«Όσο πιο ψηλά πετάμε, τόσο πιο μικροί φαινόμαστε σ’ αυτούς που δεν μπορούν να πετάξουν» - Φρειδερίκος Νίτσε: Λίγα λόγια για την Ουκρανία (γράφει ο Γιώργος Δημητρούλιας)


Ο Γιώργος Δημητρούλιας με τον Andriy Biletsky ηγέτη της πολιτικής πτέρυγας του Συντάγματος Azov

Με αφορμή το Ουκρανικό ζήτημα παρατηρήθηκε στον λεγόμενο «χώρο» ένας «διχασμός» σχετικά με τις αντιμαχόμενες πλευρές. Η ανεπαρκής ενημέρωση και η προπαγάνδα όλων των πλευρών, τα συμφέροντα και οι προκαταλήψεις, οι επαφές των ξένων πρεσβειών με την ξενόδουλη αστική ακροδεξιά και η επιρροή τους στα ΜΜΕ, ο ρόλος της ηγεσίας της ελλαδικής εκκλησίας και η παραπληροφόρηση του διαδικτύου θολώνουν την εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει.

Μετά την αποκλειστική συνέντευξη του πρώην συμβούλου της Azov, Άρη Αρίωνος - δείτε εδώ - (η οποία αναδημοσιεύτηκε σε γνωστή εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας χωρίς την έγκριση της συντακτικής μας ομάδας και προκάλεσε αντιδράσεις λόγω των απόψεων που περιείχε) καθώς και η συγκλονιστική μαρτυρία του από το μέτωπο που ακολούθησε σε γνωστό διαδικτυακό κανάλι - δείτε εδώ - δίνουμε σήμερα το βήμα - παρά τις όποιες διαφωνίες - σε έναν ακόμη συμπατριώτη που γνωρίζει καλά την Ουκρανία και το εκεί εθνικιστικό κίνημα. 

Δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Δημητρούλια πρώην δημοτικό σύμβουλο της Καλαμάτας και υπεύθυνο των εκδόσεων «Το Αντίδοτο». Αποχώρησε από την «Χρυσή Αυγή» - της οποίας υπήρξε υπεύθυνος εξωτερικών επαφών επί σειρά ετών - καθώς και την τοπική οργάνωση της Καλαμάτας το 2010, συμμετείχε στην «Ελληνική Δράση» και διατηρεί εδώ και χρόνια επαφές με τα εθνικιστικά κινήματα στην Ευρώπη. 

Υπήρξε ένας εκ των εκδοτών του περιοδικού «Έλληνας Εργάτης» δηλώνει μελετητής της «Τρίτης Θέσης» και προσφάτως ήταν καλεσμένος σε διαδικτυακή εκπομπή για την «Εθνικιστική Αριστερά»

Ένα γεγονός που ενόχλησε πολλούς είναι ότι τον Οκτώβριο - Νοέμβριο του 2016 είχε πάρει μια αποκλειστική συνέντευξη κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο στρατηγείο της Azov (συμμετείχε και σε συνέδρια των Ουκρανών) για το αυτόνομο περιοδικό «Ανάκτηση» την οποία αν κριθεί σημαντικό θα αναδημοσιεύσουμε σε .pdf στο άμεσο μέλλον ...




Γράφει ο Γιώργος Δημητρούλιας

«Στν καφεν π᾿ ξω σν μπέης ξαπλωμένος,
το λιου τς κτνες χόρταγα ρουφ,
κα στν φημερίδων τ νέα βυθισμένος,
κανέναν δν κοιτάζω, κανέναν δν ψηφ.

Σ μία καρέκλα τὅ να ποδάρι μου τεντώνω,
τ λλο σ μίαν λλη, κι λίγο παρεκε
φήνω τ καπέλο, κα ρχιν μ τόνο
τος πουργος ν βρίζω κα τν πολιτική.

Ψυχή μου! τί λιακάδα! τί ορανς ! τί φύσις !
χνίζει μπροστά μου καϊμακλς καφές,
κι γ κατεμπνευσμένος γι λα φέρνω κρίσεις,
κα μόνος μου τς βρίσκω μεγάλες κα σοφές.

Βρίζω γγλέζους, Ρώσους, κα ποιους λλους θέλω,
κα στρίβω τ μουστάκι μ᾿ γέρωχο πολύ,
κα μέσα στ θυμό μου κατ διαόλου στέλλω
τν διον αυτό μου, κα γίνομαι σκυλί.

Φέρνω τν νον στν Διάκο κα ες τν Καραΐσκο,
κατενθουσιασμένος τ γένια μου μαδ,
τν λληνα ες λα νώτερο τν βρίσκω,
κι πάνω στν καρέκλα χαρούμενος πηδ.

Τν φίλη μας Ερώπη μ πέντε φασκελώνω,
πάνω στ τραπέζι τν γρόθο μου κτυπ...
χύθη καφές μου, τ ροχα μου λερώνω,
κι σες βλαστήμιες ξέρω ρχίζω ν τς π.

Στν καφετζ ξεσπάω... φωτι κι κενος παίρνει.
μέσως νω κάτω το κάνω τν μπουφέ,
τν βρίζω κα μ βρίζει, τν δέρνω κα μ δέρνει,
κα τέλος... δν πληρώνω δεκάρα τν καφέ».

Γεώργιος Σουρής (1853 - 1919)

Το 1780 άρχισε να χτίζεται η Μαριούπολη στην ανατολική ακτή της Αζοφικής θάλασσας από Έλληνες που έφυγαν από την Κριμαία για να γλυτώσουν τον μουσουλμανικό ζυγό. Εκεί εγκαταστάθηκαν με την άδεια και την βοήθεια της Τσαρίνας Αικατερίνης της Β’ και όχι μόνο διέπρεψαν στο εμπόριο και την ναυτιλία, αλλά δημιούργησαν και μια αυτόνομη περιοχή στο κέντρο του Πριαζόβιε με την δική τους αυτοδιοίκηση που είχε Ελληνική Δούμα (Βουλή) στην Μαριούπολη με τα δεκάδες ελληνικά χωριά.

Ποιος να φανταστεί λοιπόν αφού γλύτωσαν από τα νύχια του Ισλάμ, του Στάλιν και των μπολσεβίκων αυτή η τρίτη πιο συμπαγής ελληνική μειονότητα θα σφαγιαστεί on camera από τους χρυσοπληρωμένους μουσουλμάνους πραιτοριανούς Τσετσένους του θαυμαστή του Στάλιν, Πούτιν, που υποστηρίζεται από τριών κατηγοριών Ελλαδίτες που δουλεύουν συνειδητά ή ασυνείδητα για τα συμφέροντα της φιλελεύθερης καπιταλιστικής Ρωσίας. 

Οι Μεσσιανικές Προεκτάσεις της Τρίτης Ρώμης.

Πρώτη από τους Σλάβους ηγεμόνες που βαπτίσθηκε χριστιανή ήταν η βασίλισσα Όλγα, αλλά ο εγγονός της Μέγας Πρίγκιψ  του Κιέβου Βολοντίμιρ, το 988,  έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να βαπτιστεί όλος ο Σλαβικός λαός. Παρόλα αυτά η σλαβονική και όχι η ελληνική ή λατινική γλώσσα υπήρξε το όχημα διάδοσης του Χριστιανισμού στη Ρως. Παρότι η Εκκλησία του Κιέβου κοιτούσε προς την Πόλη, από την οποία κληρονόμησε το δόγμα, δεν κληρονόμησε μαζί και την κλασσική γραμματεία, την ελληνική φιλοσοφία ή την θεολογία των Πατέρων. Η σλαβονική παρέμεινε η επίσημη γλώσσα της Ρωσίας έως την εποχή του Μεγάλου Πέτρου (Ρομανόφ) και θεωρείται υπεύθυνη για τον πολιτιστικό αποκλεισμό των Ρώσων αφού η άγνοια της ελληνικής απέκοψε αυτούς από την μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης  και την αρχαία γραμματεία, η οποία έφθασε σε αυτούς πολύ μετά, την εποχή του Διαφωτισμού.

