Βάλτε ηλιόσπορους στις τσέπες σας για να μεγαλώσουν στο έδαφος της Ουκρανίας όταν πεθάνετε! (πολλαπλοί σύνδεσμοι)

του Wolverine

Η συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και ομογενών, στην ανάφλεξη που έλαβε μέρος τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Ουκρανίας δεν είναι ένα μυστικό. Τα ελληνικά όπλα από την εποχή της πρόχειρης επέμβασης του Βενιζέλου όπου ο στρατός μας βρέθηκε να πολεμά τους Μπολσεβίκους και το πλήρωσε ακριβά το 1922 με την αρωγή του Λένιν στους οπαδούς του Κεμάλ, μέχρι την συμμετοχή συμπατριωτών μας και με τις δυο πλευρές - είτε των εθνικιστών είτε των αποσχιστών - από το 2014 και μετά, δίνουν το παρών στις γεωπολιτικές εξελίξεις. 

Από την πρώτη στιγμή η Ευρωπαϊκή «Τρίτη Θέση» στην πλειοψηφία της σε αντίθεση με τα χρηματοδοτούμενα συστημικά ακροδεξιά κόμματα, καταδίκασε τόσο την εμπλοκή των ΗΠΑ και των Βρυξελλών αλλά και της Ομοσπονδιακής Ρωσίας στην γη των ηλιόσπορων. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το Ουκρανικό κίνημα παρά τις όποιες εσωτερικές αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις δεν οδηγήθηκε σε μια στείρα αντιγραφή του παρελθόντος αλλά προσπάθησε να τονίσει την δική του πολιτική παράδοση είτε μέσα από την αυτονομία είτε μέσα από οργανώσεις «ομπρέλα» που συσπείρωσαν διαφορετικές τάσεις και ομάδες και εξελίχτηκαν σε ομάδες κρούσης που στην συνέχεια βρήκαν απέναντι το ίδιο το Ουκρανικό κράτος και τις μυστικές υπηρεσίες.  

Η ενότητα απέναντι στον κίνδυνο της εισβολής είναι μια πραγματικότητα που μοιάζει ως ένα όνειρο για την ελληνική πολιτική σκηνή. Τα τελευταία χρόνια ενισχύθηκαν οι πολυεπίπεδοι δεσμοί με τους Ουκρανούς αλλά και τους Ρώσους συναγωνιστές σε Ελλάδα και Κύπρο γεγονός που ενόχλησε τις αρχές ασφαλείας και την περιβόητη antifa αριστερής και δεξιάς κοπής. 

Οι δομές των Ουκρανών από την μουσική μέχρι την τέχνη και την προπαγάνδα της γεωπολιτικής, καθώς και οι κινηματικές δράσεις που είναι το μοναδικό παράδειγμα των τελευταίων χρόνων όπου κατάφεραν κάποιοι «εξεγερμένοι» να διαλύσουν πολυάριθμες δυνάμεις καταστολής σε ελάχιστο χρονικό διάστημα όπως ήταν φυσικό δεν πέρασαν απαρατήρητες από τις υγιείς δυνάμεις του χώρου. 

Ένας εκ των κορυφαίων διανοητών του νεοφασισμού από την πρώτη στιγμή τόνισε ότι η πολεμική εμπλοκή είναι ένα ακόμη στημένο σχέδιο των Σιωνιστών που κυριαρχούν πλήρως και στις δυο πλευρές και έκανε λόγο για μια «Νέα Γιάλτα» που πραγματώνει στην πράξη και ενισχύει όλες τις δυνάμεις του πολυπολικού κόσμου από το Πεκίνο μέχρι την Ουάσιγκτον, και αποδυναμώνει μόνο μια πλευρά: την Ευρώπη. 

