκε και η αληθινή αντιφασιστική ΟΑΚΚΕ. Τέλεια!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος8/4/22 6:50 μ.μ.

      Στειλε επιστολη, δωσε λογαριασμο και οι νατοικοι φιλελευθεροι θα σου βαλουν το κατι τις.Το Αζοφ ψοφησε το πηρατε χαμπαρι,μαριονετες του νατο;καλα κολυβα

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος8/4/22 7:32 μ.μ.

      Ποια Οακκε βρε νεοδημοκρατικες καρικατουρες;

      Διαγραφή
  18. Ανώνυμος8/4/22 7:38 μ.μ.

    Το Τάγμα Αζόφ δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στις ρωσικές δυνάμεις και αποδείχτηκε πολύ δύσκολη υπόθεση η εξουδετέρωσή του.

    Κανείς δεν γνωρίζει ακόμα πόσα στελέχη του Τάγματος έχουν επιβιώσει και βρίσκονται οχυρωμένα στο Αζόφσταλ, καθώς οι απώλειές του είναι πολύ μεγάλες.

    Οι Ρώσοι υπολογίζουν πως από την αρχική δύναμη των 14.000 μαχητών έχουν απομείνει περίπου 3.000.

    Αν τα παραπάνω τα γράφει το pronews φανταστείτε πόσο κράτησαν οι Ουκρανοί. Και φυσικά δεν μιλάμε μόνο για Azov αλλά και για άλλες δυνάμεις. Αλέκο όσο και να χτυπιέται η φάρα σου για τους σατανιστές του Συντάγματος η αλήθεια είναι μία. Παλλαϊκή αντίσταση στην περιοχή με συμμετοχή της ελληνικής ομογένειας. Η εισβολή ένα φιάσκο που φέρνει φέρετρα πίσω όπως έγινε και στο Αφγανιστάν και στην Τσετσενία. Δεν μπήκαν με σημαίες του Τσάρου ή με σβάστικες με κομματικές σημαίες μπήκαν των πολιτικών εγγονών του κόμματος που έστειλε στην πείνα την χώρα. Μαύρη σελίδα του χώρου η άνευ όρων υιοθέτηση του ρωσικού αφηγήματος ενός Ντούγκιν που ο φιλοτουρκισμός του ξεπερνάει κάθε όριο με εμπροσθοφυλακή τους Τσετσένους. Αυτοί είστε κάποιοι ψεύτες και όργανα της κάθε πρεσβείας. Τιποτένιοι που ονειρεύονται ότι ο Μόσκοβος θα τους δώσει την Πόλη. Παραμυθατζήδες παλιά με μαύρους ήλιους σήμερα με την κορδέλα του αντιφασισμού. Ευτυχώς ήρθε το ουκρανικό και έπεσαν οι μάσκες για πολλά. Στα συν οι αυτόνομοι Αθηνών και Θεσσαλονίκης τα άτομα του Γκέκα οι μαύροι κρίνοι δύο τρία πρόσωπα κάποιοι από Κύπρο ανοιχτά και πάλι με το δίκαιο Νίκη στους εθνικιστές φωτιά στους εισβολείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος8/4/22 8:04 μ.μ.