Έτσι λοιπόν αυτό που κράτησαν γιατί τους ήταν και πιο οικείο ήταν ο μοναχικός σκοταδισμός της Παλαιολόγειας περιόδου που είναι και ο βασικός υπεύθυνος της πτώσης του Βυζαντίου. Σαν να μην έφτανε αυτό το 1439 μόλις ο αυτοκράτορας Μανουήλ Β’ Παλαιολόγος ζήτησε βοήθεια από τους Φράγκους, στην σύνοδο Φερράρας – Φλωρεντίας για να αντιμετωπίσει τους Τούρκους, ο σλάβος ηγεμόνας Βασίλι ερμήνευσε την βοήθεια των Φράγκων σαν προδοσία και υποταγή στην Ρώμη και φυλάκισε τον Μητροπολίτη Ισίδωρο που είχε στείλει η Κωνσταντινούπολη.

Μετά την μεταφορά της Εκκλησιαστικής Αρχής από το Κίεβο στην Μόσχα καλλιεργήθηκε η αντίληψη ότι αφού απέτυχαν και η πρώτη Ρώμη και η Νέα Ρώμη (Κων/πολη), η Τρίτη Ρώμη είναι αυτή που ο Θεός έχει επιλέξει για να οδηγήσει την ανθρωπότητα στην Σωτηρία. Η «Αγία Ρως» ήταν ο νέος περιούσιος λαός μέρος του Θεϊκού σχεδίου για την ανθρωπότητα στον οποίο είχε μετατεθεί το βάρος που άλλοτε βάρυνε τους Ισραηλίτες, να διαδώσουν το μήνυμα του Θεού και να φωτίσουν τα έθνη ... Αυτή η θεωρία της Τρίτης Ρώμης οδήγησε και στο Σχίσμα - ρασκόλ που έγινε επί Πατριαρχίας Νίκωνα, όταν προσπάθησε να εναρμονίσει τις ρωσικές λατρευτικές πρακτικές με τις ελληνικές. Αυτό όμως έγινε αισθητό σαν απόκλιση από την ρωσική παράδοση και αυτή η εισβολή ελληνικών συνηθειών θεωρούσαν ο σλάβοι ότι μόλυνε την ρωσική ορθοδοξία και αναιρούσε τον χριστιανικό χαρακτήρα του κράτους. Την ίδια εποχή μόλις η θέση του Πατριάρχη Νίκωνα χήρευσε, το 1700 ο Τσάρος Πέτρος δεν κίνησε την διαδικασία διαδοχής αλλά την διοικούσε ένας γραφειοκράτης που ήταν όργανο του εκάστοτε Τσάρου ως το 1917 που έγινε η Επανάσταση. Κάτι ανάλογο που γίνεται και σήμερα με τον Πούτιν και τον πρώην πληροφοριοδότη της KGB Κύριλλο.

Και κάτι τελευταίο: από την περίοδο του 2000 περίπου που άρχισε η ρωσική προπαγάνδα στην Ελλάδα, υβρίζονταν όλοι οι Μητροπολίτες που συναινούσαν στο να δημιουργηθεί Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία με την δικαιολογία ότι αυτό ήταν υπόθεση του Πατριαρχείου Μόσχας. Ουδέν ψευδέστερον και εξηγούμαι. Το 1685 ο Μέγας Πέτρος ζήτησε με επιστολή του στον Οικουμενικό Πατριάρχη Διονύσιο Δ’, να μεταβιβάσει την Μητρόπολη Κιέβου στην δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Μόσχας. Απαντώντας ο  Διονύσιος έδωσε το δικαίωμα στον Πατριάρχη Μόσχας να χειροτονεί τον Μητροπολίτη Κιέβου, αλλά κατέστησε σαφές ότι το Πατριαρχείο δεν αποποιείται την δικαιοδοσία του επί της Μητροπόλεως Κιέβου και δεν μεταβίβαζε αυτή στο Πατριαρχείο Μόσχας.

Οι «Άγιοι Πατέρες» της κονόμας!

Έτσι περίπου δυο δεκαετίες πριν οι Ρώσοι ξεκίνησαν στην Ελλάδα έναν «υβριδικό πόλεμο» που ένας από τους σκοπούς του είναι ο προσεταιρισμός Μητροπολιτών της ελλαδικής Εκκλησίας και ηγουμένων του Αγίου Όρους. Φαίνεται μπροστά στον Μαμωνά κάποιοι από τους «Άγιους Πατέρες» ξέχασαν τα ρωσικά σχέδια εποικισμού και διεθνοποίησης του Άθωνος, την αρπαγή του Πατριαρχείου Αντιοχείας και τα προβλήματα που μας προξένησε στους Αγίους Τόπους η «Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Εταιρεία» που έφτιαξε η Ρωσία και συνεχίζει σήμερα, αλλά και την Βουλγαρική Εξαρχία που ενθάρρυνε η Ρωσία με τον εκβουλγαρισμό ελληνικών πληθυσμών, και άρχισαν τα σούρτα – φέρτα με λείψανα και λοιπά άγια είδη που έχουν κάποιες Μητροπόλεις και Μονές του Αγίου Όρους, όταν ένας Ρώσος πρώην Καγκεμπίτης τους έκανε τα απαραίτητα κονέ. Οι κάτοικοι της Κέρκυρας γράφουν σε επιστολή τους ότι η Μητρόπολή τους έχει μετατραπεί σε μια «προσοδοφόρα ντίσνεϋλαντ» για τους Ρώσους πιστούς και αν κάποιος ιεράρχης τους έχει πάρει χαμπάρι και έχει αντισταθεί είναι διατεθειμένοι οι Ρώσοι να χρησιμοποιήσουν κάθε όπλο, όπως έκαναν στην Αλεξανδρούπολη που ήθελαν να κάνουν ρωσικό ναό αλλά ο Μητροπολίτης Άνθιμος αντιστάθηκε με αποτέλεσμα να εξοργισθούν και να βάλουν τον παλαιό αρχιμανδρίτη που ήταν καταδικασμένος για σεξουαλική παρενόχληση να μαζέψει υπογραφές για την ίδρυση σχισματικής παλαιοημερολογίτικης εκκλησίας.

Οι «μπουκωμένοι» ρωσόπληκτοι και οι «χρήσιμοι ηλίθιοι»!