Για την συντακτική μας ομάδα χωρίς να διεκδικούμε την μια και μοναδική αλήθεια που δεν υπάρχει, προσπαθώντας να αποκρυσταλλώσουμε τις τρέχουσες εξελίξεις πέρα από τα ψέματα και τις φήμες που διαδίδουν γνωστά πρόσωπα, θεωρούμε ότι όπως κάποιοι ευλογούσαν τις ναπάλμ των ΗΠΑ το ’49, έτσι σήμερα κάποιοι άλλοι πάλι στο όνομα του έθνους και του Ιησού … δηλαδή στην πραγματικότητα των δικών τους συμφερόντων σχεδίων και λογαριασμών ευλογούν τις βόμβες φωσφόρου και τα θερμοβαρικά βλήματα του Πούτιν αναμένοντας παράλληλα το «χιλιάρμενο» ... της «Ελεύθερης Ώρας» και των λοιπών αντιφασιστικών δυνάμεων που επεκτείνονται από την νέο - χρυσαυγίτικη άκρα δεξιά μέχρι την λαφαζανική άκρα αριστερά. 

Η «Τρίτη Θέση» δεν είναι οι υπνοβασίες των Αμερικανών ή τα ευχολόγια του Ντούγκιν και τα σχέδια του Ζελένσκι, αλλά η πλήρης άρνηση να υποταχθεί κάποιος είτε το κέντρο εξουσίας είναι το Κρεμλίνο είτε η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες. Οι τελευταίες εναπομείνασες εθνικοεπαναστατικές δυνάμεις της Ευρώπης καθώς και οι μαρτυρίες των Ελλήνων συναγωνιστών που ζουν στην Ουκρανία και τυγχάνουν πρόμαχοι της αυτονομίας, δίνουν μια ξεκάθαρη εικόνα της εισβολής μιας φιλελεύθερης αυτοκρατορίας σε ένα έθνος κράτος κατεστραμμένο και διεφθαρμένο λόγω των ελίτ, διαχρονική αποικία όλων των δυνάμεων του «Σατανά» που περιγράφει με αποκαλυπτικό τρόπο η «ιέρεια» Savitri Devi. 

Οι Έλληνες Αυτόνομοι συναγωνιστές αναγνωρίζοντας το δίκαιο του Λαού της Ουκρανίας - που συσπειρώθηκε γύρω από τις δυνάμεις εθελοντικής αυτοάμυνας και σήμερα ζητάει στους δρόμους το κεφάλι του ηθοποιού της Σιών για το θέμα των αιχμαλώτων πολέμου - δεν έμειναν στα λόγια και ενίσχυσαν με κάθε τρόπο τους ξένους συναγωνιστές που κάποτε έδειξαν ότι δεν ξεχνούν τις δικές μας θυσίες. 

Όταν ο στρατιωτικός διοικητής του Azov αρνήθηκε να χαιρετίσει στρατιωτικά τον ηθοποιό πρόεδρο ...

Τα άρθρα και οι παρουσίες σε εκπομπές και κανάλια στο διαδίκτυο καθώς και οι συνεντεύξεις με αποκαλύψεις του Άρη Αρίωνος και του Γιώργου Δημητρούλια, δυο ανθρώπων που γνωρίζουν την Ουκρανία όχι μέσα από τα «πολιτιστικά κέντρα» των Αθηνών όπως κάποια από τα πρώην «δεξιά χέρια» του Βορίδη, αλλά μέσα από την επαφή με την πραγματικότητα επανέφεραν το θέμα της δικής μας άποψης απέναντι σε μια υπερδύναμη που στο όνομα της «Κινεζοποίησης» και του «αντιναζισμού» … εισβάλλει με σφυροδρέπανα, βιάζει παιδιά και γυναίκες ή εκτελεί αμάχους όταν δεν ακρωτηριάζει τραυματίες, με την αμέριστη βοήθεια Καυκάσιων και Μογγόλων μισθοφόρων ή ποινικών για να απαντήσει τάχα στην επέκταση του ΝΑΤΟ και την ίδια στιγμή διώκει τους ριζοσπάστες εθνικιστές.

