Κάποιες σκέψεις για τους Πολιτικούς Κρατούμενους και την Απεργία Πείνας με βάση τα τελευταία γεγονότα (άρθρο ενός συναγωνιστή που δεν είναι μέλος της συντακτικής μας ομάδας)

 


Το παρακάτω άρθρο εστάλη από συναγωνιστή ο οποίος δεν είναι μέλος της συντακτικής μας ομάδας. 

Η δημοσίευση του δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι αναγκαίο να συμφωνούν τα μέλη και οι φίλοι της σ.ο. του «Μαύρου Κρίνου». 

Όποιος διαφωνεί είτε σε προσωπικό είτε σε συλλογικό επίπεδο (συναγωνιστής ή ακόμη και πολιτικός αντίπαλος) μπορεί να στείλει την άποψη του στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση ή να σχολιάσει στην φόρμα σχολίων τηρώντας όμως τους κανόνες. 

Υβριστικά σχόλια δεν θα δημοσιευθούν.

Γράφει ο Ελεύθερος Σκεπτόμενος

Κάποιες σκέψεις για τους Πολιτικούς Κρατούμενους και την Απεργία Πείνας με βάση τα τελευταία γεγονότα

Τώρα που τελείωσε ο όλος θόρυβος γύρω από την περιβόητη «απεργίας πείνας» του «αναρχικού» Γιάννη Μιχαηλίδη, θα ήθελα να παραθέσω κάποιες σκέψεις σε σχέση μάλιστα και με την στάση στην υπόθεση αυτή του Γιάννη Λαγού. Και ο Λαγός και ο Μιχαηλίδης δηλώνουν «Πολιτικοί Κρατούμενοι» του καθεστώτος, ο καθένας από την δική του ιδεολογική σκοπιά. Καταρχάς, ο Πολιτικός Κρατούμενος αποτελεί κάτι το ξεχωριστό σε σχέση με τους υπόλοιπους Συντρόφους του. Αποτελεί ευρύ πολιτικό υποκείμενο, το οποίο παράγει πολιτική με τις ιδέες του, με την δράση του, με την στάση του, την συμπεριφορά του, τις πράξεις του, ακόμα και τις παραλείψεις του. Γενικά, με ότι εκπέμπει προς τα έξω και προς τους έξω. Λόγω της ξεχωριστής ιδιότητας του, ο Πολιτικός Κρατούμενος δεν μπορεί να έχει «απαραβίαστη ιδιωτική ζωή» αποκομμένη από το πλαίσιο σκέψης και δράσης του. Είναι εκτεθειμένος, όχι στην «δημοσιότητα» της αστικής κοινωνίας, αλλά στην ηθική (και όχι ηθικολογική) υπόσταση των όσων (υποτίθεται ότι) ενστερνίζεται. Το ότι δηλώνει Πολιτικός Κρατούμενος δεν του παρέχει κανενός είδους «ασυλία», αν δεν επιβεβαιώνει αυτή του την δήλωση με συγκεκριμένες πράξεις και όχι αόριστα λόγια και γενικότητες. Το ελάχιστο, λοιπόν, από τον οποιονδήποτε δηλώνει ότι θεωρεί τον εαυτό του Πολιτικό Κρατούμενο, είναι να συμπεριφέρεται και ως τέτοιος.

Η Απεργία Πείνας αποτελεί το έσχατο σημείο Πολιτικής - Προσωπικής Αξιοπρέπειας και Στάσης για κάθε Πολιτικό κρατούμενο. Είναι η ύστατη πράξη διαμαρτυρίας απέναντι στο καθεστώς και στις μεθόδους του απέναντι σε αυτόν και τις ιδέες του. Επομένως, όταν ο Πολιτικός Κρατούμενος φτάσει στο σημείο να κάνει Απεργία Πείνας, αυτό σημαίνει ότι έχει γκρεμίσει κάθε γέφυρα πίσω του και θα φτάσει την επιλογή του μέχρι το τέλος: Ή θα γίνουν δεκτά τα αιτήματα του ή θα πεθάνει, εξευτελίζοντας το καθεστώς που τον φυλάκισε. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο: Να ξεφτιλιστούν οι εχθροί του και όχι ο ίδιος, να αφήσει πίσω του μια ηθική παρακαταθήκη συμπεριφοράς, σύμφωνα με την οποία είτε θα νικήσεις είτε η «νίκη» του αντιπάλου θα είναι «πύρρειος».

Η Απεργία Πείνας δεν έχει ιδεολογικά στεγανά και σύνορα. Αφορά κάθε ακραιφνή ιδεολόγο που τιμά πραγματικά την ιδιότητα του και αποτελεί την κυριολεκτική έκφραση της ρήσης του Έζρα Πάουντ «όποιος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει θυσίες για τις Ιδέες του, είτε ο ίδιος δεν αξίζει, είτε οι Ιδέες του». Γι’ αυτό και είναι άξιος σεβασμού, ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης, ο οποιοσδήποτε Πολιτικός Κρατούμενος χρησιμοποιεί το «όπλο» της Απεργίας Πείνας. Για παράδειγμα όσο και να μην μας είναι καθόλου αρεστοί (για ευνόητους λόγους) οι Κομμουνιστές Πολιτικοί Κρατούμενοι στην Τουρκία, δεν μπορείς παρά να τους παραδεχτείς ότι έκαναν πραγματική Απεργία Πείνας, φτάνοντας μέχρι το τέλος της βιολογικής τους ύπαρξης. Η ουσία, όμως, είναι το «όπλο» της Απεργίας Πείνας να έχει όντως μέσα του «σφαίρες» και όχι «άσφαιρα» πυρά…

Με βάση, λοιπόν, όλα τα παραπάνω, η Ελλάδα έχει ένα μοναδικό «προνόμιο» σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα κράτη στο θέμα της Απεργίας Πείνας. Είναι η μοναδική χώρα στην οποία ποτέ δεν υπήρξε απώλεια θανάτου από Απεργία Πείνας. Όσες Απεργίες Πείνας έγιναν στο παρελθόν, είτε έγιναν δεκτά τα αιτήματα των απεργών είτε την σταμάτησαν εγκαίρως πριν πεθάνουν. Στην συντριπτική πλειοψηφία συνέβη το πρώτο. Μάλιστα, σε σχεδόν όλες τις περιπτώσεις η «αφετηρία» της λήξης της «απεργίας πείνας» στην χώρα μας ήταν στις 50 μέρες και έφτανε μέχρι τις 70, την στιγμή που σε άλλες χώρες του κόσμου οι Πολιτικοί Κρατούμενοι που έφταναν σε αυτόν τον αριθμό ημερών Απεργίας Πείνας ήταν ήδη νεκροί από την εξάντληση και τις κακουχίες … Κατά την δεκαετία του ’90, μια περίπτωση μόνο θυμάμαι που ο «απεργός πείνας» σταμάτησε την «απεργία πείνας», χωρίς να γίνονται δεκτά τα αιτήματα του. Ήταν το 1994 και αφορούσε τον «αναρχικό» Οδυσσέα Καμπούρη (αν δεν κάνω λάθος στο όνομα του). 

Μέχρι την 70η ημέρα (!) η αλήστου μνήμης φυλλάδα «Ελευθεροτυπία» μας ανέφερε, σε καθημερινή βάση, σε ποια ημέρα «απεργίας πείνας» βρισκόταν ο «κοινωνικός αγωνιστής». Μετά, για να μην γίνει εντελώς ρεζίλι, σταμάτησε το μέτρημα και άρχισε το «πολυήμερη απεργία πείνας» φτάνοντας περίπου τις 100 (!!!!) ημέρες «απεργίας πείνας», για όποιον είχε την προνοητικότητα να μετράει μετά την 70η ημέρα «απεργίας». Το «λάθος» του Καμπούρη ήταν ότι στόχος του ήταν τα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό, το οποίο «μουλάρωσε» γι’ αυτήν την ένοπλη επίθεση εναντίον του, με αποτέλεσμα την περιορισμένη σχετικά συμπαράσταση υπέρ του Καμπούρη και το αρνητικό αποτέλεσμα γι’ αυτόν.

Στην περίπτωση του Μιχαηλίδη, είχαμε μια «απεργία πείνας» η οποία έφτασε τις 68 ημέρες. Σε αντίθεση, όμως, με το ότι πράττει κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος, ο οποίος φτάνει μέχρι τέλος την ύστατη πράξη διαμαρτυρίας του, ο Μιχαηλίδης έβγαλε μια ανακοίνωση ότι απλώς σταματάει την «απεργία πείνας», χωρίς όμως να έχουν γίνει δεκτά τα αιτήματα του. Ας ξεκινήσουμε από το τελευταίο. 68 ολόκληρες ημέρες «απεργίας πείνας» και όμως ο Μιχαηλίδης ήταν τόσο … «Σούπερμαν» ώστε να βγάλει ο ίδιος ανακοίνωση ότι λήγει την «απεργία». Αυτός και οι συνοδοιπόροι του δεν είχαν το παραμικρό ύφος ευφυΐας και ευθιξίας να δημοσιοποιήσουν μια ανακοίνωση του πληρεξούσιου δικηγόρου του ή κάποιου συγγενικού του προσώπου. Αντιθέτως, μας θεωρούν τόσο αποχαυνωμένους ώστε να θέλουν να πιστέψουμε ότι στο μεταίχμιο της ζωής και του θανάτου, διασωληνωμένος με ορούς, ήταν σε θέση να γράφει ή να εκφωνεί ανακοινώσεις. Τα ίδια αίσχη και δυο βδομάδες περίπου νωρίτερα, όταν είδαμε δημοσιευμένο «ιδεολογικό μανιφέστο» του Μιχαηλίδη, ενώ κανονικά θα έπρεπε τα μάτια του να κάνουν «πουλάκια» και τον Χάρο να του γνέφει χαμογελώντας … Να θυμίσουμε εδώ, ότι ο Bobby Sands, ο άνθρωπος συνώνυμο της Απεργίας Πείνας, ο Ιρλανδός Εθνικιστής που με τον θάνατο του στο H - Block του Long Kesh εξευτέλισε την κυβέρνηση Θάτσερ, έφτασε μέχρι τις 66 ημέρες πριν πεθάνει, ενώ νωρίτερα είχε πέσει σε κώμα για περισσότερο από δυο βδομάδες.

