Η Τουρκία μπροστά στον νέο παγκόσμιο διπολισμό & η γιγάντωση της απειλής προς την Ελλάδα.

 

γράφει ο Ιάσωνας Δράγος 

Μέσα στην ταχύτητα των εξελίξεων που επιφέρει στο νέο Διεθνές περιβάλλον η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι σημαντικό, για το μέλλον της επιβίωσης του Ελληνικού έθνους, να προσπαθήσουμε να στρέψουμε την προσοχή μας ως Έλληνες Εθνικοεπαναστάτες στην ειδική διάσταση που μπορεί να πάρουν οι Ελληνό - Τουρκικές σχέσεις από εδώ και πέρα. Αυτός είναι και ο λόγος που η αντικειμενική ανάλυση της παγκόσμιας συστημικής έντασης οφείλει να στηρίζεται στις νέες οικονομικές, ενεργειακές και χρηματοπιστωτικές αλλαγές που έχουν συμβεί την τελευταία δεκαετία στον παγκόσμιο καπιταλισμό.

Οι αλλαγές αυτές εντοπισμένες από όλους τους διεθνείς γεωπολιτικούς, αναλυτές επιστήμονες υπογραμμίζουν ένα γεγονός: την σταδιακή μετατόπιση της παγκόσμιας ηγεμονίας του καπιταλιστικού κόσμοσυστήματος προς Ανατολάς εξαιτίας της πλανητικής εμπορικής, βιομηχανικής έκρηξης της Κινεζικής οικονομίας και του περάσματος μεγάλου μέρους των αποθεματικών της Δύσης ακόμα και των ΗΠΑ στην εξάρτηση από την σχέση τους με την Κίνα. Στα πλαίσια αυτής της γιγαντιαίας οικονομικής αλλαγής που ήρθε μετά από την μεγάλης έκταση αποβιομηχάνιση της Δύσης και μετεγκατάσταση της βιομηχανίας της στη φθηνή εργατικά Ανατολή, γεννήθηκε και η μεγάλη εμπλοκή της Κίνας μαζί με Αμερικανούς μεγαλοεπενδυτές στην έκρηξη των κρυπτονομισμάτων με σκοπό την γενικότερη υπονόμευση του δολαρίου και του κλασικού Δυτικού τραπεζικού συστήματος. Στις ΗΠΑ εκφραστής αυτής της προσαρμογής στην νέα αυτή περίοδο υπήρξε ο Trump ο οποίος κατανοώντας πια η μελλοντική σύγκρουση για την παγκόσμια κυριαρχία θα παιχτεί με την Κίνα συγκέντρωσε πάνω της ένα μόνο εμπορικό ανταγωνισμό και φυσικά προσπάθησε να προσεταιριστεί την Ρωσία καθυστερώντ.ας την δημιουργία μιας ακλόνητης Σινορωσικής συμμαχίας.

Έτσι έκλεισε συμφωνίες με το Κρεμλίνο, έβαλε ανθρώπους κλειδιά παλαιό δεξιούς μεγάλο καπιταλιστές να αναλάβουν τις σχέσεις μαζί τους στρατιωτικά και σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών και άφησε τα σενάρια του πολέμου στην άκρη. Τα αμερικανικά λόμπι που κλασσικά επιθυμούν μια νέα ισοπέδωση της Ευρώπης, προσέλκυση της Ρωσίας στην παγίδα ενός νέου τσαρισμού και συγκράτηση της κόντρας με την Κίνα στο παρασκήνιο είναι αυτά που ανέβασαν τον Biden, συμφώνησαν με την πανδημία, σταμάτησαν την άνοδο των κρυπτονομισμάτων και φυσικά μαζί με τις στοές του Λονδίνου προκάλεσαν το σκηνικό στην Ουκρανία.