Ξεχνούν κάποιοι ότι οι «ορθόδοξοι αδερφοί» παρά τα ευχολόγια ιερών μονών και κομματαρχών, ενίσχυσαν το Νατοϊκό μπλοκ επί σειρά ετών σε διάφορα πεδία σύγκρουσης ή τήρησαν πλήρη σιωπή σε εισβολές σε ανεξάρτητα κράτη στο παρελθόν. Και πώς να μην «ξεχάσουν» άλλωστε όταν πλέον η Ελληνική Μαριούπολη είναι ερείπια μια ακόμη ελληνική εστία που καταστράφηκε - όχι τυχαία όπως περιγράφει σε σχόλιο του εδώ ο Γιώργος Δημητρούλιας - με την αρωγή της νέας Ρωσίας του Πούτιν και φίλου του Ισραήλ, που στο όνομα του κέρδους στέλνει Σλάβους να πολεμήσουν Σλάβους, καταστέλλει κάθε εσωτερική φωνή διαμαρτυρίας και επιβάλλει σκληρή κατοχή στην πολύπαθη χώρα των Κοζάκων θυμίζοντας τις τακτικές άλλων εποχών, με τελευταίο δείγμα του νομικού πολιτισμού του Κρεμλίνου τα σιδερένια κλουβιά στην αίθουσα της φιλαρμονικής ορχήστρας της Μαριούπολης για τους αιχμαλώτους των μαχών και την δημόσια αναφορά σε κρεμάλες.

Στις διαβόητες δικαστικές φυλακές του Λεφόρτοβο στο κέντρο της Μόσχας, κρατούνται ηγετικά στελέχη του Azov, Υπερασπιστές του Azovstal (αναμένοντας προσαγωγή σε δίκη). Είναι φυλακές με πολύ «βαριά» ιστορία ανακρίσεων και εκτελέσεων πολιτικών αντιπάλων. Κτίσθηκαν επί Μεγάλου Πέτρου, ήταν άντρο στη συνέχεια της NKVD και της KGB. Τελούν υπό την δικαιοδοσία του ρωσικού υπουργείου δικαιοσύνης και της FSBΕκεί κρατείτο και ο γνωστός αντικαθεστωτικός Σολσενίτζυν. "Fedosyuk said. “We know that Lefortovo is a remand prison that falls under the purview of the FSB. A prison where [Alexander] Solzhenitsyn was kept. It’s certainly not a nice place.”

Μέσα στον κουρνιαχτό της μάχης οι σελίδες δόξας των εθελοντών εθνικιστών - που πολλοί είναι και ρωσικής καταγωγήςόπως στο εργοστάσιο μεταλλουργίας Azovstal, διακρίνονται όπως τα φωτεινά άστρα στην παγερή νύχτα, οι καπνοί της ένοπλης αντίστασης των εργατών μετάλλου που η χαλύβδινη θέληση τους άλλαξε τον ρου των μαχών έστειλαν το μήνυμα ως άλλες φρυκτωρίες, ότι αυτός ο λαός που λοιδορήθηκε, υπέφερε από την πείνα, εξορίστηκε και έπεσε σε μια σειρά πολέμων για τις επιταγές των κομματικών επιτροπών του κόμματος παρά τα λάθη και τις θρησκευτικές διαφορές, τις ταξικές ανισότητες και τις εσωτερικές διεργασίες έμεινε ΑΚΛΟΝΗΤΟΣ απέναντι στην υπέρτερη δύναμη ενός πάνοπλου εισβολέα που επιλέγει σήμερα οι 7 στους 10 στόχους να είναι πολιτικοί και όχι στρατιωτικοί ώστε να συντρίψει το ηθικό ενός λαού ηρωικού που εδώ και δεκάδες χρόνια πολεμάει για την λευτεριά. Να σημειωθεί ότι στα ερείπια του εργοστασίου στο οποίο ουδέποτε βρέθηκαν τζιχαντιστές και γκρίζοι λύκοι ή εργαστήρια βιοχημικού πολέμου, οργανώθηκε από τις κατοχικές αρχές συναυλία ροκ στην οποία οι ντόπιοι αρνήθηκαν να παρευρεθούν.