Να τελειώνουμε, λοιπόν, με τα «παραμύθια» και τους «παραμυθάδες». Σεβόμαστε τους πραγματικούς Απεργούς Πείνας, όχι όμως και τους κίβδηλους απατεώνες, τους οποίους σιχαινόμαστε γιατί εξευτελίζουν το ύστατο «όπλο» Αξιοπρέπειας κάθε Πολιτικού Κρατούμενου. Στην Ελλάδα δεν είχαμε ποτέ τον θάνατο Πολιτικού Κρατούμενου από Απεργία Πείνας, γιατί πάντοτε κατάφερναν να παίρνουν αυτό που ήθελαν από το αστικό κράτος πριν τα πράγματα γίνουν ανεξέλεγκτα. Στις ελάχιστες περιπτώσεις που το κράτος, για τους δικούς του λόγους, δεν έκανε πίσω, οι υποτιθέμενοι απεργοί πείνας αυτοεξευτελίζονταν, γιατί δεν είχαν το σθένος να κάνουν πραγματική πράξη και να φτάσουν μέχρι το τέλος την υποτιθέμενη απεργία πείνας τους. Αυτό συνέβη στις περιπτώσεις του Κουφοντίνα και του Μιχαηλίδη. Ο Κουφοντίνας δεν πέτυχε τα αιτήματα του για δυο λόγους. 

1ον Είχε δολοφονήσει μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη (Μπακογιάννης), κάτι το οποίο αυτή το είχε πάρει «προσωπικά». 

2ον Και πιο σημαντικό: Ακόμα κι αν η οικογένεια Μητσοτάκη έκανε πίσω, δεν θα έπρατταν το ίδιο οι ΗΠΑ, καθώς ανάμεσα στα θύματα του Κουφοντίνα υπήρχαν και Αμερικανοί αξιωματούχοι, κάτι το οποίο τα «γεράκια» της Ουάσιγκτον δεν θα το ξεχνούσαν ποτέ. 

Με την Ελλάδα σε καθεστώς Αμερικανοκρατίας, ο Κουφοντίνας είχε δυο δρόμους να επιλέξει: Ή θα έφτανε την Απεργία μέχρι το τέλος (ή γίνονται δεκτά τα αιτήματα μου ή πεθαίνω) ή θα έθετε τέρμα σε αυτήν, αυτοεξευτελιζόμενος. Προτίμησε το δεύτερο … Για την ακρίβεια, είμαι σίγουρος ότι δεν ξεκίνησε καν Απεργία Πείνας. Το ίδιο, βεβαίως, συνέβη και στην περίπτωση Μιχαηλίδη. Όπως το ίδιο ισχύει και για όλες τις εγχώριες περιπτώσεις «απεργών πείνας». Ειδικά δε, για την περίπτωση Κουφοντίνα, είναι ιατρικά αποδεδειγμένο πως ότι ένας άνθρωπος 64 ετών που κάνει απεργία πείνας πάνω από 60 ημέρες δεν υπάρχει περίπτωση να μην του δημιουργηθούν ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία του, οπότε η κατάσταση είναι 100% μη αναστρέψιμη και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον θάνατο. Αντιθέτως, ο Κουφοντίνας εξακολουθεί να είναι «περδίκι» …

Ανέκαθεν οι προερχόμενοι από τα αριστερά «απεργοί πείνας» είχαν ένα πολύ σημαντικό εφόδιο στον «αγώνα» τους. Πέρα από τα φιλικά προς αυτούς ΜΜΕ, είχαν στο πλευρό τους και επίορκους γιατρούς πρόθυμους να ψευδολογήσουν ασύστολα για την «τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο απεργός πείνας» και ότι «η ζωή του κρέμεται από ένα νήμα». Όμως, η εκάστοτε κυβέρνηση έχει και αυτή τους δικούς της ανθρώπους σε καίρια σημεία, γνωρίζοντας επακριβώς τι συμβαίνει σε πρόσωπα και καταστάσεις. Εάν η κυβέρνηση Μητσοτάκη γνώριζε ότι τόσο ο Κουφοντίνας όσο και ο Μιχαηλίδης έκαναν πραγματική Απεργία Πείνας και όχι «μαϊμού» θα έσπευδε έντρομη να ικανοποιήσει άρον άρον τα αιτήματα τους, φοβούμενη ότι ο θάνατος τους θα μπορούσε να επιφέρει τεράστια κοινωνική αναταραχή, καθώς και επεισόδια ανάλογα με αυτά του Δεκεμβρίου του 2008 (υπόθεση Γρηγορόπουλου). Γι’ αυτό και τους άφησε να ξεφτιλιστούν, ανακοινώνοντας οι ίδιοι τον τερματισμό της «απεργίας πείνας», την ίδια ώρα που αυτή συνέχιζε με ζήλο την νεοφιλελεύθερη αποδόμηση και αποικιοποίηση της Χώρας. Βεβαίως, θα μείνουμε με την απορία τι θα συνέβαινε εάν ο Κουφοντίνας (ο Μιχαηλίδης αποτελεί αμελητέα ποσότητα) όχι μόνο πραγματοποιούσε αληθινή Απεργία Πείνας, αλλά θα ήταν και αποφασισμένος να την φτάσει μέχρι τέλους. Τι θα έκανε τότε η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Θα επέμενε στην αδιαλλαξία της, λόγω των αμερικανικών εντολών και της εκδικητικής της στάσης για την δολοφονία Μπακογιάννη ή θα έκανε πίσω για να μην έχουμε ένα νέο Δεκέμβριο του 2008; Με την απορία θα μείνουμε …

Και φτάνουμε στην περίπτωση του Γιάννη Λαγού και στο περιβόητο tweet υπέρ του Μιχαηλίδη. Πιο πριν, δυο λόγια γι’ αυτόν. Ο Λαγός είναι ένας άνθρωπος με  τα θετικά και τα αρνητικά του, όπως όλοι μας άλλωστε. Εδώ θα εξεταστεί καθαρά πολιτικά. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα στην συναρμολόγηση του «Μύθου» της «Χρυσής Αυγής», αλλά συνέβαλε σημαντικά και στην μετέπειτα αποδόμηση της. Ήταν η «ψυχή» της ακτιβιστικής της δράσης στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά την περίοδο 2010 - 2012, τότε που γιγαντώθηκε η επιρροή της στα λαϊκά στρώματα με αναμενόμενο αποτέλεσμα την είσοδο στην βουλή το 2012. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την λεβέντικη εικόνα του στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα το 2011; Τότε που επειδή οι επιδοτούμενοι «αντιφασίστες» στάθηκαν ανίκανοι να διώξουν από την πλατεία τους Χρυσαυγίτες και τους υπόλοιπους Εθνικιστές, το ανθελληνικό κράτος επιστράτευσε τα ένστολα σκυλιά του και τα χημικά τους για να τους απομακρύνουν από την πλατεία. Η τηλεοπτική εικόνα του Γιάννη Λαγού να προκαλεί και να εξευτελίζει μόνος του μια ολόκληρη διμοιρία ΜΑΤ δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ. 

Ήταν, επίσης, ένας από τους λίγους στα ανώτερα κλιμάκια της «Χρυσής Αυγής» που είχε το θάρρος να διαφωνεί με τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Πρέπει ακόμα να του αναγνωριστεί ότι ήτανε ο ένας από τα δυο μεγαλοστελέχη της «Χρυσής Αυγής» (ο άλλος, αρέσει δεν αρέσει, ήταν ο Κασιδιάρης) που κράτησε αξιοπρεπή στάση στην απολογία του, αρνούμενος να δεχτεί τα εξευτελιστικά ερωτήματα ιδεολογικής νομιμοφροσύνης προς το καθεστώς που του έθετε η πρόεδρος του δικαστηρίου και οι υπόλοιποι συνεργάτες της. Επίσης, αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός ότι μετά το τέλος της πρώτης παράνομης φυλάκισης του το 2015 επανήλθε βελτιωμένος ως ρήτορας στο κοινοβούλιο, σε εντυπωσιακό θα έλεγα βαθμό. Έχτισε μια εικόνα «ασυμβίβαστου», η οποία και τον ακολουθεί μέχρι και σήμερα. Ταυτόχρονα, όμως, έκανε και τραγικά πολιτικά λάθη. Όπως η συνεργασία του με τον Κώστα Πλεύρη, από το 2018, τον οποίο προσπάθησε να «φυτέψει» μέσα στην Χρυσή Αυγή, αρχικά ως υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων και μετέπειτα ως υποψήφιο βουλευτή, χωρίς όμως να εισακουστεί η πρόταση του από τον Μιχαλολιάκο. 

Το 2019 βγήκε ευρωβουλευτής, μαζί με τον Θανάση Κωνσταντίνου (προτάσεις καταστροφικές και οι δυο του Μιχαλολιάκου) και μόλις 6 μέρες μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, όπου η «Χρυσή Αυγή» κατάφερε (γιατί πραγματικά περί κατορθώματος πρόκειται) να μείνει εκτός κοινοβουλίου, ο Λαγός ανεξαρτητοποιήθηκε, κάνοντας τα ίδια ακριβώς πράγματα για τα οποία κατηγορούσε τους προηγούμενους ευρωβουλευτές της «Χρυσής Αυγής». Κράτησε, δηλαδή, την έδρα και τα προνόμια της ανάμεσα σε αυτά και τον παχυλό μισθό του ευρωβουλευτή, γράφοντας εκεί που δεν πιάνει μελάνι τους ψηφοφόρους του κόμματος που τον έστειλαν στην ευρωβουλή και οι οποίοι ορκιζόντουσαν ότι δεν θα τους προδώσει ποτέ (την ίδια διαδρομή ακολούθησε ένα  χρόνο αργότερα και ο «συνιδρυτής της Χρυσής Αυγής» και «παιδικός φίλος του Μιχαλολιάκου» Κωνσταντίνου, μια θλιβερή περίπτωση «ιδεολόγου», που ύστερα από 20 σχεδόν χρόνια εξαφάνισης από την «Χρυσή Αυγή» τον επανέφερε ο Μιχαλολιάκος και τον έστειλε στο ευρωκοινοβούλιο με σταυρωμένα ψηφοδέλτια για να λύσει το βιοποριστικό του πρόβλημα. Το γεγονός ότι τα συστημικά ΜΜΕ επί 3 ολόκληρα χρόνια δεν έχουν ασχοληθεί σχεδόν καθόλου με το πρόσωπο του και τα «έργα» του ως ευρωβουλευτή, αλλά τον έχουν αφήσει εντελώς στο απυρόβλητο, ας το κρίνει ο καθένας όπως θέλει ... 