    Δημοκρατία, Ναζισμός, Σοσιαλισμός, Οικολογία, Ευρωπαϊκές «αξίες», αξεπέραστο ποτ-πουρί, Slava ukraini, το ουκρανικό ΛΟΑΤΚΙ κίνημα μαζεύει δωρεές για το τάγμα Αζόφ που ο συριζα London προσπαθεί να πείσει το κοπάδι του ότι δεν είναι αυτό που φαίνεται γιατί ο πρέσβης τους έχει κακομάθει με τα Ferrero Rocher, ο Αναστάς κι ο Μιχαήλ στη βουλή support group στην εμφάνιση του κλόουν καταχειροκροτούμενοι από βουλευτές μέσα μέχρι οπαδούς ε/σ γκρουπούσκουλων έξω, ο Πορτοσάλτε κλασικά σε ρόλο σφουγγοκωλάριου, σε ουκρανικό καφέ μια ξανθιά κούκλα απολαμβάνει το espresso της σε φλιτζάνι όπου τα δύο “s” είναι γραμμένα με τη γνωστή γραμματοσειρά των εσες, σαν να λέμε η παρακμιακή pop κουλτούρα του Andy Warhol στην Ουκρανία του 2022, μια άλλη ξανθιά κούκλα λίγο παρακάτω μουσκεύει το βρακάκι της στη θέα του Wolfsangel, ναζισμός με όρους lifestyle, στις κολόνες του Κίεβου κάτι κακομοίρηδες δεμένοι με μεμβράνη τροφίμων και τα παντελόνια κάτω, ανώτερος πολιτισμός, λίγο παρακάτω σε εμπορικό κέντρο ξέχειλο από αμερικάνικα σκουπίδια-προϊόντα δεσπόζει η σβάστικα, αιχμάλωτοι πολέμου πυροβολούνται πισώπλατα έχοντας δεμένα τα χέρια, η τιμή του εθνικοσοσιαλιστή στρατιώτη γαρ, Εβραίοι στο τοίχος των δακρύων με υψωμένο το δεξί χέρι στον γνωστό χαιρετισμό, ο γιος του πλανητάρχη Μπάιντεν καίγοντας μανιωδώς επιβαρυντικά στοιχεία για βιολογικά όπλα, σνιφάρει ακόμη μια γραμμή ενθυμούμενος με νοσταλγία τα ξανθά παιδάκια που πηδούσε για ένα δολάριο εκεί πέρα, κάπου, όπου ζουν οι υπάνθρωποι της Ανατολής, η Νούλαντ που μοίραζε κουλουράκια στους Αζόφιους του Μειντάν αποκαλεί το Τατάρ πρόεδρο, ακροδεξιοί σοκαρισμένοι απ’ τα τάγματα, οι κουκουέδες μέσα στα νεύρα που ο Πούτλερ όπως πρέπει να τον αποκαλούμε για να μη στεναχωρούμε το δημοκρατικό τόξο, μίλησε με άσχημα λόγια για την εσσδ, αναρχικοί αγανακτούν με την Μπούτσα και θυμούνται ακόμη μια φορά τη Σρεμπρένιτσα, τότε που έλεγαν καλά του κάνει το νάτο του χασάπη του Μιλόσεβιτς, όλο το φιλελεύθερο σκυλολόι στα κοινωνικά δίκτυα που μέχρι πριν ένα μήνα έσπρωχνε το stuff του Μπουρλά ανεμίζει πλέον ουκρανικές σημαίες, κάποιοι πρώην έμμισθοι υπάλληλοι της ΕΕ έχουν το θράσος να κουνάνε το δάχτυλο και να νουθετούν, και αν όλο αυτό δεν είναι μια Disneyland εμπλουτισμένη με στοιχεία αμερικάνικου b-movie του 1950 και γερμανικής τσόντας του 1970, σε σκηνοθεσία γνωστού Εβραίου και παιδόφιλου σκηνοθέτη, ε τότε είναι η ώρα όχι να κόψουμε αλλά να ξεκινήσουμε τα σκληρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/4/22 9:23 π.μ.

      Αδερφέ έγραψες. Αυτό είναι το σουρεαλιστικό σκηνικό και κάποιοι επιμένουν για ρούβλια του Κρεμλίνου κλπ στην πιο πιστή αποικία του σιωνισμού.

      Διαγραφή
  20. Ανώνυμος8/4/22 8:14 μ.μ.

    Τελικα ολες εσεις οι παραφυαδες γιατι εισαστε με την γραμμη νατο και μητσοτακη;μηπως δεν εχετε ουδεμια σχεση με εθνικοσοσιαλισμο,και λειτουργειτε σαν τριτος πολος υπερ της νδ και του συριζα;γιατι ταυτιζεστε σε πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος8/4/22 8:21 μ.μ.

