πηγή: Il Primato Nazionale, εφημερίδα της
Casa Pound, ηλεκτρονική έκδοση:
https://www.ilprimatonazionale.it/
Η Casa Pound βγαίνει στους δρόμους της Ρώμης για να λάβει θέση στο ακανθώδες ζήτημα Ρωσίας - Ουκρανίας. Οι «Χελώνες με τα Βέλη» θα διαδηλώσουν το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 4 το απόγευμα στην Piazza Santi Apostoli για να ξεσηκωθούν ενάντια στην «εκμετάλλευση και διχοτόμηση της ευρωπαϊκής ηπείρου, είτε είναι οικονομική, πολιτική, πολιτιστική ή στρατιωτική».
Μια διαδήλωση στο όνομα της καθαρής απόρριψης του «ξένου ιμπεριαλισμού», του οποίου ο ζυγός, εδώ και χρόνια, έχει υποτάξει «τους λαούς της Ευρώπης». «Είτε αυτό συμβαίνει με τη μορφή της «κουλτούρας ακύρωσης», του ψευδο - υγειονομικού αυταρχισμού, της τουρμποκαπιταλιστικής τοκογλυφίας ή με την μορφή των όπλων στις διαδρομές ενός τανκ», εξηγεί η CasaPound Italia σε ένα σημείωμα ευρέως διαδεδομένο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «εμείς δεν μπορούν πλέον να ανεχθούμε ότι είναι οι λαοί της Ευρώπης που πρέπει να πληρώνουν για τις ηγεμονικές πολιτικές των λεγόμενων παγκόσμιων υπερδυνάμεων».
Ο Κοινός εχθρός
Η CasaPound, λοιπόν, απορρίπτει «το προκατασκευασμένο σχέδιο του πολέμου των πολιτισμών και της ιδεολογικής σύγκρουσης» και «την καταστροφική λογική στην οποία θέλει να μας ωθήσει αυτή η νέα τεχνητή κρίση», μια κρίση υπογεγραμμένη από «πολύ συγκεκριμένους αρχιτέκτονες» που «σήμερα ασκείται στο σώμα του Ουκρανικού λαού, αλλά εδώ και χρόνια λαμβάνει χώρα επίσης στο σώμα και στο μυαλό άλλων ευρωπαϊκών λαών. Είναι απαραίτητο από αυτήν την κρίση, για την οποία δεν μπορούμε παρά να καταδικάσουμε την παραβίαση της Ουκρανικής κυριαρχίας, να γεννηθεί η χιλιετής και πάντα νέα ιδέα μιας ελεύθερης Ευρώπης».
Ελευθερία από τον πολιτιστικό και πολιτικό ζυγό
«Η ελευθερία πρέπει να επιστρέψει ως η λέξη - κλειδί, Ευρώπη ελεύθερη από τον πολιτιστικό και πολιτικό ζυγό, ελεύθερη να υπερασπιστεί τα ιερά της σύνορα τόσο στα ανατολικά από τον Ρωσικό και Ασιατικό Ιμπεριαλισμό, στο νότο από τη μεταναστευτική επιθετικότητα και στα δυτικά από την πολιτική και πολιτιστική αποικιοκρατία που μας επέβαλαν ιδέες άσχετες με τη χιλιετή ιστορία μας». Ελευθερία για την Ευρώπη «να καθορίζει τις δικές της γεωστρατηγικές σχέσεις που θα υπόκειται μόνο στη επιδίωξη - λέει η Casa Pound Italia - του μεγαλύτερου καλού για τους λαούς της».
Για ποια Ευρώπη "που δεν πρέπει να διχοτομηθεί" κάνει λόγο η ανακοίνωση; Για την "Ευρώπη" που σε 40-50 χρόνια από τώρα δεν θα έχει γηγενείς κατοίκους; Επομένως, το πρόβλημα για σας δεν είναι η Νατοική κατοχή από το '45, η πολιτιστική παρακμή, τα ντρόγκια, το μίσος των λιμπεραλιστών για τον Ευρωπαίο εργάτη, τα μιλιούνια αλλογενών που μας φέρνει η ΕΕ, αλλά η Ρωσία που δεν μπορεί ούτε το Δνείπερο να περάσει. Μήπως τελικά ζούμε την οριστική χρεοκοπία του χώρου, ανάλογη με αυτήν της παραδοσιακής εργατικής αριστεράς που μετεξελίχθηκε σε woke φιλελέφτ; Θα δείξει...