Ενός λαού που δεν μισεί τον Ρωσικό λαό - σε αντίθεση με το ποσοστό 70% των οπαδών του Πούτιν που ζητάει την γενοκτονία των Ουκρανών θυμίζοντας το ταλμουδικό μίσος και τον μεσσιανισμό … - αλλά και δεν επιθυμεί παράλληλα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις την εξαθλίωση του λαού λόγω του καπιταλισμού και την παράδοση στις δυνάμεις της σάπιας δύσης και της κατανάλωσης. 


Το λεγόμενο αντίπαλο δέος που ενισχύει τον προαιώνιο εχθρό μας σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο, επίσημα καταδικάζει τους ΛΟΑΤΚΙ και προάγει δήθεν την «παραδοσιοκρατία» αλλά μέσα από τους συνεργάτες και διανοητές του πρώην Καγκεμπίτη και πάμπλουτου προέδρου της χώρας στην πραγματικότητα αποδέχεται τον μετανθρωπισμό και τις πολιτικές των φαρμακευτικών εταιρειών κολοσσών, προωθεί τον πολυφυλετισμό, τον «αντιφασισμό» σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά βίντεο και τις επίσημες δηλώσεις πρώην διανοητών που κάποτε θαύμαζαν την αντιδημοκρατική σκέψη και σήμερα δηλώνουν δημοκράτες και φανατικοί φιλελεύθεροι, ίδιοι σε όλα τελικά με τους δυτικούς χρηματιστές και λιμπεραλιστές εξουσιαστές.

Στην μνήμη των πεσόντων συναγωνιστών που δολοφονήθηκαν οφείλουμε ως Αυτόνομοι και Ανένταχτοι να προάγουμε την αλήθεια και την αλληλεγγύη, να αρνηθούμε να υποκύψουμε στα ψεύδη της ντόπιας ακροδεξιάς που μπροστά στις κάλπες παθαίνει αμνησία, και γλύφει εδώ και πολλά χρόνια τα κόκκαλα από τα εδέσματα των πρεσβειών και τις κατουρημένες ποδιές των επικοινωνιακών βαλβίδων ασφαλείας του συστήματος.

18 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/8/22 2:24 π.μ.

    Дякуємо за підтримку

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/8/22 3:50 μ.μ.

    «Το καπιταλιστικό σκλαβοπάζαρο» του Γκρέγκορ Στράσσερ

    https://mavreslegeones.blogspot.com/2022/08/blog-post_18.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/8/22 10:41 μ.μ.

    https://www.kyivpost.com/ukraine-politics/im-not-a-loser-zelensky-clashes-with-veterans-over-donbas-disengagement.html

    Όταν ο ζελενσκι ζητούσε την υποχώρηση των αζοφ από την πρώτη γραμμή ...

    http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2014/06/12/3716/

    https://www.diadrastika.com/2016/09/putin-jewish.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/8/22 12:05 μ.μ.

      κι αν ο Ζελένσκι το ζητούσε αλλά τελικά δεν έγινε, ποιος είχε τη στήριξη των Αμερικάνων (στους οποίους ως γνωστόν ανήκει ο τελευταίος λόγος για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία από το 2014 και μετά) τότε; Ή ο Ζελένσκι θα την είχε, ή οι Αζόφ. Για να πέρασε των Αζόφ, μάλλον αυτοί ήταν τα παιδιά του θείου Σαμ, πιο πολύ κι από τον (((κωμικό))).

      Διαγραφή
  4. Νικόλαος20/8/22 4:12 μ.μ.

