Η Φρουρά των Αμαζόνων του «Αετού της Ερήμου», Muammar Qaddafi

 

του Wolverine

Σαν σήμερα το 2011 φεύγει από την ζωή με μαρτυρικό τρόπο ο ηγέτης της Λιβυκής Αραβικής Τζαμαχιρίγια, Muammar Qaddafi. Πέφτει νεκρός κάτω από τις επευφημίες των τοξικοεξαρτημένων «ανταρτών» που χρηματοδοτούνται αφειδώς από την καπιταλιστική δύση και έχουν την ανοχή και την υποστήριξη των Σιωνιστών. Το άρθρο αυτό είναι ένας φόρος τιμής στους Λίβυους επαναστάτες που έπεσαν για την Πατρίδα τους μαχόμενοι και αμετανόητοι.

Ειδική μνεία όμως πρέπει να γίνει στην «Φρουρά των Αμαζόνων» τις γυναίκες εκείνες που προστάτεψαν κατά την διάρκεια της Λιβυκής επανάστασης τον Συνταγματάρχη Qaddafi. Η ειδική μονάδα της «Λαϊκής Φρουράς» η 77η Ταξιαρχία, συγκροτήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Τα μέλη της προέρχονταν από τις χώρες της Αφρικής και την Ανατολική Ευρώπη. Κέντρο της υπήρξε μια ειδική ακαδημία στην Τρίπολη. Η πρώτη τους δημόσια εμφάνιση ήταν στην Συρία κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψης.

Επιλεγμένες προσωπικά από τον ηγέτη της Λιβύης εκπαιδευμένες σε όλα τα σύγχρονα όπλα καθώς και τις πολεμικές τέχνες. Πάντα έτοιμες να αποτελέσουν την ασπίδα του ηγέτη τους σε μια δύσκολη στιγμή. Σε όλα τα ταξίδια του Καντάφι στο εξωτερικό τον συνόδευαν σε κάθε του βήμα, έτοιμες για οποιαδήποτε αποστολή που χρειαζόταν για την ασφάλεια της Λιβυκής ηγεσίας.

Η γυναίκα στο Κανταφικό καθεστώς είχε την δυνατότητα να εξελιχθεί και να σπουδάσει. Κέρδιζε καθημερινά τον σεβασμό της κοινωνίας γεγονός που αναδεικνύεται στο γνωστό «Πράσινο Βιβλίο» καθώς και από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία σχετικά με την εκπαίδευση. Σε μια περιοδεία του σε χώρες της Αφρικής το 1984, ο Λίβυος ηγέτης επισκέφθηκε την Αιθιοπία. Στην Αντίς Αμπέμπα θα έδινε συνέντευξη τύπου σε Αιθίοπες αλλά και σε ξένους δημοσιογράφους. 

Ήθελε μέσα στην αίθουσα και γύρω του να υπάρχουν οι Αμαζόνες του οπλισμένες. Η αστυνομία της Αιθιοπίας το απαγόρευσε. Ο Συνταγματάρχης επέμενε αλλά δεν κατάφερε κάτι. Οι Αμαζόνες αφοπλίστηκαν και ευγενικά τις έβγαλαν από την αίθουσα. Ο Καντάφι έγινε έξαλλος. Θεώρησε ότι εξευτέλισαν τις γυναίκες του, άρα και εκείνον. Εγκατέλειψε την συνέντευξη, και αποχώρησε από τη χώρα μαζί με τις γυναίκες του με προορισμό τη Μέκκα για να προσευχηθεί.

Σε μια απόπειρα εναντίον της ζωής του Καντάφι το 1998, η πανέμορφη Αίσα, η αγαπημένη σωματοφύλακας του Καντάφι και η κορυφαία σε ικανότητες, κάλυψε με το κορμί της τον Συνταγματάρχη. Οι σφαίρες έπεφταν βροχή. Το κορμί της Αίσα δέχτηκε περισσότερες από 15 σφαίρες πριν ξεψυχήσει, άλλες 7 Αμαζόνες τραυματίστηκαν από τα πυρά. Ο Καντάφι δεν έπαθε το παραμικρό. Οι επίδοξοι εκτελεστές του ηγέτη της Λιβύης εξολοθρεύθηκαν από τις υπόλοιπες γυναίκες της φρουράς του.

