Κυκλοφορεί: Pierre Drieu la Rochelle, Ιδέες για μια επανάσταση των Ευρωπαίων, εκδόσεις Λόγχη (μετάφραση: Κωνσταντίνος Μποβιάτσος)

«Καημένη Ευρώπη, διαλυμένη, χαμένη. Κάλεσες τους Αμερικανούς από την μια και τους Ρώσους από την άλλη. Και τώρα είσαι καταπατημένη, ευάλωτη σε όλες τις καταστροφές, σε όλους τους ακρωτηριασμούς - αθεράπευτα...

Ελλάδα Ευρώπη! Καημένη Ευρώπη, εγκαταλειμμένη στους 4 ανέμους, στην καταστροφή σου. Άνεμος ασιατικός, άνεμος σλαβικός, άνεμος εβραϊκός, άνεμος αμερικανικός. Και δεν το γνωρίζεις. Θα πεθάνεις χωρίς να το γνωρίζεις. Και αυτό γιατί δεν έχεις συνείδηση για σένα, ή την έχασες και δεν την ξαναβρήκες.

Ευρώπη, εσύ που δεν είσαι μια αυτοκρατορία, έχεις καταληφθεί από δυο αυτοκράτορες. Την αμερικανική και την ρωσική. Και οι δυο θέλουν την καταστροφή σου και εσύ δεν το βλέπεις»

Pierre Drieu la Rochelle, Ιδέες για μια επανάσταση των Ευρωπαίων, εκδόσεις Λόγχη

για περισσότερα εδώ ...

29 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/3/22 12:51 μ.μ.

    Εξαιρετική έκδοση αλλά οι σλαβοι είναι λευκοί αρα δεν μπορούμε να τους τσουβαλιαζουμε με ασιάτες, εβραιους και αμερικανους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αλλα υπαρχει και ενα νοημα στην σκεψη του αγαπητε. Αν το διαβασεις θα καλαβεις το πνευμα. Αλλωστε ειναι συγγραφεας και καταλαβαινεις τα νοηματα ειναι καπως...περιεργα

      Διαγραφή
    2. Κάποιοι ενοχλούνται από το εξώφυλλο για το βιβλίο του Έβολα, κάποιοι άλλοι από ένα μικρό κομμάτι της σκέψης του Γάλλου φασιστή διανοητή μήπως είναι καιρός να παραδεχτούμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν κυκλοφορήσει εξαιρετικά βιβλία σχετικά με την ιστορία των ιδεών;

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος1/3/22 2:07 μ.μ.

    Πάντως ο Ροσέλ θεωρούσε και τον Χίτλερ ιμπεριαλιστή που δεν πίστεψε ποτέ στην ευρωπαϊκή ενότητα. Να τα πούμε και αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή η εν λόγω διαμάχη θεωρούμε ότι έχει εξαντληθεί τα τελευταία χρόνια σε σειρά από άρθρα και σχόλια αλλά και διαμάχες προβάλλουμε τον παρακάτω σύνδεσμο:

      http://historia-books.blogspot.com/2015/10/1930.html?m=1

      Καλύτερα να μπούμε στην ουσία της σκέψης του Γάλλου αυτόχειρα ο οποίος μαζί με τον Σελίν και τον Μπραζιγιάκ είναι η Αγία Τριάδα του Φασισμού όπως έγραφε χαρακτηριστικά μια παλιά αφίσα της Casa Pound

      Θερμά συγχαρητήρια στον Κωνσταντίνο Μποβιάτσο για την μετάφραση

      Διαγραφή
    2. Σαφως και πιστευε στην ευρωπαικη ενοτητα..ακριβως αυτο λεει το βιβλίο του

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος1/3/22 5:22 μ.μ.

      Την κριτική του στον Χίτλερ την έκανε πάντως
      https://nazionaleanticapitalista.wordpress.com/2015/10/30/pierre-drieu-la-rochelle-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82/

      Διαγραφή
    4. Ναι την έκανε. Ας μην μείνουμε μόνο σε αυτή.

      Διαγραφή
    5. Την εκανε οπως ειχε το δικαίωμα να την κανει, διοτι διαλεξε την Συνεργασια, οποτε ειδε τα λαθη. Αλλωστε αυτοκτόνησε για ολο αυτο...ας βγαλουμε λιγο παρωπιδες για να μαθουμε απο τα λαθη

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος1/3/22 4:45 μ.μ.