Εσχάτως έχουν λυσσάξει να μας πείσουν ότι για την ρωσοφιλία φταίνε οι αρνητές των εμβολίων, οι ψεκασμένοι δηλαδή, που είναι και ακροδεξιοί. Έλα όμως που περισσότερες ρωσικές χορηγίες από αυτές που έχει πάρει η Μονή του Αγίου Παντελεήμονα που είναι Ρωσική, έχει πάρει η Μονή Βατοπεδίου του Εφραίμ (τον οποίο συνάντησε ο Πούτιν) που παρήλαυνε όλη η κυβέρνηση της καθώς πρέπει δεξιάς του Κώστα Καραμανλή του νεότερου. Για τους τηλεπωλητές τι να πούμε; Ο ένας έγινε γενικός αρχηγός της ΝΔ και ο άλλος ο παλαιοπασόκος είναι πολιτικός λαγός του Μητσοτάκη για να μην υπάρξει γνήσια εθνικιστική κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Υπάρχουν και μερικά πολιτικά νούμερα που το παίζουν πολιτικοί παράγοντες της ακροδεξιάς και άλλοι άκαπνοι απόστρατοι «αναλυτές» που περιμένουν μπας και τους λυπηθεί η ρωσική πρεσβεία και τους ρίξει κανά φραγκάκι να λαδώσει το άντερο τους.

Α ρε Αλέξη, ποιους είχες μαζέψει!

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έγινε καμμιά σοβαρή συζήτηση για τα αίτια κατάρρευσης της ΕΣΣΔ και επειδή οι αριστερές ιδέες ηγεμονεύουν σε αυτόν τον τόπο σειρά δεκαετιών, βλέπουμε σε όλο το πολιτικό φάσμα μια ταύτιση ιδεών. Αδυνατούν να καταλάβουν για ποιο λόγο οι Ουκρανοί ταυτίζουν τους Ρώσους με τον κομμουνισμό, γιατί δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι η αυτοκρατορική ιδέα ήταν πάντα παρούσα ασχέτως πολιτικής έκφρασης. Έτσι η αποναζιστικοποίηση που ζητούν είναι ένας αντίστροφος ιμπεριαλισμός και έκδοση του Κρεμλίνου μαζί με τον εξίσου θανατηφόρο ιμπεριαλισμό του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ακόμα δεν κατανοούν τον μεγάλο λιμό όταν δέκα εκατομμύρια Ουκρανοί πέθαναν από πείνα το 1932 - 34 με την βίαιη κολεκτιβοποίηση του Στάλιν όταν μετά από λίγα χρόνια όλοι μαζί τον υμνούσαν για την νίκη του στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο.

Ένα από τα αποτελέσματα όλων αυτών ήταν ο Λαφαζάνης μαζί με στελέχη της «Λαϊκής Ενότητας» να παραβρεθούν στα εγκαίνια της επίσημης αντιπροσωπείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στην Αθήνα. Να κάνουν ειδική εκδήλωση στο κτήριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο, η Λαϊκή Ενότητα, το Νέο Αριστερό Ρεύμα και η Κόκκινη Γραμμή, προς τιμήν της και για τον «αντιφασιστικό αγώνα των αυτονομιστών». Ο Λαφαζάνης χαρακτήριζε το 2018 τις απελάσεις των Ρώσων πρακτόρων που έκαναν προπαγάνδα υπέρ της Ρωσίας στην Ελλάδα «μείζον εθνικό έγκλημα για τα εθνικά μας συμφέροντα και την ασφάλεια της χώρας».

Το 2013 ο Νίκος Κοτζιάς υποδέχεται στο πανεπιστήμιο Πειραιώς και φωτογραφίζεται μαζί του, τον ευρασιανιστή Ντούγκιν, που μερικοί υποστηρίζουν ότι είναι άτυπος σύμβουλος του Πούτιν, ο οποίος έχει δηλώσει από την σκλαβωμένη Κερύνεια: «Με τα νέα δεδομένα, η Κίνα και η Ρωσία διαδραματίζουν πιο δογματικό ρόλο. Ο ρόλος της Τουρκίας σε αυτή την μεταμόρφωση είναι πολύ σημαντικός για την παγκόσμια τάξη και την Ανατολική Μεσόγειο. Πιστεύω ότι η ύπαρξη της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο γίνεται ισχυρότερη με την υποστήριξη της Τουρκίας. Ο αγώνας ανεξαρτησίας της ΤΔΒΚ είναι η αξιοπρέπεια της Ανατολικής Μεσογείου».

Αυτά τα λίγα, για όλους, για την οικονομία του χώρου.

74 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/3/22 6:22 μ.μ.

    Αν λάβουμε υπόψη τη πουτινόδουλη σκατίλα που αναδύει ο χώρος και πόσο θα ξινίσουν οι περισσότεροι, η τοποθέτηση αυτή κρίνεται εξαιρετικά γενναία. Τα είπε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/3/22 7:52 μ.μ.

    Εθνικισμός χωρίς οικονομικό εθνικισμό-κρατισμό είναι απατηλός εθνικισμός.

    Εθνικισμός και οικονομική πολιτική Μιράντας Ξαφά δεν πάνε μαζί.

    Κι όταν έχουμε από τη μια τους εθνικιστές των ΛΔ Ντονέτσκ και Λουχάνσκ που ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΑΝ τις βιομηχανίες των ολιγαρχών Αχμέτωφ κλπ., κι από την άλλη τους "εθνικιστές" των Αζόφ-Αϊντάρ που είναι οι ιδιωτικοί μπράβοι-σεκιουριτάδες των δισεκατομμυριούχων Κολομόισκι-Ποροσένκο, δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι ο Εθνικο-Σοσιαλιστής πρέπει να είναι με τους πρώτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπαντεριστής29/3/22 10:04 μ.μ.

      https://mavroskrinos.blogspot.com/2016/10/blog-post_25.html

      Καλή η προσπάθεια να βγάλετε αγίους τους πολιτικούς επιγόνους του κόμματος που αιματοκύλισε την Ουκρανία

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος29/3/22 11:07 μ.μ.

      Άσε Μπαντεριστή, τα ξέρουμε καλύτερα από σένα, και τα ξέρουμε από μέσα.

      Τους Motorola, Givi, Mozgovoy, Zakharchenko, Bednov κλπ., τους έφαγαν πράκτορες του καπιταλόδουλου Πούτιν -με εκτελεστή τον αρχιμισθοφόρο Dmitry Utkin της Βάγκνερ- επειδή αυτοί οι ηρωικοί μαχητές ήταν ενάντια σε ΟΛΟΥΣ τους ολιγάρχες, Ουκρανούς και Ρώσους.

      Αυτοί ήταν οι Ερνστ Ρεμ του Ντονμπάς, όπως ο Μουζίτσκο ήταν ο Ρεμ της Ουκρανίας.

      Το γεγονός όπως και να έχει είναι ότι στις ΛΔ Ντονέτσκ-Λουγκάνσκ η βαριά βιομηχανία παρέμεινε εθνικοποιημένη ακόμα και μετά τις βρώμικες δολοφονίες αυτών των Ηρώων, αντίθετα στην Ουκρανία, μετά τη δολοφονία Μουζίτσκο, τα πάντα ιδιωτικοποιήθηκαν και οι διάφοροι Αζόφ-Αϊντάρ κλπ. έγιναν μπράβοι των ολιγαρχών. Στον ημι-σοσιαλιστικό χαρακτήρα της οικονομίας των δύο ΛΔ υπάρχει ακόμα ζωντανό το πνεύμα των νεκρών καπεταναίων. Στον καπιταλιστικό δυτικόδουλο χαρακτήρα της οικονομίας της Ουκρανίας δεν υπάρχει τίποτα από το πνεύμα του Μουζίτσκο.

      Γι' αυτό είμαστε με τις ΛΔ Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, με την πρώτη Εθνική, Σοσιαλιστική, Αντιολιγαρχική επανάσταση στον 21ο αιώνα.