Αμέσως μετά την αποχώρηση του έφτιαξε το μόρφωμα της Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης (ΕΛΑΣΥΝ), με αρχικά τα οποία παραθέτουν σε μάρκα ανταλλακτικών ή ελαιοτριβείο … και με πολιτικές θέσεις που περισσότερο θύμιζαν παραθρησκευτική οργάνωση παρά εθνικιστικό κόμμα. Με «συνεργάτες» άτομα επί το πλείστον αμόρφωτα, αδαή και γραφικά, το όλο εγχείρημα ήταν καταδικασμένο από την αρχή, παραπέμποντας σε κωμωδία του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου. Εδώ να σημειώσουμε ότι ο Γιάννης Λαγός έκανε κάτι το πραγματικά πρωτόγνωρο στον λεγόμενο «εθνικιστικό χώρο». Ήταν ο πρώτος (και ο μόνος μέχρις στιγμής), από το 1974 μέχρι σήμερα, που πραγματοποίησε Απεργία Πείνας (και μάλιστα πραγματική) για την ικανοποίηση κάποιων αιτημάτων του. Την σταμάτησε στις 25 ημέρες, μαθαίνοντας ότι αυτά ικανοποιήθηκαν (αυτά είχαν να κάνουν κυρίως με την ημερομηνία έναρξης του εφετείου). Έχει δίκιο να νιώθει πικραμένος για την σχεδόν απόλυτη στάση σιωπής απέναντι του στην Απεργία Πείνας που πραγματοποίησε, δείχνοντας τις παθογένειες και τους εγωισμούς του «χώρου».

Με την μετέπειτα στάση του, όμως, φρόντισε να εκθέσει και να απογοητεύσει σχεδόν όλους όσους του συμπαραστάθηκαν. Πριν το τελευταίο τραγικό «τιτίβισμα», υπάρχει μια άλλη σειρά από απίστευτα γεγονότα: 

α) Ενώ αρχικά έβγαλε ανακοίνωση, η οποία «φωτογράφιζε» τον μέχρι τότε συνήγορο του Κώστα Πλεύρη ότι τον «πούλησε» (μάλιστα, σε διαδικτυακή εκπομπή συνεργάτης του Λαγού ωρυόταν ότι ο Πλεύρης «έφαγε» από τον Λαγό 15.000 ευρώ), λίγο καιρό μετά τον ξαναπροσέλαβε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. 

β) Η θεαματική «κωλοτούμπα» στο ζήτημα του ρωσοουκρανικού πολέμου, όπου όχι μόνο έκανε στροφή 180 μοιρών στην μέχρι τότε τοποθέτηση του, αλλά προχωρώντας ακόμα περισσότερο προς την ζώνη του Λυκόφωτος ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος, με … αντάλλαγμα να πολεμήσει στο μέτωπο μαζί με τις Ουκρανικές δυνάμεις! Τοποθέτηση που, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε θυμηδία, η οποία ουδέποτε είδε το φως της δημοσιότητας στην ιστοσελίδα της «ρωσόφιλης» ΕΛΑΣΥΝ … 

γ) Δύο απαράδεκτες συνεντεύξεις, σε «Ελεύθερη Ώρα» και «Στόχο», στις οποίες έκανε ανοιχτή επίθεση στους υπόλοιπους συγκρατούμενους του, όπου ανάμεσα σε πολλά άλλα τους κατηγόρησε ότι επειδή κάνουν «μεροκάματα», είναι σαν να θεωρούν τον εαυτό τους ποινικό κρατούμενο και όχι Πολιτικό Κρατούμενο! Το γεγονός ότι τόσο ο Κουφοντίνας όσο και τα μέλη της ΣΠΦ, αλλά και άλλοι καταδικασμένοι ως τρομοκράτες κάνουνε κανονικά «μεροκάματα» για να μειωθεί η ποινή τους και εξακολουθούν να θεωρούν τους εαυτούς τους ως Πολιτικούς Κρατούμενους προφανώς δεν λέει τίποτα στον Λαγό. Συν τοις άλλοις, οι περισσότεροι από τους καταδικασθέντες που κάνουν «μεροκάματα» είναι φτωχοί άνθρωποι που έχουν οικογένειες πίσω τους και επιθυμούν να επιστρέψουν μια ώρα αρχύτερα σε αυτές, χωρίς να έχουν από πίσω τους κάποιον παχυλό ευρωβουλευτικό μισθό …

Και φτάνουμε στο περιβόητο «τιτίβισμα» υπέρ του Μιχαηλίδη. Εξηγήσαμε νωρίτερα γιατί ο Μιχαηλίδης σε καμία περίπτωση δεν είναι ιδεολόγος. Και γιατί φυσικά είναι εκ φύσεως αδύνατον να κάνει 68 ημέρες απεργία πείνας, χωρίς η πορεία του προς τον θάνατο να είναι μη αναστρέψιμη. Υπάρχει και μια άλλη πτυχή της όλης ιστορίας που κάνει την τοποθέτηση του Γιάννη Λαγού εντελώς λανθασμένη. Το 2011 ο Μιχαηλίδης συνελήφθη μαζί με έναν άλλο συνεργό του από αστυνομικούς λίγο έξω από το σπίτι του Μιχαλολιάκου στην Πεύκη, όπου έγινε και ανταλλαγή πυροβολισμών. Αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Μιχαηλίδης και ο συνεργός του είχαν στήσει καρτέρι για να «φάνε» τον αρχηγό της «Χρυσής Αυγής». Μάλιστα, από όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος τότε, η παρολίγον απόπειρα δολοφονίας εναντίον του οδήγησε στην δημιουργία μιας «επίλεκτης» προσωπικής φρουράς του για τις μετακινήσεις του, με κύριο κοινό χαρακτηριστικό της τα κόκκινα καπέλα με τον Μαίανδρο. Συνεχίζοντας ο Μιχαλολιάκος είχε πει τότε ότι η ιδέα για την δημιουργία προσωπικής φρουράς άνηκε στον Γιάννη Λαγό, τον οποίο και συνεχάρη δημόσια. Δηλαδή, ο Λαγός συμπαραστάθηκε στο «antifa» απόβρασμα που είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει τον τότε αρχηγό του … 

Προσοχή: Εδώ δεν κρίνουμε τον Μιχαλολιάκο ως ποιότητα χαρακτήρα, την μεγαλομανία του και τον ναρκισσισμό του, αλλά το αναμφισβήτητο γεγονός ότι εκείνη την περίοδο (2011) ήταν ο επικεφαλής ενός Κινήματος με ολοένα και αυξανόμενη κοινωνική αποδοχή, που ανεξάρτητα από την γνώμη που έχει κάθε Εθνικιστής και Εθνικοσοσιαλιστής για το τι ήταν η «Χρυσή Αυγή», εκείνη την εποχή αποτελούσε το απόλυτο κακό για το σύστημα. Ο ψευτοεπαναστάτης Μιχαηλίδης, αντί να επιχειρήσει να «τιμωρήσει» κάποιον ηθικό ή φυσικό αυτουργό από αυτούς που έβαλαν την Ελλάδα στην κόλαση της μνημονιακής κατοχής, επέλεξε να χτυπήσει τον Μιχαλολιάκο. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

Γνωρίζω ότι σε περίπτωση που δημοσιευτεί το κείμενο αυτό (σε ένα ιστολόγιο συντακτικής ομάδας με την οποία έχω σαφείς ιδεολογικές και πολιτικές διαφωνίες, αλλά αναγνωρίζω την καλή πρόθεση και τον ειλικρινή πλουραλισμό απόψεων που την διακρίνει) θα προκαλέσει αντιδράσεις και σχόλια, αρκετά εκ αυτών αρνητικά. Χωρίς να ασχοληθώ περαιτέρω και να επανέλθω, θα μελετήσω προσεκτικά όσους αντιτίθενται με επιχειρηματολογία προκειμένου να διορθώσω τα δικά μου λάθη και αστοχίες, αλλά δεν θα δώσω δεκάρα τσακιστή για όσους εξαντληθούν στην χυδαία προβοκατορολογία και στην παράθεση συνθημάτων του τύπου «Λευτεριά στον κοινωνικό αγωνιστή Μιχαηλίδη», κάτι το οποίο θα αποτελεί επιβεβαίωση της ρήσης ότι «η βλακεία αποτελεί το πλέον ακατανίκητο επιχείρημα».

ΥΓ.1 Πέρα από τις συνεχείς λανθασμένες τοποθετήσεις του το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Λαγός έκανε κάτι που αποτελεί πρωτοπορία στην «κουλτούρα» του «χώρου». Πραγματοποίησε Απεργία Πείνας, κάτι το οποίο μέχρι τώρα αποτελούσε «προνόμιο» της αριστεράς. Ο «εναγκαλισμός» (όπως ο βόας με τα θύματα του …) του Εθνικισμού με την ακροδεξιά συντήρηση από το 1974 και μετά οδήγησε σε πολλά αρνητικά στερεότυπα, που τον ταλαιπωρούν μέχρι σήμερα σε βαθμό καρκινώματος. Αυτό το καρκίνωμα οφείλει να ξεριζωθεί. Μέσα από τα όποια παροράματα, παραλείψεις και υπερβολές, ο «Μαύρος Κρίνος» μπορεί και πρέπει να δώσει θετική διάσταση στην προσπάθεια αυτή.