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι δηλώσεις αυτές είναι πολύ σωστές, μόνο που δεν παύουν να είναι γραμμένες από Ιταλούς, οι οποίοι συνορεύουν με την Ελβετία και από Γερμανούς που βρίσκονται στην καρδιά της Ευρώπης, χωρίς να τους απειλεί καμία Τουρκία, ενώ η τύχη της Ελλάδας είναι αβέβαιη. Δε λαμβάνεται υπόψιν η ελληνική ιδιαιτερότητα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι διεθνείς εξελίξεις μας ξεπερνούν όλους, αφού είναι φως φανάρι ότι δεν έχουν πλέον μόνο οι Αμερικάνοι το αποκλειστικό προνόμιο των "δίκαιων" πολέμων, αλλά πλέον αυτό το κάνουν και οι Ρώσοι(και μάλιστα σχεδόν αναίμακτα, σε σχέση με τους πρώτους). Επομένως καταγγέλλουμε και τους δύο και προχωράμε;
Και αν η Ελλάδα τελικά χάσει από αυτό;
Η καταδίκη του "Ρωσικού Ιμπεριαλισμού" μπορεί να γίνει πολύ ανέμελα από όλους του Ευρωπαίους, δυστυχώς όμως όχι από εμάς. Διότι τι αχνοφαίνεται στον ορίζοντα: οι Ρώσοι πάνε για μια νέου τύπου αυτοκρατορία (πανσλαβική άραγε, κανείς δεν ξέρει) κόντρα μάλιστα στις δυτικές αξίες της παγκοσμιοποίησης. Είναι το σύστημα τους όπως θα το ήθελαν κάποιοι; Όχι, δεν είναι. Κινείται όμως προς τη σωστή κατεύθυνση; Ξεκάθαρα ναι. Κρατάμε όμως ίσες αποστάσεις. Έχω μια καχυποψία.
Το να σβήνουμε εμείς (Κύπρος, Αιγαίο, έποικοι που σιγά-σιγά θα "ελληνοποιηθούν" κλπ) περιμένοντας ως άλλοι χιλιαστές την εμφάνισης της άλλης Ευρώπης; Είναι λύση αυτό; Όταν μάλιστα ο χρόνος κυλά αντίστροφα για εμάς.
Αλλά και αν υποθέσουν πως η Νέα Ευρώπη ως δια του θαύματος εμφανίζεται, όση αδελφικότητα και να υπάρχει, πιστεύετε ότι σε κρατικό επίπεδο θα μας βοηθούσαν ουσιαστικά; Θα ρίσκαραν με πυρηνικές δυνάμεις και συμμάχους τους; Πόσοι χριστιανοί παλαιότερα (όταν οι πάντες -στην κυριολεξία- στην Ευρώπη μοιράζονταν τις κοινές ευρωπαϊκές χριστιανικές αξίες) ήρθαν να πολεμήσουν εναντίον των μουσουλμάνων στο πλάι βυζαντινών χριστιανών; Ελάχιστοι, διότι δεν ήταν εύκολο να σπαταλήσουν πόρους για μια μακρινή εκστρατεία, έχοντας άλλες σοβαρές προτεραιότητες. Η καρδιά τους μπορεί να ήταν μαζί μας, αλλά οι διακρατικές σχέσεις έχουν τους δικούς τους κανόνες. Όσοι πουν ότι συγκρίνω άλλες εποχές, τα πράγματα δεν είναι όμοια, θα πω ότι τα πράγματα θα είναι ακριβώς παρόμοια.
Αν τέλος μια συμμαχία με μια νέα αυτοκρατορική Ρωσία μπορούσε να μας δώσει πίσω ακόμα και την ίδια την Κύπρο, αυτό θα έπρεπε να το παραβλέψουμε; Εναντίον των "Ρώσων Ιμπεριαλιστών" ή μήπως οι αιώνιοι καρπαζοεισπράκτορες φορώντας έναν άλλο φερετζέ; Κάποια πράγματα τελικά, είναι όχημα ή αυτοσκοπός; Ενώ πολλές απόψεις "κουμπώνουν" εξαιρετικά καλά με την ελληνική πραγματικότητα, αποδεικνύεται πως και αυτό έχει κάποια όρια. Επιφυλακτικοί με όλους, όσο ελκυστικοί κι αν φαίνονται.
Ίσως τελικά ο πόλεμος να τελειώσει σύντομα, ίσως βρεθεί μια συμβιβαστική λύση και όλα γίνουν όπως πριν. Καταθέτω απλά κάποιες σκέψεις, πιθανόν λανθασμένες και αβάσιμες.
Μας μπέρδεψες. Κάνε το λίγο πενηνταρακια γιατί δεν καταλάβαμε τι εννοείς.
ΔιαγραφήΥιοθετούν την ίδια στάση και όσον αφορά τον ιταλικό ιμπεριαλισμό;
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι της γερμανικής τρίτης θέσης θιασώτες πως σχολιάζουν την απόφαση του Σούλτς για εξοπλισμό της πατρίδας τους;
Μ.Κ. η θέση του Φινλανδού Μουρρος θα είχε πολύ ενδιαφέρον να την μάθουμε...
Δεκτή η κάθε θέση απ'τη στιγμή που εξυπηρετεί τά εθνικά μας συμφέροντα.