    Σε αυτόν τόν πόλεμο δεν είμαι με κανέναν καί σε καμία περίπτωση με τούς ουκρανούς, τις ουκρανές η τόν πρόεδρο τους.
    Όσο γιά μαχητές καί ουκρανικό ραιχ ήτανε το απόλυτο τίποτα (καί τι θα ήτανε μπροστά στη Ρωσία..).
    Τώρα σαν νέο Ισλάμ κατακλύσανε την Ευρώπη πάμπλουτοι ουκρανοί με λιμουζίνες, λιποτάκτες φυγόστρατοι πού εισπράττουν ενισχύσεις καί καλά επιδόματα από τούς φόρους μας καί πού δεν τούς καίγεται καρφάκι γιά οτιδήποτε.
    Όσο γιά το ανέκδοτο γιά χριστιανούς καί ορθόδοξους κλπ αυτοί (όπως καί οί Ρώσοι) είναι απλά άθεοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/8/22 3:05 π.μ.

      Αυτό το τελευταίο είναι μεγάλη αλήθεια, και το ξέρω γιατί έζησα Ανατολική Ευρώπη κάμποσα χρόνια μέσα στις δεκαετίες 2000 και 2010.

      Τουλάχιστον ένα 50% του πληθυσμού και της Ρωσίας και της Ουκρανίας (της Τσεχίας είναι ακόμα μεγαλύτερο) είναι είτε άθεοι είτε παντελώς αδιάφοροι για τη θρησκεία.

      Βοήθησε κάπως σε αυτό η παιδεία της ΕΣΣΔ αλλά κυρίως βοήθησε η, στα τελευταία τριάντα χρόνια, αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου της εκκλησίας ως αδίστακτης άπληστης μαφίας σε αυτές τις χώρες.

      Η νεολαία σήμερα σε αυτές τις χώρες αντιμετωπίζει με ακραίο σκεπτικισμό τα πάντα (πολιτικούς, δικαιοσύνη, στρατό, "επιχειρηματικότητα", παπάδες κλπ), και, ενώ μπορεί όντως να ψάχνει για μια "καρδιά μέσα σε έναν άκαρδο κόσμο" (που θα 'λεγε ο θείος Κάρολος), δεν βρίσκει αυτή την "καρδιά" στη θρησκεία, καθώς οι εκπρόσωποι της επίσημης θρησκείας αποδεικνύονται στην πράξη εξίσου υλιστές και φιλοχρήματοι με τους τραπεζίτες.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος20/8/22 4:26 μ.μ.

    Πάλι με τον Αρβανίτη επαναστάτη Ιωαννίδη τα έβαλαν οι άσχετοι ακροδεξιοί τα τσιράκια του Πλεύρη στις εκπομπές τους. Μιλάμε για απόλυτο θράσος δημοκρατικής υφής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/8/22 11:34 μ.μ.

      Δες αντικαθεστωτική #89 κρίνε κ θα καταλάβεις.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/8/22 2:29 π.μ.

      Καλός προπονητής ήταν αλλά δεν θα τον έλεγα επαναστάτη (εκτός αν έφερε καμιά επαναστατική καινοτομία στο μπάσκετ που δεν είμαι ειδικός). Αρβανίτης πάντως δεν ήταν, Μακεδόνας ήταν.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος21/8/22 3:41 π.μ.

      4:26 σου θίγεται ο Εβραίος; Ξύδι.Μπες στην Μοσάντ και κάνε περιτομή.Σαλόμ.

      Διαγραφή
    4. Το θέμα της ανάρτησης είναι η Ουκρανία αλλά αν μας επιτρέπουν μερικές παρατηρήσεις:

      1. Ο αξιωματικός που του είπε καντήλια ... ο Νίκος Σαμψών ήταν ο Μπονάνος και όχι ο Ντάβος.
      2. Το σχέδιο Απόλλων ήταν μια κίνηση του Γρίβα η οποία δυστυχώς έμεινε μόνο στα χαρτιά λόγω έλλειψης πόρων και δυνάμεων
      3. Ο Ιωαννίδης ήτο σε ηλικία 18 ετών επικεφαλής λόχου του ΕΔΕΣ πέντε χρυσά αριστεία ανδρείας δεν είχε την ίδια εξέλιξη στην Ευελπίδων λόγω συνθηκών
      4. Η μαλ στάλθηκε επειδή ο αόρατος έλεγχε πλήρως ΛΟΚ και πεζοναύτες
      5. Το βιβλίο του Πλεύρη εξυμνεί σε κάποια σημεία τον Ιωαννίδης ενώ δεν κάνει καμία αναφορά για Εβραίους
      6. Ο λόγος ανατροπής μέσω του κυπριακού ήταν η εξόρυξη πετρελαίου η αλλαγή των όρων για τις βάσεις και ότι θεωρείτο σκληρός εθνικιστής ενωτικός σύμφωνα με.τις ΗΠΑ
      7. Οι μομφές για τον Γρίβα χρήζουν αποδείξεων
      8. Καλώς γίνονται αυτές οι εκπομπές για να βγαίνουν συμπεράσματα