ΥΓ.2 Ανεξαρτήτως του πότε θεωρεί ο καθένας την περίοδο κατά την οποία εκφυλίστηκε η Χρυσή Αυγή (προ ή μετά κοινοβουλίου), φαίνεται ότι η κάθε σημερινή έκφραση του λεγόμενου «χώρου» έχει σοβαρές πνευματικές και πνευμονικές ασθένειες, που την κάνουν να μην αντιλαμβάνονται ότι η ιδεολογικοπολιτική διαδρομή είναι Μαραθώνιος και όχι «κούρσα» 100 μέτρων. Έχουν ακουστεί πολλά γύρω από το ζήτημα της Αυτονομίας. Κατά την γνώμη μου, αυτό που έχει σημασία είναι η Πολιτική Οργάνωση βασισμένη σε στέρεες ιδεολογικές βάσεις και όχι ψηφοθηρικές «αρπαχτές». Γι’ αυτό ας μην φανεί καθόλου περίεργο να δούμε, εν όψει εκλογών, «παρέλαση» από διαφόρους επιτήδειους, τυχάρπαστους και τυχοδιώκτες που θα θελήσουν να «προβάρουν» το βουλευτικό κοστούμι με εκείνη την κομματική έκφραση (κόμμα Κασιδιάρη) που θα έχει πιθανότητα εισόδου στην βουλή. Όσο, όμως, επικίνδυνες είναι αυτές οι «αρπαχτές», άλλο τόσο είναι οι λεκτικοί φανφαρονισμοί, οι ψευτοεπαναστατικοί βερμπαλισμοί και οι επακόλουθες βεβιασμένες κινήσεις, που αποτελούν το λανθασμένο αποτέλεσμα ανώριμων ατομικιστικών «αβανγκαρντισμών», που δεν οδηγούν πουθενά παρά μόνο σε καταστάσεις συστημικής συμπεριφοράς και πολιτικής, οι οποίες πολύ συχνά φορούν το φανταχτερό ένδυμα της «αυτονομίας», της «αυτοοργάνωσης» και διαφόρων άλλων «αυτό-».

ΥΓ.3 Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό. Πιστεύω ακράδαντα πως όσοι καλοπροαίρετα νομίζουν ότι μπορούν να τείνουν χείρα ειλικρινούς φιλίας και συνεργασίας με τον Μιχαηλίδη και τους όμοιούς του, στα ανεδαφικά και ουτοπικά πλαίσια μιας «αντιεξουσιαστικής», «αντικρατικής», «αντικαπιταλιστικής» συμμαχίας κ.λπ. πλανώνται πλάνην οικτράν. Είναι τόσο τυφλωμένοι από το μίσος τους, που γι’ αυτούς το μόνο που … αξίζουμε ως «Φασίστες» είναι μια σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού, στο στυλ της ανεπίσημης αγαπημένης τους NKVD. Αυτοί οι τύποι είναι «antifa» και αεθνιστές και σε καμία περίπτωση δεν έχουνε, έστω και υποτυπώδες, στοιχείο εθνικής, φυλετικής, αλλά και ουσιαστικά ταξικής, ευαισθησίας και συνείδησης μέσα τους. Και για να γίνω συγκεκριμένος, όταν τα παρακρατικά καθάρματα στο Νέο Ηράκλειο δολοφόνησαν τον Γιώργο Φουντούλη και τον Μανώλη Καπελώνη, ο Μιχαηλίδης πανηγύριζε από την χαρά του. Είναι δυνατόν κάτι τέτοιους σιχαμερούς τύπους, κάτι τέτοια ανθρώπινα «σκουπίδια», να τους θεωρούμε, έστω και εν δυνάμει, «συντρόφους» και «συναγωνιστές»;


81 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/8/22 12:07 π.μ.

    Τι έρωτα έχει με τον Πλεύρη αυτός ο άνθρωπος; Και για τα όσα έκανε ήδη από το 2016 προσπαθώντας να τον βάλει στη ΧΑ αλλά και μετέπειτα με ΕΛΑΣΥΝ και τώρα στην δίκη.

    Υγ. Μαύρη κηλίδα, μεγάλη μάλιστα, το μένος του ενάντια στον Αντώνη όσο ήταν ακόμα στην αυλή του Βούδα (βλέπε Μελιγαλάς 2013)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/8/22 12:25 π.μ.

    Είναι σωστό το άρθρο σε γενικές γραμμές. Και στην κριτική στον Λαγό έχει δίκιο διότι τώρα τελευταία κάτι Ε/Σ γκρουπες μας τον πλασάρουν σαν δήθεν ασυμβίβαστο και ανυποχώρητο μαχητή. Όσον αφορά τους "απέναντι" καλό είναι να τους διακρίνουμε μεταξύ τους. Όπως στον δικό μας χώρο υπάρχουν ακροδεξιά σκατά και αντιεξουσιαστές εθνικοεπαναστάτες έτσι και στον "απέναντι" χώρο υπάρχουν συστημικοί αντιφα νεοαριστεροι, κολλημένοι αντιφα παλαιομαρξιστες και ελάχιστοι αιρετικοί με τους οποίους έχουμε κοινά σημεία. Ο Μιχαηλίδης δυστυχώς ανήκε στη πρώτη κατηγορία όπως και η πλειοψηφία της σύγχρονης αεθνης και αταξικής αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλά τα γράφεις φίλε. Ανέκδοτο κατήντησε το έσχατο όπλο της Απεργίας Πείνας στα χέρια των δήθεν αναρχοχαρουμενων και αριστερών. Θυμίζω τον πολιτικάντη του ΣΥΡΙΖΑ στη πλ. Συντάγματος που δήλωνε απεργία πείνας και η κάμερα τον τσάκωσε να χλαπακιαζει σάντουιτς στη ζούλα....
    https://youtu.be/9caCqaeLCgc

    Επίσης ελεεινή και τρισάθλια υποκριτική είναι και η στάση τους αναφορικά με τη στράτευση. Ελάχιστοι εξ αυτών δηλώνουν ολική άρνηση, οι περισσότεροι είτε λαμβάνουν απαλλακτικό Ι5 όντας κυναιδοι ή ψυχακηδες και τοξικομανείς είτε απλοί αντιρρησίες συνείδησης διεκδικοντας εναλλακτική θητεία. Εξαίρεση απετέλεσε ο Μαζιώτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/8/22 1:31 μ.μ.

    Όποιος είναι γεμάτος με νιτσεϊκό resentiment / slave morality, λογικό είναι να βγάζει συστημικούς τους πάντες νομίζοντας ότι έτσι αυτός γίνεται αντισυστημικός. Έτσι ο μικροαστός βρίσκει την αυτοεπιβεβαίωση που πάντα έψαχνε και μπορεί να κοιμάται ήσυχος, ότι όλοι όσοι είναι ανώτεροι από αυτόν ως άνθρωποι, είναι "με το σύστημα" ενώ αυτός όχι. Βέβαια, ένας συστημικός δεν βάζει ποτέ τη ζωή του σε κίνδυνο για 68 μέρες. Αλλά και αν το κάνει, αυτό αυτομάτως του δίνει κολοσσιαίο ύψος σε σχέση με τους αρουραίους που τον λοιδορούν εκ του ασφαλούς. Το αν ο Μιχαηλίδης είναι "ιδεολόγος" ή όχι, ή αν έστηνε κάποτε καρτέρι να φάει τον ΚΥΠατζή της Πεύκης, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ενδιαφέρει τους αγωνιστές. Το μήνυμα του Λαγού έγινε στο πλαίσιο της απεργίας πείνας και μόνο, από έναν αγωνιστή προς έναν άλλο, που έχουν βιώσει και οι δύο την πουστιά του μητσοτακισμού. Όποιος λοιπόν επιλέγει να μιλήσει τώρα με μικροαστική κριτική εκ του ασφαλούς κατά του Λαγού, είναι ακριβώς εκείνος ο αρουραίος που νομίζει ότι και οι αετοί που βλέπει να πετάνε στον ουρανό είναι ποντίκια σαν αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/8/22 7:24 μ.μ.

      Αρουραίος λοιπόν και συστημικος ο γράφων το συγκεκριμένο κείμενο το οποίο αποτελεί ότι πιο αντικειμενικο και αληθές έχω διαβάσει!
      Ενώ το σχόλιό σας είναι άκρως ριζοσπαστικό ε? Αποδέχεστε λοιπόν τις 68 ημέρες ως γεγονός! Ούτε οι ίδιοι οι παρακρατικοι δεν το πιστεύουν. Στοιχηματίζω επίσης ότι εσείς ο ίδιος αναθεματιζατε τον "κυπατζη της Πεύκης" όταν είχε εκφραστεί θετικά για τον τρόπο με τον οποίο απεβίωσε ο Λάμπρος Φουντας.
      Τιμώ τον Γιάννη Λαγό ως ένα σημείο αλλά τιμώ επίσης και τον γράφοντα για την εξαίρετη περιγραφή της κατάστασης.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος5/8/22 5:00 μ.μ.

    Μην περιμένετε και πολλά από τους βλακωδεις αυτοχθονιστές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/8/22 9:17 μ.μ.

      Ε ναι, να περιμένουμε από τους θιασώτες του σιωνιστικού κατασκευάσματος στην υπηρεσία του αποικιοκρατικού ιμπεριαλισμού του 18ου αιώνα καλύτερα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/8/22 12:28 π.μ.

      Είναι αυτοχθονιστής και ο Μιχαηλίδης?

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος6/8/22 11:48 π.μ.

      Είναι ο λαγός και οι υποστηρικτές του

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος6/8/22 10:16 μ.μ.

      "νεοναζί" που γράφουν αντιφα άρθρα, υμνούν τον Γύπαρη, κατηγορούν την Καραϊσκάκη, υπερασπίζονται την Γαλλική Επανάσταση και είναι υπέρ της αυτοχθονίας. Βαλτοί ή βλάκες;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος7/8/22 4:30 μ.μ.

      το να πεις οτι ο μουσολινι εχωσε τους καπιταλιστες στο κομμα του και οτι ειχε γυρω του πρακτορες των αγγλων δεν ειναι αντιφασιστικο , επισης 1000 ατομα σαν τον γυπαρη να ειχαμε σημερα , τα πραγματα θα ηταν πολυ διαφορετικα .

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος7/8/22 5:40 μ.μ.

      "1000 άτομα σαν τον Γύπαρη" = αυτόν που πήγε στον μακεδονικό αγώνα για να εισπράττει λεφτά για λογαριασμό των αθηναϊκών λαμόγιων του "Κομιτάτου" (τον καταγγέλει ο καπετάνιος Τσόντος Βάρδας επ' αυτού), και δολοφόνος του μοναδικού ανθρώπου που έβγαλε η Ελλάδα που μπορούσε να συγκριθεί σε διανοητικό διαμέτρημα με έναν Μπαρρές.

      Γι' αυτό ο νεοεθνικιστικός χώρος θα είναι πάντα καταφύγιο ούγκανων γυμναστηριακών χειραγωγούμενων από κυπατζήδες του συστήματος. Γιατί νοσταλγεί Γυπάρηδες και καταριέται Δραγούμηδες.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος7/8/22 10:43 μ.μ.