    Αποκωδικοποίηση: Λαμπράκης στέλεχος της ΕΔΑ πρώην συνεργάτης του κατοχικού πρωθυπουργού Λογοθετόπουλου και στους Ολυμπιακούς του Βερολίνου με τεταμένη την δεξιά μπροστά στον Χίτλερ. Πήρε προαγωγή και έγινε διευθυντής κλινικής επί Γερμανών. Το παρακράτος του Καραμανλή τον τρώει μέσω γνωστών ακροδεξιών της εποχής αν και ο Τίγρης στο διαδίκτυο λίγο πριν πεθάνει λέει ότι το αποτελείωσαν οι της ΕΔΑ μέσα στο ασθενοφόρο.

    Αμφιάλη. Συμπλοκή με Φύσσα μπροστά σε Δίας μέσα σε ρεύμα με κίνηση από τον Ρουπακιά που δήθεν δεν τον ήξερε. Συνοδηγός του Ρουπακιά πρώην αστυνομικός. Επί αρκετή ώρα η ελας δεν επενέβη. Λαϊκή φιγούρα της αντιφα σε εργατική συνοικία θύμα ενός πρώην κνίτη.

    Κορμοράνοι. Ιράκ 1991 εισβολή των ΗΠΑ και ένας κορμοράνος με πετρέλαιο μαζί με την δήθεν εντολή του Σαντάμ για διακοπή ρεύματος σε θερμοκοιτίδες νεογνών μαζί με τα κλάματα μιας νεαρής τα δύο εμβληματικά σημάδια της αμερικανικής εκστρατείας που καταστρέφει το Μπααθικό Ιράκ για χάρη του Ισραήλ. Ο κορμοράνος καμία σχέση με το Ιράκ. Ήταν από κηλίδα σε άλλη περιοχή.

    Μπρειβικ. Νορβηγός νεοναζί (;) που δηλώνει και αντιναζί με χόμπι την στολή της στοάς γκόμενο Πακιστανό και μόνιμη κατοικία δίπλα σε βάση του ΝΑΤΟ. Το δήθεν μανιφέστο του έχει μεταφραστεί στα ελληνικά και έχει προβληθεί σε μπλογκς ύποπτα. Μάρτυρες που βρέθηκαν στο νησί της κατασκήνωσης όπου και δολοφονήθηκε η νεολαία του εργατικού κόμματος μίλησαν για περισσότερους δράστες από έναν με άγνωστη προφορά που θύμιζε μέση Ανατολή και εκπαίδευση σε εκτελέσεις. Την εποχή εκείνη η νεολαία του κόμματος καλούσε σε κατάργηση του ισραηλινού απαρτχάιντ και σε μποϋκοτάζ των Ισραηλινών προϊόντων. Την ώρα της επίθεσης τα εκατοντάδες πλωτά των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσαν στο σύνολο τους αδυναμία για επιχείρηση και διάσωση.

    Μέλος της azov που θυμίζει οπαδό της Ρόμα από το Μενίδι σε τριπλή μετάφραση μιλάει στην βουλή και δέκα λεπτά πριν έχει δοθεί το λινκ. Στην πρώτη γραμμή όμως δεν λέει κάτι ουσιώδες ενώ βγαίνει φάτσα κάρτα από την νο1 επικηρυγμένη περιοχή που τους ψάχνουν οι άγγελοι του Καντίροφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος8/4/22 8:35 μ.μ.

    https://www.tanea.gr/2022/04/08/world/poioi-einai-oi-rosoi-neonazi-misthoforoi-tis-organosis-rusich-pou-droun-sti-xora/

    Αλέκο για δες εδώ. μην ξεχάσεις να αναφέρεις στο επόμενο άρθρο σου και τους Ρώσους σατανιστές κακούς νεοναζί έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος8/4/22 9:54 μ.μ.