      Διαγραφή
    5. Τέλος ο βιογράφος του δικτάτορα της ΕΣΑ γράφει ότι ήταν υιός αξιωματικού με καταγωγή από την Μάνη και το Δίλοφο Ιωαννίνων. Ουδείς έχει ερευνήσει το ληξιαρχείο της περιοχής ενώ ο Ιωαννίδης ήταν αντίθετος στον γάμο της αδελφής του με τον Ιουδαίο ιατρό. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν είχαν σχέσεις μετά την παράνομη φυλάκιση των Απριλιανών. Στην επίθεση που προσπάθησε να την σταματήσει ο Γρίβας η διαταγή του Ντερτιλή ήταν εφ' όπλου λόγχη και αέρα! Όταν διαμαρτυρήθηκε ο Μακάριος για τους νεκρούς Τούρκους ο Στρατηγός απάντησε "παπά τους έστειλα για πιλάφι". Ο πατέρας της γνωστής δημοσιογράφου Μπόλαρης επί σειρά ετών έζησε στο Λονδίνο και μαζί με τους οπλοφόρους του Ιωαννίδη πέρασαν στην υπηρεσία του Αβέρωφ. Αυτά τα ξεχνάει ο Πλεύρης που δηλώνει περήφανος που ήταν στην ΕΡΕ και ότι στενοχωρήθηκε ... όταν ο κουφός εγκατέλειψε την χώρα.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος21/8/22 12:57 μ.μ.

      ό,τι και να ήταν ο Ιωαννίδης στα 18 του, η ιστορία έγραψε ότι με το που σφίξαν τα γάλατα, οι στραταίοι του είπαν "τράβα παραπέρα ρε κατώτερε" και ο Τάσκα γελούσε με την πάρτη του. Δεν δείχνουν σοβαρό ηγέτη όλα αυτά. Άλλο οι δεμένοι πισθάγκωνα αντιστασιακοί που έδερνε στην ΕΣΑ και άλλο οι Τούρκοι.

      Διαγραφή
  6. ΑΡΗΣ ΑΡΙΩΝ21/8/22 1:11 π.μ.

    Ο Μαύρος Κρίνος, διακρίνεται ανάμεσα στα λιγοστά ελληνικά καθαρά εθνικιστικά επαναστατικά blog και ιστοσελίδες που έχουν λάβει αξιοπρεπώς ξεκάθαρη θέση υπέρ των ηρώων εθελοντών εθνικιστών του Συντάγματος Αζόβ και υπέρ του Ουκρανικού λαού που αγωνίζεται με αυταπάρνιση για την ελευθερία και την προάσπιστη της πατρίδας του.

    Η αισχρή εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία υπήρξε θαυμάσια ευκαιρία για να ξεκαθαρίσει επιτέλους η ήρα από το σιτάρι..., ώστε πλέον να διαπιστώσουμε ποιοι από τους ταγούς του "χώρου" ΔΕΝ είναι ξενόδουλοι, ρουφιάνοι, χρήσιμοι ηλίθιοι, προδότες, δειλοί και καιροσκόποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος21/8/22 5:56 μ.μ.