      οταν η οικογενεια του γιαννη δραγουμοβιτσ κλεβει απο το ταμειο τοτε ειναι μια χαρα ... οταν το κανει ο γυπαρης "μα ειναι φιλελευθερος μα ειναι λαμογιο " ... χαζος ηταν ο γυπαρης να χυνει το αιμα του στον πολεμο ενω αλλοι να τρωνε τα λεφτα ; ακριβως ειμαστε ετσι οπως ειμαστε σημερα σαν νεοελληνες επειδη αντι για ατομα σαν τον γυπαρη εχουμε ατομα σαν τον δραγουμη ...

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος8/8/22 12:12 π.μ.

      5:40 Ο Λένιν είχε πει κάποτε ότι ένα γραμμάριο δράσης ισοδυναμεί με έναν τόνο θεωρίας ... τι να τους κάνω τους δραγούμηδες και τους μπαρέδες ΣΗΜΕΡΑ ; σήμερα θέλουμε μάχιμα άτομα που να μάχονται στο πεζοδρόμιο και όχι μαχητές του πληκτρολογίου όπως ο δραγούμης που δεν πολέμησε σε κανέναν πόλεμο .

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος8/8/22 1:28 μ.μ.

      και ο Γκαίμπελς δεν είχε πολεμήσει πουθενά, αυτό τι σημαίνει ότι δεν άξιζε?

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος8/8/22 1:55 μ.μ.

      Ο Δραγούμης ανιστόρητα ακροδεξιά γίδια είχε πολεμήσει στον πόλεμο του 1897, στο Α βαλκανικό πόλεμο (ήταν αυτός που ύψωσε την ελληνική σημαία στη Θεσσαλονίκη) και είχε οργανωτικό ρόλο στο Μακεδονικό Αγώνα. Στο πόλεμο ο καθένας αναλαμβάνει το πόστο του. Ο πολεμιστής τη μάχη, ο διπλωμάτης την οργάνωση και την υποστήριξη. Διορισμένος πρέσβης ήταν νομίζεις μπορούσε να αρπάξει το τουφέκι του και να βγει στα βουνά;

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος8/8/22 3:12 μ.μ.

      1:55 εχεις δικιο ... ο γιαννης δραγουμης πολεμησε οπως πολεμησε και ο μεταξας ... απο το επιτελειο δηλαδη ... χαχαχα ... αληθεια κραζουμε τους σημερινους καραβαναδες στρατιωτικους που ειναι ακαπνοι και απολεμοι αλλα ποια η διαφορα τους με τον μεταξα και τον δραγουμη ; εκτος του οτι ειναι φιλιππινεζες των λαθρεποικων βεβαια δεν εχουν καποια αλλη διαφορα ως προς τον πολεμο .

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος8/8/22 3:29 μ.μ.

      Πουθενά δεν είπε κάτι τέτοιο ο Λένιν. Fake "news" είναι το τσιτάτο. Ο Λένιν πάντα επισήμαινε ότι δράση χωρίς επαναστατική θεωρία είναι σαν να χτυπάς το κεφάλι σου σε μεταλλικό τοίχο..

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμος8/8/22 6:31 μ.μ.

      ο τύπος που ο μόνος πόλεμος στον οποίο έχει συμμετάσχει είναι με τις μύγες στον καναπέ του, ειρωνεύεται επιτελικούς αξιωματικούς και το οργανωττικό-επιχειρησιακό μέρος του πολέμου εν γένει. Τι να κάτσεις να ασχοληθείς μετά, χαμένος σίελος είναι...

      Διαγραφή
    14. Ανώνυμος8/8/22 9:21 μ.μ.

      6:31 πες την αληθεια ο γιοκας η ο μπαμπακας ειναι καραβανας ; αδικο ειναι οτι δεν εχουν πολεμησει πουθενα , οτι ειναι χοντροι και οτι ειναι ακαπνοι ;

      Διαγραφή
    15. Ανώνυμος8/8/22 9:48 μ.μ.

      9:21 οι μπαρουτοκαπνισμένοι του πεδίου της μάχης από κάπου πρέπει να παίρνουν εντολές, κάποιοι πρέπει να φτιάχνουν τα σχέδια, αλλιώς οι "έγκαπνοι" πάνε σαν πρόβατα στη σφαγή. Φτιάξε εσύ μια ιστοριούλα μέσα στο μυαλουδάκι σου όπου ο ελληνικός στρατός θα είχε κερδίσει τους Βαλκανικούς Πολέμους χωρίς Μεταξά. Μόνο μην ξεχάσεις να βάλεις και έναν δράκο μέσα στην ιστορία.

      Διαγραφή
    16. Ανώνυμος8/8/22 10:39 μ.μ.

      9:48 αλλοι στρατιωτες εχυναν το αιμα τους στο πεδιο των μαχων οταν ο μεταξας ως υπολοχαγος αντι να ηταν στην πρωτη γραμμη , ηταν στα μετοπισθεν και κρυβονταν ...ευτυχως που δεν βρισκονταν ο μεταξας και ο δραγουμης σε πιο σημαντικες θεσεις οπως του στρατηγου πχ γιατι αν γινοταν αυτο , σημερα για να πας στην θεσσαλονικη και στις σερρες θα εδειχνες διαβατηριο .

      -απο εναν τσολια του γεωργιου πουλου

      Διαγραφή
    17. Ανώνυμος9/8/22 2:07 μ.μ.

      γνωστός μπαρουτοκαπνισμένος ο Πούλος, έκανε "πόλεμο" σε γυναικόπαιδα και γέρους σε χωριά.

      όσο το συνεχίζεις γίνεται και καλύτερο!

      Διαγραφή
    18. Ανώνυμος9/8/22 8:33 μ.μ.

      2:07 αφου το λεει ο ριζοσπαστης και κανας δεξιος αντιναζι ετσι θα ειναι ...

      Διαγραφή
    19. Ανώνυμος10/8/22 12:05 π.μ.

      λέει τον Δραγούμη "δραγούμοβιτς" και την ίδια στιγμή εξυμνεί τον Ρουμάνο Πούλο.

      πάρε τον Πουλέσκου σου και δρόμο.

      Διαγραφή
    20. Ανώνυμος10/8/22 5:10 π.μ.

      12:05 ευχαριστω που εκανες τετοιο σχολιο για να βλεπουν και οι αναγνωστες οτι δεν εχεις ιδεα απο φυλετισμο ή το κανεις επιτηδες ... η διαφορα ειναι οτι ο γεωργιος φον πουλος γεννηθηκε απο ελληνες γονεις σε σχεση με τον δραγουμοβιτς που ειχε γιαγια σλαβα ... με το σκεπτικο σου και ο αντετοκουμπο ειναι ελληνας επειδη γεννηθηκε στην ελλαδα ;

      Διαγραφή
    21. Ανώνυμος10/8/22 2:40 μ.μ.

      Οι Σλάβοι δεν είναι λευκοί;

      Διαγραφή
    22. Ανώνυμος10/8/22 9:58 μ.μ.

      είναι λευκοί... βλέπεις κανέναν να είπε το αντίθετο ; το ότι ο δραγούμης είχε σλάβα γιαγιά δεν σημαίνει ότι οι σλάβοι δεν είναι λευκοί ... μάλλον πρέπει να ξαναπεράσετε από το γυμνάσιο να κάνετε πάλι μαθήματα έκθεσης ώστε να μάθετε τους συλλογισμούς μπας και σταματήσετε να γράφετε άκυρα πράγματα .

      Διαγραφή
    23. Ανώνυμος11/8/22 2:18 π.μ.

      κι από πότε τον ελληνικό εθνικισμό (που ήταν πάντα "περικλειστικός" κατά Ρενάν, και όχι "αποκλειστικός", δηλαδή αφομοίωνε και δεν απέκλειε), από πότε τον ελληνικό εθνικισμό του Αλβανού Μιαούλη, του Ιταλού Καποδίστρια και του Σέρβου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, τον πειράζει αν ο Δραγούμης ή οποιοσδήποτε είναι "σλάβος" ή οτιδήποτε; Αν ήμασταν Ιάπωνες, που είναι νησί και δεν είχαν επιμιξίες, θα μας πείραζε. Αλλά όντας Έλληνες, έχοντας διαχρονικά τον πιο αφομοιωτικό εθνικισμό σε όλη την Ευρώπη, είναι γελοίο να παριστάνουμε τάχα τους θιγμένους από την καταγωγή του μπατζανάκη του κουνιάδου του παππού κάποιου μεγάλου Έλληνα.

      Διαγραφή
    24. Ανώνυμος11/8/22 6:52 μ.μ.

      2:18 το θεμα δεν ειναι οτι μας πειραζει οτι ο δραγουμης ηταν σλαβος αλλα το οτι δεν εχει καμια σχεση με την ιδεολογια μας τον εθνικο σοσιαλισμο ... τι σχεση εχει ο δραγουμης που ξεκινησε ως εθνικιστης και κατεληξε να γραφει αρθρα για τους ουγγρους μπολσεβικους και τη ροζα λουξενμπουργκ ; και δεν ειναι μονο αυτα ...

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος5/8/22 7:16 μ.μ.

    Εξήντα Οκτώ ημέρες ΟΛΙΚΗ απεργία πείνας ο "τοξοβόλος" ("καλής" οικογενείας γόνος) και υπάρχουν τύποι που το χάφτουν αμάσητο πως ο "απεργός" εξακολουθεί να ζει έχειν καλώς! Εκτός από τους "αρουραίους" και τους "αετούς" (τι χονδροκομμένη παρομοίωση), υπάρχουν και πολλοί μπούφοι. Ψόφο κακό ρε σε όλους τους αντιφασίστες, "αγωνιστές" και μη.
    Κατά τα λοιπά,ενδιαφέρον το άρθρο, αν και με τις αδυναμίες του.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/8/22 10:09 μ.μ.

      Ο Λαγός θεώρησε τις 68 μέρες ως αληθινό γεγονός. Αυτό εξετάζουμε. Ένας γνήσιος αγωνιστής δεν είδε με ζήλεια και κουτσομπολίστικη μικρότητα την υπόθεση Μιχαηλίδη, ούτε με μικροκομματική εχθροπάθεια. Η γνώμη του είναι γνώμη έντιμη και υποδειγματική. Έκανε τη διαφορά σε σχέση με την αριστερή και δεξιά τουιτερική μούργα που ευχόταν ψόφους εκατέρωθεν. Από κει και πέρα το τι λέμε εγώ και εσύ δεν πολυμετράει, γιατί δεν θα το διαβάσει κανείς πέρα από τους θαμώνες του ΜΚ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/8/22 2:13 π.μ.