      Σκατά στους καπιταλιστές Πούτιν και Ζελένσκι και τα ξεπουλημένα τσιράκια Αζόφ και Βάγκνερ!

      Τιμή στις σοσιαλιστικές παραδόσεις των ΛΔ Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος30/3/22 8:56 π.μ.

      ο ΕΣ πρέπει να είναι με το Έθνος και το Λαο του και να μένει μακριά από Ιμπεριαλιστικές ονειροξεις του κάθε ενός, Ούτε δύση, Ούτε σοβιέτ, ούτε κανέναν δυνάστη που έχει για λάβαρο το διαιρεί και βασίλευε...

      Οχυρωμένες φράξιες, ποίο ασφαλής Έθνος...

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος30/3/22 11:41 π.μ.

      Σιγά μην είναι και στρασσερικοί οι αντιφασίστες ορντινατσες του Πούτιν σεπαρατιστες της ανατολικης Ουκρανίας ρε 11:07. Και η Ρωσία εχει κρατικοποίησει την Γκάζπρομ, αυτό την κανει σοσιαλιστική ;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος30/3/22 3:13 μ.μ.

      Αφού 11:07 λες και μόνος σου ότι όσοι παρέκκλιναν από την γραμμή Πούτιν δολοφονήθηκαν, φυλακίστηκαν, αποσύρθηκαν τότε γιατί εξακολουθείς εσύ και η παρέα σου να στηρίζεις τον Μοσχοβίτη αρχιμαφιοζο και τα πουτανακια του, δηλαδή τους αρχηγούς των ΛΔ Ντόνετσκ - Λουχανσκ; Το σημαντικότερο από όλα όμως είναι για ποιον λόγο βρίζεις το Αζοφ που δεν θέλει να υπαχθεί στην Μόσχα αφού και εσύ ξέρεις πολύ καλά ότι σε τέτοιο ενδεχόμενο οι περισσότεροι συναγωνιστές θα βρεθούν στα νέα γκουλαγκς της Σιβηρίας. Τρικυμία εν κρανιω έχετε τα πουτινακια.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος30/3/22 8:37 μ.μ.

      αδερφέ μου 3:13 μ.μ., τη ΛΔ Ντονέτσκ τη στηρίζω σήμερα για τον ίδιο λόγο που στηρίζω και τον αγώνα των Παλαιστινίων χωρίς να είμαι ιδεολογικά ούτε με Φατάχ ούτε με Χαμάς: γιατί δέχονται 8 χρόνια επίθεση από ένα κράτος-βραχίονα του νούμερο 1 εχθρού της ανθρωπότητας, του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού. Γι' αυτό είναι δίκαιη κάθε στήριξη στον αγωνιζόμενο λαό του Ντονμπάς, όσο κι αν οι διάφοροι Πουσίλιν μπορεί να μην είναι αυτό που θα ήθελα ως ηγέτες.

      Επίσης, η λέξη Σοβιέτ σημαίνει Δημοτικό Συμβούλιο. Παντού στη Ρωσία έτσι λέγονται. Τι να κάνουμε τώρα, δε θα αλλάξουν τη γλώσσα τους επειδή εσάς δε σας αρέσει μια λέξη.

      Διαγραφή
    7. ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΡΑΜΕΝΟ ΑΠΟ TΗΝ CIA !!! ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΕΣ ΦΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ !!!!

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος31/3/22 9:46 μ.μ.

      πιάσε μια λεμονάδα όταν τελειώσεις ελεύθερη ώρα και μακελειό μαχητή

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος29/3/22 10:36 μ.μ.

    Ως φίλος της Heavy Metal μουσικής και κουλτούρας πιστεύω ότι θα είχε ενδιαφέρον να μας δοθεί η ευκαιρία να διαβάσουμε και το άρθρο «Heavy Metal και Πόλεμος» που είχε επίσης δημοσιευτεί σε αυτό το τεύχος της Ανάκτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/3/22 11:16 μ.μ.

    https://youtu.be/7mi7cgKgkFc

    Στο 1:31:07 ο Στέφανος Γκεκας ειρωνεύεται ΕΣΑ και εξιστενς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/3/22 3:17 μ.μ.

      Δεν ειρωνεύεται μόνο ΕΣΑ, εξιστενς. Με όλο τον χώρο τα βάζει σε μια παρακρουση ναρκισσισμού. Μέχρι και τους αυτόνομους και τους Λαμία Καζουαλ έπιασε στο στόμα του.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος31/3/22 3:41 μ.μ.

      Θαυμάσια η αγόρευση του συναγωνιστή Στέφανου Γκέκα. Και λίγα τους είπε.
      Πάτε για καμιά μπριτζόλα "υπαρξιστές" κύριοι και μη χασομεράτε πείθοντας γραφικούς πως τάχα είστε ...εθνικοσοσιαλιστές (!).
      Άντε και πολύ αργήσατε...
      Στέφανε, πάντα τέτοια.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος31/3/22 7:35 μ.μ.

      Ο Γκέκας είπε τα αυτονόητα. Και τα είπε ξεκάθαρα.
      Ο καθένας καταλαβαίνει σε ποιούς κακοφαίνεται και σκούζουν και βράζουν.
      Από τη σύγχυση μπερδεύονται κιάλλο και δεν ξέρουν τι λένε. Άκου "παράκρουση ναρκισσισμού"...
      Έχει δίκιο ο 3:41 παραπάνω, και λίγα τους έσυρε!
      Τους βοηθάει ο Γκέκας να βγουν από τα ροζ συννεφάκια τους και να δουν αυτά που είναι ολοφάνερα! Αυτό είναι το μεγάλο του φταίξιμο!

      Περαστικά τους...

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος31/3/22 8:55 μ.μ.

      Περιεκτικός, απολαυστικός και αρκετά μετριοπαθής, θα έλεγα, απέναντι στα νούμερα ο Στέφανος Γκέκας. Την επόμενη φορά να τους περιλάβει για τα καλά για την ιδεολογική, ηθική και αισθητική στρέβλωση που προκαλούν στην Ιδέα. Ευτυχώς που υπάρχει και ένα ΑΡΜΑ και διατυπώνονται γνήσια εθνικοσοσιαλιστικές αρχές και σκέψεις.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος31/3/22 9:49 μ.μ.

      Εις εξ αυτών των κατά φαντασίαν "εθνικοσοσιαλιστών" - τρομάρα τους! - έκαμε εκπομπή με άλλους "τιτάνες" του "Εθνικού Σοσιαλισμού" για να μας πείσει πως η "ινδοευρωπαϊκή θεωρία" είναι ανθελληνικό και αντιεπιστημονικό ψεύδος και εσχάτως επικαλείται τον πατέρα του Ινδοευρωπαϊσμού-Αριανισμού H.S. Chamberlain και τον πνευματικό του διάδοχο Α. Rosenberg ως προς τη φυλετική ιδιοσυστασία των Σλαύων.
      Το ζήτημα της Ελλάδος είναι πρωτίστως φυλετικό. Του δε χώρου ακόμη περισσότερο. Καμία αρχή, μέση και τέλος. Βαβυλωνία, μπέρδεμα, κακογουστιά, ξεφτίλα.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος31/3/22 11:22 μ.μ.

      Αρματηλατη για χαζούς μας έχεις; Και τα τρία σχόλια εσύ τα έγραψες.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος1/4/22 7:07 μ.μ.

      11:22 εσύ πάντως σίγουρα δεν είσαι φαινόμενο νοημοσύνης, "πανέξυπνε"!