Η Ευρώπη είναι η τελευταία καθαρή σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ, για αυτό και τα κράτη παρίες της με εξαίρεση την Γαλλία τρέχουν σαν λυσσασμένοι υπηρέτες από την πανδημία ως τα ζητήματα των κυρώσεων έναντι της Ρωσίας. Οι ΗΠΑ δεν είναι ο πλανητικός μόνος κυρίαρχος συνεπώς αλλά ο εύθραυστος ηγέτης που χρησιμοποιεί την Ευρωαποικία και το ΝΑΤΟ για να καθυστερήσει την γιγάντωση του Κινεζικού οικονομικού ιμπεριαλισμού και να χάσει το σκήπτρο του πλανήτη. Σε αυτό το περιβάλλον η Ρωσία είναι απλά ένας πληγωμένος οικονομικά γίγαντας, με ΑΕΠ και επίπεδο κοινωνικής διαβίωσης στον πάτο, χωρισμένη μεταξύ δυτικών και ανατολικών ολιγαρχών που υπό τον Πούτιν κρατάνε ισορροπία. Την σώζει η ενέργεια και ο στρατός της ώστε να προσπαθεί να δείχνει ότι ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ έχει έναν ρόλο. Και αυτός ο ρόλος αναγκαστικά είναι αυτός του προμηθευτή με ενέργεια της Κίνας, δείτε το νέο μεγάλο deal της Γκαζπρόμ αυτές τις μέρες με την Κίνα, και από την άλλη της Γερμανίας άρα κατά επέκταση και της ΕΕ. Η Ρωσία πρέπει λοιπόν να δείχνει δυνατή και η Κίνα την θέλει για αυτό κάνει πάντα την ήρεμη και φιλειρηνική δύναμη.

Αυτή η Ρωσία δεδομένης της ανύπαρκτης Ευρώπης και της Ιστορίας της πηγαίνει πλήρως προς Ανατολή. Δεν έχει ούτε το ιδεολογικό ενδιαφέρον να επηρεάσει τις Ευρωπαϊκές κοινωνίες όπως κάποτε με τον Σοβιετικό Μαρξισμό, ούτε την νοιάζει να ανανεώσει ένα νέο Ευρωπαϊκό Εθνικισμό που διαρκώς τον δαιμονοποιεί στο όνομα ενός δήθεν γνήσιου αντί-ναζισμού και φυσικά οι Ευρασιατικές εμμονές της διανόησης της δεν της επιτρέπουν και καμία σοβαρή διαμόρφωση μιας νέας Πανευρωπαϊκής επαναστατικής ιδεολογίας. Παλαιοτσαρισμός μαζί με μπόλικο αντιφασισμό είναι ότι έχει σε επίπεδο δημόσιας ρητορικής εμβέλειας. Συνεπώς η Ρωσία στην Ευρώπη και στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής και Ανατολικής Μεσογείου θα συνεχίσει να παίζει τον ρόλο της δύναμης που αναζητά νέους παίχτες που θέλουν να μπουν στο άρμα του Κινεζικού οικονομικού ιμπεριαλισμού άρα και στο δικό της άρμα του πολιτικό στρατιωτικού διαμεσολαβητή.

Σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε την προσέγγιση της Τουρκίας μετά και το πραξικόπημα ενάντια στον Ερντογάν μια βαθιά στρατηγική επιλογή του Ανατολικού μπλοκ του καπιταλιστικού συστήματος. Ο πολλαπλασιασμός των εμπορικών και τουριστικών σχέσεων αρχικά γρήγορα έγινε δημιουργία πυρηνικών εργοστασίων με Ρωσική υποστήριξη στην Μικρά Ασία. Ακόμα πιο γρήγορα έγινε στήριξη της Τουρκίας από το πουθενά να γίνει παίχτης στα ζητήματα της Συριακής κατάστασης, καθώς και ρυθμιστής της νέας Λιβυκής κατάστασης με παρουσία στρατιωτική αλλά και οικονομική των Τουρκικών κεφαλαίων. Η Τουρκία στο εσωτερικό της παράλληλα τα τελευταία χρόνια δυναμώνει μαζί με τον νέο οθωμανισμό ένα ευρύτερο αντιδυτικό Παντουρκισμό που αγκαλιάζει την πολιτική συνεργασίας με την Ρωσία και ζητάει όλο και πιο δυνατά μόνιμη οικονομική σύνδεση της Τουρκίας με το Σινορωσικό μπλοκ.