    Θα γράψετε κάτι για την ηρωική 14η Ουκρανική (Γαλικιανή) Μεραρχία των Waffen SS; Κάποτε το περιοδικό Χρυσή Αυγή (αρχές δεκαετίας 90) είχε ένα θαυμάσιο άρθρο-αφιέρωμα στους ημίθεους αυτούς της Ευρώπης. Και με φοβερή εικονογράφηση...
    Ευρώπη και Εθνικοσοσιαλισμός δίχως τον Μύθο των SS δεν υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος8/4/22 10:57 μ.μ.

    Της Μαριούπολης τα νικητήρια! Σήμερα του Ακαθίστου η Υπέρμαχος Στρατηγός απελευθέρωσε την πόλη της ! Ο Ρώσικος στρατός απελευθέρωσε και το λιμάνι! ”Χαίρε λιμήν ακλυδώνιστε/χαίρε πολεμουμένων προπύργιον”! Ανήμερα του Ακαθίστου έπεσε και το τελευταίο προπύργιο των Αζοφιστών στη Μαριούπολη. Πιάσαμε λιμάνι.

    από dimpenews

    χωρίς βότκα το παραλήρημα. πανηγυρίζουν οι ελεήμονες χριστιανοί του Καντίροφ ... συγνώμη μισθοφόροι ... ισλαμιστές ντε ... για την κατάληψη του λιμανιού. Σαράντα μέρες τους πήρε και οι Αζοφ ακόμη να παραδοθούν. και όχι μόνο δεν παραδόθηκαν αλλά έστειλαν πολλούς για το ρυάκι δίπλα στο ρύζι 🍚 που περιγράφει το ιερό Κοράνιο

    Azov Σπαρτιάτες Θυσία Μαριούπολη

    κλείστε τα μάτια κάντε ησυχία από τον Δομοκό ο Ηλίας χτυπάει τον ουκρανικό φασισμό με τιτιβισμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος10/4/22 3:45 μ.μ.

    9:48 και 12:37, άδικα ζορίζεσαι σε έχουμε καταλάβει όλοι. Νομίζεις πως με μαεστρία σπέρνεις διχόνοιες, αλλά αρκέσου στους νυχτερινούς περιπάτους σου .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος10/4/22 3:48 μ.μ.

    Βγήκατε όλοι οι τιποτένιοι και οι πουθεναδες να μιλήσετε για το ΚΙΝΗΜΑ. Το ΚΙΝΗΜΑ το οποίο δραστηριοποιείται αυτή την στιγμή σε όλη την Ελλάδα με συνεχόμενες δράσεις και πυρήνες παντού, παίρνοντας τον εθνικοσοσιαλισμό στις πλαστές του όταν όλοι εσείς είστε ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ. Αν ήταν καραγκιοζακοι θα τους πρόβαλε ο Μαύρος Κρίνος ως ποιοτική ομάδα του χώρου; Δεν νομίζω. Αλλά καθίστε εσείς να ακούτε τις φλυαρίες του ..... και ..... Βίκινγκ. Για μέχρι εκεί είστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/4/22 6:59 μ.μ.

      Αν σας είχε μείνει ελάχιστη τσίπα θα είχατε αυτοκτονήσει. Η τενεκεδίλα σας βροντάει και φαντάζεστε πως γίνεστε κάτι.
      Μη μιλάτε για ΕΣ. Υπό ΕΣ θα είσασταν νεκροί από καιρό.
      Βγήκατε και εσείς τώρα στο χρηματιστήριο κι ότι πιάσετε... Να ευχαριστάτε που δεν φαίνεστε!

      Διαγραφή
  27. Ανώνυμος10/4/22 5:48 μ.μ.

    αρίστο για μια ακόμη φορά είσαι απογοητευτικός. Αν νομίζεις πως μπορείς να φυτιλιάσεις τις σχέσεις μεταξύ προσωπικοτήτων και οργανώσεων, είσαι γελασμένος. ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΈΝΑΣ, ΔΕΝ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.