      Αρουραίοι, αετοί, μπούφοι, αλλά κυρίως πολλές κότες. Τίγκα στις κότες ο χώρος. Λειράτες μάλιστα. Κι ο Λαγός αντί για λαγός αποδείχτηκε λέων. Και τις πειράζει αυτό τις κότες. Πολύ τις πειράζει.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος9/8/22 1:15 μ.μ.

      Ούτε απεργία πείνας ούτε τίποτα, καμία υποταγή στο σύστημα, ούτε αιτήματα, ούτε παραχωρήσεις, ούτε κλάψα, ψηλά το κεφάλι κι αξιοπρέπεια, κάτι που είχε ο Περίανδρος μπορεί να βγήκε νωρίς κι έχει κι αυτός τις αδυναμίες του, πάντως όσο έμεινε στη φυλακή κράτησε πραγματικά μαχητική στάση,σε βαθμό ζήλου.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος5/8/22 10:17 μ.μ.

    Τι είδαμε; Διάφορους χέστηδες που υπογράφουν με ψευδώνυμα να εύχονται ψόφο τότε στο Λαγό και τώρα στο Μιχαηλίδη, και να γελάνε από τον καναπέ, αριστεροί οι μεν, δεξιοί οι δε. Κι απ' την άλλη έναν άνθρωπο βασανισμένο για τις ιδέες του να κάνει τη διαφορά και να μην είναι μικρόψυχος με τον αντίπαλό του. Αλλά εμείς εκεί, να μην παραδεχτούμε ότι ο Λαγός έδωσε θετικό παράδειγμα, όοοχι, να κυλιστούμε στο βούρκο, να πούμε στους εαυτούς μας ότι το σωστό παράδειγμα είναι αυτό των ανώνυμων χέστηδων του συρμού. Γιατί αν κι εσύ ευχήθηκες ψόφο, δεν μπορείς να χωνέψεις ότι κάποιος άλλος (που ίσως τον ζηλεύεις;) στάθηκε πιο ντόμπρος από σένα και δεν το έκανε, οπότε αντί αυτοκριτικής κοιτάς να βγάλεις την πράξη του σκάρτη. Πάρτε λοιπόν το συρμό και συρθείτε, αφού εκεί ανήκετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος6/8/22 9:13 π.μ.

    Μεγάλη αστοχία κρίνε, να επιτρέψεις την ανάρτηση ενός ανώνυμου, που στιλιτεύει πολιτικές προσώπων, που τουλάχιστόν αυτοί βγαίνουν μπροστά με το όνομα και την εικόνα τους. Ο συγγραφέας του κειμένου, ας μας πει ποιός είναι και ποιά είναι τα έργα και οι ημέρες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος6/8/22 2:42 μ.μ.

    Εις ότι αφορά αυτόν που έγραψε το κείμενο, ένας στον χώρο έχει το φετίχ να ασχολείται με τις λεπτομέρειες του αναρχοαριστερίστικου κινήματος. Επίσης από το κείμενο του φαίνεται ξεκάθαρα πως έχει θητεύσει .... ... ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όποιος διαφωνεί με το άρθρο να στείλει την άποψη του η οποία και θα δημοσιευτεί. Η φόρμα σχολίων παραμένει ανοιχτή. Οι σχετικές διευκρινίσεις στο εισαγωγικό σημείωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος6/8/22 3:51 μ.μ.

    Βρωμάει χρυσαυγιτισμο και μιχαλολιακισμο από χιλιόμετρα ο συγγραφέας του άρθρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος6/8/22 10:09 μ.μ.

    Τέτοια πρεμούρα για τον Λαγό από τη στιγμή που απογαλακτίσθηκε και
    ψυχικά (όχι μόνο κομματικά και κοινοβουλευτικά και του συμπαραστέκεται
    η ΕΣΑ στην απεργία πείνας). Tεράστια τα λάθη του όσο ήταν βουλευτής,
    αλλά τώρα είναι "σε άλλη πίστα".

    Ένας άλλος, φοβάται μήπως αναζωπυρωθεί ο ναζισμός και δείχνει Λαγό και
    πληροφορεί πως ο Μιχαηλίδης εμπλεκεται με τη δολοφονια των
    Φουντουλη-Καπελωνη. Ο Ελεύθερος Σκεπτόμενος λέει ότι αργότερα έγινε
    γνωστό πως ο Μιχαηλίδης είχε συλληφθεί για πυροβολισμούς λίγο έξω στο
    σπίτι Μιχαλολιάκου στην Πεύκη τον οποίο είχε βάλει στόχο.
    Σε γενικές γραμμές, τέτοιας ποιότητας πληροφορίες έχουν διακινηθεί
    πολλές φορές από την εφημερίδα της Χρυσής Αυγής, χωρίς κάτι
    χειροπιαστό. Απλώς για τη συντήρηση της εικόνας.
    Όπως είναι "γνωστό" ότι ο Μιχαηλίδης ενέδρευε στην Πεύκη, είναι επίσης
    "γνωστό" πως στη φυλακή οι επαφές μεταξύ κρατουμένων διαφόρων
    παρατάξεων δεν απαγορεύονται.

    "Δικαιοσύνη για τον Ρωμανό". Δημοπούλου πολύ πριν τον Λαγό.

    Η στήριξη Λαγού στον Μιχαηλίδη δύο πράγματα σημαίνει. Ο Λαγός γνωρίζει
    ότι ο Μιχαηλίδης μπορεί να εμπλέκετε στο επεισόδιο στην Πεύκη αλλά δεν
    τον ενδιαφέρει, γιατί τον κρίνει ιδεολογικά θεωρώντας τον καθαρό λόγω
    της απεργίας πείνας, ή γνωρίζει πως ο Μιχαηλίδης δεν εμπλέκετε (στην
    Πεύκη ή αλλού, στο Ν. Ηράκλειο).
    Στην δεύτερη περίπτωση ο Λαγός κάτι "διαμηνύει" με την δήλωση
    συμπαράστασης. Το μήνυμα προφανώς, ελήφθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/8/22 10:25 μ.μ.

      Τελικα έχετε πλακα τα κουτάβια του "Πατριάρχη". Σε λίγο σας βλέπω απο εκει βγαίνετε για να σβήνετε συνθήματα εθνικού περιεχομένου (και να συλλαμβάνεστε για αυτό. Για τοσο στοκοι μιλαμε...) , σε λιγο να βγαίνετε να γράφετε για τον μαζιωτη και την Ρούπα. Εξαρτάται απο που ποια μερια θα τα εχει αρπάξει πως θα σας εχει "συμβούλεψει" ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γκουανταλαχαρα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/8/22 11:37 μ.μ.

      Δεν έσβησαν πάντως κάποιο σύνθημα εθνικού περιεχομένου την ημέρα στην οποία αναφέρεσαι.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος7/8/22 12:15 π.μ.

      Συνελήφθηκαν να ΣΒΉΝΟΥΝ συνθήματα ναι η οχι; Ειναι οι πρώτοι, και μάλλον οι μονοι στην Ελλάδα που συνελήφθησαν να σβήνουν και όχι να γράφουν οπως γίνεται καμία φορά. Απο εκει να καταλάβεις....
      Μιλαμε τώρα για μονοψηφιο IQ.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος7/8/22 2:55 μ.μ.

      Όχι δεν έσβηναν συνθήματα, τη μορφή ενός τρισαθλιου προδότη που έχει αγιοποιησει η αστική ακροδεξιά έσβηναν. Αλήθεια το παλληκάρι που είχε γράψει τα συνθήματα τι απέγινε; Που χάθηκε αυτός;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος8/8/22 1:30 μ.μ.

      ... ... τι σας νοιάζει τι απέγινε. για να βγάλετε το όνομα του σε εκπομπή όπως έκανε ο άλλος με μέλος του μκ μετά την σταυρούπολη;

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος8/8/22 2:05 μ.μ.

      Δεν ανήκω στη συλλογικότητα που εννοείς και ούτε θυμάμαι το συμβάν που αναφέρεις. Αλλά τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη. Αν θεωρείς το Γρηγόριο Ε "ήρωα" με γεια σου με χαρά σου αλλά μην αυτοπροσδιορίζεσαι ως Εθνικοσοσιαλιστής και εθνικοεπαναστάτης όταν υπερασπίζεσαι τη κληρονομιά της αιώνια δουλικής και προδοτικής εκκλησίας. Από εκεί και πέρα μπορείς να μου πεις τι απέγινε το παλληκάρι με τα γκράφιτι; Το χρησιμοποίησαν για ένα δίμηνο οι Μπογδάνοι, Λατινόπουλου, Κρανιδιώτης κτλ για να πουλήσει εθνοπρεζα το μητσοτακέικο και μετά τέλος; Αλλά και ο μικρός καλός φελλός, αλλιώς ξεκίνησε και κατέληξε να κάνει τα θελήματα της ΝΔουλας.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος8/8/22 3:39 μ.μ.

      Οι ορδές του Γ Ράιχ που προσεύχονταν εμπρός σε καθολικούς ιερείς δεν ήταν εθνικοσοσιαλιστές; Ή μόνο η ορθοδοξία απαγορεύεται;

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος8/8/22 6:33 μ.μ.

      Στο "die SS als antibolschewistische Kampforganisation" o Χίμλερ ρητά απαγορεύει ΜΟΝΟ τον αθεϊσμό και τον εβραϊσμό στα SS, κανένα άλλο δόγμα δεν ήταν απαγορευμένο. Μπορούσες να είσαι SS και μουσουλμάνος, καθολικός, προτεστάντης, παγανιστής, ορθόδοξος, πανθείστής, εσωτεριστής κλπ. κλπ.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος8/8/22 8:04 μ.μ.

      Δεν έχει ιδέα από εθνικοσοσιαλισμό αν θεωρείς ότι το Τρίτο Ράιχ όντως στήριζε τον χριστιανισμό.

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος8/8/22 9:11 μ.μ.

      O Codreanu δεν ήταν Εθνικοσοσιαλιστής δηλαδή?
      Ο αγαπημένος των Νοσφεράτου fanboys, Degrelle?

      Το Αγών μου το έχεις διαβάσει ή μόνο τσελεμεντέδες Δραβίδων διαβάζεις, γκαρσόν?

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος8/8/22 10:30 μ.μ.