Οι Γκρίζοι Λύκοι αλλά και οι δυνάμεις του Κεμαλισμού ουσιαστικά ζητάνε από τον Ερντογάν να υιοθετήσει ένα νέο δόγμα για την Τουρκία που θα βλέπει την Δύση ως το απόλυτο κακό και την Αμερική ως παρελθόν. Η Τουρκία πριν λίγο καιρό προσπάθησε να παίξει ρόλο στις ταραχές στο Καζακστάν που θεωρείται μέρος του «Τουρκικού τόξου» επιρροής λόγω φυσικά και της τεράστιας ενεργειακής του δύναμης. Η Ρωσία παρενέβη έντονα για να βοηθήσει το καθεστώς εκεί και υπενθύμισε στην Τουρκία πως ακόμα «δεν έχετε διαλέξει μεριά για να σας αφήσουμε σε όλα τα μέτωπα να έχετε μια σφαίρα επιρροής».

Το έκαναν οι Ρώσοι και στο θέμα με την σύγκρουση Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν. Άφησαν τους Τούρκους να αλωνίζουν ενάντια στους ορθόδοξους Αρμένιους όμως ζητάνε περισσότερα από αυτούς. Ο Τσαβούσογλου ήδη είπε πως κυρώσεις ενάντια στην Ρωσία δεν θα επιβληθούν από την Τουρκία. Δεν λέμε ότι αυτό συνιστά ρήξη με το ΝΑΤΟ όμως ήδη επιβεβαιώνει μια απόσταση με τις ΗΠΑ που μεγαλώνει χαρακτηριστικά. Αν η Τουρκία δεν είχε τεράστια θέματα με την οικονομία της που την κρατάνε σε μια τυπική διπλωματία με την Ευρώπη και την Αμερική ήδη θα έκανε ίσως ακόμα πιο ακραίες κινήσεις στο χάρτη της περιοχής. Η διέλευση του ΤΑΠ από τα εδάφη της αλλά και το παιχνίδι που κάνει σε Κύπρο και Αιγαίο για την ενέργεια δεν είναι μόνο θεατρινισμοί για να παίρνει ανταλλάγματα από τις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ μπορούν να τους καλύπτουν μόνο χρηματοπιστωτικά αλλά αν μια τέτοια ανάγκη καλυφθεί κάποια στιγμή από την Κινέζικη σκοπιά τότε οι ασκοί του Αιόλου από την Άγκυρα θα ανοίξουν προς πάσα κατεύθυνση.

Το δυστύχημα όσο και αν οι παραπάνω εκτιμήσεις ακόμα φαίνονται πρόωρες είναι πως η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτό το νέο σκηνικό χωρίς πυξίδα και σκάφος εθνικής εξωτερικής πολιτικής. Όχι μόνο ο Κούλης αλλά όλο το σύστημα ουσιαστικά εξαρτάται από την Αμερικανική κυριαρχία και δεν εκμεταλλεύεται καν την συγκυρία της Ουκρανικής κρίσης στο να θέσει θέματα στο τραπέζι του ΝΑΤΟ για την επικαιροποίηση κυρώσεων απέναντι στην Τουρκική κατοχή της Κύπρου αλλά και να αξιοποιήσει ψύχραιμα την ανάγκη της Ρωσίας για ουδετερότητα από έστω λίγα Ευρωπαϊκά κράτη.