Κατά την διάρκεια των πολύμηνων σφοδρών μαχών που κατέληξαν τελικά στην πτώση του επαναστατικού καθεστώτος και την πλήρη διάλυση της χώρας, πολέμησαν με φανατισμό και θάρρος ενάντια στους «εξεγερμένους» ενώ κάποιες από αυτές αυτοκτόνησαν μπροστά στον ηγέτη τους για να του δείξουν την πλήρη αφοσίωση τους, γεγονός που συγκλόνισε τον Καντάφι.

Η μοίρα των μελών της γυναικείας φρουράς που έπεσαν ως αιχμάλωτες στα χέρια των πιονιών της Δύσης ήταν αν μη τι άλλο φρικτή. Πολλές γυναίκες της προσωπικής φρουράς του Καντάφι, υπέστησαν φρικτά βασανιστήρια με τη χρήση ηλεκτρικών καρεκλών και γυμνών ηλεκτρικών καλωδίων. «Μας περιέλουζαν με καυτό νερό και μετά μας έβαζαν στους καταψύκτες για ώρες ολόκληρες. Μας βίαζαν και χρησιμοποιούσαν κάθε είδους βιαιότητα και ταπείνωση» δήλωσε στη συνέντευξή της, μία εκ της φρουράς. Στη διάρκεια της σύλληψής της, έγινε μάρτυρας άλλων γυναικών που τους έκοβαν το στήθος, ενώ ήταν ζωντανές. Άλλες απάνθρωπες πράξεις περιλάμβαναν βιασμούς κοριτσιών μπροστά σε όλους, ξερίζωμα της καρδιάς ενός κρατουμένου από το στήθος του, και τον αποκεφαλισμό πολλών από αυτούς.

Σήμερα η Λιβύη βιώνει την καπιταλιστική κατοχή και την παρουσία ξένων στρατευμάτων στο έδαφος της. Η ηρωική αντίσταση των Λίβυων παραμένει ως φάρος αντίστασης στην μνήμη όλων όσων μάχονται τον ιμπεριαλισμό και τον διεθνή σιωνισμό.

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/10/23 11:05 μ.μ.

    https://warnews247.gr/oliki-rixi-kresento-polemikon-apeilon-enantion-tis-rosias-apo-to-israil-tha-plirosete-to-timima-den-xechname-ti-kanate-leei-o-no2-tou-kommatos-netaniachou/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/10/23 11:30 π.μ.

    Τιμή και Δόξα στον Καντάφι.

    Τιμή και Δόξα στους ήρωες πεσόντες Λίβυους αγωνιστές.

    Ο αγώνας ενάντια στον Ιμπεριαλισμό και τις Δυτικές Πλουτοκρατίες συνεχίζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/10/23 12:08 μ.μ.

      Οι ανατολικές πλουτοκρατίες είναι καλές;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος22/10/23 2:20 μ.μ.

      Δεν υπάρχουν ανατολικές Πλουτοκρατίες

      Διαγραφή
    3. Πολυνείκης22/10/23 10:22 μ.μ.

      Γιατί ρωτάς;

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος22/10/23 8:13 μ.μ.

    Με τον Καντάφι είχε σχέσεις και ο Πλεύρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/10/23 11:45 π.μ.

    ''Οι ανατολικές πλουτοκρατίες είναι καλές;''

    ασε ρε φιλαρακο, τραβα να παρεις το χαρτζηλικακι σου απο τα κεντρικα της νουδουλας, φορα και το κιπα σου και πανε ψοφα, αμερικανοτσολια π ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/10/23 10:45 μ.μ.

      Και εσύ πάρε το χαρτζιλίκι της fsb μπολσεβικε

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος25/10/23 11:38 μ.μ.

    Ξέρει κάποιος συναγωνιστής τι θέση είχε πάρει ο Καντάφι στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος27/10/23 11:28 π.μ.

    Κακώς γράφετε για του Λίβυους, δεν ανήκουν στην ευρωπαική, Αρία φυλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.