      Τι σχέση έχει η πνευματική και μεταφυσική ουσία του χριστιανισμού με τον προδότη και δούλο του Σουλτάνου, Γρηγόριο Ε, μπορείς να μου εξηγήσεις;

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος9/8/22 12:58 π.μ.

      πρεπει να εχεις μονοψηφιο αριθμο iq για να μην μπορεις να καταλαβεις οτι ο χριστιανισμος στο Γ ραιχ ηταν απλα μια βιτρινα

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος6/8/22 10:21 μ.μ.

    https://www.newsbreak.gr/apopseis/357786/alithinoi-apergoi-peinas/

    ο χοντρούλης νεοδεξιός

    και κάτι που μπορεί να σας ενδιαφέρει

    https://tetradiamagazine.gr/2010/issue57-58/papapolyvioupetros/672/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος6/8/22 10:35 μ.μ.

    Όταν το δάκτυλο έδειχνε το φεγγάρι, ο ("αντίφα") ΜΠΟΥΦΟΣ χάζευε το δάκτυλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος6/8/22 11:33 μ.μ.

    Ο Τέλης και η Δημοπούλου της ΧΑ είχαν γράψει ΥΠΕΡ του αναρχικού Ρωμανού επειδή ο μικρός είχε ξεφτιλίσει τον γκαβό της Μεσσηνίας. Εντάξει ο πρώτος καλό λόγο για εθνικιστή δεν έχει πει ποτέ και πουθενά αλλά ακόμη μυρίζει τις δάφνες της φυλακής σαν άλλη Πυθία αν και τα έχει χάσει από το 2012 και μετά. Ξέχασε ο Χάρης να τον ρωτήσει για την στάση του απέναντι στον κολλητό του Γρηγορόπουλου στην περιβόητη εκπομπή της ΕΣΑ. Η Ειρήνη πάντα έγραφε καλά και από όταν πήγε Ευρώπη περνάει φίνα λογικό ο καφές στις Βρυξέλλες είναι αλλιώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος7/8/22 12:17 π.μ.

    Το δικό μου σχόλιο έχει άκρα αντίθετο χαρακτήρα και απλά το καταθέτω χωρίς να περιμένω να με καταλάβουν όσοι το αδυνατούν. Θα πω λοιπόν τι θα έκανα εγώ αν βρισκόμουν φυλακισμένος στο ίδιο καθεστώς. Θα δήλωνα ιδεολογικός και θρησκευτικός κρατούμενος που δεν αναγνωρίζει δικαστήρια τα οποία απαρτίζονται από δικαστές με αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές, Μασονικές και άλλες νεοταξίτικες αντιλήψεις της παγκοσμιοποίησης και ως εκ τούτου δεν επιθυμώ τον οίκτο τους με απεργία πείνας ή με ''κωλοτούμπα'' των δικών μου πιστεύω για να πάρω αυτά που θέλω από κάποιους που εχθρεύομαι. Θα προτιμούσα εναλλακτικά να αυτοκτονήσω μια και έξω ή σταματώντας το φαγητό για να πετύχω το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς να τους ζητήσω τίποτα και καμιά χάρη! Έτσι θα τους ξεφτίλιζα διπλά, γιατί δεν θα τους έδινα την ικανοποίηση να μου δώσουν αυτά που ήθελα επειδή με λυπήθηκαν μήπως και πεθάνω.

    - ο Ορθόδοξος Διαβολάκος από το Έθνος των Εθνικιστών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος7/8/22 1:06 π.μ.

    ενας απο την ''αντιπερα οχθη''.. ο εν λογω απεργος πεινας του α/α χωρου δεν εχει σχεση με το σκηνικο του 2011, ειναι μεσα για αλλη υποθεση και σε λιγο συμπληρωνει 10ετια στα κατεργα της δημοκρατιας. αν αληθευει για λαγο (αλληλεγγυη στον αναρχικο απεργο πεινας) αυτο ειναι προς τιμην του, ειναι δειγμα ανθρωπιας και μεγαλοψυχιας που υπερνικα τα χασματα και τις διαφορες.. οντως ειναι προς τιμην του. και κατι ακομα.. η συγκροτηση φαιοκοκκινου/εθνικομπολσεβικικου μετωπου ειναι κατι παραπανω απο μονοδρομος, ειναι αναγκαιοτητα, οι συγκλισεις πρεπει να γινουν καποια στιγμη και θα γινουν πανω σε αντιεξουσιαστικη/αντικρατικη/εθνικοεπαναστατικη-κοινωνικοεπαναστατικη βαση. ΔΕΝ γινεται διαφορετικα. μακρια απο τα πρακτορακια του σορος των μκο και της ντπ, μακρια και απο την αστικη ακροδεξια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/8/22 6:05 μ.μ.

      Τους βλέπεις εδώ μέσα να θέλουν εθνικομπολσεβίκικο μέτωπο; Εδώ οι ακροδεξιοί γραμμοβιτσομάχοι είναι έτοιμοι να κατασπαράξουν το Λαγό για ένα τουίτ 5 σειρών, εσένα κάτι τέτοιοι τύποι θα σε ανασκολόπιζαν και θα σε κρεμάγαν στο τσιγκέλι. Το χρόνο σου χάνεις εδώ μέσα. Στους 10 που σχολιάζουν άντε ο ένας να είναι αντισυστημικός εθνικιστής, οι άλλοι είναι ακροδεξιοί με την ιδεολογία του 1949 σαν σφηνωμένη τυρόπιτα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/8/22 8:43 π.μ.

      Όποιος δεν θέλει να είναι μπολσεβίκος είναι ακροδεξιός, το ακούσαμε κ αυτό.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος8/8/22 10:08 π.μ.

      Εμείς οι λίγοι είμασταν πάντα από τα αρχαία μέχρι τα νέα, από το παρών, πίσω στο παρελθόν κι στο μέλλον ξανά εμείς θα είμαστε...

      Διαγραφή
  18. Ανώνυμος7/8/22 11:22 π.μ.

    ΛΕΥΤΕΡΙΆ ΣΕ ΌΣΟΥΣ ΕΊΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΆ,ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΌΜΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος7/8/22 1:50 μ.μ.

    Τι κοινό έχουν οι Ρωμανός, Μιχαηλίδης, Ανδρέας Μπουρζούκος, Δημήτρης Πολίτης και Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος; Όλοι ήταν γόνοι μεγαλοαστικών οικογενειών των Βορείων Προαστίων & μαθητές ιδιωτικών σχολείων. Μήπως τελικά ο αναρχισμός είναι ο ακίνδυνος ψευδοεπαναστατικος τρόπος να πνίξουν την μεγαλοαστική πλήξη τους τα .... .... των ΒΠ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/8/22 3:06 μ.μ.

      Η ιδεολογική κριτική δεν γίνεται με... οικογενειακά κριτήρια. Πολλοί από τους μεγαλύτερους στην πράξη πολέμιους και ανατροπείς του αστισμού ανά την ιστορία ήταν από μεγαλοαστικές οικογένειες. Δεν λέει κάτι η καταγωγή για το αν είναι συστημική ή όχι μια ιδέα (αυτό είναι χυδαίος-μηχανιστικός κοινωνιολογισμός). Ο αναρχισμός είναι αντικειμενικά ακίνδυνος για το σύστημα όχι επειδή ο τάδε έτυχε να έχει πλούσιο μπαμπά, αλλά επειδή απορρίπτει τη μαζική ταξική οργάνωση και προσφεύγει στην ατομική τρομοκρατία. Με τέτοια κριτήρια πρέπει να γίνεται η έντιμη ιδεολογική κριτική, όχι καφενετζήδικα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος7/8/22 10:17 μ.μ.

      Με αυτό υπονοείς το ότι αν είχες την κοινωνική τους θέση δεν θα ακολουθούσες την επαναστατική οδό. Αυτοί όμως την ακολούθησαν. Παράτησαν την μεγαλοαστική ζωή τους, στιγματιστηκαν και μπήκαν φυλακή. Προς τιμήν τους είναι.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος8/8/22 10:04 π.μ.

      Πλέον κι αυτό παίζει ρόλο, θέλουμε ή όχι,η κοινωνία στην οποία ζούμε είναι χωρισμένη σε τάξεις, εγώ προσωπικά ανήκω στην Εργατική τάξη και ναι χωρίς ντροπή μισώ τους ποίο πάνω που τα έχουν όλα έτοιμα και δεν τους καίγεται καρφί,εάν ζεις ή πεθαίνεις, τίποτα παρά η καλοπέραση τους, εξαιρέσει εκείνοι που έχουν χρήματα μα τα αξιοποιούν προς συμφέρον του αγώνα,μα κι για προσωπικό τους όφελος να είναι ποίο αποδοτική καθώς ποίο ρωμαλέο το ηθικό τους στους δρόμους, συνεπώς παίζει μεγάλο ρόλο η οικονομική κατάσταση, εκείνοι πού έχουν περισσότερα από ότι πρέπει είναι άδικο κοινωνικά.

      Βέβαια εγώ δεν είμαι αναρχικός να βρίζω όλοι μέρα τους φασίστες, εγώ είμαι φασίστας κι εχθρός μου είναι κάθε άδικο κι απάνθρωπο σύστημα....

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος8/8/22 2:12 μ.μ.

      3:06 σιγά μην είναι η απόρριψη της μαζικής ταξικής οργάνωσης το μόνο ψεγάδι του αναρχισμού. Τα ΛΟΑΤΚΙ και τα 53 φύλλα, ο φιλελεύθερος φεμινισμός, η υποστήριξη στις παγκοσμιοποιητικές πολιτικές μαζικής μετανάστευσης και ο αντιφασισμος είναι τα στοιχεία που καθιστούν τους σύγχρονους αναρχικούς μισητούς στη κοινωνία και τα λαϊκά στρώματα.

      Διαγραφή
  20. Ανώνυμος7/8/22 3:12 μ.μ.