Κανείς δεν τολμάει να πει πως ο λαός μας από την ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης θα πνιγεί, ότι οι εξαγωγές μας θα πληγούν και ότι ενεργειακά η απόλυτη εξάρτηση της χώρας από τα αμερικανικά τάνκερ των Αλαφούζου και Μαρινάκη δεν αποτελεί παρά μονοδιάστατη αυτοκτονία. Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει Ελληνικό κράτος που να πει στην Ρωσία «κύριοι αν θέλετε στήριξη καταδικάστε τώρα δημόσια τη Τουρκική κατοχή της Κύπρου  και την Τουρκική επιθετικότητα σε Αιγαίο και Θράκη, ώστε να λάβουμε πρακτικές αποδείξεις για το ενδιαφέρον σας για μια αμοιβαία ωφέλιμη διπλωματική σχέση. Πείτε μας αν έχετε συνάψει συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία σε περίπτωση πολεμικού επεισοδίου της Άγκυρας με γείτονα της περιοχής».

Όλα αυτά όμως είναι ψηλά γράμματα για τους Χατζηαβάτηδες της Ουάσινγκτον και των Βρυξελλών, αλλά και τους Ρωσολάγνους δεξιούς και ακροδεξιούς του συστήματος που ερεθίζονται με την «αρρενωπότητα» του Μόσχοβου. Η Ελλάδα στήριξε όλη την μεταπολιτευτική της ειρήνη με την Τουρκία πάνω σε μια εγγύηση, αυτή των Αμερικανών που ελέγχουν πολιτικά και τα δυο κράτη. Η εποχή αυτή τελειώνει. Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να εγγυηθούν καμία ασφάλεια και αποτροπή πολεμικής σύρραξης με την Τουρκία για την Πατρίδα μας. Οι μύθοι τελειώνουν, τα παραμύθια το ίδιο. Ο λαός μας και η ιερή πατρώα γη θα κινδυνεύσουν και κανένας από τους ισχυρούς  για τους δικούς τους λόγους για άλλη μια φορά δεν θα ενδιαφερθεί για την προστασία μας.

Μόνο από αυτή την σκοπιά μπορούμε πια να ερμηνεύουμε τις μελλοντικές ενέργειες της Τουρκίας σε Θράκη, Αιγαίο και Κύπρο. Το αστικό σύστημα τα επόμενα χρόνια θα αποδειχθεί ακόμα περισσότερο ανίκανο και εχθρικό για την ύπαρξη και την επιβίωση του έθνους. Τα πνευματικά μάτια μας πρέπει να ανοίξουν για να προετοιμαστούμε. Η τελική συρρίκνωση του Ελληνισμού πρέπει να αποτραπεί πάση θυσία. Ας είμαστε λιγότερο φανατισμένοι πια με το τι περνάει μόνο ο βασανισμένος Ουκρανός ή ο δήθεν αγανακτισμένος Ρώσος και ας σκεφτούμε τα παιδιά μας, το χώμα μας και το πεπρωμένο μας.

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/3/22 4:54 μ.μ.

    Γράφετε: "Όχι μόνο ο Κούλης αλλά όλο το σύστημα ουσιαστικά εξαρτάται από την Αμερικανική κυριαρχία και δεν εκμεταλλεύεται καν την συγκυρία της Ουκρανικής κρίσης στο να θέσει θέματα στο τραπέζι του ΝΑΤΟ για την επικαιροποίηση κυρώσεων απέναντι στην Τουρκική κατοχή της Κύπρου αλλά και να αξιοποιήσει ψύχραιμα τη ανάγκη της Ρωσίας για ουδετερότητα από έστω λίγα Ευρωπαϊκά κράτη."
    ---------------------------------------

    Είναι δυνατόν; Δηλαδή κατά τη γνώμη σας, αν οι ΗΠΑ μας βοηθούσαν στην Κύπρο, θα έπρεπε για αντάλλαγμα να συρθούμε στο άρμα του εθνοκτόνου λιμπεραλισμού; Μαύρο Κρίνο διαβάζω ή Newsit;

    Με συμπάθεια σας το λέω, κάπου το έχετε χάσει. Κάπου μπερδευτήκατε άσχημα και δεν μπορείτε να ξεμπλέξετε. Θα μπορούσατε απλά να κάντε την αυτοκριτική σας και πείτε παλικαρίσια ότι κάνατε λάθος το '14 που στηρίξατε την φιλελεύθερη κλίκα του Κιέβου. Κανένας δε θα σας κατηγορήσει για μια λάθος εκτίμηση. Ίσα ίσα, μπράβο θα σας πούμε για το θάρρος σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/3/22 5:51 μ.μ.