    Μπήκε και ο Μάρτιος και ακόμα συνέδριο δεν είδαμε. Τέλη ζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα είναι το βιβλίο. Σεβαστείτε τους κανόνες στα σχόλια.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος1/3/22 8:51 μ.μ.

    Καλησπέρα , υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να μεταφραστεί το βιβλίο Ηρακλής και Σβάστικα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.goodreads.com/book/show/1192235.Herakles_the_Swastika

      Διαγραφή
    2. Το βιβλίο υπάρχει σε μορφή pdf, https://www.scribd.com/document/533222109/Herakles-and-the-Swastika-Greek-Volunteers-in-the-German-Police-Army-and-SS-1943-1945


      Το θέμα είναι πως είναι ένα απλό βιβλίο, πέραν μερικών φωτογραφιών και μιας παραγράφου, δεν αναφέρει κάτι το άγνωστο, οπότε είναι κάπως ανούσια η μετάφραση ενός τέτοιου βιβλίου, όταν υπάρχουν δεκάδες βιβλία πάνω στο ίδιο θέμα.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος3/3/22 2:03 μ.μ.

      Ποια είναι αυτά τα δεκάδες βιβλία; Δύο βιβλία υπάρχουν που αναλύουν την συμμετοχή Ελλήνων στα SS.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος3/3/22 3:03 μ.μ.

      Ποια είναι αυτά τα 2; Προφανώς ο μονακασαν όταν λέει δεκαδες βάζει και την αγγλική γλώσσα μέσα

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος3/3/22 8:11 μ.μ.

      Η μαύρη σκιά στην Ελλάδα του Χονδροματιδη και Έλληνες εναντίον Ελλήνων του Δορδανα.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος3/3/22 10:06 μ.μ.

      Ευχαριστώ για την απάντηση.ξέρει κανεις αν υπάρχουν σε PDF τα φασιστικά κινηματα στην Ελλάδα του μεσοπολέμου;

      Διαγραφή
    7. Προς Ανώνυμος3/3/22 2:03 μ.μ.

      Μερικά βιβλία που μου έρχονται πρόχειρα στην μνήμη μου: Έλληνες εναντίον Ελλήνων, οι άλλοι καπετάνιοι, η μαύρη σκιά στην Ελλάδα, όψεις δοσιλογισμού στην κατεχόμενη Μακεδονία, η γερμανική στολή στην ναφθαλίνη, ιστορία της κατοχής, η κατοχική προπαγάνδα, the untold history of the Greek collaboration και τα εασαδια ο δοσιλογισμός στην Θεσσαλία.
      Επίσης κανένα βιβλίο δεν αναλύει την συμμετοχή των Ελλήνων στα ες ες, το Ηρακλής και η σβάστικα έχει μια παράγραφο πάνω στο θέμα, αναφερόμουν για βιβλία πάνω στην ένοπλη συνεργασία με τις αξονικές δυνάμεις

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος1/3/22 10:31 μ.μ.

    ρε μη βάζετε σύνδεσμο θα το δει ο εκδότης και πάλι θα κάνει λαμογιές και απάτες για να βγάλει λεφτά από νεοναζί ενώ δηλώνει αντιναζί χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2/3/22 9:38 π.μ.

    Αλλος ενας εξαιρετικος τίτλος βιβλίου που κυκλοφορεί απο εναν γίγαντα της χιτλερικής συγγραφικης κληρονομιάς! Μπράβο σε όλους όσους το μεταφρασαν και το εκδοσανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/3/22 6:57 μ.μ.

      Ποια χιτλερική συγγραφική κληρονομιά ρε απιθανε, δεν το είδες το λινκ πιο πάνω;

      Διαγραφή
    2. Μια προσπαθεια που κανουμε με λιγα μεσα αλλα με πολυ ορεξη και παθος, μακρυα απο εκλογικες αναμετρησεις πλεον και διαχωρισμούς. Η γνωση ειναι σημαντικη και ελειπαν εργα στα ελληνικα τα οποία θεωρούνται η βαση πολλων. Έπειτα πο την μελετη , ο καθενας ας διανορφωσει γνωμη και αποψη και παντα ετοιμος για κουβεντα.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος4/3/22 7:15 μ.μ.

      9:38 για την σύγκριση Χίτλερ Στάλιν που είχε κάνει ξέρεις τίποτα ή ότι σου έρχεται λες;

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος2/3/22 2:26 μ.μ.