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος2/4/22 1:00 π.μ.

      Αγαπητέ 9:49 είσαι ο κύριος Γκέκας? Αν είσαι εσύ μπορείς να δόσεις μια απάντηση για τη φημολογία συνεργασίας ΑΡΜΑτος-Καλέτζη-Περίανδου? Ισχύει? Έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις? Τι συμβαίνει τέλος πάντων?

      Διαγραφή
  5. Μετά, πάντως, από τα βίντεο με τους Αζοφίτες που την κοπανάνε από Μαριούπολη με γόβες ντυμένοι γυναίκες, τείνω να πιστέψω ότι είχε δίκιο ο Μαξίμ Γκόρκι όταν έγραφε το 1934 στην Πράβντα "αν εξαλείψουμε την ομοφυλοφιλία ο φασισμός θα εκλείψει από μόνος του."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/3/22 10:34 π.μ.

      πάντως ο Λένιν δεν είχε μεγάλο θέμα με τάσεις στους μπολσεβίκους που προωθούσαν την ομοφυλοφιλία. καλή η μονταζιέρα του Κρεμλίνου αλλά αφού κάποιοι είστε πιο άντρες από την αζόφ που κράτησαν έναν μήνα απέναντι σε χιλιάδες να δούμε όταν σκάσει το μπαμ εδώ πόσες γόβες θα έχετε απόθεμα

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος30/3/22 12:24 π.μ.

    Απο ΑντιΝατοικος:
    Ας μας πει ο κ. Δημητρουλιας και για το διακυβευμα! Τι να κανουμε;;; Να υποστηριξουμε το Νατο και τους μηχανισμους του δηλαδη;;; Ολα αυτα τα ιστορικο - πολιτικα που εγραψες ειναι γνωστα και τετριμμενα. Η ουσια ειναι οτι αν εγκλωβιστει γεωπολιτικα η Ρωσια, εμεις σαν εθνος δεν εχουμε καμια τυχη, ουτε εναντια στους Τουρκους αλλα ουτε εναντια στους "δυτικους"... Και κατσε εσυ να μας λες οτι η Ρωσια πηγε καποτες εναντια στα συμφεροντα μας! Οι Δυτικοι δεν πηγαν;;; Βγαλε μια ζυγαρια και μετρα το ποιοι μας χαντακωσαν περισσοτερο! Δυτικα θα κλεινει η ζυγαρια!
    Στην καλυτερη, η πατριδα μας θα καταληξει μια τριτοκοσμικη (και φυλετικα) μπανανια, που θα φερει καταχρηστικα το ονομα "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ".... ή μηπως αυτο δεν γινεται τωρα;;; Ή μηπως για αυτο φταιει η Ρωσια κ. Δημητρουλια;;;;
    Βαλτε το καλα στο μυαλο σας, αυτο που γινεται στην Ουκρανια, ειναι προς το συμφερον ολοκληρης της λευκης φυλης, επιπονο μεν αλλα τι να κανουμε! Ο ανωνυμος 7:52 το εθεσε πολυ σωστα.
    Υ.Γ: Δεν ειμαι φιλορωσος, δεν γουσταρω τον Ντουγκιν και τις θεωριες του....
    Υ.Γ2: Ολο το σκηνικο με τα ε/σ ουκρανικα ταγματα, θυμιζει επιχειρηση τυπου "κοκκινης προβιας".... φανατικοι τυχοδιωκτες εξοπλιστηκαν και χρηματοδοτηθηκαν απο το νατο και διαφορες μυστικες υπηρεσιες για να κανουν την βρωμικη δουλεια... δηλαδη να χυσουν αθωο αιμα ωστε να ερθουν σε συγκρουση οι αδελφοι λαοι ρωσων - ουκρανων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργος Δημητρούλιας30/3/22 1:18 μ.μ.

      Αγαπητέ φίλε, αν και αποφεύγω να απαντώ σε ανώνυμους (μου βρωμάει πρακτορηλίκι), οι μεγαλύτεροι θαυμαστές του Μουσσολίνι και του Φασισμού ήταν ο Βενιζέλος και ο Παπαναστασίου και μετά ο Μεταξάς όλοι με την Αντάντ, την προγονική οργάνωση του ΝΑΤΟ. Η 21η Απριλίου παρακαλούσε να αναγνωριστεί από την Αμερική και ήταν στο ΝΑΤΟ. Η Ρωσία δεν θα υπήρχε αν δεν την έσωζε η Αμερική και οι Σύμμαχοι. Το που ανήκει η Ελλάδα δεν χρειάζεται πολύ φαντασία, μόνο γνώσεις, όπως και ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί μας. Σχετικά με τους Azov στο επόμενο κείμενό μου που θα στείλω για δημοσίευση.

      Διαγραφή
    2. Παιδιά ο Βενιζέλος ήταν θαυμαστής της ισχυρής εξουσίας του συμβιβασμενου πρώτου φασιστικού πολιτεύματος. Ούτε του ριζοσπαστικού προ εξουσιαστικού κινήματος ήταν θαυμαστής, ούτε του Σαλό. Φυσικά ούτε του εθνικιστικού σοσιαλισμού. Για να ξέρουμε τι λέμε και να μην πετάμε στον αέρα γενικόλογα κρίσεις.

      Διαγραφή
    3. Ακόμα να μην ξεχάσουμε ότι στην πρώτη ιστορική φάση του φασισμού ο Μουσολίνι είχε την αποδοχή του αγγλικού παράγοντα. Γιατί ήταν υπέρ της ένταξης της Ιταλίας στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Η συμβολή του στην ένταξη της Ιταλίας στη μάχη ήταν κάτι που συνέφερε την Αγγλία γιατί κρατούσε δεσμευμένα στρατεύματα από τις κεντρικές αυτοκρατορίες στον ευρωπαϊκό νότο. Μέχρι να σχηματιστεί η συμμαχία με την εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία ο Μουσολίνι ήταν αρεστός στους Άγγλους. Ο φασισμός δεν ήταν. Για αυτό το αγγλικό πιόνι της Ελλάδας, ο μπάρμπας των Μητσοτάκηδων έβλεπε με ενδιαφέρον τον Μουσολίνι προσωπικά ως κυβερνήτη. Όχι τον φασισμό ως ιδεολογία. Είναι γνωστό ότι θεωρούμε κύριο μειονέκτημα του φασισμού την έλλειψη δημοκρατίας.

      Διαγραφή
    4. Ότι "θεωρούσε ο Βενιζέλος φασιστικό μειονέκτημα την έλλειψη δημοκρατίας και αντιπολιτευτικού ελέγχου" ήθελα να γράψω.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος30/3/22 10:18 μ.μ.

      Απο ΑντιΝατοικος:
      Αγαπητε κ. Δημητρουλια ευχαριστω για την απαντηση σας. Κατανοω την σταση σας στο θεμα, ειναι γνωστο οτι η χωρα ανηκει στους μηχανισμους της "δυσης" εδω και πολλα χρονια. Στη συγκεκριμενη συγκρουση ομως θα επρεπε τουλαχιστον σαν χωρα να ειμασταν ουδετεροι και χωρις πολλες δηλωσεις.
      Πρεπει να γνωριζεται επισης οτι η "Δυση" καταρρεει και καλο θα ηταν η χωρα μας να μην ηταν τοσο προσκολλημενη στους μηχανισμους της, διοτι μπορει να βρεθει ξεκρεμαστη και χωρις "φιλους", οπως και το 1974 στην Κυπρο.
      Τωρα απο την αλλη κ. Δημητρουλια, αν καποτε δουμε Νατοικο στρατο στις ακτες της Ιωνιας... ε τοτε και εγω θα βροντοφωναξω ζητω το Νατο!
      Υ.Γ προς ιδεολογους: Τα εκαστοτε ιδεολογηματα (διαφοροι -ισμοι) χρησιμοποιουνται αναλογως απο τους εκαστοτε μηχανισμους (κρατη, υπερεθνικους οργανισμους, μυστικες υπηρεσιες) για να δωσουν μια ιδεολογικη επικαλυψη σε διαφορες συγκρουσεις. Ως προς αυτο υπαρχουν πολλα παραδειγματα!