      Διαβαστε ολο το κειμενο κ μην ζητατε στις αναλυσεις ενος αρθρου για την γεωπολιτικη σκακιερα κ την ξεφτιλα τησ ελληνικης αρχουσας ταξησ σε καθε παραγραφο να σας λεμε το " πιστευω" που θελετε να ακουσετε.
      Πρωτκν το κειμενο βριθει απο διατυπωσεις για την Αμερικανικα εξαρτημενη αρχουσα ταξη και για να αποδειξει ποσο εξαρτημενη ειναι χρησιμοποιει υποθεσεις ακομα κ του επισημου διπλωματικου παιχνιδιου ωστε να φανει ποσο εμμισθοι ειναι. Αρα δεν παραπονιομαστε γιατι δεν το κανει αυτο που αναφερουμε αλλα επισημαινουμε οτι ειναι ολοκληρωτικα ανικανοι να υποκριθουν εστω οτι κυβερνουν κ οτι εχουν εξωτερικη πολιτικη. Τα αρθρα μας δεν τα γραφουμε μονο για να τα διαβαζουν μονο οι μυημενοι εθνικιστες να μας πουν αν τους αρεσουν η οχι αλλα και κοσμος που διαβαζει μαζικα ΜΚ κ εχει προβληματισμους ριζοσπαστικους πατριωτικουσ και αμοιβαια αντι-ιμπεριαλιστικους κ εναντια στισ ΗΠΑ κ εναντια στην Ρωσια.
      Το αρθρο λοιπον φωτιζει τρεις εξελιξεις : 1) Οτι η Τουρκια ταχυτατα οδηγειται προς τον ΣινοΡωσικο πολο του συστηματος παζαρευοντασ πιο βιαια την σχεση τηε με την δυση οταν θα βρει ευκαιρια. 2) Οτι το ελληνικο αστικο συστημα ειναι τοσο βουλιαγμενο στην Αμερικανικη πολιτικη που δεν μπορει καν να παιξει την ουδετεροτητα αρα οδηγει σε πολυπλοκη απομονωση την χωρα εκ των πραγματων 3) Οτι οι εθνικοεπαναστατες οφειλουν να επικεντρωθουν στο να οργανωσουν μεσα στον ελληνικο λαο κινηματα εθνικης υπερασπισης της χωρας απο το αστικο συστημα.
      Οποιος θελει να συγκρινει το ΜΚ με αλλα σαιτ δικο του θεμα ισωε ετσι καταλαβει το χαος που χωριζει τισ αναλυσεις τησ Τριτησ Θεσης απο το στημενο ειδησεογραφικο σκηνικο πασης φυσεως.
      Τελος οχι δεν ηταν λαθος επειδη το λες εσυ αγαπητε φιλε η θεση του 2014. Γιατι η θεση εκεινη υπερασπιστηκε το γεγονος καποιων να θελουν να οριζουν την μοιρα τους. Και για αυτο χθες τους τιμωρουσαν με Γιανουκοβιτς μετα με νατοικες μαριονετες Ζελενσκι και σημερα με μπομπες. Οσοι νομιζουν οτι την Ελλαδα την προστατευσε ποτε κανεις ας διαβασουν ιστορια να μας τους δειξουν αλλιως ας αποδεχτουν οτι η εθνικη ανεξαρτησια παντα ειναι στοχος ολων των ισχυρων .Μονο ο λαος και οι εθνικα αυτονομες δυναμεις του μπορουν να την επιδιωξουν μεχρι τελος.
      Περι Τουρκιασ θα ερθουν κ αλλα αρθρα κ για την Ρωσια θα ακολουθησει ενα με τιτλο " Ο Παντουρκισμοσ του Ντουγκιν"
      Ιασωνας Δραγος

      Διαγραφή
  2. Δεκτή η κριτική σας και το σχόλιο σας.