    Δυναμική αυτόνομη δράση των συναγωνιστών της ΕΣΑ εξω απο την φυλακή Δομοκού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος2/3/22 4:34 μ.μ.

    Ποιοτικοι τιτλοι απο τις εκδοσεις λογχη οπως παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γ. Σαιντ2/3/22 6:29 μ.μ.

    Κύριοι, επιτρέψτε μου να παρεκκλίνω από τη συνήθεια των περισσότερων επισκεπτών-σχολιαστών του ιστολογίου σας, και να παραμείνω εντός του θέματος της ανάρτησής σας.

    Θερμά συγχαρητήρια στον Κωνσταντίνο Μποβιάτσο για την επιλογή τού κειμένου και την εξαιρετική, όπως πάντα, μετάφραση. Και φυσικά συγχαρητήρια για όλο το μεταφραστικό και συγγραφικό έργο του, το οποίο αναδεικνύει με συστηματικό τρόπο σημαντικούς συγγραφείς και ένα είδος φασιστικού στοχασμού που ανατρέπει το στερεότυπο του "άξεστου, ανεγκέφαλου φασίστα".

    Κωνσταντίνε, συνεχίστε το ωραίο έργο σας, και ξανασκεφτείτε την παλαιότερη προτροπή μου για έκδοση βιβλίου (ή βιβλίων) με δικά σας κείμενα και τις κατά καιρούς δημοσιευμένες αναλύσεις σας.

    Όσον αφορά την κυκλοφορία και την ευρύτερη απήχηση κειμένων αυτού του είδους, μάλλον δεν πρέπει να είστε πολύ αισιόδοξοι, γιατί τα παιδιά με τα ξυρισμένα κεφάλια και τις σιδηρογροθιές, όπως και οι συνήθεις μεσήλικοι εθνικοπατριώτες, μάλλον δεν ενδιαφέρονται για τον Ντριε Λα Ροσσέλ, τον Μπραζιγιάκ και άλλους τέτοιους... φλύαρους.

    Σημειωτέον ότι αυτές είναι σκέψεις ενός ανθρώπου που δεν ανήκει στο "χώρο", με οποιονδήποτε τρόπο εννοούμενο.

    (Γ. Σαιντ + Λέσχη Συγκρητικού Πεσσιμισμού)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω για τα καλα σας λογια. Δυστηχως θα συμφωνήσω. Προσπαθώντας να φτιαξω το βιβλιο του Ντεγκρελ που αφορουσε την πνευματική του κληρονομια και κυρίως μεταφραζοντας τον Drieu, με νοηματα και εννοιες δυσκολες..αναρωτιομουν: γιατι το κανω?
      Τελικα δεν πειραζει μου απαντησα. Όρεξη υπαρχει και κυριως ορεξη να μεταδωσω οπως και αλλοι, στους νεωτερουςκαι οχι μονο κατι. Κάτι το οποίο θα μείνει και σιγά σιγά θα το καταλάβουν διαβάζοντας ώστε να νιωσουν την αληθινή σημασία της Ιδέες και κυρίως να δούνε τα λάθη εκείνης της εποχής και την πνευματικοτητα διανοουμενων που ηταν απο τος μεγαλύτερους της Ευρώπης, απλά λόγω επιλογής θαφτηκαν και κυριολεκτικά και μεταφορικά.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος3/3/22 11:09 μ.μ.

    Κορυφαία έκδοση μπράβο στον Κωνσταντίνο Μποβιάτσο που φέρνει στο φως τις ιδέες του σημαντικότερου εκφραστή της μεγάλης Γαλλικής γενιάς του μεσοπολέμου που λάτρεψε τον Επαναστατικό Πανευρωπαισμό , έναν διανοούμενο που ακόμα και σήμερα στα Ευρωπαϊκά Ακαδημαϊκά πράγματα θεωρείται ασύγκριτος. Πέραν από τα λάθη κ τους περιορισμούς των επιλογών και των αγώνων αυτής της γενιάς , ο Λα Ροσέλ όσο η Ευρώπη θα παραμένει διαλυμένη και αποικισμένη θα είναι επίκαιρος , μοντέρνος και σχεδόν προφητικός ειδικά σήμερα με τις εξελίξεις που φέρνει η νέα πόλωση των ιμπεριαλιστών Δύσης κ Ανατολής.
    Nero Valois

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.