    ισχυει αυτο που λες και εχει μια μεγαλη δοση αληθειας. για τα βπ λεω και τα πανακριβα ιδιωτικα σχολεια. το θεμα δεν ειναι αυτο, το θεμα ειναι γιατι τα μεγαλα λαικα στρωματα, οι αμεσα πληττομενοι, οι πληβειοι, το ''προλεταριατο'' (και καλα..), μια ζωη πετουν χαρταετο. ολυμπιακος, στοιχημα και αθλητικη εφημεριδα, κουτσαβακισμοι και ψευτομαγκιες στην παραλιακη, μενεγακη, τβ, νυχια και κομμωτηρια. μια διαχυτη λουμπεν αισθητικη και νοοτροπια που ειναι μαζικα πλειοψηφικη σε αυτη την κοινωνια και εχει διαποτισει τα παντα. κανενα ενδιαφερον για τιποτα το ουσιαστικο, κανενας οριζοντας και καμια προοπτικη ζωης. ΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΑΠΙΣΟΥΝ. εκει εχω καταληξει εδω και παρα πολλα χρονια. οι νεκροι στις καφετεριες τους και οι ζωντανοι με τους ζωντανους, ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ.. οποιοι κι αν ειναι - οσοι κι αν ειναι, απο οποιον χωρο και αν προερχονται, κοινωνικο ή πολιτικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος7/8/22 3:51 μ.μ.

    ας πουμε μερικες αληθειες τωρα.. τα ατομακια των βπ και των ιδιωτικων σχολειων οταν χρειαστηκε δεν τα κατεβασαν και εδειξαν χαρακτηρα. οσο και να διαφωνει κανεις με τα σκατα που κουβαλανε στο κεφαλι τους αυτο πρεπει να τους το αναγνωρισει. δεν υπεστειλαν την σημαια, δεν υπεγραψαν καμια δηλωση μετανοιας, δεν δηλωσαν ποτε νομιμοφροσυνη στο καθεστως της γ ''ελληνικης'' δημοκρατιας, ανελαβαν τις ευθυνες τους στο ακεραιο και πληρωσαν το τιμημα των επιλογων τους. εμενα τουλαχιστον μου μοιαζει αρκετα ηρωικη αυτη η σταση ζωης. απο κει και περα.. σε ιδεολογικο επιπεδο ουτε οι ιδιοι δεν ξερουν τι ακριβως ειναι και αν οντως ειναι κατι συγκεκριμενο. τα αλφαδια που μοστραρουν πιο πολυ με ξεκαρφωμα μοιαζουν μεσα σε μια αμηχανη και απεγνωσμενη προσπαθεια να καλυψουν το τεραστιο ιδεολογικο και, κυριως, υπαρξιακο κενο που χασκει μεσα τους. αλλοι το γεμιζουν με πρεζοχαπα και αλκοολ και αλλοι πεφτουν σε ψευτοιδεολογικες παραμυθες. ο ''αναρχισμος'' τους οντως ειναι ενας ψευτοεπαναστατικος ψευτοτροπος για να πνιξουν την μεγαλοαστικη πληξη τους. καποτε ητανε η σοβιετια και τα σφυροδρεπανα. τωρα ειναι τα αλφαδια, η κριτικη θεωρια και η σχολη της φρανκουρτης, η ιουδηθ μπλαντερ με τα 57 φυλα και ολα αυτα με μια επιστρωση νιτσεικου ενεργητικου μηδενισμου (και καλα..). το γνωστο μεταμοντερνο anything goes. στην πραγματικοτητα, ειναι το ιδιο απεριγραπτα και αδιανοητα μηδενιστες/αμοραλιστες με τους αφασικους πληβειους που σαπιζουν ολη μερα στις καφετεριες μιλωντας για τον ολυμπιακο. η μονη διαφορα ειναι οτι στα εξαχρεια τουλαχιστον αυτο το αδιανοητο τιποτα, το οντολογικο/υπαρξιακο μηδεν, μπορουν να το χρωματισουν με εναν ορισμενο τροπο και να του δωσουν μια υποσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος7/8/22 5:00 μ.μ.

    μερικες αληθειες ακομα.. ουτε εγω πιστευω οτι ο τοξοβολος εκανε ''68 ημερες'' απεργια πεινας, μετα απο δυο μηνες ασιτιας πεφτεις σε κωμα και ετοιμαζεσαι για ''αλλου'', δεν εισαι σε θεση να βγαζεις ιντερνετικα διαγγελματα απευθυνομενος στον λαο σου και τις φεμινιαρες γκρουπις. τα ιδια ισχυουν και για τον μητσακο. η μονη διαφορα ειναι οτι ο τοξοβολος ειναι απεγνωσμενος και απελπισμενος επειδη εχει χασει μια δεκαετια απο την ζωη του κυριολεκτικα για το τιποτα ενω ο μητσακος ειναι ενας πορωμενος ναρκισιστης που την ειδε θεος και που εξακολουθει να πιστευει οτι συνδιαλεγεται αποκλειστικα με την Ιστορια (με το Ι κεφαλαιο..) και τις επαναστατικες φυσιογνωμιες του παρελθοντος. τα περσινα ηταν η ιστορια ενος εντελως αναιτιου τσαμπουκα εκ μερους ενος ανθρωπου που εξακολουθει να μην καταλαβαινει τι του συμβαινει, για ενα εντελως διαδικαστικο, διεκπεραιωτικο και γραφειοκρατικο ζητημα νομικης διατυπωσης. οταν εχεις μακελεψει τοσο κοσμο καθεσαι στην γωνια σου και το βουλωνεις, οπως ακριβως κανουν και οι υπολοιποι συντροφοι του που εχουν πληρη επιγνωση των πραξεων τους. ειναι καθαρα ηθικης ταξεως ζητημα, δεν ειναι πολιτικο, καμια σχεση με πολιτικη. στον τοξοβολο τωρα.. ο τοξοβολος περα απο απελπισμενος ειναι και ηλιθιος, το ''ηλιθιος'' ειναι το λιγοτερο που μπορει να πει κανεις για την νοητικη κατασταση του. δραπετευσε απο τις αγροτικες (απο τις αγροτικες..) ενω βοσκαγε κατι προβατα, του απεμενε ενας χρονος (μπορει και λιγοτερο) για να ξαναζησει σαν ανθρωπος και τα πεταξε ολα στην ακρη γιατι ηθελε να δει.. την γκομενα του.. η ποινη που εκτιει δεν εχει σχεση με την υποθεση του 2013, καταδικαστηκε για αλλες ηλιθιοτητες που εκανε στο μεταξυ καθαρα ποινικου χαρακτηρα. τι να πεις τωρα; οτι η μοιρα του ανθρωπου ειναι ο χαρακτηρας του; βγαζεις ακρη με τους ηλιθιους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/8/22 5:35 μ.μ.

      Δεν βγαίνει νόημα από όλο αυτό το παραλήρημα που το χώρισες και σε τρία διαφορετικά σχόλια.

      Διαγραφή
  23. Ανώνυμος7/8/22 5:51 μ.μ.

    Όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας ο Λαγός, η αντίδραση όλων εδώ μέσα ήταν "σιγά μην αντέξει πάνω από 5 μέρες ο χοντρομπαλάς" και κακόγουστα γελάκια. Τελικά την 5η μέρα ακριβώς σταμάτησε (11/9 άρχισε 15/9 σταμάτησε). Τώρα αυτοί οι ίδιοι, που κορόιδευαν τον Λαγό τότε ότι δεν θα αντέξει, τώρα πάλι τον μέμφονται, επειδή έγραψε ένα μήνυμα για τον Μιχαηλίδη. Ρε παλικάρια, στα τέτοια μας αν ήταν αληθινές ή όχι οι 68 μέρες του Μιχαηλίδη ή όχι. Εσείς βρείτε επιτέλους τα @@ να πείτε ότι απλά μισείτε/ζηλεύετε το Λαγό, και αφήστε τα γυναικουλίστικα γύρω-γύρω. Στα @@ μας ο Μιχαηλίδης. Ο Λαγός στη στάση του με το μήνυμά του υπήρξε άψογος. Δε θέλετε να το παραδεχτείτε γιατί επί 10 χρόνια τον βρίζατε χουλιγκάνο, νταβά, συστημικό, τσιράκι του ΝΓΜ, μετά υποχείριο του Πλεύρη κι άλλα τέτοια; ΟΚ. Αφήστε όμως τα πομφολυγόβρυτα σεντόνια. Δεν πείθετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/8/22 10:14 μ.μ.

      Αφού ακριβώς αυτό είναι. Δεν καταλαβαίνω τώρα γιατί από το πουθενά ο Λαγός παρουσιάζεται σαν επαναστάτης.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/8/22 3:34 μ.μ.

      κανείς δε μίλησε για "επαναστάτη" 10:14. Για ένα ντόμπρο μήνυμα 5 σειρών αναγνωρίζουμε ότι είναι ντόμπρο. Άλλους δεν τους πάει η καρδιά να αναγνωρίσουν ούτε αυτό. Ποιοι είναι οι κομπλεξικοί άραγε;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος8/8/22 6:16 μ.μ.

      Το θέμα σου 5;51 είναι τα πομφολυγόβρυτα (;;) σεντόνια , ή αν ισχύουν οι ''κατηγορίες'' για τον Λαγό (νταβατζής, συστημικός, τσιράκι), για να δούμε ποιές είναι οι προτεραιότητες σου..

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος8/8/22 8:05 μ.μ.

      Και επειδή είναι ντόμπρο το μήνυμα θα ξεχάσουμε όλα τα υπόλοιπα δηλαδή;

      Διαγραφή
  24. Ανώνυμος8/8/22 9:57 μ.μ.

    ο αλλος διεπραξε την μεγαλυτερη υβρη που συγκρινε τον δραγουμοβιτς με τον μπαρες ... αν σας αρεσει τοσο πολυ ο δραγουμοβιτς γιατι δεν κανετε κοινες πορειες με το μαγαζι του ... απο την πευκη και τον εκδοτακο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/8/22 10:32 μ.μ.

      Δεν ήξερα ότι εκτιμούν τον Μπαρρές στο ριστοραντε και την ΕΣΑ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος9/8/22 12:02 π.μ.

      σας ενοχλεί ο αντρισμός του ορθοδόξου Λαγού αλβανάκια

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος9/8/22 9:30 μ.μ.

      12:02 ο λαγος κατα βαθος δεν ειναι με την καμια ορθοδοξος ... το παιζει ορθοδοξος οπως το παιζει ορθοδοξος και ο μιχαλολιακος για τους ψηφους ...μην θυμηθουμε κατι ηχητικα

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος9/8/22 11:00 μ.μ.

      Δεν το παίζει ορθόδοξος εν αντιθέσει με άλλους είναι όντως πιστός.

      Διαγραφή
  25. Ανώνυμος10/8/22 10:12 μ.μ.

    Ένθεν κακείθεν είναι όλοι τους με μία λέξη: ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.