    Αν νομίζετε ότι στηρίξαμε το φιλελεύθερο καθεστώς του Κιέβου μάλλον ναι κάποιο λάθος ιστολόγιο διαβάζετε τόσο καιρό. Υπάρχει η σχετική ετικέτα με δεκάδες άρθρα προς απάντηση ερωτήσεων διαφόρων.

    Πρώτη παρατήρηση: τα άρθρα δεν είναι αναγκαίο να εκφράζουν το σύνολο της Σ.Ο. όμως και χίλιες φορές να το γράψουμε αυτό κάποιοι θα πουν τα δικά τους. Ας πουν ότι θέλουν λοιπόν.

    Δεύτερη παρατήρηση: σήμερα που μιλάμε και κάποιες μέρες πριν οι Ουκρανοί άμαχοι που σκοτώνονται και ανάμεσα τους και Έλληνες ομογενείς είναι θύματα της ρωσικής εισβολής όσο και αν αυτό σας ενοχλεί. Η καπιταλιστική Ρωσία προς ένδειξη ιμπεριαλιστικής διάθεσης που είναι μια ακόμη σκηνή του θεάτρου που παίχτηκε στην Γιάλτα χτυπάει στόχους και στα δυτικά της χώρας ενώ απειλεί και με ένα απελευθερωτικό προληπτικό πυρηνικό χτύπημα. Αυτό δεν το σχολιάσατε. Το ερώτημα είναι Άγιος ο Μόσκοβος ότι και να κάνει;

    Τρίτη παρατήρηση: επειδή δεν έχουμε "γραμμή" και μπορούμε και να διαφωνούμε μεταξύ μας ή να είμαστε και λάθος - αν αυτό σας καλύπτει - στα ερωτήματα σας θα απαντήσει ο αρθρογράφος όπως και οφείλει στις ευγενικές παρατηρήσεις.

    Τέταρτη παρατήρηση: όπως δεν μας αφορούν οι κατηγορίες (ποιοι οι κατηγορούμενοι και ποιοι οι κατήγοροι αλήθεια) δεν μας αρέσουν και τα πολλά μπράβο. Τροφή για σκέψη και ο καθένας ας κάνει τις επιλογές του σε όλα τα επίπεδα στους δύσκολους καιρούς που έρχονται.

    Πέμπτη παρατήρηση: προς ενημέρωση σας τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει μια σχετική έκτακτη συνέντευξη άκρως αποκαλυπτική από συναγωνιστή που έχει γνώσεις πολλές από άλλους που έχουν δεν την Ουκρανία μόνο στα επίκαιρα του '43.

    Αν γίνει η εκπομπή αυτή θα έχει θεωρούμε απαντήσεις σε όλους και για όλα. Το θέμα θα είναι φυσικά η Ουκρανία και θα μπορείτε να κάνετε παρέμβαση ζωντανά χωρίς τον φόβο της Μοσχοβίτικης λογοκρισίας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1. Προφανώς αφήνεται να εννοηθεί ότι εντός της Σ.Ο. υπάρχουν και διαφορετικές φωνές απ' τα άρθρα που δημοσιεύονται. Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να δημοσιευθεί άρθρο υπέρ του ρωσσικου ιμπεριαλισμού το οποίο και θα δικαιολογεί την επέμβαση;

    2.Αγιος φυσικά και δεν είναι ο Μοσκοβος. Όπως ούτε και αμιγώς καπιταλιστικό το σύστημά τους, τουλάχιστον όπως το εννοούμε εμείς οι Δυτικοί.
    Για την ιστορία πρώτος με πυρηνικά απείλησε ο Ουκρανός Λαζόπουλος και κατόπιν ο κοντός...