    ένας πρωιμος υποστηρικτής του Αλεκσάντερ Ντουγκίν και του Ευρασιανισμου ήταν ο Ολεκσέι Αρέστοβιτς :lol::lol:
    μετα η οπορτούνα, το γυρισε στις δυτικές αξίες και στο ευρωπαϊκό μέλλον

    https://t.me/azmilitary11/15947

    Photo from 2005: Alexey Orestovich (second from left) and Alexander Dugin (far right) present the Eurasian Anti-Orange Front at a press conference in Moscow.

    Then Arestovich was a Eurasian,yes.Now he is pro-EU...As every opportunist would do...

    Arestovich and Dugin at the same table. Together they defend the ideas of Eurasianism.

    This is a 2005 photo from a press conference in Moscow. The future adviser of Zelensky's office, Arestovich (second from left), presents the Eurasian Anti-Orange Front.

    Then he was the deputy head of the Ukrainian party "Brotherhood" Dmitry Korchinsky. He criticized the Maidan and argued that Eurasian NGOs should be the answer to the “orange plague".

    As Arestovich stated, the West cannot give Ukrainians the opportunity to preserve their culture, but instead will begin to reprivatize strategically important objects.

    "Ukrainian factories will be taken over by Washington and Brussels," he said at the time.

    That must be the higher levels of opportunism.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος22/8/22 2:15 π.μ.