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος30/3/22 10:19 μ.μ.

      Αγγλικό πιόνι της Ελλάδας ηταν και ο αντιφασίστας Σιωνιστης Μεταξάς πάντως

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος31/3/22 12:36 π.μ.

      Άσε ρε γκαρσόνι τις βλακείες. Από πού και ως που σιωνιστής ο Μεταξάς; Το να μην κλείσει την εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης σε γκέτο, τον κάνει σιωνιστή; Μήπως θες να συζητήσουμε τη σχέση του ραββίνου της Θεσσαλονίκης με την εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία; Θες να ψάξουμε πόσοι Εβραίοι εθνικιστές ήταν σύμφωνοι με την πολιτική του Χίτλερ; Έχετε το θράσος να μιλάτε ακόμα και μετά το πλήρες ξεγύμνωμα των αρχηγών σας υπέρ του ΝΑΤΟ;

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος31/3/22 8:02 π.μ.

      Κύριε Δημητρούλια με όλο το σεβασμό αλλά πολιτικός πρόγονος του ελληνικού φασισμού δεν είναι ο βενιζελικός φιλελευθερισμός. Είναι το κίνημα των Επιστράτων, ο Ίων Δραγούμης, ο Αλέξανδρος Γιάνναρος. Άτυχης επίσης η δήλωση σας ότι δεν απαντάτε σε ανώνυμους. Μόνο η ασφάλεια και η αριστερά έχει συμφέρον από την δημόσια έκθεση των ονομάτων μας.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος31/3/22 9:58 π.μ.

      Ρώτα τον συγγραφέα της χρυσής βίβλου της Παλαιστίνης ρομαντικέ οπαδε του Μητσοτάκη του μεσοπολέμου Μεταξά να δω κάτι

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος31/3/22 12:57 μ.μ.

      Δεν κατάλαβα τι γράφεις. Πάλι με το οινόπνευμα παλεύεις ταβερνιάρη της νατοϊκής Δεξιάς 9:58;

      Διαγραφή
    11. Γιώργος Δημητρούλιας31/3/22 2:33 μ.μ.

      Η Δύση βασίζεται σε τρεις πυλώνες: την Ελληνική Αισθητική, το Ρωμαϊκό Δίκαιο (μόνο που σε αυτό η συμβολή της Ελλάδος ήταν καθοριστική) και η Χριστιανική Ταυτότητα (με την Σπεγγλιερανή ερμηνεία). Οι Σλάβοι πήραν όχι μόνο το αλφάβητο αλλά και τον Πολιτισμό τους από το Βυζάντιο (κακώς που ονομάζεται έτσι). Η Ρωμανία (Βυζάντιο) έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε ολόκληρη την Δύση και δεν ήρθε η αρχαία Ελληνική φιλοσοφία στην Ευρώπη από τους Άραβες. Μέχρι την άλωσή της η Ρωμανία έπαιζε καθοριστικό ρόλο σε όλο το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Όπως καταλαβαίνεις το να μιλάμε για λεπτομέρειες της δυτικής ιστορίας (όπως το ΝΑΤΟ) εμπίπτει σε αυτό που διατύπωσε εύστοχα ο Έβολα με το κείμενό του "Η Φυλή των εφήμερων ανθρώπων". Ο "Ρωσικός Κόσμος" του Πούτιν (η λέξη κόσμος είναι ίδια με την ειρήνη στα ρώσικα) μου θυμίζει την Pax Romana. Όσο για το Ουκρανικό Έθνος τελικά θα υπάρχει όσο υπάρχουν κάποιοι που θα αγωνιστούν και θα δώσουν την ζωή τους γι' αυτό, είτε αρέσει σε κάποιους, είτε δεν αρέσει. Δυστυχώς αγαπητέ φίλε στην Ελλάδα η πολιτική βρίσκεται στα καφενεία με αποτέλεσμα να αναλύεται με όρους ποδοσφαιρικούς και όχι μόνο αυτό αλλά οι περισσότεροι δεν έχουν το ψυχικό σθένος να γράφουν ενυπόγραφα έστω και τις βωμολοχίες που ξερνάνε. Η ασφάλεια και η αριστερά σήμερα σε όλο τον κόσμο ταυτίζεται και αυτό μας οδηγεί στο άνοιγμα ενός νέου κύκλου. Οι ιστορικές μορφές και τα κινήματα του παρελθόντος δεν έχουν ακόμη μελετηθεί. Αρκεί να σου πω ότι ο Δραγούμης έβλεπε θετικά την Επανάσταση των Μπολσεβίκων στην Ρωσία μέχρι το 1920 που δολοφονήθηκε γιατί πίστευε ότι η ιστορία κινείται πιο γρήγορα με ανάλογα συμβάντα.

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος31/3/22 8:34 μ.μ.

      Αγαπητέ Δημητρούλια όχι μόνο δεν απάντησες. Έγραψες ένα άσχετο σεντόνι. "Ό,τι να 'ναι", που λένε και στα καφενεία. Αυτούς τους ιστορικούς λαϊκούς χώρους συνάθροισης που υποτιμάς στο σχόλιο που έγραψες.

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμος31/3/22 8:40 μ.μ.

      Η δεξιά του Μητσοτάκη με την ασφάλεια δεν ταυτίζονται, κύριε Δημητρούλια; Η δεξιά του Αντώνη Σαμαρά που έστειλε ένα ολόκληρο κόμμα στη φυλακή, δεν συνεργάστηκε με την ασφάλεια και με παραδικαστικό κύκλωμα; Οι διώξεις που κουβαλούν στην πλάτη τους χιλιάδες συναγωνιστές μόνο από την αριστερή ασφάλεια πραγματοποιήθηκαν; Όχι από τη δεξιά; Εύκολο να κάνουμε τους κάμποσους της επωνυμίας όταν δεν έχουμε ιδέα τι σημαίνει ακτιβισμός. Αντιφατικό να το λέμε σε ένα ιστολόγιο σαν αυτό εδώ. Η σ.ο. του υποστηρίζει συνήθως το αντίθετο. Τώρα άλλαξε γνώμη;

      Διαγραφή
    14. Η σ.ο. δεν έχει "γραμμή" στα περισσότερα θέματα. Στο θέμα όμως της Ουκρανίας οι απόψεις είναι ξεκάθαρες από το 2014. Το αν είναι σωστή ή λάθος η θέση αυτή θα κριθεί από την ιστορία και τους νεολαίους. Διατηρούμε το δικαίωμα να δημοσιεύουμε άρθρα ανθρώπων που διαφωνούμε σε κομβικά σημεία. Δεκτές όλες οι απόψεις πλην των υβριστικών σχολίων που είναι άνευ ορίων.