    3. Προφανώς και απεχθανεστε τον ευρασιανισμο του Πούτιν όπως λέτε. Γνωρίζετε το οικονομικό μοντέλο αυτής της πολιτικής θεωρίας που λέτε ότι βάση αυτής λειτουργεί ο κοντός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/3/22 6:42 μ.μ.

    Βασικά μάγκες ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι τη Κυριακή θα επισκεφθεί τη Τουρκία και θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στο εξοχικό του. Προφανώς και ένα από τα ζητήματα που θα συζητηθούν θα είναι και οι υδρογονάνθρακες του Αιγαίου και πως θα μπορέσουν οι δύο χώρες να τους "συνεκμεταλλευθούν" για να σπάσει το ενεργειακό μονοπώλιο της Ρωσίας στην Ευρώπη. Φυσικά όλα αυτά με καθοδήγηση και πατροναρισμα των ΗΠΑ αφού και η Τουρκία στο ΝΑΤΟ ανήκει. Πιο ορατό από ποτέ το ξεπούλημα του Αιγίου για μια ακόμη φορά στον βωμό του αντιρωσισμου με σφραγίδα του Εβραιοαμερικανου δυνάστη. Και καθίστε εσείς να κλαιγεστε για τον Μοσχοβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/3/22 7:53 μ.μ.

    Η καπιταλιστική Ρωσία με τα σιωνιστικά κεφάλαιά αγοράζει εδώ και χρόνια τουριστική γη, επιχειρήσεις, ομάδες. Μέκκα της είναι το άγιο όρος και οι συστημικοί ακροδεξιοί προσπαθούν να γλύψουν το ρωσικό κεφάλαιο. Οι πιο ρομαντικοί νομίζουν ότι η Ρωσία διοικείται από άτομα της RNU. Δεν είναι τυχαία η επιλογή των αντιφασιστών εθνικοφρόνων του ιερού λόχου να βγουν φορά παρτίδα με ρωσικές σημαίες. η Ρωσία (σαν ΕΣΣΔ τότε) αυτή που έσπρωξε την Τουρκία των Ετζεβίτ και Ερμπακάν να κάνει την εισβολή στην Κύπρο και μάλιστα τη δικαιολόγησε ανοιχτά σαν πρακτορείο ΤΑΣ τον Ιούλη του 1974, λέγοντας ότι αυτή αποκατέστησε τη συνταγματική τάξη, ενώ ποτέ ως τώρα δεν την κατήγγειλε ανοιχτά στον ΟΗΕ (!). Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη χώρα στον κόσμο που πρότεινε διζωνική ομοσπονδία, ουσιαστικά διαμελισμό της Κύπρου, ήταν πάλι η ΕΣΣΔ το 1965 (με ΥΠΕΞ τον Γκρομίκο), δηλαδή πριν την εισβολή. Και μέσα σε όλα αυτά ο Κασιδιάρης ζητάει ρωσικό στρατό στην Αλεξανδρούπολη ενώ δεν λέει τίποτα για τις βάσεις του ΝΑΤΟ. Δεξιοί και αριστεροί πουλημένοι σε όλους είτε Αμερικανούς είτε Ρώσους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/3/22 11:24 μ.μ.

      Παρά τις κατηγορίες ότι η ομάδα είναι αντισημιτική, ορισμένα μέλη της εβραϊκής κοινότητας στην Ουκρανία υποστηρίζουν και υπηρετούν στο τάγμα Αζόφ. Ένα από τα πιο εξέχοντα μέλη του είναι ο Νάθαν Κχαζίν, ηγέτης των «Εκατοντάδων Εβραίων» κατά τις διαδηλώσεις του Euromaidan το 2013 στο Κίεβο.[72] Σε μια συνέντευξη, ο Αντρίι Μπιλέτσκι εξήγησε ότι θεωρεί το Ισραήλ και την Ιαπωνία ως πρότυπα για την ανάπτυξη της Ουκρανίας.

      Διαγραφή
  6. Beyond the Ruins || 224 || Με τον Άρη στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας

    https://www.youtube.com/watch?v=vBAWi49Cg4Y

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.