    Η Μάχη του Αζόφσταλ. Με drones (κατά λέξη μετάφραση: κηφήνες -και έτσι είναι), ολική αποκοπή παροχής νερού και βαριές θερμοβαρικές βόμβες λύγισε το Ατσάλι του Αζόφσταλ. Σε στιγμές ειλικρίνειας ο ιδρυτής του τάγματος Βοστόκ (αποσχιστές, Ντονέτσκ) παραδέχεται on camera σε συνέντευξη στο γερμανικό Στερν τον Ηρωϊσμό και το Φρόνημα των Αζοφιτών. "Όταν τους αποκόψαμε όλες τις "ζωτικές" αρτηρίες, η αντίσταση των Μαχητών του Αζόφ έγινε ακόμα ισχυρότερη, ακόμα πιο λυσσαλέα, πραγματοποιούσαν συνεχώς εξόδους και αντεπιθέσεις".
    Αποσπάσματα της συνέντευξης του Aleksander Chodakowski. Το τάγμα Βοστόκ είχε εμπλακεί σε μάχες ήδη από το 2014 και το 2015. Συμμετείχε στην Μάχη της Μαριούπολης και στην Πολιορκία του Αζόφσταλ. Σε ένα εμφανώς στημένο επικοινωνιακό περιβάλλον, πίσω από ένα γραφείο της δεκαετίας του '60, όχι με φόντο κάποιο άρμα και σε ήρεμο τόνο περιγράφει πως περικυκλώθηκε το Αζόφσταλ και αναλύει τις τακτικές που εφάρμοσε η πλευρά του εισβολέα. Θεωρεί πως οι Μαχητές του Αζόφ δεν είχαν υπολογίσει πως θα ήταν δυνατόν να ωθηθουν έξω από τις κατοικημένες γειτονιές της Μαριούπολης και να οχυρωθούν -περιχαρακωμένοι- στο Αζόφσταλ.
    Η κρίσιμη στιγμή ήταν όταν οι επιτιθέμενοι τους απέκοψαν την παροχή νερού
    Οι Μαχητές είχαν σκάψει σήραγγες που οδηγούσαν στο ποτάμι, από όπου προμηθεύονταν νερό. Οι κατακτητές χρησιμοποίησαν drones για να ιχνηλατήσουν τις διαδρομές των σηράγγων και να αρχίσουν να μπλοκάρουν και να ναρκοθετούν τις εξόδους. "Μεγάλες σήραγγες σαν αρτηρίες διέτρεχαν κατά μήκος και κατά πλάτος το καταφύγιο κάτω από το εργοστάσιο. Σε αυτές τις σήραγγες οι Ουκρανοι Πολεμιστές μπορούσαν να κινούνται σχετικά άνετα. Στις μεγαλύτερες σήραγγες μπορούσαν ακόμα να κινούνται και μεγάλα στρατιωτικά οχήματα".
    Οι επιτιθέμενοι κατόρθωσαν να εντοπίσουν τις εισόδους προς τις σήραγγες τις οποίες και ναρκοθέτησαν ή στόχευαν νυχθημερόν με βολές ακριβείας ελεύθερων σκοπευτών. Ρωσικά μαχητικά πραγματοποιούσαν συνεχώς επιθέσεις πάνω από το εργοστάσιο ρίπτοντας βαριές θερμοβαρικές βόμβες, το ωστικό κύμα των οποίων συνέθλιβε σε μεγάλο βάθος και τις σήραγγες και τις προσβάσεις προς αυτές, καταστρέφοντας τις ολοσχερώς.
    Όταν τους απέκοψαν όλες τις "ζωτικές" αρτηρίες, η αντίσταση των Μαχητών του Αζόφ έγινε ακόμα ισχυρότερη, ακόμα πιο λυσσαλέα. "Μάλιστα προέβαιναν συνεχώς σε αντεπιθέσεις" "Δεν σταμάτησαν ούτε τότε να αντεπιτίθενται. Στην πραγματικότητα βρίσκονταν σε απόγνωση. Η γραμμή του μετώπου στην Μαριούπολη απείχε πολύ, η έξοδος και η διαφυγή προς τις γραμμές τους ήταν αδύνατη, χωρίς προοπτική. Οι αντεπιθέσεις χρησίμευαν ωστόσο για να "κερδίσουν χρόνο και ορίζοντα" σε επίπεδο τακτικής".
    Στη συνέχεια περιγράφει την τακτική του τάγματος που διοικεί. "Έτσι αναγκάσθηκαν να εμφανίζονται για αντεπιθέσεις. Τότε χρησιμοποιήσαμε τα drones. Το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να παρατηρεί τα πάντα, αλλά τα drones με τις 28 "κόρες" μπορούν. Οι άνδρες του τάγματος κάθονταν συνεχώς μπροστά από τα μόνιτορ και εντόπιζαν κάθε στίγμα και ανέλυσαν κάθε εικονοστοιχείο".
    Το τέλος.
    "Στις αίθουσες του θρυλικού Μεταλλουργείου που άλλοτε έσφυζαν από ζωή και φωτίζονταν απο τις αναλαμπές του πυρακτωμένου μετάλλου, έγιναν οι τελευταίες μάχες. Όμως οι χώροι όπου έζησαν οι Πολιορκημένοι τους τρεις μήνες που κράτησε η πολιορκία, δεν ήταν κατάλληλη για άμυνα. Αυτό οφειλόταν στο δάπεδο από σκυρόδεμα, στο οποίο δεν μπορούσαν να σκάψουν χαρακώματα ή να δημιουργήσουν οχυρώματα πυρός. Έτσι, για να ρίψουν μια χειροβομβίδα ή έναν όλμο έπρεπε να βγαίνουν στην επιφάνεια, όπου τους εντόπιζαν τα drones."
    "Η έξοδος τους ήταν αναπόφευκτη. Εξαντλημένοι και ακρωτηριασμένοι, έπρεπε να βγουν. Ωστόσο καλύτερα έτσι παρά αργός θάνατος και σήψη μέσα στο εργοστάσιο, χωρίς ταφή, βορά σε όρνεα και σκυλιά".
    Στη συνέχεια της συνέντευξης ο Chodakowski ισχυρίζεται ότι οι Αιχμάλωτοι κρατούνται σε καλές συνθήκες, επαναλαμβάνοντας το κουραστικό μοτίβο του Κρεμλίνου για "ναζί".
    Δεν αναφέρει πως οι Ουκρανοί μαχητές προδόθηκαν και πως οι αποσχιστές εξουσιαστές του Ντονέτσκ τους αφαίρεσαν το στάτους του Στρατιώτη και του Αιχμαλώτου Πολέμου και θα τους δικάσουν σε στημένη δίκη ως "τρομοκράτες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.