      Για προσωπική διαμάχη με τους Άρη Αρίων, Ανδρουτσόπουλο, Δημητρούλια, Γκέκα και όποιον άλλο νομίζετε ... καλύτερα από κοντά παρά στο διαδίκτυο.

      Ευχαριστούμε θερμά για τους Ουκρανούς που ζουν στην Ελλάδα και έστειλαν σχόλιο το οποίο για λόγους ασφαλείας δεν μπορεί να δημοσιευθεί.

      Χαιρόμαστε να διαφωνούμε με πολλούς παρά να συμφωνούμε με όλους.

      εκ μέρους της σ.ο.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος30/3/22 9:26 π.μ.

    Με λίγα λόγια

    Πούτιν = καπιτάλας αιμοπότης
    Μπάιντεν-ΕΕ-Ζελένσκι = καπιτάλες αιμοπότες
    Αζόφ = ξεπουλημένα τσιράκια
    Βάγκνερ = ξεπουλημένα τσιράκια
    Λαϊκές Δημοκρατίες Ντονμπάς = εθνικομπολσεβίκοι και οι μόνοι με αναφορές σε σοσιαλισμό αφηρημένες ή συγκεκριμένες

    όλα τα άλλα οδοντόπαστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος30/3/22 10:58 π.μ.

    https://www.youtube.com/watch?v=NYYADuASxdg&t=18s&ab_channel=vimaorthodoxias

    δεν ξέρει ο Άρης ξέρει ο Μπάμπης ο σουγιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος30/3/22 2:03 μ.μ.

    όλοι εσείς που λέτε ότι ο ΑΖΟΦ είναι ξεπουλημένοι μπράβοι , ξέρω έναν πολύ καλό ψυχίατρο ! και σε καλές τιμές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/3/22 8:22 μ.μ.

      Κάτι θα ξέρεις από ψυχίατρους εσύ...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/3/22 10:53 μ.μ.

      ο σάπιος εθνικόφρονας που λάτρεψε τον νγμ πίστεψε στον Πλεύρη και ασπάστηκε την δεξιά του Χριστόδουλου ξέρει ότι στην ελληνική Μαριούπολη δεν θα άντεχε ούτε 24 ώρες. άρα οι της αζοφ είναι πολύ καλύτεροι και αυτός δεν το αντέχει αφού το 2025 θα πάρει την πόλη επειδή το είπε η ελεύθερη ώρα και η ρωσική πρεσβεία

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος31/3/22 9:26 π.μ.

      2:3 "Ο αζοφ" το Αζοφ

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος30/3/22 8:59 μ.μ.

    επειδή στους αζοφικούς άρεσε ο χυδαίος αντιεπιστημονικός κοινωνικός δαρβινισμός, και για 8 χρόνια κόμπαζαν ότι η φύση ήταν αυτή που σκότωνε τα μωρά και τις γυναίκες του αθώου λαού του Ντονμπάς, τελικά ήρθε έτσι η μοίρα, και στη μάχη που διεξήχθη μεταξύ Τσετσένων και αζοφικών, η φύση ανέδειξε δυνατότερους τους πρώτους, και οι δεύτεροι έχασαν το δικαίωμα στη ζωή ως αδύναμοι.

    πάντως θα πέθαναν περήφανοι ότι έμοιασαν στους παππούδες τους της μεραρχίας SS Galichina, που "πολεμούσαν" ενάντια σε μωρά και γυναίκες, και που εν τέλει ο Κόκκινος Στρατός τους πήγε κωλοφεράντζα ως την Αυστρία. Το ίδιο καλοί πολεμιστές με τους γελοίους παππούδες αναδείχτηκαν τα εξίσου γελοία εγγόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/3/22 10:16 μ.μ.

      Ωραίος ο κρίνος που επιτρέπει σχόλια που μετατρέπουν το μπλογκ σε ΙΝΤΙΜΙΝΤΙΑ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/3/22 10:16 μ.μ.

      Χάρισμα σου οι Τσετσένοι διεφθαρμένοι προδότες που προσκύνησαν τους φονιάδες του λαού τους για τα ρούβλια χάρισμα σου και ο κόκκινος στρατός που μισήθηκε όπου πάτησε το πόδι του. Οι Ουκρανοί πρωτοπόροι στο αντάρτικο μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '70 οι μεγαλύτερες αντισοβιετικές εξεγέρσεις από Ουκρανούς εργάτες ήταν. Πολέμησαν και πολεμούν για να μην μπορούν οι φιλελεύθεροι του Πούτιν να ισοπεδώσουν την χώρα τους και όχι για να τρώει ο ζελενσκι. Και αν είσαι από περισσό μεριά άλλαξε πλευρό αν είσαι από Εξάρχεια στα είπαν λάθος και αν είσαι απλά πατριώτης μπερδεμένος λάθος μέρος βρήκες να γράψεις

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος31/3/22 12:33 π.μ.

      10:16 προτιμάς τους ισλαμοανθρωποφάγους Τσετσένους των ΗΠΑ και της Τουρκίας. Αν κρίνω σωστά από το σχόλιο για τους προδότες. Έχετε αποκαλυφθεί πλήρως. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάτε.

      Διαγραφή
  11. Παναγιώτης30/3/22 10:50 μ.μ.

    Από τους λίγους στο λεγόμενο πατριωτικό χώρο που δεν έπεσε θύμα της εν Ελλάδι προπαγάνδας των Ρώσων είναι και ο "Στόχος".Μάλιστα καταγγέλει τη ρωσοφιλια ως παθογένεια του εθνικιστικού χώρου.Φανταζομαι θα συμφωνείτε με την επισήμανση αυτή κ.Δημητρουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/3/22 12:54 μ.μ.

      Πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς? Αφού ο αρχισυντάκτης του Στόχου είναι θαμώνας της αμερικανικής πρεσβείας και ο ιδιοκτήτης του μέλος της ΟΝΝΕΔ και της Πολιτικής Άνοιξης. Άντε να σας δούμε αγκαλίτσα στόκους, Περιανδρικούς και "τριτοθεσίτες".

      Διαγραφή
    2. Γιώργος Δημητρούλιας31/3/22 2:45 μ.μ.

      Αγαπητέ Παναγιώτη, δυστυχώς με κάποια ιδεολογικά ζητήματα που θα διαβάσεις μόνο σε αυτό το ιστολόγιο οι ξένοι τα έγραφαν πριν από αρκετές δεκαετίες. Που σημαίνει ότι ο αποκαλούμενος "χώρος" έχει μείνει χρονικά στον εμφύλιο και το κυρίαρχο σύνθημα είναι ο αντικομμουνισμός. Το θέμα δεν είναι να είμαστε αντί- (αντιρώσοι, αντικομμουνιστλες, αντικαπιταλιστές, αντινατοϊκοί κλπ), αλλά να εκφράσουμε μια καλά τεκμηριωμένη θέση.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος31/3/22 3:42 μ.μ.

      επειδή ο στόκος πήρε την θέση αυτή σου φταίνε οι τριτοθεσίτες; αν είναι έτσι τότε γιατί Κάζα Πάουντ και ο γερμανικός τρίτος δρόμος και οι Ισπανοί και αυτόνομοι Πολωνοί είναι με την Αζοφ; Λίγο μπερδεμένο σε βλέπω

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος31/3/22 8:31 μ.μ.

      3:42 μ.μ σταματήστε την αλλοίωση του νοήματος της τρίτης θέσης. Η Κάζα Πάουντ και άλλοι που αναφέρεις δεν είναι τρίτη θέση.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος31/3/22 8:41 μ.μ.

      Εγώ μπερδεμένος δεν είμαι. Εσύ είσαι άσχετος.

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος31/3/22 1:22 π.μ.

    Συγνώμη για το άσχετο της ερώτησης. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς κάτι για τις φήμες που κυλοφορούν ότι έχουν ξεκινήσει ζυμώσεις για συνεργασία των πυρήνων Γκέκα, Περίανδου,Καλέντζη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/3/22 1:28 μ.μ.

      θα ανοίξουν ΚΑΠΗ; 100 άτομα θα μαζέψουν ή πολλά λέω;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος31/3/22 2:42 μ.μ.

      Η τριτη ηλικια θα δείξει τον δρομο....

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος31/3/22 3:15 μ.μ.

      Συγχωρεμενος Τέλη

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος31/3/22 3:25 μ.μ.

      Γιατί το λες αυτό; Υπάρχουν συναγωνιστές που θεωρούν ότι μόνο έτσι θα πάρουν μπρος οι μηχανές του εθνικοσοσιαλισμού. 100 άτομα δεν είναι λίγα για αρχή με την καλύτερη τριάδα που υπάρχει στην ηγεσία.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος31/3/22 3:52 μ.μ.

      3:15 άλαλος για την εμφάνιση Πατριάρχη στην εκπομπή της εσα άλαλος για τις δηλώσεις υπέρ Κούλη που έκανε ο Πατριάρχης άλαλος για τα τελευταία γεγονότα μόνο που έσπευσε να πει ότι στα Ουράλια είναι οι χειρότεροι. και που είναι οι άριστοι φίλε ιππέα στην Ουλάν Μπατόρ; και άλλαξε τρόπο γραφής καρφώνεται η φάση σου. Τώρα στην δύση του βίου σου ότι έκανες έκανες ότι έδωσες έδωσες αν είσαι μάγκας βγες να καταδικάσεις Πατριάρχη και φιλοδεξιές απόψεις και άσε τα παραμύθια για ένωση Ξανθού μουστάκια Βίκινγκ και την αφεντιά σου

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος31/3/22 8:47 μ.μ.

      Που το είπε αυτό ότι στα Ουράλια είναι οι χειρότεροι;

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος31/3/22 10:33 μ.μ.

      3αδα φωτια αν ισχυει κατι τετοι ... και αν συσπειρωθουν ατομα ,καθοδηγοντας τα απο αυτα τα 3 ατομα , παιρνουμε την αθηνα σε 1 νυχτα

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος1/4/22 12:34 π.μ.

      Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Οι πυρήνες του Περίανδρου και του Καλέντζη έχουν καλές σχέσεις. Ο Γκέκας και οι δικοί του είναι πιο στην απέξω. Με τον Καλέντζη έχουν διαφορές. Με τον ξανθό τα βρίσκουν. Μόνη πιθανότητα να ενωθούν όλοι είναι αν ο Περίανδρος κάνει διαμεσολάβηση και μονιάσει το Γκέκα με τον Καλέντζη. Αν ενωθούν και οι τρεις υπάρχει μεγάλη ελπίδα για τον εθνικοσοσιαλισμό.

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος31/3/22 9:35 π.μ.

    Κάτι μου λέει ότι ο ιδεολογικός μας αντίπαλος,το ΚΚΕ μας έβαλε τα γυαλιά σε αυτό το θέμα, ΈΞΩ Η ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ, ΈΞΩ Η ΡΩΣΊΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΊΑ γράφουν στα αφισοκολημενα κηρύγματα τους... ΕΎΓΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Gr.Socialist. Nationalist31/3/22 10:48 π.μ.

    Καλύτερα να φορέσω το κράνος της Ρωσικής Ομοσπονδιας παρά να καταντήσω ρουμάνος των αμερικανών-νατοϊκων και ευρωπαίων με το πρόσωπο του εθνικιστή
    (παραφρασμένη ατάκα του στρατηγού Ότο Ερνστ Ρέμερ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/3/22 12:11 μ.μ.

      Ο Μπενουά έχει πει κάτι παρόμοιο

      Διαγραφή
  15. Gr.Socialist. Nationalist31/3/22 10:51 π.μ.

    *Διόρθωση : Προσωπείο του Εθνικιστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος31/3/22 11:00 π.μ.

    Από το fb του Ντούγκιν

    https://m.facebook.com/agdugin/photos/a.10154312708817602/10158997533707602/?type=3&source=48

    Δεν υπάρχει πιο επιτυχημένο εξώφυλλο για το βιβλίο του "Για έναν Πολυπολικό Κόσμο". Κάτι παπάδες που περιφέρουν λείψανα αγίων και δίπλα ο Ντούγκιν με ενα μεμέτι με φόντο την τουρκική σημαία (λογικά συζητάνε για το πότε θα παραδώσουν τα κλειδιά της Πόλης στο μπατριωτικό μας χώρο). Ανάμεσα στον δυτικό μηδενιστικό μεταμοντερνισμό και τον ανατολικό θεοκρατικό δεσποτισμό, παραμένουμε αναπολόγητα Ευρωπαίοι. Εχθροί μας και οι δύο. Είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε ορατό και το δικό μας πόλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος31/3/22 12:25 μ.μ.

    το να είσαι στο φαντασιακό σου με τους ρώσους άντε να το δεχτεί κάποιος. το να αναπαράγεις φωτογραφίες της αντιφα για παλιό συναγωνιστή και να ανεβάζεις τα ίδια στο τουίτερ με μαλακίες δικαιολογίες είναι ξεφτίλα. κατά τα άλλα κλάψα και γκρίνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος31/3/22 2:08 μ.μ.

    Λουκάς Σταύρου - Άρης Αρίων - Γιώργος Δημητρούλιας - Αθανάσιος Γιαλαμάς μια ποιοτική τετράδα συναγωνιστών που δεν θα δείτε πότε σε εκπομπή " ριζοσπαστών" επειδή τους χαλάνε την σούπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κύπριος εθνικιστής31/3/22 7:56 μ.μ.

    Διασπασμένοι σε δεκάδες κινήσεις και κόμματα οι ( εθνικιστές) που έχουν ...δεν έχουν 5 χρόνια ζωής.
    Οι πλείστοι...αυτόνομοι έχουν διαλύσει τα κινήματα τους .
    Ο Μ.Κρίνος μπορεί να με επιβεβαιωσει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αυτόνομοι είχαν ομάδες και όχι κινήματα αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Κάποιες διαλύθηκαν κάποιες όχι. Μετά από το Μακεδονικό υπάρχει μια ποιοτική και ποσοτική άνοδος. Δεν χρειάζεται αρνητισμός και μεμψιμοιρία.

      Διαγραφή
  20. Ανώνυμος31/3/22 9:13 μ.μ.

    Ο .... βίκινγκ πως τολμαει να κριτικάρει ακτιβιστικές εθνικοσοσιαλιστικές ομάδες όπως είναι τα παίδια του H. E.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/3/22 10:01 μ.μ.

      9:13 μμ :
      Για τι παΐδια μιλάς; Γίδινα ή πρόβεια;

      Διαγραφή
  21. Ανώνυμος1/4/22 11:10 π.μ.

    http://mavroskrinos.blogspot.com/2016/11/2012-1944-1960.html?m=0

    χτες με.τα παιδιά του δάσους σήμερα με τους εθελοντές της azov

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.